bufetowa_za_5zloty 13.07.13, 13:47 ks. Lemanski w kościele wprowadza jakies judaica (bezprawnie), to Hoser zapytal, czy on Zyd. i odwolal. W czym problem ? Media lewicowe jakiejś szajby dostalo. Poza tym wtryniaja się w nieswoje sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tanebo Re: ks. Lemanski i media 13.07.13, 13:49 A ty jesteś żydem? Jesteś obrzezany? Odpowiedz Link Zgłoś
bufetowa_za_5zloty Re: ks. Lemanski i media 13.07.13, 13:55 a ty nie na temat - jak zwykle zejście z zasadniczego - tematu - charakterystyczne dla lewicowych mediow Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo Re: ks. Lemanski i media 13.07.13, 13:57 To nie jest odpowiedź na pytanie. Odpowiedz czy masz napletek. Odpowiedz Link Zgłoś
bufetowa_za_5zloty Re: ks. Lemanski i media 13.07.13, 14:13 nie na temat zalóż sobie osobny watek z tym twoim dylematem Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo Re: ks. Lemanski i media 13.07.13, 14:25 Po pierwsze - jaki widzisz problem w odpowiedzi na pytanie o żydostwo? Ja je zadaję każdej nowo poznanej osobie. Po drugie - jak to nie jest sprawa polskich mediów? Zarówno pan Lemański jak i pan Hozer to obywatele Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
grande.toscano Bycie Żydem to wstyd, wynika z tej sprawy 13.07.13, 14:24 I nie tylko tej. Wolno spytać bez konsekwencji o każdą narodowość z wyjątkiem żydowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo Re: Bycie Żydem to wstyd, wynika z tej sprawy 13.07.13, 14:26 A czy ty jesteś żydem? Odpowiedz Link Zgłoś
grande.toscano Słowo Żyd piszemy z wielkiej litery, antysemito 13.07.13, 14:46 Nie. Nie jestem Żydem i nie jestem okaleczony. Odpowiedz Link Zgłoś
godz-0800 Re: Słowo Żyd piszemy z wielkiej litery, antysemi 13.07.13, 15:32 grande.toscano napisał: > Nie. Nie jestem Żydem i nie jestem okaleczony. Jesteś okaleczony...inaczej. Nie musisz być obrzezany. Odpowiedz Link Zgłoś
grande.toscano Pytanie dotyczyło napletka, więc pozostańmy 13.07.13, 16:19 Przy okaleczaniu narządów płciowych. Przy okazji, straszne oburzenie lewactwa wszelkiej maści wzbudza obrzezanie dziewczynek w Afryce. A obrzezanie Żydów już nie. Jak to jest? Jednym wolno a innym nie? Odpowiedz Link Zgłoś
1tobi Re: Bycie Żydem to wstyd, wynika z tej sprawy 13.07.13, 14:46 Obrzezanie nie jest dowodem bycia żydem .obrzezani bywają biali , czarni i żółci z powodu np.stulejki ( przypadłości dość częstej) więc pytanie o obrzezanie nie jest pytaniem o narodowość tyko zwykłą agresją seksualną. Odpowiedz Link Zgłoś
grande.toscano Panie, bo pana pozwę o odszkodowanie za opluty kaw 13.07.13, 14:51 ą monitor ! pytanie o obrzezanie n > ie jest pytaniem o narodowość tyko zwykłą agresją seksualną Odpowiedz Link Zgłoś
1tobi Re: Panie, bo pana pozwę o odszkodowanie za oplut 13.07.13, 15:26 Cyckiewicz we własnej. Zacytował potrzebny kawałek obśmiał. Jeśli uważasz że to normalne że facet w sukience interesuje sie twoim fiutem udając badacza etnicznego jest ok. to masz prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
grande.toscano Intersował się nie fiutem a jego potencjalnym uszk 13.07.13, 16:21 Odzeniem z przyczyn etnicznych. Co to ma wspólnego z seksem wie tylko wyprany mózg lewaka. Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: Bycie Żydem to wstyd, wynika z tej sprawy 14.07.13, 22:31 1tobi napisał: > Obrzezanie nie jest dowodem bycia żydem .obrzezani bywają biali , czarni i żółc > i z powodu np.stulejki ( przypadłości dość częstej) więc pytanie o obrzezanie n > ie jest pytaniem o narodowość tyko zwykłą agresją seksualną. Wydaje mi się, że Hoser aż tak durny nie jest, żeby tego nie wiedział. Być może, że była to jego "wstępna gra"....... dalej można sobie dośpiewać. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Bycie Żydem to wstyd, wynika z tej sprawy 13.07.13, 16:10 Głupa palisz czy jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: ks. Lemanski i media 13.07.13, 14:42 jest ukaz na jeżdzenie po kościele, to czynownicy go wypełniają. Wot i cała tajemnica. A ks. Lemański? Ano wygląda na to ze ktoś z "sił postempó" jakiegoś haka na bidoka ma i go od czasu do czasu wykorzystuje. Bo to nie pierwszy jego wyskok. Wyglada na to, że złamano mu kręgosłup moralny całkowicie, gdyż nie waha się manipulować i insynuować po mediach. Więc ten hak na którym wisi nie może być byle jaki. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
godz-0800 Re: ks. Lemanski i media 13.07.13, 15:30 Jest ukaz na jeżdzenie po kościele, to czynownicy go wypełniają. Wot i cała tajemnica. Pierdolicie towarzyszu łosiu...Lemański jest waszą kością,która utkwi wam w gardle prawicowe doopki. Odpowiedz Link Zgłoś
1tobi Re: ks. Lemanski i media 13.07.13, 15:43 Kiedyś stosy ,teraz zdobędą broń :) atomową byle miłość bliźniego szerzyć no, a jak coś skapnie to utrapiać się w bawarach i nawracać ładnych grzeszników(brzydale nie podlegają zbawieniu) Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: ks. Lemanski i media 13.07.13, 16:59 1tobi napisał: stosy to znacznie starszy wynalazek niż "katole' i znacznie częściej używany przez innych niż "katole". Ostatnie, takie nowoczesne, to zasługa kogóż by innego jak nie najdoskonalszych morderców jacy pojawili sie na planecie Ziemia, czyli lewusów. W tym przypadku tych brunatnych. A ich wynalazek do masowego palenia zwał się krematoriami. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: ks. Lemanski i media 13.07.13, 16:45 godz-0800 napisał: > Pierdolicie towarzyszu łosiu...Lemański jest waszą kością,która utkwi wam w gar > dle prawicowe doopki. czy ja wiem czy ością staje... raczej nam go szkoda, tak po ludzku i chrześcijańsku, boć to człowiek, choć prawdopodobnie złamany przez kogoś. Kościół to nie starotestamentowcy czy gw, co to ścigają do 4. pokolenia i nie ma przeproś. Bóg (i Kościół) zagubione owieczki przygarnia i litościwie przebacza, oczywiście są warunki, takie jak spowiedź i pokuta. Wiesz, taki odnaleziony syn marnotrawny większą radość w niebie generuje niż kilkudziesieciu sprawiedliwych :) Zresztą sam powiedz czy ks. Lemański nie ma za co przepraszać - ot choćby za antysemityzm którym się "popisał". Aż dziwne że gw tak księdza hołubi, jeszcze pomyślę ze jakaś dziwna zaraza na czerskiej zapanowała, co to do czasowych obłędów prowadzi ;) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
bew-is Re: ks. Lemanski i media 13.07.13, 18:19 Takich kości było już wiele i jakoś kościołowi udawało się je wykrztuszać. godz-0800 napisał: > Jest ukaz na jeżdzenie po kościele, to czynownicy go wypełniają. Wot i cała taj > emnica. > > Pierdolicie towarzyszu łosiu...Lemański jest waszą kością,która utkwi wam w gar > dle prawicowe doopki. > > Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: ks. Lemanski i media 16.07.13, 10:06 losiu4 napisał: > jest ukaz na jeżdzenie po kościele, to czynownicy go wypełniają. Wot i cała tajemnica. Ukaz ? a czy aby to nie ukaz waszych biskupów którzy robią co mogą żeby ludzi do kościoła zniechęcić ?? >A ks. Lemański? Ano wygląda na to ze ktoś z "sił postempó" jakiegoś haka na bidoka ma i go od czasu do czasu wykorzystuje. Ta ... Typowe dla idiotów :)) Lemański musi być sterowany bo przecież to nienormalne ze ma mózg i uczucia, oraz po prostu dość tak po ludzku mobbingu ze strony drani w purpurach > Bo to nie pierwszy jego wys kok. Co to w twojej watykańskiej gwarze oznacza ten cały; wyskok ? >Wyglada na to, że złamano mu kręgosłup moralny całkowicie, gdyż nie waha się manipulować i insynuować po mediach. Akurat moralności pozbawiano go w seminarium ,widać trafił an dobrych parafian i mu wrodziła . > Więc ten hak na którym wisi nie może być byle jaki. Większy niż pie...c w twoim chorym łbie ? Odpowiedz Link Zgłoś
zimny-prysznic Re: ks. Lemanski i media 13.07.13, 15:58 te twoje "jakies judaica" to w KK wprowadzono juz ze 2000 lat temu więc leż se pod tym bufetem dalej, za te 5 zl i milcz Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: ks. Lemanski i media 13.07.13, 16:24 Moze teraz jakeś nowe np. gwiazda dawida na czole , czy obrzezanie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: ks. Lemanski w jarmułce... 13.07.13, 16:17 Ks. L. paradował w jarmułce , która jest oznaką judaizmu... Pytanie czy jest żydem było zasadne... :) Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo Re: ks. Lemanski w jarmułce... 13.07.13, 16:41 Nie tylko on. Jarmułkę Lemański włożył na żydowskim cmentarzu. Za taki można uznać miejsce gdzie stoi pomnik zamordowanych żydów. Taki zwyczaj. Gdy wchodzi żyd do kościoła też zdejmuje jarmułkę w geście szacunku dla religii. Ateista nie wejdzie na mszę, nie stanie przed ołtarzem i nie zacznie głośno komentować ewangelii podczas jej czytania. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: ks. Lemanski w jarmułce... 13.07.13, 17:03 tanebo napisał: dy wchodzi żyd do kości > oła też zdejmuje jarmułkę w geście szacunku dla religii. nie wiem jak z kościołem, ale parę lat temu był mały dym bodajże w sadzie, gdzie Żyd właśnie NIE chciał zdjąć nakrycia głowy. Tłumaczył sie tym, ze to właśnie objaw szacunku :) > Ateista nie wejdzie na > mszę, nie stanie przed ołtarzem i nie zacznie głośno komentować ewangelii podc > zas jej czytania. jak nie wejdzie jak wejdzie. I bedzie rozrabiał. Tak ateistyczne zboczki w bodajże Francji zwykli czynić. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: ks. Lemanski w jarmułce... 13.07.13, 17:24 o szacunek chodzi, kochaneńki. On - przynajmniej teoretycznie - powinien obowiązywać i w kościele i w sądzie :) no ale zamiast dywagować jak sie Żydzi tu i ówdzie zachwują (Ty twierdzisz ze tak, ja natomiast ze moze być z tym różnie), to co będziemy sobie język po próżnicy strzępić i sie przerzucać... poczytaj słowa pewnego gościa: "1. Kilkakrotnie w relacjach telewizyjnych widywałem oficjalne delegacje żydowskie podczas nabożeństw katolickich. Osoby te miały nakryte głowy.[...]" www.the614thcs.com/40.828.0.0.1.0.phtml Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo Re: ks. Lemanski w jarmułce... 13.07.13, 17:49 Co ty pie...sz? Zatem katolik nie powinien mieć krzyżyka na szyi w sądzie? Bo jarmułka nie jest zwykłą czapką... Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: ks. Lemanski w jarmułce... 13.07.13, 18:01 Papiez nosi tzw piuske a żydzi nosza kipy.To co nazywasz jarmułką to zwykła czapka z daszkiem. A ta mała okrągła czapeczka to KIPA. Odpowiedz Link Zgłoś
marbor1 Re: ks. Lemanski w jarmułce... 13.07.13, 19:07 Wypisz, wymaluj: i.wp.pl/a/f/jpeg/10426/kaczynski_sciana_placzu_izrael_450.jpeg Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Emdżik niemoto 16.07.13, 10:08 chasyd_666 napisał: > Ks. L. paradował w jarmułce , która jest oznaką judaizmu... Pytanie czy jest ży > dem było zasadne... :) Każdy kto uczestniczy w uroczystościach Żydowskich musi mieć nakrycie głowy , Tylko idioci upatrują się w tym jakiś podtekstów !!Rozumiesz idioto ? Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Nie ma złych ani dobrych narodów. 13.07.13, 16:21 A Żydzi to podobno zło wcielone. Tylko czemu to Naród Wybrany ? A że wybrany to nietrudno sprawdzić , naukowcy , nobliści ,wielcy artyści w duzym procencie tej nacji. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bew-is Re: Nie ma złych ani dobrych narodów. 13.07.13, 18:16 Nic dziwnego, sami sobie te nagrody przyznają. Chcesz zrobić karierę w NYC - podkreśl, że jesteś Żydem. Od razu okaże się, że jesteś wyjątkowo uzdolniony. Doświadczyli tego nawet artyści i pisarze z Polski (vide autor "Ptasiora" Jerzy Kosiński, czy Agnieszka Holland). Wystarczy tylko dokładnie opluć i oblać jadem Polskę i Polaków, najlepiej przypisując im zoologiczny antysemityzm. Efekt gwarantowany. Chcesz zrobić karierę w Hollywood - zrealizuj film o holokauście. Najprostsza recepta na sukces. volupte napisał: > A Żydzi to podobno zło wcielone. Tylko czemu to Naród Wybrany ? A że wybrany to > nietrudno sprawdzić , naukowcy , nobliści ,wielcy artyści w duzym procencie te > j nacji. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo Re: Nie ma złych ani dobrych narodów. 13.07.13, 18:29 Tak, tak, wszyscy nienawidzą Polaków... bo im zazdroszczą. Z żydami jest jest trochę tak jak z murzynami. Zauważyłeś że istnieje nadprodukcja czarnych sportowców i artystów? Czyżby biali byli niewysportowani? Niekoniecznie. Po prostu biali zajęli najlepsze nisze. Pracują jako adwokaci, księgowi, lekarze, prezesi... A jeśli jesteś czarny i chcesz być bogaty? Nie zostaniesz adwokatem. Poszukasz innych sposobów na sukces. Zostaniesz sportowcem. Lub artystą. Oczywiście dotyczy to promila. Reszta będzie biedować. Dlatego dziś mamy taki wysyp programów o poszukiwaniu talentów. A co z żydami? 50 lat temu nawet w USA większość społeczeństwa to byli antysemici. Żyd miał bardzo małe szanse na sukces zawodowy. Nie był białym protestantem. I dlatego w latach 30', 40', 50' istniała nadprodukcja żydowskich mistrzów sportu, artystów a nawet naukowców. Bo odkryć naukowych nie da się zanegować. Jeśli coś odkryjesz to nikt ci tego nie zabierze bo jesteś żydem. Dlaczego wtedy nie było czarnych sportowców? Bo wciąż zbierali bawełnę. Odpowiedz Link Zgłoś
bew-is Re: Nie ma złych ani dobrych narodów. 13.07.13, 18:41 Może tak i było przed 50-ciu laty, nie neguję tego. Teraz jest inaczej. A antypolonizm nowojorskich Żydów to powszechnie znana sprawa, nic w niej odkrywczego i dla każdego ,kto tam był rzecz oczywista. To nie przejęzyczenia w nowojorskim "Times'e" czy w przemówieniu Obamy o polskich obozach śmierci. tanebo napisał: > Tak, tak, wszyscy nienawidzą Polaków... bo im zazdroszczą. Z żydami jest jest t > rochę tak jak z murzynami. Zauważyłeś że istnieje nadprodukcja czarnych sportow > ców i artystów? Czyżby biali byli niewysportowani? Niekoniecznie. Po prostu bia > li zajęli najlepsze nisze. Pracują jako adwokaci, księgowi, lekarze, prezesi... > A jeśli jesteś czarny i chcesz być bogaty? Nie zostaniesz adwokatem. Poszukasz > innych sposobów na sukces. Zostaniesz sportowcem. Lub artystą. Oczywiście doty > czy to promila. Reszta będzie biedować. Dlatego dziś mamy taki wysyp programów > o poszukiwaniu talentów. A co z żydami? 50 lat temu nawet w USA większość społe > czeństwa to byli antysemici. Żyd miał bardzo małe szanse na sukces zawodowy. Ni > e był białym protestantem. I dlatego w latach 30', 40', 50' istniała nadprodukc > ja żydowskich mistrzów sportu, artystów a nawet naukowców. Bo odkryć naukowych > nie da się zanegować. Jeśli coś odkryjesz to nikt ci tego nie zabierze bo jeste > ś żydem. Dlaczego wtedy nie było czarnych sportowców? Bo wciąż zbierali bawełnę > . Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo Re: Nie ma złych ani dobrych narodów. 13.07.13, 18:46 A czy Polacy nie są antysemitami? Chcesz się o tym przekonać to jedź na jakąś podlaską wieś w jarmułce. Tak jesteśmy antysemitami w znacznym stopniu. Odpowiedz Link Zgłoś
rach.ell Re: Nie ma złych ani dobrych narodów. 13.07.13, 19:34 tanebo napisał: >skad ty takie pierdoly wyciagasz? ty piszesz to na serio czy zartujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
tekla.ja Re: racja bew-is 13.07.13, 21:49 masz rację...wystarczy zrobic film o holocausie, czy o losach Zydów w czasie wojny - zaraz piszą o tym, cmokają z zachwytu....dziwne... co do księdza L. - to sprawa wewnętrzna Kosciola kogo powołują, kogo odwołują... czy wtrącamy się do sądów i nominacji sędziowskich? lub do szpitali (kto ordynator itp.)? a co do obrzezania....faceci i ich fiutki;-) najwazniejsza rzecz na swiecie, hihihi i racja!....grzmią o obrzezanych kobietach w Afryce, akcje protestancyjne organizują, a o obrzezanych zydowskich ( bez obrazy) fiutkach cisza... podobnie z tym ubojem rytualnym...ze zakaz to brak poszanowania dla tradycji religijnej! a biedny karp to co? mozna protestowac? toz on tez tradycja, no nie??? Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: ks. Lemanski i media 13.07.13, 17:57 bufetowa_za_5zloty napisała: > ks. Lemanski w kościele wprowadza jakies judaica (bezprawnie), to Hoser zapytal > , czy on Zyd. i odwolal. > W czym problem ? > Media lewicowe jakiejś szajby dostalo. Poza tym wtryniaja się w nieswoje spraw > y. =============================== Podobno w Polsce jest 97% katolików.Moim zdaniem z tej liczby 90% to niewierzacy praktykujący,ale do rzeczy.Biorąc to pod uwage jest to sprawa prawie wszyskich. Odpowiedz Link Zgłoś
qqww1122 Re: ks. Lemanski i media 13.07.13, 21:03 bufetowa_za_5zloty napisała: > W czym problem ? W tym problem,ze ty masz w głowie próznię doskonałą zamiast mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: ks. Lemanski i media 14.07.13, 20:46 bufetowa_za_5zloty napisała: > ks. Lemanski w kościele wprowadza jakies judaica (bezprawnie), to Hoser zapytal > , czy on Zyd. i odwolal. > W czym problem ? > Media lewicowe jakiejś szajby dostalo. Poza tym wtryniaja się w nieswoje sprawy. Twój post, to odpowiednik Twojego niku. Nic dodać, nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: ks. Lemanski i media 14.07.13, 21:15 marina0321 napisał(a): > Twój post, to odpowiednik Twojego niku. Nic dodać, nic ująć. > Ot i złośliwa z Ciebie bestia.Toż ona za złotówkę a nie za pięć. Obiecałam Ci lody.Pamiętasz? Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: ks. Lemanski i media 14.07.13, 21:52 pocoo napisała: > marina0321 napisał(a): > > Twój post, to odpowiednik Twojego niku. Nic dodać, nic ująć. > Ot i złośliwa z Ciebie bestia.Toż ona za złotówkę a nie za pięć. > Obiecałam Ci lody.Pamiętasz? Pamiętam. Mam nadzieję, że to jeszcze aktualne. 4 sierpnia lecę do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: ks. Lemanski i media 14.07.13, 22:01 marina0321 napisał(a): > Pamiętam. Mam nadzieję, że to jeszcze aktualne. 4 sierpnia lecę do Polski. > Oczywiście,że aktualne.Zapytałam ponieważ wspomniałaś o lipcu.Spokojnie poczekam. Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: ks. Lemanski i media 14.07.13, 22:22 pocoo napisała: > marina0321 napisał(a): > > Pamiętam. Mam nadzieję, że to jeszcze aktualne. 4 sierpnia lecę do Polski. > Oczywiście,że aktualne.Zapytałam ponieważ wspomniałaś o lipcu.Spokojnie poczekam. No, tak wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: ks. Lemanski i media 16.07.13, 10:55 marina0321 napisał(a): > pocoo napisała: > > marina0321 napisał(a): > > > Pamiętam. Mam nadzieję, że to jeszcze aktualne. 4 sierpnia lecę do > Polski. > > Oczywiście,że aktualne.Zapytałam ponieważ wspomniałaś o lipcu.Spokojnie p > oczekam. wszyscy chca, chcieliby do pocoo ;) mi pocoo nie obiecala zadnych lodow ... wiec z kolega jeszcze sie zastanawiamy, gdzie, dokad jechac, nad wycieczka, wypadem ;) . zwolenncy intersujacych ludzi, w mniejszym stopniu ulozonych w okreslonym porzadku kamieni . Odpowiedz Link Zgłoś
privus Konfrontacja medialna jest bardzo potrzebna 16.07.13, 16:00 chociaż by dla tego, by nagłaśniać nie tylko głupoty Michalika czy Dziwisza. Odpowiedz Link Zgłoś