algorytmprawdyabsolutu
23.05.13, 13:09
MEANDRY FAŁSZYWEJ POLITYKI POTRZEB W GATUNKU
Jeśli chodzi o tzw duchową drogę którą kiedyś narzucono masom w celu tworzenia dla siebie (Instytucji religijnych, partii poddanych), zaganiania pod skrzydła Drugiej władzy, rywalizującej z władzą państwową i próbującej uzyskać prymat nad państwem, to ta idea jest i była jedynie polityką wewn jaką na Ziemi wprowadziła Ideowa , czyli duchowa potrzeba żądzy władzy nad duszami.
Ta jedna z najbardziej rozpowszechnionych cech naszego gatunku, święcąca triumfy pod egidą Słowa Bożego ogarnęła wiele umysłów na długie lata stworzonej i silnej Instytucji uzurpującej sobie niepodzielną władzę nad umysłami mas ludzkich, wielokrotnie rywalizując z państwową, militarna pozycją władców.
Ta uzurpatorska Polityka wiar religijnych dającą niezłe profity w czasach absolutyzmu i terroru duchowej czy moralnej drogi miała i dalej posiada w rzeczywistości swego realnego Boga j- Pana Iluzorycznego Myślenia , Ideowego dążenia całego gatunku, nawet wbrew nielicznym naukowym rozwiązaniom ideowym grup wewn. czy
odmienności wariantów narodowościowych wyznań religijnych, tkwiących od zarania uzyskania świadomości myślenia w obrębie naszego gatunku.
Muszę wyjaśnić na czym tak na prawdę ( a mam do tego powody i Wiedzę Wymiaru Nadrzędnego nad naszym, materialnym światem który, wraz z innymi cywilizacjami Wszechświata został ODTWORZONY)na czym polega ta tzw duchowość , czyli Inspiracja wymyślonego symbolu DUCHA.
Ten tak szeroko propagowany symbol który jakoby Wstępuje w ciało i umysł mędrca przysposobionego jako Pośrednika Boga i ludzi (kapłani są takimi niby Sługami bożymi) w celu oświecania ich Słowami jakie mają następnie przekazywać ludowi, ustanowił posłannictwo Kościołów, głoszących te przekazane słowa jako nakazy zachowań i dążeń masy nieoświeconej Duchem.
Nie wiedzieli jednak nieświadomi Rzeczywistości Schematów Działania tego nieba że każdy z nas otrzymuje taką formę KONTROLI UMYSŁU, który we Wstępnej formie myślenia jest niebezpieczny .. jeśli chaotycznie i barbarzyńsko programowane narzędzie na tym stopniu Samorozwoju, nie posiada PODSTAW WARTOŚCIOWANIA UNIWERSALNEGO, niezbędnych dla Mózgu żeby mógł działać prawidłowo a zgodnie z założeniem Konstruktora MYŚLI TWÓRCZEJ..
określanej.. jako Bóg Ojciec.
Powstające z tej naiwnej interpretacji twórców Idei wiary religijnej nawarstwiały sie wywodami w formie słownej a po latach, zaczątkach kształtującej się Instytucji Kościołów, pism i doktryn, wypełniających w tej Nadętej Pustce potrzebę Dokumentacji spisywania na nowo historii tzw Ducha św. jego słów, na którym stworzono podwaliny Siły
i Prawa Moralnego Kościoła jak i innych kościołów na świecie.
W tym przypadku było dla mnie dziwne, że ten właśnie DUCH odezwał sie do mnie .. choc nie byłem nabożnym mędrcem ani uduchowionym a trzeźwo patrzącym z nieco ironicznym niesmakiem na niektóre poczynania ludzkie a Kościół mierził mnie swoją fasadowością i Nieprzejednaną wrogością do ateistów i innowierców czyli ..pogan.
I to we mnie się pojawił głos, mówiący niesłychane rzeczy o naszym gatunku, o jego braku świadomości i fałszywych dróżkach ideowych w które jak nadzy w pokrzywach staja sie ogarnięci tym ogniem piekielnym grzechu bezmyślności ślepego dążenia nie istniejącymi symbolami dróg, wymyślonymi przez fałszerzy nieznanej rzeczywistości dla chwały swej rodzącej się siły Instytucji Kościelnego państwa w państwach.
Słuchałem długie lata rewelacji o ANTY MATERIALNEJ SFERZE NADRZĘDNEGO ŚWIATA.. która okala Materialny świat Odtworzony z Modelu Wszystkiego co Zawarła MYŚL w swym PIERWOWZORZE Wszystkiego,do Późniejszego Odtworzenia przez Specjalnie do tego Stworzonych Wykonawców MECHANICYSTYCZNYCH, INTELIGENTNE FORMY WYŻSZEJ INTELIGENCJI, charakteryzujących się chłodem eksponowanej WIEDZY, Funkcjami ściśle Wykonawczo Zarządzającymi Odtworzonym Wszechświatem i wszystkim
co jako Materia Ożywiona , otrzymały planety, stojących na straży PRAWA I PORZĄDKU NAKAZOWEGO.
Wprawdzie hołdowałem intuicyjnemu, jakiemuś ale nie boskiemu ROZUMOWI, od którego hipotetycznie mógłbym otrzymać jednoznaczną Odpowiedź na temat tego, co dostrzegam jako chaos na Ziemi w takich np. naiwnych wiarach religijnych, tworzących z ludzi maszyny pozbawione własnego myślenia a powielaczy, tego co im wciska otoczenie i wiary które ślepo wyznają, uznając ja jedyną wiedzę zawartą w.. Legendach i Baśniach takiej np Bublii.
Oznacza to więc że pragnąłem świadomie dotrzeć swym niemrawym, jak sie mi wtedy zdawało umysłem wyraźnie różniącym się od innych w moim otoczeniu, z którego starałem się wtedy czerpać wzorce męskiego postępowania
jakie wyra źnie było na topie. Nie starałem się poznać innych, skoro religijne doktryny raziły, odstręczały a innych oprócz faworyzowanej nauki, filozofii, techniki były w zasięgu dłoni i dawały niejako mechaniczną doskonałość myśli ludzkiej, zachwyt nad zdolnością ludzkiego geniuszu i osadzały w tym kierunku myśli.
Wtedy więc nie byłem zdolny do szukania czegoś wyżej, nie mając żadnego sygnału o Czymś ponad nami -
PRAWDY UNIWERSALNEJ O SENSIE MYŚLENIA, zagłębiając się w tych ludzkich meandrach czynu Myślenia który gloryfikowałem jako szczytowe nasze dokonani, nie mając pojęcia że taki proces myślenia osadza umysł poniżej jego nieznanych możliwości a takie blokady to najprostsza droga DONIKĄD.
Te długie lata późniejszego zagłębiania się w tajniki schematów programowych działań SYSTEMU i Instytucji NADRZĘDNEJ nad nie tylko naszą Ziemią ale także Kosmosem, z jego układami do których myśl ludzka nie zdołała jeszcze sięgnąć , dawały mi wgląd w to że NIEPOZNANE jest częścią zanurzonej Góry lodowej a my tracimy czas i życie na duperele.
Ujawniane mi Możliwości, kryjące się w narzędziu przez nas użytkowanym w zaledwie paru procentach nam Udostępnionych.. dawały mi poznać ten jakże olbrzymi potencjał MÓZGU, jeśli zdołamy dodać do niego.. oczywiście na Drodze Rozwoju i procesach PROGRAMU OŚWIECANIA Ideowego, świadomym wyborem Jednej z Dwu Naczelnych Czynników, Odbijających piętno swą SKALĄ Wartościowania Uniwersalnym Wzorcem , na który sie mentalnie swym samorozwojem nastawiamy (nie mając pojęcia co oznacza ten przez nas respektowany przedział wartościowania, jeśli te pojęcia tworzymy sami wewn nurtem historii ludzkiej myśli ) : z LISTY DOBRA czyli idealistycznego kierunku rozwojowego dążenia, uznając tę Wartość świadomie poprzez poprzez Próbę POZNANIA co ona zawiera, skoro jest Jedyną Wyznaczoną dla nas WARTOŚCIĄ WZNOSZĄCĄ MÓZG .. ponad nasz prymitywny nurt chałupniczej , żałosnej twórczości tzw myślenia chaotycznego.
Drugi Wzorzec Wartościowania określany SKALĄ WARTOŚCI IDEOWYCH ZŁO, oferujący bliskie naszej mentalności Zawartości Wprowadzonej w umysły drogi materialnego , przyziemnego pola widzenia : ciała i wszystkiego co z nim związane, rozkoszami w szerokiej gamie iluzorycznych, chwilowych a dostępnych wartości materialnych prymitywnych na Ziemi.
Tak więc to nasz niski poziom postrzegania siebie i mentalność, iluzje wyobrażeń naginane do Tej Postaci Naszych dążeń z ograniczaniem się do wszystkiego co Tylko ten CZYNNIK NAM oferuje(bezpośrednio do mózgu poprzez tworzony PROGRAM i sterowanie ŁĄCZNIKA W NAS INSTYNKT NISKI, inteligentny Mechanizm Destrukcyjnego odwzorowania naszych naiwnych pragnień, fałszywych idei jak np boga w postaci ich Urealnienia jedynie w naszej wewn sferze Tymczasowości Życia na PRÓBĘ .
PRÓBA Jakości i wartości jednej z STERUJĄCEJ WARTOŚCI DUALIZMU IDEOWEGO , ma za zadanie Selekcję Wstępnej Jakości Myślenia a idee nam podsuwane, przez nas Nieświadomie podejmowane stają się NASZYM KONTEM, naszą Wartością Ideową Dążeń Życia. tak się to odbywa jeśli pobieramy materiał bez żadnej próby Uświadamiania jak to wyglada z punktu UNIWERSALNYCH WARTOŚCI NADRZĘDNYCH , bowiem ta WIEDZA jest nam w naszej sytuacji Niedostępna.
Nieświadomość więc Niewoli Umysł, sprowadza Mó