Dodaj do ulubionych

Dieta Dukana

03.07.11, 23:04
Zaczynam od jutra........ mam nadzieję, że mi się uda.... Bardzo chciałabym żebyście się podzielili swoimi doświadczeniami.... Jak to przetrwać .... ?? Co mogę a czego nie mogę? Tak do końca to tego nie wiem.... Upiekłam bułeczki na całe 5 dni.... Czy jest ktoś taki kto schudł stosując tą dietę?....
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Dieta Dukana IP: *.netdrive.pl 03.07.11, 23:19
      Ja stosowalem diete eMŻet, co oznacza Mniej Żryj. Po prostu. Zadnych innych cudow z Pani Domu czy internetu. Trzeba po prostu liczyc kalorie i nie przekraczac zakladanej normy, np. 1500kcal. I tyle! Niby proste, a okazuje sie np. obiad to tysiac kalorii, bo do ziemniakow dodajemy tlusty sos i zapijamy cola (to jest bomba kaloryczna!).
      Po dwoch tygodniach znalem juz cala tabele kalorycznosci posilkow na pamiec, wiec nie bylo problemu z liczeniem.
      Schudlem 17,5kg.
      Powodzenia!
    • ola_mi Re: Dieta Dukana 04.07.11, 09:32
      polecam forum
      forum.gazeta.pl/forum/f,95274,Proteinki_dieta_Dukana.html
      • Gość: gosia Re: Dieta Dukana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 09:50
        Odradzam!!!Schudniesz ale masz jak w banku jojo.Jak po każdej innej.Poza tym ta dieta rujnuje nerki.Ducan wiedział o tym ale jakoś na pierwszy plan wybijał spadek kilogramów.No bo książka się sprzedawała.Już niegzie sie tej diety nie stosuje.Wypromowała ja książka Ducana i "celebryci" którzy chudli jak na zamówienie.Ale popatrz na nich teraz.To rujnująca zdrowie dieta na całe zycie.I tak nawet Ducan pisze.
        Jedz mniej a częściej,ruszaj się,wieczorem jedz tylko białko.Jedz porządne sniadanie.Ogranicz chleb i słodycze.Zmień po prostu nawyki żywieniowe.Schudniesz wolniej ale na stałe.Powodzenia
        • Gość: żal... Re: Dieta Dukana IP: 109.110.223.* 04.07.11, 10:18
          kolejna osoba,mająca gó...ane pojęcie o tej dziecie.
          jaka każda dieta, tak i dieta Dukana nie jest dla każdego. Stosując ją należy kontrolować wyniki.
          Jestem przykładem osoby,która w dzieciństwie spędziła kilka razy zcas w CZD w Warszawie, w związku z poważymi kłopotami z nerkami. W zeszłym roku rozpoczęłam dietę Dukana. Wyniki badań wzorcowe. Schudłam 17 kg.Od miesiąca jestem na IV fazi. Jem normalnie. Nie przytyłam nic. Zachowałam zdrowe nawyki wyrobione w czasie I,II fazy.Unikam tłustych potraw, raczej griluję,nie piję słodkich napojów, choć zdarza się że sięgam po nie, nie obrzeram się słodyczami...
          och zal mi ludzi,którym na DD nie wyszło, rzucili dzietę i roztyli sie, to normalnie. Każda porzucona w połowie dieta będzie dawała efekt jojo.
          • Gość: Emil Re: Dieta Dukana IP: *.aster.com.pl 04.07.11, 11:52
            Radziłbym ostrożniej dobierać słowa. Tym bardziej, że rzecz dotyczy zdrowia. Ciekaw jestem, czy byłabyś skłonna się pod takim postem podpisać się z imienia i nazwiska.

"...nie piję słodkich napojów..., ...nie obrzeram się słodyczami..." - a znasz jakąś dietę, w której zaleca się picie slodkich napojów i obrzeranie słodyczami? To ma być DD?

Sam stosowałem tę dietę i wiem, że efekty się pojawiają, ale zachęcać do stosowania niej i bagatelizować jej długofalowe skutki bym się nie odważył.
            • Gość: CHRIS Re: Dieta Dukana IP: *.aster.pl 05.07.11, 17:59
              Z dietą Duncana tak jak ze wszytkim - należy zachować zdrowy rozsądek. Ja schudłem 10 kg ponad rok temu i nerki nie ucierpiały. Ale co najmniej raz na miesiąc robiłem kontrolne badania i jak coś się zaczynało dziać niedobrego odpuszczałem trochę rygor. Wyniki wracały do normy a ja nie tyłem. Na diętę MŻ mam niestety za mało silnej woli. Ale staram się ruszać jak najwięcej i jak waga znów skacze wracam na chwilę do drastycznej diety. Pomaga.
          • Gość: mami Re: Dieta Dukana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.11, 13:03
            żal 16 kg na Dukanie to ja schudłam już po niecałych 2m!!! A ty po roku? Jak stosujesz ta dietę?
            • Gość: ??? Re: Dieta Dukana IP: 109.110.223.* 09.07.11, 14:58
              16 kg poszło w niepamięc w ciągu 4 miesięcy.
              • Gość: Gość Re: Dieta Dukana IP: *.netdrive.pl 10.10.11, 19:34
                www.dietamotyla.pl
        • Gość: surykata Re: Dieta Dukana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.11, 00:55
          Łatwo Ci mówić dla niektórych to jedyny ratunek, Jesli ktos jest chory na tarczyce i bierze leki to moze schudnąc na tej diecie. Ludzie zdrowi nigdy nie zrozumieją chorych....
    • Gość: Damian G Re: Dieta Dukana IP: *.netdrive.pl 04.07.11, 14:34
      A ja powiem tak. Są efekty stosowania tej diety, ale potrzeba ogromnego samozaparcia aby ich doświadczyć. W pierwszej fazie schudłem jakies 05kg, to były 3 dni. W kolejnej fazie zgubiłem całkiem szybko 6kg i przeszedłem do trzeciej fazy. Zgrozo tam dalej chudłem tak więc troche zmieniłem jadłospis żeby przystopować maszynę :) W 4 fazie schudłem jeszcze jakieś 2kg. Jestem 2 m-ce po tej diecie nic nie przybrałem żadnego efektu jojo tylko jedna rzecz.
      Mam wstręt do wszystkiego co białe :) ale może mi przejdzie. Osobiście korzystałem z poniżej podanej stronie. nie odmawiałem sobie nawet lodów i słodyczy :)

dieta-bialkowa.pl/
      Mimo wszystko po raz kolejny mimo dobrych efektów do tej diety bym nie powrócił. Troche męcząca i trzeba zażywać witaminy bo się zajady robią :)
      Z kolei moją pierwszą dietą troche ponad 2 lata temu była dieta MŻ połączona z dietą niełączenia. Wtedy straciłem 25kg w 8 m-cy. Ostatniej zimy przybrałem jakies 6 ale pozbyłem sie nawet więcej po dukanie :)
      • domek1001 Re: Dieta Dukana 04.07.11, 21:56
        Ale się naczytałam... i jestem jak ta żaba, która nie wie, na którą stronę ma przejść....
        Moim zdaniem to żadna dieta ma jakieś minusy....
        przeżyłam pierwszy dzień nie jest źle..... nawet bułeczki sobie upiekłam.....
        Teraz myślę jakie by tutaj ćwiczenia dobrać...marsz? rowerek? itp
    • Gość: krzsiek 42 lata Re: Dieta Dukana IP: *.aster.pl 04.07.11, 23:53
      Moja rada zaczynając te dietę zacznij chodzić na siłownie min. 3 razy w tygodniu i rób ćwiczenia siłowe oraz 2 razy w tygodniu biegaj po 15-30 minut. Pozwoli to na skuteczne unikniecie efektu jojo. Być może na wadze postępy w utracie masy będą nominalnie mniejsze tzn. ok 20% wolniejsze ale tylko nominalnie ale dzieki temu efekt bedzie długotrwały. Optycznie i w realnych wymiarach schudniesz dużo szybciej niż z samą dietą dukana a masa mięśniowa zbudowana w okresie zwiększonej podaży białka dalej będzie palić dodatkowe kalorie energii nawet po zaprzestaniu diety. Pamietaj że bardzo szczupła osoba z mocna masą miesniową może być cieższa od grubej zatłuszczonej osoby, gdyz masa mięsniowa posiada wielokrotnie większą gestosć od tkanki tłuszczowej. Zstosuj wiec bez obwa ćwiczenia siłowe. zrób to by schudnąć raz na zawsze bo inaczej wrócisz do swoich wymiarów. Wiem to bo 3 razy zrzucałem po 20 kilo w swoim zyciu po czym szybko wracalem do swych wymiarów. Lecz ostatni raz 2 lata temu zrzuciłem 26 kg i dzieki ćwiczenią siłowym waga stoi od 2 lat na tym samym poziomie i to bez diety lecz z regularnym jedzeniem. Normalne śniadanie, obiad i normalna kolacja – jest to możliwe tylko dzieki zwiekszeniu masy miesniowej w organiźmie. Jeśli nie chce Ci się ćwiczyć napij się redbula przed treningiem jest teraz w wersji ligth 0 kalorii naprawdę daje werwy do ćwiczeń a po okresie roztrenowania nie będziesz go potrzebowała bo zobaczysz ze sama będziesz chciała isc pobiegać poćwiczyć lecz najpierw trzeba poprawić kondycje.
      • Gość: gość Re: Dieta Dukana IP: 80.50.142.* 05.07.11, 10:12
        Witam
        ja stosowałem Dunkana (3miesiace lub wiecej nie kojarze) i tak :
        1.schudlem 13-15kg
        2. stosowalem 10 dni białko
        3. faza naprzemienna tylko ta z warzywami
        a teraz poprostu się pilnuje, generalnie :
        0% cukru,
        wędliny i mięso raczej drobiowe,
        2-3kromki chleba dziennie
        w weekend trochę sobie odpuszczam.
        Generalnie przed dietą było 83,4kg teraz jest 68-70kg
        Pozdrawiam
        • domek1001 Re: Dieta Dukana 05.07.11, 23:06
          o, to jest już coś.
          Gratuluję samozaparcia...... a dużo ćwiczyłeś?
    • Gość: Agata Re: Dieta Dukana IP: *.play-internet.pl 06.07.11, 11:29

dieta Dukana jest bardzo restrykcyjna i może być szkodliwa dla zdrowia.

Ja 2 lata temu odchudziłam się 11 kilogramów, zanim wybrałam dietę naczytałam się całe mnóstwo informacji. Mi głownie zależało na zrzuceniu brzucha. Okazuje się, że w tej okolicy odkładają się najczęściej węglowodany. Dlatego wybrałam dietę Atkinsa, generalnie jest wysokotłuszczowa a zawiera mało węglowodanów, zwłaszcza w pierwszej fazie.
      W pierwszej fazie traci się głównie wodę z organizmu, dlatego można odnotować szybki spadek wagi. Później starałam się nie łączyć węglowodanów z białkiem czy tłuszczami.
      W ogóle nie sprawdzałam kalorii tylko węglowodany, o jeśli coś ma 0% kalorii tzn., że ma wszystko wpakowane w węglowodany, jak dla mnie dieta 1200 kalorii była za ostra, po 3 dniu nie miałam siły na wstanie z łóżka, dlatego wybrałam dietę Atkinsa, jest mniej wyniszczająca niż Dukana, chociaż na tej drugiej szybciej się chudnie.

Schudłam, waga utrzymuje mi się cały czas ta sama, żadnego jojo. Ważne aby nie tylko być na diecie ale zmienić sposób odżywiania. Ja właściwie przestałam jeść pieczywo /szczególnie białe/, ziemniaki, raz na jakiś czas makarony, kasze czy ryż. Piję wodę niegazowaną zamiast słodzonych soków. I najważniejsze to aby się ruszać, sama dieta nie pomoże :))

Powodzenia i wytrwałości :))) Wiem, że może być trudno, ale jak będziesz co tydzień sprawdzać swoją wagę i wymiary i zobaczysz efekty to będziesz mieć motywację :)))

• Gość: Damian G Re: Dieta Dukana IP: *.netdrive.pl 06.07.11, 14:40
        Jeżeli przejdziesz dietę Dukana zgodnie z zaleceniami to nie powinnaś zauważyc żadnego efektu jojo. Tak ona jest skonstruowana, aby ten efekt nie wystepował. Co do ćwiczeń, w 1 i 2 fazie są odradzane ze względu na spowolnienie spalania tłuszczu, na korzyść rozrostu tkanki mięśniowej. Ale sam argument odnośnie późniejszych korzyści z tkanki mięsniowej jest dla mnie przekonujący. Można upiec dwie pieczenie na jednym ogniu. Spalić tłuszcz, zrzucić zbędne kilogramy, a jednocześnie po diecie mieć ładne ciało, a nie jakis flak z nadmiarem obwisłej skóry. A niestety taki efekt wystąpi jeżeli schudniesz więcej jak 10kg. Ja ten błąd przy zrzuceniu 25kg niestety popełniłem i dlatego przestrzegam !
        pozdrawiam
        • Gość: Krzysiek Re: Dieta Dukana IP: *.gorzow.mm.pl 06.07.11, 20:34
          Śniadanie i obiad normalnie. Po obiedzie zero węglowodanów tylko białko.Unikanie kolacji jest błędem trzeba kochani jeść kolacje. Nie jedzenie kolacji powoduje że organizm czerpie zapasy z mięśni.
          • Gość: gosia Re: Dieta Dukana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 21:29
            Dzisiaj w TVp1 w wiadomościach podawali,że Dukana oskarżono,że jego dieta powoduje choroby nerek a nawet nowotwory.Sprawy w sądzie.Wygoglujcie sobie .Dieta Ducana to świństwo.
            • ola_mi Re: Dieta Dukana 07.07.11, 08:42
              z czałym szacunkiem dla TVP,ale:
              1. nawet nie potrafia poprawnie wypowiedziec nazwiskaautora dzietty
              2. błednie podali że dieta składa się z III faz....gdyby tak własnie było (bo pomineli najważniejszą utrwalania wagi), to efekt jojo murowany
              3. podali że sie je np. białko i otreby....pierwsze skojarzenie:pozeramy kilogramy tarogu i jaj...a gdzie czerwone mięso, gdzie drób, ryby?????
              4. redaktorek z radia,który podał że zjadł tony twarogu,to już w ogóle chyba pojęcia nie miał, jak można urozmaicac sobie ta dietę....

Dieta nie dla każdego i na pewno należy doniej podejść ze zdrowym rozsądnkiem...
              • ola_mi Re: Dieta Dukana 07.07.11, 08:45
                ach sensacja musi jakaś zawsze byc, bo inaczej tvp nie miałoby o czym reportaży robić.
                No i jeszcze przyczepie się stwierdzenia że wileki procent Dukanowiczów trafia do dietetyków, bo efekt jojo jest....dlaczego nie wspomnieli ile trafia po jakieś diecie kopenhaskiej, kapuścianej i tysiącu innych diet.
                No to tyle.
                Na pewne rzeczy nalezy spojrzeć z przymróżeniem okaipodzielic informacje przez 5.
                Szkoda że tam jeszcze nie powiedzieli, że DD powoduje odmóżdżenie ::P
              • Gość: gość Re: Dieta Dukana IP: 109.110.223.* 07.07.11, 08:48
                należy jeszcze domenu dodat owoce morza i warzywa.
                bez warzyw organizm jest jakieś3-10 dni, a później faza naprzemienna 1/1, czyli jeden dzień z warzywami jeden bez. najmniej uciązliwa dla organizmu.
                jak ktos
                bierze sie za zrobienie reportazu,to warto zrobic to dobrze, a nie po lebkach.
                • Gość: gosia Re: Dieta Dukana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.11, 11:19
                  Każdy ma swój rozum i potrafi przecedzić sensacyjne informacje.Ta dieta zarobiła najwięcej kasy na książkach.Ducan niweiele się rozpisywał o skutkach ubocznych za to wiele na temat utraty wagi.Samo białko bez względu na to w jakiej formie zjedzone to ruina organizmu.Jojo nastapi wcześniej czy później.Aby schudnąc trzeba zmienić sposób jedzenia.Chudłam powoli ale bez najmniejszych wyrzeczeń,liczenia.I tak polecam.Wygoglujcie sobie podukanowske ofiary jojo.Powodzenia.Teraz ...latem łatwo się szczupleje nawet jedząc lody i inne pychotki :)))
        • domek1001 Re: Dieta Dukana 08.07.11, 07:25
          To ćwiczyć w końcu czy nie ćwiczyć?????
          A może długie spacery, praca fizyczna np. w ogródku przy kwiatkach?
          Ja jestem dzisiaj piąty dzień 3,5 kg mniej..... czuję się znakomicie .... nie mam tego uczucia przejedzenia ....
          Nie wiem jak dalej będzie. Czytam te wszystkie negatywne info z przerażeniem!!!
          Ale z drugiej strony czy to tylko ta dieta jest taka nie dobra?
          Przecież każda ma swoje minusy.
          Od jutrzejszego dnia zamierzam wprowadzić warzywka .....
    • Gość: mk Szkodliwość diety i przegrany proces Dukana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.11, 16:49
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80355,9904737,Doktor_Dukan_przegral_proces__Jego_dieta_jest_niebezpieczna_.html
      • Gość: gosia Re: Szkodliwość diety i przegrany proces Dukana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.11, 16:59
        Jedz połowę...jest najlepszą dietą.Czy naprawdę tak trudno zobaczyć,że w tych dietach cud chodzi o kase.Ducan zbił fortune na książeczkach.Inne diety sa tez guzik warte.Zmieńcie sposób jedzenie.Bez fast foodów,bez obżerania się, bez podjadania.Bez ciągłego obsesyjnego myślenia o kilogramach.jedzcie z radościa...tylko troche mniej.I praca fizyczna.Ja jeszcze polecam kąpiele w solane.Nie wiem jak to działa ale działa....:)))).Skóra lepsza i kilogramy nie przybywają.
        • domek1001 Re: Szkodliwość diety i przegrany proces Dukana 08.07.11, 22:29
          CZŁOWIEK JE PO TO ŻEBY ŻYĆ, CZY ŻYJE PO TO ŻEBY JEŚĆ ...:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka