Dodaj do ulubionych

Szukamy twarzy Lubuskiego! Potrzebny bohater

19.04.12, 08:57
No właśnie, zastanawiałem się która "znakomitość" z urzędu marszałkowskiego byłaby zdolna do reklamowania lubuskich hmm innowacji. Też mi wyszło że żadna i dlatego "trzeba" (całkowicie to rozumiem) wydać unijną, kasę bo nie ma co z nią zrobić. Wszak innowacji jest u nas od cholery i też nie wiadomo co z nimi zrobić. W tym całkowitym zrozumieniu wagi sprawy zgłaszam - jeśli wolno - pana Marela Lelo, studenta animacji kultury Uniwersytetu Zielonogórskiego - niedoszłą(ego) miss naszego uniwerku. Pan Marcel jest już znany w regionie. Wszystkie warunki na bohatera spełnia. Moim zdaniem znakomicie wypromuje tzw lubuskie innowacje. Mam nadzieję że urząd marszałkowski nie ma nic przeciwko twarzom o odmiennej orientacji seksualnej. Kto popiera pana Marcela w tej słusznej sprawie niech się wpisze. A pieniądze studentowi się przydadzą.

PS. Kto nie czytał o panu Marcelu - to tu jest wszystko napisane
www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120419/POWIAT16/120419377

Obserwuj wątek
    • Gość: MONT Szamelan !! a może Bachus IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.04.12, 09:15
      To człowiek bohater, starsznie miło spotkac i podyskutowac z nim na ulicy. Walczy o najmniejszy drobiazg, nie boi się i mówi głośno. Trochę wariat, ale przesympatyczny. Czy Bachus może???? To bardziej symbol, tradycja, twarz Święta Zielonej Góry....
      • Gość: bomba Re: Szamelan !! a może Bachus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.12, 09:44
        Mysle, ze na ten zaszczytny tytuł zasługuje lubuski poseł Peło - Stefan ,,Owad'' N. Wybitna osobowsoc w skali województwa, a nawet kraju i Europy.
    • Gość: hiro słucham...... IP: *.gorzow.mm.pl 19.04.12, 09:49
      czego wy znowu nie wiecie;-)
      • Gość: jan Re: słucham...... IP: 109.110.199.* 19.04.12, 10:21
        A gdzie Michał Malitowski?
        • Gość: aby Re: słucham...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.12, 10:44
          Idiotyczny pomysł.
          Ta reklama spłynie jak majowy kapuśniaczek.
          Za te pieniądze pani Marszałek może ufundować komuś stypendium szkolne lub dopłacić innemu dziecku na kurację medyczną.
          A tu już słychać "dobra kasa".
    • maklert Tylko Marcinkiewicz 19.04.12, 11:27
      Marcinkiewicz - lubiany? lubiany! :)
      rozpoznawalny? i to jak, najbardziej ze wszystkich lubuszan! :)
      no i widać, że przedstawiciel naszego regionu bo rozwiedziony, a w lubuskim jest największy odsetek rozwodów ;)

a poza tym przystojny, wysportowany, inteligentny z sukcesami i ma ładną kobietę :)
      Pasuje idealnie :)
      • Gość: ogranięty Dudziakowa :-) tej woda sodowa jeszcze nie ..... IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.04.12, 11:42
        uderzyła do głowy.
        Nadwyraz szczera i miła.
        Pieknie wypadła w Bitwie na Głosy
        Pięknie pokazała nasze miasto
        • Gość: eFGe Re: Dudziakowa :-) tej woda sodowa jeszcze nie .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.12, 12:36
          śmieszy mnie ten plebiscyt. Po raz kolejny pokazuje, że Lubuskie to dla UMar tylko Zielona Góra. Gdzie Bałdych? Gdzie Prońko? nie wspominając o ciągle popularnym Kaziku Marcinkiewiczu.

Najbardziej rozpoznawalny z tego towarzystwa jest dziennikarzyna Lis, aktorka Brodzik i zielonogórscy kabareciarze. Cała reszta? Pff tacy Lubuscy jak ich portfele (poza PePe, do którego mam wielki szacun, choć reprezentuje barwy Zielonej). Jak mamy tego koszykarza to równie dobrze mógłby być Gollob. Też czuje się świetnie w Gorzowie.

Śmiech mnie ogrania jak mówią o innowacjach, ci ludzie nie symbolizują biznesu, a różne inne dziedziny. Bardziej pasowałby to tego tytułu formowicz o ksywie mmmmm, on przynajmniej z powodzeniem działa w biznesie. Pewnie zaraz na forum zlecą się leśne dziadki, które będą twierdziły, że innowacje mogą być wszędzie nawet w sferach społecznych czy medialnych. A nie będą potrafiły wytłumaczyć technologicznego sukcesu malutkiej Estonii, przy braku jakichkolwiek istotnych wynalazków i produktów made in Poland. Jakie władze i ich klakierzy taki rozwój. Ehhh
    • Gość: ość Re: Szukamy twarzy Lubuskiego! Potrzebny bohater IP: *.play-internet.pl 19.04.12, 12:47
      jam Ci to jest
      nie smagła ma cera, nie śliczne me lico
      nie chytre nazwisko cokolwiek bugwico
      nie stopnie doktorskie ,nie szaleństwo na starcie
      lecz wynajem izdebki jak w plastrze komórki
      co przynosi mojemu warroza korzyści w postaci gotówki
      i codzienna mozolna na życie ma szansa
      że wstanę rano do kwadransa
      że zdąże na autobus lub auto odpali
      ot i to cała ma szansa że kadrowa zaspali
      ale to jam Ci jest bohaterem wzgardzonym przez władze
      która, takimi jak ja pogardza zuchwale
      budując jakiś swoich ego kopiec
      zapomina o przynależnościach
      szukając sławy gdzieś daleko , koło warszawy
      pewnie z myśla o przeprowadzce
      lecz baczcie ,że wam to zabawa nam chodzi o życie

• Gość: Quest Twarz odzwierciedla region Lubuski IP: *.dsl.bell.ca 20.04.12, 04:14
        Do takiej "twarzy" pasuje ... no kto .... nie kto inny jak SB-ek z Sulechowa Zdzislaw O..... odpowiada regionowi i jego profilu jaki zostal stworzony przez lata wladcow czerwonych , ktorzy znalezli tutaj swoiste schronienie , spojrzcie ilu jest bylych wojskowych , policjantow , bylych politrukow i oczywiscie psow goniczych....ZOMO , SB i ich pokolenia .....nie myle sie , prawda !!!!!!!
        • Gość: lubuszanin Re: Twarz odzwierciedla region Lubuski IP: *.199.110.109.in-addr.arpa 20.04.12, 19:40
          Ja bym zgłosił Prof. dr hab. Ilonę Politowicz - Prodziekana ds. jakości kształcenia Wydziału Ekonomii i Zarządzania Uniwersytetu Zielonogórskiego, którego od wielu lat jest podstawowym filarem, Kierownika Zakładu Marketingu i Komunikacji Wizualnej WEiZ UZ. Chyba jedynego, liczącego się przedstawiciela UZ w Polskiej Akademii Nauk. Twórczynie wielu programów nauczania i projektów naukowych docenionych na arenie międzynarodowej. Członka Rady Nadzorczej Radia Zachód. Osobę, której praca naukowa związana z komunikacją wizualną, jak i ta związania z projektowaniem, grafiką 2 i 3d rozpoznawalna jest na całym świecie. Myślę, że w województwie lubuskim nie wiele jest osób, których twarz w tak znakomity sposób mogłaby reprezentować nasz region. Drodzy Państwo. Dobra twarz symbolizująca znaczne osiągnięcia to najlepsza wizytówka wzmacniającą markę regionu, będącą hologramem niosącym przesłanie innowacyjności i sukcesu w XXI wieku. Dlatego, gdyby to ode mnie zależało zgłosiłbym Prof. Ilonę Politowicz z Uniwersytetu Zielonogórskiego
          • Gość: obywatel zg Re: Twarz odzwierciedla region Lubuski IP: *.199.110.109.in-addr.arpa 20.04.12, 20:57
            popieram prof. Ilonę Politowicz
          • Gość: Quest Re: Twarz odzwierciedla region Lubuski IP: *.dsl.bell.ca 22.04.12, 02:30
            Gdyby to odemnie zalezalo to zapytalbym prof. Ilone o to czy mozna jej imie tarzac w tym tyglu rozmazanych niecnych twarzy regionalnych....od marszalkowskiej po zuzlowe skonczywszy , wiec lepiej naukowe osiagniecia niech sluza jej i pokoleniu zdrowszej generacji .
            • Gość: lubuszanin Re: Twarz odzwierciedla region Lubuski IP: *.199.110.109.in-addr.arpa 22.04.12, 12:09
              Do Quest.>>>
              Masz racje ale mimo wszystko byłby to "ktoś" wśród tylu - przyznam Ci rację - "miernych" twarzy, których jedyna cechą wspólną jest bez wątpienia to ze są znane. A tak naprawdę dorobek mają powiedzmy skromny, "średniej jakości". Niestety drogi Quest większość typowanych na giełdzie twarzy to "autorytety funkcyjne" a nie rzeczywiste. Czyli postacie wybieralne jak politycy, rektorzy lub drugorzędowe aktorki, sportowcy czy dziennikarze, którzy mieli już swoje 5 minut. Ale tak mój Quest-cie wygląda dzisiaj promocja marki regionu, która zagubiła się w obszarze kiepskiej symboliki i niezrozumiałych haseł.
              • Gość: Quest Re: Twarz odzwierciedla region Lubuski IP: *.dsl.bell.ca 22.04.12, 13:25
                Gość portalu: lubuszanin napisał(a): Ale tak mój Quest-cie wygląda dzisiaj promocja marki regionu, która zagubiła się w obszarze kiepskiej symboliki i niezrozumiałych haseł.....
                Cennie to ujete....za taka wlasnie cene (25.000 pl ) bedzie "wadza" rozrzucala czyjas twarz na bilbordach lub gdzies tam w telewizyjnych reklamach za ktore ten "ktusik" moglby zebrac powiedzmy 500 tysiecy srebrnikow polskich... :o)
                Jesli juz bedzie ten"ktusik" wylansowany to wylania sie pytanie co ten "ktusik" ma rekalmowac jakie "tworcze dzielo" bedzie lansowane z tym twarzowym "ktusikiem" , tego nie moge przelknac bo mozna komus wyrzadzic lwia przysluge i w ten sposob ponizyc.... podniesc sie pozniej jest bardzo trudno a "twarz" bedzie juz zeszpecona....patrz jak wygladaja politycy z dawnej i obecnej swity nie tylko regionalnej ......szkoda nawet komentowac.... :o(
                Pomysl ten raczej stwarza lepsza szanse na sukces w grupowym wydaniu z regionalnymi osiagnieciami z kulturowa oprawa i zacheta turystyczna przeplatana z gospodarczym zapleczem na stworzenie wizji do inwestycji....reszta tylko bedzie domyslem .... :o) zadnej w tym urazy nie bedzie a efekt bedzie odzwierciedlal zamiary regionu......

• Gość: xxx Re: Szukamy twarzy Lubuskiego! Potrzebny bohater IP: *.199.110.109.in-addr.arpa 21.04.12, 18:34
      zgadza sie, nic szczególnego
    • makusyn Re: Szukamy twarzy Lubuskiego! Potrzebny bohater 22.04.12, 12:16
      Oczywiście że Ula Dudziak!
      • Gość: lubuszanin Re: Szukamy twarzy Lubuskiego! Potrzebny bohater IP: *.199.110.109.in-addr.arpa 22.04.12, 12:38
        Osobiści "nie kręci" mnie jej muzyka ale jeśli ktoś lubi. Moim zdaniem to gwiazda niszowa wiec średnio nadaje się na promocje marki regionu. Prawda jest taka, że region a więc "rzeczywisty przedmiot" musi być promowany "wizualnym symbolem" w pełni atrakcyjnym tzn. estetycznym i wartościowym zarazem, za którym coś się kryje. Powinna być to więc atrakcyjna twarz, za którą idzie prawdziwie wartościowy, uniwersalny dorobek. Tutaj kluczowe są obydwa elementy.
    • Gość: pol Re: Szukamy twarzy Lubuskiego! Potrzebny bohater IP: *.199.110.109.in-addr.arpa 23.04.12, 11:25
      Marcel nie byłby zły lepszy od proponowanych ;)
    • e_werty Re: Szukamy twarzy Lubuskiego! Potrzebny bohater 23.04.12, 21:38
      Chyba twarzy w cudysłowiu?

Chodzi chyba o autorytet i uznanie dla poczynań i sukcesów. Bo twarz to można wybrać na wyborach miss Polski!
      To podobnie jak z Papieżem - wśrod jego wielbicieli jest wielu ktorzy wielbią go jako człowieka sukcesu! Polaka ktorego zna cały świat... to co zostawił po sobie to niewielu (łacznie ze mną!) rozumie a nawet przeczytało!
      Na dzień dzisiejszy nie widzę takiej postaci - nie tylko jako "twarzy lubuskiego" ale i autorytetu dla Polski! a to wydaje mi sie groźniejsze.
    • Gość: silesia Re: Szukamy twarzy Lubuskiego! Potrzebny bohater IP: *.199.110.109.in-addr.arpa 23.04.12, 22:48
      e_werty Poczytaj trochę o życiowym dorobku Prof. dr hab. Ilony Politowicz to może zmienisz zdanie na temat tego, że nie ma do tego odpowiedniej osoby.
      • Gość: Quest Re: Szukamy twarzy Lubuskiego! Potrzebny bohater IP: *.dsl.bell.ca 24.04.12, 00:27
        Gość portalu: silesia napisał(a): Poczytaj trochę o życiowym dorobku Prof. dr hab. Ilony Politowicz to może zmienisz zdanie na temat tego, że nie ma do tego odpowiedniej osoby.
        ...... Chcesz reklamowac kogos bez zgody , a moze juz zaliczasz kwote z tej reklamy , uparte dazenie do malo wartosciowej sprawy jednoosobowej "instytucji" , nie moge czegos w tym zrozumiec , jednosobowy sukces polecasz za pieniadze podatnika ?????
        • Gość: Silesia Re: Szukamy twarzy Lubuskiego! Potrzebny bohater IP: *.199.110.109.in-addr.arpa 24.04.12, 09:49
          Quest nie mierz wszystkich swoją miarką. Poprostu nasz region powinien reprezentować ktoś z dorobkiem lecz prawdziwym a nie sztucznie wykreowanym.
          • Gość: Silesia Re: Szukamy twarzy Lubuskiego! Potrzebny bohater IP: *.199.110.109.in-addr.arpa 24.04.12, 10:00
            Po drugie Quest nie ode mnie zależy kogo wybiorą władze wojewódzkie ja na to wpływu nie będę miał. Lecz gdyby nasze władze regionalne miały choć odrobine wiedzy na temat koncepcji budowania marki regionu, pozycjonowania, tworzenia targetów oferty regionalnej oraz budowaniu strategii promocji regionu to szukali przede wszystkim takich osób jak prof. Politowicz. Dzisiaj inwestorów nie interesują niezrozumiałe hasła i symbole graficzne. Nie interesuje go też buzia drugorzędowego celebrytu, dziennikarza czy urzędnika zarządzającego urzędem, uczelnią czy innym tworem. Inwestorów interesuje kompleksowa oferta tworząca markę regionu oraz unikatowa, bezcenna wiedza regionalna tworzona właśnie przez takie osoby jak Prof. dr hab. inż. Politowicz. A twoje oskarżanie mnie o chęć odcinania kuponów jest po prostu nieładne bo ja na pewno z tym nic wspólnego nie będę miała.
            • Gość: Silesia Re: Szukamy twarzy Lubuskiego! Potrzebny bohater IP: *.199.110.109.in-addr.arpa 24.04.12, 10:26
              Po drugie Quest nie ode mnie zależy kogo wybiorą władze wojewódzkie ja na to wpływu nie będę miał. Lecz gdyby nasze władze regionalne miały choć odrobine wiedzy na temat koncepcji budowania marki regionu, pozycjonowania, tworzenia targetów oferty regionalnej oraz budowaniu strategii promocji regionu to szukali przede wszystkim takich osób jak prof. Politowicz. Dzisiaj inwestorów nie interesują niezrozumiałe hasła i symbole graficzne. Nie interesuje ich też buzia drugorzędowego celebryty, dziennikarza czy urzędnika zarządzającego urzędem, uczelnią czy innym tworem. Inwestorów interesuje kompleksowa oferta tworząca markę regionu oraz unikatowa, bezcenna wiedza regionalna tworzona właśnie przez takie osoby jak Prof. dr hab. Politowicz. A twoje oskarżanie mnie o chęć odcinania kuponów jest po prostu nieładne bo ja na pewno z tym nic wspólnego nie będę miała.
              • Gość: Quest Re: Szukamy twarzy Lubuskiego! Potrzebny bohater IP: *.dsl.bell.ca 24.04.12, 22:07
                Gość portalu: Silesia napisał(a): A twoje oskarżanie mnie o chęć odcinania kuponów jest po prostu nieładne bo ja na pewno z tym nic wspólnego nie będę miała.....
                ..... Sz.Pani/Panie.... nie dokladajmy sobie czegos co nie zostalo okreslone/wypowiedziane a swoja droga to zadna praca nie hanbi i z kuponow tez sa dobre pieniadze ( na marginesie) .
                Patrzac z oddali widze , ze nie bedzie wspolnej i jednolitej formy dzialania w tym regionie , prywata , "skubanie do wlasnej kiesy" staje sie mianem gorowania nad czyms co nie jest mi znane w zadnym innym zdrowym systemie polityczno-gospodarczym , chyba , ze zajrzymy do wschodnich braci..... :o)
                Dzisiaj inwestor chce widziec rowniez swoj udzial w rozwoju regionu jesli ma stworzyc dlugofalowy rozwoj swego biznesu , prosze sie rozejrzec wokol krajow rozwinietych i tych , ktore przebily sie ze starych modeli regionow upadlych gospodarczo..... z szacunkiem .... :o)
          • Gość: Quest Re: Szukamy twarzy Lubuskiego! Potrzebny bohater IP: *.dsl.bell.ca 24.04.12, 22:11
            Gość portalu: Silesia napisał(a):
            > Quest nie mierz wszystkich swoją miarką. Poprostu nasz region powinien reprezen
            > tować ktoś z dorobkiem lecz prawdziwym a nie sztucznie wykreowanym.
            ....Z pelnym szacunkiem , dlaczego wiec mam kreowac jedna postac w tworzeniu zbiorowego wizerunku regionu....cos mi to nie pasuje.
      • e_werty Re: Szukamy twarzy Lubuskiego! Potrzebny bohater 24.04.12, 10:37
        Prof. dr hab. Ilony Politowicz

...ze zdjęć wynika że to raczej "twarz Ukrainy"!
    • Gość: HIRO artura łukasiewicza stać na takie bezprawie? IP: *.gorzow.mm.pl 24.04.12, 11:32
      Na nich nas na pewno nie stać, tak jak na pochodzącego z Zielonej Góry Tomasza Lisa i Kubę Wojewódzkiego.
      napisałem emilka do kuby.............za bezprawne wykorzystanie wizerunku i.................
      KUBA -TY JEBANY FALBAZIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
      TO KOSZALIN JEST W ZIELONOGÓRSKIM?;-))))))))))))))))))))))))))))
      • Gość: lubuszanin Re: artura łukasiewicza stać na takie bezprawie? IP: *.199.110.109.in-addr.arpa 24.04.12, 15:05
        Twarz Ukrainy? Co za bezszczelny g..j.
        • Gość: widz Re: artura łukasiewicza stać na takie bezprawie? IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.12, 16:01
          Tymoszenko?
        • e_werty Re: artura łukasiewicza stać na takie bezprawie? 24.04.12, 17:30
          Co za bezszczelny g..j.

... brak ci kindersztuby.
    • Gość: zg mati Re: Szukamy twarzy Lubuskiego! Potrzebny bohater IP: *.199.110.109.in-addr.arpa 10.08.12, 13:59
      Ciekawe czy udało się im znaleźć tego naszego lubuskiego bohatera. Ja proponowałbym Bogacką.
    • Gość: ja Re: Szukamy twarzy Lubuskiego! Potrzebny bohater IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.12, 18:25
      Myślę, że najlepszym kandydatem jest Wadim Tyszkiewicz - Prezydent Nowej Soli. Ma
      osiągnięcia w dziedzinie gospodarczej i wiele pomysłów na rozwój nie tylko swojego
      miasta.
    • Gość: pro-sio Re: Szukamy twarzy Lubuskiego! Potrzebny bohater IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.12, 11:56
      "Marszałek lubuski planuje kampanię reklamową innowacyjnych przedsięwzięć w gospodarce i nauce"

Zadał sobie ktoś pytanie , o jakie innowacje i przedsięwzięcia chodzi ?
      Gdzie one są ?
      Kolejna propaganda sukcesu w tym skansenie-ostoi dawnego PRL-u w wykonaniu wsołych jak zawsze lubuskich władz.
      A co - jak się bawić to na całego. Innowacyjne dziury w drogach, ale humor dopisuje.
      ...
      Dobra; jeżeli juz wybieramy , to zgodnie z lubuską linią sukcesu - ten z piłką w środku. Po Edim i tym co poślubił blondynę, ten będzie w sam raz.
      Lubuski Tercet Egzotyczny...
      • Gość: Hans Re: Szukamy twarzy Lubuskiego! Potrzebny bohater IP: *.pools.arcor-ip.net 12.08.12, 15:09
        Ha ha a są takie?
    • Gość: nicelus Re: Szukamy twarzy Lubuskiego! Potrzebny bohater IP: *.dip.t-dialin.net 13.08.12, 11:29
      Może lubuski poseł Stefan Niesiołowski?

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka