greenhiller 28.03.10, 17:52 Do Gazety, do mieszkańców naszego miasta ZG. Przypomnijmy urzędnikom, żeby w tym roku nie spóźnili się z pryskaniem środkami owadobójczymi, żebyśmy później mogli spokojnie wychodzić na spacer do lasu! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Azja Re: Przypomnijmy urzędasom o pryskaniu przeciw ow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.10, 00:26 A MOZE TAK ZAMIAST zalewac nasze otoczenie chemią ktorej i tak mamy pod dostatkiem zadbac o to aby ptaki pożerały owady ktorych nie lubisz? Niszczy się im miejsca lęgowe wycinając krzaki i drzewa.Wyżyna zadrzewienia śródpolne w których zakładają gniazda. To jest powód,że komarów są masy-NIE MAMY JUZ PTAKÓW! Chemia o której mówisz to wyrzucone pieniądze bo to i tak nie zdaje egzaminu. To lobby firm które za takie opryski biora ciążkie pieniadze wciska ludziom i urzędasom głupotę. To naprawdę nie ma żadnego sensu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: owadożerca Re: Przypomnijmy urzędasom o pryskaniu przeciw ow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.10, 00:32 Mieszkający od zawsze lubuski poseł od owadów w niedługim czasie wyda odpowiednie rozporządzenie. Cierpliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
izabellala Panie Kubicki nie truj swoich wyborców!!!!!!!!!!!! 29.03.10, 22:47 Myślisz,że Niesioł chleje wódę z tymi co zarabiają krocie na truciu nas chemią? wcale bym sie nie zdziwiła:(( Oczywiście lobby jest silne,a Kubicki nie myślący i mający w dupie nasze zdrowie. Poleje chemię wbrew zdrowemu rozsądkowi...:( może jest jakas mądra siła która mu to wybije z głowy???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komar Re: Przypomnijmy urzędasom o pryskaniu przeciw ow IP: 88.156.174.* 30.03.10, 22:53 Chemia działa na owady. W dodatku działa w trybie natychmiastowym, a ten twój program pomocy ptakom, to raczej długofalowe działania, które przyniosą efekt za kilka lat - oczywiście przy założeniu, że ludzie wyprowadzą się do lepianek w lesie, przestaną jeżdzić samochodami, zaczną jeść to co sami upolują i w ogóle przestaną korzystać z tego co dał nam rozwój cywilizacyjny. A ptaków jeszcze cały czas jest za dużo - postaw samochód pod czymś wysokim, to się przekonasz. Już wolę odrobinę chemii o kotrolowanym i badanym składzie niż jeszcze więcej prasiego guana na każdym kroku. Odpowiedz Link Zgłoś
ozyrys_inc Re: Przypomnijmy urzędasom o pryskaniu przeciw ow 31.03.10, 01:34 Oto typowy przyklad igonoranta. Gada taki ale nie wie o czym. Wie ze w ktoryms kosciele dzwoni ale nie wie w ktorym. wez sie facet nie blaznij głupotą a podnieś łeb i zobacz co sie wokół ciebie dzieje. kilka podpowiedzi: 1.chemia jest we wszystskim,w żarciu i w powietrzu.Od niej za 15 lat co drugi człowiek na ziemi zachoruje na raka. 2.ptaków jest coraz mniej co świadczy o b złym stanie środowiska naturalnego bez którego nie tylko ptak nie ma szans ale i ty mały człowieczku. 3.wróble do niedawna popularne prawie juz wygineły-chemia człowieczku go zabiła. 3.za 20 lat wyginą zupełnie żurawie(jak nie wiesz jak wygladają zajrzyj do netu). no i gwoli scisłości.Ta chemia na komary,napełni kieszn komu trzeba le komarów i tak nie wytłucze,ale napewno powoli zatłucze ciebie i twoja rodzinę, ONE BY ONE.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komar Re: Przypomnijmy urzędasom o pryskaniu przeciw ow IP: 88.156.174.* 31.03.10, 20:12 Mam do Ciebie pytania. Liczę na fachową i profesjonalną odpowiedź, skoro to ja jestem ignorantem, który nie wie o czym gada: - Jakiego typu związki są rozpylane w celu walki z komarami i meszkami? Skoro ta trucizna jest za słaba na komary i meszki to w jaki sposób ma zagrozić człowiekowi? Ad.1. Skąd te dane, że za 15 lat co drugi człowiek zachoruje na raka? Ja spotkałem się z informacjami, że w ciągu pięciu lat powstanie ogólna szczepionka na raka. Podobno firmy prowadzące badania są już blisko sukcesu. Ad.2. Środowisko zanieczyszczone jest coraz bardziej, ptaków, według Ciebie, coraz mniej, a średnia życia człowieka coraz dłuższa. Dziwne nie? Może ta cała chemia, którą ty demonizujesz, nam pomaga? Tzn. Są złe i dobre skutki rozwoju cywilizacyjnego i coraz większego stosowania sztucznych środków. Może tych dobrych dla człowieka skutków jest więcej niż tych złych? Ad.3. Moim zdaniem wróbli jest coraz mniej przede wszyskim z dwóch powodów - lepsze zarządzanie odpadami powoduje, że nie mają co jeść w mieście. Większa dbałość o elewacje budynków - przez to nie mogą sobie znaleźć miejsc na gniazda. Ty twierdzisz, że to chemia je zabija? Jaka chemia? Czy te same związki zagrożą czlowiekowi? W jakim stopniu? - Zajrzałem do netu - podobno populacja żurawi w europie cały czas rośnie. Skąd masz dane, że za 20 lat wyginą? Zakładam, że nie jesteś typowym ekopieniaczem, który mało robi, natomiast chętnie powtarza gdzieśtam zasłyszane oszołomskie stwierdzenia. Zakładam, że wiesz o czym mówisz i znasz się na sprawie lepiej niż ja w związku z tym czekam na odpowiedź i początek rzeczowej wymiany poglądow. Tylko daruj sobie inwektywy, bo ich używanie świadczy tylko o Tobie, a nie o mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azja nie pryskać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.10, 00:34 Mam wielka nadzieję,że urzędasy pójda w tym roku po rozum do głowy i nie będa nas jednak truli. Już co druga osoba umierać będzie w ciągu następnych 15stu lat na raka własnie z powodu chemii w jedzeniu i w powietrzu. jAK można pozwolić się dodatkowo truć za własne pieniądze??????/ tYLKO GŁUPI POLAK TO MÓGŁ WYMYŚLIĆ :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Przypomnijmy urzędasom o pryskaniu przeciw ow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.10, 16:24 A JA MYSLE ZE TRZEBA PRYSKAC JAKĄŚ TRUCIZNĄ KTÓRA WYTRUJE WSZYTSKICH TĘPAKÓW NIEROZUMIEJĄCYCH,ŻE KAŻDA CHEMICZNA INGERENCJA W ŚRODOWISKO NATURALNE TO GWÓZDZ DO TRUMNY LUDZKOŚCI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komar Re: Przypomnijmy urzędasom o pryskaniu przeciw ow IP: 88.156.174.* 02.04.10, 19:28 Jak nie popryskają na owady "globalnie" to więcej osób będzie używało offów, autanów i innych takich. Poza tym - gdzie ty znalazleś śroodowisko naturalne w 21 wieku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Przypomnijmy urzędasom o pryskaniu przeciw ow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.10, 12:30 Rozejrzyj się wokół to je zobaczysz. Twoje nieszczęscie,że go nie zauważasz. Masz oczy a nie widzisz. Przez takich ślepców jak ty świat kończy się szybciej..:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Przypomnijmy urzędasom o pryskaniu przeciw ow IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.10, 23:13 ubaw po pachy Odpowiedz Link Zgłoś
zenekblus Re: Przypomnijmy urzędasom o pryskaniu przeciw ow 06.04.10, 23:45 a co Ciebie tak bawi?? jestes z firmy robiącej opryski i juz podpisałeś umowę na kilkanaście tysięcy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komar Re: Przypomnijmy urzędasom o pryskaniu przeciw ow IP: 88.156.174.* 08.04.10, 21:50 Może ty jesteś z firmy sprzedającej offa i inne "środki ochrony osobistej" i nie w smak Ci opryski, które zmiejszą twoje obroty w sezonie? Odpowiedz Link Zgłoś
zenekblus chemi -nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee 09.04.10, 01:01 nie w smak mi,że urzędas zmuszony przez tekiego ignoranta jak Ty- będzie truł mnie i moje dzieci. Komarów i tak szlag nie tafi a my tucizne będziemy mieli we krwi!:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komar Re: chemi -nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee IP: 88.156.174.* 09.04.10, 17:45 Widzę, że masz małe problemy ze zrozumieniem czytanego tekstu. Spróbujmy jeszcze raz: Albo będą ogólne opryski, albo ludzie będą używać środków bezpośrednio na siebie - co to za różnica? No i druga sprawa - skoro ta trucizna nie zabija komarów, to w jaki sposób ma zaszkodzić ludziom? Odpowiedz Link Zgłoś