Dodaj do ulubionych

Andrzej Lepper w Zielonej Górze

IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.03.04, 21:31
Zapraszamy wszystkich zielonogórzan na spotkanie z Przewodniczącym Samoobrony
RP Andrzejem Lepperem. Spotkanie odbędzie się w sobotę 6 marca o godz. 13:00
w Auli Uniwersytetu Zielonogórskiego przy ulicy Podgórnej.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jurek Re: Andrzej Lepper w Zielonej Górze IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.03.04, 23:50
      oszaleliście, w tym miejscu zapraszać na spotkanie z tym oszołomem! jesteście
      oszołomy!
      • Gość: hanno Re: Andrzej Lepper w Zielonej Górze IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.03.04, 00:33
        Gość portalu: Jurek napisał(a):

> oszaleliście, w tym miejscu zapraszać na spotkanie z tym oszołomem! jesteście
        > oszołomy!

Jurku nie byłeś czasem pastuszkiem?, bo odnoszę wrażenie że "wiedząc lepiej"
        traktujesz pozostałych jak tępych barankow.
      • Gość: FALUBAZ Re: Andrzej Lepper w Zielonej Górze IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.04, 23:33
        BURAKI DO LESZNA NIECH JADA!!!a sprobuj nam polaczenie Zielona Gora-Wroclaw
        zablokowac, wysyp choc ziarnko to falubazy Ci pokaza...:P Andrew jedz do
        swoich, a nie normalnych ludzi bedziesz nawiedzal!!!!
    • shift_pl Re: Andrzej Lepper w Zielonej Górze 04.03.04, 10:14
      A chleb i sól będzie??

;)))
      • Gość: BipBip Re: Andrzej Lepper w Zielonej Górze IP: *.zacisze.zgora.pl 04.03.04, 12:29
        Chleb, sól i przede wszystkim, tłumy wiwatującego narodu !!!!! Ja tam lece bo
        rzadko jest okazja posłuchać na żywo aż takiego oszołoma ! :)

• Gość: Samoobrona ---Zmiana Lokalu spotkania---- IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.03.04, 15:42
      Nastąpiła zmiana lokalu spotkania z A. Lepperem.

Spotkanie odbędzię się w Sali Filharmonii Zielonogórskiej o godz 13:00
      • gemara Re: ---Zmiana Lokalu spotkania---- 04.03.04, 19:11
        Bedzie gral na czyms? Wstyd, dyrektorze Grabowski!
      • Gość: jurek Re: ---Zmiana Lokalu spotkania---- IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.03.04, 19:35
        pastuszki samoobrony, nie wierzę, że filharmonia udzieli wam gosciny!
        • Gość: Witek Re: ---Zmiana Lokalu spotkania---- IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.03.04, 19:36
          samoobrona do obory!
      • Gość: Salem Re: ---Zmiana Lokalu spotkania---- IP: *.ztpnet.pl 04.03.04, 20:23
        Będzie grał na flecie prostym?:-)
    • maximus25 Re: Andrzej Lepper w Zielonej Górze 05.03.04, 16:21
      "Leper" to z angielskiego trędowaty. Pisany przez dwa "p" jest dla mnie
      trędowaty x2. Oglądanie go na żywo grozi więz chorobą zakaźną!
      • Gość: km2bp Re: Andrzej Lepper w Zielonej Górze IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.03.04, 17:11
        Masz rację naprawdę tak jest sprawdziłem w słowniku leper = trędowaty:-) Może
        wybierzmy go na prezydenta ależ wzbudzi popłoch na zachodzie ściskając rękę
        Bushowi lub Bleirowi >>>>>>> TRĘDOWATY <<<<<<<< a to dobre!!!!!!! A może jakieś
        nowe TRĘDY w polityce pan trędowaty zamierza wprowadzać?
    • Gość: Coxy Re: Andrzej Lepper w Zielonej Górze IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.03.04, 19:45
      No wreszcie zielona góra jest coraz mądrzejsza niech jedzie do boorakoow na
      wielkopolskie albo inne rolnicze rejony.
      • Gość: leszek Re: Andrzej Lepper w Zielonej Górze IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.03.04, 16:29
        won stąd lepper!
        • Gość: hanka Re: Andrzej Lepper w Zielonej Górze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 20:14
          Tacy kurtularni a tylko pluć na p.Andrzeja umią.Dla was pewnie Kwaśniewska
          lepsza.
    • Gość: urwis Andrzej Lepper w Zielonej Górze był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 20:46
      I owszem byłem dla celów badawczych. P. Andrzej jako ambitny czytelnik
      książki Le Bona "Psychologia tłumu" miał dobrą formę i udzielał porad
      terapeutycznych dla wszystkich Polaków. Na wszystko ma recepturę i kadry
      naukowe. Nie podał tylko nazwisk tych wybitnych intelektualistów, którzy razem
      chcą w jego imieniu ratować Polskę.
      Zwróciłem uwagę, że pan Andrzej znakomicie podpiera swoje tezy przemawiającym
      do wyobraźni ludu obrazami. Wywołuje to z reguły aplauz. Obrazy są dosadne,
      rubaszne np. przywoływał np. obraz wiejskiego szmaciarza, który jeżdżąc wozem
      konnym po wsiach zbierał szmaty i złom. Odwołując się do analogii, stwierdził,
      że dzisiaj takim szmaciarzem jest prezydent Kwaśniewski, który dostaje stary
      zużyty sprzęt wojskowy np. okręt podwodny ze Szwecji z 1952 roku, czy samoloty
      transportowe "Herkules" z USA. Trzeba przyznać, że słucha się tego gładko, ze
      atmosfera jest z lekka kabaretowa. Trybuni ludowi w Polsce zawsze mogą liczyć
      na aplauz. Jego wystąpienie przypominało momentami wystąpienia Wałęsy, które w
      pewnym momencie też były utrzymywane w podobnej konwencji.

Po części nazwijmy to programowo-odczyniającej, gdzie za czarta robił nie kto
      inny jak Balcerowicz i liberałowie, nastąpiła najciekawsza chwila czyli
      zadawanie na żywo pytań panu przewodniczącemu. Jest to w dalszym ciągu, mimo
      przemian politycznych i obyczajowych sztuka w Polsce nadzwyczaj ciekawa. Polega
      ona na tym, ze do zadawania pytań rwą się z reguły osobnicy nawiedzeni, którzy
      swój wywód poprzedzają zazwyczaj długimi wstępami, które wiele mówią o stanie
      ducha rodaków. Tak było i tym razem. Byli oczywiście pochlebcy, stary nudziarz
      emerytowany akowiec, pan w okularach, który zarzucił panu Lepperowi demagogię i
      który został zaliczony do ... liberałów i jeżeli dobrze zrozumiałem ubeków.
      Najciekawsze wystąpienie miał pewien starszy osobniki, który zaniósł panu
      przewodniczącemu bieżący numer "Super Expressu" w którym zamieszczony był
      fotomontaż ze strony internetowej Oli Jakobiny Jakubowskiej (tej od Rywingate),
      który przedstawiał dwóch przewodniczących Leppera i Millera z dwoma nagimi
      dziewojami Renią Berger i rzeczoną Olą. Pan przewodniczący z zainteresowaniem
      przeglądnął gazetę i oczywiście skomentował to w stylu: proszę żeby powstrzymać
      mój pochód do władzy, moi wrogowie uciekają się do tak prywmitywnych sposobów.

Niestety ten fragment wystąpienia wkrótce się skończył, gdyż pan
      przewodniczący Lepper miał następne wystąpienie za dwie godziny w Poznaniu, a w
      dniu następnym w Białymstoku. Miałem nadzieję, że ktoś zada pytanie na temat
      osławionych kurwików pani posłanki Berger, ale nie doczekałem.

Sala była pełna, sporo był braci dziennikarskiej, przy wyjsciu z filharmonii
      rozdawane były kalendarze z napisem "Dajcie szansę" formatu a3. I owszem
      wziąłem i na pewno w ramach płatania figli, potajemnie umieszczę taki plakat u
      jakiegoś znajomego liberała. Już widzę jak będzie rzucał na egzorcyzmy i miotał
      się, gdy przyłapię go na tym, ze w rzeczywistości jest cichym zwolennikiem p.
      Andrzeja. Ale będzie wesoło.
      • Gość: IGNACY Re: Andrzej Lepper w Zielonej Górze był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 20:56
        A co z talibami w Klewkach?
      • Gość: Kaja Re: Andrzej Lepper w Zielonej Górze był IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.03.04, 20:56
        Godna podziwu pasja badawcza. Wg mnie szkoda czasu na takiego pajaca. Pzdr!
      • tezgucio Re: Andrzej Lepper w Zielonej Górze był 06.03.04, 21:03
        Gość portalu: urwis napisał(a):
        > I owszem byłem dla celów badawczych.(...)
        I zapewne zupełnie nie związanych z pracą. Czy zadałeś mu jakieś pytanie?
        Znam mnóstwo ciekawszych sposobów marnowania czasu niż spotkania z Lepperem.
        • Gość: urwis Re: Andrzej Lepper w Zielonej Górze był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 21:51
          1. Czy wiesz coś dokładnie na temat mojej pracy zawodowej ?
          2. Nie zadałem pytania, ponieważ bardziej interesowali ludzie dla których
          przewodniczący Lepper jest nadzieją.
          3. Ogląd zjawiska wcale nie uważam za zmarnowanie czasu.
          4. Nie wiem dlaczego miałbym w imię poprawności politycznej nie iść na takie
          spotkanie, dlaczego mam udawać gościa z wieży z kości słoniowej, który wiedzę
          swoją ma czerpać z mediów.
          5. Nie zdarzyło mi się kogokolwiek pouczać z kim ma się spotkać, a kogo
          bojkotować, po prostu szanuję wolność wyboru i przekonań swoich bliźnich. Wiem,
          ze w Polsce jest to trudne, ale warto.
          • tezgucio Re: Andrzej Lepper w Zielonej Górze był 07.03.04, 19:13
            Gość portalu: urwis napisał(a):
            > 1. Czy wiesz coś dokładnie na temat mojej pracy zawodowej ?
            Nic.

> 2. Nie zadałem pytania, ponieważ bardziej interesowali ludzie dla których
            > przewodniczący Lepper jest nadzieją.
            Jak odróżniasz ich od widzów takich jak Ty?

> 3. Ogląd zjawiska wcale nie uważam za zmarnowanie czasu.
            Nie widziałeś Leppera? Żeby chociaż był piękny... ;o)

> 4. Nie wiem dlaczego miałbym w imię poprawności politycznej nie iść na takie
            > spotkanie, dlaczego mam udawać gościa z wieży z kości słoniowej, który wiedzę
            > swoją ma czerpać z mediów.
            > 5. Nie zdarzyło mi się kogokolwiek pouczać z kim ma się spotkać, a kogo
            > bojkotować, po prostu szanuję wolność wyboru i przekonań swoich bliźnich.
            > Wiem, ze w Polsce jest to trudne, ale warto.
            Przykro mi bardzo, ale to się kupy nie trzyma i nie jest zgodne z prawdą.
            Przeczytaj wszystko jeszcze raz od początku.
            PS.
            Oglądałem dziś w TV kawałek jakiegoś programu z Lepperem i drugim, wcale nie
            lepszym geniuszem Niesiołowskim, który na dodatek ma zdaje się tytuł profesora.
            Kolejny przykład na mizerność tytułów naukowych.
        • Gość: hanno Re: Andrzej Lepper w Zielonej Górze był IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.03.04, 22:17
          tezgucio napisał:

> Znam mnóstwo ciekawszych sposobów marnowania czasu niż spotkania z Lepperem.

Chętnie poznam jeden z tych sposobów o ile nie angażują środków pieniężnych.

• tezgucio Re: Andrzej Lepper w Zielonej Górze był 07.03.04, 18:54
            Gość portalu: hanno napisał(a):
            > Chętnie poznam jeden z tych sposobów o ile nie angażują środków pieniężnych.

Oglądanie seriali w TV. Oczywiście o ile już płacisz abonament. ;o)
            • Gość: hanno Re: Andrzej Lepper w Zielonej Górze był IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.03.04, 20:42
              tezgucio napisał:

> Gość portalu: hanno napisał(a):
              > > Chętnie poznam jeden z tych sposobów o ile nie angażują środków pieniężnyc
              > h.
              >
              > Oglądanie seriali w TV. Oczywiście o ile już płacisz abonament. ;o)

Kiepska rada. Ciągle tylko płać i płać, nawet jeśli tylko chcesz marnować czas
              (ciekawie).
              • tezgucio Re: Andrzej Lepper w Zielonej Górze był 07.03.04, 21:14
                Gość portalu: hanno napisał(a):
                > > > Chętnie poznam jeden z tych sposobów o ile nie angażują środków
                > > > pieniężnych.
                > > Oglądanie seriali w TV. Oczywiście o ile już płacisz abonament. ;o)
                > Kiepska rada. Ciągle tylko płać i płać,
                No cóż, błędnie założyłem, że płacisz abonament TV.

> nawet jeśli tylko chcesz marnować czas (ciekawie).
                Ciekawszy wcale nie znaczy ciekawy. Ciekawe marnowanie czasu zawiera wewnetrzną
                sprzeczność. Jeśli spędziłeś ciekawie czas to już nie jest marnotrawstwo.
                • Gość: hanno Re: Andrzej Lepper w Zielonej Górze był IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.03.04, 22:50
                  tezgucio napisał:

> Gość portalu: hanno napisał(a):
                  > > > > Chętnie poznam jeden z tych sposobów o ile nie angażują środków
                  > > > > pieniężnych.
                  > > > Oglądanie seriali w TV. Oczywiście o ile już płacisz abonament. ;o)
                  > > Kiepska rada. Ciągle tylko płać i płać,
                  > No cóż, błędnie założyłem, że płacisz abonament TV.

Jak zaznaczyłem interesuje mnie sposób marnowania czasu bez angażowania
                  środków pieniężnych. Twoja odpowiedż jest nie na temat .Wyraziłem się
                  jasno "bez angażowania środków pieniężnych".Ogladanie seriali(legalne) wiąże
                  się z angażowaniem gotówki na abonament. Z mojej odpowiedzi (Kiepska rada.
                  Ciągle tylko płać i płać)) nie wynika czy płacę czy też nie opłacam
                  abonamentu.Nie było przesłanek do takiego wniosku.
                  >
                  > > nawet jeśli tylko chcesz marnować czas (ciekawie).
                  > Ciekawszy wcale nie znaczy ciekawy. Ciekawe marnowanie czasu zawiera
                  wewnetrzną
                  >
                  > sprzeczność. Jeśli spędziłeś ciekawie czas to już nie jest marnotrawstwo

Sprzeczność byłaby gdyby "ciekawie" zamienić na użytecznie.
                  Gra komputerowa jest ciekawym marnowaniem czasu.
    • Gość: wąsik achten wąsik Brunatne koszule obowiązkowe ? o-txt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.04, 08:27
      • bardgorzowski Re: Brunatne koszule obowiązkowe ? o-txt 07.03.04, 09:58
        p. Leper bedzie mogl w przyszlosci pochwalic sie
        - Kiedys to ja nawet w Zielonogorskiej Filharmonii wystapilem.

Szkoda, ze na jakowyms instrumencie nie zagral albo jakies arii nie odspiewal,
        bo do tych celow Filharmonie, jak mi sie zdaje, sluza.

P.S.

A tak dla jaj tez bym chetnie posluchal jego na zywo, jednak musialbym sporo
        gumy do zucia "zuzyc", abym nie zadawac mu pytan.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka