Gość: Fredek Re: Nowe auto prezydenta. W tyłku się poprzewraca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.11, 13:29 Qrwa! MZK Kubicki ogranicza, a furę za 160 tysiaków sobie funduje? Na Falubaz kasy nie dał, a SUV-em chce dupę wozić? Odpowiedz Link Zgłoś
ted_imigrant W tyłku się poprzewracało to mało powiedziane.... 02.03.11, 13:38 Głosowałem na PO, ale jeżeli ten intelektualny gó...arz uważa, że w ZG wykorzysta siedmioosobowy SUV, to chyba do wożenia kierowcy, dwóch ochroniarzy i trzech panienek do bzykania. Skandal. Wyborcy "pajaca" powinni pójść pod magistrat i obić mordę frajerowi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ajta Re: W tyłku się poprzewracało to mało powiedziane IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.03.11, 19:23 Kubicki jest z SLD a nie PO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bronek Lepsza oferta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.11, 13:53 Ja za 1000 zł sprzedam im swojego Kadeta, stan bardzo dobry! i pali ponad dwa razy mniej! 694-275-718 Odpowiedz Link Zgłoś
antoska01 Nowe auto prezydenta. W tyłku się poprzewracało... 02.03.11, 14:16 Do redakcji! Artykuł bardzo, ale to bardzo nie obiektywny!!! o taki być nie powinien!!!!!!!!!!!!! powinniście dać czytelnikowi ocenić sytuację samemu a nie z góry rozwścieczać tłum:/ W Zielonej źle się dzieje i to bardzo a szkoda bo to piękne miasto! należy jednak pamiętać, że Rada Miasta która uchwala te wszystkie absurdy to nie jeden człowiek!!!!a rzesza różnych ludzi! gdzie są ci którzy tak głośno krzyczeli przed wyborami, że będą patrzeć władzy na ręce i sprzeciwiać się???no gdzie są na głosowaniu??!!! potem fajnie tylko wywiadu w gazecie udzielić jakie to marnotrawienie pieniędzy!choć chwilę wcześniej sami przyłożyli do tego rękę!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hello Re: Nowe auto prezydenta. W tyłku się poprzewraca IP: *.aster.pl 02.03.11, 18:11 A ty łosiu antoska01 czytać potrafisz? Przeca radni zagłosowali za przeznaczeniem tych pieniędzy na zakup 2 samochodów dla jednostek i wydziałów UM a nie na SUV. Odpowiedz Link Zgłoś
jachay Szyberdach.. 02.03.11, 14:41 ..nowomowa złodziei samochodowych. Z niemieckiego Schiebedach, Hubdach, Glasschiebedach. de.wikipedia.org/wiki/Schiebedach Odpowiedz Link Zgłoś
rp24 Nowe auto prezydenta. W tyłku się poprzewracało... 02.03.11, 14:42 Przetarg i tak nie zostanie rozstrzygnięty ponieważ nie widziałem nigdy auta z reflektorami kasetonowymi ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Nowe auto prezydenta. W tyłku się poprzewraca IP: *.dip.t-dialin.net 02.03.11, 15:01 podgrzewany tyłek, a policjantom koła odpadają.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Dostawa w 7 dni IP: *.um.olsztyn.pl 02.03.11, 15:07 W SIWZ zapis że dostawa w ciągu 7 dni od dnia podpisania umowy. Morał: samochód już czeka w salonie ;-) Piszący specyfikację nawet się nie wysilił by zachować pozory. Odpowiedz Link Zgłoś
adamowski1 Nowe auto prezydenta. W tyłku się poprzewracało... 02.03.11, 15:27 Czy nie ma jakiś przepisów odnośnie "fury" na jaką może sobie pozwolić prezydent miasta?,to jakaś paranoja,niech mu dadzą jakiś ryczałt miesięczny i niech zasuwa swoim samochodem.A jeżeli mu to nie pasuje zawsze można kupić jakieś "Tico",z kierowcą się zmieści.Gdyby tak w skali kraju policzyć kasę jaką na drogie zabawki wydają nasze samorządy,czy administracja terenowa, to połowę dziury budżetowej można by tym załatać. Odpowiedz Link Zgłoś
trabancik Re: Nowe auto prezydenta. W tyłku się poprzewraca 02.03.11, 16:24 z tego co kojarzę, to urzędnicy korzystający z samochodów służbowych (np Prezydent) są na tyle przyzwoicie opłacani, że mogę sobie kupić samochód we własnym zakresie. Ewentualne wyjazdy to ryczałt samochodowy lub kilometrówka i byłoby po temacie. Prezydent mógłby też dawać dobry przykład i korzystać z MZK lub chociażby roweru. pozdrawiam ps. ale to tylko 1PLN od obywatela, więc w czym problem ? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiorek mały Re: Do krytykujących wieśniaków IP: *.messagelabs.net 02.03.11, 16:27 A co wy pajacyki na forum robicie w godzinach pracy????, przez was firmy, urzędy tracą pieniądze!!!! wracając do tematu nawet jak by bożenka miała wydać tyle na auta( 407 też tania nie była) to nic wam do tego mali ludzie, to jest prezydent sporego miasta i co ma nyską jeździć tępaki??!! przecież on nas reprezentuje i co do warszawki gruchotem zasuwać... litości czy on z Po czy SLD czy z Pisu... nie ma Zielonej wstydu przynosić!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piechuzg Re: Do krytykujących wieśniaków IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.11, 18:21 Dobrze to skoro ja jestem jednym z krytykujących wieśniaków to mam do ciebie wielki inteligencie prośbę, nie wydawaj MOJEJ KASY !!!!! jeżeli płace podatki to wymagam profesjonalizmu uważam że TOYOTA COROLLA też jest odpowiednim samochodem dla PANA KUBICKIEGO lub Inny samochód do 100tys i ani grosza więcej i powiem więcej to i tak za dużo bo powinien jeżdzić samochodem do 70 tys i tak większości społeczeństwa nie stać na taki samochód ! Pieprzeni złodzieje, gdyby jeszcze była kasa w mieście to ok zasłużył niech sobie kupi i się wozi, ale ten PAN NAS CALY CZAS ZADŁUZA!!! NIE ROBI NIC BY ZYLO NAM SIE LEPIEJ NIE TWORZY MIEJSC PRACY DO CHOLERY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gajowy Re: Nowe auto prezydenta. W tyłku się poprzewraca IP: *.aster.pl 02.03.11, 16:28 Racja.Prezydencie te pieniądze przeznacz lepiej na zakup samochodu śmieciarki , która może przewozić trzech ładowaczy + kierowca, w Pana spółce łamane jest prawo o ruchu drogowym i Pan o tym dobrze wie.Gdzie jest Policja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Re: Nowe auto prezydenta. W tyłku się poprzewraca IP: *.aster.pl 02.03.11, 17:13 Ojojoj! Po co zaraz śmieciarka. A taczka nie wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do wieśniaka Re: Nowe auto prezydenta. W tyłku się poprzewraca IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.03.11, 18:36 A czy ty kolesiu zza pieca żołądkowałeś się tu miesiąc temu że wojewoda kupiła sobie nowe fury po 160-170 tysięcy? A czy ty kolesiu zza pieca żołądkowałeś się tu o auta dla nowych marszałków po 170 tysięcy za sztukę kupione tuz po wyborach i generalnie za jakieś 20-25 aut które co maksymalnie dwa lata zmienia pani co potrafi to robić? Czy w końcu ty zza pieca i inni sprawiedliwi żołądkowaliście się za czasów czarnej damy (czyli prawie 10 lat temu) kiedy za dwa auta zapłaciła jakieś 250-260 tysięcy? Jasne........ 10 lat temu taka kasa to nie był luksus. No i nie było aut o dziwacznym oznaczeniu suv. I w ogóle wtedy to był czas największego rozwoju miasta i ogólnej szczęśliwości. Nie w duuuuuuuuuupach a w mózgach wam się poprzewracało. No i pamięć nie ta... Czy tylko opcja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piechuzg DO palanta IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.11, 18:59 Palancie wydawanie publicznych pieniędzy na luksusowe bryki nigdy nie było i nie będzie uzasadnione. A tym bardziej w momencie gdy jesteśmy na krawędzi finansowej. Jeżeli nie wiesz że są cięcia budżetowe to znaczy że mieszkasz w leśniczówce niedaleko Ochli i masz ustawionego firewall na informacje ze świata, tylko strona radia M lub blog Senyszyn ci się w przeglądarce ładuje reszta jest zabroniona. Poproś mamę może ci pozwoli uruchomić raz google albo agore. Denerwujesz się bo twój ulubiony prezydent jest krzywdzony, a tak bardzo kocha to miasto to może napisz mu ładny list i poproś łaskawie aby coś zrobił w sprawie bezrobocia, inwestorów. Bo jego kulturalno=rekreacyjne plany na miasto nie przynoszą zysków!!! Ja rozumiem że Tobie to wszystko jedno czy będzie kryzys czy nie, czy ktoś nas zadłuża czy wydaje i marnuje nasze pieniądze ty zawsze możesz iśc i upolować sobie jakiegoś gryzonia na kolację może wiewiórkę lub mysz ? nie wiem co tam jadasz i czego więcej jest w okolicach Ochli w lesie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do wieśniaka Re: DO palanta IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.03.11, 20:43 Cepie wiejski zza pieca. Odpowiedziałeś na moje pytania czy tylko swoje zoofilskie skłonności do wiewiórek i innych gryzoni chciałeś tu przekazać miastu i światu. Ja się pytam "cepie" (cytat z klasyka) czy robiłeś tu szum jak kupowali auta inni urzędnicy z Twoich podatków? Mam w głębokim poważaniu z jakiej byli opcji i dlaczego to nie był Kubicki. Ponawiam pytanie gdzie byłeś kiedy zamawiano nówki po 170 tysięcy dla nowych marszałków, gdzie byłeś jak wojewoda w ciągu dwóch lat zmieniała kilka aut po minimum 150 tysięcy itd. Łapiesz "cepie"? Czy walisz wiewiórkę? Olewam Kubickiego i całą ta bandę, ale jak koleś w ciągu 8 lat kupuje jedno auto za 150 tysięcy a cała reszta nieudaczników w tym samym czasie kupiła 50 po 15o tysięcy to jest różnica "cepie" czy nie? Proste czy zbyt skomplikowane dla gościa o mieszczańskich manierach i wiejskimi klapkami na oczach????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do cepa Re: DO palanta IP: *.aster.pl 02.03.11, 20:48 Nadużywasz słowa cepie.To pierwsze słowa jakie twój stary powiedział do ciebie, gdy cię zobaczył? A może żona tak cię wita? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piechuzg Re: DO palanta IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.11, 22:40 Zaprosisz mnie na kawę lub herbatę albo jakiś inny tradycyjny napój z szyszek i mchu ? Słyszałem że wy Buszmeni mieszkający w lasach w pobliżu miasta Zielona Góra macie świetne wywary z różnego rodzaju roślin dostępnych w okolicy. Może jak mnie zaprosisz to doradzę Tobie jak rozkręcić z tego mały biznes regionalny. Tak się cudownie składa, że teraz Pan Kubicki będzie miał samochód prawie terenowy taki SUV i może odwiedzi Ciebie gdy się dowie o takiej inicjatywie promocji regionu. Teraz łatwiej będzie mu odwiedzać swoich wyborców na niegdyś niedostępnych szosach polnych i leśnych duktach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banditoo Re: Nowe auto prezydenta. W tyłku się poprzewraca IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.03.11, 19:28 Z tego co się orientuję to zostało przeznaczonych na polski rynek 170 sztuk tego modelu i być może wszystkie zostały już sprzedane. Chyba że stoi gdzieś w salonie biały CX-9 nie sprzedany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Nowe auto prezydenta. W tyłku się poprzewraca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.11, 19:55 Autor i radny Mariusz Burak na rowery ewentualnie FIAT500 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Nowe auto prezydenta. W tyłku się poprzewraca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.11, 21:01 takiemu menagerowi jak Kubicki to powinna hulajnoga wystarczyć.Poobcinał fundusze na wszystko, popodnosił ceny i jeszcze się odgraża że to nie koniec. Ale o swoje cztery litery umiał zadbac.Najpierw podwyżka 1600 zł dla zasłużonego utracjusza, a teraz samochód za 150 tys..,żeby sobie ja... podgrzewać.A JAKI PRZEWIDUJĄCY, RODZINA ROZWOJOWA TO SAMOCHÓD 5 OSOBOWY ZA MAŁY, A TERENÓWKA, BO INNYM TRUDNO BĘDZIE NIEDŁUGO PO ZIELONOGÓRSKICH DROGACH SIE PORUSZAĆ.sAMI GO WYBRALIŚCIE TO TERAZ PODZIWIAJCIE C O TEN NERON JESZCZE WYMYŚLI ŻEBY SIE ZABAWIĆ NASZYM KOSZTEM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piechuzg Re: Nowe auto prezydenta. W tyłku się poprzewraca IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.11, 22:43 Pandę z napędem na 4 koła bo Zielonej się nie odśnieża jeszcze nam Neron kastrat do pracy nie dojedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panda Re: Nowe auto prezydenta. W tyłku się poprzewraca IP: *.aster.pl 03.03.11, 11:33 NAJDZIWNIEJSZE JEST TO, ŻE STRAŻ MIEJSKA LICZY OK. 30TU FUNKCJONARIUSZY, A ŻADEN Z NICH NIE WIEDZIAŁ O ISTNIENIU, A TYM BARDZIEJ O KRADZIEŻY-BĘDĄCEGO RZEKOMO W ICH POSIADANIU NIEOZNAKOWANEGO POJAZDU! DRODZY CZYTELNICY PROSZĘ O ODPOWIEDŹ! KTOKOLWIEK WIDZIAŁ KTOKOLWIEK WIE CO TO ZA POJAZD WIDMO? PROSZĘ O ODPOWIEDŹ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niko Re: Nowe auto prezydenta. W tyłku się poprzewraca IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.03.11, 19:56 Co za kretyn kupuje auto, które ma 280 km mocy, mam nadzieję, ze to automat, bo szybko sprzęgło spalą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Nowe auto prezydenta. W tyłku się poprzewraca IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.03.11, 23:00 Co jeszcze podwyższy nam kastrat - podatki?-aby zaspokoić swoje fanaberie? Kiedy go skontroluje RIO i NIK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter a. Re: Nowe auto prezydenta. W tyłku się poprzewraca IP: *.aster.pl 05.03.11, 06:33 Czy już CBA zajęlo się tą sprawą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CBA Re: Nowe auto prezydenta. W tyłku się poprzewraca IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.03.11, 09:38 Oczywiście. Podobnie jak tym suvem: Biuletyn : 1 /362805 (wydany 2010-12-16) Nazwa zamówienia : Zakup samochodu osobowego typu SUV Zamawiający : 21046690200000, Starostwo Powiatowe w Sulęcinie Adres zamawiającego : ul. Lipowa 18, 69-200, Sulęcin, lubuskie i setkami innych kupowanych przez różne miasta, gminy i instytucje państwowe. Wystarczy wpisać odpowiednia hasło w google i masz setki spraw do rozwiązania bo wszystkie stare i nowe przetargi wiszą w internecie. Jeste jeden problem trzeba umiec czytać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhh Re: Nowe auto prezydenta. W tyłku się poprzewraca IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.03.11, 10:35 A wiesz czym sie zajmują starostwa powiatowe? Sprawdź... tam takie samochody to często koniecznosć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: Nowe auto prezydenta. W tyłku się poprzewraca IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.03.11, 12:33 Wystarczy wiedziec czym zajmuje sie starosta w Zielonej Górze. Niczym. I pewnie nie problem że kolega z Sulęcina jest z PO, bo przeciez jemu luksusowy suv jest potrzebny do jazdy po lesie i w bardzo ciężkim terenie...... Tyle że do tego kupuje sie terenówke, bo wszystkie suvy poza tym ze sa podniesione w terenie sobie nie poradza. To zwykle osobówki, ktore moga najwyzej podjechaqc pod wyzszy kraweznik i tyle. A roznica pomiedzy samochodem terenowym a suvem jest kolosalna. Odpowiedz Link Zgłoś
pepe100 Nowe auto prezydenta. W tyłku się poprzewracało... 07.03.11, 21:05 żenada i tyle.łatwo wydawac nie swoje pieniądze.wstyd mi za tego "prezydenta".szczyt bezczelności i arogancji.i to tłumaczenie misiaka, że taki samochód jest niezbędny i że wcale nie jest taki drogi i że obecny samochód kubickiego z 2004 jest już "wyeksploatowany" (hahahahaha).robienie z ludzi debili.a za kilka lat odkupi to auto za ułamek wartosci.dno. Odpowiedz Link Zgłoś