Dodaj do ulubionych

Jak wydać pięć milionów?

IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.06.04, 20:15
Skoro są te pieniądze, to warto je sensownie wydać - ja równiez proponowałbym
remont dróg, a zwłaszcza Al. Zjednoczenia i Konstytucji III Maja oraz pl.
Powstańców Wielkopolskich. Nie zapomniałbym również o dworcu PKP i
tamtejszych peronach (starsi ludzie mają problem, by z nich dostać się do
wagonów).
Obserwuj wątek
    • Gość: polityk Re: Jak wydać pięć milionów? IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.06.04, 20:36
      Kupić każdemu mieszkancowi Zielonej Góry po pół litrze wódki, kilo kiełbasy i
      paczce fajek.
      ... a resztę przelać mi na konto :-)
      • Gość: rodzic Re: Jak wydać pięć milionów? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 22.06.04, 20:57
        szkoły remontować bo sie sypią
        • Gość: Castoramek "zgubiło się" chyba trochę więcej miejskiej kasy ? IP: 217.153.130.* 23.06.04, 15:14
          Do dupy z takim budżetem jak nagle "znalazło się " 5 milionów. Jak on był
          zaplanowany ?
          Argumenty skarbniczki moga trafić jedynie do Ronowiczowej, której takie alibi
          wystarcza...narazie.
    • Gość: IIIks Re: Jak wydać pięć milionów? IP: *.ztpnet.pl 22.06.04, 22:10
      Rewia.Obciach.Konstytucji 3 maja,a nie III,gdyż to zarezerwowane jest dla
      numeracji miesięcy:-).PKP nie wchodzi w rachubę ,bo to nie jest własność
      miasta.Mam wrażenie,że znowu pisze to moja ulubiona radna SLD:-)
      • Gość: Radna Eleonora Re: Jak wydać pięć milionów? IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.06.04, 18:38
        jak już! I jaki tam obciach. Spójrz na meritum, a nie na rzymską trójkę, skoro
        arabska mi na klawiaturze nie wskakuje... A dworzec to taka wizytówka i dużo
        może powiedzieć o mieście tym, którzy widzą go tylko z okien wagonów.
    • tera2 Re: Jak wydać pięć milionów? 22.06.04, 22:11
      Remont miejskich ulic to najlepszy pomysł a zwłaszcza Konstytucji i
      Zjednoczenia.A ratusz remontować to chyba dla radnych żeby mieli ładnie.
    • Gość: magr SKATE PARK IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.06.04, 22:17
      Przepiękny skate park przy ulicy widziałem w Sztokholmie. Młodzież (łącznie z
      dziewczętami) dosłownie szalała na torach. Może warto byłoby pomyśleć u nas o
      czymś takim. Widzę młodzież siedzącą na murkach i schodach, tak mieliby jakieś
      zajęcie. Pozdrowienia dla Pani Prezydent.
      • Gość: IIIks Re: SKATE PARK IP: *.ztpnet.pl 22.06.04, 22:34
        Masz dwa skate parki w ZG.
    • Gość: zielonogorzanin Re: Jak wydać pięć milionów? IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.06.04, 07:16
      ostatnio bylem na deptaku, wszedlem tez do ratusza - jakos nie wydawal sie az
      taki straszny zeby go remontowac;
      • Gość: Karol Re: Jak wydać pięć milionów? IP: 217.98.121.* 23.06.04, 08:32
        położyć kostkę na deptaku, dać wiećej pieniędzy na rewitalizacje, bo to szansa
        na estetycznywygąd starówki a przez to na ożywienie deptaka.
        • Gość: zielonogorzanin Re: Jak wydać pięć milionów? IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.06.04, 11:22
          jaka kostke?? polbruk?? nieeeee - tylko nie to, zadnej kostki, prosze!
    • Gość: Maxx Re: Jak wydać pięć milionów? IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.06.04, 08:43
      Znajac pczynania obecnej ekipy ,mysle ze najchetniej wydaliby te pieniazki na
      pomoc kosciolowi lub wspomozenie miejscowych przedsiebiorcow poprzez
      sciagniecie kolejnego hipermarketu np.przy bohaterow westerplatte.
      • Gość: Kasia Re: Jak wydać pięć milionów? IP: *.lukas.com.pl 23.06.04, 10:46
        Co za "geniusz" przez Ciebie przemawia...
    • Gość: jacol Re: Jak wydać pięć milionów? IP: *.klub.med.pl / *.klub.med.pl 23.06.04, 11:35
      no coz tak naprawde to mam to gzdies bo i tak znajac zycie pani prezydent ma
      takie pojecie o wydawaniu pieniedzy jak ja o fizyce jadrowej ale jedno jest
      pewne pod stolem ile poszlo pieniazkow nikt tego nie wie a tutaj takie wielkie
      halo o jakies 5 banieczek pozdrawiam
      • Gość: Karol Re: Jak wydać pięć milionów? IP: 217.98.121.* 23.06.04, 12:16
        Nie Polbruk, kostkę jak na ulicy Jedności lub na Vaclavskie Namesti w Pradze
        • Gość: kasiek Re: Jak wydać pięć milionów? IP: 213.199.238.* 23.06.04, 15:23
          Ja bym sobie na jej miejscu wyremontowal drogi biegnące do nowego domu, bo tam
          dziura na dziurze i szkoda jej drogich bryk.
    • Gość: karotek Re: Jak wydać pięć milionów? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 23.06.04, 15:43
      Remont ratusza, zakup nowych mebli, wymiana nagłośnienia - 400 000zł.

Wydatek, który jest raczej niepotrzebny.
      Meble, które znajdują się w biurach są w dobrym stanie, nie wymagają wymiany.
      Na sali sesyjnej nagłośnienie działa ok. To nie jest koncert, gdzie dzwięk musi
      być idealny.
      Wolę, aby za te 400 000zł wyremontować którąkolwiek szkołę. Więcej osób
      skorzysta.

Pozdr.,
      MMM
      • Gość: IIIks Re: Jak wydać pięć milionów? IP: *.ztpnet.pl 23.06.04, 16:43
        Karotku. Ratusz to nie tylko sala sesyjna,ale również Urząd Stanu Cywilnego:-)
        • Gość: karotek Re: Jak wydać pięć milionów? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 25.06.04, 15:38
          Tylko, ze to naglosnienie, to chyba jednak na sali sesyjnej chca remontowac, no
          nie?
          Chyba, ze Pan Przewodniczacy do swojej sekretarki przez mikrofon przemawia ;-).

Pozdr.,
          MMM
    • Gość: Satyr Re: Jak wydać pięć milionów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 17:38
      A może pokryć by tymi pieniędzmi dziurę budżetową, która wynosi o ile dobrze
      pamiętam około 8 milionów. Miasto by zaoszcządziło na kosztach kredytów.
      • fridjof Re: Jak wydać pięć milionów? 23.06.04, 18:28
        rewelacja !!!, ale zbyt to proste rozwiązanie, na pewno radni wymyślą coś
        bardziej podniecającego
    • Gość: sagan koncert Pink Floyd na winobranie zorganizować IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.06.04, 15:43
      • Gość: kobra Re: koncert Pink Floyd na winobranie zorganizować IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 25.06.04, 16:17
        sale widowiskową budować !
    • woter Re: Jak wydać pięć milionów? 26.06.04, 16:24
      nie wydawać na siłę !!!
      • Gość: TIER Re: Jak wydać pięć milionów? IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.06.04, 17:28
        Dajcie je mnie. Ja je zakopie gleboko na odludziu, a jak bede naprawde
        potrzebne to wam pokaze gdzie sa :)
        A tak bardziej powaznie to moze remont ul.Łóżyckiej. Szczegolnie jej odcinek
        przy kosciele tego wymaga.
    • Gość: metr Re: Jak wydać pięć milionów? IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.07.04, 01:43
      Wyremontować wreszcie oba budynki szkoły muzycznej.
      Zmienić ogrzewanie z węglowego na gazowe, okna,
      elewacje itd. Gruntowny remont. Zrobić wentylację
      w auli. To są budynki w centrum miasta. Jeden
      na Niepodległości, drugi na Chrobrego.

• Gość: basia Re: Jak wydać pięć milionów? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 02.07.04, 11:51
      popieram szkołę muzyczną, dbajmy o nasze dzieci

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka