Dodaj do ulubionych

Opus Dei w strachu

15.03.13, 10:31
Z mojej powierzchownej wiedzy o Kościele wynika, że to Opus Dei zastąpiło jezuitów w sprawowaniu kontroli nad władzą świecką tak, by uwzględniała zawsze pazerność mafii watykańskiej. I wypłacała należyty haracz za poparcie Kościoła w sprawowaniu władzy.

Teraz jezuici otrzymali potężne wsparcie. Czy Opus Dei może być zagrożone? Może biegli w temacie mogą mi dostępnie wyjaśnić konsekwencje wyboru Franka na bossa tej mafii?

Obserwuj wątek
    • life.form Re: Opus Dei w strachu 15.03.13, 11:50

> Teraz jezuici otrzymali potężne wsparcie. Czy Opus Dei może być zagrożone? Może
      > biegli w temacie mogą mi dostępnie wyjaśnić konsekwencje wyboru Franka na boss
      > a tej mafii?
      >

Konsekwencje będą, och, będą. Teraz Gowin, Giertych i Sikorski przepiszą swoje dzieci do szkół prowadzonych przez jezuitów.
    • qqww1122 Re: Opus Dei w strachu 15.03.13, 14:12
      Teraz wszyscy polscy sukienkowi są w strachu. Nowy papież propaguje skromność i ubóstwo.

Co zrobią bskupi ze swymi wypasionymi brykami o wartości rynkowej 150 tys. zł. ?

Czy Ryjdzyk sprzeda majbacha ?

Flaszka głódź nie będzie już bezczelnie doił kasy miasta Gdańska ?
      • wanda43 Re: Opus Dei w strachu 15.03.13, 14:55
        Kazda d..pa do luksusu przyzwyczaja sie szybko. Papieska tez sie przyzwyczai do watykanskiego przepychu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka