Dodaj do ulubionych

3 Maja- święto NMP Królowej Polski

03.05.12, 09:59
W 1608 r. mieszkający w Neapolu włoski misjonarz, ojciec Juliusz Mancinelli z zakonu jezuitów, miał objawienie Matki Bożej. Maryja poleciła mu, aby nazwał ją Królową Polski: A czemu mnie Królową Polski nie zowiesz? Ja to królestwo wielce umiłowałam i wielkie rzeczy dlań zamierzam, ponieważ osobliwą miłością ku Mnie pałają jego synowie. Następnie przebywającemu w Krakowie w katedrze na Wawelu, 8 maja 1610 Matka Boża objawiła mu się powtórnie, mówiąc: Jestem Królową Polski. Jestem matką tego narodu, który jest mi bardzo drogi.
W 1656 r. król Jan Kazimierz w katedrze we Lwowie otoczony biskupami, senatorami w obecności legata papieskiego złożył swe śluby przed obrazem Matki Bożej Łaskawej i uroczyście ogłosił Maryję Królową Korony Polskiej. Wtedy też po raz pierwszy, padło trzy krotnie powtórzone wezwanie: Królowo Korony Polskiej, módl się za nami.
Czekamy na intronizację Chrystusa na Króla Polski.
Obserwuj wątek
    • lumpior A co z ...Dodą? 03.05.12, 10:03
      A i Kempa by chciała.
      • 4her Re: A co z ...Dodą? 03.05.12, 10:27
        Z Dodą nic. Nawet chory na krew i głowę satanista z jasełek jej nie chciał.
        Możesz sie do niej modlić 5x dziennie, twoja sprawa.
        • pocoo Re: A co z ...Dodą? 03.05.12, 10:34
          4her napisał:

> Z Dodą nic. Nawet chory na krew i głowę satanista z jasełek jej nie chciał.
          > Możesz sie do niej modlić 5x dziennie, twoja sprawa.

Przynajmniej wiadomo jak Doda wygląda a ty pojęcia nie masz, jak wyglądała twoja królowa.
          Twoja królowa jest głucha jak pień.A moze ciebie słucha?Objawienie miałeś?
          • 4her Re: A co z ...Dodą? 03.05.12, 11:22
            pocoo napisała:

> Przynajmniej wiadomo jak Doda wygląda a ty pojęcia nie masz, jak wyglądała twoj
            > a królowa.

Większość poddanych nigdy nie widziała swojej królowej. Na dworze królewskim widziano i tyle w zasadzie.

> Twoja królowa jest głucha jak pień.

Prawdziwi, wierni poddani nie gadają do swojej królowej. Po co mieliby to robić?

Widzę, że naprawde modlisz sie do Dody. Jakie to żałosne.

• pocoo Re: A co z ...Dodą? 03.05.12, 15:36
              4her napisał:

> Widzę, że naprawde modlisz sie do Dody. Jakie to żałosne.
              >
              Najbardziej żałosne jest to,że ciągle masz wizje i lepiej ode mnie wiesz kim jestem,co robię i co powinnam.W moich oczach ośmieszasz się na maksa.Lepiej walnij ze mną numerek to będziesz coś wiedział na pewno i może wreszcie skończą ci sie te durne wizje.
              • 4her Re: A co z ...Dodą? 03.05.12, 15:40
                pocoo napisała:

> Lepiej walni
                > j ze mną numerek to będziesz coś wiedział na pewno i może wreszcie skończą ci s
                > ie te durne wizje.

Nareszcie mądra propozycja. Pisz na priv i dawaj od razu zdjęcie.
                • pocoo Re: A co z ...Dodą? 03.05.12, 15:48
                  4her napisał:

> Nareszcie mądra propozycja. Pisz na priv i dawaj od razu zdjęcie.

Jeden warunek,nic nie będziesz mówił, bo na razie tylko stukasz w klawiarurę i pier..dolisz od rzeczy.
                  • 4her Re: A co z ...Dodą? 03.05.12, 15:50
                    Przyjmuję warunki, pod warunkiem, że masz wdzięki i urodę Dody.
            • kolter-xl Re: A co z ...Dodą? 03.05.12, 16:53
              4her napisał:

Prawdziwi, wierni poddani nie gadają do swojej królowej. Po co mieliby to robić
              > ?

Bo tak zaleca watykan ??
          • kolter-xl Re: A co z ...Dodą? 03.05.12, 16:49
            pocoo napisała:

> Przynajmniej wiadomo jak Doda wygląda a ty pojęcia nie masz, jak wyglądała twoj
            > a królowa.
            > Twoja królowa jest głucha jak pień.A moze ciebie słucha?Objawienie miałeś?

Jak głucha ? to jak z nią karol sie dogaduje ??
    • michal-emeryt Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 11:19
      4her napisał:
      > Czekamy na intronizację Chrystusa na Króla Polski.

Czyli na takiego niewidzialnego króla,w którego imieniu będą rządzić namiestnicy w czarnych kieckach? Mnie to nie kręci.
      • 4her Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 11:24
        Michałku, tez sie modlisz do Do dy i Nergala? Nisko upadłeś synku.
        • billy.the.kid Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 12:55
          KArTOfLE lepiej wiedzą do kogo się modlić.

na dzisiaj król/z wyjatkiem tych afryakańskich/ to taki sobie urzędnik bez znaczenia.
          na jaka cholerę m.b. takie kwiaty???
          • 4her Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 13:24
            billy.the.kid napisał:

> KArTOfLE lepiej wiedzą do kogo się modlić.

Ja to akurat jestem buddystą, jak Jezus Chrystus- Król Polski.
            • sclavus Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 14:07
              Ależ ty masz refreny!
              Jesteś zaprwne z tych, którzy wzdychają i wołają: Ojezusmaryja!...
              Tymczasem, nawet my-ateiści wiemy, że w świetle najnowszych badań historyczno-naukowych, Jezus wcale nie ma ryja (w przeciwieństwie do jednego radyja...)
            • kolter-xl Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 17:27
              4her napisał:

> billy.the.kid napisał:
              >
              > > KArTOfLE lepiej wiedzą do kogo się modlić.
              >
              > Ja to akurat jestem buddystą, jak Jezus Chrystus- Król Polski.

Nie kłam!! Maria nie abdykowała , jej syn jest ino następcą tronu takim księciem Przemyśla .Jak Karol księciem Walii :))
            • kotekali Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 20:21
              jestem tym za kogo ciebie uwazaja i nic wiecej ahhaah
        • pocoo Re: Ej,ty obecnie 4her 03.05.12, 15:41
          4her napisał:

> Michałku, tez sie modlisz do Do dy i Nergala?

Napisałeś,że to ja modlę się do Nergala.Nie lubię wspólników ,a ty już nie pij więcej bo mieszają ci się wizje.
          • 4her Re: Ej,ty obecnie 4her 03.05.12, 15:52
            Nie używam zadnych substancji psychoaktywnych, zwłaszcza c2h5oh. Religia mi zabrania.
            Znów przegrałaś. Argumentum od personam. Albo chory psychicznie, albo pijany ;PP
            • pocoo Re: Ej,ty obecnie 4her 03.05.12, 19:31
              4her napisał:

> Znów przegrałaś. Argumentum od personam. Albo chory psychicznie, albo pijany ;P
              > P
              Co znaczy znów?
              Te idiotyzmy,które napisałeś do mnie i o mnie dobitnie świadczą,że jesteś albo...sam wybierz.
              Pijak zawsze zapewnia,że jest trzeźwy a idiota,że jest normalny.Pat.
              • 4her Re: Ej,ty obecnie 4her 03.05.12, 19:43
                No własnie takie masz argumenty. Chory psychicznie pijany pijak.
                Buddyści nie piją alkoholu.
                Kroniken udowodaniła, że to ateiści sa psychicznie chorzy, bo nie mają genu wiary w boga.
        • kolter-xl Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 17:24
          4her napisał:

> Michałku, tez sie modlisz do Do dy i Nergala? Nisko upadłeś synku.

Doda ma choć fajny dupalek a ty modlisz się do napletka jezusowego ??
    • kroniken Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 13:33
      Bóg, ani żaden Boski Byt, nie może nikogo bardziej umiłować niż innych. Nie może istnieć naród wybrany. Jeśli Bóg jest stwórcą wszystkiego, to wszystkie swoje stworzenia kocha taką samą doskonała miłością. Bóg nie może jednych kochać bardziej, a innych mniej, gdyż oznaczałoby to, że cała Jego miłość nie jest tak samo doskonała. Jak Doskonały mógłby być mniej doskonały w jakimkolwiek swoim aspekcie? To niemożliwe. Bóg musi więc kochać wszystkich dokładnie tak samo doskonale: Polaków, Niemców, Żydów, Rosjan, chrześcijan, buddystów i ateistów.

Kochać Boga, to kochać to co On kocha i tak jak On kocha. Czy można kochać Boga, nienawidząc lub choćby nie kochając jakiekolwiek Jego stworzenie? Nie można. Zgodnie z Bożą Miłością, należy więc kochać tak samo ateistów, jak i współwyznawców, jak i wyznawców innych religii. Każdego należy więc tak samo szanować, nie tworząc żadnych podziałów, nie wyróżniając nikogo. Obwołanie Jezusa królem Polski, byłoby wyróżnieniem chrześcijan. Wyróżnienie jednych jest podkreśleniem ich w jakiś sposób lepszego statusu, a więc podkreśleniem, że inni są w jakiś sposób, w jakimś aspekcie gorsi. Powołanie Jezusa na Króla Polski byłoby więc wyrazem braku szacunku (a więc brakiem miłości) dla buddsytów, żydów, ateistów. Byłoby wyrazem swoistej pogardy dla nich. Byłoby więc bardzo niechrześcijańskie.

• 4her Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 13:47
        Kroniken, dlaczego zakładasz, że bóg jest, albo powinien być dokonały? I jakie sa kryteria tej doskonałości?
        Jahwe jest dość wrednym bogiem, Śiwa też. Dopiero Jezus to zmienia, ale nie do końca. On też niewiernych posle do piekła.
        Jesli Miłość to z definicji pragnienie szczęścia dla innej osoby, to bóg nas kocha i zapędzi nas do nieba ciągnąć z uszy i kopiąc w tyłki.
        Masz cukrzycę, a chcesz wpierniczać słodki tort?
        • kroniken Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 14:03
          Jeśli nie jest doskonały, to jest po prostu jakąś siłą stwórczą, a nie Bogiem. Doskonałość zakłada, że stwarza tylko dobro, miłość i pragnie dla każdego bytu, który stwarza tylko jego szczęścia i dobra. Gdyby było inaczej, to należałoby uznać, że Bóg co najmniej godziłby, się na to by Jego stworzenia cierpiały. Skoro jest jedynym stwórcą, to w istocie ta zgoda oznaczałaby stwarzanie cierpienia dla swoich dzieci (bytów, stworzeń). Powoływanie stworzeń do cierpienia byłoby oznaką psychopatii, a nie boskości. Z tego wynika cała reszta.

Także to, że nie może istnieć piekło, gdyż oznaczałoby to, że Bóg nie kocha tego co stwarza. Nie kochać bytu, który się stwarza, to to samo co nienawidzić własne dzieci. Jeśli Bóg stworzyłby piekło, to zaprzeczyłby sam swojej miłości. Byłby więc wewnętrznie sprzeczny. Nie byłby więc Bogiem.
          • 4her Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 14:11
            Błędne założenia Kroniken. Z miłościa boska jest dokładnie jak z miłością rodziców do dzieci.
            Pragniemy szczęścia dzieci, ale czasem trzeba im dać klapsa, bo wlezą w ogień albo spadną ze skały.
            Bóg to również śmierć, zniszczenie, przemijalność, cierpienie. Bez tego nie byłoby szczęścia.
            • kroniken Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 14:48
              Błędne założenie. Postrzegasz poprzez ludzkie doświadczenie, którego istotą jest byciem odwróconym od Boga. To odwrócenie od Boga stwarza iluzję, czasu, przemijalności i cierpień.

A co do przykładu z rodzicami, przykład jest mocno nieadekwatny. Pomijam już klapsy jako metodę wychowawczą, o czym nie będę tu dyskutował. Załóżmy dla uproszczenia, że zgadzam się, że jest to jakaś metoda. Jak można przyrównywać klapsy do wiecznego potępienia? To nonsens. Bóg skazujący na wieczne potępienie, wieczne cierpienie? Jaki kochający rodzic by tak uczynił, doskonale miłując i mające moce stwórcze? Albo tylko doskonale miłując? Żaden. Tylko taki, który udawałby, że kocha, a w istocie byłby psychopatą.

Więc, wracając do tematu, jeśli Bóg kocha wszystkich tak samo, to powoływanie Jezusa na Króla Polski, jest sprzeczne z Bożą Miłością, jest więc działaniem sprzecznym z Wolą Boga. I tak jest, bo wywołuje konflikt, a Boża Miłość może powodować tylko pokój. Brak pokoju, jakikolwiek konflikt, jest zawsze oznaką zaprzeczenia Bożej Miłości.
              • 4her Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 15:02
                Bogowie za sobą walczą. Najlepiej być po stronie zwycięzców, ale nie zawsze to sie udaje.
                Jahwe, był bogiem od pogody, pokonał swego czasu aż 80 bogów "żydowskich". Potem pokonał go Jezus, bez walki na miecze.
                Nie ma jednoznacznie okreslonego dobra i zła, to się zmienia. Lew zabija antylopę bez znieczulenia. A jest taki piekny, potęzny, królewski.
                • kroniken Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 15:24
                  Dokonujesz projekcji stanu ludzkiej świadomości na Boga. Istotą ludzkiej świadomości jest stan wewnętrznego konfliktu. Konflikt wewnętrzny, istniejący w świadomości podmiotu, projektowany jest (tak jak projekcja w psychologii) na zewnątrz, jako dualistyczny świat. Celem projekcji jest uwolnienie umysłu od wewnętrznej sprzeczności. Dlatego immanentną cechą świata jest właśnie konflikt.

Bóg posiada doskonałą samoświadomość, gdyż inaczej nie znałby siebie całkowicie. Nie jest w stanie konfliktu sam ze sobą. Dlatego nie dokonuje projekcji. Odwrócenie się od Boga jest dokładnie tym samym co zaprzeczenie własnej tożsamości. Zaprzeczenie samemu sobie jest oczywiście przyczyną wewnętrznego konfliktu. Powrót do Boga, to powrót doskonałej samoświadomości, co kończy wewnętrzny konflikt, co prowadzi do końca projekcji. Wtedy rozumienie samego siebie jest rozumieniem Boga, jest doskonałym poznaniem, wtedy w świadomości przywrócone jest Królestwo Boże, choć nie istnieją pojęcia, które by to określały. Nie są potrzebne do symbolicznego nazywania rzeczywistości, gdy świadomość sama jest całą rzeczywistością, doświadcza siebie w doskonałym samopoznaniu. Istnieje niedualistyczna miłość, radość, wieczność i szczęście, znika iluzja cierpienia i dualistycznych zmagań.
                  • 4her Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 15:36
                    Oczywiście nieprawda. Bóg to ciągłe konflikty. We Wszechświecie jest materia i antymateria. Gwiazdy powstają i umierają. Jest światło i ciemność. Bóg i Wszechświat są dualistyczni.

• kroniken Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 16:55
                      Możesz wierzyć w co chcesz. Dopóki wierzysz w to co wierzysz, będziesz doświadczał dualistycznego świata, z jego niewieloma blaskami i wieloma cieniami. I ta wiara zamyka Ci drogę do poznania siebie samego wolnego od wewnętrznego konfliktu, do samopoznania, i do poznania niedualistycznej, nieskończonej radości.
                      • 4her Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 17:09
                        Świat jest dualistyczny, zarówno duch, jak i materia.
                        W stanie równowagi, blasków jest dokładnie tyle samo ile cieni.
                        Śiwa i Jezus dają jednak zdecydowanie więcej blasków.
                      • kolter-xl Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 17:13
                        kroniken napisała:

> Możesz wierzyć w co chcesz. Dopóki wierzysz w to co wierzysz, będziesz doświadc
                        > zał dualistycznego świata, z jego niewieloma blaskami i wieloma cieniami. I ta
                        > wiara zamyka Ci drogę do poznania siebie samego wolnego od wewnętrznego konflik
                        > tu, do samopoznania, i do poznania niedualistycznej, nieskończonej radości.

Jak popije to mam raj na całego , gorzej z trzeźwieniem czuje się wtedy jak Adam wygnany z raju :((
                        • 4her Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 19:49
                          kolter-xl napisał:
                          > Jak popije to mam raj na całego , gorzej z trzeźwieniem czuje się wtedy jak Ada
                          > m wygnany z raju :((

Tak mi wyglądałeś od początku na alkoholika z dośc zaawansowana organiką.
                          • kolter-xl Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 20:44
                            4her napisał:

> kolter-xl napisał:
                            > > Jak popije to mam raj na całego , gorzej z trzeźwieniem czuje się wtedy j
                            > ak Ada
                            > > m wygnany z raju :((
                            >
                            > Tak mi wyglądałeś od początku na alkoholika z dośc zaawansowana organiką.

Lubię wypić a ty poza waleniem konia coś jeszcze uprawiasz ??
                            • 4her Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 20:56
                              Alkoholicy jak widać po tobie nie mają hamulców moralnych.
                              • kolter-xl Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 21:20
                                4her napisał:

> Alkoholicy jak widać po tobie nie mają hamulców moralnych.

Brak fałszywej moralności to zaleta !! Pomijając już to ze jak widzę to ty jesteś aktywistą klubu AA
                                • 4her Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 21:29
                                  kolter-xl napisał:

> jak widzę to ty jest
                                  > eś aktywistą klubu AA

Nie ma potrzeby należec gdziekolwiek. Zen uwalnia od takich nałogów jak twój alkoholizm. Zapewne tez palisz i ćpasz.
                                  • kolter-xl Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 21:33
                                    4her napisał:

> kolter-xl napisał:
                                    >
                                    > > jak widzę to ty jest
                                    > > eś aktywistą klubu AA
                                    >
                                    > Nie ma potrzeby należec gdziekolwiek. Zen uwalnia od takich nałogów jak twój al
                                    > koholizm. Zapewne tez palisz i ćpasz.

Podupczyć i zjeść dobrze :))
                                    • 4her Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 21:47
                                      cholesterol se zbadaj, bos organik okropny.
                                      • kolter-xl Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 22:19
                                        4her napisał:

> cholesterol se zbadaj, bos organik okropny.

Dlaczego wolisz chłopców ??
            • kolter-xl Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 18:52
              4her napisał:

> Bóg to również śmierć, zniszczenie, przemijalność, cierpienie. Bez tego nie był
              > oby szczęścia.

Który bóg tak ma ? bo o ile wiem katoliku to śmierć, zniszczenie, przemijalność, cierpienie. to nie wola boga a po prostu grzech jaki spadł na ludzi i ich zdeformował :)))
        • kolter-xl Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 17:30
          4her napisał:

> Kroniken, dlaczego zakładasz, że bóg jest, albo powinien być dokonały? I jakie
          > sa kryteria tej doskonałości?
          > Jahwe jest dość wrednym bogiem, Śiwa też. Dopiero Jezus to zmienia, ale nie do
          > końca. On też niewiernych posle do piekła.

No popatrz od dziecka mi wmawiali ze Jahwe to Jezus , nawet idioci posługiwali się wersetem z biblii żeby to udowodnić a ty mieszasz mi całkiem w głowie :((
      • sclavus Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 14:10
        A jednak wybrał Żydów... wyraźnie im o tym mówiąc!... :D:D:D:D:D
        (no i dlaczego w oczach pewnej części Polaków, Polska jest chrystusem narodów?)
        • 4her Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 14:15
          Polska jest Chrystusem Narodów, bo jest duchowym przewodnikiem, mesjaszem dla innych państw. To chyba oczywiste.
          • sclavus Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 14:48
            Dla oszołomów tylko!!
            Katooszołomów polskich!!!
            • 4her Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 15:04
              sclavus napisał:

> Dla oszołomów tylko!!
              > Katooszołomów polskich!!!

Ja tam jestem buddystą. Wierzą w boga Śiwę i jego proroka Jezusa z Galilei- króla Polski.
              • kolter-xl Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 19:20
                4her napisał:

> sclavus napisał:
                >
                > > Dla oszołomów tylko!!
                > > Katooszołomów polskich!!!
                >
                > Ja tam jestem buddystą. Wierzą w boga Śiwę i jego proroka Jezusa z Galilei- króla Polski.

Na pewno jesteś ...................... he he he
                • kotekali Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 20:23
                  znow katole wypuscily szczura , co za yebana rasa z tych ludzi !!!
                  • 4her Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 20:57
                    ratatujjj
                    • kotekali Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 22:29
                      precz zlodzieju , precz belzebubie!!!
          • kolter-xl Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 18:54
            4her napisał:

> Polska jest Chrystusem Narodów, bo jest duchowym przewodnikiem, mesjaszem dla i
            > nnych państw. To chyba oczywiste.

No to Chrystus mało się o swój Polski lud troszczy skoro we wszystkim albo jesteśmy na dole listy albo gdzieś bliżej środka , jak na lidera dość kiepsko.
    • miniofilka Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 13:43
      Maryja nic nie może zrobić
      To Bóg ma coś do powiedzenia
      Tak się zastanawiam, jak można być takim idiota, by wierzyć w "objawienia" - przeciez takie coś to objaw schizofrenii albo niedożywienia
      • 4her Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 13:53
        miniofilka napisała:

> Maryja nic nie może zrobić

Już zrobiła. Polska odzyskała wolność, niepodległość, suwarenność. Znów ją traci ale Najświętsza Panienka i Jezus Chrystus nam pomogą.

> To Bóg ma coś do powiedzenia

Bóg Polski to Jezus. Nie mamy innego.

> Tak się zastanawiam, jak można być takim idiota, by wierzyć w "objawienia" - pr
        > zeciez takie coś to objaw schizofrenii albo niedożywienia

Niestety przegrałaś dyskusję zgodnie z prawem Godwina. Nazywasz dyskutanta schizofrenikiem. Zjedz śniadanko, bo cukier ci spada.
        • miniofilka Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 14:21
          4her napisał:

> Już zrobiła. Polska odzyskała wolność, niepodległość, suwarenność. Znów ją trac
          > i ale Najświętsza Panienka i Jezus Chrystus nam pomogą.

Jezus Chrystus może pomoc, ale nie Maria, ona nie ma takiej mocy. Wszak powiedziała "Czyńcie co Wam Syn powie" czyli tu widac, że wskazała wyłącznie na Jezusa nie na siebie..
          >
          > > To Bóg ma coś do powiedzenia
          >
          > Bóg Polski to Jezus. Nie mamy innego.

Zgadzam się;)
          Jedyny Król i Jedyny Pośrednik

> Niestety przegrałaś dyskusję zgodnie z prawem Godwina. Nazywasz dyskutanta schi
          > zofrenikiem. Zjedz śniadanko, bo cukier ci spada.

nie dyskutanta, tylko tego który rzekomo miał objawienie - omamy to skutek niedożywienia i/lub choroby psychicznej
          • 4her Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 15:07
            Wg Kronikenki omamy, to sen.
            Zreszta schizofrenia nie jest chorobą, bywa tylko dokuczliwa dla otoczenia schizofrenika.
        • sclavus Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 14:28
          Ja pier..lę!!!!
          Coraz więcej odlotowych na forum się pokazuje...
          ... a nam, biednym ateistom, nie pozostaje nic innego przy takich atakach, jak tylko jedno: wykazywac niespójność myślenia wierzących... w gusła... :D (najdelikatniej rzecz ujmując)
          PeeS - nigdy bym nie przypuścił, że Jezus aż tak bardzo sprzeniewierzył się ojcu, przechodząc na buddyzm..
          • 4her Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 15:13
            Elohim (JHWH) i Allach to ten sam bóg. Pokonał go Jezus, bez walki. Jezus przez 16 lat mieszkał w klasztorze w Tybecie, to udowodniono naukowo.
            Ukrzyżowano Szymona Cyrenejczyka. Jezus jest z teraz nami, w Polsce.
            • sclavus Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 17:26
              O!
              Tego nie wiedziałem..., że taki z ciebie katooszołom B :D
              Ale - nie moje małpy, nie mój cyrk...
              PeeS - nie masz pod ręką jakiejś linki do tego, co ci udowodniono naukowo??? :O
            • kolter-xl Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 19:22
              4her napisał:

> Elohim (JHWH) i Allach to ten sam bóg. Pokonał go Jezus, bez walki.

Trzaskali się ??

Jezus przez
              > 16 lat mieszkał w klasztorze w Tybecie, to udowodniono naukowo.

No a przez kogo ??

> Ukrzyżowano Szymona Cyrenejczyka. Jezus jest z teraz nami, w Polsce.

U was na oddziale leży obok twojego łóżka ??
        • kolter-xl Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 17:34
          4her napisał:

> Już zrobiła. Polska odzyskała wolność, niepodległość, suwarenność. Znów ją trac
          > i ale Najświętsza Panienka i Jezus Chrystus nam pomogą.

Aha ponad 120 lat niebytu , a potem niewola i masowe mordy na polakach najpierw katolika hitlera a potem prawosławnego stalina a ona gdzie była ???

> Bóg Polski to Jezus. Nie mamy innego.

Ty a od kiedy buddysta ma boga ??
          • 4her Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 18:52
            kolter-xl napisał:
            > Ty a od kiedy buddysta ma boga ??

Kolterku, moim bogiem jest Śiwa, a jego prorokiem Jezus Chrystus- Król Polski.
            Dużo potu dałeś w tym wątku, może kiedyś przeczytam, ale raczej nie sądzę. Pewnie bzdety jak zawsze.
            Byłeś już dziś u swego proboszcza? Dobrze było? ;PP
            • kolter-xl Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 18:58
              4her napisał:
              >
              > Kolterku, moim bogiem jest Śiwa, a jego prorokiem Jezus Chrystus- Król Polski.
              > Dużo potu dałeś w tym wątku, może kiedyś przeczytam, ale raczej nie sądzę. Pewn
              > ie bzdety jak zawsze.
              > Byłeś już dziś u swego proboszcza? Dobrze było? ;PP

No to jak na wierzącego masz dość kiepskie zdanie o swojej bozi :)))

Autor: 4her 03.05.12, 13:47

Jahwe jest dość wrednym bogiem, Śiwa też. Dopiero Jezus to zmienia, ale nie do końca. On też niewiernych posle do piekła.
    • sclavus Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 14:39
      Tak jak w czasach powstawania katolicyzmu i przez wieki, kiedy to kościół zawłaszczał święta innych religii, według kościoła pogańskich, tak i w czasach nam współczesnych, kościół ciągle zawłaszcza święta, tyle że teraz.... - polityczne :D
    • sclavus Pic na wodę - 3 Maja, święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 14:46
      Religią narodową panującą jest i będzie wiara święta rzymska katolicka ze wszystkimi jej prawami; przejście od wiary panującej do jakiegokolwiek wyznania jest zabronione pod karami apostazji - to jest artykuł1, Konstytucji 3-go Maja...
      Pomimo tego, kościół w Polsce i całe papiestwo - delikatnie rzecz ujmując - nie poparło konstytucj i kiedy dzięki targowiczanom, Rosja wprowadził 100 tysięczną armię, kościół ucieszył się wielce...
      W związku z takimi faktami historycznymi, jasełka zwane świętem NMP, królowej Polski - jeśli chcecie - ophoćcie sobie wzaciszu domowym... :D:D:D, szanowni wielce, katolicy polscy....
      • 4her Re: Pic na wodę - 3 Maja, święto NMP Królowej Pol 03.05.12, 15:15
        Nie znam sie na papiestwach i katolicyźmie. Może idź na jakies katolickie forum podyskutuj.
        • sclavus Re: Pic na wodę - 3 Maja, święto NMP Królowej Pol 03.05.12, 17:27
          Jestem na dobrym forum!
          Raczej ty poszukaj jakiegoś o buddyzmie bo buddyzm to nie religia...
          • kolter-xl Re: Pic na wodę - 3 Maja, święto NMP Królowej Pol 03.05.12, 18:50
            sclavus napisał:

> Jestem na dobrym forum!
            > Raczej ty poszukaj jakiegoś o buddyzmie bo buddyzm to nie religia...

No chyba nie uwierzyłeś w to ze on jest buddystą :))
            • sclavus Re: Pic na wodę - 3 Maja, święto NMP Królowej Pol 03.05.12, 20:02
              Miętowisii.... kim on jest, oprócz tego, że jest przestraszliwym oszołomem...
              Chociaż - może to zwykła schizofrenia... ;)
            • kotekali Re: Pic na wodę - 3 Maja, święto NMP Królowej Pol 03.05.12, 20:24
              ta taki z nie go buddysta jak ze mnie katolik hahaha
    • pvf Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 15:03
      4her napisał:

> Czekamy na intronizację Chrystusa na Króla Polski.

Znowu? Po raz czwarty? Te 3 intronizacje które już były w XX wieku nie wystarczą?
      • 4her Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 15:16
        pvf napisał:

> 4her napisał:
        >
        > > Czekamy na intronizację Chrystusa na Króla Polski.
        >
        > Znowu? Po raz czwarty? Te 3 intronizacje które już były w XX wieku nie wystarcz
        > ą?

A kiedy to Jezus został królem Polski? NMP jest na razie królowa Polski.
        • kroniken Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 15:27
          Dzisiaj nie będę już musiał wpierniczać wilca (heavenly blue) :) :) :) :)
      • kotekali Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 20:25
        obalimy chrystusa krola ...falszywego bozka .....Jezus nigdy nie mial takich pretensji
        • 4her Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 20:59
          oj ciężko będziecie mieli po intronizacji, bardzo cięzko.
          • kotekali Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 22:23
            swirow ci u nas dostatek ale jeszcze jeden ni czyni roznicy ....a ty skad tu? petla czasu zatoczyla kolo i powialo sredniowieczem?
            posmiewisko z Polski chcecie robic oszolomy?
    • kolter-xl Re: 3 Maja- święto NMP Królowej Polski 03.05.12, 16:46
      4her napisał:

> W 1608 r. mieszkający w Neapolu włoski misjonarz, ojciec Juliusz Mancinelli z z
      > akonu jezuitów, miał objawienie Matki Bożej.

Jak widac z tego bicia konia w celi zakonnej nieźle mu we łbie sie pomieszało .
      • 4her kołtunku-xl 03.05.12, 17:01
        do kogo ty piszesz te antykatolickie, onanistyczne teksty? przecież tu na FR od lat nie ma katolików. :PP
        katolicy dawno poszli na swoje moderowane fora dyskusyjne.

Jezus spędził w Indiach większość swego życia. W Judei był najwyżej 15 lat, z czego tylko 3 jako dorosły człowiek. Na podstawie ewangelii stworzono chrześcijaństwo.
        • kolter-xl Re: kołtunku-xl 03.05.12, 17:11
          4her napisał:

> do kogo ty piszesz te antykatolickie, onanistyczne teksty?

Onanizm jest cechą zamkniętych od świata katolickich mnichów.

przecież tu na FR od lat nie ma katolików. :PP
          > katolicy dawno poszli na swoje moderowane fora dyskusyjne.

Kilku od czasu do czasu wpada , jak np ty dziś zaśmiecasz forum swoimi infantylnymi tekstami . No ale nie daj bóg nie przerywaj , zabawa musi trwać :))

> Jezus spędził w Indiach większość swego życia.

To wiedza nabyta z ewangelii czy już z listów apostolskich ??

> W Judei był najwyżej 15 lat, z czego tylko 3 jako dorosły człowiek.

Jak to a nie wymaszerował do tych Indii zaraz po pierwszym pobycie w świątyni ?? nie 3, 5 roku ??

> Na podstawie ewangelii stworzono chrześcijaństwo.

No a potem katolicyzm zniszczył chrześcijaństwo i odrzucił ewangelie .
        • sclavus Re: kołtunku-xl 03.05.12, 17:30
          Może ty i biegły w buddyzmie jesteś - nie wiem, ale ... w chrześcijaństwie nie!!!!
          • kolter-xl Re: kołtunku-xl 03.05.12, 17:31
            sclavus napisał:

> Może ty i biegły w buddyzmie jesteś - nie wiem, ale ... w chrześcijaństwie nie!
            > !!!

Chciałeś raczej powiedzieć ze on umie biegać :))
            • 4her psy szczekają... 03.05.12, 18:30
              karawan idzie dalej
              • voxave Re: psy szczekają... 03.05.12, 18:36
                4her napisał:

> karawan idzie dalej

Psa uwiążemy na smyczy i damy mu jeść---nie bedzie szczekał.
                • 4her Re: psy szczekają... 03.05.12, 19:30
                  voxave napisała:
                  > Psa uwiążemy na smyczy i damy mu jeść---nie bedzie szczekał.

To uwiąż tego Kolteraxl, bo szczeka i ślini się.
                  • kolter-xl Re: psy szczekają... 03.05.12, 20:43
                    4her napisał:

> voxave napisała:
                    > > Psa uwiążemy na smyczy i damy mu jeść---nie bedzie szczekał.
                    >
                    > To uwiąż tego Kolteraxl, bo szczeka i ślini się.

Jak na bigotkę religijną masz paskudne podejście do człowieka :)) powiedziałbym nawet ze kawał z ciebie c.ipy
              • kolter-xl Re: psy szczekają... 03.05.12, 18:49
                4her napisał:

> karawan idzie dalej

benek umarł ??
              • sclavus Re: psy szczekają... 03.05.12, 20:08
                ... a nie karawana???
                Kiedy jedzie karawan, katole copki z głów ściągają a psy ogony zwijają pod siebie...
          • kotekali Re: kołtunku-xl 03.05.12, 20:09
            prawdziwi buddysci nie sa takimi bucami ...to falszywy szczur i zlodziej z tego 4her czy jak mu tam ...szczur co roznosi zarazki i nic wiecej
            • kolter-xl Re: kołtunku-xl 03.05.12, 20:46
              kotekali napisał:

> prawdziwi buddysci nie sa takimi bucami ...to falszywy szczur i zlodziej z tego
              > 4her czy jak mu tam ...szczur co roznosi zarazki i nic wiecej

To picer , stawiam ze to któryś ze starych forumowych bywalców robi jaja !!
              • kotekali Re: kołtunku-xl 03.05.12, 22:26
                calkiem mozliwe, chasyd dostal takiego kopa , ze mu ze wszystkich otworow polecialo, mysli ze nikt nie czyta jak daje doopy :)
    • voxave Nie ma w Polsce monarhii 03.05.12, 18:34

to jest uzurpowanie sobie
      • 4her Re: Nie ma w Polsce monarchii 03.05.12, 19:29
        voxave napisała:

>
        > to jest uzurpowanie sobie

Skoro jest Królowa Polski i będzie Król, to jest królestwo. Chyba to oczywiste.
        • pocoo Re: Nie ma w Polsce monarchii 03.05.12, 19:36
          4her napisał:

> Skoro jest Królowa Polski i będzie Król, to jest królestwo. Chyba to oczywiste.
          Królestwo Niebieskie w Polsce? Co za herezja.
          • 4her Re: Nie ma w Polsce monarchii 03.05.12, 19:39
            Dlaczego Niebieskie??? Biało-Czerwone!!!
            • kotekali Re: Nie ma w Polsce monarchii 03.05.12, 20:19
              bialo czerwone kurestwo
              • 4her Re: Nie ma w Polsce monarchii 03.05.12, 20:54
                kotekali napisał:

> bialo czerwone kurestwo

bluźnisz przeciw swej matce Ojczyźnie. ale czego sie spodziewac po ateiście.
                • no_no Re: Nie ma w Polsce monarchii 03.05.12, 21:37
                  Jeśli mógłbym apelować, to bardzo proszę o trochę więcej kultury, tak?
                  Ja bardzo proszę ...

no_no - kultularny
                  www.youtube.com/watch?v=EdmZYu9Lths&feature=related
                  • 4her Re: Nie ma w Polsce monarchii 03.05.12, 22:02
                    no własnie. też apeluję. do ciebie kotekali, bo bluźnisz przeciw barwom Ojczyzny Polski.
                    • kotekali Re: Nie ma w Polsce monarchii 03.05.12, 22:27
                      spadaj bucu, nikt bardziej nie bluzni Polsce niz ta cala klerykalna ciemnota i te niemoty co sa pod jej wplywem
                  • kotekali Re: Nie ma w Polsce monarchii 03.05.12, 22:28
                    buc nie rozumie po ludzku , stad ten poziom rozmowy
                • kotekali Re: Nie ma w Polsce monarchii 03.05.12, 22:25
                  a skad wiesz prostaku kim jestem? to wy szkodzicie Polsce , nie zawlaszczycie barw ...to wy jestescie tym bialo czerwonym kurestwm co ukradl barwy narodowe i bruzdzi robiac z Polakoe debili katolickich
                  • ferro2 Re: Nie ma w Polsce monarchii 04.05.12, 08:17

nastepna krolowa Polski??? ale sie tego narobilo, ale dobrze wiedziec.

„Tak mało na świecie dobroci, a tyle jest światu potrzeba...”

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka