grunberger 17.01.12, 21:15 Mam otworzyć sklep z netbookami i tabletami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grunberger Re: Zielonogórski radny z laptopem, dla oszczędno 17.01.12, 21:15 Inaczej: kto ma odpowiedni sprzęt - typujmy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqryq Re: Zielonogórski radny z laptopem, dla oszczędno IP: *.home.aster.pl 17.01.12, 21:28 Ja tam się zastanawiam jak to będzie wyglądało w praktyce, to znaczy ile promili dokumentacji NIE zostanie wydrukowane. Co do komputerów, to skoro to takie słabe maszyny, to obniżmy radnym diety o te 30zł/m i oddajmy im po zakończeniu kadencji komputery na własność (te 30zł/m to będą raty na ich zakup) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: link do artykułu Re: Zielonogórski radny z laptopem IP: *.icpnet.pl 13.02.14, 15:35 zielonagora.gazeta.pl/zielonagora/1,35161,10982925,Zielonogorski_radny_z_laptopem__dla_oszczednosci.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wera Re: Zielonogórski radny z laptopem, dla oszczędno IP: 109.110.199.* 17.01.12, 21:35 Budziński ma rację.Niech sobie sami kupią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytający Re: Zielonogórski radny z laptopem, dla oszczędno IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.01.12, 22:30 Jak radny ma tyle makulatury to niech sprzeda i kupi sobie laptopa, jak nie stać go było zeby kupić jak był Wontora asystentem,bo z tego wynika że inwestował tylko w żel i mu od niego coś nie tak w główce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Zielonogórski radny z laptopem, dla oszczędno IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.01.12, 22:10 A może ....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: Zielonogórski radny z laptopem, dla oszczędno IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.01.12, 22:30 dopoki za takie decyzje nie będzie mozna dac prezydentowi zwyczajnie kijem przez łeb złodziejstwo wciąż będzie serwowane jako cos normalnego Odpowiedz Link Zgłoś
ytilare tanie laptopy 17.01.12, 23:39 Obawiam się, że co tanio to nie zdrowo. Liche laptopy z marketu za 1tys rozsypią się już w po roku, nie wspominając faktu że nie będą działać w ogóle bez kabla - bateria w nich to syf i padnie. Proponuje kupić laptopy po jakieś 1.5tys z dołączoną drugą baterią. Taki laptop potrafi wtedy chodzić 6godzin bez kabla - sprawdzałem w praktyce ;-) pk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymek Re: tanie laptopy IP: *.hosts211.ostrowski.pl 18.01.12, 06:55 A mi się wydaje, że radny Kamiński wgapia się w monitor laptopa kolegi z ławki nie po to, by przeczytać fragment projektu uchwały zapisany w PDF ale żeby podpatrzyć czy partyjny koleś pobił jego rekord w Angry Birds. Sama idea "laptop dla radnego" jest słuszna. Może trochę mniej słuszna niż akcja "butelka mineralnej dla dzieci w Afryce" ale tylko trochę, ciut ciut - jak mawiają Rosjanie. Z oszczędności papieru wyjdą oczywiście nici. Oczami wyobraźni (i to bez większego wysiłku) widzę kolejkę radnych z otwartymi laptopami ustawioną do jedynej drukarki w sekretariacie Urzędu Miasta, by sobie wydrukować odpowiednie dokumenty. Po co mają drukować w domach, skoro mogą to zrobić na koszt podatnika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: tanie laptopy IP: *.wroclaw.mm.pl 12.02.14, 12:31 Nieprawda. Na wielu stronach m.in na tej www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=592580304152309&id=682023145183895&stream_ref=10 można przeczytać o tanich laptopach. Ja kupiłam swojego w media za 1200 zł i ma już dwa lata i ani razu nie był zepsuty, nic się nie działo. Działa jak należy. Wszystko zależy od modelu a nie od ceny. Niby taki za 6000 się nie psuje i działa zawsze przez 10 lat? Niekoniecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnm Re: tanie laptopy IP: *.centertel.pl 02.05.14, 23:18 ja tam polecam ten sklep - warto !!! netplay24.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Ciegielski Re: tanie laptopy IP: *.centertel.pl 11.05.14, 12:04 Bardzo dobre laptopy mają w NetPlay24 zobacz sobie tutaj netplay24.pl Odpowiedz Link Zgłoś
april20 Zielonogórski zaradny radny z laptopem... 17.01.12, 23:51 To już jest śmieszne - nasi 'wybrańcy' lubią zabawki. W następnej kolejności proponuję służbową brykę dla każdego, zwolnienie z podatków, dożywotnią emeryturę ca 10,0 klocków, po sekretarce (sekretarzu) dla zaradnych, jak dobrze pójdzie jeszcze willę (może być 'szeregowiec'), w końcu proces beatyfikacyjny, a co... Ludzie, zobcie coś dla tego zdychającego miasta, apotem fundujcie sobie zabawki na nasz koszt! Jak chcecie laptopy to sobie kupcie, jak inni normalni ludzie za własne pieniądze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
panbies Zielonogórski radny z laptopem, dla oszczędności 18.01.12, 09:04 I tak przecież będą papierowe wersje wszystkich dokumentów. Oszczędnością dla miasta powinien być prywatny zakup np. z diety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BARCELONA Re: Zielonogórski radny z laptopem, dla oszczędno IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.01.12, 09:18 CZEGO SIĘ SPODZIEWAĆ PO MATOŁACH KTÓRZY WYDALI KILKADZIESIĄT MILIONÓW NA ZUZEL MÓWIĄC ŻE TO INWESTYCJA NIC NIE MAJĄC W ZAMIAN (SORRY GŁOSY WYBORCÓW MAJĄ) A NIE POTRAFIĄ PODPISAĆ UMOWY Z DZIERŻAWCA OBIEKTU TAK TAK PANIE PRAWNIK urbaniak Odpowiedz Link Zgłoś
ytilare Re: Zielonogórski radny z laptopem, dla oszczędno 18.01.12, 11:52 Pomysł uważam za udany... to stary chwyt dużych firm "dostaniesz laptopa" a tak naprawdę chodzi o to aby pracownik miał możliwoś w każdym miejscu i czasie pracować... nawet w domu czy na urlopie. A 1.5tys to nie jakieś zawrotne ceny. Ludzie zrozumnie nie wyszstko da się zrobić za darmo. Jakby to wyglądało jakby nasi wspaniali pojechali na spotkanie UE z 20kg dokumentacji zamiast laptopa pod pachą? Pomyślcie trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: Zielonogórski radny z laptopem, dla oszczędno IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.01.12, 12:48 bo najbardziej tani i ekologiczny jest papier a nie ciągnacy prad psujacy sie laptop CZEGO SPODZIEWAĆ SIE PO KUBICKIM bo na pewno nie uczciwości i właściwego wydawania pieniedzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: Zielonogórski radny z laptopem, dla oszczędno IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.01.12, 12:52 to ty pomysl czyje pieniadze wydaje kubicki i czemu gebe trzymal na klodke przed wyborami moze dlateg by ciemniaki zaglosowali ba niego Odpowiedz Link Zgłoś
ytilare Re: Zielonogórski radny z laptopem, dla oszczędno 19.01.12, 12:31 Jestem za zmianą papier->laptop... następny krok powinien być w szkołach książki->ebook. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Zielonogórski radny z laptopem, dla oszczędno IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.05.14, 23:37 ytilare napisała: > Jestem za zmianą papier->laptop... Le papier ne sera jamais mort. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqa Re: Zielonogórski radny z laptopem, dla oszczędno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.14, 09:33 Jeżeli nie chce dźwigać tych 20 kg, niech ma tego laptopka, ale za pieniądze które dostaje w formie diet i na utrzymanie biur. "A 1.5tys to nie jakieś zawrotne ceny" W skali kraju z uwzględnieniem dodatkowych opłat jest to bardzo duże obciążenie podatnika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MagdalenkaB Tani laptop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.14, 19:04 Na chwile obecną moze i łatwiej jest kupić juz taniego laptopa. Ale nie zawsze mamy gwarancje że szybko sie nie zepsuje. Ja na Twoim miejscu zainteresowała bym sie bardziej sprawdzonymi źródłami. Słyszałam, ze tutaj www.tanielaptopy.eu/ , można kupić tanie i fajne laptopy. Warto sie rozejrzeć bo ceny mają naprawde niskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elelele Re: Tani laptop IP: *.180.250.11.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.11.14, 09:57 z radością informuję, że post zgłosiłem do usunięcia (zgodnie z § 4 pkt 4 a Regulaminu Forum) Odpowiedz Link Zgłoś
borys.er Re: Tani laptop 07.07.15, 13:28 Dla mnie laptop musi być wygodny i intuicyjny pod względem tworzenia tekstów – powinien mi to ułatwiać, nie utrudniać – gdyż studiuję humanistyczny kierunek, więc sporo piszę. Interesuję się też trochę grafiką, obróbką zdjęć, ale w takim podstawowym wymiarze, więc na kartę graficzną również zwracam uwagę. Swojego laptopa (pół roku temu) zamawiałam w tym sklepie - www.jpkomputery.pl/. Mają sprzęt naprawdę wysokiej jakości i w stosunkowo niskich cenach – w porównaniu z tym co dostępne na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś