Dodaj do ulubionych

Tylko muzułmanie pójdą do raju

07.04.15, 17:29
Ja jestem muzułmaninem.Tylko Islam jest prawdziwą religią.Tylko muzułmanie wejdą do raju.Jezus to tylko prorok Allaha.Tak,że wiedzcie katolicy iż będziecie się smażyć w piekle wraz z Janem Pawłem II i innymi waszymi świętymi.Wierzycie w trzy bożki,modlicie się do obrazów i rzeźb.Pójdziecie za to do ognia wraz z waszymi mnichami i biskupami.I nie mówcie ,że was nie ostrzegałem.Ofiary z ludzi są w katolicyzmie.Co mszę zabijacie Jezusa a potem konsumujecie jego ciało i krew.
Obserwuj wątek
    • olsah65 Re: Tylko muzułmanie pójdą do raju 07.04.15, 17:34
      Jestem za tym byście nawet pojechali.
      Jeden z was to pocwałował na koniu.
      • yahyarodopski Tylko muzułmanie pójdą do raju 07.04.15, 18:46
        Szczerze powiedziawszy jestem w kropce z powodu wydarzeń w Syrii i Iraku.Na pewno wygnanie Niewiernych z ziem muzułmańskich jest czynem chwalebnym.Nawet zabijanie odstępców czyli tych muzułmanów którzy są przeciwko Islamowi jest w porządku.W Islamie odstępców karze się śmiercią a oni,np.tacy Kurdowie czy liberałowie zwalczają religię.Zabicie tych fałszywych muzułmanów jest w porządku.Zabijanie wrogich żołnierzy jest w porządku.Jednak zabijanie ludności cywilnej nie ma nic wspólnego z Islamem.
        Ale wydaje mi się,że ISIS jako organizacja terrorystyczna jest skazana na sukces.Z tego powodu,że zarówno Sunnici w Syrii jak i Iraku byli mordowani przez Szyitów i Chrześcijan.Sunnicka ludność woli ich niż rządzące reżimy które mordują Sunnitów z poparciem rządu USA zresztą.Reżimy stosujące terror z reguły są skuteczne.Hitlerowskie Niemcy czy komunistyczne ZSRR miały swoje wielkie sukcesy.Jestem pewien,że Państwo Islamskie rozleje się wkrótce na cały region.Upadną reżimy arabskie wysługujące się Amerykanom.Nawet Izrael zostanie przez dżihadystów zdobyty a żydowska ludność wyrżnięta.To się stanie w przeciągu najbliższych 20-30 lat.Zachód sam zapracował sobie na taką reakcję.
    • 9rgkh Re: Tylko muzułmanie pójdą do raju 07.04.15, 19:01
      Przemoc w imię islamu akceptowana

dodane 2015-02-05 14:33

Andrzej Grajewski /KNA

Przeprowadzone po zamachu na paryską redakcję „Charlie Hebdo” badania nastrojów społecznych w Turcji wykazały, że wydarzenia te wpłynęły na wzrost przyzwolenia na użycie przemocy w obronie obrażanych wartości islamu.

===

Prawdziwy obraz islamu i zasada wzajemności

- 42 osoby zginęły w wyniku ataku islamistów z Boko Haram na szkołę średnią w północnej Nigerii. Media donoszą, że bandyci najpierw podpalili budynki a potem strzelali do każdego, kto próbował się z nich wydostać. Około trzydziestu uczniów i nauczycieli spłonęło żywcem.

- W Egipcie islamiści związani z obalonym prezydentem Mursim i Bractwem Muzułmańskim ogłosili dżihad przeciwko świeckiej władzy, chrześcijanom i wszystkim tym, którzy nie chcą wprowadzenie na terenie całego kraju prawa islamskiego – szariatu.

===

Dżihadyści z Państwa Islamskiego (IS) opublikowali nagranie wideo, na którym informują o zamordowaniu przetrzymywanego w niewoli założyciela organizacji humanitarnej pomagającej Syryjczykom Petera Kassiga. Amerykanin, podobnie jak poprzedni zakładnicy dżihadystów, został ścięty.

===

Mnóstwo przykładów z Afryki i Azji, upadłe państwa, w których święci triumfy religijny, islamski radykalizm.

Radykalizacja. Jak to się dzieje, że człowiek - wspierany ideologicznie przez wiarę - zamienia się w najgorszą bestię naszego świata? Jak to się dzieje, że właśnie wiara blokuje w umysłach ludzkich całkowicie empatię?

Co wiara robi z ludźmi?

===

Mam pytanie: czy już jesteś gotów na przyłączenie się do tych ludzi, czy podoba Ci się to, co robią?
      • yahyarodopski Tylko muzułmanie pójdą do raju 07.04.15, 19:23
        Nie przyłączę się do nich ale chętnie mógłbym wesprzeć jakąś umiarkowaną grupę islamistów.
        Masz rację z tym przyzwoleniem na akty agresji ze strony muzułmanów.Nikt nie zastanawia się skąd się one biorą.Według mnie wyrastają one z frustracji ludzi religijnych którzy przez pokolenia(jeszcze za czasów kolonialnych) byli upokarzani i poniżani za to że wyznają swą religię.
        Wbrew temu co sądzą Europejczycy muzułmanie nawet w państwach stosujących szariat są upokarzani i poniżani.O co tak naprawdę idzie?Otóż religijni Sunnici pragną jednego państwa muzułmańskiego i kalifa troszczącego się o Ummę.A co mamy?Choćby szejków którzy wysługują się Amerykanom.Przeciętny ,religijny muzułmanin takiego stanu rzeczy nie akceptuje gdyż dla niego USA wspierające Izrael jest wrogiem nr 1.Tak więc nie mamy swego prawdziwego,religijnego państwa niezależnego od obcych mocarstw.I nagle pojawia się Al Kajda a teraz ISIS,Boko Haram które oficjalnie walczą przeciwko zaprzańcom.Terroryzm może razić ale nie da się ukryć,że ci którzy walczą z Zachodem i z lokalnymi satrapiami podobają się wielu.
        • 9rgkh Re: Tylko muzułmanie pójdą do raju 07.04.15, 20:22
          yahyarodopski napisał(a):

> Nie przyłączę się do nich ale chętnie mógłbym wesprzeć jakąś umiarkowaną grupę
          > islamistów.
          > Masz rację z tym przyzwoleniem na akty agresji ze strony muzułmanów.Nikt nie za
          > stanawia się skąd się one biorą.Według mnie wyrastają one z frustracji ludzi re
          > ligijnych którzy przez pokolenia(jeszcze za czasów kolonialnych) byli upokarzan
          > i i poniżani za to że wyznają swą religię.

Taka frustracja, bieda, beznadzieja występuje na całym ziemskim globie, nie tylko w krajach muzułmańskich ale tylko tam przekraczane są granice dla wychowanych w naszej kulturze wydające się nie do przekroczenia. No, może nie tylko, akurat przeczytałem taki przykład:

Dziennikarz ukraińskiej gazety Kyiv Post opublikował nagranie rozmowy telefonicznej, którą odbył z jednym z dowódców rebeliantów w Donbasie. Arsen Pawłow, znany jako Motorola, przyznał się do rozstrzeliwania ukraińskich jeńców.
          - Jest pan oskarżony o zabicie cyborga Igora Branowickiego. Czy może pan to jakoś skomentować? - prosi dziennikarz ukraińskiej gazety Kyiv Post w rozmowie z jednym z najbardziej znanych dowódców rebeliantów w Donbasie. - Ch... mnie obchodzi, o co mnie oskarżają, rozumiesz, ch...? Rozstrzelałem 15 jeńców. Ch... mnie to obchodzi. Bez komentarza, k... Chcę - to zabijam, nie chcę - nie zabijam - odpowiedział Arsen Pawłow znany pod pseudonimem Motorola.

> Wbrew temu co sądzą Europejczycy muzułmanie nawet w państwach stosujących szari
          > at są upokarzani i poniżani.O co tak naprawdę idzie?Otóż religijni Sunnici prag
          > ną jednego państwa muzułmańskiego i kalifa troszczącego się o Ummę.

Pragnąć, jak mówisz, można ale jak bardzo, za jaką cenę? Bo tu rozmawiamy o tym co tak zmienia ludzi, że gotowi są zabijać. Czy oni się tacy urodzili? Chyba nie.

> A co mamy?Ch
          > oćby szejków którzy wysługują się Amerykanom.

Powiedzmy, że jest to wyzysk. takie zjawisko występuje na całym świecie.

> Przeciętny ,religijny muzułmanin t
          > akiego stanu rzeczy nie akceptuje gdyż dla niego USA wspierające Izrael jest wr
          > ogiem nr 1.

Aha, wróg nr.1. W tym sensie każdy z nas ma wrogów - cokolwiek nas odsuwa na margines, coś nam odbiera (niekoniecznie z tego, co musiałoby nam się należeć). Powód się znajdzie a numeracja zaczyna się od jedynki zawsze.

Czy chodzi tu o konkretnego Amerykanina? Jak ci biedacy z WTC a sporo z nich to nie byli przecież Amerykanie. Za "wysługiwanie się szejków" mają obrywać w ramach odpowiedzialności niewinni ludzie? Bo ważną cechą tej wrogości jest coś nieokreślonego osobowo.

Nasuwa mi się tu skojarzenie, że tu chodzi tylko o władzę. My lub jacykolwiek oni. I nie będziemy przebierać w środkach, tak? Już wiem, nie oni. No to kto ma rządzić i jakimi metodami?

> Tak więc nie mamy swego prawdziwego,religijnego państwa niezależnego
          > od obcych mocarstw.

A musi być religijne? Bez religii nie razbieriosz?

> I nagle pojawia się Al Kajda a teraz ISIS,Boko Haram które
          > oficjalnie walczą przeciwko zaprzańcom.

A sami, gdy stosują taki terror, to kim są, jaką etykietką moglibyśmy ich oznakować? Czy na pewno są lepsi od wysługujących się szejków?

> Terroryzm może razić ale nie da się ukry
          > ć,że ci którzy walczą z Zachodem i z lokalnymi satrapiami podobają się wielu.

A Tobie się to podoba? Czy czujesz w sobie "religijny zapał" polegający na tym, że jeśli dla boga to nie ma granic poświęcenia? Bo mnie się wydaje, że tu chodzi o to, że właśnie w islamie, w stosunkowo dużym odróżnieniu od innych religii, istnieje kilka takich oficjalnych "doktryn". Np. wasz bóg nagradza za takie okrucieństwo. Dalej - w bardzo negatywnym świetle przedstawia się ludzi niewierzących w waszą religię, jako kogoś zdecydowania gorszego, niemal zwierzęcia. Wiem, oprócz tego "islam jest religią pokoju" :), istnieją tam gdzieś i takie sformułowania. Ale wystarczyło otworzyć puszkę Pandory, pierwszy raz sięgnąć po "straszne narzędzie" i teraz już nie ma odwrotu. Mnóstwo ludzi przekonało się, że normalne, ludzie hamulce nie pozwalające nam zabijać mogą być wyłączone. Na świecie jest sporo osób o charakterach psychopatów lub w inny sposób zdestabilizowanej psychice. Mają dokąd pójść. I pójdą.

Ty sobie możesz mieć w jakiś sposób wyidealizowany obraz islamu. Ale ten islam zawiera już nie tylko słowa ale słowa zamienione w czyn, fakty historyczne, przykłady - usprawiedliwiające okrucieństwo, popierającego je waszego boga. Inaczej czyta się starożytną historię a inaczej odbiera to, co dzieje się na naszych oczach. Mleko się rozlało. Jest jak z "M.e.i.n k.a.m.p.f", do której dostęp się ludzkości ogranicza z obawy, że znów ktoś sięgnie po zawarte tam idee. Religijnego Koranu nie uda się tak wyłączyć.

To jest oddziaływanie idei na ludzkie umysły. Nie da się ich wszystkich zabezpieczyć przed przekraczaniem granicy nie do końca umotywowanej nienawiści i egzekwowania czynów.

To smutne. Świat czekają straszne czasy. Może jeszcze nie za 10 czy 20 lat ale w żaden sposób niekontrolowane wojny, jakaś totalna zagłada cywilizacyjna wisi nad nami całkiem realnie. I tylko od nas, także od Ciebie, zależy czy uwierzysz ślepo jakiejś idei i nie staniesz się bestią.

A najłatwiej bestiami stają się ludzie, którzy posługują się jakąś formą wiary, bo brakuje im tej odrobiny sceptycznego zastanowienia czy naprawdę dobrze robią.
          • yahyarodopski Re: Tylko muzułmanie pójdą do raju 07.04.15, 20:58
            Hmmmm....Najwyraźniej nie znacie sytuacji muzułmanów z ostatnich 200 lat.Po pierwsze kolonializm z jego niszczeniem kultury muzułmańskiej.Tak jak w Polsce za caratu liczne rewolty przeciwko chrześcijańskim najeźdzcom.Potem tak zwana demokratyzacja gdzie muzułmanom zakazywano noszenia ich strojów,ogłoszono oddzielenie państwa od religii.Wreszcie reżimy socjalistyczne albo prozachodnie.Przez ten czas islamiści byli torturowani,zabijani,zamęczani.Cały czas tak jest.Jakieś 200 lat ucisku.W obecnej sytuacji reżimy rządzone przez Zachód.Co do muzułmanów,jasne że większość nie chce państwa religijnego analogicznie do bardzo religijnych Polaków którzy nie chcą rządów PIS.Wy myślicie,że co robiły i robią reżimy z islamistami?Gnębią,torturują,mordują.Dżihadyści to swego rodzaju muzułmańscy rewolucjoniści.Wszystkie rewolucje dopuszczają się zbrodni.Tak było we Francji,tak było w Rosji czy Chinach.Dziwi mnie tylko to,że ludzie wyrośli na Hitlerze i Stalinie nie są w stanie pojąć ruchu muzułmańskiego?Jeśli odrzucisz religię będziesz miał ten sam schemat.A chodzi o walkę jednych przeciwko drugim,bardzo krwawą walkę bo jak napisałem pierwszymi ofiarami byli mordowani islamiści.Teraz w niektórych rejonach rolę się odwróciły.Tak już jest,że kiedy mordują islamistów-cisza a jak oni mordują-wielkie larum.
            Skrajny islamizm jest faktem i ma on sporo zaplecze wśród ludności tak jak kiedyś miał je komunizm czy w ogóle wszystkie inne partie wolnościowe.Nie zawsze przecież może być tak,że świat da się zmienić w sposób pokojowy.Szlachta i Kościół w Europie chciały rządzić za wszelką cenę poddanymi i gdyby nie siłowe użycie rewolucjonistów do dziś w Europie byłaby pańszczyzna,dziesięcina a o żadnych wolnych wyborach nie możnaby marzyć.Walka zbrojna czasem bywa koniecznością.Nie ma innej alternatywy.Muzułmanie właśnie są w takiej sytuacji.Tylko zbrojnie mogą rozbić swoją prozachodnią Szlachtę i przejąć siłą władzę.O to w tych ruchach chodzi-o wyrugowanie całkowite wpływów Zachodu.Jest to krwawa rewolucja islamska.Na pewno.
            • 9rgkh Re: Tylko muzułmanie pójdą do raju 07.04.15, 21:29

> Hmmmm....Najwyraźniej nie znacie sytuacji muzułmanów z ostatnich 200 lat.Po pie
              > rwsze kolonializm z jego niszczeniem kultury muzułmańskiej.

Żadna starożytna kultura nie przetrwała do dziś. Wszystkie ewoluują, podlegają wpływom lub zostają unicestwione.

> Tak jak w Polsce za
              > caratu liczne rewolty przeciwko chrześcijańskim najeźdzcom.

Tak upadły wierzenia starosłowiańskie. Nie wiem, czy z tego powodu powinniśmy dziś wzniecać ogólnoświatowy terroryzm.

> Potem tak zwana demo
              > kratyzacja gdzie muzułmanom zakazywano noszenia ich strojów,ogłoszono oddzielen
              > ie państwa od religii.

Zakazywano? :) Powołane przez paramilitarne ugrupowanie islamskie Ansar e-Hezbollah patrole niewinności, które wyjechały tego lata na ulice Teheranu, aby wyłapywać kobiety nieprzestrzegające ściśle zasad muzułmańskiego ubioru, wywołują protest wielu mieszkanek stolicy.
              Od kilku miesięcy w patrolowaniu Teheranu biorą udział ponad cztery tysiące ortodoksyjnych wyznawców islamu - 3 000 kobiet i 1 000 mężczyzn. Mają dla swej działalności błogosławieństwo samego ajatollaha Alego Chameneia. Krążą w samochodach ulicami stolicy i zatrzymują kobiety ubrane, według nich, bez zachowania zasad obowiązujących przyzwoite muzułmańskie kobiety.

Wystarczy, by samolot lecący z Rijadu do Frankfurtu opuścił saudyjską przestrzeń powietrzną, a Saudyjki odkrywają głowy i piją alkohol. Ale publicznie będą bronić konserwatywnych zasad swojej kultury i religii.

Wystarczyłoby, żeby dać ludziom prawdziwą wolność wyboru a przekonałbyś się, że nie jest jak piszesz.

> Wreszcie reżimy socjalistyczne albo prozachodnie.Przez te
              > n czas islamiści byli torturowani,zabijani,zamęczani.

Agent KGB chce nawrócić Finlandię na islam
              Jacek Pawlicki 08.11.2008
              Jedyny bodaj fiński fundamentalista islamski wywołał nie lada sensację, przyznając się, że był szpiegiem KGB. Jego spowiedź stała się gratką dla historyków (...)

Kto kogo siłą na co nawraca? Kto werbuje islamistów w krajach zachodu?

> Cały czas tak jest.Jakieś
              > 200 lat ucisku.

Cały czas ucisku i tyle jest islamistów w Niemczech, Francji Wlk. Brytanii? Co za bzdury... :)

> W obecnej sytuacji reżimy rządzone przez Zachód.Co do muzułmanów
              > ,jasne że większość nie chce państwa religijnego analogicznie do bardzo religij
              > nych Polaków którzy nie chcą rządów PIS.

Bo PiS to kłamstwa, niekompetencja, terror i radykalny katolicyzm. Jako żywo przypomina to islam.

> Wy myślicie,że co robiły i robią reżimy
              > z islamistami?Gnębią,torturują,mordują.Dżihadyści to swego rodzaju muzułmańscy
              > rewolucjoniści.Wszystkie rewolucje dopuszczają się zbrodni.

I dlatego dajesz im swoją zgodę na przemoc? Nie widzisz, co robią w Afryce i Azji?

Plan - chcą całego świata dla swojego boga. Oczywiście terrorem. Uważasz, że to lepszy świat niż mamy teraz np. w Polsce?

> Tak było we Francji
              > ,tak było w Rosji czy Chinach.Dziwi mnie tylko to,że ludzie wyrośli na Hitlerze
              > i Stalinie nie są w stanie pojąć ruchu muzułmańskiego?

Odrzucam wiarę i przemoc. I nigdy ich "nie pojmę". A Ty je pojmujesz?

> Jeśli odrzucisz religię
              > będziesz miał ten sam schemat.A chodzi o walkę jednych przeciwko drugim,bardzo
              > krwawą walkę bo jak napisałem pierwszymi ofiarami byli mordowani islamiści.Tera
              > z w niektórych rejonach rolę się odwróciły.Tak już jest,że kiedy mordują islami
              > stów-cisza a jak oni mordują-wielkie larum.

Odrzucenie wiary to krok, by ludzi uczynić sceptycznymi, szukającymi prawdy. Wiara pozbawia zdolności do samodzielnego myślenia.

> Skrajny islamizm jest faktem i ma on sporo zaplecze wśród ludności tak jak kied
              > yś miał je komunizm czy w ogóle wszystkie inne partie wolnościowe.

Z komunizmu, po nauczce, ludzkość zrezygnowała. Gdzie pozostał tam współistnieje z terrorem podobnym islamskiego radykalizmu.

> Nie zawsze pr
              > zecież może być tak,że świat da się zmienić w sposób pokojowy.Szlachta i Kości
              > ół w Europie

Europa rezygnuje z religii bez przemocy.

> chciały rządzić za wszelką cenę poddanymi i gdyby nie siłowe użyci
              > e rewolucjonistów do dziś w Europie byłaby pańszczyzna,dziesięcina a o żadnych
              > wolnych wyborach nie możnaby marzyć.

Tej teorii nie udowodnisz.

> Walka zbrojna czasem bywa koniecznością.Nie
              > ma innej alternatywy.

Alternatywa sama w sobie jest wyborem... ;)

Nie. Z agresji zawsze można zrezygnować. Wojny ustają często dlatego bo obie strony dochodzą do takiego wniosku. Wojny, w których nikt nie chce ustąpić wyniszczają obie strony. Opowiadasz kosmiczne bzdury.

> Muzułmanie właśnie są w takiej sytuacji.

Np. w Iraku, gdzie szyici tuka się z sunnitami? Znów bzdury. Islam, jak każda religia to sposób na władzę, w której ludzie uzurpują sobie prawo do występowania w imieniu nieistniejącego boga. Religia ogłupia ludzi, nakazuje im wierzyć w bzdury, zamienia ich w niewolników.

> Tylko zbrojnie mo
              > gą rozbić swoją prozachodnią Szlachtę i przejąć siłą władzę.

Właśnie władzę przejmują w Libii. I co z tego dobrego?

> O to w tych ruchach
              > chodzi-o wyrugowanie całkowite wpływów Zachodu.Jest to krwawa rewolucja islams
              > ka.Na pewno.

Co z przykładem Libii?
              • yahyarodopski Re: Tylko muzułmanie pójdą do raju 07.04.15, 22:33
                Wojna jest czasem koniecznością i nie ma innej alternatywy.Przykładowo gdyby nie ataki Aliantów Niemcy wymordowaliby wszystkich Żydów i Słowian.Dlatego wojna jest koniecznością niekiedy bo są źli ludzie którzy mordują,demoralizują,niszczą fizycznie i moralnie i jeśli ich nie usuniesz oni zniszczą ciebie.Takiego Hitlera inaczej niż zbrojnie nie można było pokonać bo on liczył się tylko z tymi co mieli siłę.W krajach muzułmańskich jest podobnie.Nie ma innej możliwości niż siłowe usunięcie demokratów,liberałów i innych bezbożników od władzy.Jeśli tego nie uczynisz będą pasożytować przez następne setki lat.Prawdę mówiąc nie tylko Muzułmanom ale i Europejczykom przydałaby się rewolucja.Jeśli myślicie,że zlikwidujecie oligarchów,dewiantów ,hochsztaplerów ,demokratów ,liberałów i innych tego typu złodziei w sposób pokojowy to jesteście bardzo naiwni.Dlaczego?Z tej przyczyny,że średni człowiek jest tylko częściowo moralny i lubi pływać w mętnej wodzie.-Dobrze napisałeś o Arabkach które zrzucają hidżaby w Europie i piją alkohol.W ten sposób większość ludzi postępuje.W wolnych wyborach rzadko kiedy wygrają fundamentaliści bo większość się ich boi.Adopcje par homoseksualistów,eutanazja,aborcja,in vitro,krótkie sukienki,alkohol-tego chce zwyczajny szary człowiek niezależnie czy muzułmanin czy chrześcijanin czy niewierzący.Zwyczajny człowiek jest zły i niemoralny dlatego.Dlatego też prawo religijne musi być narzucone ludziom siłą,wbrew ich woli.Odpowiednia propaganda,strach i groźba i sami zaczną w tym uczestniczyć.Tak jest już w Syrii ,Iraku,po części w Afganistanie i gdziekolwiek indziej.
                • marta595 Re: Tylko muzułmanie pójdą do raju 08.04.15, 00:43

>Dlatego też prawo religijne musi być narzucone ludziom siłą,wbrew ich woli.Odpowiednia propaganda,strach i groźba i sami zaczną w tym uczestniczyć.Tak jest już w Syrii ,Iraku,po części w Afganistanie i gdziekolwiek indziej.

No i masz Snajperze klasyczny przykład fanatyka religijnego.Na FK wspominałam właśnie o takich przypadkach.Jeśli zapoznałeś się z jego wypowiedziami, to powiedz czy nie kojarzy ci się taki osobnik z psychopatą? Nie dziwią mnie pojawiające się kontrowersyjne próby ograniczenia praw człowieka i wolności religijnej: Naukowcy zajmujący się psychiatrią wciąż pracują nad potwierdzeniem tej tezy, ale są coraz bliżej uznania zbyt radykalnych poglądów religijnych za rodzaj schorzenia, które kwalifikuje do leczenia psychiatrycznego
                  • bookworm Re: Tylko muzułmanie pójdą do raju 08.04.15, 08:51
                    Myslę że tu nawet nie chodzi o problem fanatyzmu religijnego (choć jest z nim związany).
                    Tu pojawia się kwestia jawnej mowy nienawiści i apologetyki mordowania w imię religii:

> Na pew
                    > no wygnanie Niewiernych z ziem muzułmańskich jest czynem chwalebnym.Nawet zabij
                    > anie odstępców czyli tych muzułmanów którzy są przeciwko Islamowi jest w porząd
                    > ku.W Islamie odstępców karze się śmiercią a oni,np.tacy Kurdowie czy liberałowi
                    > e zwalczają religię.Zabicie tych fałszywych muzułmanów jest w porządku.Zabijani
                    > e wrogich żołnierzy jest w porządku.

Jesli pisanie o tym, że mordowanie ludzi jest w porządku - zabijanie dzieci (a przeciez tym właśnie kończą się czystki etniczne Kurdów lub "fałszywych" muzułmanów) nie jest mową nienawiści to chyba nie wiem na czym polega mowa nienawiści.

Proponuję taki eksperyment myślowy:
                    Pojawia się na forum jakiś człowiek i zaczyna pisać:

> Na pew
                    > no wygnanie heretyków z ziem protestanckich jest czynem chwalebnym.Nawet zabij
                    > anie odstępców czyli tych chrześcijan którzy są przeciwko Protestantyzmowi jest w porząd
                    > ku.W Protestantyxmie odstępców karze się śmiercią a oni,np.tacy Polacy czy liberałowi
                    > e zwalczają religię.Zabicie tych fałszywych chrześcijan jest w porządku.Zabijani
                    > e wrogich żołnierzy jest w porządku.

Czy hasłem kwalifikującym taką wypowiedź jako mowę nienawiści jest "Polacy"? Czy chodzi o to, że "blizsza koszula ciału" - dopóki nie ma mowy o nas, dopóty wypowiedzi choćby nie wiem jak obrzydliwe i nienawistne są tolerowane?

A sam yahyarodopski jest moim zdaniem prowokatorem - wcale bym się nie zdziwił, gdyby był katolikiem mającym na celu rozniecać nienawiść i obrzydzenie do muzułmanów. Jego wypowiedzi są nienawistne, agresywne i prymitywne (albo raczej prostackie) - nie wdaje się w dyskusję tylko wkleja te swoje przygotowane wcześniej banialuki zaprojektowane by wzbudzać jak największe oburzenie (skutecznie zresztą).
                    Nie wydaje mi się by ktoś kto rzeczywiście byłby apologetą Islamu pisał w taki sposób aby go zohydzić - spodziewałbym się raczej jakiegoś sprytnego kłamcy i dobrze zawoalowanego antysemity pokroju Rezy Aslana.
                    • 9rgkh Re: Tylko muzułmanie pójdą do raju 08.04.15, 09:02
                      Zauważ, że on może być wierzącym. Wiara zamyka dostęp do logiki. On wcale nie musi myśleć, zastanawiać się, powtarza to, co mu podsuwa jakiś wewnętrzny kodeks.

Jest tu jeszcze jeden aspekt sprawy - trzeba by rozważyć, na ile on sam, gdyby był takim wierzącym fundamentalistą, mógłby się stać realnie niebezpieczny? Czy swoimi deklaracjami nie przekroczył tej delikatnej granicy, gdy przynajmniej trzeba by było go "mieć na oku"?
                      • bookworm Re: Tylko muzułmanie pójdą do raju 08.04.15, 11:18
                        9rgkh napisał:

> Zauważ, że on może być wierzącym. Wiara zamyka dostęp do logiki. On wcale nie m
                        > usi myśleć, zastanawiać się, powtarza to, co mu podsuwa jakiś wewnętrzny kodeks
                        > .

Możliwe, że masz rację ale on zachowuje się raczej jak oszołomzradiamaryja - robi wklejkę i znika - nie komentuje, chyba że poprzez kolejne wklejki, które nie mają odniesienia do dyskusji.
                        Poza tym zauważ, że nawet katoliccy trole jak rzymkat (inny jego nick to login1 i ostatnio prawdawaszaboli) wdają (mniej lub bardziej nieudolnie) w polemikę lub chociaż pyskówkę. A ten nic tylko wklejki i wklejki.
                        Alternatywą byłoby przyznanie, że religia w takim stopniu zdegenerowała mu mózg, ze on naprawdę uważa zabijanie ludzie za coś "w porządku"

> Jest tu jeszcze jeden aspekt sprawy - trzeba by rozważyć, na ile on sam, gdyby
                        > był takim wierzącym fundamentalistą, mógłby się stać realnie niebezpieczny? Czy
                        > swoimi deklaracjami nie przekroczył tej delikatnej granicy, gdy przynajmniej t
                        > rzeba by było go "mieć na oku"?

Jeśli na poważnie rozpatrzyć jego deklarację to powienien być zamknięty w odosobnieniu za podrzeganie do przemocy i mowę nienanwiści lub wydalony z Polski do jakiegoś bliższego jego serca kraju - Iranu lub Turcji.
                        • yahyarodopski Re: Tylko muzułmanie pójdą do raju 08.04.15, 12:59
                          bookworm,nie mogę zgodzić się z taką interpretacją.Ja nikogo nie podżegam do przemocy.Piszę jedynie o słusznej walce ze złem.Gdyby iść waszym pacyfistycznym tokiem to nigdy by nie powstały Stany Zjednoczone tylko nadal by były kolonią angielską.Nie byłoby też Polski gdyż Polacy jako pacyfiści w 1920 roku nie walczyliby z komunistyczną Rosją.To jakiś obłęd.Wy tu jesteście jakimiś skrajnymi nihilistami,anarchistami czy jak?Wasze Stany Zjednoczone też biorą udział w wojnach i jakoś nie protestujecie.

Rzecz w tym,że czasem walka jest jedyną koniecznością.Mniemam,że wy gdyby jeszcze raz pojawił się Hitler dalibyście mu się wyrżnąć jak barany.Kim wy jesteście zatem?
                          • bookworm Re: Tylko muzułmanie pójdą do raju 08.04.15, 13:14

> bookworm,nie mogę zgodzić się z taką interpretacją.Ja nikogo nie podżegam do pr
                            > zemocy.Piszę jedynie o słusznej walce ze złem.

Nie piszesz. Piszesz o walce z urojonym złem - którym ludzie chorzy na wirusa religii nazywają wszytkich zdrowych.

> Gdyby iść waszym pacyfistycznym t
                            > okiem to nigdy by nie powstały Stany Zjednoczone tylko nadal by były kolonią an
                            > gielską.

Gdyby iść takim pacyfistycznym tokiem byc może wciąż żyłyby setki milionów Indian - rddzennych amerykanów wymordowanych przez chrześcijan - "słusznie walczących ze złem"

> Nie byłoby też Polski gdyż Polacy jako pacyfiści w 1920 roku nie walczy
                            > liby z komunistyczną Rosją.

Czym innym jest obrona atakowanego kraju przez obcy kraj, a czym innym uzurpowanie sobie w imię religijnych urojeń prawa do całego świata - uznania go za swoją własność i najeżdżanie go nazywając to obroną.

> To jakiś obłęd.Wy tu jesteście jakimiś skrajnymi nih
                            > ilistami,anarchistami czy jak?

Nihilistami? To przecież muzulmanie mordują, maskarują, urządzają rzeź ludziom - bez wyjątku - starcom, kobietom, dzieciom tylko dlatego że nie podzielają ich urojeń. To skrajna psychopatia - banda wariatów-furiatów wypuszczonych bez leków z wariatkowa, którym dano w rece broń i możliwość zabijania.

> Wasze Stany Zjednoczone też biorą udział w wojnac
                            > h i jakoś nie protestujecie.

to nie są "moje" Stany i gdy trzeba protestuję - ale na tym forum omawiane są kwestie religii.

> Rzecz w tym,że czasem walka jest jedyną koniecznością.

Masz rację. Szczególnie gdy jakaś banda wariatów zabrania dziewczynkom się uczyć, a te które się uczą mordują - palą żywcem lub poprywają żeby zrobić z nich seksualne niewolnice.

> Mniemam,że wy gdyby jeszc
                            > ze raz pojawił się Hitler dalibyście mu się wyrżnąć jak barany.Kim wy jesteście
                            > zatem?

Akurat Hitler był wielbicielem islamu - ze wzajemnością, a jego "dziełko" jest dzisiaj najlepiej sprzedajacą się książką w krajach muzułmańskich. Gdy pojawił się Hitler muzułmanie nie dali sie wyrżnąć jak barany - zostali jego sojusznikami i wprowadzali jego mordercze idee u siebie.
                            • yahyarodopski Re: Tylko muzułmanie pójdą do raju 08.04.15, 13:25
                              Głupoty piszesz.Hitlerem muzułmanie gardzą jak Stalinem.
                              Mieszasz bojowników muzułmańskich z terrorystami a to różnica.Terroryści np.wysadzają się w autobusie czy meczecie.Nie jest to żaden Islam bo zabijać można tylko wrogów Islamu a nie kogo popadnie.
                              Dlaczego nie dajesz muzułmanom prawa do narzucania swego ustroju a dajesz taką możliwość Zachodowi który dawniej siłą narzucił demokrację i liberalizm?Oni to zrobili siłowo.Stany Zjednoczone siłowo wprowadzają demokrację do krajów muzułmańskich i nie masz nic przeciwko.Natomiast gdy my chcemy równie siłowo wprowadzić rządy religii to jesteśmy źli.Ta wasza dwulicowość.Skoro demokraci mają prawo siłą wprowadzać swój porządek na świecie to my też czy jednak tylko wybiórczo można stosować wojnę "w słusznym interesie USA i jego służek"?
                              • bookworm Re: Tylko muzułmanie pójdą do raju 08.04.15, 14:51
                                Tak muzułmanie gardzą Stalinem ale hitlera i jego dzieło zniszczenia żydów kochają.

Głupoty i do tego naiwne piszesz Ty.

tutaj masz swoich imamów nie tylko chwalacych Hitlera ale również jego dzieło - chociaż kto by tam imamów i przywodców muzułmańskich słuchał, prawda?

Al Qaradawi:
                                www.youtube.com/watch?v=1YxB986ATQ8
                                www.youtube.com/watch?v=VcB_DZ4YQYQ

Amin Al Husseini (przyjaciel Hitlera)
                                www.tellthechildrenthetruth.com/gallery/
                                i trochę historii:
                                Muzułmańskie jednostki SS:
                                ioh.pl/artykuly/pokaz/w-imi-hitlera-i-allacha-muzumaskie-jednostki-waffen-ss,1069/
                                > Mieszasz bojowników muzułmańskich z terrorystami a to różnica.Terroryści np.wys
                                > adzają się w autobusie czy meczecie.Nie jest to żaden Islam bo zabijać można ty
                                > lko wrogów Islamu a nie kogo popadnie.

Co za hipokryzja. Terroryści są obwoływani męczennikami za wiarę, bo nie zabijają kogo popadnie tylko wrogów islamu - sami przecież tak mówią - to oni - poodbnie jak Ty - decydują kto jest wrogiem islamu i kogo "wolno" zabić.
                                Islam to chyba najbardziej degenrująca mózg religia. Potrafisz kłamać i zaprzeczac sobie samemu w jednej wypowiedzi i jeszcze tego nie zauważać.

> Dlaczego nie dajesz muzułmanom prawa do narzucania swego ustroju a dajesz taką
                                > możliwość Zachodowi który dawniej siłą narzucił demokrację i liberalizm?

Pytasz dlaczego daję prawo narzucania wolności i mozliwości wyboru, a nie pozwalam na mozliwość narzucania totalitarnej, teokracji i zniewolenie w szariacie?
                                To u Ciebie tylko indoktrynacja czy jakiś wypadek?

> Oni to
                                > zrobili siłowo.Stany Zjednoczone siłowo wprowadzają demokrację do krajów muzułm
                                > ańskich i nie masz nic przeciwko.

Amerykanie robią to źle i nie wprowadzają żadnej demokracji. Wprowadzają destabilizację i umożliwiają przejęcie władzy przez muzułmańskich fundamentalistów z ISIS (lub Iranu co na jedno wychodzi).

>Natomiast gdy my chcemy równie siłowo wprowadzić rządy religii to jesteśmy źli.

Nie mówisz poważnie albo nie rozumiesz co piszesz.
                                Odnosze wrażenie że jestes tak na bakier z logiką, że nie za bardzo wiem czy argumenty logiczne w ogóle na Ciebie działają czy obwodnicą całkwicie omijają mózg. To chyba wpływ Twojej religii.

> Ta wasza dwulicowość.Skoro demokraci mają praw
                                > o siłą wprowadzać swój porządek na świecie to my też czy jednak tylko wybiórczo
                                > można stosować wojnę "w słusznym interesie USA i jego służek"?

Twoja logika: Skoro policja ma prawo zabijać przestepców to przestępcy też mają prawo zabijać.
                                Niestety ale dopóki sam nie zaczniesz mysleć logicznie i szanować innych ludzi nikt tego za Ciebie nie zrobi.
                                Twoje wypowiedzi kreują Cię na niebezpiecznego psychopatę - beczkę trotylu z ukrytym zapalnikiem. Bałbym się wejśc z tobą do tego samego lokalu czy autobusu.
                              • 9rgkh Re: Tylko muzułmanie pójdą do raju 10.04.15, 17:24

> Głupoty piszesz.Hitlerem muzułmanie gardzą jak Stalinem.
                                > Mieszasz bojowników muzułmańskich z terrorystami a to różnica.Terroryści np.wys
                                > adzają się w autobusie czy meczecie.Nie jest to żaden Islam bo zabijać można ty
                                > lko wrogów Islamu a nie kogo popadnie.
                                > Dlaczego nie dajesz muzułmanom prawa do narzucania swego ustroju a dajesz taką
                                > możliwość Zachodowi który dawniej siłą narzucił demokrację i liberalizm?Oni to
                                > zrobili siłowo.Stany Zjednoczone siłowo wprowadzają demokrację do krajów muzułm
                                > ańskich i nie masz nic przeciwko.Natomiast gdy my chcemy równie siłowo wprowadz
                                > ić rządy religii to jesteśmy źli.Ta wasza dwulicowość.

"Wasza" czyli czyja?

Każda wiara jest jednakowo zdegenerowanym stanem umysłu.

> Skoro demokraci mają praw
                                > o siłą wprowadzać swój porządek

I tu znów nie odwołujesz się do definicji. Zarzucasz nam, że wszystkich islamistów wrzucamy do jednego worka a sam robisz to samo, gdy demokracji definicyjnej przypisujesz to, co nie jest jej cechą.

Zapamiętaj - demokrata nie wprowadza niczego siłą.

> na świecie to my też czy jednak tylko wybiórczo
                                > można stosować wojnę "w słusznym interesie USA i jego służek"?

Każda przemoc jest zła, więc nie miej zastrzeżeń, gdy Zachód "prewencyjnie" pacyfikuje Twoich ziomków w wierze. :) Toż to jest dokładnie to, na co sobie dajesz przyzwolenie.

A ja uważam, że przemoc nigdy nie jest dobrym rozwiązaniem.
                          • 9rgkh Re: Tylko muzułmanie pójdą do raju 10.04.15, 16:58

> bookworm,nie mogę zgodzić się z taką interpretacją.Ja nikogo nie podżegam do pr
                            > zemocy.Piszę jedynie o słusznej walce ze złem.

Ani nie istnieje konkretna definicja zła ani nie jest ona słuszna. Zła jest sama "walka".

> Gdyby iść waszym pacyfistycznym t
                            > okiem to nigdy by nie powstały Stany Zjednoczone tylko nadal by były kolonią an
                            > gielską.Nie byłoby też Polski gdyż Polacy jako pacyfiści w 1920 roku nie walczy
                            > liby z komunistyczną Rosją.

Polacy to też "podbijali" jakieś ziemie i ludy a potem je wyzyskiwali. Niektórzy Polacy byli ideowo szczerze wierzącymi w komunizm. Sprawy nie są proste i nie ma tu reguł.

> To jakiś obłęd.Wy tu jesteście jakimiś skrajnymi nih
                            > ilistami,anarchistami czy jak?Wasze Stany Zjednoczone też biorą udział w wojnac
                            > h i jakoś nie protestujecie.

Wasze?

W czym przemoc stosowana przez islamistów jest "lepsza" od przemocy stosowanej od wieków przez różnych "chrześcijan"?

> Rzecz w tym,że czasem walka jest jedyną koniecznością.Mniemam,że wy gdyby jeszc
                            > ze raz pojawił się Hitler dalibyście mu się wyrżnąć jak barany.Kim wy jesteście
                            > zatem?

Bez sensu, bredzisz. A może tacy jak Ty chcieliby być takimi jak Hitler? I marzą się im jego sukcesy osiągane przemocą?
                        • marta595 Re: Tylko muzułmanie pójdą do raju 08.04.15, 21:22
                          bookworm napisał:

> Możliwe, że masz rację ale on zachowuje się raczej jak oszołomzradiamaryja - ro
                          > bi wklejkę i znika - nie komentuje, chyba że poprzez kolejne wklejki, które nie
                          > mają odniesienia do dyskusji.

Przybył z innego forum, gdzie gaworzył sam ze sobą, albo ze swoimi współplemieńcami, którzy zresztą również i tutaj za nim pośpieszyli.

> Poza tym zauważ, że nawet katoliccy trole jak rzymkat (inny jego nick to login1
                          > i ostatnio prawdawaszaboli) wdają (mniej lub bardziej nieudolnie) w polemikę l
                          > ub chociaż pyskówkę. A ten nic tylko wklejki i wklejki.

Tak, od czasu do czasu można się z nim pobawić, jak ktoś ma ochotę, albo zostawić go w piaskownicy z ułudą, iż jego wiaderko jest ładniejsze.:D

> Alternatywą byłoby przyznanie, że religia w takim stopniu zdegenerowała mu mózg
                          > , ze on naprawdę uważa zabijanie ludzie za coś "w porządku"

Do tego właśnie prowadzi fundamentalizm religijny i to każdy.

> > Jest tu jeszcze jeden aspekt sprawy - trzeba by rozważyć, na ile on sam, gdyby
                          > > był takim wierzącym fundamentalistą, mógłby się stać realnie niebezpieczny? Czy
                          > > swoimi deklaracjami nie przekroczył tej delikatnej granicy, gdy przynajmniej trzeba by było go "mieć na oku"?
                          > Jeśli na poważnie rozpatrzyć jego deklarację to powienien być zamknięty w odosobnieniu za podrzeganie do przemocy i mowę nienanwiści lub wydalony z Polski do jakiegoś bliższego jego serca kraju - Iranu lub Turcji.

Mamy wolność słowa.Skoro Guardian pochwala i tęskni za inkwizycją, to ten akurat wyznawca radykalizmu islamskiego gloryfikuje ponoć koraniczne, przynajmniej wg niego, metody nawracania na własną religię. Obaj żyją urojeniami.I o ile średniowieczne chrześcijańskie metody nawracania mamy już za sobą, o tyle radykalizm islamski widać również musi przeżyć swoje średniowiecze.Ich proroctwa i zamiary w świecie cywilizowanym na szerszą skalę nie mają szans.
                          Pozostaje nam póki co ignorowanie na forach tego typu popisy religijnych psychopatów.
                • 9rgkh Re: Tylko muzułmanie pójdą do raju 08.04.15, 07:26

> Wojna jest czasem koniecznością i nie ma innej alternatywy.Przykładowo gdyby ni
                  > e ataki Aliantów Niemcy wymordowaliby wszystkich Żydów i Słowian.

Nie rozumiem Cię. Mówisz chyba o wojnie "prewencyjnej" (uprzedzającej) lub zapewniającej wam panowanie? Bo nie o obronnej, pod przymusem?

Przypomina mi się "Raport mniejszości" - przerażająca wizja tego, jak zamiast zapobiegać karze się w przewidywaniu mającego nastąpić zła. Podobnie wy - definiujecie zło w oparciu o swój model religijny a potem każdy środek prowadzący do tego celu uznajecie za dobry.

> Dlatego wojna
                  > jest koniecznością niekiedy bo są źli ludzie którzy mordują,demoralizują,niszcz
                  > ą fizycznie i moralnie i jeśli ich nie usuniesz oni zniszczą ciebie.

A czy nie widzisz, że w tym dążeniu do celu - bez żadnej refleksji, bez poszanowania praw innych ludzi do stanowienia o sobie, sterowani przez system, którego wam nie wolno oceniać - sami stajecie się takimi, których chcecie usunąć? Jest gorzej - bo chyba niemożliwe jest przebicie was w okrucieństwie, braku empatii i wyłączeniu myślenia.

> Takiego Hitlera inaczej niż zbrojnie nie można
                  > było pokonać bo on liczył się tylko z tymi co mieli siłę.

I dlatego sięgacie po środki, jakich używał Hitler?

> W krajach muzułmańskich jest podobnie.Nie ma innej możliwości niż
                  > siłowe usunięcie demokratów,liberałów i innych bezbożników od władzy.

A jakiego typu władzę sami oferujecie? Taką jak ISIS lub Boko Haram?

W Iranie, w Teheranie kwitnie prostytucja, ajatollahowie są jednymi z najbogatszych ludzi świata (tyle nagrabili, podczas gdy spora część Irańczyków doświadcza nędzy), szaleje terror religijny a kobiety traktuje się jak najgorszy podgatunek niewolników. Czy to jest zgodne z zasadami Koranu? Pewnie jest, bo Koran powstał jako ideologia wojny.

> Jeśli teg
                  > o nie uczynisz będą pasożytować przez następne setki lat.Prawdę mówiąc nie tylk
                  > o Muzułmanom ale i Europejczykom przydałaby się rewolucja.Jeśli myślicie,że zli
                  > kwidujecie oligarchów,dewiantów ,hochsztaplerów ,demokratów ,liberałów i innych
                  > tego typu złodziei w sposób pokojowy to jesteście bardzo naiwni.

A wy zlikwidujecie? Czy jest metoda, żeby ustały walki o władzę pod pretekstem religii - patrz przykład sunnitów i szyitów w Iraku. Swoi zabijają swoich a celem ostatecznym jest ograniczenie dostępu do wiedzy, ograniczenie swobodnego myślenia. Czy jesteś tak naiwny, żeby sądzić, że ludzie, choćby podlegający islamowi, kiedyś zatrzymają się w bezwzględnej walce o władzą absolutną nad całym światem.

A przecież każda wojna to destrukcja, nad którą nie daje się zapanować, to sprowadzenie tysięcy, milionów ludzi na skraj katastrofy humanitarnej. To was nie obchodzi.

> Dlaczego?Z tej
                  > przyczyny,że średni człowiek jest tylko częściowo moralny i lubi pływać w mętn
                  > ej wodzie.-Dobrze napisałeś o Arabkach które zrzucają hidżaby w Europie i piją
                  > alkohol.W ten sposób większość ludzi postępuje.W wolnych wyborach rzadko kiedy
                  > wygrają fundamentaliści bo większość się ich boi.

A chciałbyś, by świat był rządzony przez fundamentalizm, w którym nie wolno głosić niektórych prawd bo nie zgadzają się ze średniowiecznym lub starożytnym wizerunkiem życia społecznego?

> Adopcje par homoseksualistów,

To jest ich sprawa, nie musisz być kimś takim jeśli nie chcesz. Pozwól innym na takie wybory. A dzieci homoseksualistów nie mają gorszego życia niż dzieci w tradycyjnych rodzinach, tylko że cierpią prześladowania ze strony takich jak wy. A co zamierzacie zrobić z dziećmi, które ci homoseksualiści "nabyli" wcześniej, w tradycyjnych związkach? Odbierzesz im je?

> eutanazja,

Do eutanazji nikt nikogo nie zmusza. To wolny wybór i szansa dla [potrzebujących. Nie masz oporów przed zabijaniem ludzi "bo wasz bóg tak chce" w wojnach ale żądasz uniemożliwienia nielicznym cierpiącym pomocy w samobójstwie? To jakaś skrajna hipokryzja.

> aborcja,

Tylko część zarodków zagnieżdża się w macicy. Reszta spływa do kanału. To normalny proces w przyrodzie. Natura nie zadbała o zachowanie istnienia tych zarodków, bo są one zbędne, nadmiarowe a o selekcji decyduje przypadek. Zadbajcie o szczęśliwe życie już urodzonych dzieci - popatrz, co się z nimi dzieje w Syrii, Iraku, Libii, Czadzie, Sudanie - tam macie okazję wykazać się ale macie żywych ludzi za śmieci. W aborcji nie ma niczego złego. Ludzi jest na świecie za dużo i lepiej by było, gdybyśmy kontrolowali płodność w jakikolwiek sposób. Aborcja uśmierca tylko zarodek, który nie czuje, bo nie ma jeszcze rozwiniętego układu nerwowego.

> in vitro,

A to jest sprzeczne z Twoim poprzednim zastrzeżeniem - przecież wskutek in vitro rodzą się dzieci, których by nie było i które mają zapewnione dobre życie, bo są bardzo oczekiwane.

> krótkie sukienki,

Powiedz to kobietom ludów afrykańskich, gdzie innych się od tysięcy lat nie nosiło.

> alkohol

Za czasów Jezusa piło się go zamiast wody. Alkohol był zawsze. A umiaru najlepiej uczyć się rozsądkiem a nie narzucaniem przemocą. W czasach prohibicji w USA zakazami wyhodowano mafię.

> -tego chce zwyczajny szary cz
                  > łowiek niezależnie czy muzułmanin czy chrześcijanin czy niewierzący.

Człowiek powinien sam wybierać czego chce - na podstawie wiedzy a nie narzucanych religijnie dogmatów sprzecznych z wiedzą o świecie.

> Zwyczajny c
                  > złowiek jest zły i niemoralny dlatego.

Zwyczajny człowiek nie może być sprowadzany do roli bezmyślnego niewolnika a sterujący religiami władcy absolutni też są zwyczajnymi ludźmi i ta władza ich na pewno zdemoralizuje.

> Dlatego też prawo religijne musi być narz
                  > ucone ludziom siłą,wbrew ich woli.

Prawo religijne jest terrorem.

> Odpowiednia propaganda,strach i groźba i sami
                  > zaczną w tym uczestniczyć.Tak jest już w Syrii ,Iraku,po części w Afganistanie
                  > i gdziekolwiek indziej.

Zamiana ludzi w bezmyślne automaty i rozkosz skorumpowanej, zepsutej, okrutnej władzy absolutnej - oto wasz cel.
    • putin_lebioda Dziewicą jest się raz, a nie wielokrotnie :) 08.04.15, 10:55
      Gdyby nie Mahomet to muzmanie byli by żydami.
      Złość zaś samego Mahometa jest zrozumiała, bo postanowił walczyć przeciw żydom. Nie mógł zaś walczyć z żydami bez Boga, więc wymyślił przeciw żydom muzmanizm i swoje proroctwa.

A proroctwo swe czynił w trakcie wojny z żydami. Złość i nienawiść zaś przelał w proroctwie. Bóg zaś patrząc nie reagował, bo Mahomet oczerniał jego oblicze. Dziwny to Bóg, ze musi wykorzystywać człowieka do tego co sam stworzył i czym sam musi się posługiwać. Taki zaś przydomek Bogu dał Mahomet, ze Allach bezrdny i Mahometa wojny i proctwa potrzebuje oraz skrawek ziemi wyróżnić musi by własne finanse Mahomet mógł podreperować oraz jego synów kolejnych,którzy będą rządzili w Mekkce.
      • yahyarodopski Re: Dziewicą jest się raz, a nie wielokrotnie :) 08.04.15, 11:30
        Nie rozumiecie albo udajecie naiwnych.Wszystkie modele władzy były wprowadzane siłą.To,że jest demokracja zawdzięczacie Rewolucji Francuskiej która była krwawa.To,że powstały Stany Zjednoczone zawdzięczają ich wojnie wyzwoleńczej z Anglikami.Każdy,każdy system był wprowadzany przy użyciu siły.Skoro został już raz wprowadzony i trwa to nie ma sensu przecież dalej walczyć dlaczego wy demokraci tego nie robicie bo po co ?W Iranie przecież też nie ma dalej wojny o państwo religijne.Ja piszę o sytuacji gdy jest prowadzony dżihad w celu wprowadzenia zasad religijnych.Skoro już one będą to i walki ustaną,chyba oczywiste.Póki nie wojna musi trwać bo z dobrej woli Chrześcijanie,Żydzi,demokraci i inni bezbożnicy z naszych muzułmańskich ziem się nie wyprowadzą.My jasne,że chcielibyśmy by był pokój,by oni opuścili nasze kraje i wrócili do siebie.Ale oni tego nie chcą,są okupantami i dalej chcą niszczyć Islam.Dlatego musimy walczyć.Nie chcemy ale musimy.

Jakby co nie popieram terrorystów tylko fundamentalistów.
        • 9rgkh Re: Dziewicą jest się raz, a nie wielokrotnie :) 08.04.15, 12:57

> Nie rozumiecie albo udajecie naiwnych.Wszystkie modele władzy były wprowadzane
          > siłą.

To Ty nie rozumiesz. Żadnego nowego modelu nie da się wprowadzić pokojowo, bo poprzednio rządzący musieliby oddać władzę dobrowolnie. Nikt z dawniej formułowanych systemów takiej władzy po dobroci nie oddawał.

> To,że jest demokracja zawdzięczacie Rewolucji Francuskiej która była krwaw
          > a.

Mylisz się. Demokracja ma swoje praźródła w Grecji.

> To,że powstały Stany Zjednoczone zawdzięczają ich wojnie wyzwoleńczej z Angli
          > kami.

Musieli się uwolnić. A wprowadzić po tym uwolnieniu mogli cokolwiek i przypadek zadecydował o takim akurat nowym systemie władzy.

Ludzie coraz to mają dość starych porządków, które im doskwierają i dopiero wtedy decydują sie na zmiany. Nie zawsze na lepsze.

> Każdy,każdy system był wprowadzany przy użyciu siły.

Nieprawda. Najlepszy przykład to upadek PRL. Stary system się bronił i odpuścił a potem w pokojowy sposób, przy słynnym Okrągłym Stole odbyła się niesiłowa ewolucja.

> Skoro został już raz w
          > prowadzony i trwa to nie ma sensu przecież dalej walczyć dlaczego wy demokraci
          > tego nie robicie bo po co ?

I to też nieprawda. PiS chciał przejąć władzę i rządzić Polską w daleki od demokracji sposób, podobny do węgierskiego. Gdyby nie kontrakcja całego polskiego społeczeństwa mogło się to udać. Nic nie jest wieczne. Czasem trzeba "walczyć" o utrzymanie tego, co jest.

> W Iranie przecież też nie ma dalej wojny o państwo r
          > eligijne.

Ale była walka o władzę podczas wyborów prezydenckich. W ostatnich wyborach o władzę zabiegały dwie nowe opcje i ta stara, najbardziej radykalna Ahmadineżada upadła. Gdyby ajatollahowie się nie "przyłożyli" propagandą, naciskami, prześladowaniami opozycji to ta najłagodniejsza mogłaby wygrać. I ta własnie jest religijnie najmniej radykalna. Bo Irańczycy mają już trochę dość terroru religii, pamiętają jeszcze czasy kontaktu ze światem zachodu z czasów szacha.

Walka o rząd dusz trwa zawsze. I nie jest ona czysta.

> Ja piszę o sytuacji gdy jest prowadzony dżihad w celu wprowadzenia zas
          > ad religijnych.

Bo akurat wasza religia jest jedyną najlepszą? Absurd. Wszyscy religijni "właściciele" bogów tak uważają ale są to ich potrzeby by zdobyć najwięcej władzy. Religie to ludzkie narzędzie.

> Skoro już one będą to i walki ustaną,chyba oczywiste.

I tu się mylisz. Religie są opresyjne i zawsze komuś będzie to przeszkadzało.

> Póki nie wo
          > jna musi trwać bo z dobrej woli Chrześcijanie,Żydzi,demokraci i inni bezbożnicy
          > z naszych muzułmańskich ziem się nie wyprowadzą.

Dla Ciebie "bezbożnik" brzmi jak ktoś gorszy ale tak naprawdę to gorszym rodzajem człowieka są "bożnicy". Sam widzisz, że nie ma szansy dogadania się między nimi. Bezbożnik to ktoś, kto poprawnie myśli. Bożnik to wierzący niewolnik o upośledzonych funkcjach umysłowych.

> My jasne,że chcielibyśmy by by
          > ł pokój,by oni opuścili nasze kraje i wrócili do siebie.Ale oni tego nie chcą,s
          > ą okupantami i dalej chcą niszczyć Islam.Dlatego musimy walczyć.Nie chcemy ale
          > musimy.

Nikt nie chce niszczyć islamu, opamiętaj się. To islamiści korzystają z gościny w krajach cywilizacji zachodu i powinni uszanować porządki gospodarzy.

> Jakby co nie popieram terrorystów tylko fundamentalistów.

Jakby co to jesteś typowo bezmyślny, jak to jest normalne u wierzącego w dogmaty. A terror popierasz i wyziera to z treści Twoich postów. I jakby co, to sam nie wiesz, co piszesz.
          • yahyarodopski Re: Dziewicą jest się raz, a nie wielokrotnie :) 08.04.15, 13:08
            Nie popieram żadnego terroru tylko walkę.A to,że ktoś zabija zdrajców jest normalną praktyką wojenną.

Okrągły Stół jako przemiana ustrojowa?Jaja sobie robisz.To było normalne dogadanie się nomenklatury Solidarnościowej z Komunistyczną.Rozkradli Polskę wspólnie.Gdyby wtedy była rewolucja i ludzie wystąpiliby zbrojnie jak tego chciał później np.Lepper to mielibyśmy inną Polskę z własnym przemysłem i własnym majątkiem narodowym.Chcieliście pokojowo po katolicku to macie teraz ucisk i wyzysk.I płaczcie.Mogliście zrobić inaczej.
            • 9rgkh Re: Dziewicą jest się raz, a nie wielokrotnie :) 10.04.15, 16:48

> Nie popieram żadnego terroru tylko walkę.

Miałoby to tylko wtedy sens, gdyby to była wyłącznie walka w obronie własnej, przy bezpośrednim zagrożeniu życia.

> A to,że ktoś zabija zdrajców jest norm
              > alną praktyką wojenną.

Nie jest "normalną" bo nie jest humanistyczne. Masz wykoślawione poglądy, w których antyhumanistyczne zachowania uznajesz za normę dlatego, bo zdarzają się "większości".

> Okrągły Stół jako przemiana ustrojowa?

Tak. Praktycznie bez rozlewu krwi i dzięki praktykom demokratycznym, może niedoskonałym ale na pewno bardziej dla Polaków po czasie korzystnym niż to, co dzieje się na Ukrainie, w Syrii, Libii, Egipcie i w innych miejscach, gdzie siła i przemoc przyniosła więcej szkód niż pożytku.

> Jaja sobie robisz.

Nie.

>To było normalne dogada
              > nie się nomenklatury Solidarnościowej z Komunistyczną.Rozkradli Polskę wspólnie
              > .

"Rozkradanie" czego? Pokaż mi kraj z Europy Wschodniej, gdzie nie odbywało się to według scenariusza "rozkradania"? A może ajatollahowie irańscy nie rozkradli tego, co nie było dotąd ich własnością a teraz dzielą się swoimi zyskami z narodem? A może w Libii nie "rozkrada się" niczego w walce o wpływy klanów i organizacji odnoszących się do religii?

> Gdyby wtedy była rewolucja i ludzie wystąpiliby zbrojnie jak tego chciał późni
              > ej np.Lepper to mielibyśmy inną Polskę z własnym przemysłem i własnym majątkiem
              > narodowym.

Bzdury. Rewolucje to miałeś w takich krajach jak Hiszpania lub Argentyna i Chile.

> Chcieliście pokojowo po katolicku to macie teraz ucisk i wyzysk.I pł
              > aczcie.Mogliście zrobić inaczej.

Nie jest źle. Polska jest liderem przemian ustrojowych i znalazła się w czasach kryzysu w czołówce państw, które sobie najlepiej radziły ekonomicznie. Przemiany ostatnich kilkudziesięciu lat to gigantyczny skok cywilizacyjny i niemożliwe by było, żeby dokonał się "bez ofiar".

Polacy, którzy chcą sobie lepiej urządzić życie, i potrafią to zrobić a uważają, że tu nie mają na to szans, mogą wyjechać do dowodnego miejsca, przede wszystkim w UE i nic nie stoi na drodze do tego. Dziś "nasz" jest cały świat. Nasz, bo dzięki nowym porządkom możemy i my pojechać gdziekolwiek i korzystać z dobrodziejstw lepiej zorganizowanych społeczności. A u nas? Co Ci przeszkadza, byś zebrał grupę ludzi i sam rozpoczął swoją drogę do sukcesu?

Ale Tobie marzy się "komunistyczne" rozdawnictwo i raj pod patronatem którejś z religii. I obyśmy się nie doczekali w naszej okolicy rewolucji islamskiej i rządów takich oszołomów jak Ty.
    • wawrzanka Re: Tylko muzułmanie pójdą do raju 08.04.15, 13:07

> Ja jestem muzułmaninem.Tylko Islam jest prawdziwą religią.Tylko muzułmanie wejdą do raju.

Dla mnie możesz być nawet Allahem i wysyłać zaproszenia do swojego raju z dopiskiem RSVP. Byle byś się za bardzo nie napraszał, bo nie lubię nachalnych. Ani ludzi, ani bogów.
      • yahyarodopski Re: Tylko muzułmanie pójdą do raju 08.04.15, 13:09
        Ja was tylko zachęcam i ostrzegam.Jeśli chcecie być w piekle to chodźcie do kościoła albo pukajcie w niemalowane.
        • olszak-przytycki Niewierzący są bardziej źli od wierzących 08.04.15, 15:34
          Jest to kwestią czasu kiedy ludzie się wzajemnie wymordują.Napięcia są na styku Wschód-Zachód,kultura Zachodu-Islam.Napięcia są na tle wartości moralnych.Myślę,że niedługo sfrustrowani religianci z Zachodu dołączą do frustratów muzułmanów.Wzniecą oni rewolty przeciwko demokratom i liberałom.Napięcie wciąż narasta.Środowiska konserwatywne nigdy nie zgodzą się na takie nowinki jak adopcje dzieci przez pary homoseksualne,in vitro,aborcję itd.Któregoś dnia nie wytrzymają i uderzą.To będzie kontrrewolucja.Krew się poleje wszędzie.
          Będą się zabijać wierzący z niewierzącymi,biedni będą mordować bogatych,muzułmanie będą wyrzynać chrześcijan i na odwrót.Nie ma innej drogi bowiem elity zawiadujące Zachodem są złe,całkowicie amoralne.
          • yahyarodopski Re: Niewierzący są bardziej źli od wierzących 08.04.15, 20:35
            Bismillahirrahmanirrahim!W imię Boga Miłosiernego,Litościwego!

Gdzie spojrzysz:bezbożność.Ludzie modlą się do bożków na krzyżach,obrazach i w figurach.
            Matki chodzą w mini i pokazują obcym mężczyznom swe ciała.Młode dziwki śpią ze swymi chłopakami bez ślubu.Ciężarne wyskrobują swe nienarodzone dzieci.Starcy są zabijani.Homoseksualiści adoptują dzieci.Żywność jest zatruta,arsenały pełne broni jądrowej.Wszystko to czynią ludzie "miłujący bliźniego",chrześcijanie.Niszczyciele!Zbójcy!

Musimy walczyć bo bronić swoje rodziny przed wami byśmy nie byli tak chorzy i zgnili jak wy.

Wy musicie zrozumieć,że nie mamy innego wyjścia jak walczyć o wolność dla świata by to piekło które roznosicie po ziemi zniszczyć.Kto ocali świat jak nie my muzułmanie?

www.youtube.com/watch?v=MWhz0Qo5NKU
          • 9rgkh Re: Niewierzący są bardziej źli od wierzących 10.04.15, 17:28
            Zabijać się będą ci, dla których ludzka krzywda jest czymś nieistotnym, bo walczą w imieniu idei i bogów, bo wiara ich zaślepia. Humaniści nie uczestniczą w takiej zabawie.
            • komar102 Re: Niewierzący są bardziej źli od wierzących 10.04.15, 19:32
              9rgkh napisał:

> Zabijać się będą ci, dla których ludzka krzywda jest czymś nieistotnym, bo walc
              > zą w imieniu idei i bogów, bo wiara ich zaślepia. Humaniści nie uczestniczą w t
              > akiej zabawie.
              >

Łżesz.
              Wierzący są bardziej wrażliwi na krzywdę drugiego człowieka.
        • 9rgkh Re: Tylko muzułmanie pójdą do raju 10.04.15, 17:17

> Ja was tylko zachęcam i ostrzegam.

Do przemocy? Moglibyśmy stanąć naprzeciwko siebie i bić się do ostatniej kropli krwi. I niszczyć cały świat dokoła?

Ty zakładasz, że wojnę wygrasz... śmieszne i naiwne. :)

> Jeśli chcecie być w piekle to chodźcie do koś
          > cioła albo pukajcie w niemalowane.

Piekło nie istnieje więc sprawa jest z głowy. Twoim problemem jest przeświadczenie o istnieniu wielu nieistniejących obiektów i zjawisk.
    • jotkajot49 Re: Tylko muzułmanie pójdą do raju 09.04.15, 00:25
      >Tylko muzułmanie pójdą do raju<

Najlepiej wszyscy i to jak najszybciej.
      • yahyarodopski Re: Tylko muzułmanie pójdą do raju 09.04.15, 09:02
        Nie,wpierw musimy oczyścić Boży świat od takich śmieci jak:demokraci,liberałowie,syjoniści,banksterzy,pornografii itd.Trochę to potrwa.W każdym razie nawet wy tu w Katolandzie spać spokojnie nie będziecie.Przecież wasz rząd wspiera Izrael i USA-macie krew muzułmańską na rękach to czego oczekujecie?Że jakieś patałachy z krajów muzułmańskich tu przyjadą za robotą?Olać ich.To takie śmiecie .Za parę groszy sprzedają duszę diabłom.
        • bookworm Re: Tylko muzułmanie pójdą do raju 09.04.15, 09:43

> Nie,wpierw musimy oczyścić Boży świat od takich śmieci jak:demokraci,liberałowi
          > e,syjoniści,banksterzy,pornografii itd.Trochę to potrwa.W każdym razie nawet wy
          > tu w Katolandzie spać spokojnie nie będziecie. Przecież wasz rząd wspiera Izrae
          > l i USA-macie krew muzułmańską na rękach to czego oczekujecie?

Najwięcej muzułmanów zginęło i wciąż ginie z rąk innych muzułmanów. Zapewne to USA i Izrael namawia szyitów do zabijania sunnitów (i odwrotnie) i zapewne to Izrael namawia jednych i drugich do mordowania żydów. Teoria spiskowa milionów upośledzonych religijnie umysłów.

> Że jakieś patałac
          > hy z krajów muzułmańskich tu przyjadą za robotą??Olać ich.To takie śmiecie .Za p
          > arę groszy sprzedają duszę diabłom.

Dlaczego szydzisz z ludzi, którzy szukają spokojnego normalnego zycia, zamiast smierci i mordowania. Dlaczego chęć spokojnego życia pośród innych ludzi nazywasz "zaprzedaniem duszy diabłom".

Na czym opierasz swoją nienawiść do USA (który od czasu Obamy jest proislamski i antyizraelski) i Izraela? Dlaczego nie przekszadza Ci wykorzystywanie milionów muzułmanów przez imamów i liderów partii terrorystycznych, którzy żyją jak królowie z pieniędzy, które powinny trafić do zwykłych ludzi. Dlaczego nie przeszkadza Ci islamska tresura muzułmańskich dzieci na zolnierzy i robienie z nich zywych tarcz lub męczenników albo katów.

Dlaczego swojego poczucie nizszości potrafisz leczyć tylko nienawiścią i zachęcaniem do mordowania tych, których na podstawie swoich urojeń, obarczasz odpowiedzialnością za swoje kompleksy.
          • yahyarodopski Re: Tylko muzułmanie pójdą do raju 09.04.15, 11:38
            Wybacz,większych bredni dawno nie czytałem.Raz,że USA wspiera Izrael mordujący Palestyńczyków to jeszcze narzuca grzeszną kulturę Zachodu.

Muzułmanie nie mordują muzułmanów tylko terroryści.Zresztą część z tych egzekucji to tylko likwidacja zdrajców mordujących sunnitów.
            Muzułmanie nie walczą z muzułmanami a tylko z takimi którzy się za takich podają.Likwidują zdrajców jak np.w Polsce za okupacji Volksdojczów.Jak on najeżdżał wioski sunnickie,mordował cywili to co?Dać mu celę z telewizorkiem?Nic nie wiesz o tym co czynili Szyici i Kurdowie razem z Amerykanami.Wy nie macie pojęcia o tym co się tam dzieje .Sytuacja przypomina tę w Rosji za czasów rewolucji gdy brat zabijał brata.
            • bookworm Re: Tylko muzułmanie pójdą do raju 09.04.15, 12:39

> Wybacz,większych bredni dawno nie czytałem.Raz,że USA wspiera Izrael mordujący
              > Palestyńczyków to jeszcze narzuca grzeszną kulturę Zachodu.

w jaki sposób Izrael morduje palestyńczyków? Mówisz o niszczeniu wyrzutni rakiet Hamasu? A może o rakietach Hamasu, które nie dolatują do Izraela, spadają na Gaze, a ofiary są przypisywane działaniom Izraela? Może chodzi ci o żywe tarcze (cywile w tym dzieci) przymuszane do zasłaniania wyrzutni rakietowych albo o umieszczanie przez Hamas wyrzutni rakietowych w obiektach cywilnych jak szkoły albo szpitale? A może chodzi Ci o terrorystów palestyńskich, którzy w momencie gdy gina nagle stają się ofiarami cywilnymi?

> Muzułmanie nie mordują muzułmanów tylko terroryści.

Muzulmanie mordują muzułmanów - nazwij ich terrorystami, niewiernymi - oni nazywają siebie prawowitymi muzulamanami - ISIS nazywają zdobyte ziemie kalifatem.

> Zresztą część z tych egzekuc
              > ji to tylko likwidacja zdrajców mordujących sunnitów.

Cześć z tych ezgekucji to również likwidacja zdrajców mordujących szyitów.

> Muzułmanie nie walczą z muzułmanami a tylko z takimi którzy się za takich podaj
              > ą.

A Ty wiesz lepiej którzy są prawdziwi, a którzy fałszywi - niech zgadnę: Ci których mordujecie to fałszywi, a Ci z was którzy mordują *tfu: likwidują zdrajców to prawdziwi. Religijne uposledzenie w pełnej okazałości.

> Likwidują zdrajców jak np.w Polsce za okupacji Volksdojczów.Jak on najeżdżał
              > wioski sunnickie,mordował cywili to co?

Czym innym jest walka obronna, gdy jest się atakowanym, a czym innym przesladowanie i czystki inaczej wierzących w tego samego lub innego boga.

> Dać mu celę z telewizorkiem?Nic nie wies
              > z o tym co czynili Szyici i Kurdowie razem z Amerykanami.Wy nie macie pojęcia o
              > tym co się tam dzieje .Sytuacja przypomina tę w Rosji za czasów rewolucji gdy
              > brat zabijał brata.

Nie masz pojęcia co się dzieje na bliskim wschodzie. Siedzisz sobie w Polsce, pierdzisz w stołek i opluwasz wszsytko co wierzy inaczej niż Ty. Dodtkowo stosujesz jakies absktracyjne nie przystajace do rzeczywistości porównania. Religia to najgorsze g na świecie ale za to co uczyniła Tobie powinna być zdelagalizowana i prawnie ścigana.
              • wawrzanka Re: Tylko muzułmanie pójdą do raju 09.04.15, 21:08
                > Nie masz pojęcia co się dzieje na bliskim wschodzie. Siedzisz sobie w Polsce, pierdzisz w stołek i
                > opluwasz wszsytko co wierzy inaczej niż Ty.

Nie pisz mu tak, bo zacznie mieć wyrzuty sumienia i będzie chciał "naprawiać świat".
        • 9rgkh Re: Tylko muzułmanie pójdą do raju 10.04.15, 17:35

> Nie,wpierw musimy oczyścić Boży świat od takich śmieci jak:demokraci,liberałowi
          > e,syjoniści,banksterzy,pornografii itd.

Wszyscy źli, tylko wy jesteście ideałami i dlatego wolno wam użyć każdych środków. :) Straszne. Przy takim założeniu BEZ OGRANICZEŃ nie zatrzymacie się nigdy i każdy degenerat z waszej grupy uzyskuje władzę absolutną i prawo do niej.

> Trochę to potrwa.W każdym razie nawet wy
          > tu w Katolandzie spać spokojnie nie będziecie.Przecież wasz rząd wspiera Izrae
          > l i USA-macie krew muzułmańską na rękach to czego oczekujecie?Że jakieś patałac
          > hy z krajów muzułmańskich tu przyjadą za robotą?Olać ich.To takie śmiecie .Za p
          > arę groszy sprzedają duszę diabłom.

Z katolandem poradzimy sobie sami. Czy wtedy też przyjdziecie zrobić porządki po swojemu?
          • yahyarodopski Zupełnie nie rozumiecie Islamu 10.04.15, 20:03
            Co to jest dżihad-walka zbrojna?
            Jest różnica między chrześcijaństwem a Islamem w tych kwestiach.Jezus powiedział "Nie opierajcie się złu.Jeśli ktoś uderzył cię w jeden policzek ,nadstaw mu i drugi".Islam takiego postępowania nie uznaje.Ze złem zdrowy i silny muzułmanin ma walczyć także biorąc udział w wojnie.Jeśli prawo Boże jest zakazane,władze wprowadzają amoralność, obowiązkiem muzułmanina jest obalić taką władzę.I dlatego chrześcijanie nie buntują się nawet jeśli ich amoralne rządy wprowadzają różne dewiacje.Przystają na nie bo tak zadecydowała większość wyborców.A jeśli większość opowie się po raz drugi za przerabianiem ludzi na mydło to co?Nic,zaakceptują to bo są demokratami.Zaakceptowali aborcję,eutanazję,małżeństwa homoseksualne,pornografię,prostytucję.
            Muzułmanie tych okropieństw nie chcą u siebie.Niestety skorumpowane rządy zarządzane przez agentów CIA i MOSAD robią wszystko by zniszczyć Islam i moralność muzułmańską.Dlatego tak dużo jest ugrupowań zbrojnych walczących z bezbożnymi rządami.Niektóre z tych frakcji to terroryści którzy wypaczyli Islam.Demokracja w systemie muzułmańskim nie ma żadnego znaczenia.Liczy się tylko Prawo Boże i jeśli nie ma go to trzeba się o nie bić.

Amin
            • olsah65 Re: Zupełnie nie rozumiecie Islamu 10.04.15, 20:13
              yahyarodopski napisał(a): .Liczy się tylko Prawo Boże i je
              > śli nie ma go to trzeba się o nie bić.

Nie mam tyle szczęścia co Ty.
              Mi niczego Allah nie podyktował, więc polegam na sobie.
              • yahyarodopski Chrześcijaństwo zniszczycie 14.04.15, 19:40
                ....a Islamu nie zatrzymacie....

www.youtube.com/watch?v=qR6t9HcXTwA
                • 9rgkh Re: Chrześcijaństwo zniszczycie 14.04.15, 21:29

> ....a Islamu nie zatrzymacie....

Straszysz?

Właśnie trwa rozprawa z takimi jak Ty z Boko Haram.
                • olsah65 Re: Chrześcijaństwo zniszczycie 15.04.15, 10:58

> ....a Islamu nie zatrzymacie....
                  >
                  > www.youtube.com/watch?v=qR6t9HcXTwA

"Nagłe nawrócenia nagle przemijają".
                  Bądź spokojny skoro dobry sen przeminie to zły też.
                  • yahyarodopski A komu potrzebne Boko Haram? 15.04.15, 17:28
                    Tyle mam wspólnego z Boko Haram co przeciętny Polak z Krzyżakami(tak samo katolikami jak on).
                    Ugrupowania typu Boko Haram,Al Kajda,Talibowie tylko szkodzą Islamowi i 97% muzułmanów ich nie popiera.
                    Potrzebny jest dżihad który nie stosuje terroru.A że wojna z Zachodem jest potrzebna to oczywista.On przecież okupuje państwa muzułmańskie.
                    • yahyarodopski Muzułmanie są bardzo fanatyczni 16.04.15, 18:22
                      Wy tu piszący nawet sobie nie zdajecie sprawy z siły religijności,a niekiedy z fanatyzmu zwykłych muzułmanów.Piszecie sobie o pedofilii,kozojebcach,terrorystach a gdybyście to powiedzieli publicznie muzułmanom w Afganistanie to by was zabili.

www.youtube.com/watch?v=pXqqGGKTAgU
                      • olsah65 Re: Muzułmanie są bardzo fanatyczni 16.04.15, 18:46
                        yahyarodopski napisał(a): .Piszecie sobie o pedofilii,kozojebcach,terrorysta
                        > ch a gdybyście to powiedzieli publicznie muzułmanom w Afganistanie to by was za
                        > bili.

Trochę makulatury a tak potrafi ogłupić.
                      • 9rgkh Re: Muzułmanie są bardzo fanatyczni 16.04.15, 18:52

> Wy tu piszący nawet sobie nie zdajecie sprawy z siły religijności,a niekiedy z
                        > fanatyzmu zwykłych muzułmanów.Piszecie sobie o pedofilii,kozojebcach,terrorysta
                        > ch a gdybyście to powiedzieli publicznie muzułmanom w Afganistanie to by was za
                        > bili.

Owszem, zdajemy sobie z tego sprawę. Ale właśnie Tobie marzą się i w Polsce takie porządki jak w krajach z szariatem. I dlatego zdajemy sobie sprawę z tego, że jesteś dla swego otoczenia dużym zagrożeniem ale na razie to Ty się boisz za bardzo wychylić, żeby Cię z zamiarów nie rozliczono.
                    • 9rgkh Re: A komu potrzebne Boko Haram? 16.04.15, 18:49

> Tyle mam wspólnego z Boko Haram co przeciętny Polak z Krzyżakami(tak samo katol
                      > ikami jak on).

Masz wspólnego wiele - ten sam Koran, ten sam bóg, taka sama agresja i takie samo ograniczenie logiki myślenia przez wiarę. Tak samo wydaje Ci się, że wykonujesz wolę waszego wspólnego bożka.
                      • yahyarodopski A komu potrzebne Boko Haram? 16.04.15, 19:12
                        A ateiści nie mordowali???Stalin,Pol Pot.To nie zależy od religii czy jej braku ale od ludzi.Nawet pacyfistyczni buddyści dopuszczali się zbrodni na muzułmanach w Birmie.

Zabicie tej biednej kobiety było nieporozumieniem bo ona była niewinna a poza tym to był lincz a nie sąd szariacki.

en.wikipedia.org/wiki/Murder_of_Farkhunda
                        Wy ateiści najwięcej zabijacie.Popieracie aborcję która jest morderstwem i eutanazję.

• yahyarodopski Ateiści mordują muzułmanów 16.04.15, 20:48
                          www.fronda.pl/a/wojujacy-ateista-zamordowal-troje-mlodych-wierzacych-muzulmanow-w-usa,47417.html
                          • olszak-przytycki Ludzie mordują wszystkich 17.04.15, 13:23
                            Gatunek ludzki to wybryk natury.Człowiek instynkt mordowania ma dziedziczony po przodkach.Jeszcze nie tak dawno temu ludzie zabijali się i zjadali(nawet dziś w zapadłych rejonach świata ten proceder kwitnie).Dopiero rozwój cywilizacji spowodował,że zabijanie ludzi spoza swojej grupy plemiennej stało się nieopłacalne.Lepiej było zatrudnić jeńca do pracy w swoim gospodarstwie.Wtedy powstały religie i filozofie głoszące miłość bliźniego jak:buddyzm,konfucjanizm,chrześcijaństwo a potem i islam.Ale i tak ludzie mordują się co jakiś czas.Zawsze to czymś uzasadnią:a to obcą religią,a to niższą rasą rzekomo,a to inną cywilizacją.Chrześcijanie niby są dobrzy?Gdzie tam.Wymordowali Prusów,Indian,sprowadzali masowo niewolników do swych plantacji(a większość z nich w czasie podróży za morze umierała).Zachodzi pytanie:po co "pacyfistycznym" chrześcijanom te wszystkie bomby atomowe,drony,rakiety?Poza tym nie zdajecie sobie sprawy na jaką skalę jest dewastowane środowisko naturalne przez koncerny w III świecie:całe połacie lasów są wycinane.Wszędzie gdzie pojawi się człowiek tam widać zniszczenie.(W Polsce również wycina się lasy na masową skalę.Mój las jest wycięty w 2/3.Jeszcze 10 lat i nie zostaną w ogóle stare drzewa a będą tylko nowe zagajniki).Moja konkluzja jest taka:chcecie by był pokój -nie rodźcie nowych dzieci.One przecież wyrosną na ludzkich zbrodniarzy,niszczycieli świata.Im mniej nas ludzi tym więcej pokoju i szczęścia.
                            A islam,chrześcijaństwo czy ateizm-wsio ryba.Tu chodzi o naturę człowieka-urodzonego mordercy(nie chodzi tylko o mordowanie ludzi ale o niszczenie świata bo "Pan Bóg" podobno chce by ludzi było więcej i więcej).Tak jak krowy nie skłoni się do jedzenia mięsa ,tak lwa nie skłoni się do jedzenia trawy a człowiek nigdy nie wyrzeknie się chciwości i chęci posiadania.Taka natura.Nie przeskoczy się zasad przyrody.
                            • yahyarodopski Biblia to nie Koran 22.04.15, 21:46
                              Gdy czytam Biblię od razu odrzuca mnie jej infantylizm i irracjonalność.Pierwszą rzeczą jest liczba lat pierwszych ludzi.Żyli oni po kilkaset lat.W ogóle wg Biblii świat trwa zaledwie kilka tysięcy lat.Do tego trzeba jeszcze dodać takie kurioza jak zrzucanie grzechów na kozła ofiarnego i przeganianie go na pustynię,kamienowanie wołu.Prorocy Starotestamentowi mordują wszystkich chłopców i dojrzałe kobiety.To ma być prawda Boża?W Koranie takich głupstw nie ma.Są nakazy walki z niewiernymi gdy toczy się wojna a przyjaźni gdy jest pokój.Obiektywnie wszyscy tak postępują.Muzułmanie zabijają jedynie wrogów islamu.(Nie piszcie w odpowiedzi o terrorystach bowiem oni nie są ortodoksyjni,to są fanatycy zorganizowani przez CIA i MOSAD).
                              • yahyarodopski Ciężkie życie polskiego muzułmanina w Polsce 22.04.15, 22:01
                                Chwila słabości polskiego muzułmanina,
                                Żyjesz pośród bałwochwalców którzy cię szczerzę nienawidzą.Dla nich prorok Jezus jest Bogiem i ci kretyni nie potrafią pojąć,że to niemożliwe bo Bóg jest inny od swego stworzenia i nic nie jest do Niego podobne.I tak ciągle pytlują o Jezusie,że w końcu ulegasz tej propagandzie.Jestem konwertytą.Przyjmowałem Islam w 1988 roku kiedy nie był on jeszcze modny(ale też i znienawidzony).W żaden sposób nie mogę pojąc pogańskiej wiary w Trójcę Świętą i przez pewien czas z tego powodu poglądy głoszone przez ŚJ wydawały mi się bliższe.Z tego co wiem w Polsce 80-90% tych co przechodzą na Islam po pewnym czasie wracają do katolicyzmu.Ja mam tak,że są okresy gdy gorąco praktykuję Islam i takie gdy trochę oraz chwilę gdy przestaję wierzyć.O tym jednak,że jestem muzułmaninem dowiaduję się wtedy gdy pod wpływem wszechstronnej nagonki chcę go porzucić.No w żaden sposób nie mogę.Allah,Muhammad są w moim sercu.Naprawdę wierzę.
                                • yahyarodopski Święty Koran 22.04.15, 22:34
                                  www.youtube.com/watch?v=IsR4QS9jQtg
                                  www.youtube.com/watch?v=2BcaBGJbMrE
                                  www.youtube.com/watch?v=kn5NSCJ2tiI
                                  www.youtube.com/watch?v=jivNz_i9QTU
                                  www.youtube.com/watch?v=Q0qYKzHvCLA
                                  www.youtube.com/watch?v=vEnqBUdIGc4
                                  www.youtube.com/watch?v=sx-1crFUopo
                                  www.youtube.com/watch?v=5ABFIBkELFo
                                  www.youtube.com/watch?v=2ALurQnzV-I
                                  www.youtube.com/watch?v=kG9XeguyRjU
                          • thu44 Re: Ateiści mordują muzułmanów 23.04.15, 12:20

> rel="nofollow">www.fronda.pl/a/wojujacy-ateista-zamordowal-troje-mlodych-wierzacych-muzulmanow-w-usa,47417.html

Bo najwięksi zbrodniarze, to ateiści zbałamuceni darwinizmem.
                            forum.gazeta.pl/forum/w,721,157387965,157387965,szkodliwosc_darwinizmu.html
                            • olszak-przytycki Re: Ateiści mordują muzułmanów 23.04.15, 12:31
                              thu44 napisał(a):

> yahyarodopski napisał(a):
                              >
                              > > rel="nofollow">www.fronda.pl/a/wojujacy-ateista-zamordowal-troje-mlod
                              > ych-wierzacych-muzulmanow-w-usa,47417.html
                              >
                              > Bo najwięksi zbrodniarze, to ateiści zbałamuceni darwinizmem.
                              > forum.gazeta.pl/forum/w,721,157387965,157387965,szkodliwosc_darwinizmu.html

A dzisiaj wiele kościołów chrześcijańskich popiera aborcję,eutanazję,pary homoseksualne.Chrześcijanki masowo mordują swoje nienarodzone dzieci.Nienawiść do obcych czy kalekich jest biologiczna.Ludzie tak jak zwierzęta na ogół nienawidzą innych.Wystarczy tylko poczytać komentarze dotyczące muzułmanów i Żydów by się przekonać.Piszą bez skrępowania,że należy ich wymordować,zagazować.Zwyczajni katolicy chodzący do kościoła a w duchu jak widać mordercy.
                              • thu44 Re: Ateiści mordują muzułmanów 23.04.15, 12:45
                                Heretycy mnie nie interesują.
                                Katolicyzm nie popiera aborcji, eutanazji ani uprawiania seksu homoseksualnego.
                                Jeśli ktoś w zasadniczych sprawach nie przestrzega katechizmu KK, to nie jest katolikiem.
                                Na forum masz pełno postkatolików. Ochrzczonych, po spowiedziach, komuniach, po ślubie kościelnym itd. a plujących na KK i księży. To nie są katolicy.
                                • olszak-przytycki Re: Ateiści mordują muzułmanów 23.04.15, 15:05
                                  thu44 napisał(a):

> Heretycy mnie nie interesują.
                                  > Katolicyzm nie popiera aborcji, eutanazji ani uprawiania seksu homoseksualnego.
                                  > Jeśli ktoś w zasadniczych sprawach nie przestrzega katechizmu KK, to nie jest k
                                  > atolikiem.
                                  > Na forum masz pełno postkatolików. Ochrzczonych, po spowiedziach, komuniach, po
                                  > ślubie kościelnym itd. a plujących na KK i księży. To nie są katolicy.
                                  >

W takim razie wzorem ŚJ usuwajcie ich z Kościoła.Wtedy okaże się jest was góra 200 milionów.Mówisz,że nie przynależą do katolicyzmu ale taki zbrodniarz może dalej uczestniczyć w obrządkach religijnych.Ważne by ci odstępcy rzucali wam na tacę.Jesteście obłudnikami i tyle.Pełno katolików popiera aborcję,eutanazję i związki homoseksualne.No dlaczego nie wydalacie ich z Kościoła?Dlaczego nie wydalacie tych co śpią bez ślubu,co uprawiają prostytucję,co głoszą niemoralność?Takich ludzi można spotkać w kościele.Nawet członkowie SLD chodzą do kościoła i grzebią swych umarłych w obrządku katolickim.Co,odmawiacie im?Jeśli nie to znaczy,że ich akceptujecie.Tu jest różnica choćby z islamem gdzie taki wierny poddawany jest karze:od batów po zabicie.Wielki krzyk,że to barbarzyństwo ale jak taki polski katolik stosuje in Vitro to ok.Pokrzyczycie ale z kościoła go nie usuniecie jak przyjdzie się pomodlić.A powinniście to robić a nie ględzić i opowiadać ludziom głupoty.Dla was ważne by rzucali kasę na tacę ."Nie jest prawdziwym katolikiem" bo nie stosuje nauki Kościoła:głosuje na SLD,wykonał aborcję,popiera gejów itd.-to po kiego grzyba odprawiacie takiemu pochówek katolicki?Po co do takiego chodzicie po kolędzie?Biznes is biznes.Znaczy,że uważacie go za swego.Kłamiecie i ludzie to widzą.Dlatego odchodzą.
                                • snajper55 Re: Ateiści mordują muzułmanów 23.04.15, 16:07
                                  thu44 napisał(a):

> Heretycy mnie nie interesują.
                                  > Katolicyzm nie popiera aborcji, eutanazji ani uprawiania seksu homoseksualnego.
                                  > Jeśli ktoś w zasadniczych sprawach nie przestrzega katechizmu KK, to nie jest k
                                  > atolikiem.
                                  > Na forum masz pełno postkatolików. Ochrzczonych, po spowiedziach, komuniach, po
                                  > ślubie kościelnym itd. a plujących na KK i księży. To nie są katolicy.

Kościół katolicki uważa inaczej. Według kościoła katolickiego to wszystko są katolicy.

S.
                                  • olszak-przytycki Re: Ateiści mordują muzułmanów 23.04.15, 17:43

Właśnie Kościół katolicki głosi w tej kwestii jakby 2 prawdy:skoro nie postępują zgodnie z naukami wiary to już jakoby nie są jej wyznawcami.A z drugiej strony wlicza w statystykach takich do swego szeregu:aborcjonistów,rozwodników,alfonsów,dziwki i wszelkich innych niemoralnych.I np.Hitler według nich to nie katolik tylko okultysta.A przecież nigdy on oficjalnie nie wystąpił z Kościoła.Co więcej,żaden hierarcha go nie ekskomunikował.Ale teraz głoszą ciemniakom ,że skoro był zły to nie był katolikiem.To Watykan oficjalnie w II wojnie światowej powinien się odciąć od polityki Hitlera a nie udzielać mu wsparcia!!!Hipokryzja nic więcej.Te nauki kościelne są tak mętne,że można je podpasować pod każdą okoliczność.
                                    Ja czekam kiedy Kościół wyrzuci ze swych szeregów tych którzy nie wierzą jak oficjalna doktryna i którzy postępują niezgodnie z nauką moralną KK.A póki to się nie stanie(a nie stanie się to nigdy ze względu na biznes kościelny!!!) to trzeba się od tego Kościoła Diabła trzymać z daleka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka