Dodaj do ulubionych

Wygrana PIS, katoprawica i co się zmieni po 25.10?

30.07.15, 14:47
W kilku dyskusjach poniżej pojawiają się głosy, że po wygranej PIS w październikowych wyborach dojdzie do tragedii. Dramatu. Dzikiej ekspansji państwa wyznaniowego...
Ci którzy mnie znają z aktywności i na tym i innych forach - wiedzą, że jestem antyklerykalnym ateistą.
I pragnę Was uspokoić.
Nic się nie zmieni.
PIS wygra i może nawet mieć większość konstytucyjną..
Może to źle dla licznych polityków PO i ich klienteli..
Ale dla Was? Dla mnie? Dla pozostałych Polaków?
Nie martwcie się.
PIS to partia pozornie prawicowa. To byt nacjonalistyczno socjlalistyczny. Mający ofertę dla każdego. Czyli dla nikogo.
Dziś obiecują wszystko wszystkim. Rozdają miliardy. Ale i Wy, i oni - wiemy, że zrealizują może 5% obiecanek - a i to w sposób minimalny.

Ale w sprawach światopoglądowych.
Kaczyński nie jest religiantem. Podejrzewam, że w głębi duszy jest ateistą. Oczywiście nie może się do tego przyznać - w końcu jego wielbiciele latają co niedziela do kościoła..
Ale nie kocha się z hierarchami. A środowiska Radia Maryja nienawidzi wręcz. Kilka razy rozmawiał z Rydzykiem i nie były to sympatyczne pogaduchy...
Duda.
Dziś lata do Częstochowy i gdzie tam
ale to zimny racjonalista. Z JEDNĄ córką. Stosuje od lat antykoncepcję i w dupie ma nauczanie Kościoła. Tak - zdjęcia z hierarchami i usmiechy - owszem...
I nic więcej.
Szydło? To samo. To baba ze Śląska - z silnie protestanckimi korzeniami, racjonalistka, odległą od katoprawicy o tysiące kilometrów.
PIS dziś robi to - czego oczekuje od nich ich elektorat.
Ale episkopat, kościół i jezusa mają w głębokiej dupie. Śpijcie spokojnie...
Fala uniesienia hierarchów i ich radykalizowanie się - vide jawnie antypaństwowe wypowiedzi Hosera - prowadzą donikąd.
Młodzież - dzięki religii w szkołach - nienawidzi ich. Mieszkańcy miast - według badań łąsnych kościoła - około 22 % ludzi bierze udział w praktykach..
Moim zdaniem - wyniki są przesadzone.
W miastach - gdzie człowiek jest anonimowy - chadza do nich(s pecjalnie tak piszę, bo 90% katolików nie wie co to jest eucharystia) może 10-15% ludzi..
A na wsiach? Ostatnio przejeżdzałem przez matecznik katoprawicy koło Rzeszowa.. W każdej wsi wyjebany kościół i parking na 500 aut. Żenada. Plastik...
Oni - czyli Kościół - już są skończeni..
Tylko jeszcze o tym nie wiedzą :-)

czuj duch
jeep
Obserwuj wątek
    • olszak-przytycki Re: Wygrana PIS, katoprawica i co się zmieni po 2 30.07.15, 15:48
      Jak to co?
      To co od 25 lat tylko w zdwojonej sile:budowanie nowych kościołów,stawianie figur i krzyży przy drogach bo podobno ich ciągle mało,stawianie pomników Wojtyle i zmarłym Kaczyńskim.Dofinansowywanie duchownych.Ciągłe celebry,poświęcenia i tym podobne czary.
      Tu się nic nie zmieni,będzie jak zawsze tylko bardziej jeszcze.

Wszystkie przedszkola ,szkoły,gimnazja i uczelnie noszą imię Jana Pawła II-już więcej nie będzie chyba,że powstaną nowe-to tak.Normalka:)
    • 9rgkh Re: Wygrana PIS, katoprawica i co się zmieni po 2 30.07.15, 16:47
      jeepwdyzlu napisał:

> W kilku dyskusjach poniżej pojawiają się głosy, że po wygranej PIS w październi
      > kowych wyborach dojdzie do tragedii. Dramatu. Dzikiej ekspansji państwa wyznani
      > owego...

Tak. Po upadku PRL większość Polaków wykazywała tolerancję dla aborcji i wspólnie dziwiliśmy się, że mogłoby być inaczej. Dziś spora większość jest jednak przeciwko niej. Czy wiedzą dlaczego? Raczej nie wiedzą ale zgadzają się, że tak być powinno, bo tak "jest normalnie", bo "coś w tym jest". I gdy dojdzie do jakiegoś głosowania to na wszelki wypadek zagłosują tak, jak większość. Stało się.

Kiedyś większość Polaków UWAŻAŁA (miała takie zdanie), że religia w szkołach to błąd. A dziś? Czy sądzisz, że MATURA Z RELIGII to coś niemożliwego do wprowadzenia?

Egzorcyzmy? Jeszcze nie tak dawno był to jakiś monstrualny, chyba tylko kinowy absurd. A dziś? Dziś Bashobora występuje na stadionie narodowym i w prawie żadnym miejscu, gdzie pojawiają się oficjalne wiadomości nie było to opatrzone wyśmianiem i informacją, że bóg jest przecież prywatnym urojeniem.

Dominuje powszechny SZACUNEK DLA RELIGII.

No i to sianie głupoty między nami.

> Kaczyński nie jest religiantem. Podejrzewam, że w głębi duszy jest ateistą.

A czy to ma jakieś znaczenie, jaki jest naprawdę? Dla nas istotne jest tylko to, w jakiej roli występuje.

> Ale episkopat, kościół i jezusa mają w głębokiej dupie. Śpijcie spokojnie...
      > Fala uniesienia hierarchów i ich radykalizowanie się - vide jawnie antypaństwow
      > e wypowiedzi Hosera - prowadzą donikąd.

Co do szczegółów to się z Tobą zgadzam. A ten "dramat" dotyczy czegoś innego. Proponuję Ci rozważenie, jak się potoczyła historia z odniesieniem do przykładów opartych na nazwiskach: Rydzyk, Orban, Putin... i inni. Chodzi o dalekosiężne skutki dla narodów lub państw. O straty, których nie uda się potem odrobić przez wiele pokoleń. O erozję mentalności społeczeństw.

Tak, jeśli patrzeć na to z perspektywy kogoś takiego jak Ty lub ja, to sobie poradzimy. Ale przecież i my coś stracimy. Może będziemy sami brnęli w jakieś zakłamanie, może będziemy musieli znosić uciążliwość istnienia wokół nas większej nędzy materialnej lub głupoty?

Nie demonizuję ale też nie lekceważę zjawiska. I na pewno jakoś mnie ono zmotywuje.

I tradycyjnie pozdrawiam Cię a Twoją wypowiedź traktuję jako tzw. wsadzanie kija w mrowisko. :) Czasem i od tej strony można zaczynać. I oby prowadziło to do konstruktywnych wniosków.
      • jeepwdyzlu Re: Wygrana PIS, katoprawica i co się zmieni po 2 30.07.15, 18:38
        Kij w mrowisko? Czym ach czym zasłużyłem sobie na tak krzywdzącą opinię?
        -
        YCDSOYA
        • sclavus Re: Wygrana PIS, katoprawica i co się zmieni po 2 30.07.15, 19:59
          Nie ma żadnej "krzywdzącej opinii" - jest tylko polemika...
          Co zaś do meritum, to jestem bardzo sceptyczny do twojego wywodu (i tego przede wszystkim, co stanie się po 25/10) - uważam Kaczyńskiego za manipulanta, populistę... natomiast nie uważam go za jakiegoś "genialnego stratega".
          Jego pozycja w PiS ciągle jest niekwestionowana i może - co najmniej - próbować dyrygować Dudą poza jego pleców...
          ... mało! Uważam, że w razie, gdyby Duda chciał mu się wymknąć, gotów jest mu wsadzać "kijek w szprychy"...
          A przy okazji, nie mam za grosz zaufania dla żaro-gorliwych!!
      • olszak-przytycki Re: Wygrana PIS, katoprawica i co się zmieni po 2 30.07.15, 21:50
        Ja przestałem chodzić do kościoła gdy miałem 17 lat.Jestem ateistą.Nie rozumiem co ma światopogląd do kwestii moralnych?Też jestem przeciwko aborcji i in vitro i wcale mnie nie obchodzi co ma do powiedzenia Kościół czy inna instytucja religijna.
        Teraz większość nie akceptuje aborcji gdyż pokazano wiele filmów propagandowych w tym temacie.Prawdopodobnie podobnie będzie z in vitro.
        Uważacie,że to wpływ Kościoła?Że niby ludzie więcej słuchają obecnie księży?Wątpię.Ludzie stosują antykoncepcję,żyją ze sobą bez ślubu.Na pewno gorzej jest z tym niż za komuny.
        • jeepwdyzlu Re: Wygrana PIS, katoprawica i co się zmieni po 2 31.07.15, 12:39
          Weźmy zakaz aborcji. Przeciwnikami aborcji są nie tylko katolicy. Sam jestem przeciwnikiem. Ale uważam, że aborcji nie będzie - jeśli młodzież będzie mieć wychowanie seksualne, a w każdej szkole będzie automat z darmowymi prezerwatywami a tabletka poronna będzie dostępna u szkolnej higienistki.. Dobra antykoncepcja i zero aborcji.
          Ale to na marginesie.
          Mamy jedną z najbardziej restrykcyjnych ustaw antyaborcyjnych.
          I co - pytam?
          Nie ma w Polsce aborcji? Katolików pytam! Spadła ilość aborcji za 100 tys do kilkudziesięciu rocznie?
          Ok - i teraz trzeba zaostrzyć ustawę - żeby zlikwidować tych kilkadziesiąt przypadków???
          Tak - o to Wam chodzi?
          Fajnie - rozumiem - każde życie jest ważne, prawda?
          A podziemie aborcyjne istnieje?
          Ogłoszenia wywołuję miesiączkę?
          Wiecie, że w Czechach, Niemczech i poza Irlanidą w całej Europie KILKANAŚCIE tysięcy Polek dokonuje aborcji?
          O tabletkach poronnych słyszeliście? Wiecie że na LATA PRZED wprowadzeniem jej (oficjalnie) do Polski - byłą dostępna na telefon w każdym mieście??? Za 200 złociszy. Czemu? Bo jest dostępna w każdej Aptece od Słowacji, przez Czechy, Niemcy... Więc miliony Polaków jest w stanie ją załatwić w dwa kwadranse!!

Do czego zmierzam?
          Kijem Wisły zawrócić się nie da.
          Pląsy PIS i prawicy NIE MAJĄ znaczenia.
          Ludzie robią swoje,
          Pewnie - lepiej żebyśmy żyli w normalnym kraju,
          I będziemy...
          Władza PIS jest potrzebna.
          Żeby Polacy przekonali się, że PIS to taka sama hołota co inni.
          A PO - dramatycznie aroganckiej i bez pomysłu na Polskę - tez się przyda otrzeźwnienie.
          Nie takich polityków jak Tusk - który z nic nie robienia zrobił cnotę - potrzebujemy.
          I wbrew pozorom nie in vitro, aborcja czy religia w szkołach (jestem jej jak wiadomo wielkim zwolennikiem - gdyż produkuje taśmowo wrogów kościoła) - są naszym problemem - ale zapóźnienie mentalne. Brak kapitału społecznego. Naiwność ludzi, łatwość ulegania populistom, przywiązanie do przywilejów branżowych...
          Uważam że nawet nasza religijność jest pozorna. Pusta. Ludzie mają nauczanie kościoła w dupie.
          I bardzo dobrze - tym optymistycznym akcentem zakończę..
          Pozdrawiam bardzo serdecznie :-)

jeep
          • sclavus Re: Wygrana PIS, katoprawica i co się zmieni po 2 31.07.15, 14:43
            Weźmy zakaz aborcji. Przeciwnikami aborcji są nie tylko katolicy. Sam jestem przeciwnikiem. Ale uważam, że aborcji nie będzie - jeśli młodzież będzie mieć wychowanie seksualne, a w każdej szkole będzie automat z darmowymi prezerwatywami a tabletka poronna będzie dostępna u szkolnej higienistki.. Dobra antykoncepcja i zero aborcji - wishful thinking...
            Aborcja była, jest i będzie...!
            Pląsy PIS i prawicy NIE MAJĄ znaczenia. Ludzie robią swoje - ludzie może i będą robili swoje, ale kościół będzie żądał coraz więcej a PiS będzie dawał coraz więcej... - problem w tym, że odwrócić się tego nie będzie dało (może i by się dało, gdyby odważny się znalazł, jak ... Bolesław Śmiały)
            A PO - dramatycznie aroganckiej i bez pomysłu na Polskę - tez się przyda otrzeźwienie - nie przyjdzie tak szybko, ani łatwo... (pokolenie, które następuje po styropianowcach uważa, że mu się coś należy bo tatuś/mamusia byli na świeczniku a więc i oni mają prawo a wiedzą tyle, co - mimo wykształcenia jakiegośtam - z domu)
            Trzeba przypomnieć, że opozycja sprzed 1980 roku, walczyła o "socjalizm z ludzką twarzą", po wybuchu Solidarności, po strajkach - też walczono o "socjalizm z ludzką twarzą", po stanie wojennym, gdzieś tak do 1987 roku, ciągle walczono o "socjalizm z ludzką twarzą"...
            ... dopiero, kiedy zaczęły się rodzić głębokie podziały polityczne na wierzchołku opozycji i wiadomo było, że system się nie utrzyma, jedni chcieli "kapitalizmu z ludzka twarzą", inni "kapitalizmu chrześcijańskiego" (cokolwiek to miało znaczyć) a jeszcze innym, marzył się neoliberalizm (wolna amerykanka w gospodarce) - na nieszczęście i na szczęście, ci ostatni wygrali, ale natychmiast po transformacji nie było kadr, które mogły by rządzić i zarządzać - była bogobojna wolna amerykanka w rządzeniu bo uczono się z marszu i słuchano kościoła a ten - chciał, i chciał, i dostawał, i ciągle mu było mało, i ... ciągle jest mu mało!
            A PiS obiecuje, że da - i da... zwykłym obywatelom ochłapy a kościołowi przysmaki!!!
            • jeepwdyzlu Re: Wygrana PIS, katoprawica i co się zmieni po 2 31.07.15, 15:45
              Zobaczymy sclavus..
              Nic się nie zmieni na gorsze - zobaczysz.. Zmiany światpoglądowe poszły za daleko - kościół grzmi ale nikt ale to nikt ich nie słucha...
              Co do oceny ostatnich lat - różnimy się. Masz rację, że klasa polityczna jest do dupy, ale to nie ona zbudowała nową Polskę. Jestem dumny z sukcesów które osiągnęliśmy od 89 roku. Miliony firm, domó, nowe dzielnice, firmy.. Nowe myślenie, nowe możliwości, jesteśmy w NATO, Unii...
              Co, nkie taka piękna ta Unia? Powiedz to UKraińcom i Białorusinom. Za mało zmieniliśmy? Może i tak, ale bez przesady..
              Powiem Ci więcej - od rządu gó... zależy... Premier ma niby kolosalną władzę i co z tego, skoro ma wpływ może na 5% budżetu..
              ŚPij spokojnie - będzie dobrze :-)
              jeep
              • 9rgkh Re: Wygrana PIS, katoprawica i co się zmieni po 2 31.07.15, 17:07
                Tu właściwie ze wszystkim mogę się już zgodzić.

Ale mam takie uwagi:

Czy zmiany światopoglądowe naprawdę poszły dalej? Uważam raczej tak jak sclavus, że nie ma się z czego cieszyć. Tragiczne jest to, że na atmosferę nienawiści, która wciąż nabiera mocy, odżywa ogromny wpływ ma Kościół, który domaga się władzy, dostaje ją ale przecież SAM JEST NARZĘDZIEM za pośrednictwem którego KTOŚ dochodzi do władzy. Kto? Na pewno nie tacy, których chciałbym tam widzieć - nie dla siebie ale ze zdroworozsądkowego, ogólnospołecznego powodu.

Jestem realistą a to znaczy, że nie staram się znajdować jakichś na przykład "pocieszających" regułek, że "jeśli coś tam się dzieje", to stanie się "coś tam innego". Świat jest zbyt skomplikowany, działa zbyt wiele ukrytych, chaotycznych zmiennych, by dawało się historię ludzkich stad tak prosto opisywać.

Do najbardziej ogólnych i znaczących zmiennych należy "poziom mądrości". Faktem jest, że religia oddziałuje na ten poziom bardzo destrukcyjnie. Produkuje głupotę, dogmatyzm i dzięki nim się utrzymuje przy władzy. Czy władza głupoty nad nami to cokolwiek, co nas powinno cieszyć. Mnie nigdy. Złe jest to, że z takiej władzy nigdy więcej mądrości nie będzie. I zauważ, że nawet komfortowe warunki życia (religia wtedy staje się statystycznie i automatycznie mniej potrzebna) ani nas nie zabezpieczą przed wpadaniem w kłopoty, ani nie będzie to działało przeciwko religijnemu ogłupieniu.

I dlatego nie uważam, by TO CO SIĘ DZIEJE działało na plus, byśmy się z tego mieli "cieszyć", bo jest jakiś chwilowe wahnięcie.

Tak więc stoję sobie z boku i przyglądam się p temu po to, by to najlepiej rozumieć. Ale emocje i "dobre życzenia" to mam gdzieś. To nie działa. Nie działają regułki, które ktoś wypowiada, by... mnie np. pocieszać. Nie potrzebuję pocieszania, tym bardziej opartego na niepewnych założeniach.

Pozdrawiam Cię.
          • 9rgkh Re: Wygrana PIS, katoprawica i co się zmieni po 2 31.07.15, 16:38
            jeepwdyzlu napisał:

> Weźmy zakaz aborcji. Przeciwnikami aborcji są nie tylko katolicy. Sam jestem pr
            > zeciwnikiem. Ale uważam, że aborcji nie będzie - jeśli młodzież będzie mieć wyc
            > howanie seksualne, a w każdej szkole będzie automat z darmowymi prezerwatywami
            > a tabletka poronna będzie dostępna u szkolnej higienistki.. Dobra antykoncepcja
            > i zero aborcji.

Co to znaczy "przeciwnikiem"? Nie rozumiem tego. Mówimy wyłącznie o aborcji, którą w jakiś sposób się uzasadnia. Wtedy będziemy rozważali konkretne kryteria.

Czy jesteś także przeciwnikiem aborcji w każdej sytuacji, także takiej jaka dopuszczamy teraz? Nie wiem tego...

Powiedzmy, że zawsze - wtedy powinieneś mieć jakiś mocny argument (typu religijnego), który nie dba o życie kobiety, o jej cierpienie itp.

Czy uważasz, że te kilka lub więcej komórek uzyskuje większe prawa niż plemnik lub komórka jajowa, które natura produkuje w dużym nadmiarze?

Ja nie jestem przeciwnikiem aborcji. Moim priorytetem jest oczekiwanie na takie urządzanie świata, żeby ŻYJĄCY LUDZIE mieli większe prawa niż zarodek.

> Ale to na marginesie.

Ja też na marginesie. Wykorzystałem zdanie wypowiedziane przez Ciebie, żeby pokazać, że żyjemy w świecie, w którym bezpodstawnie wymaga się od nas deklaracji czarno-białych, na tak lub nie. Jest gorzej, bo podsuwa się nam przy okazji fałszywe argumenty, spreparowane specjalnie kryteria.

Na pytania stawiane w ten sposób nie należy odpowiadać. Zamiast tego powinno się wskazywać, że jest to manipulacja.

Ale chętnie zobaczyłbym, jak odpowiesz na powyższe zastrzeżenia.

> Fajnie - rozumiem - każde życie jest ważne, prawda?

Co to znaczy "każde życie"? Bo zaczynasz posługiwać się zmanipulowanymi przez religiantów definicjami.

Każdego życia nie da się szanować i bezwzględnie ochronić. Nasze istnienie na tym świecie jest okupione korzystaniem z zasobów, z których nie skorzystają inni a to w konsekwencji jest traktowaniem innych żyć jako mniej ważnych od naszego.

> Pląsy PIS i prawicy NIE MAJĄ znaczenia.

Naprawdę NIE MAJĄ? :) Może dla Ciebie osobiście ale są tacy, dla których jest to znaczenie kluczowe.

> Ludzie robią swoje,

Ludzie robią to, jak się ich wytresuje. Albo na ile ich materialnie stać.

> Władza PIS jest potrzebna.

Mówisz jakbyś uważał, że Hitler i faszyzm był potrzebny, żebyśmy się (absolutnie wszyscy wówczas żyjący) NA WŁASNEJ SKÓRZE przekonali, jak daleko w upodleniu można się posunąć.

> Żeby Polacy przekonali się, że PIS to taka sama hołota co inni.

Na jak długo? Na pokolenie lub dwa a potem kolejne "przekonywanie się"?

> A PO - dramatycznie aroganckiej i bez pomysłu na Polskę - tez się przyda otrzeźwnienie.

I uważasz, że PO otrzeźwieje już NA ZAWSZE? I potem będzie jakaś absolutnie trzeźwa?

> Nie takich polityków jak Tusk - który z nic nie robienia zrobił cnotę - potrzebujemy.

A czy miałeś jakąś alternatywę dla Tuska? Zresztą on się sam usunął, po co więc go przywołujesz?

> I wbrew pozorom nie in vitro, aborcja czy religia w szkołach (jestem jej jak wi
            > adomo wielkim zwolennikiem

:)

> - gdyż produkuje taśmowo wrogów kościoła)

To nie tak. Kościół traci swych zwolenników dlatego, bo jest taki jaki jest we wszystkich swoich ideach i działaniach a nie właśnie dlatego, bo wtrąca się do edukacji.

Uważam, że fakt wpuszczenia religii od systemu edukacji świadczy o głupocie Polaków i ich podporządkowaniu religii i jest to margines. To jest pewne zjawisko opisujące nas wszystkich.

Nie uważam, by jedyną metodą dochodzenia do prawdy o Kościele było dawanie mu coraz większej władzy, by "przekonać się", że jest to dla nas złe.

> - są naszy
            > m problemem - ale zapóźnienie mentalne. Brak kapitału społecznego. Naiwność lu
            > dzi, łatwość ulegania populistom, przywiązanie do przywilejów branżowych...

To prawda. Ale Tobie się wydaje, że społeczeństwo można wychować metodą prób i błędów. To działa bardzo krótko.
            Jedyną dobrą metoda wychowywania społeczeństwa jest czynienie go mądrym - wtedy obędzie się bez takich "nauczek", odrzuci je zanim pojawiłaby się do nich okazja.

> Uważam że nawet nasza religijność jest pozorna. Pusta. Ludzie mają nauczanie ko
            > ścioła w dupie.

Przecież zawsze mieli a Kościół i tak realnie rządził. Pomyśl dlaczego.

Z tym nauczaniem to nic nadzwyczajnego. Tak było zawsze i każda działa tak religia (im mniej opresyjna tym bardziej musi być zakłamana).

> I bardzo dobrze - tym optymistycznym akcentem zakończę..

Dobrze, nie dobrze... Rządzisz tym światem? Jego losy idą po Twojej myśli?

Im mniej mądrości, wiedzy, edukacji, wolności myślenia, jego samodzielności tym gorzej. Nawet jeśli tylko "na chwilę", bo taka chwila jest dla wielu ludzi całym ich życiem. Parszywym do niewytrzymania. Ciekawe, jak byś się czuł, gdyby Ciebie osobiście w jakimś stopniu dotknęły skutki restrykcji aborcyjnych lub prześladowań, mobbingu ze strony jakichś religijnych oszołomów? Czy też pocieszałbyś się, że to bardzo dobrze, bo coś z nauczki dla innych z tego wyniknie.

> Pozdrawiam bardzo serdecznie :-)
            >
            > jeep

I ja też pozdrawiam. Nie traktuj moich wypowiedzi jako osobiste wycieczki pod Twoim adresem. To moja rozmowa z argumentami, które spotkałem w tym poscie i z pewną postawą opartą na innych niż moje założeniach. Ciekawe, czy te moje założenia - INNE OD TWOICH! - rozumiesz i jesteś skłonny uwzględnić jak sensowne?
            • jeepwdyzlu Re: Wygrana PIS, katoprawica i co się zmieni po 2 01.08.15, 11:42
              Powiedzmy, że zawsze - wtedy powinieneś mieć jakiś mocny argument (typu religijnego), który nie dba o życie kobiety, o jej cierpienie itp.
              -------------
              No właśnie....
              Tego się spodziewałem.. Nie przeczytałeś mojego wpisu? O autmatach z prezerwatywami? Darmowych tabletkach poronnych? Wychowaniu seksualnym? Dla Ciebie "przeciwnik" aborcji to zwolennik ustawy.. Nie napisałem, że jest martwa? Skąd myśl, że jestem jej zwolennikiem?
              Jestem PRZECIWNIKIEM aborcji - bo to duże obciążenie dla kobiet. Psychiczne. I DLATEGO uważam, że najlepiej doprowadzić do sytuacji, kiedy aborcji nie ma wcale.. Co za pierdoły tam piszesz o tych komórkach - nawet mi się nie chce komentować.. Skrzywiłeś się jako pseudomentor na tym forum i szukasz pola do polemiki na siłę.. I na oślep.. Ustawa jest do DUPY, pomysły jej zaostrzenia jeszcze gorsze i to WPROST wynika z moich komentarzy - jak tego nie widzisz - powinieneś się leczyć...

I tyle - jak zwykle zamiast poważnej dyskusji żałosne przepychanki.. A już miałem nadzieję, że stać Was na sensowną wymianę zdań. Ty grkh nawet z swoich sojuszników chcesz - nieudolnie - robić idiotów.. Tylko po co???
              jeep
              • 9rgkh Re: Wygrana PIS, katoprawica i co się zmieni po 2 10.08.15, 22:03
                jeepwdyzlu napisał:

> Powiedzmy, że zawsze - wtedy powinieneś mieć jakiś mocny argument (typu religij
                > nego), który nie dba o życie kobiety, o jej cierpienie itp.
                > -------------
                > No właśnie....
                > Tego się spodziewałem..

Nieprawda - posługujesz się językiem religiantów opartym na fałszach. Nie zauważasz tego nawet.

> Nie przeczytałeś mojego wpisu? O autmatach z prezerwaty
                > wami? Darmowych tabletkach poronnych? Wychowaniu seksualnym? Dla Ciebie "przeci
                > wnik" aborcji to zwolennik ustawy.. Nie napisałem, że jest martwa? Skąd myśl, ż
                > e jestem jej zwolennikiem?
                > Jestem PRZECIWNIKIEM aborcji

I to jest absurd. Decyzja o aborcji to jak każda inna decyzja o zabiegu. Są dwie możliwości:
                1) sytuacja legalna, zgodna z obowiązującym prawem. Dla mnie to w ogóle nie na o czym mówić, bo są to sytuacje, które właśnie aborcja rozwiązuje. Zakaz aborcji prowadziłby do naprawdę potwornych tragedii, zagrożenia życia itp.
                2) sytuacja nielegalna jest obecnie związana z karalnością, kosztami, kłopotliwością itp. Jeśli któraś kobieta decyduje się jednak na to, to musi mieć naprawdę istotny powód.

> - bo to duże obciążenie dla kobiet. Psychiczne.

A to znów powtarzasz po kościółkowych, ich językiem. Zapominasz o tym, że każdy zabieg w szpitalu jest obciążający psychicznie, każda choroba... ale jeśli już są ISTOTNE powody do aborcji to nie istnieje na ten temat dyskusja. Powody są rozważane osobiście i nikt z zewnątrz dokładnie nie potrafi sobie rozważyć prywatnych argumentów.

> I
                > DLATEGO uważam, że najlepiej doprowadzić do sytuacji, kiedy aborcji nie ma wcal
                > e..

Brniesz w ślepy zaułek :), bo rozmawiamy o sytuacji, która już jest. Pewnie, że "lepiej byłoby cofnąć czas" lub inne podobne bzdury.

Jeszcze raz: mówimy o konkretnej sytuacji, w której aborcja jest jednym z jej rozwiązań. A Ty mówisz, o ile dobrze Cię rozumiem, że jest W OGÓLE przeciwnikiem aborcji, bo... i tu podajesz dlaczego TY jesteś jej przeciwnikiem... A co to obchodzi kobietę, która znalazła się w tej sytuacji? Ale Ty jednak jesteś przeciwnikiem i przyłączasz się w ten sposób do lobby, którego celem nie jest likwidacja przyczyn ale debilny, całkowity zakaz aborcji, bez uwzględniania osobistych problemów.

> Co za pierdoły tam piszesz o tych komórkach - nawet mi się nie chce komento
                > wać.. Skrzywiłeś się jako pseudomentor na tym forum i szukasz pola do polemiki
                > na siłę.. I na oślep.. Ustawa jest do DUPY,

Cieszmy się, że chociaż taka jest. Wg sondaży coraz więcej Polaków mówi tak jak ty, że "są przeciwnikami". Grozi na realne jej zaostrzenie. Wtedy będzie do d..y.

> pomysły jej zaostrzenia jeszcze g
                > orsze i to WPROST wynika z moich komentarzy - jak tego nie widzisz - powinieneś
                > się leczyć...

Twoje poglądy są niekonsekwentną zbieraniną sprzecznych wzajemnie tez. A ja korzystam z okazji

> I tyle - jak zwykle zamiast poważnej dyskusji żałosne przepychanki.. A już miał
                > em nadzieję, że stać Was na sensowną wymianę zdań. Ty grkh nawet z swoich sojus
                > zników chcesz - nieudolnie - robić idiotów.. Tylko po co???

To ważna okazja, by rozprawić się z tym "jestem przeciwnikiem" - bo to KK za pomocą takich zlepków słownych robi idiotów ze wszystkich Polaków. Uważajmy, zeby po tych ... nie powtarzać bzdur.

> jeep

Jak zwykle się upierasz i zaczynasz opowiadać coś o mnie, jakbyś uważał, że to może być argumentem.

Ale takie rozmowy jak nasze też coś wnoszą. Zauważyłeś to? To okazja do przedstawienia tej samej sprawy od jeszcze innej strony. Spróbuj się zdystansować od osobistych ambicji, jakiegoś dziwnego "honoru" itp.

Pozdrowienia dla sojusznika. :) Ja Twoim też jestem.
      • kurak_zbysio do 9rgkh 31.07.15, 16:16

Pieprzysz Zbyszek, pieprzysz i tyle.Katotaliban wygra w listopadzie przez takich ignorantów jak Ty. Ludzie mają w dupie religię, ale jest tyle biedy, tyle nieszczęść w społeczeństwie, tyle niepewności, że ludzie uciekają w ramiona demagogów.Kaczyński nie idzie po zwycięstwo pod hasłem katolickiej Polski (to dostaniesz jako bonus), ale mówi o obniżeniu wieku emerytalnego, zwiększeniu kwoty wolnej od podatku i 500 zł na każde dziecko. A druga strona ( w tym Ty) pieprzy o cudzie 25-lecia wolności. Owszem cud, dla bohatera mediów ,,doktora Jana" może.Udział płac w PKB masz w Polsce najniższy w UE z wyjątkiem Rumunii (dane Eurostatu), a ilość okresowych umów okresowych jest najwyższa w UE.
        serwisy.gazetaprawna.pl/praca-i-kariera/artykuly/695728,polska_ma_najwyzszy_w_unii_europejskiej_wskaznik_umow_na_czas_okreslony.html
        Zaraz zaczniesz tokować, że gadam jak komuch, gadaj sobie, nie wstyd mi, Ty za to swoim działaniem (poglądami i ignorancją) wspierasz PiS-owców.Mam nadzieję, że nie skończy się tylko drugą rewolucją francuską zoorganizowaną przez wykluczonych, prekariat i innych pracujących biednych.
        • 9rgkh Re: do 9rgkh 31.07.15, 17:21
          kurak_zbysio napisał(a):

>
          > Pieprzysz Zbyszek, pieprzysz i tyle.Katotaliban wygra w listopadzie przez takic
          > h ignorantów jak Ty.

Nie wyolbrzymiaj mojej roli. Ja wypowiadam się publicznie i przeciwko temu.

> Ludzie mają w dupie religię, ale jest tyle biedy, tyle nie
          > szczęść w społeczeństwie, tyle niepewności, że ludzie uciekają w ramiona demago
          > gów.

Mylisz się. Ludzie uciekają w ramiona demagogów, bo są głupi. Dlatego właśnie wybierają głupców do rządzenia sobą. Nie da się zmienić ludzi w mądrale i to akurat teraz, bo jest czas trwogi i Ty byś tego chciał.

> Kaczyński nie idzie po zwycięstwo pod hasłem katolickiej Polski (to dostani
          > esz jako bonus), ale mówi o obniżeniu wieku emerytalnego, zwiększeniu kwoty wol
          > nej od podatku i 500 zł na każde dziecko.

A głupcy uwierzyli. Co radzisz - mnie i oponentom JK?

> A druga strona ( w tym Ty) pieprzy o
          > cudzie 25-lecia wolności. Owszem cud, dla bohatera mediów ,,doktora Jana" może.
          > Udział płac w PKB masz w Polsce najniższy w UE z wyjątkiem Rumunii (dane Eurost
          > atu), a ilość okresowych umów okresowych jest najwyższa w UE.

Komu źle w Polsce, ten może wyjechać w inny kąt UE. I wielu tak zrobiło. A w moim otoczeniu nie jest tak tragicznie. Podczas całego mojego życia Polska zmieniła się w całkiem inny świat. Jeśli chcesz zobaczyć, jak naprawdę może być źle, to pojedź na Ukrainę, do Libii, Syrii.

Nie bądź komunistą. Nie da się podzielić dóbr równo wszystkim. A jeśli chcesz być lepiej rządzonym, to doprowadź do większej mądrości wyborców, którzy ulegają populistycznym obietnicom.

> serwisy.gazetaprawna.pl/praca-i-kariera/artykuly/695728,polska_ma_najwyzszy_w_unii_europejskiej_wskaznik_umow_na_czas_okreslony.html
          > Zaraz zaczniesz tokować, że gadam jak komuch,

I stało się (nie czytałem najpierw całego Twojego wpisu)... :)

> gadaj sobie, nie wstyd mi, Ty za
          > to swoim działaniem (poglądami i ignorancją) wspierasz PiS-owców.Mam nadzieję,
          > że nie skończy się tylko drugą rewolucją francuską zoorganizowaną przez wyklucz
          > onych, prekariat i innych pracujących biednych.

Nikogo nie wspieram. Moją opcją jest samodzielność myślenia, mądrość, do której chciałem zawsze dążyć i edukacja. Za siebie odpowiadam. A innych nie zmienię.

A co Ty realnie robisz?

I czego realnie "oczekujesz" ode mnie? Bo wciąż nie mogę tego załapać? :)
          • kurak_zbysio Re: do 9rgkh 31.07.15, 20:22
            Zbyszek...czego ja oczekuję od Ciebie?To proste, czy tego chcesz czy nie to jesteś częścią elity intelektualnej tego społeczeństwa. Wybitny i zapomniany filozof Karol Marks mówił, iż ,,byt określa świadomość". ,,Byt" to micha, religia to z kolei fałszywa świadomość, ułuda, urojenie, które znieczula.Jak micha jest pełna to jest szansa, że człowiek zapomni o religii i innych ułudach(kraje beneluxu, kraje skandynawskie z wyłączeniem nowej, niezintegrowanej, muzułmańskiej emigracji).Oczywiście to nie zawsze działa...ale w odwrotną stronę zawsze działa!!!, jak michy nie ma, to ludzie wpadają w ramiona bogów, którzy zapewniają im złudzenie tego, że w innym świecie przynajmniej będą szczęśliwi.Od Ciebie Zbyszek oczekuję, iż spojrzysz na ciekawe intelektualnie polskie środowiska jak np ,,Bez dogmatu"(oni pierwsi walczyli z klerykalizacją Polsce) i połączysz swoją słuszną walkę z religią z wrażliwością społeczną.Liberalizm gospodarczy, który promujesz...realizacja tego liberalizmu gospodarczego w kontekście Twojej wali z religianctwem, to jak gaszenie pożaru(religia) benzyną.W społeczeństwie, gdzie będą doinwestowane usługi publiczne, m.in. publiczna świecka szkoła, gdzie ludzie nie będą się obawiali o swój los, religia będzie stopniowo zanikać.Religijność rośnie w czasach niepewności, wojny (kiedyś przełomy tysiącleci), kataklizmów.Religijność( w tym jej akwizytorzy-duchowni) słabnie w czasach stabilizacji i bezpieczeństwa.
            Co teraz można zrobić w Polsce?Np posłuchać mądrych ludzi jak Jacek Żakowski czy Wojciech Orliński, to znaczy stworzyć trochę bardziej sprawiedliwe społeczeństwo, a wtedy wpływy religii zaczną stopniowo spadać.Masy, którymi tak gardzisz i mówisz, że są głupie.....może to prawda, ale jako część elity tego kraju powinieneś pomóc im otworzyć oczy i uwiadomić im kto ich rucha (księża, ale też niestety przedsiębiorcy niektórzy).
            • 9rgkh Re: do 9rgkh 31.07.15, 21:01
              Coś Ci się przywidziało. Ja z nikim nie "walczę". Od czasu do czasu mam chęć powiedzieć coś, co wydaje mi się prawdą. Ale pozwól, że to ja sam zadecyduję, co będę dalej robił. :)
              • kurak_zbysio Re: do 9rgkh 01.08.15, 12:15
                9rgkh napisał:

> Coś Ci się przywidziało. Ja z nikim nie "walczę". Od czasu do czasu mam chęć po
                > wiedzieć coś, co wydaje mi się prawdą. Ale pozwól, że to ja sam zadecyduję, co
                > będę dalej robił. :)
                >
                Zbyszek kpisz czy o drogę pytasz?Takie kity to możesz wciskać forumowiczom, którzy Cię za dobrze nie znają ani nie czytali całej Twojej ,,twórczości".Niestety dla Ciebie ja Cię dobrze znam, takie luzaczka, to przede mną nie udawaj.Znowu zaczynasz swoje ,,morskie opowieści"
                www.youtube.com/watch?v=uGKrYd4XkqY
                Prawda jest taka, że walczysz od 10 lat zaciekle jak lew.Nie raz Cię ta walka spalała.Wystarczy przypomnieć tylko Twoje potyczki z Andrzejem,a potem z kiwaczkiem.Pamiętasz jak ublizałeś kiwaczkowi, jak wyzywałeś go od ch..ów, ku...ew, jak ordynarnie ub
                liżałeś jego matce, tylko po to, żeby go obrazić.Dla chętnych służę linkami popisów Twoje chamstwa i zaciekłości!:)Pamiętasz jak Twój kiedyś kolega ,,ogolone jajka" chciał Cię zbanować i wyrzucić z forum za bluzgi i wulgarny język?:)Więc nie pitol Zbyszek, że Ciebie ta 10 letnia walka nie angażuje i nie udawaj luzaczka jakim nie jesteś.Luzaczek by nie ubliżał matce swojego rozmówcy, a Ty to robiłeś.Groziłeś kiwaczkowi też (,,znajdę cię, dowiem się gdzie pracujesz"-już o tym zapomniałeś Zbyszek?)
                Twoja przemiana w łagodnego staruszka jest równie wiarygodna jak przemiana pewnego polityka
                www.youtube.com/watch?v=rjfUm6mbBv4
                Ty się tak samo prezentujesz w swojej przemianie jak polityk w linku powyżej
                • jeepwdyzlu Re: do 9rgkh 01.08.15, 13:55
                  Pamiętasz jak ublizałeś kiwaczkowi, jak wyzywałeś go od ch..ów, ku...ew, jak ordynarnie ub
                  liżałeś jego matce, tylko po to, żeby go obrazić.Dla chętnych służę linkami popisów Twoje chamstwa i zaciekłości!:)Pamiętasz jak Twój kiedyś kolega ,,ogolone jajka" chciał Cię zbanować i wyrzucić z forum za bluzgi i wulgarny język?:)Więc nie pitol Zbyszek, że Ciebie ta 10 letnia walka nie angażuje i nie udawaj luzaczka jakim nie jesteś.Luzaczek by nie ubliżał matce swojego rozmówcy, a Ty to robiłeś.Groziłeś kiwaczkowi też
                  -------------
                  Haha grgkh a to nie Ty wściekałeś się na mnie, że używam zbyt ostrego języka????
                  No proszę...
                  Ja jestem prosty cham - nigdy tego nie ukrywałem, ale Ty???? SUMIENIE tego forum? Ostatni sprawiedliwy??
                  No widzisz. Żeby było jasne - lubię Cię, mimo Twoich wad. I podzielam część Twoich opinii, a na pewno te krytyczne wobec kościoła. Tyle, że Ty silisz się na pouczenia. Ja nie. Jak mi się coś nie podoba - na przykład poziom dyskusji - spie...m na miesiąc czy dwa :-)
                  Ciao
                  jeep
                • marlena_1982 Re: do 9rgkh 02.08.15, 15:40
                  Też czytałem te ordynarne wpisy grgkh(teraz 9rgkh), ale trzeba oddać mu sprawiedliwość, że był mocno prowokowany przez kiwaczka.Zbyszek był w latach 2005-2010(do końca marca 2010 r)adminem na forum ,,Kościół,religia bez katocenzury", którego założycielem był ,,ogolone jajka".W pewnym momencie atmosfera zaczęła się tam psuć, Zbyszek(9rgkh) wdawał się w ordynarne pyskówki z Andrzejem(kociak.40), no a potem ta sprawa kiwaczka ,to okropny popis chamstwa obydwu panów(kiwaczek nie był bez winy).Zbyszek (9rgkh) faktycznie rzucał na prawo i lewo k......mi, zwzywał matkę kiwaczka i groził kiwaczkowi.Niemniej jednak, żeby obiektywnie przedstawić sytuację to trzeba podkreślić, że kiwaczek też miał swoje ,,za uszami", prowokował Zbyszka, a Zbyszkowi w końcu puściły nerwy.Ogolone jajka pozbawił go dyscyplinarnie funkcji admina forum w marcu 2010 za bluzgi i obrzydliwe wyzwiska, które Zbyszek rzucał.

pozdrawiam
                  Marlena
                  • marta595 Re: do 9rgkh 02.08.15, 16:15
                    Czemu mają służyć te Wasze koleżeńskie denuncjacje?
                    Czy kogoś na tym Forum powinny interesować wzajemne historyczne potyczki niektórych z Was?
                    Coś mi to wygląda na polowanie z nagonką.
                    • wittekind28 Re: do 9rgkh 02.08.15, 16:37
                      marta595 napisała:

> Czemu mają służyć te Wasze koleżeńskie denuncjacje?
                      > Czy kogoś na tym Forum powinny interesować wzajemne historyczne potyczki niektó
                      > rych z Was?
                      > Coś mi to wygląda na polowanie z nagonką.

Mnie się też nie podoba ten denuncjatorski ton i wyciąganie prywatnych spraw 9rgkh.A poza tym do pani marlena_1982: znajdź se pani chłopa, co panią zadowoli i odpie....ol się pani od 9rgkh!
                      • marlena_1982 Re: do 9rgkh 03.08.15, 15:21
                        wittekind28 napisał:
                        >
                        > Mnie się też nie podoba ten denuncjatorski ton i wyciąganie prywatnych spraw 9r
                        > gkh.A poza tym do pani marlena_1982: znajdź se pani chłopa, co panią zadowoli i
                        > odpie....ol się pani od 9rgkh!

Język jakim piszesz ,,Wittekind 28" jest tak obrzydliwy, że powinieneś się wstydzić, bo robisz z tego forum kloakę. Gratuluję 9rgkh tego jakich ma obrońców.Z forum zrobiono wychodek.:(
                      • 9rgkh Re: do 9rgkh 10.08.15, 21:26
                        wittekind28 napisał:

> Mnie się też nie podoba ten denuncjatorski ton i wyciąganie prywatnych spraw 9r
                        > gkh.A poza tym do pani marlena_1982: znajdź se pani chłopa, co panią zadowoli i
                        > odpie....ol się pani od 9rgkh!

Ludzie, dlaczego wy tak emocjonujecie się trollingiem na mój temat? Ja tego nawet nie czytam. Olewajcie to tak jak ja, bo to wszystko bzdury publikowane przez trolla lub trolli. Nic z tego co KTOŚ pisze O MNIE nie jest prawdą dopóki JA tego nie potwierdzę. I to powinno być oczywiste. To jedyny mój komentarz na ten temat i sam temat uważam za zamknięty. :)

Pamiętajmy o najważniejszej zasadzie - piszemy tu zgodnie z profilem tego forum. Jeśli ktoś wypowiada jakieś sądy, zdania to ich prawdziwość nie zależy od "autorytetu" wypowiadającego ale wyłącznie od siły argumentów.

Wakacyjne pozdrowienia.
                    • wittekind28 Re: do 9rgkh 02.08.15, 16:42
                      marta595 napisała:

> Czemu mają służyć te Wasze koleżeńskie denuncjacje?
                      > Czy kogoś na tym Forum powinny interesować wzajemne historyczne potyczki niektó
                      > rych z Was?
                      > Coś mi to wygląda na polowanie z nagonką.

do pani marta595: mądrze Pani pisze, jest Pani ładna?ja lubię brunetki:)
                      • jeepwdyzlu Re: do 9rgkh 02.08.15, 19:42
                        Grgkh ma kilka wad ale jedyny tu potrafi dyskutować. Więc będę go bronił. Poza tym używa mózgu i ma wiedzę... Być ateistą to nic wielkiego.. Żeby skutecznie walczyć z klerykalizmem warto mieć talent polemiczny :-) i On to ma. Ergo - spadać kapusie na drzewo!
                        • kurak_zbysio Re: do 9rgkh 03.08.15, 09:39
                          jeepwdyzlu napisał:

> Grgkh ma kilka wad ale jedyny tu potrafi dyskutować. Więc będę go bronił. Poza
                          > tym używa mózgu i ma wiedzę... Być ateistą to nic wielkiego.. Żeby skutecznie w
                          > alczyć z klerykalizmem warto mieć talent polemiczny :-) i On to ma. Ergo - spa
                          > dać kapusie na drzewo!

Drogi jeepwdyzlu, nie musisz mnie uczyć szacunku do Zbyszku, lubię go, podziwiam...wypiłem z Nim więcej alkoholu niż Ty zobaczysz przez całe życie.Żałuję tylko, że napisałem o tej sytuacji na Stogach. Ateizm?Jestem niemłodym już człowiekiem, ateistą zostałem w wieku 15 lat, czyli w roku 1966.Ty zapewne byłeś jeszcze ,,muchą", więc nie pouczaj, starego, sentymentalnego nieco człowieka....
                          • wittekind28 Re: do 9rgkh 03.08.15, 11:51
                            kurak_zbysio napisał(a):

> jeepwdyzlu napisał:
                            >
                            > > Grgkh ma kilka wad ale jedyny tu potrafi dyskutować. Więc będę go bronił.
                            > Poza
                            > > tym używa mózgu i ma wiedzę... Być ateistą to nic wielkiego.. Żeby skutec
                            > znie w
                            > > alczyć z klerykalizmem warto mieć talent polemiczny :-) i On to ma. Ergo
                            > - spa
                            > > dać kapusie na drzewo!
                            >
                            > Drogi jeepwdyzlu, nie musisz mnie uczyć szacunku do Zbyszku, lubię go, podziwia
                            > m...wypiłem z Nim więcej alkoholu niż Ty zobaczysz przez całe życie.Żałuję tylk
                            > o, że napisałem o tej sytuacji na Stogach. Ateizm?Jestem niemłodym już człowiek
                            > iem, ateistą zostałem w wieku 15 lat, czyli w roku 1966.Ty zapewne byłeś jeszcz
                            > e ,,muchą", więc nie pouczaj, starego, sentymentalnego nieco człowieka....

"do kurak zbysio": raus stąd!raus!, odp.........ol się od 9rgkh.Won stąd, raus!zostaw Zbyszka w spokoju!
                          • jeepwdyzlu Re: do 9rgkh 03.08.15, 12:14
                            nie musisz mnie uczyć szacunku do Zbyszku, lubię go, podziwiam...wypiłem z Nim więcej alkoholu niż Ty zobaczysz przez całe życie.Żałuję tylko, że napisałem o tej sytuacji na Stogach. Ateizm?Jestem niemłodym już człowiekiem, ateistą zostałem w wieku 15 lat, czyli w roku 1966.Ty zapewne byłeś jeszcze ,,muchą", więc nie pouczaj,
                            ----------
                            uderz w stół a odezwą się nożyce..
                            kurak - Twój wiek nie ma tu żadnego znaczenia
                            zwłaszcza, że sam nie jestem już nastolatkiem
                            a to, że się irytujesz na mój post broniący grgkh - choć nie do Ciebie kierowałem swoje słowa - świadczy tylko o Tobie...
                            jeep
                            • kurak_zbysio Re: do 9rgkh 03.08.15, 13:26
                              jeepwdyzlu napisał:
                              > uderz w stół a odezwą się nożyce..
                              > kurak - Twój wiek nie ma tu żadnego znaczenia
                              > zwłaszcza, że sam nie jestem już nastolatkiem
                              > a to, że się irytujesz na mój post broniący grgkh - choć nie do Ciebie kierował
                              > em swoje słowa - świadczy tylko o Tobie...
                              > jeep"

A niby do kogo kierowałeś swój post?Odczułem to tak, że ,mnie atakujesz
                              >
                              • jeepwdyzlu Re: do 9rgkh 03.08.15, 13:51
                                no i co mam zrobić z tą informacją?
                                masz jakieś odczucia Twoja sprawa...
                                ma to jakiś związek z założonym przeze mnie wątkiem?
                                do meritum masz ochotę się odnieść?
                                Nie?
                                To skorzystaj z rad byłego prezydenta Francji...

jeep
                                • kurak_zbysio Re: do 9rgkh 03.08.15, 15:10
                                  jeepwdyzlu napisał:

> no i co mam zrobić z tą informacją?
                                  > masz jakieś odczucia Twoja sprawa...
                                  > ma to jakiś związek z założonym przeze mnie wątkiem?
                                  > do meritum masz ochotę się odnieść?
                                  > Nie?
                                  > To skorzystaj z rad byłego prezydenta Francji...
                                  >

Wybacz, ale nie będzie mnie nikt pouczał o czym mam pisać:).A to, że obrońcy Zbyszka krzyczą do mnie ,,raus" to wystawia tym obrońcom i przez nich bronionemu stosowne świadectwo.Zwracam się do Zbyszka: Zbyszku!jeśli nie mam racji to jestem gotów zrobić Ci laskę!(loda)
                                  >
                                  • marlena_1982 Re: do 9rgkh 03.08.15, 15:25
                                    kurak_zbysio napisał(a):

> Wybacz, ale nie będzie mnie nikt pouczał o czym mam pisać:).A to, że obrońcy Zb
                                    > yszka krzyczą do mnie ,,raus" to wystawia tym obrońcom i przez nich bronionemu
                                    > stosowne świadectwo.Zwracam się do Zbyszka: Zbyszku!jeśli nie mam racji to jest
                                    > em gotów zrobić Ci laskę!(loda)
                                    > >

Pana język szanowny ,,kurak...." to również kloaka i kompromitacja.

Marlena
                        • marlena_1982 Re: do 9rgkh 03.08.15, 15:23
                          jeepwdyzlu napisał:

> Grgkh ma kilka wad ale jedyny tu potrafi dyskutować. Więc będę go bronił. Poza
                          > tym używa mózgu i ma wiedzę... Być ateistą to nic wielkiego.. Żeby skutecznie w
                          > alczyć z klerykalizmem warto mieć talent polemiczny :-) i On to ma. Ergo - spa
                          > dać kapusie na drzewo!

A Ty jeepwdyzlu jesteś zwyczajnym chamem, który obraża kobietę.Był kiedyś jeden taki na forum, który ,,kobiety policzkował", widać idziesz w jego ślady.
                          pozdrawiam
                          Marlena.
                          • jeepwdyzlu Re: do 9rgkh 03.08.15, 17:39
                            Marlena ty jesteś kobietą? Lata mi to. Forumowicz to forumowicz. Niewiniątko, kto zaczął obrzygiwać???
                            • marlena_1982 Re: do 9rgkh 04.08.15, 08:56
                              jeepwdyzlu napisał:

> Marlena ty jesteś kobietą? Lata mi to. Forumowicz to forumowicz. Niewiniątko, k
                              > to zaczął obrzygiwać???

A kogo ja niby ,,obrzygałam", że tak podle do mnie piszesz i ubliżasz mi?

Marlena
                              • jeepwdyzlu Re: do 9rgkh 04.08.15, 09:19
                                Marlena ty się lecz. Podle ci ubliżam??? W ogóle ciebie nie znam, nie wiem o czym piszesz. Jeśli mój wpis o kapusiach ciebie dotknał, to czyja to wina? Ani jedna twoja wypowiedz w tym wątku nie jest na temat!!! To raz. Dwa - kobiety tu nie są traktowane inaczej - choćby dlatego, ze kazdy moze o sobie napisać, że nią jest... Przy okazji radzę sprawdzićznaczenia słów, np podłość. Nie odpisuj..
                                • marlena_1982 Re: do 9rgkh 04.08.15, 11:12
                                  jeepwdyzlu napisał:

> Marlena ty się lecz. Podle ci ubliżam??? W ogóle ciebie nie znam, nie wiem o cz
                                  > ym piszesz. Jeśli mój wpis o kapusiach ciebie dotknał, to czyja to wina? Ani je
                                  > dna twoja wypowiedz w tym wątku nie jest na temat!!! To raz. Dwa - kobiety tu
                                  > nie są traktowane inaczej - choćby dlatego, ze kazdy moze o sobie napisać, że n
                                  > ią jest... Przy okazji radzę sprawdzićznaczenia słów, np podłość. Nie odpisuj..

Widać jesteś zwykłym chamem, który znajduje radość w policzkowaniu kobiet.Żegnam

Marlena.
                                  • jeepwdyzlu Re: do 9rgkh 04.08.15, 11:21
                                    policzkowanie?
                                    cham?

:-)
                                    • marlena_1982 Re: do 9rgkh 04.08.15, 11:28
                                      A jak można nazwać kogoś, kto policzkuje kobiety i czerpie z tego przyjemność?

Marlena.
                          • jeepwdyzlu Re: do 9rgkh 03.08.15, 17:55
                            I znów zamiast polemiki wiadro pomyj.. Sam widzisz grgkh ze rxucasz perly orzed wieprze :-)
        • kot404 Re: do 9rgkh 31.07.15, 18:36
          Spójrz na religię miłości. Na Koran.
      • prawdawaszaboli Re: Wygrana PIS, katoprawica i co się zmieni po 2 01.08.15, 14:38
        > Dziś spora większość jest jednak prz
        > eciwko niej. Czy wiedzą dlaczego? Raczej nie wiedzą

Oni wiedzą, ty raczej nie wiesz dlaczego jesteś za aborcją...
    • kot404 Re: Wygrana PIS, katoprawica i co się zmieni po 2 31.07.15, 18:34
      Nawet jeśli masz rację, to jesteśmy przegrani!
    • kotekali Re: Wygrana PIS, katoprawica i co się zmieni po 2 31.07.15, 19:13
      czas pokaze co bedzie...jak zwykle sa obawy i nadzieje....PO tyle namotala ,ze ludzie nawet w PiS upatruja nadzieje...

Fajna rozmowa... dziekuje i prosze o wiecej takich.

pozdrowienia dla Was...
      • olszak-przytycki Re: Wygrana PIS, katoprawica i co się zmieni po 2 01.08.15, 12:02
        Nawet SLD usługiwało Kościołowi i podlizywało się to PIS,jasna rzecz będzie robił wszystko co każą biskupi i Rydzyk.Sam schemat rządów w Polsce się nie zmieni bo od 26 lat mamy katolickie państwo wyznaniowe:krzyże w szkołach,szpitalach,urzędach,sejmie,modlitwy w sejmie itd.
    • prawdawaszaboli Re: Wygrana PIS, katoprawica i co się zmieni po 2 01.08.15, 12:24
      > Kaczyński nie jest religiantem

Kaczyński i PiS to "letni" katolicy. Nie poparli ustawy o całkowitym zakazie aborcji.
      • kolter-r Re: Wygrana PIS, katoprawica i co się zmieni po 2 10.08.15, 19:55
        prawdawaszaboli napisał:

> > Kaczyński nie jest religiantem
        >
        > Kaczyński i PiS to "letni" katolicy. Nie poparli ustawy o całkowitym zakazie aborcji.

kaczyński to pragmatyk , wie ze takie posunięcia jak całkowity zakaz aborcji to zepchniecie na margines beton nad betony
    • jeepwdyzlu marlena_1982 i inne byty równoległe 04.08.15, 11:30
      z treści postu widać, że zna forum
      a tymczasem nick założone 2 dni temu i 2 aktywności...
      Tolerujecie forumowiczów banowanych, kłamiących w żywe oczy, zmieniających płeć...
      Ja tu jestem od lat jako jeepwdyzlu - bywam znikam jak mnie wku...acie ale nie udaję niewinnych panienek...

jeep
      • marlena_1982 Re: marlena_1982 i inne byty równoległe 04.08.15, 11:35
        jeepwdyzlu napisał:

> z treści postu widać, że zna forum
        > a tymczasem nick założone 2 dni temu i 2 aktywności...
        > Tolerujecie forumowiczów banowanych, kłamiących w żywe oczy, zmieniających płeć
        > ...
        > Ja tu jestem od lat jako jeepwdyzlu - bywam znikam jak mnie wku...acie ale nie
        > udaję niewinnych panienek...
        >

Zmieniających płeć???Masz coś do osób, które zmieniły płeć jeepwdyzlu?Nie dość, że policzkujesz kobiety to jeszcze jesteś homofobem???

Marlena

• jeepwdyzlu Re: marlena_1982 i inne byty równoległe 04.08.15, 11:56
          czemu homofobem?
          projekcja podświadomości :-)

Nawet gdybym był przeciwnikiem (niby czemu?) osób transseksualnych - to co to ma wspólnego z homofobią?
          ku...marlen, chłopie, ty się lecz. Elektrowstrząsami :-) Całuję cię z języczkiem, ty niedobry ty!
          • marlena_1982 Re: marlena_1982 i inne byty równoległe 04.08.15, 11:59
            jeepwdyzlu napisał:

> czemu homofobem?
            > projekcja podświadomości :-)
            >
            > Nawet gdybym był przeciwnikiem (niby czemu?) osób transseksualnych - to co to m
            > a wspólnego z homofobią?
            > ku...marlen, chłopie, ty się lecz. Elektrowstrząsami :-) Całuję cię z języczkie
            > m, ty niedobry ty!

Hihihihi.Chcesz mnie wykorzystać Ty mój brutalu:))))???

Marlena.
            >
            • jeepwdyzlu Re: marlena_1982 i inne byty równoległe 04.08.15, 12:05
              nie jestem homofobem ale nie bzykam nieznajomych... facetów
              czuj duch marlen czy jak ci tam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka