jeepwdyzlu
30.07.15, 14:47
W kilku dyskusjach poniżej pojawiają się głosy, że po wygranej PIS w październikowych wyborach dojdzie do tragedii. Dramatu. Dzikiej ekspansji państwa wyznaniowego...
Ci którzy mnie znają z aktywności i na tym i innych forach - wiedzą, że jestem antyklerykalnym ateistą.
I pragnę Was uspokoić.
Nic się nie zmieni.
PIS wygra i może nawet mieć większość konstytucyjną..
Może to źle dla licznych polityków PO i ich klienteli..
Ale dla Was? Dla mnie? Dla pozostałych Polaków?
Nie martwcie się.
PIS to partia pozornie prawicowa. To byt nacjonalistyczno socjlalistyczny. Mający ofertę dla każdego. Czyli dla nikogo.
Dziś obiecują wszystko wszystkim. Rozdają miliardy. Ale i Wy, i oni - wiemy, że zrealizują może 5% obiecanek - a i to w sposób minimalny.
Ale w sprawach światopoglądowych.
Kaczyński nie jest religiantem. Podejrzewam, że w głębi duszy jest ateistą. Oczywiście nie może się do tego przyznać - w końcu jego wielbiciele latają co niedziela do kościoła..
Ale nie kocha się z hierarchami. A środowiska Radia Maryja nienawidzi wręcz. Kilka razy rozmawiał z Rydzykiem i nie były to sympatyczne pogaduchy...
Duda.
Dziś lata do Częstochowy i gdzie tam
ale to zimny racjonalista. Z JEDNĄ córką. Stosuje od lat antykoncepcję i w dupie ma nauczanie Kościoła. Tak - zdjęcia z hierarchami i usmiechy - owszem...
I nic więcej.
Szydło? To samo. To baba ze Śląska - z silnie protestanckimi korzeniami, racjonalistka, odległą od katoprawicy o tysiące kilometrów.
PIS dziś robi to - czego oczekuje od nich ich elektorat.
Ale episkopat, kościół i jezusa mają w głębokiej dupie. Śpijcie spokojnie...
Fala uniesienia hierarchów i ich radykalizowanie się - vide jawnie antypaństwowe wypowiedzi Hosera - prowadzą donikąd.
Młodzież - dzięki religii w szkołach - nienawidzi ich. Mieszkańcy miast - według badań łąsnych kościoła - około 22 % ludzi bierze udział w praktykach..
Moim zdaniem - wyniki są przesadzone.
W miastach - gdzie człowiek jest anonimowy - chadza do nich(s pecjalnie tak piszę, bo 90% katolików nie wie co to jest eucharystia) może 10-15% ludzi..
A na wsiach? Ostatnio przejeżdzałem przez matecznik katoprawicy koło Rzeszowa.. W każdej wsi wyjebany kościół i parking na 500 aut. Żenada. Plastik...
Oni - czyli Kościół - już są skończeni..
Tylko jeszcze o tym nie wiedzą :-)
czuj duch
jeep