chirurg67 22.06.12, 16:01 jeżeli to prawda, że nauczyciel w Polsce zarabia więcej za godzinę lekcji niż chirurg za godzinę operacji to emigruję na Kubę, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: you-reck o-goorek Re: zarobki nauczycieli IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.12, 16:39 szerokiej drogi. możesz też, ewentualnie zmienić zawód - np. anglistów nadal brakuje, a jako lekarz zapewne masz ten język opanowany, wystarczy zrobić podyplomowe studia, albo przedstawić certyfikat np. FCE, lub CAE. Jak już zweryfikujesz swoje "jeżeli to prawda", zapraszamy ponownie na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: zarobki nauczycieli IP: *.home.aster.pl 22.06.12, 16:49 42 zł brutto/ 20 lat pracy/n-l dyplomowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: zarobki nauczycieli IP: *.home.aster.pl 22.06.12, 16:57 No to transparentnie: zasadnicza-2995 zł wysługa-568 zł ( maksymalna) motywacyjny-50 zł wychowawstwo-120 zł Netto: 2637 zł Miasto: 40 tyś. mieszkańców/ 20 lat pracy/ n-l dyplomowany/ brak nadgodzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REAL Re: zarobki nauczycieli IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.06.12, 19:35 Patrz a ja słyszałem ( od pielegniarki,czyli "u żródła") ,że w zielonogórskim szpitalu lekarze zarabiają po 20 000 -30 000 pln!!!!!! /miesiecznie Nauczyciele też tyle zarabiają -tyle ,ze za 8-10 miesiecy !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: zarobki nauczycieli IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.12, 21:11 Ogólnie śmieszny post... ten chirurg 67 to jakiś nieudacznik, nie znam biednego lekarza, a nauczycieli tak.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CO-CO Re: zarobki nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.12, 16:39 Może to zimny ? Chirurg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antidebillos Re: zarobki nauczycieli IP: 66.230.230.* 23.06.12, 10:37 Jak ci się znudziła jazda mercedesem, to wybierz rower i idź na nauczyciela. Biologii możesz uczyć z marszu. Też będziesz miał te 'kokosy'. A najlepiej zapisz się na krawężnika, po 15 latach emeryturka. Możesz też zostać górnikiem, trepem czy ubrać togę. Zawodów dla leniwych u nas nie brakuje, twoi koledzy w kitlach także nie narzekają, ewentualnie zapisz się do partii i startuj w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: zarobki nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.12, 17:17 Uczę prywatnie. Biorę 30 PLN za 45 minut. Idę do lekarza. Bierze 100 PLN za 20 min. Ceny z naszego miasta. Już wiesz, jaka prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PVA Re: zarobki nauczycieli IP: *.home.aster.pl 23.06.12, 22:32 I obaj nie odprowadzacie od tego podatku:) A ja od każdego grosika... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: zarobki nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.12, 11:57 To, co robisz, nazywa się insynuacją. Oboje odprowadzamy. Ja - przez firmę dydaktyczną (jest takich kilka w ZG). On - przez "przychodnię" (niepubliczny zakład opieki medycznej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: zarobki nauczycieli IP: *.dynamic.chello.pl 24.06.12, 02:41 Podaj swoja stawke za godzine operacji to moze ktos ci odpowie ile ma nauczyciel, Ale jak zadajesz takie pytanie to do ciebie pod skalpel nie chcialbym trafic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: zarobki nauczycieli IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.06.12, 19:27 Pal sześć zarobki, ale chirurg nawet w Zielonej Górze nie jednemu uratował życie, a każdy uczeń w Zielonej Górze musi mieć korepetycje, bo go nic w szkole te jołopy nauczyciele nie są w stanie nauczyć..., poza Zieloną Górą Zeby dostać się na dobre studia... Odpowiedz Link Zgłoś
na_uczyciel Re: zarobki nauczycieli 24.06.12, 21:43 Koledze przydałyby się korepetycje z polskiego w Zielonej Górze, bo Ciebie naprawdę jakiś "jołop" musiał uczyć :) Poza tym takie stwierdzenia ogólne nic do dyskusji nie wnoszą. O chirurgach zaszywających pacjentom chusty słyszymy co chwilę. W każdym zawodzie znajdzie się taki, na którym później opierają się tacy, jak ty, szukający sensacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: zarobki nauczycieli IP: *.dynamic.chello.pl 24.06.12, 23:48 Znam niejednego ucznia, ktory dostal sie na dobre studia poza ZG nie muszac brac korepetycji. I CO TERAS? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: zarobki nauczycieli IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.06.12, 07:45 W naszym szpitalu żaden chirurg chusty nie zaszył, poza tym zawsze leczyć możesz się sam Obywatelu... A cóż sam nic się nie nauczysz w szkole - tylko dzięki naszym wspaniałym pedagogom możesz wyjść na ludzi. A konieczność korepetycji? No cóż ... Ciekawe dlaczego tak wszyscy tu bronią tych biednych nauczycieli? Ciekawe dlaczego tak pastwicie się Państwo nad zarobkami lekarzy, o których zaczęły już krążyć legendy... Czyżby zwykła zawiść ludzka???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wejta Re: zarobki nauczycieli IP: 212.109.132.* 25.06.12, 09:33 Chętnie leczyłbym się sam, ale jak wiesz to niemożliwe. W ostatnich tygodniach zupełnie straciłem zaufanie do konowałów. Nigdy ich szczególnie nie ceniłem, ale gdy teraz okazuje się, że ludzie, od których często zależy czyjeś życie nie umieją wypisać poprawnie recepty, to włosy dęba stają! Zarobki lekarzy nie są legendarne, można je łatwo sprawdzić chociażby przeglądając jawne zeznania majątkowe radnych, którzy są doktorami. Okazuje się, że jeden z drugim głąbem rodzinnym (zajęcie chyba dla tych najgłupszych), który nie jest nawet w stanie sprawdzić w tabelce, który lek jest refundowany, zarabiają często po kilkadziesiąt tysięcy miesięcznie. Nie jestem nauczycielem, ale przypomniały mi się dwa przysłowia na ich temat, chińskie i arabskie: "Jeszcze nigdy w historii nikt nikogo niczego nie nauczył, gdyż człowiek uczy się sam." "Głupiec zawsze obwinia za swoją głupotę nauczycieli." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: zarobki nauczycieli IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.06.12, 10:32 Bardzo przawdziwe te przysłowia I tu dochodzimy do sedna szkoła wcale nie jest potrzebna, przynajmniej w takiej postaci jak jest... Tylko co wtedy z tysiącami tych i tak "biednych" ( tzn. tak mało zarabiających przy tak ogromnym wkładzie pracy) nauczycielami? Odpowiedz Link Zgłoś
er_ra Re: zarobki nauczycieli 20.11.13, 17:41 Niestety, żadnemu chirurgowi w ZG nie powierzyłabym swojego zdrowia i życia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: zarobki nauczycieli IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.06.12, 23:27 "Pokaż lekarzu co masz w garażu"...niech i nauczyciel pokaże swoja bryke ,bedziemy mieli porównanie bo PIT nie ukrywajmy nie oddaje całej prawdy -wie to kazdy kto sie leczył w Polsce.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aQQ Re: zarobki nauczycieli IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.13, 15:11 NIE ZABIERAJCIE NICZEGO NAUCZYCIELOM TYLKO INNYM ZAWODOM DAJCIE TO SAMO - roczny płatny urlop dla PODRATOWANIA zdrowia nadszarpniętego na działce, pracę 20 godzin w tygodniu, ferie, wakacje, obligatoryjny ekwiwalent urlopowy po 1000 zł na każde wakacje, zapomogę zdrowotną 500 zł raz w roku na lekarstwa (w tym kremy do twarzy, fervex, espumisan, witaminy, rutinoscorbin, syropy i inne), fundusz socjalny na wycieczki, 13 tkę, 14 tkę , i wynagrodzenie na poziomie średniej krajowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqriva Re: zarobki nauczycieli IP: *.dynamic.chello.pl 28.11.13, 15:42 Jestem za, a nawet przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: zarobki nauczycieli IP: *.204.245.121.dsl.dynamic.t-mobile.pl 12.12.13, 21:25 Nauczyciele nie mają 14, mają je górnicy. Nauczyciele pracują 20 godzin, ale nie w tygodniu, ale w 2 dni, dlatego nie mam wyrzutów sumienia, że mam wakacje. Mój tydzień pracy to jest i 80 godzin, bo moja praca daleko wykracza poza godziny dydaktyczne. Poza tym wydaję własne pieniądze na ksero, papier, prąd do komputera, na którym pracuję po kilka godzin dziennie, także w weekendy, telefony do rodziców moich uczniów, drukarkę. Mam własny długopis, wszelkie potrzebne mi przybory, a także czasem na bilety dla moich uczniów. Bo mój pracodawca wyznacza mi obowiązki, ale nie daje mi środków, abym się z tych obowiązków wywiązała. Też tak masz? Wydajesz własną kasę (kilkadziesiąt złotych miesięcznie), aby móc spełniać swoje obowiązki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kopidoł Re: zarobki nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.13, 21:36 To idz do kopalni tak jak to zrobił elektryk, mechanik...i wielu innych skuszonych podobno 14-stką. Wykształcenie powinno pomóc w rozwiązaniu problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bayobongo Re: zarobki nauczycieli IP: *.dynamic.chello.pl 01.09.14, 13:59 Taka wiadomość to miód na moje serce. Szkoda, że to tylko 3 tys. Powinno być 30 albo i wiecej tysięcy : biznes.onet.pl/wideo/od-tego-roku-3-tys-nauczycieli-bez-pracy,153512,w.html Odpowiedz Link Zgłoś