nehsa
11.11.10, 20:41
Tak ateiści, jak i katolicy, oraz pozostali chrześcijanie, a również i wyznawcy innych religii, traktują jednego z dwóch wymienionych w Czterech Ewangeliach Jezusów, jako postać historyczną.
Znajduje to odzwierciedlenie w setkach wątków i tysiącach postów.
Nie precyzują przy tym, który z tych dwóch Jezusów jest historyczny.
Natomiast z nieskończenie racjonalnej Nauki Wszechmogącego Ojca, rzeczywistości, oraz logiki niezbicie wynika, że żadnego z wymienionych w Czterech Ewangeliach Jezusów, nigdy na tym świecie nie było.
Według treści obecnych w świadectwach Nauki Ojca(Boga), którą to Naukę, oznajmiał tylko Syn(Bóg) ŚWIATŁOŚĆ, prawda jest określeniem oceniającym wartość PRACY.
A ponieważ pracuje tylko DWÓCH BOGÓW, czyli Ojciec(Bóg)WOLNOŚĆ, i Syn(Bóg) ŚWIATŁOŚĆ, bo przecież każdy człowiek zawsze współpracuje, to słowo, PRAWDA, odnosi się tylko do ICH PRACY.
W Ewangelii św. Jana 5/17 czytamy:
"OJCIEC MÓJ AŻ DOTĄD PRACUJE, I JA PRACUJĘ."
Praca Istot Boskich polega na SAMOOFIERZE, bo przecież Istoty Boskie są Istotami niematerialnymi = Duchami, dlatego w Nauce Ojca(Boga) Syn(Bóg) mówił:
Ewangelia św. Jana 10/30
"Ja i Ojciec, jedno czynimy."
SAMOOFIARA, jest absolutnie bezinteresownym czynem, który to czyn, jest dowodem miłości wobec umiłowanego, umiłowanych.
Kto ,wobec kogo, czyni Samoofiarę?
Wieczną Samoofiarę, czyni Ojciec(Bóg) wobec Swego Syna(Boga), a oczywistą konsekwencją miłości Ojca(Boga), która jest wolą Ojca(Boga), jest Życie, czyli Syn(Bóg) ŚWIATŁOŚĆ.
Ojciec(Bóg), jest JEDYNYM DEPOZYTARIUSZEM MIŁOŚCI, stąd przymiot Ojca, doskonały.
Dlatego Syn(Bóg), zwracając się do Swego Ojca, mówił w Nauce, "Słowo Twoje jest prawdą.".
Natomiast Syn(Bóg) ŚWIATŁOŚĆ, czyni Samoofiarę wobec nas, ludzi. Ale Swojej miłości do nas-ludzi, dowodzi Samoofiarą, zatem dowodzi tej miłości Swoim Życiem=ŚWIATŁOŚCIĄ, Której cząstką obdarza każdego człowieka.
I dlatego o Sobie, m.in. mówił, "Ja, jestem ta Droga, i Prawda, i Życie...".
Jak brzmi definicja prawdy?
Prawda, jest określeniem oceniającym wartość PRACY, która polega na SAMOOFIERZE ISTOT BOSKICH, a która to wartość, stanowi o ŻYCIU.
Prawdą jest wieczna miłość OJCA(Boga), wobec Syna(Boga), która stanowi o wiecznym ŻYCIU, czyli Synu(Bogu) ŚWIATŁOŚCI.
I prawdą, jest miłość Syna(Boga), której dowodzi wobec nas, SAMOOFIARĄ SWEGO ŻYCIA ŚWIATŁOŚCIĄ, Której cząstką obdarza każdego z nas, dzięki czemu jesteśmy ludźmi.
Bogowie PRACUJĄ, i nigdy nie współpracują, dlatego jak piszę, że Jezus jest mistyfikatorem, to tak jest.