emka1970 14.04.06, 08:55 Czy znacie pozycje (artykuły), które dotyczą szeroko rozumianego tematu:"Dziecko w Biblii"? emka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tessa18 Re: Dziecko w Biblii 15.04.06, 16:18 Dziecko w Biblii jest synonimem niewinności.Jezus gdy jego uczniowie spierali się między sobą kto z nich jest bardziej ważny , postawił przed nimi małe dziecko i powiedział: "Kto by przyjął małe dziecko ze względu na moje imię ten przyjmuje także mnie ,a kto by przyjął mnie,przyjmuje również tego który mnie posłał.Bo kto zachowuje się jak pomniejszy wśród was wszystkich ,ten jest wielki". Łukasza 9:46-48 W Psalmie 8:2 jest powiedziane,że z ust dzieci ugruntowałeś moc... W Mateusza 18:3 Jezus powiedział,że jeśli nie staniecie się jak małe dzieci nie wejdziecie do Królestwa Bożego Gdy dzieci chciały przyjść do Jezusa a jego uczniowie je zatrzymtwali,Jezus powiedział: Mateusza 19:14 "Zostawcie te małe dzieci i przestańcie im przeszkadzać w przychodzeniu do mnie bo do takich należy królestwo niebios". W liście do Efezjan 6:1,4 Paweł dał nakaz by dzieci były posłuszne swoim rodzicom w Panu,oraz by ojcowie nie drażnili swych dzieci. W Objawieniu 12:13 jest mowa o narodzeniu dziecka płci męskiej oraz że owo dziecko urodziła symboliczna niewiasta.... Odpowiedz Link Zgłoś