wendrowczyk 01.05.11, 12:20 Właśnie samozwańczy papież Niemiec uznał, że Święty Ojciec Święty już nie jest święty ale tylko błogosławiony więc gorzej. Jak ja nie cierpię tego niemieckiego błazna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
billy.the.kid Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 01.05.11, 13:18 to taki 1/4 święty. Odpowiedz Link Zgłoś
adept44_ltd Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 01.05.11, 20:20 łykajcie bracia i siostry tabletki nim zaświerzbią was ręce, by na forum pisać... Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 02.05.11, 06:55 Watykan zdegradowal katolikom w Polsce ojca sfientego ... z K. Wojtyly zrobiono blogoslawionego ... Modlitywy do blogoslawionego sa tak samo skuteczne jak do ojca sfientego ... co o tym mowia naukowcy kat. kosciola . Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 02.05.11, 08:13 karbat napisał: > Watykan zdegradowal katolikom w Polsce ojca sfientego ... > z K. Wojtyly zrobiono blogoslawionego ... > > Modlitywy do blogoslawionego sa tak samo skuteczne jak do ojca sfientego ... > co o tym mowia naukowcy kat. kosciola . A czy ktoś się modlił do Ojca Świętego ? nie opowiadaj bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 02.05.11, 08:39 skomar102 napisał: > A czy ktoś się modlił do Ojca Świętego ? > nie opowiadaj bzdur. masz tutaj : www.se.pl/archiwum/uzdrowia-mnie-modlitwa-do-ojca-swietego_102982.html katoliku podac ci modlitwy katolickie , modlitwy do K. Wojtyly ...w ktorych modlacy sie do niego prosza go o wstawiennictwo . By on w niebie wstawil za moldacymi sie do niego katolikamiu zydowki Miriam zwanej przez katolikow Maryja ... poprosisz to wkleje ci text tej modlitwy ,ten text mozesz tez znalesc sobie sam katolik modli sie do K . Wojtyly by tenze wstawil sie za katolikiem u Maryji by z koleji ta Maryja wstawila sie za katolikiem u boga . gdzie katoliku napisane jest w twoim pismie sfientym , ze twoj bog porztebuje , az tylu posrednikow .... Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 02.05.11, 09:08 Uważasz że nie można wierzyc temu chłopcu że on zmyśla że modlitwa o wstawiennictwo JP2 do Boga to jego kłamstwo Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 02.05.11, 09:17 skomar102 napisał: > A czy ktoś się modlił do Ojca Świętego ? > nie opowiadaj bzdur. masz tutaj katoliku ; 14 maja wszystkie siostry zakonne, kumpele zaawanoswanej w wieku dziewicy z zawodu zakonnicy - Marie Simon Pierre modlily sie do K.Wojtyly pseud. JP II by jej pomogl . masz modlitwe do K. Wojtyly i cud i teraz zdegradowanego z ojca sfientego swojego K. Wojtyle blogoslawionego ... Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 02.05.11, 09:34 karbat napisał: > masz tutaj katoliku ; > 14 maja wszystkie siostry zakonne, kumpele zaawanoswanej w wieku dziewicy z za > wodu zakonnicy - Marie Simon Pierre modlily sie do K.Wojtyly pseud. JP II by j > ej pomogl . > > masz modlitwe do K. Wojtyly i cud i teraz zdegradowanego > z ojca sfientego swojego K. Wojtyle blogoslawionego ... > Jesteś zbyt wrogo nastawiony do kościoła wszystko negujesz i trudna z tobą dyskusja. Nie życzę ci nic złego ale jakby w razie coś się przytrafiło tobie lub w twojej rodzinie to wtedy inaczej byś spojrzał na wiarę . > Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 02.05.11, 09:40 karbat napisał: > skomar102 napisał: > > A czy ktoś się modlił do Ojca Świętego ? > > nie opowiadaj bzdur. VIII przykazanie twojego boga .. pomawiasz katoliku ... katoliku przepros ,a pozniej do sfientej spowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 02.05.11, 16:25 karbat napisał: VIII przykazanie twojego boga .. pomawiasz katoliku ... katoliku przepros ,a pozniej do sfientej spowiedzi To ty wydajesz fałszywe świadectwo czym prędzej idź do świętej spowiedzi i proś o surową pokutę. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 03.05.11, 06:58 skomar102 napisał: > To ty wydajesz fałszywe świadectwo czym prędzej > idź do świętej spowiedzi i proś o surową pokutę. > A bodaj byś wcześniej paluchy sobie obciął zanim do głowy przyszło ci wystukanie takiej rady do Karbata. Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 03.05.11, 07:41 pocoo napisała: > A bodaj byś wcześniej paluchy sobie obciął zanim do głowy przyszło ci wystukani > e takiej rady do Karbata. Dziękuję za miłe życzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 03.05.11, 08:25 skomar102 napisał: > Dziękuję za miłe życzenia. Nie zrozumiałeś,to nie życzenia tylko przestroga. Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 03.05.11, 09:16 pocoo napisała: > Nie zrozumiałeś,to nie życzenia tylko przestroga. Zrozumiałem, i ciebie też przestrzegam przed utratą paluszków bo piszesz nie prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 03.05.11, 10:03 skomar102 napisał: > pocoo napisała: > > Nie zrozumiałeś,to nie życzenia tylko przestroga. > > Zrozumiałem, i ciebie też przestrzegam przed utratą > paluszków bo piszesz nie prawdę. > Jak zwykle wykręcasz bo twoje musi byc na wierzchu? Słabe. Podziękowałeś mi ironicznie za "miłe życzenia"a ja teraz ci życzę,aby Karbat twojej podpowiedzi nie przeczytał. Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 03.05.11, 13:38 pocoo napisała: > Jak zwykle wykręcasz bo twoje musi byc na wierzchu? Słabe. > Podziękowałeś mi ironicznie za "miłe życzenia"a ja teraz ci życzę,aby Karbat tw > ojej podpowiedzi nie przeczytał. Ja tylko mówię co myślę i tego bronię choć ciężko tu bronić swoich poglądów przy takim ataku niewierzących. A życzenia z ust kobiety to zawsze są miłe ale nie tylko karbat z tej podpowiedzi powinien skorzystać wielu innych też w tym także i ty. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 03.05.11, 14:51 skomar102 napisał: ... nie tylko > karbat z tej podpowiedzi powinien skorzystać wielu innych > też w tym także i ty. > Wielu katolików tak.Mnie to nie dotyczy. Jeżeli istnieje Bóg to doskonale wie jaka jestem i co mi zrobił.Jego Wola. Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 03.05.11, 15:22 pocoo napisała: > Jeżeli istnieje Bóg to doskonale wie jaka jestem i co mi zrobił.Jego Wola. Bóg cie kocha miłością bez granic. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 03.05.11, 22:52 skomar102 napisał: > Bóg cie kocha miłością bez granic. Oczywiście. Pozwolił Bóg Szatanowi na torturowanie Hioba za wierność i sprawiedliwość.Wszechwiedzący Bóg wiedział,że zakład wygra.Jeżeli wg ciebie Bóg istnieje to bardzo dobrze mnie zna i wie,że Hiobem nie jestem.Widocznie chciał abym o nim zapomniała.Bóg wszystko może ale nie wszystko Go interesuje?O miłosci Bożej nie chcę dyskutować bo opisana w Biblii to zła miłość. A w życiu? O Woli Boga sie nie dyskutuje.Tak jest ,bo tak Bóg chciał? Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 04.05.11, 16:13 pocoo napisała: > skomar102 napisał: > > > Bóg cie kocha miłością bez granic. > > Oczywiście. > Pozwolił Bóg Szatanowi na torturowanie Hioba za wierność i sprawiedliwość.Wszec > hwiedzący Bóg wiedział,że zakład wygra.Jeżeli wg ciebie Bóg istnieje to bardzo > dobrze mnie zna i wie,że Hiobem nie jestem.Widocznie chciał abym o nim zapomnia > ła.Bóg wszystko może ale nie wszystko Go interesuje?O miłosci Bożej nie chcę dy > skutować bo opisana w Biblii to zła miłość. > A w życiu? O Woli Boga sie nie dyskutuje.Tak jest ,bo tak Bóg chciał? zrozum to prawidłowo. Księga Hioba mówi o miłości człowieka do Boga Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 08:16 skomar102 napisał: > zrozum to prawidłowo. > Księga Hioba mówi o miłości człowieka do Boga Z mojej wypowiedzi rozumienie Księgi Hioba jest dla ciebie najważniejsze,nie ja. Opisane w Księdze Hioba spotkanie Boga z Szatanem ,targi o jego wierność i tortury to przenośnia?Czy Hiob istniał,czy jest wymysłem fantazji? Czy potop też mam rozumieć inaczej niż potop? Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 16:20 pocoo napisała: > Opisane w Księdze Hioba spotkanie Boga z Szatanem ,targi o jego wierność i tort > ury to przenośnia?Czy Hiob istniał,czy jest wymysłem fantazji? Przeczytaj tą księgę ze zrozumieniem Nie ważne czy Hiob istniał czy nie liczy się nauka z tej księgi płynąca > Czy potop też mam rozumieć inaczej niż potop? Potop to potop prawdopodobnie był chociaż nie na całej ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 08:30 skomar102 napisał: To ty wydajesz fałszywe świadectwo czym prędzej > idź do świętej spowiedzi i proś o surową pokutę. On za zjedzenie w post tłustego serka ma ponieść surową karę , to jaka kara jest przewidziana dla klechy zboczeńca ? Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 16:26 kolter-xxl napisał: > skomar102 napisał: > > To ty wydajesz fałszywe świadectwo czym prędzej > > idź do świętej spowiedzi i proś o surową pokutę. > > On za zjedzenie w post tłustego serka ma ponieść surową karę , to jaka kara jes > t przewidziana dla klechy zboczeńca ? Nie wnikajmy w szczegóły każdy odpowie za swoje grzechy Bóg będzie wiedział co zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 20:13 skomar102 napisał: Nie wnikajmy w szczegóły każdy odpowie za swoje grzechy > Bóg będzie wiedział co zrobić. Ano , i ja obstawiam ze wasz kler zaliczy najgłębsze z czeluści waszego piekła :)) Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 20:22 kolter-xxl napisał: Ano , i ja obstawiam ze wasz kler zaliczy najgłębsze z czeluści waszego piekła Może i tak, ale ty w piekło nie wierzysz to kary nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 20:34 skomar102 napisał: > kolter-xxl napisał: > > > Ano , i ja obstawiam ze wasz kler zaliczy najgłębsze z czeluści waszego piekł > a > > Może i tak, ale ty w piekło nie wierzysz to kary nie będzie. No ale w wierzycie Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 20:53 kolter-xxl napisał: No ale w wierzycie No ale ty wiesz lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 20:58 skomar102 napisał: > kolter-xxl napisał: > > No ale w wierzycie > > No ale ty wiesz lepiej. Od ciebie na pewno lepiej jak i pewno od reszty katolickiej tu braci :) Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 21:20 kolter-xxl napisał: > Od ciebie na pewno lepiej jak i pewno od reszty katolickiej tu braci :) Może jesteś bardziej biegły ale czy w dobrym. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 21:27 skomar102 napisał: > kolter-xxl napisał: > > Od ciebie na pewno lepiej jak i pewno od reszty katolickiej tu braci :) > > Może jesteś bardziej biegły ale czy w dobrym Kładź na to laskę ważne żeby było wesoło :) Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 21:45 kolter-xxl napisał: Kładź na to laskę ważne żeby było wesoło :) To tez prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
caroli_ne_86 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 23:23 Kiedyś było tu wesoło ,właśnie w wątku o ..Potopie..:) dawne ..czasy ,pamietasz?? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 23:34 caroli_ne_86 napisała: > Kiedyś było tu wesoło ,właśnie w wątku o ..Potopie..:) > dawne ..czasy ,[i]pamietasz?? Pamiętam ,ale ty nie bardzo lubisz do tego wracać :( Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 02.05.11, 12:14 skomar102 napisał: > A czy ktoś się modlił do Ojca Świętego ? > nie opowiadaj bzdur. A chwilę później piszesz,że nie masz powodu nie wierzyć w twierdzenie ,że ktoś się do Wojtyły modlił i nastąpił cud.To tak po katolicku negować co się da "krzywo,prosto, aby ostro. No to jak,ta modlitwa do Ojca Świętego jest bzdurą ,czy bzdurą są cuda w wyniku takich modlitw?.Zdecyduj się. Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 02.05.11, 16:31 pocoo napisała: > A chwilę później piszesz,że nie masz powodu nie wierzyć w twierdzenie ,że ktoś > się do Wojtyły modlił i nastąpił cud.To tak po katolicku negować co się da "krz > ywo,prosto, aby ostro. > No to jak,ta modlitwa do Ojca Świętego jest bzdurą ,czy bzdurą są cuda w wyniku > takich modlitw?.Zdecyduj się. Nic nie rozumiesz, cuda nie są bzdurą i modlitwa nie jest bzdurą. W tym wypadku chodzi o modlitwę wstawienniczą a cudu uzdrowienia może dokonać tylko i wyłącznie BÓG. Odpowiedz Link Zgłoś
sammler Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 02.05.11, 23:50 skomar102 napisał: > [...] > W tym wypadku chodzi o modlitwę wstawienniczą > a cudu uzdrowienia może dokonać tylko i wyłącznie BÓG. Skąd to wiesz? S. Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 03.05.11, 07:40 sammler napisał: > skomar102 napisał: > > > [...] > > W tym wypadku chodzi o modlitwę wstawienniczą > > a cudu uzdrowienia może dokonać tylko i wyłącznie BÓG. > > Skąd to wiesz? Wszyscy katolicy to wiedzą , cudu może dokonać tylko Bóg a prosić o cud mogą wszyscy. > > S. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 03.05.11, 07:54 skomar102 napisał: > Wszyscy katolicy to wiedzą , cudu może dokonać tylko Bóg > a prosić o cud mogą wszyscy. A prosić to sobie mogą...potrzebny jest "wzmacniacz" w postaci świętego . Nie dość,że Bóg wszystko widzi i słyszy to jeszcze musi wysłuchiwać dodatkowo pośredników. Protekcja pożądana nawet w niebie?Ilu to świętych pośredników katolicy dali do pomocy Bogu? Bóg nie potrzebuje pomocy?To po jaki gwint ci pośrednicy? Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 03.05.11, 09:14 pocoo napisała: > A prosić to sobie mogą...potrzebny jest "wzmacniacz" w postaci świętego . No trochę inaczej bym to nazwał, ale coś koło tego. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 08:37 skomar102 napisał: > pocoo napisała: > > A prosić to sobie mogą...potrzebny jest "wzmacniacz" w postaci świętego . > > No trochę inaczej bym to nazwał, ale coś koło tego. > Możesz jakiś werset biblijny o wzmacniaczach podać ? Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 16:40 kolter-xxl napisał: > Możesz jakiś werset biblijny o wzmacniaczach podać ? Wyznawajcie zatem sobie nawzajem grzechy, módlcie się jeden za drugiego, byście odzyskali zdrowie. Wielką moc posiada wytrwała modlitwa sprawiedliwego. 17 Eliasz był człowiekiem podobnym do nas i modlił się usilnie, by deszcz nie padał, i nie padał deszcz na ziemię przez trzy lata i sześć miesięcy. 18 I znów błagał, i niebiosa spuściły deszcz, a ziemia wydała swój plon. 19 Bracia moi, jeśliby ktokolwiek z was zszedł z drogi prawdy, a drugi go nawrócił, 20 niech wie, że kto nawrócił grzesznika z jego błędnej drogi, wybawi duszę jego od śmierci i zakryje liczne grzechy. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 20:17 skomar102 napisał: > Wyznawajcie zatem sobie nawzajem grzechy, módlcie się jeden za drugiego, Nie miałeś mi udowadniać ze katolicka spowiedź nie ma nic wspólnego z tym o czym pisał Jakub, wiec udowodnij cokolwiek !! Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 20:42 kolter-xxl napisał: > Nie miałeś mi udowadniać ze katolicka spowiedź nie ma nic wspólnego z tym o czy > m pisał Jakub, wiec udowodnij cokolwiek !! Którym odpuścicie grzechy, są im odpuszczone, a którym zatrzymacie, są im zatrzymane". Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 20:53 skomar102 napisał: > kolter-xxl napisał: > > Nie miałeś mi udowadniać ze katolicka spowiedź nie ma nic wspólnego z tym > o czy > > m pisał Jakub, wiec udowodnij cokolwiek !! > > Którym odpuścicie grzechy, są im odpuszczone, a którym zatrzymacie, są im zat > rzymane". No a masz tam opis konfesjonału ?? Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 21:03 kolter-xxl napisał: > No a masz tam opis konfesjonału ?? Aczy musi być konfesjonał Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 21:22 skomar102 napisał: > kolter-xxl napisał: > > No a masz tam opis konfesjonału ?? > > Aczy musi być konfesjonał Spowiedzi też nie powinno być a robią z tego szopkę Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 21:31 kolter-xxl napisał: Spowiedzi też nie powinno być a robią z tego szopkę powinna być Grzech mój wyznałem Tobie i nie ukryłem mej winy. Rzekłem: "Wyznaję nieprawość moją wobec Pana", a Tyś darował winę mego grzechu. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 21:34 skomar102 napisał: > kolter-xxl napisał: > Spowiedzi też nie powinno być a robią z tego szopkę > > powinna być > > Grzech mój wyznałem Tobie > i nie ukryłem mej winy. > Rzekłem: "Wyznaję nieprawość moją wobec Pana", > a Tyś darował winę mego grzechu. Jak widać , Dawid rozmawia bez pośrednika z bogiem i wyznaje grzech osobiście swojemu bogu, nie potrzebuje do tego klechy !! Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 21:50 kolter-xxl napisał: > skomar102 napisał: > > > kolter-xxl napisał: > > Spowiedzi też nie powinno być a robią z tego szopkę > > > > powinna być > > > > Grzech mój wyznałem Tobie > > i nie ukryłem mej winy. > > Rzekłem: "Wyznaję nieprawość moją wobec Pana", > > a Tyś darował winę mego grzechu. > > Jak widać , Dawid rozmawia bez pośrednika z bogiem i wyznaje grzech osobiście s > wojemu bogu, nie potrzebuje do tego klechy !! Jezus ustanowił inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 21:56 skomar102 napisał: > Jezus ustanowił inaczej. Jezus nie ustanawiał kast kapłańskiej a mowa tam była o grzechach jednego wobec drugich , i nic więcej nikt nie ma prawa odpuszczać grzechu którego wobec niego nie uczyniono !!! Rozumiesz to ??? Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 22:07 kolter-xxl napisał: > skomar102 napisał: > > > Jezus ustanowił inaczej. > > Jezus nie ustanawiał kast kapłańskiej a mowa tam była o grzechach jednego wobec > drugich , i nic więcej nikt nie ma prawa odpuszczać grzechu którego wobec nie > go nie uczyniono !!! Rozumiesz to ??? Doskonale to rozumiem, grzechy odpuszcza Bóg Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 22:29 skomar102 napisał: > Doskonale to rozumiem, grzechy odpuszcza Bóg Jednak tego ze tylko Jezus jest pośrednikiem do boga to już nie rozumiesz i szukasz sobie innych pośredników . Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 06.05.11, 16:54 kolter-xxl napisał: > skomar102 napisał: > > > Doskonale to rozumiem, grzechy odpuszcza Bóg > > Jednak tego ze tylko Jezus jest pośrednikiem do boga to już nie rozumiesz i szu > kasz sobie innych pośredników . Jezus jest Bogiem, ale to do ciebie nie dociera Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 07.05.11, 22:39 skomar102 napisał: > Jezus jest Bogiem, ale to do ciebie nie dociera Bo tak naucza twoja sekta ??? Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 09.05.11, 14:54 kolter-xxl napisał: > skomar102 napisał: > > > > Jezus jest Bogiem, ale to do ciebie nie dociera > > Bo tak naucza twoja sekta ??? Tak uczy biblia tylko twoja sekta uczy inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 09.05.11, 15:28 skomar102 napisał: > kolter-xxl napisał: > > > skomar102 napisał: > > > > > > > Jezus jest Bogiem, ale to do ciebie nie dociera > > > > Bo tak naucza twoja sekta ??? > > Tak uczy biblia tylko twoja sekta uczy inaczej. No to ciekawe , bo np Jan apostoł z zawodu ponoć 3,5 roku z Jezusem po Palestynie chadzał i napisał ze ; Nikt nigdy Boga nie oglądał. (..). Czyżby on nie widział w Jezusie boga ?? Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 09.05.11, 17:13 kolter-xxl napisał: > > No to ciekawe , bo np Jan apostoł z zawodu ponoć 3,5 roku z Jezusem po Palestyn > ie chadzał i napisał ze ; Nikt nigdy Boga nie oglądał. (..). Czyżby on n > ie widział w Jezusie boga ?? On widział, lecz twoje wyznanie nie widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 09.05.11, 20:55 skomar102 napisał: > kolter-xxl napisał: > > > > > No to ciekawe , bo np Jan apostoł z zawodu ponoć 3,5 roku z Jezusem po Pa > lestyn > > ie chadzał i napisał ze ; Nikt nigdy Boga nie oglądał. (..). Czyżb > y on n > > ie widział w Jezusie boga ?? > > On widział, Aha widział ale kłamliwie napisał ze nie : ) ?? >lecz twoje wyznanie nie widzi. Dlaczego tępym religiantom zawsze wydaje się ze albo ktoś kto ma coś w sprawie Religi do powiedzenia to albo jehowy ,komuch albo żyd. Tak was klechy szkolą czy jak ? Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 09.05.11, 21:25 kolter-xxl napisał: > Dlaczego tępym religiantom zawsze wydaje się ze albo ktoś kto ma coś w sprawie > Religi do powiedzenia to albo jehowy ,komuch albo żyd. Tak was klechy szkolą cz > y jak ? Bo tak jest, ateistów sprawy tego rodzaju nie interesują Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 09.05.11, 21:32 skomar102 napisał: > Bo tak jest, ateistów sprawy tego rodzaju nie interesują Ośmieszanie i kpiny z tępych mało rozgarniętych religiantów, to najlepsza zabawa jaka można znaleźć w necie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 09.05.11, 21:38 kolter-xxl napisał: > skomar102 napisał: > > > > Bo tak jest, ateistów sprawy tego rodzaju nie interesują > > Ośmieszanie i kpiny z tępych mało rozgarniętych religiantów, to najlepsza zabaw > a jaka można znaleźć w necie :)) Jednak przyznałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 09.05.11, 21:39 skomar102 napisał: > kolter-xxl napisał: > > > skomar102 napisał: > > > > > > > Bo tak jest, ateistów sprawy tego rodzaju nie interesują > > > > Ośmieszanie i kpiny z tępych mało rozgarniętych religiantów, to najlepsza > zabaw > > a jaka można znaleźć w necie :)) > > Jednak przyznałeś. Konkretnie do czego ? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 09.05.11, 21:49 kolter-xxl napisał: > Konkretnie do czego ? :))) Gubisz sie w swoim krętactwie Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 09.05.11, 21:49 skomar102 napisał: > kolter-xxl napisał: > > > > Konkretnie do czego ? :))) > > Gubisz sie w swoim krętactwie Odpowiedz konkretnie gdzie !!a nie pieprz od rzeczy . Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 09.05.11, 21:58 kolter-xxl napisał: > Odpowiedz konkretnie gdzie !!a nie pieprz od rzeczy . Zapędziłeś sam siebie w kozi róg. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 09.05.11, 21:59 skomar102 napisał: > kolter-xxl napisał: > > > > Odpowiedz konkretnie gdzie !!a nie pieprz od rzeczy . > > Zapędziłeś sam siebie w kozi róg. Konkrety a nie pieprzenie bzdur !! no wskaż taki mój cytat który potwierdzałby twoją tezę :))) Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 09.05.11, 22:09 kolter-xxl napisał: > Konkrety a nie pieprzenie bzdur !! no wskaż taki mój cytat który potwierdzałb > y twoją tezę :))) Mam ci udowodnić że piszesz głupoty, ża każdym razem jak sie nie pomylisz ale cóz tak ci nakładli do glowy Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 09.05.11, 22:14 skomar102 napisał: > kolter-xxl napisał: > > > > Konkrety a nie pieprzenie bzdur !! no wskaż taki mój cytat który potwie > rdzałb > > y twoją tezę :))) > > Mam ci udowodnić że piszesz głupoty, ża każdym razem jak sie nie pomylisz > ale cóz tak ci nakładli do glowy Maniek ,wystarczy ze choć raz mi głupotę udowodnisz :)) Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 09.05.11, 22:16 kolter-xxl napisał: > Maniek ,wystarczy ze choć raz mi głupotę udowodnisz :)) wystarczy ty już masz urojenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 09.05.11, 22:24 skomar102 napisał: > kolter-xxl napisał: > > > > Maniek ,wystarczy ze choć raz mi głupotę udowodnisz :)) > > wystarczy ty już masz urojenia. Nie, to ty widzisz gdzie w tym co napisałem przyznanie sie do tego ze jestem SJ :))) Odpowiedz Link Zgłoś
sammler Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 03.05.11, 12:37 skomar102 napisał: > [...] > > Wszyscy katolicy to wiedzą , cudu może dokonać tylko Bóg > a prosić o cud mogą wszyscy. Skąd oni to wiedzą? Ktoś im to powiedział i poparł dowodami? S. Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 03.05.11, 13:57 sammler napisał: > skomar102 napisał: > > > [...] > > > > Wszyscy katolicy to wiedzą , cudu może dokonać tylko Bóg > > a prosić o cud mogą wszyscy. > > Skąd oni to wiedzą? Ktoś im to powiedział i poparł dowodami? > > S. Proście, a będzie wam dane; szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam. 8 Albowiem każdy, kto prosi, otrzymuje; kto szuka, znajduje; a kołaczącemu otworzą. 9 Gdy którego z was syn prosi o chleb, czy jest taki, który poda mu kamień? 10 Albo gdy prosi o rybę, czy poda mu węża? 11 Jeśli więc wy, choć źli jesteście, umiecie dawać dobre dary swoim dzieciom, o ileż bardziej Ojciec wasz, który jest w niebie, da to, co dobre, tym, którzy Go proszą. wystarczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 03.05.11, 14:19 skomar102 napisał: > Proście, a będzie wam dane... ...o ileż bardziej Ojciec wasz, któ > ry jest w niebie, da to, co dobre, tym, którzy Go proszą. > > wystarczy ? Tyle Biblia,a życie? O co proszą rodzice dzieci chorych na nowotwory?Tylko w Bogu nadzieja.I co? Pstro. Ilu misjonarzy katolickich ginie w Afryce z rąk tych,którzy w te obietnice uwierzyli? Wola Boga.Nie odpowiadaj.Ja wiem dlaczego jestem niewierząca i żadne tłumaczenie do mnie nie trafi.Jeżeli Bóg jest wszechwiedzący to wiedział że stracę wiarę.Tego chciał?Niech się dzieje Wola Nieba... Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 03.05.11, 15:17 pocoo napisała: > Tyle Biblia,a życie? A czy to jest wina biblii czy człowieka że nie wprowadza tych słów w życie. > O co proszą rodzice dzieci chorych na nowotwory?Tylko w Bogu nadzieja.I co? Pst > ro. Na to pytanie tylko Bóg ci może odpowiedzieć > Ilu misjonarzy katolickich ginie w Afryce z rąk tych,którzy w te obietnice uwie > rzyli? katolikiem nie jest łatwo być. A wydawać was będą nawet rodzice i bracia, krewni i przyjaciele i niektórych z was o śmierć przyprawią. 17 I z powodu mojego imienia będziecie w nienawiści u wszystkich. 18 .Ja wiem dlaczego jestem niewierząca i żadne tłumaczeni > e do mnie nie trafi. Szkoda. > Odpowiedz Link Zgłoś
sammler Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 03.05.11, 16:11 skomar102 napisał: > [...] > Proście, a będzie wam dane; szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam. > 8 Albowiem każdy, kto prosi, otrzymuje; kto szuka, znajduje; a kołaczącemu otw > orzą. 9 Gdy którego z was syn prosi o chleb, czy jest taki, który poda mu kamie > ń? 10 Albo gdy prosi o rybę, czy poda mu węża? 11 Jeśli więc wy, choć źli jeste > ście, umiecie dawać dobre dary swoim dzieciom, o ileż bardziej Ojciec wasz, któ > ry jest w niebie, da to, co dobre, tym, którzy Go proszą. > Skąd wiesz, kto napisał te słowa? Skąd wiesz, czy zostały poprawnie przetłumaczone z języków oryginalnych? Ja np. proszę, a często nie otrzymuję. Czy jest to wystarczający kontrprzykład przeczący prawdziwości tych słów? Ile razy sam bezinteresownie pomogłeś obcemu człowiekowi, który tej pomocy potrzebował? S. Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 04.05.11, 16:55 sammler napisał: Ja np. proszę, a często nie otrzymuję To znaczy że czasem otrzymujesz ? Bóg najlepiej wie czego ci potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 09:17 skomar102 napisał: > To znaczy że czasem otrzymujesz ? > Bóg najlepiej wie czego ci potrzeba. Czy ma sens modlitwa błagalna skoro Dobry Bóg i tak zrobi co zechce? Dlaczego Dobry,Pełen Miłości Bóg pozwala aby niewinne dzieci dostawały się w łapy zboczeńców i morderców?DLA ICH DOBRA? Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 16:42 pocoo napisała: > skomar102 napisał: > > > To znaczy że czasem otrzymujesz ? > > Bóg najlepiej wie czego ci potrzeba. > > Czy ma sens modlitwa błagalna skoro Dobry Bóg i tak zrobi co zechce? > Dlaczego Dobry,Pełen Miłości Bóg pozwala aby niewinne dzieci dostawały się w ł > apy zboczeńców i morderców?DLA ICH DOBRA? Na to pytanie odpowie ci tylko Bóg możesz zapytać. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 06.05.11, 06:38 skomar102 napisał: > Na to pytanie odpowie ci tylko Bóg możesz zapytać. Jednym słowem spuściłeś mnie do ścieku. Nie dziwi mnie ,że katolicy nic nie wiedzą.Wg nich ,nie muszą ,ksiądz wie.Ksiądz odpowie,że tylko Bóg wie.Mam zapytać Boga?To tak samo jak... "Stał się cud pewnego razu łoj, dziad przemówił do łobrazu łoj, a łobraz doń ani słowa łoj, tako była ich rozmowa łoj ,tak,tak,tak". Cóż,to tak prawdziwie po katolicku. Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 06.05.11, 18:57 pocoo napisała: > skomar102 napisał: > > > Na to pytanie odpowie ci tylko Bóg możesz zapytać. > > Jednym słowem spuściłeś mnie do ścieku. > Nie dziwi mnie ,że katolicy nic nie wiedzą.Wg nich ,nie muszą ,ksiądz wie.Ksiąd > z odpowie,że tylko Bóg wie.Mam zapytać Boga?To tak samo jak... > "Stał się cud pewnego razu łoj, > dziad przemówił do łobrazu łoj, > a łobraz doń ani słowa łoj, > tako była ich rozmowa łoj ,tak,tak,tak". > Cóż,to tak prawdziwie po katolicku. No ale tu na forum Bóg nie pisze postów. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 08:34 skomar102 napisał: Wszyscy katolicy to wiedzą , cudu może dokonać tylko Bóg > a prosić o cud mogą wszyscy. No ale zapewne żaden z katolików nie wie ze takie modły to ino do boga i nie za wstawiennictwem nieboszczyków Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 16:31 kolter-xxl napisał: > skomar102 napisał: > Wszyscy katolicy to wiedzą , cudu może dokonać tylko Bóg > > a prosić o cud mogą wszyscy. > > No ale zapewne żaden z katolików nie wie ze takie modły to ino do boga i nie za > wstawiennictwem nieboszczyków Wierzysz że człowiek ma duszę ? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 20:14 skomar102 napisał: > Wierzysz że człowiek ma duszę ? Rozumiesz pojecie ateizmu ? Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 20:26 kolter-xxl napisał: > Rozumiesz pojecie ateizmu ? Wcale nie jestem pewny że ty jesteś ateistą. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 20:35 skomar102 napisał: > kolter-xxl napisał: > > Rozumiesz pojecie ateizmu ? > > Wcale nie jestem pewny że ty jesteś ateistą. Akurat mało mnie obchodzi to ! Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 20:57 kolter-xxl napisał: > Akurat mało mnie obchodzi to ! Mnie tez nie bardzo , ale znawcą jesteś jak mało kto Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 20:59 skomar102 napisał: > kolter-xxl napisał: > > > > Akurat mało mnie obchodzi to ! > > Mnie tez nie bardzo , ale znawcą jesteś jak mało kto No bo jak najlepiej poznać kogoś kto mnie nienawidzi ?? Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 21:23 kolter-xxl napisał: No bo jak najlepiej poznać kogoś kto mnie nienawidzi ?? Uważasz że Bóg ciebie nienawidzi nawet tak nie myśl Bóg cię kocha. > Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 21:27 skomar102 napisał: > kolter-xxl napisał: > No bo jak najlepiej poznać kogoś kto mnie nienawidzi ?? > > Uważasz że Bóg ciebie nienawidzi nawet tak nie myśl > Bóg cię kocha. Bóg bogiem ja o moich serdecznych wrogach katolikach :)) to oni mnie nienawidzą :)) Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 21:48 kolter-xxl napisał: > Bóg bogiem ja o moich serdecznych wrogach katolikach :)) to oni mnie nienawidzą > :)) Mogę się z tobą nie zgadzać, ale nienawidzieć nie mam powodu Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 21:54 skomar102 napisał: > kolter-xxl napisał: > > Bóg bogiem ja o moich serdecznych wrogach katolikach :)) to oni mnie nien > awidzą > > :)) > Mogę się z tobą nie zgadzać, ale nienawidzieć nie mam powodu No może ty mnie i nawet lubisz :)) ale twoi bracia w katolicyzmie nie zawsze :)) Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 22:05 kolter-xxl napisał: > skomar102 napisał: > > > kolter-xxl napisał: > > > Bóg bogiem ja o moich serdecznych wrogach katolikach :)) to oni mni > e nien > > awidzą > > > :)) > > Mogę się z tobą nie zgadzać, ale nienawidzieć nie mam powodu > > No może ty mnie i nawet lubisz :)) ale twoi bracia w katolicyzmie nie zawsze :) > ) Ja nie jestem jakiś twardogłowy. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 03.05.11, 07:45 skomar102 napisał: > Nic nie rozumiesz, cuda nie są bzdurą i modlitwa nie > jest bzdurą. Rozumiem aż nadto dobrze ,tylko ty jak zwykle starasz się odwrócić kota ogonem. W myśl zasad Kościoła Katolickiego ,nie jest bzdurą modlitwa wstawiennicza do grzesznych śmiertelników,których inni grzeszni śmiertelnicy wynieśli na ołtarze. Ja mam prawo do innego zdania ale TO TY ZARZUCIŁEŚ KARBATOWI PISANIE BZDUR ,kiedy naisał o modlitwach do Ojca Świętego. > W tym wypadku chodzi o modlitwę wstawienniczą > a cudu uzdrowienia może dokonać tylko i wyłącznie BÓG. Ja rozumiem,że w twoim Kościele są różne rodzaje klepanych pacierzy w zależności od okoliczności. Moim zdaniem ,zdaniem osoby osoby niewierzącej, modlitwa to ROZMOWA Z BOGIEM I TYLKO Z BOGIEM.Czy Bóg w którego istnienie wierzysz słyszy i widzi?A może nie jest Wszechpotężny ,Wszechmocny i Wszechwiedzący? Jeżeli katolicy dają do pomocy BOGU śmiertelników wyniesionych na ołtarze przez innych grzesznych śmiertelników obdarzając ich wszechwiedzą bo modlą się do nich o wstawiennictwo u Boga katolicy z CAŁEGO ŚWIATA ,to Bóg w którego istnienie wierzysz nie jest prawdziwy bo nie jest tylko On WSZECH...Zacytujesz mi werset z ewangelii ,że" zbawieni będę równi Bogu".Skąd ludzie mogą wiedzieć kogo zbawi Bóg?Ludzie,pal sześć,KATOLICY WIEDZĄ. Cóż znaczy modlitwa bezpośrednio do Boga ?Tyle co nic? Namnożyło się w kapitaliźmie pośredników ,którzy za pośrednictwo wyciągają z naszych kieszeni masę pieniędzy.Wolno im ,bo wzięli przykład z KATOLICKIEGO NIEBA. PRZECZYTAJ POST UWAŻNIE NAWET PARĘ RAZY ZANIM OD RĘKI ZARZUCISZ MI PISANIE BZDUR.Ja wiem,że ciężko ci zrozumieć to co ja piszę,dlatego jestem tolerancyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 03.05.11, 09:11 pocoo napisała: .Ja wiem,że ciężko ci zrozumieć to co ja piszę,dlatego jestem tolerancyjna. Dobrze cię rozumiem nawet bez wnikliwego czytania twoich słów i stwierdzam że jesteś w błędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 03.05.11, 10:17 skomar102 napisał: > Dobrze cię rozumiem nawet bez wnikliwego czytania > twoich słów i stwierdzam że jesteś w błędzie. Nie wystarczy napisać,że jestem w błędzie lub piszę nieprawdę. Co jest nieprawdą? To ,że każdego swiętego na ołtarze wynoszą grzeszni śmiertelni ludzie? A może to ,że kazdy wyniesiony na ołtarze był grzesznym smiertelnikiem i swoje za uszami miał?Wg katolicyzmu wystarczy sie wyspowiadać przed śmiercią i żałować za grzechy bo na pokutę już nie ma czasu. Czy wiesz,że grzeszy się równiesz MYŚLĄ? NAPISANO ,że na ziemi tylko Jezus był bez grzechu.Nie wiem o co ci chodzi dopóki nie napiszesz? Nie mogę polemizować z tobą w ciemno bo to nie randka.Wystarczy napisać ; Nieprawdą jest...bo wg nauki Koscioła to... Dyskredytowanie wypowiedzi zarzutami kłamstwa,nieprawdy czy bzdur bez uzasadnienia jest zbyt prymitywne jak na polemikę. Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 03.05.11, 13:52 pocoo napisała: > To ,że każdego swiętego na ołtarze wynoszą grzeszni śmiertelni ludzie? Kościół uczy że święci są wśród nas a nad wszystkim czuwa Duch Święty ale pewnie powiesz że to wymysł katolicki . > A może to ,że kazdy wyniesiony na ołtarze był grzesznym smiertelnikiem i swoje > za uszami miał?Wg katolicyzmu wystarczy sie wyspowiadać przed śmiercią i żałowa > ć za grzechy bo na pokutę już nie ma czasu. Czy wiesz,że grzeszy się równiesz M > YŚLĄ? NAPISANO ,że na ziemi tylko Jezus był bez grzechu. No tak wypada się tylko z tym zgodzić. > Nie mogę polemizować z tobą w ciemno bo to nie randka. Oczywiście że nie randka tylko nie chcę być wobec ciebie nie grzeczny. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 03.05.11, 14:07 skomar102 napisał: > Kościół uczy że święci są wśród nas a nad wszystkim > czuwa Duch Święty ale pewnie powiesz że to wymysł > katolicki . A wiesz,że w ewangelii napisano,że "na ziemi nie masz sprawiedliwego ani jednego"? W innym miejscu że "wiele może modlitwa sprawiedliwego". W ewangeliach zawsze można znaleźc coś dla siebie stąd tyle Kościołów. Nie zagłębiałam się w to, więc nie wiem czyj to wymysł. > Oczywiście że nie randka tylko nie chcę być wobec ciebie nie grzeczny. Żle zbudowałeś zdanie.Gdyby to była randka to nieźle byś mi dał popalić? Niegrzeczny w stosunku do mnie to już byłeś wcześniej.Nie chce mi się wracać do tych postów. Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 03.05.11, 15:01 pocoo napisała: > A wiesz,że w ewangelii napisano,że "na ziemi nie masz sprawiedliwego ani jedneg > o"? > W innym miejscu że "wiele może modlitwa sprawiedliwego". To jest prawda najprawdziwsza więc dlaczego nie wierzysz ? > W ewangeliach zawsze można znaleźc coś dla siebie stąd tyle Kościołów. > Nie zagłębiałam się w to, więc nie wiem czyj to wymysł. > Katolicyzm przyjął ewangelię w całości i tylko on jest prawdziwy. > > > Oczywiście że nie randka tylko nie chcę być wobec ciebie nie grzeczny. > Żle zbudowałeś zdanie.Gdyby to była randka to nieźle byś mi dał popalić? > Niegrzeczny w stosunku do mnie to już byłeś wcześniej.Nie chce mi się wracać do > tych postów. No co ty. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 03.05.11, 23:01 skomar102 napisał: > To jest prawda najprawdziwsza więc dlaczego nie wierzysz ? Wynika jasno,że sprawiedliwi sa tylko w niebie. > Katolicyzm przyjął ewangelię w całości i tylko on jest prawdziwy. Moze na ten temat porozmawiaj z Protestantami. > > Niegrzeczny w stosunku do mnie to już byłeś wcześniej.Nie chce mi się wra > cać do > > tych postów. > > No co ty. Może ty zapomniałeś ale ja nie.Nawet miałam wątpliwości do twojego naśladowania Jezusa. Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 04.05.11, 16:29 pocoo napisała: > Wynika jasno,że sprawiedliwi sa tylko w niebie. To nie tak powinno brzmieć troszkę inaczej. " W niebie są tylko sprawiedliwi " A to jest kolosalna różnica. > > > Moze na ten temat porozmawiaj z Protestantami. > Chyba nie ma na tym forum takiego > > > Niegrzeczny w stosunku do mnie to już byłeś wcześniej. > Może ty zapomniałeś ale ja nie.Nawet miałam wątpliwości do twojego naśladowani > a Jezusa. Ja też jestem grzeszny przyznaję coś mi się przypomina ale nie wiem o co poszło. Odpowiedz Link Zgłoś
kotekali Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 03.05.11, 14:37 Wystarczy liste grzechow wydluzyc lub skrocic na pewien czas by cos juz nie bylo grzechem :) Widocznie to czego sie dopuscil np wojtyla, nie jest juz grzechem, stad ( myslac logicznie niczym enrque) jego swietosc...moze czarni maja juz nowy katechizm tylko my nic o tym jeszcze moe wiemy... ........................................................................................................................................ Jest prawda smieszniejsza niz oszczerstwa :) Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 03.05.11, 15:00 kotekali napisał: > Wystarczy liste grzechow wydluzyc lub skrocic na pewien czas by cos juz nie byl > o grzechem :) Oczywiście.Z tego z czego spowiadali się pradziadowie,za co żałowali i pokutowali , za to ich prawnukowie juz nie muszą. Pewien zaprzyjaźniony z naszą rodziną biskup powiedział,że Kościół zmieniał,zmienia i zmieniać będzie zasady bo takie jego prawo gdyż świat cały czas idzie do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
kotekali Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 03.05.11, 15:24 Kosciol jest mistrzem konformizmu, dlatego tyle lat przetrwal, oto cala tajemnica. No i jest to tez dowodem na to, ze moralnosc dyktuje religii jaka ma byc by mogla trwac. Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 03.05.11, 15:35 kotekali napisał: > Kosciol jest mistrzem konformizmu, dlatego tyle lat przetrwal, oto cala tajemni > ca. To nie dlatego. Kościół jest święty , Chrystusowy prawdziwy i dlatego przetrwał tyle lat przy takich zmasowanych atakach na siebie. Otóż i Ja tobie powiadam: Ty jesteś Piotr [czyli Skała], i na tej Skale zbuduję Kościół mój, a bramy piekielne go nie przemogą. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 03.05.11, 23:16 skomar102 napisał: > Kościół jest święty , Chrystusowy prawdziwy Oj skomar,szczególnie w czasach Inkwizycji. Za jakie ciemne karty Koscioła przepraszał JanPII? > Otóż i Ja tobie powiadam: Ty jesteś Piotr [czyli Skała], i na tej Skale zbuduję > Kościół mój, a bramy piekielne go nie przemogą. Tym wersetem posiłkują się wszystkie Kościoły Chrześcijańskie.Wiesz ile ich jest? Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 04.05.11, 16:44 pocoo napisała: > Oj skomar,szczególnie w czasach Inkwizycji. > Za jakie ciemne karty Koscioła przepraszał JanPII? > > > Otóż i Ja tobie powiadam: Ty jesteś Piotr [czyli Skała], i na tej Skale z > buduję > > Kościół mój, a bramy piekielne go nie przemogą. > > Tym wersetem posiłkują się wszystkie Kościoły Chrześcijańskie.Wiesz ile ich jes > t? Wszystko się zgadza co piszesz ale pamiętaj że kościół jest święty lecz grzeszny. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 08:08 skomar102 napisał: > Wszystko się zgadza co piszesz ale pamiętaj > że kościół jest święty lecz grzeszny. Ja to wiem.Nie ma na ziemi człowieka bez grzechu. Co dla ciebie znaczy słowo "święty"? Już drugi raz piszesz do mnie jakieś dziwne dla mnie stwierdzenia; -niezmienny lecz postępowy, -święty lecz grzeszny. Czy ja jestem dobra lecz zła? Mądra lecz głupia? Dla mnie słowo "tak" znaczy "tak" a nie tak lub nie. Przypomnij sobie słowa Jezusa. Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 16:12 pocoo napisała: > Ja to wiem.Nie ma na ziemi człowieka bez grzechu. No nie ma i ty nie jesteś wyjątkiem. > Co dla ciebie znaczy słowo "święty"? > Już drugi raz piszesz do mnie jakieś dziwne dla mnie stwierdzenia; > -święty lecz grzeszny. Święty bo uświęcony krwią Chrystusa > Czy ja jestem dobra lecz zła? > Mądra lecz głupia? Trudno konkretnie stwierdzić. > Dla mnie słowo "tak" znaczy "tak" a nie tak lub nie. Dla mnie też. > Przypomnij sobie słowa Jezusa. pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 06.05.11, 06:21 skomar102 napisał: > pamiętam. Zwróć uwagę na to co do mnie napisałeś. Czy ty skomar jesteś jeden,czy skomar to kilku zakonników? Brak mi słów. Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 03.05.11, 15:26 pocoo napisała: > Pewien zaprzyjaźniony z naszą rodziną biskup powiedział,że Kościół zmieniał,zmi > enia i zmieniać będzie zasady bo takie jego prawo gdyż świat cały czas idzie do > przodu. Nie mijaj się z prawdą Bóg jest niezmienny co nie znaczy że nie postępowy. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 03.05.11, 23:35 skomar102 napisał: > Nie mijaj się z prawdą > Bóg jest niezmienny co nie znaczy że nie postępowy. Ja nie mijam sie z prawdą. Jak Bóg może być NIEZMIENNY I POSTĘPOWY? To tak jakbyś napisał,że czarne jest białe. Ludzie są postępowi.Czy dlatego przypisujesz postęp Bogu,że daje ludziom mądrość? Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 04.05.11, 16:50 pocoo napisała: > skomar102 napisał: > > > Nie mijaj się z prawdą > > Bóg jest niezmienny co nie znaczy że nie postępowy. > > Ja nie mijam sie z prawdą. > Jak Bóg może być NIEZMIENNY I POSTĘPOWY? To tak jakbyś napisał,że czarne jest b > iałe. > Ludzie są postępowi.Czy dlatego przypisujesz postęp Bogu,że daje ludziom mądroś > ć? > Tu chodzi o zachowanie głównych prawd wiary i te nie są zmienione. Ajeśli chodzi o szczegóły to właśnie z tego wynikają spory pomiędzy wyznaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 03.05.11, 15:20 kotekali napisał: > Wystarczy liste grzechow wydluzyc lub skrocic na pewien czas by cos juz nie byl > o grzechem :) To już nie jest katolicyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 03.05.11, 23:10 skomar102 napisał: > kotekali napisał: > > > Wystarczy liste grzechow wydluzyc lub skrocic na pewien czas by cos juz n > ie byl > > o grzechem :) > > To już nie jest katolicyzm. Tylko co? Czy jedzenie mięsa w ustalone przez Kościół dni postu jest grzechem? Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 04.05.11, 16:35 pocoo napisała: > Czy jedzenie mięsa w ustalone przez Kościół dni postu jest grzechem? Post nie jest wymysłem kościoła ani kościół nie ustala dni kiedy. Kościół uczy żeby przestrzegać postu. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 07:42 skomar102 napisał: > pocoo napisała: > > Czy jedzenie mięsa w ustalone przez Kościół dni postu jest grzechem? > > Post nie jest wymysłem kościoła ani kościół nie ustala dni kiedy. > Kościół uczy żeby przestrzegać postu. Post jest wymysłem biblijnych Izraelitów .Ja wiem co znaczy słowo "post". Czy ja się mylę? -posty nakazane przez Kościół przestrzegać. Czy zmieniło się coś o czym nie wiem? Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 16:02 pocoo napisała: > -posty nakazane przez Kościół przestrzegać. > Czy zmieniło się coś o czym nie wiem? Nie wiele się zmieniło, Nie uznajesz postu to nie pość nikt cię nie zmusza. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 08:36 skomar102 napisał: > pocoo napisała: > .Ja wiem,że ciężko ci zrozumieć to co ja piszę,dlatego jestem tolerancyjna. > > Dobrze cię rozumiem nawet bez wnikliwego czytania > twoich słów i stwierdzam że jesteś w błędzie. Udowodnij !! Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 16:34 kolter-xxl napisał: > > Dobrze cię rozumiem nawet bez wnikliwego czytania > > twoich słów i stwierdzam że jesteś w błędzie. > > Udowodnij !! Ateizm jest błędny. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 20:16 skomar102 napisał: > kolter-xxl napisał: > > > > > Dobrze cię rozumiem nawet bez wnikliwego czytania > > > twoich słów i stwierdzam że jesteś w błędzie. > > > > Udowodnij !! > > Ateizm jest błędny. Udowodnij!! , dopiero co w jednym z postów odrzuciłeś cytat z biblii a teraz zarzucasz ateizmowi takie rzeczy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 20:29 kolter-xxl napisał: > Udowodnij!! , dopiero co w jednym z postów odrzuciłeś cytat z biblii a teraz za > rzucasz ateizmowi takie rzeczy :)) Który cytat. Ja nic nie odrzucam co jest z biblii katolickiej Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 20:39 skomar102 napisał: > kolter-xxl napisał: > > > > Udowodnij!! , dopiero co w jednym z postów odrzuciłeś cytat z biblii a te > raz za > > rzucasz ateizmowi takie rzeczy :)) > > Który cytat. > Ja nic nie odrzucam co jest z biblii katolickiej Aha to twoje słowa : Potop to potop prawdopodobnie był chociaż nie na całej ziemi. To zaś cytat z katolickiej biblii tysiąclecia Wody bowiem podnosiły się coraz bardziej nad ziemię, tak że zakryły wszystkie góry wysokie, które były pod niebem.Wody się więc podniosły na piętnaście łokci ponad góry i zakryły je. Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 21:01 kolter-xxl napisał: > Wody bowiem podnosiły się coraz bardziej nad ziemię, tak że zakryły wszystki > e góry wysokie, które były pod niebem.Wody się więc podniosły na piętnaście łok > ci ponad góry i zakryły je. Gdzie tu jest że całą ziemie dookoła Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 21:21 skomar102 napisał: > kolter-xxl napisał: > > > > Wody bowiem podnosiły się coraz bardziej nad ziemię, tak że zakryły ws > zystki > > e góry wysokie, które były pod niebem.Wody się więc podniosły na piętnaśc > ie łok > > ci ponad góry i zakryły je. > > Gdzie tu jest że całą ziemie dookoła tak że zakryły wszystkie góry wysokie, które były pod niebem Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 21:26 kolter-xxl napisał: tak że zakryły wszystkie góry wysokie, które były pod niebem Ale w Azji Mniejszej. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 21:29 skomar102 napisał: > kolter-xxl napisał: > > > tak że zakryły wszystkie góry wysokie, które były pod niebem > > Ale w Azji Mniejszej Ta a może jakiś na to dowód ze bóg zabił wszystkich ludzi ,ale tylko w Azji mniejszej ? Odpowiedz Link Zgłoś
kulek1717 Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 23:28 hahaha i to własnie są katolicy :D nienawisc myślałam ze to satanisci nienawidzą :D Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Nienawiść B16 do Ojca Świętego 05.05.11, 23:35 kulek1717 napisała: > hahaha i to własnie są katolicy :D > nienawisc myślałam ze to satanisci nienawidzą :D Jeden ptak , przecież to sam czort Krk wymyślił :)) Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Proste pytania do skomara102 05.05.11, 09:38 Kto może być pośrednikiem między Bogiem a najwyższą władzą Kościoła "Ojcem Świętym"? Czy na ziemi grzeszny"Ojciec Święty" ma swojego spowiednika, czy spowieda się bezpośrednio Wszechwiedzącemu Bogu? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Proste pytania do skomara102 05.05.11, 12:29 pocoo napisała: > Kto może być pośrednikiem między Bogiem a najwyższą władzą Kościoła "Ojcem Św > iętym"? > Czy na ziemi grzeszny"Ojciec Święty" ma swojego spowiednika, czy spowieda się b > ezpośrednio Wszechwiedzącemu Bogu? Och karol miał spowiednika www.kosciol.pl/article.php?story=20030923165909841 Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Proste pytania do skomara102 05.05.11, 16:48 kolter-xxl napisał: > Och karol miał spowiednika Oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Proste pytania do skomara102 05.05.11, 20:10 skomar102 napisał: > kolter-xxl napisał: > > > > Och karol miał spowiednika > > Oczywiście. No a Jezus miał takiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Proste pytania do skomara102 05.05.11, 20:14 kolter-xxl napisał: > No a Jezus miał takiego ? Nie żartuj sobie Jezus jest bez grzechu. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Proste pytania do skomara102 05.05.11, 20:19 skomar102 napisał: > kolter-xxl napisał: > > No a Jezus miał takiego ? > > Nie żartuj sobie Jezus jest bez grzechu. No i przy okazji jego mamusia :)) Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Proste pytania do skomara102 05.05.11, 20:46 kolter-xxl napisał: > skomar102 napisał: > > > kolter-xxl napisał: > > > No a Jezus miał takiego ? > > > > Nie żartuj sobie Jezus jest bez grzechu. > > No i przy okazji jego mamusia :)) Rzekłeś prawdę Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Proste pytania do skomara102 05.05.11, 20:56 skomar102 napisał: > No i przy okazji jego mamusia :)) > > Rzekłeś prawdę No a jakiś stosowny do tego wersecik , który zaprzeczył by temu tu ; (20) jako że z uczynków Prawa żaden człowiek nie może dostąpić usprawiedliwienia w Jego oczach. Przez Prawo bowiem jest tylko większa znajomość grzechu. (21) Ale teraz jawną się stała sprawiedliwość Boża niezależna od Prawa, poświadczona przez Prawo i Proroków. (22) Jest to sprawiedliwość Boża przez wiarę w Jezusa Chrystusa dla wszystkich, którzy wierzą. Bo nie ma tu różnicy: (23) wszyscy bowiem zgrzeszyli i pozbawieni są chwały Bożej, (24) a dostępują usprawiedliwienia darmo, z Jego łaski, przez odkupienie które jest w Chrystusie Jezusie. (25) Jego to ustanowił Bóg narzędziem przebłagania przez wiarę mocą Jego krwi. Chciał przez to okazać, że sprawidliwość Jego względem grzechów popełnionych dawniej - za dni cierpliwości Bożej - wyrażała się (26) w odpuszczaniu ich po to, by ujawnić w obecnym czasie Jego sprawiedliwość, i [aby pokazać], że On sam jest sprawiedliwy i usprawiedliwia każdego, który wierzy w Jezusa. Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Proste pytania do skomara102 05.05.11, 21:13 kolter-xxl napisał: > (20) jako że z uczynków Prawa żaden człowiek nie może dostąpić usprawiedliwieni > a w Jego oczach. Przez Prawo bowiem jest tylko większa znajomość grzechu. (21) > Ale teraz jawną się stała sprawiedliwość Boża niezależna od Prawa, poświadczona > przez Prawo i Proroków. (22) Jest to sprawiedliwość Boża przez wiarę w Jezusa > Chrystusa dla wszystkich, którzy wierzą. Bo nie ma tu różnicy: (23) wszyscy > bowiem zgrzeszyli i pozbawieni są chwały Bożej, (24) a dostępują usprawiedl > iwienia darmo, z Jego łaski, przez odkupienie które jest w Chrystusie Jezusie. > (25) Jego to ustanowił Bóg narzędziem przebłagania przez wiarę mocą Jego krwi. > Chciał przez to okazać, że sprawidliwość Jego względem grzechów popełnionych da > wniej - za dni cierpliwości Bożej - wyrażała się (26) w odpuszczaniu ich po to, > by ujawnić w obecnym czasie Jego sprawiedliwość, i [aby pokazać], że On sam je > st sprawiedliwy i usprawiedliwia każdego, który wierzy w Jezusa. Tu nie ma nic do zaprzeczania Ale pytam czy ty wierzysz w to co napisałeś Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Proste pytania do skomara102 05.05.11, 21:24 skomar102 napisał: Tu nie ma nic do zaprzeczania > Ale pytam czy ty wierzysz w to co napisałeś Daruj sobie to naiwne odbijanie piłeczki , masz ewidentny dowód z biblii ze Maria jak i wszyscy był grzeszna z natury . Odpowiedz Link Zgłoś