Dodaj do ulubionych

Potrzeba transcendencji

23.01.15, 13:54
Ostatnio co najmniej dwóch lewaków przyznało się do wiary w magie i orientalne religie/czary.
To Palikot i Bieńkowska.

Palikot- kandydat na prezydenta Polski (Indii?) w wywiadzie prasowym powiedział:
Zadzwoniłem do niego (Ravi Shankar-kapłan hinuizmu), przez Skype’a, do Bangalore. Mówię, że mi nie wychodzi, że gigantyczne pieniądze włożyłem, że jest projekt, dobre nazwiska i nie wychodzi. A on mówi: we wrześniu w Polsce zajdzie zmiana.
Spotkali się na Okęciu, gdy Shankar przelatywał przez Warszawę. Wtedy Palikot usłyszał proroctwo, że „zacznie iść do góry w nowej konstrukcji politycznej”.
Ravi mówi, że odczytuje energię i Palikot w to wierzy. Ravi nie czyta polskich gazet i przyznaje, że nie zna sytuacji politycznej Polski ale "odczytuje energię"- na odległość i z bliska.

Bieńkowska chodzi do wróżki.
Tak opisuje gusła:
"Niedawno numerolożka postawiła mi horoskop z daty urodzenia... Ta pani nic o mnie nie wiedziała, a wszystko się zgadzało, nawet daty".

Ludzie, którzy odeszli ze swego tradycyjnego polskiego Kościoła nadal wierzą, nie w Boga ale w "energie", liczby, magię, kabałę, łączenie liter i cyfr.
Ośrodki łączności z Bogiem w ich mózgach nadal działają ale połączenia są błędne.
Error, error, error.

Obserwuj wątek
    • bookworm Re: Potrzeba transcendencji 23.01.15, 14:25
      moliwda napisał(a):

Co ma tytuł do treści wpisu?

> Ostatnio co najmniej dwóch lewaków przyznało się do wiary w magie i orientalne
      > religie/czary.
      > To Palikot i Bieńkowska.

Kłamstwo:
      Palikot powiedział:
      "Traktuję to jako ogromny osobisty przywilej, (…) jeśli będę miał taką możliwość, to chętnie spotkam się z Dalajlamą, czy papieżem Franciszkiem. I nie oznacza to, że od razu stanę się człowiekiem wierzącym. (…) nie przestanę być antyklerykałem."

> Palikot- kandydat na prezydenta Polski (Indii?) w wywiadzie prasowym powiedział
      > :
      > Zadzwoniłem do niego (Ravi Shankar-kapłan hinuizmu), przez Skype’a, do Ba
      > ngalore. Mówię, że mi nie wychodzi, że gigantyczne pieniądze włożyłem, że jest
      > projekt, dobre nazwiska i nie wychodzi. A on mówi: we wrześniu w Polsce zajdzie
      > zmiana.
      > Spotkali się na Okęciu, gdy Shankar przelatywał przez Warszawę. Wtedy Palikot u
      > słyszał proroctwo, że „zacznie iść do góry w nowej konstrukcji polityczne
      > j”.
      > Ravi mówi, że odczytuje energię i Palikot w to wierzy. Ravi nie czyta polskich
      > gazet i przyznaje, że nie zna sytuacji politycznej Polski ale "odczytuje energi
      > ę"- na odległość i z bliska.
      >
      > Bieńkowska chodzi do wróżki.
      > Tak opisuje gusła:
      > "Niedawno numerolożka postawiła mi horoskop z daty urodzenia... Ta pani nic o m
      > nie nie wiedziała, a wszystko się zgadzało, nawet daty".
      >
      > Ludzie, którzy odeszli ze swego tradycyjnego polskiego Kościoła nadal wierzą, n
      > ie w Boga ale w "energie", liczby, magię, kabałę, łączenie liter i cyfr.

Opowiedz coś o tym "buddysto".

> Ośrodki łączności z Bogiem w ich mózgach nadal działają ale połączenia są błędn
      > e.
      > Error, error, error.

To prawie jak neurony w Twojej głowie - niby działają ale połączenia są błędne.

Czym jest ten Twoj wpis? Kłamliwym obrażaniem ludzi, którzy korzystają z rad konkurencyjnych szamanów. To jedna z rzeczy, której najbardziej nie lubi KK - odpływ wiernych i ich gotówki do konkurencji.
      • moliwda Re: Potrzeba transcendencji 23.01.15, 15:10
        Ks. Chrobak coś nabełkotał?
        Jak zwykle to samo- KK, szamani itp.
        Prezentuje tu nam obsesyjno kompulsywne problemy.
        Opanowany indyjską energią zapewne. Ohhmmmm...
        • bookworm Re: Potrzeba transcendencji 23.01.15, 15:52
          moliwda napisał(a):

> Ks. Chrobak coś nabełkotał?
          > Jak zwykle to samo- KK, szamani itp.

Szamani - to o Twoim jak zwykle takim samym bełkocie o tradycyjnym polskim Kościele
          Przeciez to szamani - oprawiają tandentne czary, machają kadzidłami, chlapią zaczarowaną wodą, szepczą jakieś modły do wafla, piją krew i jedzą ciało swojego bożka, odprawiają modły za pogodę, deszcz, obfitość plonów. Zwykłe szamaństwo.

> Prezentuje tu nam obsesyjno kompulsywne problemy.
          > Opanowany indyjską energią zapewne. Ohhmmmm...

Wycieczka ad personam. Jak zwykle zaskakujesz. Swoją przewidywalnością.
          • marina0321 Re: Potrzeba transcendencji 23.01.15, 20:46
            bookworm napisał:
            > .....odprawiają modły za pogodę, deszcz, obfitość plonów. Zwykłe szamaństwo.

Ot, otóż to.....odprawiają modły za obfitość plonów, o które sami nie dbają; niszczą przyrodę, wycinają drzewa i w to miejsce stawiają budynki kościelne i plebanie....a Bóg ma machać magiczną pałeczką i stwarzać im urodzajną ziemię, którą katolicy sami niszczą i zatruwają pestycydami.
        • kotekali Re: Potrzeba transcendencji 23.01.15, 16:27
          dlaczego klamiesz? dlaczego jestes taki falszywy i podstepny? dlaczego jestes taki jak twoi szamani? czy cos tobie za to obiecali? mityczne zbawienie? klamiac krzywdzisz...dlaczego krzywdzisz ludzi? czy to nie grzech czasem? dlaczego tyle w tobie obludy i zaklamnia...oszukujesz innych i siebie..za marne 30 srebsrnikow tych forumowy judaszu! zmieniasz niki i prowokujesz ...prymityw z ciebie parafialny ! ales ty oblesny ! jak zatluszczony katabas nie myjacy sie!
          • moliwda Re: Potrzeba transcendencji 23.01.15, 16:38
            kotekali napisał:

> dlaczego klamiesz?

Udowodnij!

Ileż tu złości w tej wypowiedzi, jadu i przekleństw.
            Wierzysz w to co napisałeś? Zapewne tak, jak w w wiarę Stalina i jego poprzedników.
            Jednak wiara jest potężna.
            • kotekali Re: Potrzeba transcendencji 23.01.15, 16:46
              moze jeszcze grawitacje tobie udowodnic....klamiesz i jestes kretaczem! co widac jak manipulejesz wypowiedziami...zarzucasz mi to co samo plynie w twoich zylach...jad i trucizna

a gdzie sa tu przeklenstwa? jestes klamca ! twoje wpisy trzeba zawsze prostowac! oszuscie !
              • moliwda Re: Potrzeba transcendencji 23.01.15, 18:18
                sierściuch napisał:

> jestes klamca ! twoje wpisy trzeba zawsze prosto
                > wac! oszuscie !

Poproszę o dowody, że jestem katolikiem, bo już kilu stalinowców mi to tutaj imputuje. ;o)))

Udowodnij, że nie byłem żydowskim kabalistą a wczoraj wziąłem przez internet ślub z dziewczyną z Seulu i dzisiaj należę do Kościoła Zjednoczeniowego.

Po prostu jesteś wiercą sierściuchu, wierzysz w swoje imaginacje, tak samo jak gołąb, chrobak i pocopotek.
                Powtarzacie modlitwy Marksa, Lenina i Stalina o szkodliwości religii.
                Potrzebujecie nowej religii, dlatego chcecie zarejestrować pastafarianizm.
                Weź załóż durszlak na łeb i pomódl się do Makarona. Ramen ;o)))

• kotekali Re: Potrzeba transcendencji 23.01.15, 19:19
                  heheehe , twoj umysl nigdy nie wylezie poza kategorie tzw wiary czy innej uporzadkowanej paranoi

klamiesz i jeszcze piszesz od rzeczy ( do niedorzeczy - nowy tygodnik? heheeh )

jestes klamca bo posty i wypowiedzi ktore tu zamieszczasz sa albo premdytacja albo przez brak wiedzy wykoslawione...co na jedno wychodzi heheh
    • kotekali Re: Potrzeba transcendencji 23.01.15, 14:38
      hehehe :)
      kim jest palikot...? myslisz ,ze religijny macdonald rodem z watykanu jest czyms lepszym? a moze gorszym? na jakiej podstawie mozna to stwierdzic? moze na niezliczonych wałkach jakie kler katolicki kreci?
      potrzeba transcendencji? moze jest lepsze okreslenie tego zjawiska , naukowe dajmy na to....i czy to cos zmienia? czy ludziom odrastaja utracone konczyny? lub inne organy? a moze wychodza z grobu i snuja sie po ulicy?
      Jakie to znaczenie...ta sama fizjologia ten sam koniec....jest tylko kwestia , kto i kogo i na ile przewiezie...hehehe
      • moliwda Re: Potrzeba transcendencji 23.01.15, 14:56
        kotekali napisał:

> z watykanu
        > kler katolicki
        itp.

Ale co mnie obchodzi Watykan i katolicki kler?
        Dziwni są ci lewacy wierzący w niewiarę. Wszystko im się kojarzy z KK.
        Jak rekrutowi menażka i chlebak kojarzy się zawsze z doopą. ;o))))
        • kotekali Re: Potrzeba transcendencji 23.01.15, 15:47
          jacy lewacy? religiantom zawsze wszystko co podwaza ich paranoje kojarzy sie z lewactwem heheh
          w takim razie caly wszechswiat jest lewacki ...wszystko co udalo sie zaobserwowac i odkryc ...

a reszta pytan nie zaintrygowala? znaczit KK obchdzi ciebie najbardziej....ten zlodziej wszechczasow heheeh
          • moliwda Re: Potrzeba transcendencji 23.01.15, 18:49
            sierściuch napisał:
            > znaczit KK obchdzi ciebie najbardziej....ten
            > zlodziej wszechczasow heheeh

Przecież to twój Lenin nakazał grabić zagrabione. ;o))))
            • kotekali Re: Potrzeba transcendencji 23.01.15, 19:15
              juz mi nawet lenina przykleiles czany bolszewiku :) nie umiesz sie obronic heheh
              • moliwda Re: Potrzeba transcendencji 23.01.15, 20:59
                forum.gazeta.pl/forum/w,721,156355230,156355230,sciema_na_FR.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka