lernakow 27.04.09, 11:51 polygamia.pl/Polygamia/51,95338,6543617.html?i=0 Wiara jest dla wszystkich. Oprócz wersji z PS3 jest też zestaw ekonomiczny z PS2. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karbat Re: Zestaw komunijny 27.04.09, 22:22 na tych zestawach komunijnych malutkie katoliki beda mogly sprawdzic ile ich bohater ma zyc ( nie mylic z rzycia ) , za zabicie okreslonej ilosci wrogow mozna dostac bonus . Z poswieceniem pmiatki komunijnej tez nie powinno byc problemow . Staropolskie tradycje ,obyczaje , katolikow sa powodem do dumy , jak mawia ksiadz ,bo wyrosly na glupocie - nie dodaje . Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Re: Zestaw komunijny 27.04.09, 22:52 Cały ten cyrk z kupowaniem dzieci dla religii za pomocą atrakcyjnych dla nich prezentów śmierdzi mi najgorszego sortu manipulacją. To jest obrzydliwe. Podobnie myślę o kierowanych przez koncerny do dzieci i młodzieży reklamach, nakręcających odpowiedni dla nich popyt. Tutaj skutkiem jest fałszywy popyt na religię. Religia wprost produkuje społeczeństwo, w którym liczą się: - władza (nie należący do subkultury religijnej są poddawani ostracyzmowi i represjonowani przez księży w środowisku), - mamona (kto uczestniczy w religijnych rytuałach, ten dostaje prezenty), - hipokryzja (istotne jest postępowanie na pokaz, a nie prawdziwe zaangażowanie emocjonalne) itp. A potem niektórzy się dziwią, że polska moralność jest na tak niskim poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_one Re: Zestaw komunijny 28.04.09, 08:07 grgkh napisał: grgkh napisał: > Cały ten cyrk z kupowaniem dzieci dla religii za pomocą atrakcyjnych > dla nich prezentów śmierdzi mi najgorszego sortu manipulacją. > A potem niektórzy się dziwią, że polska moralność jest na tak niskim > poziomie. W szkole podstawowej miałem Kolegę który , wybrał karierę misjonarza Katolickiego . Przez jakieś 5 lat był an misji w Afryce ,potem z 10 lat był w Argentynie, od kilku lat nie chodzi już w sukience .Spotkałem go ze 2 lata temu i tak sobie pogadaliśmy o tym co robiliśmy przez ostatnie lata ,wyszło z tego ze oni w afryce za dosłownie miskę ryżu ,,chrzcili " dzieci ,choć oficjalnie Krk tego zabrania ,ale życie swoje a watykan daleko .Musieli to robić bo ich szefostwo oczekiwało ,,wyników ".Czy to nie taki sam sposób przyciągania jak w Polsce komputer dla młodego 'komunisty'::))) Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Zestaw komunijny 28.04.09, 08:36 grgkh napisał: > Religia wprost produkuje społeczeństwo, w którym liczą się: > władza - mamona - hipokryzja - obluda to sa cechy charakterystyczne firmy z krzyzem na dachu od setek lat . Byly , sa w niej jednostki , ktore biora slowa i czyny Jezusa na powaznie . Odpowiedz Link Zgłoś
polski_amstaf Re: Zestaw komunijny 29.04.09, 01:04 Ale konsolka jako taka jest naprawdę super. Blu-ray jeden z najlepszych dostępnych za normalną kasę, a gry, np. wyścigi samochodowe widzisz jak w realu. Syn kupił (16 lat ma obecnie) rok temu, niestety bez Pisma Swiętego. A może jakąś gierkę typu Wiedzmin wypuścić, np. "Jezus walczy ze złem", albo "Rydzyk-determinator", i koniecznie w 1080p:) Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś