Dodaj do ulubionych

Droższy kabel

IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.01.04, 21:13
Panie Szydlerowicz czy jak się tam pan nazywasz jesteś podłym monopolistą i
nie tłumacz się kwestiami technicznymi ale swoj apaernością ja na pewno z
wami rozwiąż umowę i kupię sobie talerz to tańsze niź twja kablówką pocałuj
naiwnych , ja pakuję zabawki
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Droższy kabel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.04, 00:09
      Wzruszyłem sie prawie do łez. Rozumiem, że pan Szylderowicz podnosi ceny
      dołaczając nowe kanały. Chciałby tez, by podobnie postepował gdy je odejmuje -
      wtedy obniżał ceny.
      • Gość: TRO39 Re: Droższy kabel IP: *.ztpnet.pl 25.01.04, 15:50
        Panie Szylderowicz dołóż pan jeszcze ze 4 programy Rumuńskie, 3 Albańskie,2
        Chińskie, no i z 5 Koreańskich. Obecna oferta niczym sie nie różni od programu
        stacji ''Romantica''- jedna wielka chała - a za co płacimy ?
    • Gość: jarek Re: Droższy kabel IP: *.gorzow.mm.pl 23.01.04, 00:44
      to masakrycznie drogo, ja jestem z gorzowa i korzystam z multimedii tam juz od
      ponad roku jest tvn24 i tvn meteo i za najdrozszy pakiet placimy 37, a kino
      polska tez jest. nie rozumiem dlaczego ceny moga byc tak zroznicowane. po
      prostu chca was zrobic w balona!! :) pozdrowienia z gorzowa
      • Gość: zielonek Re: Droższy kabel IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 23.01.04, 07:47
        jakie są u was ceny mieszkań ,tak z 60 m ?
        • Gość: AlterEgo Re: Droższy kabel IP: 195.20.110.* 23.01.04, 11:23
          widzę, że Szyldek znów zbiera kasę na kolejny wyjazd w Himalaje

postoi pod szczytem, na bezpiecznej wysokości 6500 m (tam nawet domowe
          zwierzęta dochodzą), napisze kilka słów do Lubuskiej (wierszówka?), odbierze
          kilka telefonów z Radia ZG (kolejny dochód?) i przypomni zielonogórzanom, że
          jest ZNANYM obywatelem miasta

:D

A Ty, zielonogórzaninie, płać i płacz!
          • Gość: klon Re: Droższy kabel IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 23.01.04, 14:33
            zazdrościsz? to sam zdobądź parę szczytów i załóż prywatną telewizję, problem
            minie z zazdoością.
            • Gość: do klon Re: Droższy kabel IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 24.01.04, 01:53
              Zazdrosc?? Klonie Szyldera... proponuje spojzec na to z innej perspektywy...
              zwyklego szaraka ktory musi (spoldzielnie podpisaly umowy z ztp i kazaly
              zlikwidowac wszelkie instalacje antenowe, nie mowie o tvsat na ktore nie
              wszystkich stac) meczyc sie z ztp... i ich naczelnym programem - Kablowka.
              Poziom pierwszego jak i drugiego dazy skrupulatnie do zera. Natomiast ceny
              odwrotnie. I co teraz? Nic.. skulic ogon i do banku zmienic przelewy... ehhh
              to jest wlasnie zasrana rzeczywistosc.
            • Gość: AlterEgo Re: Droższy kabel IP: 195.20.110.* 26.01.04, 10:13
              ----------
              > zazdrościsz? to sam zdobądź parę szczytów i załóż prywatną telewizję,
              > problem minie z zazdoością.
              ----------

A czego niby miałbym zazdrościć? Przecież ja mam
              zupełnie inne hobby...

Sęk w tym, że ja swoje hobby finansuję tylko ze swojego
              domowego budżetu. Co polecam i innym...

Pozdrawiam...

• bart.q Re: Droższy kabel 25.01.04, 13:19
          Gość portalu: zielonek napisał(a):

> jakie są u was ceny mieszkań ,tak z 60 m ?

Od 60 do 120 tysięcy. Zwyczajnie, zależy od miejsca i standardu.
    • markoniec Re: Droższy kabel 23.01.04, 14:03
      czas na talerz !
      • tezgucio Re: Droższy kabel 24.01.04, 03:09
        markoniec napisał:
        > czas na talerz !

grochóweczkę podano
    • lad_i_porzadek Re: Droższy kabel 23.01.04, 14:37
      Mysle ze czas zglosic sprawe do Urzedu Ochrony Praw Konsumentów, czy nie Zarzad
      ZTP nie stosuje dzialn monopolistycznych. Podwyzka jesli jest uzasadniona
      powinna wynikac z udokumentowanego wzrostu wydatkow ponoszonych przez ZTP.
      Jesli tak nie jest to bedzie nam ZTP oddawac pieniądze - swoja drogą gdzie są
      Zielonogórskie Organizacje które wystąpiły by do UOPK o zbadanie sprawy? Gdzie
      są Radni? Co robi Pani Prezydent? Gdzie Posłowie z Zielonej Góry? Dlaczego
      abonament bedzie tak drogi ze porównywalny z abonamentem dla platform cyfrowych
      (teraz np za 46zł jest pakiet biały w Cyfrze+)?
      • Gość: frajer Re: Droższy kabel IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 23.01.04, 14:52
        podzielam
      • Gość: klient kablówki Re: Droższy kabel IP: 213.25.164.* 26.01.04, 10:45
        ZTP jest niewątpliwie monopolistą na naszym rynku. W tej sytuacji należałoby
        doprowadzić do sytuacji, w której obowiązywałyby reguły jak w przypadku
        monopolu wraz ze wszystkimi rygorami. Wymagałoby to urzędowego uznania ZTP za
        monopolistę.
    • Gość: AMG Re: Droższy kabel IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.01.04, 18:11
      Ja pierd...... coraz gorzej w tym zakichanym kraju, ostatnio musialem
      zmniejszyc sobie neta bo nie wyciagałem finansowo a teraz jeszcze to szlak
      człowieka trafia zapieprzasz jak cholera a ci tylko potrafia ładowac coraz
      wyzsze ceny,zeby chociaz DSF powrócił w tych "tajemniczych dwóch kanałach" jak
      nie to trzeba bedzie do talerza wrócić.Pozdrowienia dla monopolisty oby tak
      dalej!:(
    • Gość: gor Re: Droższy kabel IP: *.gorzow.mm.pl 24.01.04, 00:44
      Czy któraś sieć w Zielonej Górze udostępnia kanał PLANETE?
      Gorzowskie (gdyńskie) Multimedia uparły się i za cholerę nie chcą wstawić tego
      kanału, pokazującego tylko najlepsze na świecie filmy dokumentalne.
      Pozdrawiam
      • Gość: planeta Re: Droższy kabel IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.01.04, 00:45
        My w TVPrzew.ZG mamy wszystkie kanały Planete. Jest tego trochę.
        • Gość: ABC Re: Droższy kabel IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 25.01.04, 01:50
          Myślę, że chodzi o francuski kanał Planete, a tego w Kablówce nie ma.
          • Gość: gor Re: Droższy kabel IP: *.gorzow.mm.pl 25.01.04, 02:13
            Nie pamiętam, czy to kanał francuski, ale jest po Pl.
            W programach Tele-Tygodnia zaraz za Discoverem.
            Pozdrawiam
            • Gość: planeta Re: Droższy kabel IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.01.04, 15:54
              Mamy ANIMAL PLANET tłumaczony na polski oraz kilka kanałów DISCOVERY: D.
              CHANEL, D. SCIENCE, D. CIVILISATION, D. TRAVEL ADVENTURE.
      • Gość: rychu Re: Droższy kabel IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 28.01.04, 09:27
        a moze gorzowski operator wszedłby do zieląki
    • Gość: Leon Re: Droższy kabel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.04, 22:40
      Gdyby nie fakt że mam w domu 2 odbiorniki TV - dawno bym sięprzesiadł na
      tależyk satelitarny. Ale nowa "oferta" ZTP skłania mnie do ponownego zapoznania
      się z promocyjnymi ofertami na 100 lub więcej programów "prosto z nieba" :)))
    • Gość: Oskar Re: Droższy kabel IP: 213.77.48.* 26.01.04, 07:18
      Ja jestem u Ostrowskiego i płace za to samo 29 zl
      • Gość: walas Re: Droższy kabel IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 26.01.04, 10:42
        wyjaśnij, co jak gdzie i za ile, bo już biegne, a szylderowi pokaze wysoko
        unisesiony palec
        • Gość: czarek Re: Droższy kabel IP: 217.153.100.* 27.01.04, 14:51
          a ja bym chcial: BBC 1 (z polskimi napisami) ech... marzenia
          • Gość: kramer Re: Droższy kabel IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.01.04, 19:01
            rzeczywiście warto przerzucić się na platformę cyfrową cyfrę+ lub polsat, płaci
            się mniej za więcej programów a jedyna różnica, że nie ma słabiutkiej lokalnej
            kablówki, po której płakac nikt nie będzie!
            tak a propos: uśmiałam się z dwóch filmików kablówki - pani podbierająca palcem
            placek od jacka i ostrzeżenie przed wyrzucaniem petów co grozi pożarem, taaa
            zwłaszcza w zimie;)
            • Gość: jarek pozegnanie z kablem IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 28.01.04, 09:25
              ile kosztuje cyfra (miesiecznie plus start)? i czego nie ma? bo polsat w
              najdrozszym pakiecie to ok 30, miesiecznie chyba plus 2 stówy za dekoder. a
              moze wreszcdie wjedzie ta jakis inny operator i szyldera wysle na drzewo (a
              raczej na gore)
              • Gość: Endriu Re: pozegnanie z kablem IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.01.04, 14:57
                Ja tam nie mam nic przeciwko ZTP. Od 4 lat, ja i znajomy z bloku obok nie
                płacimy ani grosza monopoliscie a odbueramy najwiekszy pakiet. Zycze Wam tego
                samego - posiadania dobrych znajomych - technikow, ktorzy za flaszke zrobia
                wam tak samo :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka