arcykr 14.11.03, 08:02 Jak długo będę czekał na wasze wpisy... :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nauma Re: Ciekawe... 14.11.03, 11:03 Hm, na moje to chyba nie czekasz, bo wg Twoich poglądów są bluźniercze. Ale jeśli chcesz pogadać, to nie ma sprawy. Będę pisał co myślę, oczywiście bez chamstwa. Jeżeli coś uznasz za bluźnierstwo (i zapewne wytniesz), będę wiedział, że mnie tu nie chcesz. Mam cichą nadzieję, że tak nie będzie. Obiecuję merytoryczne podejście do spraw poruszanych na tym forum i logikę w dyskusji. I życzę powodzenia w rozkręceniu forum. Może być bardzo ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
arcykr Re: Ciekawe... 14.11.03, 11:55 nauma napisał: > Hm, na moje to chyba nie czekasz, bo wg Twoich poglądów są bluźniercze. Ale nie tak bardzo, jak tych, których wymieniłem w swoim "ultimatum": światło i diabollo. Nie chodzi mi o to, żeby nikt nie wypowiadał się w sposób sprzeczny z moimi poglądami, ale żeby niebyło tektów wyraźnie złośliwych , napastliwych obraźliwych. Kiedy na forum "Kościół, religia" ktoś zaczął (w "literackiej" formie) przytaczać argumenty za tym, że religia to zbiór wymysłów autorstwa ludzi chcących zrobić kasę, zacząłem pisać odpowiedź na poszczególne jego argumenty. Kiedy skończyłem pisać i chciałem wysłać, przyszła automatyczna odpowiedź, że oko jeża skasowała wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica29 Re: Ciekawe... 14.11.03, 16:36 arcykr napisał: > nauma napisał: > > > Hm, na moje to chyba nie czekasz, bo wg Twoich poglądów są bluźniercze. > Ale nie tak bardzo, jak tych, których wymieniłem w swoim "ultimatum": światło i > diabollo. Nie chodzi mi o to, żeby nikt nie wypowiadał się w sposób sprzeczny > z moimi poglądami, ale żeby niebyło tektów wyraźnie złośliwych , napastliwych o > braźliwych. Kiedy na forum "Kościół, religia" ktoś zaczął (w "literackiej" form > ie) przytaczać argumenty za tym, że religia to zbiór wymysłów autorstwa ludzi c > hcących zrobić kasę, zacząłem pisać odpowiedź na poszczególne jego argumenty. K > iedy skończyłem pisać i chciałem wysłać, przyszła automatyczna odpowiedź, że ok > o jeża skasowała wątek. Bo oko kasuje wątki skierowane personalnie do forumowiczów. Mnie tez kasowała dotyczące Twojego chamstwa językowego(linki po angielsku). A ty zaraz uwazasz, ze oko jest z nim w szatańskim spisku. Mniej fanatyzmu, więcej myslenia! Odpowiedz Link Zgłoś
arcykr Re: Ciekawe... 15.11.03, 07:27 kochanica29 napisała: > Bo oko kasuje wątki skierowane personalnie do forumowiczów. > Mnie tez kasowała dotyczące Twojego chamstwa językowego(linki po angielsku). A szkoda - bardzo mi się ten wątek podobał. > A ty zaraz uwazasz, ze oko jest z nim w szatańskim spisku. Wcale nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica29 Re: Ciekawe... 17.11.03, 21:50 arcykr napisał: > kochanica29 napisała: > > > Bo oko kasuje wątki skierowane personalnie do forumowiczów. > > Mnie tez kasowała dotyczące Twojego chamstwa językowego(linki po angielsku > ). > A szkoda - bardzo mi się ten wątek podobał. Ale nie ten, co mi wrednie i wcale nie po chrześcijańsku dokuczałeś i naśmiewałeś się, tylko inny. Czużby bardzo ci się podobały w/w czynności? > > > A ty zaraz uwazasz, ze oko jest z nim w szatańskim spisku. > Wcale nie. Odpowiedz Link Zgłoś
arcykr Re: Ciekawe... 18.11.03, 07:29 kochanica29 napisała: > Ale nie ten, co mi wrednie i wcale nie po chrześcijańsku dokuczałeś i > naśmiewałeś się, Kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Ciekawe... 14.11.03, 22:13 arcykr napisał: Kiedy na forum "Kościół, religia" ktoś zaczął (w "literackiej" form > ie) przytaczać argumenty za tym, że religia to zbiór wymysłów autorstwa ludzi c > hcących zrobić kasę, Mnie ta wypowiedź również bardzo zmierziła. Biła z niej nienawiść i pogarda. zacząłem pisać odpowiedź na poszczególne jego argumenty. K > iedy skończyłem pisać i chciałem wysłać, przyszła automatyczna odpowiedź, że ok > o jeża skasowała wątek. I dobrze, że skasowała. Odpowiedz Link Zgłoś
arcykr Re: Ciekawe... 15.11.03, 07:31 a000000 napisała: > Mnie ta wypowiedź również bardzo zmierziła. Biła z niej nienawiść i pogarda. Jak bym się zastanawiał, co bije z jakiej wypowiedzi, to bym od czytania niektórych wątków zawału dostał. Natomiast, co było w _tej_ wypowiedzi, można było spokojnie zanalizować i wykazać sprzeczności. > I dobrze, że skasowała. A ja odniosłem wrażenie, że milcząco się przyznałado braku argumentów i braku nadziei na argumenty ze strony innych wierzących. Odpowiedz Link Zgłoś
zenna Dedykacja na dobry poczatek 14.11.03, 22:50 Widze, ze tu przeniosles sie ze swoim arcykrolewskim berlem :) Pozdrawiam, a tu mala dedykacja dla Ciebie. Modlitwa o laske stosowania sie do woli Boga Panie, Ty wiesz, co jest najlepiej, niech sie to stanie, jak Ty sam zechcesz. Daj co chcesz, i kiedy chcesz. Uczyn ze mna, jako wiesz i jak Ci sie bardziej podoba. Oto ja, sluga Twoj, gotow na wszystko, bo nie dla siebie, ale dla Ciebie zyc pragne. Jezu, udaruj mnie laska Twoja, aby ze mna byla, ze mna pracowala i ze mna dotrwala az do konca. Daj, abym zawsze to chcial i tego pozadal, co Tobie jest przyjemniejsze i co sie Tobie milej podoba. Niech Twoja wola bedzie moja, a moja wola niech zawsze idzie za Twoja i niech sie z nia zgadza jak najlepiej. Daj, aby zmarl wszystkiemu, co jest na swiecie. Daj, abym dla Ciebie lubil byc wzgardzony i ponizony w tym zyciu. Nad wszystko, co tylko pozadac mozna, daj mi spoczac w Tobie i uspokoic serce moje. Panie, naucz mnie czynic wole Twoja, naucz mnie pokorny i godny Ciebie zywot prowadzic, bo Ty jestes madroscia i miloscia moja. Panie, chetnie zniose to wszystko, co tylko na mnie dopuscic zechcesz. Zarowno chce przyjac z reki Twojej dobre i zle, slodycz i gorycz, smutek i wesele, i dzieki Ci skladac za wszystko, co mi sie przydarzy. Strzez mnie tylko od wszelkiego grzechu i nie odrzucaj od siebie na wieki. Odpowiedz Link Zgłoś
zenna Re: Dedykacja na dobry poczatek 15.11.03, 11:53 tak to sobie ulozyl Tomasz a Kempis... kto by chcial, moze nasladowac Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica29 Re: Ciekawe... 17.11.03, 21:51 mamalgosia napisała: > wpisuję się na wieczną pamiątkę na górze róże, na dole fiołki... Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Ciekawe... 20.11.03, 18:18 kochanico, czyżbyśmy się kochały jak dwa aniołki?:)) Odpowiedz Link Zgłoś