ytartu 05.11.22, 23:53 W katolickich Włoszech kościoły i klasztory zamieniane są na kawiarnie, sale konferencyjne i hotele: ruj.uj.edu.pl/xmlui/handle/item/253154 www3.unisi.it/servizi/certosa/en/certosa.htm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olszak-przytycki Re: Do kościoła na kawę 06.11.22, 11:34 No cóż business is business. Po prostu KK przebranżowił się.(A mówią,że jest zbyt konserwatywny). Odpowiedz Link Zgłoś
ytartu Re: Do kościoła na kawę 06.11.22, 13:01 olszak-przytycki napisał(a): > No cóż business is business. > Po prostu KK przebranżowił się.(A mówią,że jest zbyt konserwatywny). Raczej budynki kościelne i klasztorne zostały przez kościół sprzedane. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Do kościoła na kawę 06.11.22, 13:42 Piwo już piłem w takim przybytku, ale kawy jeszcze nie. Odpowiedz Link Zgłoś
olszak-przytycki Re: Do kościoła na kawę 06.11.22, 14:11 Dobra sprzedaż to też interes:) Ciekawe kto zarobił?Raczej nie proboszcz tylko jego zwierzchnik. Odpowiedz Link Zgłoś
ytartu Re: Do kościoła na kawę 06.11.22, 17:22 olszak-przytycki napisał(a): > Dobra sprzedaż to też interes:) > Ciekawe kto zarobił?Raczej nie proboszcz tylko jego zwierzchnik. No tak... Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Do kościoła na kawę 06.11.22, 13:48 Ja tez chodzę do kościoła na kawę … po mszy na plebanie do proboszcza… Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Do kościoła na kawę 06.11.22, 14:20 Zatkało z rażenia ze nie wiedz co odpowiedzieć ? W każdym bądź razie dziękuje za podbicie wątku Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Do kościoła na kawę 06.11.22, 15:22 Jeśli "taka" kawa robi na tobie, staje się problem wyłącznie osobistych upodobań :) Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: Do kościoła na kawę 06.11.22, 14:57 Plebania to nie kościół. Są kościoły z plebanią w jednym budynku, ale to nie to samo. Przed ołtarzem tej kawy nie pijecie. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Do kościoła na kawę 06.11.22, 15:58 Dla oszołoma ważny jest pleban a nie miejsce :) Odpowiedz Link Zgłoś
ytartu Re: Do kościoła na kawę 06.11.22, 17:23 oszol-lom-z-rm napisał: > Ja tez chodzę do kościoła na kawę … po mszy na plebanie do proboszcza… Plebania to nie kościół. Odpowiedz Link Zgłoś