lizun9 03.12.12, 19:37 Zapyziała, wsiowa, zakompleksiona Zielonka znów się brandzluje swoim nieszczęsciem. W Warszawie te bilbordy też wiszą i nikt się nimi nie przejmuje. To po prostu kampania promocyjna. Takie coś czego w lubuskiem nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Macio Re: Poznań daje robotę. Tak wygląda drenaż rynku IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.12.12, 20:10 Prześmieszna ankieta... niebywale... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Re: Poznań daje robotę. Tak wygląda drenaż rynku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.12.12, 20:20 Zielona Góra, Wrocław, Szczecin, Gorzów, Poznań - tu ludzie szanują pracę. Nie szczujmy się nawzajem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Poznań daje robotę. Tak wygląda drenaż rynku IP: *.play-internet.pl 03.12.12, 21:19 No powiem szczerze, oferty pracy w Poznaniu miałem, ale ten czas dojazdu przeraża. Wyprowadzić się nie zamierzam, więc pozostaje się rozwijać w Zielonej Górze. Odpowiedz Link Zgłoś
amator_kielbasy Re: Poznań daje robotę. Tak wygląda drenaż rynku 03.12.12, 21:56 Czas dojazdu? Chyba żartujesz; to właśnie atut! W zeszłą sobotę pociągiem dojechałem w 1:57, a po otwarciu magistrali kolejowej pod Czerwieńskiem będzie 1,35-1:40. Lubię Poznań i uważam, że jest najbliższy Zielonej Górze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Poznań daje robotę. Tak wygląda drenaż rynku IP: *.dynamic.chello.pl 04.12.12, 17:55 Ale poprzednik pisał raczej o codziennym dojeżdżaniu. Dwie godziny w porównaniu do dziesięciu minut w ZG robi różnicę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyliżsobieconieco Re: Poznań daje robotę. Tak wygląda drenaż rynku IP: *.dynamic.chello.pl 03.12.12, 22:24 Całe szczęście, że w twoim metropolitalnym, nowoczesnym, pozbawionym jakichkolwiek kompleksów Gorzowie jest zupełnie inaczej ;) A bilbordów nie powiesili? Jaka szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pn Re: Poznań daje robotę. Tak wygląda drenaż rynku IP: *.icpnet.pl 04.12.12, 07:51 Zawsze tylko narzekanie, a treść ankiety świadczy tylko o jej autorze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Poznań daje robotę. Tak wygląda drenaż rynku IP: *.uz.zgora.pl 04.12.12, 09:29 ta ankieta nie powinna się była tu pojawić. To strasznie słabe. Bilboadry to przecież akcja marketingowa jakich wiele. Wzmacniają ją wszelkie komentarze i artykuły prasowe. Moim zdaniem koniem trojanskim to jest właśnie ta ankieta a nie jakiś bilboard. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak jest Re: Poznań daje robotę. Tak wygląda drenaż rynku IP: *.dynamic.chello.pl 04.12.12, 10:24 To prawda. Poza tym, nie wiem gdzie problem. W dobie Internetu jak ktoś chce znaleźć pracę w dowolnym miejscu na świecie, to nie potrzebuje do tego bilboardu. Na takich wątkach mają używanie ci, którzy zawsze są z czegoś niezadowoleni. Ludzie, otrząśnijcie się z tego, bo to już przybiera postać szaleństwa. Weźcie się do uczciwej roboty i przestańcie się wieszać u szyi każdej władzy w oczekiwaniu, że ta Wam coś da. Socjalizm się skończył. Sami sobie wybraliśmy ustrój i model ekonomiczny, w którym na pensję trzeba zarobić pracą, a pracę trzeba zdobyć kwalifikacjami. I nie ma się co obrażać i zaklinać rzeczywistości. Można jeszcze głosować na populistów, którzy tylko podgrzewają atmosferę i łudzą, że to zmienią, ale jak się dorywają do władzy, to nagle się okazuje, że istniejący porządek jest dla nich cacy. Czas, żeby to zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
umbralupus Robota dla zakompleksiałego zielonogórzanina? 04.12.12, 08:07 To autora ankiety należałoby zatrudnić do orania nieużytków w okolicach Poznania. Wyszły paskudne kompleksy leniwego zielonogórzanina. Wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do umbralupusa Re: Robota dla zakompleksiałego zielonogórzanina? IP: *.dynamic.chello.pl 04.12.12, 08:32 Wy gorzowiacy, łazicie po zielonogórskich forach i ciągle nam wmawiacie jakieś kompleksy, ale ja nie wiem dlaczego miałbym je mieć. Pomijam już fakt, że kompleksy z powodu miejsca urodzenia czy zamieszkania są mi zupełnie obce, to dlaczego na Boga miałbym mieć kompleksy gorzowskie??? Czy chcecie przez to powiedzieć, że Gorzów jest z jakiegoś powodu lepszym miejscem niż Zielona Góra? Coś wam się ludzie w główkach miesza. Jest dokładnie odwrotnie - to Gorzów nie może się otrząsnąć z kompleksu zielonogórskiego, dziedziczonego przez kolekne pokolenia i próbuje go leczyć wmawiając go nam. Ja mógłbym mieć ewentualnie kompleksy wobec ludzi znających kilka języków obcych, czy posiadających jakieś inne wybitne cech charakteru, ale zapewniam, że nikt w ZG niczego nie zazdrości Gorzowianom. Musicie sobie znaleźć jakąś inną formę tarapii, bo ta Wam wybitnie nie służy. Znam zaledwie kilka osób z Gorzowa, ale oni ciągle gadają coś w stylu "a u Was to, a u Was tamto". Po co Wam to? Budujcie swoje miasto i tożsamość i żyjcie sobie spokojnie, bo my niczego od Was nie chcemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: Robota dla zakompleksiałego zielonogórzanina? IP: *.gorzow.mm.pl 04.12.12, 08:49 > bie spokojnie, bo my niczego od Was nie chcemy. :-)))))))) dobre!!!!!!!!:-)))) napisz jeszcze kto to my......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do hiro Re: Robota dla zakompleksiałego zielonogórzanina? IP: *.dynamic.chello.pl 04.12.12, 09:03 Znaczy ja i wszyscy, których znam. Ty jesteś właśnie hiro w tej grupie gorzowskich nierobów, których na naszych forach najwięcej. Zadaj sobie pytanie: dlaczego? I bądź na tyle odważny, żeby się zmierzyć z odpowiedzią. Możesz też napisać, dlaczego mam mieć kompleks gorzowa. Nie mogę się doczekać, żeby w ten kompleks wpaść po uszy. A wklejanie setki buziek nie świadczy - jakbyś pewnie chciał - o dystansie do tematu, ale przykrywaniu prawdziwych intencji. Na mnie to nie robi wrażenia. Za to o tym że mam rację, przekonuje mnie twoja ksywa, która na naszym forum gości powszechnie. Dobre?????? :))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: Robota dla zakompleksiałego zielonogórzanina? IP: *.gorzow.mm.pl 04.12.12, 09:19 wiesz co ele.......ja na codzień nie mieszkam w gorzowie i doskonale o tym wiesz. > ich nierobów, których na naszych forach najwięcej. załóż forum prywatne błaźnie............ a po ryju masz za ostatnie wpisy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milo Re: Robota dla zakompleksiałego zielonogórzanina? IP: 212.109.148.* 04.12.12, 13:45 Ależ ta ankieta jest debilna i rzeczywiście zalatuje od niej kompleksami wobec Poznania (nie wiem skąd Ci się wziął tam Gorzów, chyba jednak masz wobec Gorzowian jakieś kompleksy). Co do Gorzowa, to mimo, iż mieszkam w Zielonej Górze uważam, że Gorzów jest miastem bardziej atrakcyjnym i żywym. Zielona Góra charakteryzuje się hektarami blokowisk poukładanych w jednakowo nudne osiedla. W dodatku brakuje tu rzeki. To jest zwyczajna, rozepchana socjalistycznymi ambicjami wiocha. To już Nowa Sól była przed wojną bardziej rozwinięta. Możesz wyzywać i pluć ale prawdy nie zakrzyczysz. To miasto zamiast Zielona Góra powinno się nazywać Szara Dziura. Odpowiedz Link Zgłoś
lizun9 Re: Robota dla zakompleksiałego zielonogórzanina? 04.12.12, 17:23 Gość portalu: do umbralupusa napisał(a): > Wy gorzowiacy, łazicie po zielonogórskich forach i ciągle nam wmawiacie jakieś > kompleksy, ale ja nie wiem dlaczego miałbym je mieć. Pomijam już fakt, że kompl > eksy z powodu miejsca urodzenia czy zamieszkania są mi zupełnie obce, to dlacze > go na Boga miałbym mieć kompleksy gorzowskie??? Po IP wnoszę, że jesteś tym samym zakompleksionym bucem, który podpisał się i pod moim postem. Już tłumaczę skąd wniosek, że masz kompleks gorzowski. W każdym kto nie lubi Zielonej Góry widzisz Gorzowiaka. Jak akurat mieszkam gdzie indziej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: primordial Re: Poznań daje robotę. Tak wygląda drenaż rynku IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.12, 10:49 Nie ma się co bać. Akurat jest odwrotnie, tj. profesjonaliści spadają z Poznania do Warszawy. Niestety, w Poznaniu jest robota ale niskopłatna. Możliwości rozwoju dla dobrych w swoim fachu są, ale w Warszawie. Głupie nadymanie się władz miasta za 700 tys. złotych podatników. Wkurza mnie ta akcja, bo od paru miesięcy dylam do Warszawy pociągiem po lepsze zlecenia. Poranne pociągi do Wawy są pełne. Czasem wracam "Fredrem" (tak to się odmienia?), gadam albo słyszę jak gadają ze sobą ludzie, którzy krążą między Wawą a Wrocławiem. Tylko zdecydowany opór małżonki powstrzymał nas przed przeprowadzką do stolicy, ale nigdy nie mów nigdy. Zazdroszczę warszawskim firmom, bo mogą przebierać w profesjonalistach wszelkiej maści. Ta akcja reklamowa jest żenująca. Była może dobra pod koniec lat 90, ale nie teraz, kiedy rzeczywistość skrzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milo Re: Poznań daje robotę. Tak wygląda drenaż rynku IP: 212.109.148.* 04.12.12, 13:49 Właśnie wobec odpływu specjalistów do Warszawy, Poznań musi ściągać ich z innych miejsc. W Zielonej Górze zarobki są niskie, więc przeprowadzka może okazać się bardzo atrakcyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: primordial Re: Poznań daje robotę. Tak wygląda drenaż rynku IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.12, 20:30 Tyle że w Poznaniu nie ma aż tak dużo pracy dla specjalistów,dlatego wyjeżdzają. Tutaj to praca jest, ale w centrach handlowych, w call centers, "na kasie" w sklepie itp. No i w milionie usług. Ogólnie praca jest, ale na słabych warunkach i bez większej możliwości rozwoju. W porównaniu do Poznania, mnie szokuje w Warszawie rozmach, łatwość przenoszenia się z zespołu do zespołu/firmy. Po prostu, to wynika z dużej ilości dużych rentownych przedsiębiorstw. Jak już nabędziesz kwalifikacje pewnego stopnia, to pracę zawsze znajdziesz. W Poznaniu najprawdopodobniej będziesz musiał zaniżać swoje kwalifikacje w papierach przy zmianie pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro tępoty z ziel wyborczej nienawidzą wszystkich IP: *.gorzow.mm.pl 04.12.12, 11:05 chał i na pewno nie dzięki billboardom - dodaje Jasiński. PYTANIE Gdzie byś zatrudnił poznaniaka? W nowej Biedronce na deptaku Do orania nieużytków w Nowym Kisielinie Przy pracy sezonowej - zbieranie grzybów i jagód Zbudowali nam A2, to niech budują estrójkę Cały tekst: zielonagora.gazeta.pl/zielonagora/1,35159,12975389,Poznan_daje_robote__Tak_wyglada_drenaz_rynku.html#ixzz2E4mT2aXt ciekawe co na to poznańskie fora? sprawdzimy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro a swoich śmieci i odpadów nam nie wciskajcie! IP: *.gorzow.mm.pl 04.12.12, 19:49 gorzow.gazeta.pl/gorzow/1,35211,12980675,Zwienczenie_kariery_zuzlowca_uczcil_bluzgami_na_meczu.html mam was w dupie!<przenośnia metafora itd> Odpowiedz Link Zgłoś