Dodaj do ulubionych

cicho wszędzie

29.11.06, 13:53
Tessa zaprzestała poddawać tematy do dyskusji i cisza na forum, a tak swoją
drogą ktoś wie co z Nią bądź z Nimi
Obserwuj wątek
    • szadrach7 Chociaż nie zgadzam się z Tessą lub z nim to 29.11.06, 19:48
      życzę jak najlepiej.
      • jonesku pewnie kiedys wróci 29.11.06, 20:19
        to forum założył jakiś ŚJ, może nawet sama Tessa
        to ciekawy sposób agitacji, ale chyba im nie wypalił
        • ffranc Re: pewnie kiedys wróci 29.11.06, 20:42
          pewnie kiedyś wróci
          może pod innym imieniem?
          może musi odpocząć
          nabrać sił
          w końcu długo wojowała

może kiedyś wróci
          może przemieniona
          i jak ptaka śpiew poranny
          oznajmi nam prawdę
          że już przyszedł ranek

może kiedyś wróci
          "strażnic" plik rozrzuci
          powie: to wszystek jest marne,
          nie chce się już kłócić
          ani tez nudzić, kwilić, szczypać, drapać, wiercić, gryźć, dusić, mącić, bujać,
          chlapać...itp.itd.

może kiedyś wróci
          zaśpiewa, zatańczy
          krzyknie: kocham was!!!
          łzy polecą ciurkiem

ja Ffranc zwijam się w kulkę
      • tessa18 Re: Chociaż nie zgadzam się z Tessą lub z nim to 04.12.06, 20:20
        dziękuję za dobre życzenia:)
    • wladi3 Re: cicho wszędzie 29.11.06, 21:17
      Przed Bogiem Ojcem nie liczy się ani wiedza , ani jej brak , ani głupota , lub
      mądrość , liczy się tylko Wiara która budzi Nadzieję i Miłość .
      Wszyscy Jesteśmy Braćmi i Siostrami . Błędy hierarhów, szefów organizacji itp
      nie są błędami członków danej grupy .

Kocham Cię Boże Ojcze . Władek .
    • oginn Re: cicho wszędzie 30.11.06, 00:48
      Kiedy wreszcie sam Bóg przemówi, bez samozwańczych "nawiedzonych" pośredników i
      filozofów?
      • tessa18 Re: cicho wszędzie 30.11.06, 10:37
        Nie lubię tu wracać,bo spotykam się ciągle z atakami z waszej strony.Czy
        prawdziwi chrześcijanie mają walczyć ,czy budować swoją wiarę?
        • szadrach7 Tesso,ale to Ty zaczęłąś agresywnie promować 30.11.06, 14:15
          nauki brooklynu.Nie było tu mowy o wspólnym dialogu,ale zrobieniu sobie z forum
          tuby organizacji,a to nie w porządku.zresztą w wielu Twoich postach atakowałaś
          sama KK
          • monikaannaj Re: Tesso,ale to Ty zaczęłąś agresywnie promować 30.11.06, 14:21
            No, ale rozumiesz - KK i innym odszczepieńcom sie należy! tessa to co innego.
            Twarde dyskutowanie z jej poglądami i brak potakiwania to zwykły atak i
            swiństwo!
        • jonesku Re: cicho wszędzie 30.11.06, 22:16
          obrona własnych poglądów nie jest łatwym zadaniem
          zwałaszcza w czasach relatywizmu -mieć w ogóle jakieś konkretne poglądy, to
          jest sztuka
          zawsze w tkich sytuacjach spotkamy sie z atakami
          nie dziw się Tesso

mysle, że takie forum pozwala nam konfrontowac i kształtowac nasze poglądy
          i to jest fajne

Tesso, przebacz mi, ale kiedy nazywasz siebie chrzescijanka przechodzą mnie
          dreszcze
          rozumiem, że ŚJ czytaja i pragna byc za wszelka cene wierni Biblii, ale dla
          mnie jesteście tak daleko od chrzescijanstwa -jak wschód od zachodu
          • oginn Re: cicho wszędzie 30.11.06, 23:50
            przechodzą mnie
            > dreszcze

Reagujesz jak demony albo faryzeusze na nauki Jezusa. :-)
            • tessa18 Re: cicho wszędzie 01.12.06, 17:28
              To jest forum Biblia,zatem na tym forum przedstawiam nauki biblijne.Swoje
              poglądy nie wyssałam z palca,lecz popieram je wersetami z Biblii.
              Lecz czyste nauki biblijne nie podobają się pewnym ludziom ,stąd atak.
              Kto jest przeciwko czystej prawdzie z Biblii?
              Czytajcie Objawienie 12:17.Zrozumiano?
              Prawdziwi chrześcijanie głoszą dobrą nowinę.I ja to robię.
              • szadrach7 to nie jest Dobra Nowina Tessa 02.12.06, 11:26
                To sa tylko nauki Brooklinu. Dobra Nowinę masz szansę głosić,kiedy słowo Biblii
                zacznie do Ciebie przemawiać,bez filtru i smyczy organizacji.Chrystus powołał
                nas do wolności...
              • szadrach7 Matrix(organizacja)has you Tessa 02.12.06, 11:27
                Get Free
              • jonesku Re: cicho wszędzie 02.12.06, 13:19
                Tesso za pomoca odpowiednio dobranych wersetów z Biblii jestem ci w stanie
                udowodnić wszystko: wegetarianizm, komunizm...itp.

wiesz, ludzie którzy uważają, że chrzescijaństwo skończyło sie w III wieku, a
                pojawiło ponownie w XIX maja dziury w głowie, albo są sekciarzami
                własciwie na jedno wychodzi

sorry
                • tessa18 Re: cicho wszędzie 04.12.06, 20:22
                  Czyli sądzisz,że nie ma prawdy uniwersalnej? Wszystko jest względne?
                  To dlaczego Jezus powiedział :"Twoje słowo jest prawdą"???
                  • jonesku Re: cicho wszędzie 05.12.06, 17:52
                    Jezus Chrystus jest Drogą, PRAWDĄ I Życiem

Słowo Boże jest prawda, ale tylko dla tych co są mysli Chrystusowaj, którzy
                    maja Jedeo Ducha

Tesso czy jesteś ochszczona Duchem Św. ?
                    zdaje się, że to jest napisane w Biblii
                    • tessa18 Re: cicho wszędzie 06.12.06, 13:59
                      A czy wiesz kto jest ochrzczony duchem świętym? Jak Biblia nazywa tych ludzi?
                      Czy to,że ktoś jest ochrzczony duchem świętym zależy od danej osoby,czy od Boga?
                      Czy wszyscy wierzący w Jezusa mają być ochrzczeni duchem świętym?
                      Po co wogóle mieli być ochrzczeni?
                      Jak odpowiesz?
                      • jonesku Re: cicho wszędzie 07.12.06, 22:59
                        dlaczego odpowiadasz pytaniem na pytanie?
                        moje pytanie nie było skomplikowane, wystarczyło odpowiedzieć "tak" lub "nie"
                        • oginn Re: cicho wszędzie 07.12.06, 23:25
                          Ona nie jest "duchową żydówką", ale odpowiada po żydowsku
                      • jonesku czy Tessa ma w sobie Ducha Bożego? 13.12.06, 03:37
                        dobrze Tesso, skoro nie masz zamiaru odpowiedziec na moje pytania, to ja
                        odpowiem na Twoje.

napisałaś Tesso:
                        > A czy wiesz kto jest ochrzczony duchem świętym?
                        Jak Biblia nazywa tych ludzi?
                        > Czy to,że ktoś jest ochrzczony duchem świętym zależy od danej osoby,czy od
                        Boga?
                        > Czy wszyscy wierzący w Jezusa mają być ochrzczeni duchem świętym?
                        > Po co wogóle mieli być ochrzczeni?
                        > Jak odpowiesz?

ja nie odpowiem
                        Słowo Boże Ci odpowie:

Mat 3,11
                        Ja was chrzczę wodą dla nawrócenia; lecz Ten, który idzie za mną, mocniejszy
                        jest ode mnie; ja nie jestem godzien nosić Mu sandałów. On was chrzcić będzie
                        Duchem Świętym i ogniem.

I Kor 12,13
                        Wszyscyśmy bowiem w jednym Duchu zostali ochrzczeni, [aby stanowić] jedno
                        Ciało: czy to Żydzi, czy Grecy, czy to niewolnicy, czy wolni. Wszyscyśmy też
                        zostali napojeni jednym Duchem.

Dz. Ap. 8:14-16
                        Kiedy Apostołowie w Jerozolimie dowiedzieli się, że Samaria przyjęła słowo
                        Boże, wysłali do niej Piotra i Jana, którzy przyszli i modlili się za nich, aby
                        mogli otrzymać Ducha Świętego. Bo na żadnego z nich jeszcze nie zstąpił. Byli
                        jedynie ochrzczeni w imię Pana Jezusa. Wtedy więc wkładali [Apostołowie] na
                        nich ręce, a oni otrzymywali Ducha Świętego.

Dz. Ap. 2:17
                        W ostatnich dniach - mówi Bóg - wyleję Ducha mojego na wszelkie ciało...

Dz.Ap. 10:44-45
                        Kiedy Piotr jeszcze mówił o tym, Duch Święty zstąpił na wszystkich, którzy
                        słuchali nauki.
                        I zdumieli się wierni pochodzenia żydowskiego, którzy przybyli z Piotrem, że
                        dar Ducha Świętego wylany został także na pogan.

J 3,8
                        Wiatr wieje tam, gdzie chce, i szum jego słyszysz, lecz nie wiesz, skąd
                        przychodzi i dokąd podąża. Tak jest z każdym, który narodził się z Ducha

Dz.Ap. 2:2-4
                        Nagle dał się słyszeć z nieba szum, jakby uderzenie gwałtownego wiatru, i
                        napełnił cały dom, w którym przebywali.
                        Ukazały się im też języki jakby z ognia, które się rozdzieliły, i na każdym z
                        nich spoczął jeden.
                        I wszyscy zostali napełnieni Duchem Świętym, i zaczęli mówić obcymi językami,
                        tak jak im Duch pozwalał mówić.

Dz.Ap.19:2,5
                        Zapytał ich: «Czy otrzymaliście Ducha Świętego, gdy przyjęliście wiarę?...
                        Gdy to usłyszeli, przyjęli chrzest w imię Pana Jezusa.
                        A kiedy Paweł włożył na nich ręce, Duch Święty zstąpił na nich.
                        Mówili też językami i prorokowali.

Ef 1,13
                        W Nim także i wy usłyszawszy słowo prawdy,
                        Dobrą Nowinę waszego zbawienia,
                        w Nim również uwierzyliście i zostaliście naznaczeni pieczęcią Ducha Świętego,
                        który był obiecany.

Łk 11,13
                        Jeśli więc wy, choć źli jesteście, umiecie dawać dobre dary swoim dzieciom, o
                        ileż bardziej Ojciec z nieba da Ducha Świętego tym, którzy Go proszą».

J 7:37-39
                        ...«Jeśli ktoś jest spragniony, a wierzy we Mnie - niech przyjdzie do Mnie i
                        pije!
                        Jak rzekło Pismo: Strumienie wody żywej popłyną z jego wnętrza».
                        A powiedział to o Duchu, którego mieli otrzymać wierzący w Niego...

J14,15-17
                        Jeżeli Mnie miłujecie, będziecie zachowywać moje przykazania.
                        Ja zaś będę prosił Ojca, a innego Pocieszyciela da wam, aby z wami był na
                        zawsze -
                        Ducha Prawdy, którego świat przyjąć nie może, ponieważ Go nie widzi ani nie
                        zna. Ale wy Go znacie, ponieważ u was przebywa i w was będzie.

Tesso, czy ja mam jeszcze cos dodać?
                        • tessa18 Re: czy Tessa ma w sobie Ducha Bożego? 13.12.06, 08:59
                          Nie odpowiedziałeś własnymi słowami na moje pytania.Jak ty rozumiesz te cytaty z
                          Pisma.O to mi chodziło.Poza tym nie jest to odpowiedż na wszystkie moje pytania.
                          • jonesku Re: czy Tessa ma w sobie Ducha Bożego? 13.12.06, 13:04
                            nie odpowiedziałem własnymi słowami, bo nie mam zamiaru ani interpretować, ani
                            parafrazować tego co dziecko bez problemu jest w stanie zrozumieć
                            Słowo Boże jest w tym przypadku jasne i konkretne
                            czego jeszcze oczekujesz Tesso?
            • jonesku Re: cicho wszędzie 02.12.06, 13:13
              Ogin- czasem lubie twoje poczucie humoru

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka