atak_kobry 12.06.11, 16:16 kiedy wracałem dziś wolnym krokiem z Mszy świętej, wciąż będąc pod wrażeniem wygłoszonego kazania, zaszło mnie podstępnie od tyłu takie pytanie: Skoro Bóg jest wszechmogący to dlaczego nie pokonał jeszcze szatana? dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
voxave Re: jestem katolikiem, mam pytanie do księdza 12.06.11, 16:32 Zaszlo cie od tyłu to na pewno była grzeszna dusza pokutujacego xiąca----a dlaczego szatan jeszcze jest ?---to dlatego, ze Ziemia to nie Raj i ciagle jesteśmy poddawani próbie dobra i zla ----mój biedny synu :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: jestem katolikiem, mam pytanie do księdza 12.06.11, 16:42 atak_kobry napisał: > kiedy wracałem dziś wolnym krokiem z Mszy świętej, wciąż będąc pod wrażeniem wy > głoszonego kazania, zaszło mnie podstępnie od tyłu takie pytanie: > Skoro Bóg jest wszechmogący to dlaczego nie pokonał jeszcze szatana? Razem na darowiznach trzepią kasę :)) Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Mam ciekawsze pytanie 12.06.11, 17:16 > Skoro Bóg jest wszechmogący to dlaczego nie pokonał jeszcze szatana? Dlaczego go w ogóle stworzył? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Mam ciekawsze pytanie 12.06.11, 17:37 strikemaster napisał: > > Skoro Bóg jest wszechmogący to dlaczego nie pokonał jeszcze szatana? > > Dlaczego go w ogóle stworzył? Na to jest ponoć odpowiedź; stworzył istoty obdarzone wolna wolą a w tym i anioła potem nazwanego szatanem ,diabłem. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Mam ciekawsze pytanie 12.06.11, 17:43 > Na to jest ponoć odpowiedź; stworzył istoty obdarzone wolna wolą a w tym i anio > ła potem nazwanego szatanem ,diabłem. No ale Bog jest wszechwiedzący i ponadczasowy, tworząc Lucyfera wiedzial, że ten sie zbuntuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Mam ciekawsze pytanie 12.06.11, 17:48 strikemaster napisał: > > Na to jest ponoć odpowiedź; stworzył istoty obdarzone wolna wolą a w tym > i anio > > ła potem nazwanego szatanem ,diabłem. > > No ale Bog jest wszechwiedzący i ponadczasowy, tworząc Lucyfera wiedzial, że te > n sie zbuntuje. Na to też jest ponoć odpowiedz :)) niezbadane są ścieżki pana :)) lub widać tak musiało się stać :) Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Mam ciekawsze pytanie 12.06.11, 17:51 > Na to też jest ponoć odpowiedz :)) niezbadane są ścieżki pana :)) lub widać tak > musiało się stać :) Inaczej mowiąc, Bóg czegoś nie przewidzial albo coś spieprzył. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Mam ciekawsze pytanie 12.06.11, 18:01 strikemaster napisał: > > Na to też jest ponoć odpowiedz :)) niezbadane są ścieżki pana :)) lub wid > ać tak > > musiało się stać :) > > Inaczej mowiąc, Bóg czegoś nie przewidzial albo coś spieprzył. :) Nie, raczej chciał pozbyć się z nieba jednego z mądrali którego sam wyprodukował . Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Mam ciekawsze pytanie 12.06.11, 18:13 > Nie, raczej chciał pozbyć się z nieba jednego z mądrali którego sam wyprodukowa > ł . A teraz nie potrafi go zwalczyć, i to pomimo swojej wszechmocy? czyli jednak coś spieprzył. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Mam ciekawsze pytanie 12.06.11, 18:17 strikemaster napisał: > > Nie, raczej chciał pozbyć się z nieba jednego z mądrali którego sam wypro > dukowa > > ł . > > A teraz nie potrafi go zwalczyć, i to pomimo swojej wszechmocy? czyli jednak co > ś spieprzył. :) Nic nie spieprzył , jak widać bozia kocha dręczyć swoje dzieci , vide piekło :)) Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Mam ciekawsze pytanie 12.06.11, 18:24 > Nic nie spieprzył , jak widać bozia kocha dręczyć swoje dzieci , vide piekło > :)) Piekła podobno już nie ma. :) Ciekawe tylko, gdzie teraz się biedny Lucyfer podziewa, skoro wyburzono mu dom? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Mam ciekawsze pytanie 12.06.11, 19:50 strikemaster napisał: > Piekła podobno już nie ma. :) Ciekawe tylko, gdzie teraz się biedny Lucyfer pod > ziewa, skoro wyburzono mu dom? Piekło istnieje ale mu ogrzewanie odebrali :) Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Mam ciekawsze pytanie 12.06.11, 20:22 > Piekło istnieje ale mu ogrzewanie odebrali :) Nie płacili rachunków? Jak czynszu też nie płacą, to niedługo będzie eksmisja. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Mam ciekawsze pytanie 12.06.11, 20:32 strikemaster napisał: > > Piekło istnieje ale mu ogrzewanie odebrali :) > > Nie płacili rachunków? Jak czynszu też nie płacą, to niedługo będzie eksmisja. > :) Po prostu po kilkunastu wiekach straszenia ogniem , uznali ze lepiej karać odsunięciem od ciepła samego boga :)) Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Mam ciekawsze pytanie 12.06.11, 21:14 > Po prostu po kilkunastu wiekach straszenia ogniem , uznali ze lepiej karać odsu > nięciem od ciepła samego boga :)) To dla mnie bardzo dobra wiadomość, nie przepadam za upałami. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Mam ciekawsze pytanie 12.06.11, 21:16 strikemaster napisał: > > Po prostu po kilkunastu wiekach straszenia ogniem , uznali ze lepiej kara > ć odsu > > nięciem od ciepła samego boga :)) > > To dla mnie bardzo dobra wiadomość, nie przepadam za upałami. :) No to by wyjaśniało kilt :) Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Mam ciekawsze pytanie 12.06.11, 21:51 > No to by wyjaśniało kilt :) Wyjaśnia, w calej rozciągłości. Tobie też, jak najbardziej poważnie radzę spróbować, w czasie upałów jest nieoceniony. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Mam ciekawsze pytanie 12.06.11, 21:56 strikemaster napisał: > > No to by wyjaśniało kilt :) > > Wyjaśnia, w calej rozciągłości. Tobie też, jak najbardziej poważnie radzę sprób > ować, w czasie upałów jest nieoceniony. Raczej nie w tym wcieleniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Mam ciekawsze pytanie 12.06.11, 22:00 > Raczej nie w tym wcieleniu :) czyżby Cie strach dopadł? Spróbuj, zobaczysz jak to jest zamiast szukać na siłę jakichś wymówek. Niech żyje wolność i swoboda! W kilcie! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Mam ciekawsze pytanie 12.06.11, 22:08 strikemaster napisał: > > Raczej nie w tym wcieleniu :) > > czyżby Cie strach dopadł? Spróbuj, zobaczysz jak to jest zamiast szukać na siłę > jakichś wymówek. Cos mi wiadomo o wyjeździe daleko od tego kraju , może wtedy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Mam ciekawsze pytanie 12.06.11, 22:18 > Cos mi wiadomo o wyjeździe daleko od tego kraju , może wtedy ?? Myślisz, ze w Poslce się nie da? Jesteś w błędzie. Ja ostatnio często w kilcie laziłem, w tym "na miasto" w godzinach szczytu, nic złego się nie stało. Linkowałem na forach też kiedyś artykuł o gosciu z Kosciana, chodzi w kilcie na codzień, też nic zlego go za to nie spotyka. Można? Pewnie, ze mozna, trzeba tylko mieć troche motywacji. A nachodzące nas od pewnego czasu fale upałów są IMHO wystarczającą motywacją. No i im wiecej nas będzie, tym mniej się będziesz musiał obawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
sammler Re: Mam ciekawsze pytanie 13.06.11, 02:06 Masz jakieś swoje zdjęcia w rzeczonym stroju? :-) S. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Mam ciekawsze pytanie 13.06.11, 07:55 > Masz jakieś swoje zdjęcia w rzeczonym stroju? :-) Gdzieś tam jakieś mam ale nie zwykłem się swoimi fotkami w Necie dzielić. Nie chciałbym np. by prawo mężczyzn no noszenia omawianego stroju zależało od mojej osobistej fizjonomii. Rzecz nie w tym, czy mi w takim przyodziewku ładnie ale w wygodzie i kilku innych czynnikach z kiltem związanych. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Mam ciekawsze pytanie 13.06.11, 20:05 strikemaster napisał: > > Cos mi wiadomo o wyjeździe daleko od tego kraju , może wtedy ?? > > Myślisz, ze w Poslce się nie da? Może i da ?? Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Mam ciekawsze pytanie 14.06.11, 08:10 Na pewno się da, sprawdzałem doświadczalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: jestem katolikiem, mam pytanie do księdza 13.06.11, 09:15 atak_kobry napisał: > Skoro Bóg jest wszechmogący to dlaczego nie pokonał jeszcze szatana? > I co ksiądz Ci odpowiedział ?... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: jestem katolikiem, mam pytanie do księdza 13.06.11, 20:05 chasyd_666 napisał: > atak_kobry napisał: > > > Skoro Bóg jest wszechmogący to dlaczego nie pokonał jeszcze szatana? > > > > I co ksiądz Ci odpowiedział ?... No a skąd ma ksiądz o tym wiedzieć ?? Odpowiedz Link Zgłoś