Dodaj do ulubionych

Zielonogórski radny z laptopem, dla oszczędności

17.01.12, 21:15
Mam otworzyć sklep z netbookami i tabletami?
Obserwuj wątek
    • grunberger Re: Zielonogórski radny z laptopem, dla oszczędno 17.01.12, 21:15
      Inaczej: kto ma odpowiedni sprzęt - typujmy :)
      • Gość: qqryq Re: Zielonogórski radny z laptopem, dla oszczędno IP: *.home.aster.pl 17.01.12, 21:28
        Ja tam się zastanawiam jak to będzie wyglądało w praktyce, to znaczy ile promili dokumentacji NIE zostanie wydrukowane. Co do komputerów, to skoro to takie słabe maszyny, to obniżmy radnym diety o te 30zł/m i oddajmy im po zakończeniu kadencji komputery na własność (te 30zł/m to będą raty na ich zakup)
      • Gość: link do artykułu Re: Zielonogórski radny z laptopem IP: *.icpnet.pl 13.02.14, 15:35
        zielonagora.gazeta.pl/zielonagora/1,35161,10982925,Zielonogorski_radny_z_laptopem__dla_oszczednosci.html
    • Gość: Wera Re: Zielonogórski radny z laptopem, dla oszczędno IP: 109.110.199.* 17.01.12, 21:35
      Budziński ma rację.Niech sobie sami kupią.
      • Gość: pytający Re: Zielonogórski radny z laptopem, dla oszczędno IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.01.12, 22:30
        Jak radny ma tyle makulatury to niech sprzeda i kupi sobie laptopa, jak nie stać go było zeby kupić jak był Wontora asystentem,bo z tego wynika że inwestował tylko w żel i mu od niego coś nie tak w główce
    • Gość: zzz Re: Zielonogórski radny z laptopem, dla oszczędno IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.01.12, 22:10
      A może ....?
      • Gość: 666 Re: Zielonogórski radny z laptopem, dla oszczędno IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.01.12, 22:30
        dopoki za takie decyzje nie będzie mozna dac prezydentowi zwyczajnie kijem przez łeb złodziejstwo wciąż będzie serwowane jako cos normalnego
    • ytilare tanie laptopy 17.01.12, 23:39
      Obawiam się, że co tanio to nie zdrowo. Liche laptopy z marketu za 1tys rozsypią się już w po roku, nie wspominając faktu że nie będą działać w ogóle bez kabla - bateria w nich to syf i padnie.
      Proponuje kupić laptopy po jakieś 1.5tys z dołączoną drugą baterią. Taki laptop potrafi wtedy chodzić 6godzin bez kabla - sprawdzałem w praktyce ;-)

pk
      • Gość: szymek Re: tanie laptopy IP: *.hosts211.ostrowski.pl 18.01.12, 06:55
        A mi się wydaje, że radny Kamiński wgapia się w monitor laptopa kolegi z ławki nie po to, by przeczytać fragment projektu uchwały zapisany w PDF ale żeby podpatrzyć czy partyjny koleś pobił jego rekord w Angry Birds.

Sama idea "laptop dla radnego" jest słuszna. Może trochę mniej słuszna niż akcja "butelka mineralnej dla dzieci w Afryce" ale tylko trochę, ciut ciut - jak mawiają Rosjanie.
        Z oszczędności papieru wyjdą oczywiście nici. Oczami wyobraźni (i to bez większego wysiłku) widzę kolejkę radnych z otwartymi laptopami ustawioną do jedynej drukarki w sekretariacie Urzędu Miasta, by sobie wydrukować odpowiednie dokumenty. Po co mają drukować w domach, skoro mogą to zrobić na koszt podatnika?
      • Gość: gość Re: tanie laptopy IP: *.wroclaw.mm.pl 12.02.14, 12:31
        Nieprawda. Na wielu stronach m.in na tej www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=592580304152309&id=682023145183895&stream_ref=10 można przeczytać o tanich laptopach. Ja kupiłam swojego w media za 1200 zł i ma już dwa lata i ani razu nie był zepsuty, nic się nie działo. Działa jak należy. Wszystko zależy od modelu a nie od ceny. Niby taki za 6000 się nie psuje i działa zawsze przez 10 lat? Niekoniecznie :)
        • Gość: mnm Re: tanie laptopy IP: *.centertel.pl 02.05.14, 23:18
          ja tam polecam ten sklep - warto !!! netplay24.pl
        • Gość: Tomasz Ciegielski Re: tanie laptopy IP: *.centertel.pl 11.05.14, 12:04
          Bardzo dobre laptopy mają w NetPlay24 zobacz sobie tutaj netplay24.pl
    • april20 Zielonogórski zaradny radny z laptopem... 17.01.12, 23:51
      To już jest śmieszne - nasi 'wybrańcy' lubią zabawki. W następnej kolejności proponuję służbową brykę dla każdego, zwolnienie z podatków, dożywotnią emeryturę ca 10,0 klocków, po sekretarce (sekretarzu) dla zaradnych, jak dobrze pójdzie jeszcze willę (może być 'szeregowiec'), w końcu proces beatyfikacyjny, a co... Ludzie, zobcie coś dla tego zdychającego miasta, apotem fundujcie sobie zabawki na nasz koszt! Jak chcecie laptopy to sobie kupcie, jak inni normalni ludzie za własne pieniądze!!!
    • panbies Zielonogórski radny z laptopem, dla oszczędności 18.01.12, 09:04
      I tak przecież będą papierowe wersje wszystkich dokumentów.
      Oszczędnością dla miasta powinien być prywatny zakup np. z diety.
      • Gość: BARCELONA Re: Zielonogórski radny z laptopem, dla oszczędno IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.01.12, 09:18
        CZEGO SIĘ SPODZIEWAĆ PO MATOŁACH KTÓRZY WYDALI KILKADZIESIĄT MILIONÓW NA ZUZEL MÓWIĄC ŻE TO INWESTYCJA
        NIC NIE MAJĄC W ZAMIAN (SORRY GŁOSY WYBORCÓW MAJĄ)
        A NIE POTRAFIĄ PODPISAĆ UMOWY Z DZIERŻAWCA OBIEKTU
        TAK TAK PANIE PRAWNIK urbaniak
      • ytilare Re: Zielonogórski radny z laptopem, dla oszczędno 18.01.12, 11:52
        Pomysł uważam za udany... to stary chwyt dużych firm "dostaniesz laptopa" a tak naprawdę chodzi o to aby pracownik miał możliwoś w każdym miejscu i czasie pracować... nawet w domu czy na urlopie. A 1.5tys to nie jakieś zawrotne ceny. Ludzie zrozumnie nie wyszstko da się zrobić za darmo.
        Jakby to wyglądało jakby nasi wspaniali pojechali na spotkanie UE z 20kg dokumentacji zamiast laptopa pod pachą? Pomyślcie trochę.
        • Gość: 666 Re: Zielonogórski radny z laptopem, dla oszczędno IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.01.12, 12:48
          bo najbardziej tani i ekologiczny jest papier a nie ciągnacy prad psujacy sie laptop

CZEGO SPODZIEWAĆ SIE PO KUBICKIM bo na pewno nie uczciwości i właściwego wydawania pieniedzy
        • Gość: 666 Re: Zielonogórski radny z laptopem, dla oszczędno IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.01.12, 12:52
          to ty pomysl czyje pieniadze wydaje kubicki i czemu gebe trzymal na klodke przed wyborami

moze dlateg by ciemniaki zaglosowali ba niego
          • ytilare Re: Zielonogórski radny z laptopem, dla oszczędno 19.01.12, 12:31
            Jestem za zmianą papier->laptop... następny krok powinien być w szkołach książki->ebook.
            • Gość: nicelus Re: Zielonogórski radny z laptopem, dla oszczędno IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.05.14, 23:37
              ytilare napisała:

> Jestem za zmianą papier->laptop...

Le papier ne sera jamais mort.

:)

• Gość: aqa Re: Zielonogórski radny z laptopem, dla oszczędno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.14, 09:33
          Jeżeli nie chce dźwigać tych 20 kg, niech ma tego laptopka, ale za pieniądze które dostaje w formie diet i na utrzymanie biur.

"A 1.5tys to nie jakieś zawrotne ceny"

W skali kraju z uwzględnieniem dodatkowych opłat jest to bardzo duże obciążenie podatnika
    • Gość: MagdalenkaB Tani laptop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.14, 19:04
      Na chwile obecną moze i łatwiej jest kupić juz taniego laptopa. Ale nie zawsze mamy gwarancje że szybko sie nie zepsuje. Ja na Twoim miejscu zainteresowała bym sie bardziej sprawdzonymi źródłami. Słyszałam, ze tutaj www.tanielaptopy.eu/ , można kupić tanie i fajne laptopy. Warto sie rozejrzeć bo ceny mają naprawde niskie.
      • Gość: elelele Re: Tani laptop IP: *.180.250.11.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.11.14, 09:57
        z radością informuję, że post zgłosiłem do usunięcia (zgodnie z § 4 pkt 4 a Regulaminu Forum)
      • borys.er Re: Tani laptop 07.07.15, 13:28
        Dla mnie laptop musi być wygodny i intuicyjny pod względem tworzenia tekstów – powinien mi to ułatwiać, nie utrudniać – gdyż studiuję humanistyczny kierunek, więc sporo piszę. Interesuję się też trochę grafiką, obróbką zdjęć, ale w takim podstawowym wymiarze, więc na kartę graficzną również zwracam uwagę. Swojego laptopa (pół roku temu) zamawiałam w tym sklepie - www.jpkomputery.pl/. Mają sprzęt naprawdę wysokiej jakości i w stosunkowo niskich cenach – w porównaniu z tym co dostępne na rynku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka