kamil-t 20.12.12, 14:58 Interesują mnie mozliwości leczenia stopy cukrzycowej w Zielonej Górze. Czy ktoś ma doswiadczenia w tym temacie? Zauważyłem, że w Szpitalu Wojewódzkim nie ma już ośrodka leczenia tego schorzenia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anna_h Re: Stopa cukrzycowa IP: *.net.pbthawe.eu 30.12.12, 13:24 Jesli chodzi o stopę cukrzycową, to bardzo dobry jest krem z colostrum Genactiv Colostrigen R. Colostrum przyspiesza gojenie się ran, zwalcza bakterie i grzyby, dzięki czemu infekcja znika. Mozna go kupic tutaj: www.genactiv.eu/pl/offer/21/colostrigen_r_krem. Smarowałam nim raze na stopię rano i wieczorem, juz po tygodniu pojawiła się ziarnica i rana zaczęła się goic. Teraz już jest znacznie lepiej. Naprawdę szczerze polecam Ci ten krem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cukrzyk Re: Stopa cukrzycowa IP: *.dynamic.chello.pl 02.01.13, 19:25 za ten głupi pytajnik należy ci się cukrzyca i nie jedna ale dwie stópki cukrzycowe, a poza tym - zagóglaj to się dowiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syla Re: Stopa cukrzycowa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.09.13, 01:08 wiem że to było już dawno i to co napisze może wydawać się śmieszne ale jeśli naprawdę wszystko zawodzi to warto spróbować drogiego dość płynu dermacyn można to zamówić w firmie kikgel i zażywać przy okazji bellise ponieważ zawiera ona dużo składników które przyspieszają gojenie się ran min skrzyp który niszczy bakterie i witaminy b które odgrywają dużą role w odbudowie tkanek mojej bliskiej osobie to pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bożena Re: Stopa cukrzycowa IP: *.ip.netia.com.pl 17.09.13, 12:18 jeżeli masz problemy ze stopą cukrzycową to szybko skontaktuj się z gabinetem gdzie przystawiają pijaki ( gabinety Hirudoterapii). Jezdziłam z synem do profesorów doktorów i tylko wydałam kupę kasy . Pijaki załatwiły sprawę szybko i skutecznie. Wyleczyliśmy nie tylko niedokrwienie ale wróciło czucie w nogach. Syn obecnie leczy się tylko pijawkami. Naprawdę polecam. Jeżeli nie wierzycie to spróbujcie. żeby leczenie było skuteczne trzeba wziąść kilka zabiegów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Skuteczne Leczenie Stopy Cukrzycowej śląsk IP: *.226.foxnet.com.pl 06.12.13, 00:55 www.pijawkilekarskie.wix.com/pijawki-slask SKUTECZNE LECZENIE STOPY CUKRZYCOWEJ I TRUDNO GOJĄCYCH SIĘ RAN , ODLEŻYN I OWRZODZEŃ ZA POMOCĄ BIOCHIRURGII , LARWOTERAPII I HIRUDOTERAPII. Odpowiedz Link Zgłoś
nowenogi Re: Skuteczne Leczenie Stopy Cukrzycowej śląsk 11.04.15, 09:41 DO 14 kwietnia MEGA PROMOCJA - pojedyncze sztuki w SUPER CENACH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natur vit Skuteczne Leczenie Stopy Cukrzycowej IP: 193.151.100.* 25.11.13, 02:31 W Centrum Naturoterapii Natur Vit w Będzinie skutecznie leczymy m.in stopę cukrzycową.Obecnie medycyna niekonwencjonalna ma sprawdzone metody leczenia zespołu stopy cukrzycowej. Są to : larwoterapia i hirudoterapia czyli leczenie larwami much oraz pijawkami lekarskimi. Obie metody nie są tak popularne w Polsce jak zagranicą . W niektórych krajach są nawet refundowane. Znajdują miejsce w wielu klinikach w Niemczech czy Wielkiej Brytanii. W naszym kraju zarówno hirudoterapia jak i larwoterapia przeżywa swój renesans od kilku lat. Stopę cukrzycową leczymy poprzez inkubację larw w martwej tkance stopy w celu jej oczyszczenia z martwicy oraz wysięków. Dodatkowo stawiamy pijawki (hirudo medicinalis) w okolicy rany w celu poprawienia drożności żył i tętnic oraz ukrwienia zainfekowanej części ciała. Liczba larw potrzebna do zabiegu to 15-25 szt na 1 cm kwadratowy rany. Dodatkowo 1-4 zabiegi z użyciem 2-8 pijawek w zależności od wielkości rany. Leczenie jest bardzo trudne i wymaga indywidualnego podejścia do każdej rany. Zabieg wykonywany jest przez specjalistkę medycyny naturalnej , certyfikowaną naturoterapeutkę -hirudoterapeutkę - larwoterapeutkę -biochirurga . Wykorzystujemy wyłącznie atestowane , laboratoryjne pijawki lekarskie i larwy muchy plujki zakupione w specjalistycznej i kontrolowanej hodowli jaka jest firma BIO GEN . Każda z pijawek i larw wykorzystywana jest wyłącznie raz i po zabiegu poddawana w obecności Pacjenta utylizacji. Zapraszamy Centrum Naturoterapii Natur Vit Al. Kołłątaja 38 42-500 Będzin ( I p. w budynku Polikliniki ) Rejestracja telefoniczna 519-790-190 731-023-300 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Skuteczne Leczenie Stopy Cukrzycowej IP: *.226.foxnet.com.pl 06.12.13, 00:51 www.pijawkilekarskie.wix.com/pijawki-slask SKUTECZNE LECZENIE STOPY CUKRZYCOWEJ I TRUDNO GOJĄCYCH SIĘ RAN , ODLEŻYN I OWRZODZEŃ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salus-kosmetyka Re: Skuteczne Leczenie Stopy Cukrzycowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.14, 08:41 Kraków, Zabieg pielęgnacji stóp – pedicure, z dojazdem do Pacjenta. zabiegi w domu, szpitalu, domu opieki . . . obszar działania gabinetu: Kraków, Zabierzów, Krzeszowice, Trzebinia, Chrzanów, Liszki, Skawina i okolice Kontakt tel. 537 050 232 * * * Pielęgnacja stopy cukrzycowej: Przy takiej stopie zalecana jest specjalistyczna kosmetyka zapobiegająca infekcją. Wykonanie w sposób fachowy, przez doświadczoną pedicurzystkę zabieg pielęgnacyjny daje pewność, że stopom nie grożą powikłania. Badania dowodzą, że regularna i właściwa pielęgnacja stopy cukrzycowej aż w 75% pozwala przeciwdziałać wystąpieniu powikłań. Najczęstsze obrazy chorobowe to: modzele /odciski/,palce pałeczkowate, miejsca nadmiernie rogowaciejącej skóry, nadmierna suchość skóry, pęknięcia, szczeliny np. w okolicy pięt ,zaburzenia /brak/potliwości, owrzodzenia i inny rodzaj ran, zapalenie tkanek miękkich-obraz czerwonej , nadmiernie ciepłej stop Czynniki bezpośrednio wpływające na wystąpienie zmian na stopie: uraz, otarcie,ciało obce, powstanie pęcherza na stopie, stosowanie niedozwolonych maści, zbyt krótkie obcinanie paznokci, nieumiejętne usuwanie modzeli, stosowanie termoforu, poduszek elektrycznych, zbyt ciepłej wody, grzejników. ( cytat: Dr med. Teresa Koblik diabetolog, Katedra i Klinika Chorób Metabolicznych UJ Kraków ) vitamedium.pl/zdrowie/co-mozesz-zrobic-ty-by-zapobiec-stopie-cukrzycowej * ocena stanu stóp i określenie potrzeb pielęgnacyjnych dla stopy cukrzycowej * preparaty i środki dezynfekujące i pielęgnujące, zalecane przy stopie cukrzycowej, * * * Pedicure leczniczy, * * * Pedicure kosmetyczny, * * * Manicure kosmetyczny, Kontakt: * * * * * * * * * tel. 537 050 232 * * * * * * * * * Dojazd do pacjenta na obszarze: Kraków, Zabierzów, Krzeszowice, Trzebinia, Chrzanów, Liszki, Skawina i okolice * * * Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Skuteczne Leczenie Stopy Cukrzycowej IP: *.as13285.net 15.10.14, 01:22 ZABIEGI PODOLOGICZNE NA CHORE STOPY MASZ PROBLEM ZE STOPAMI? POSIADASZ ODCISK, KTÓRY DOKUCZA CI OD PARU LAT MODZEL, KTÓRY PIECZE I UTRUDNIA CHODZENIE A MOŻE WRASTA CI PAZNOKIEĆ WSTYDZISZ SIĘ SWOICH POPĘKANYCH PIĘT PRZYJDŹ DO NAS ULŻYMY CI W BÓLU! Gwarantujemy profesjonale zabiegi, poprzedzone bezpłatnymi konsultacjami w gabinecie pracującym wg europejskich standardów. Centrum Podologiczne na Zdrowiu ul.Michałowicza 18 94-306 Łódź tel. 42 611 12 15 Filia w Rzeszowie ul. Hetmańska 62/4 35-078 Rzeszów tel. +48 17 780-71-93 Filia w Tarnowie ul. Lwowska 32 B lok.7 33-100 Tarnów tel. 14 639-19-66 Filia w Nowym Targu ul. Sikorskiego 51 34-400 Nowy Targ tel. +48 18 542-69-36 Więcej szczegółów dostępne na stronie: www.podologic.org Odpowiedz Link Zgłoś
olaszek0 Re: Stopa cukrzycowa 17.03.14, 16:41 Niestety również cierpię na tę przykrą dolegliwość. Moja diabetolog poradziła mi smarować stopę żelem curiosin. Co prawda stosuję go dopiero od miesiąca ale już zauważyłam niewielką poprawę stanu skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość gość Re: Stopa cukrzycowa IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.14, 23:31 Jeśli chodzi o larwoterapię, polecam nową firmę z Krakowa-Biomantis. Współpracują z wieloma specjalistami z całego kraju. Więcej szczegółów na stronie internetowej biomantis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS Re: Stopa cukrzycowa IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.14, 15:27 Dziennik Łódzki - "Polska The Times" przeprowadził wywiad z Chirurgiem Przemysławem Lipińskim z Łódzkiego Centrum Medycznego Argo. W rozmowie z dziennikarką Joanną Barczykowską Doktor Lipiński wspomina o problemie trudno gojących się ran oraz nowoczesnych metodach leczenia. Do jednej z nich zalicza terapię larwalną - o właściwościach biochirurgii oraz współpracy z firmą Biomantis, szerzej w artykule: www.dzienniklodzki.pl/artykul/3517105,lodzki-chirurg-leczy-rany-larwami-much-chetnych-pacjentow-nie-brakuje,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tina Re: Podologia Zielona Góra IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.14, 17:48 W Zielonej Górze jest bardzo mało osób , kosmetyczek wykwalifikowanych w leczeniu , pomocy kosmetycznej osobą ze stopą cukrzycową. Ja po długich poszukiwaniach trafiłam do gabinetu P. Dukat na ul.Słowacka 10A/10 , nr tel: 500 577 000 ... No, wrażenie średnie,ceny b.wysokie ... Za zrobienie stóp , moczenie,pięty,paznokcie (trudne i b. bolesne) i pomalowanie 120 zł. Pani używa żyletki do pięt , gdzie powinna użyta być frezarka, pełno takich w sprzedaży. Efektem czego zrogowaciała skóra rosła mi ze zdwojoną siłą. Przy bolesnym zabiegu paznokci, pani ta powinna mieć przynajmniej jakiś miejscowy środek chociaż lekko znieczulający (żel,spray) ... Przy ciężkich,chorych nogach pani kosmetyczka każe je unosić ! Nie ma podpórki na uda i stopy trzyma w ręce i "obrabia" :-) Mało rozmowna, niezbyt przyjemna ale skupiona na pracy.Bo to ciężka praca ! Zwłaszcza,ze trzyma stopy w dłoniach. Ogólnie i tak polecam ta pania,bo wie co robi i zna sie na rzeczy. Młode kosmetyczki ani myślą robić brzydkie stopy ;-) Proponuje kosmetyki dość drogie podam nazwę, średnio skuteczne : z serii : Allpresan pedicure niemiecka linia dla diabetyków. Dużo taniej w Eu w Niemczech. Ja sama odkryłam bardzo fajną linię kosmetyków specjalistycznych POLECAM SKUTECZNE! z firmy LOPALMED , świetny żel chłodzący nawilżający,super preparat ze szpatułką do ściągania i rozpuszczania starego naskórka pięt. i watka jak mgiełka do tego zabiegu ! Nic nie szczypie nie boli ! Żadne kremy z mącznikiem mi nie pomagały .. Polecam miesięczną kurację tabletek z rodzaj Hydro ( przy pęknięciach piet) pięknie się zasklepiają i spryskanie pęknięć Avilinem w sprayu (balsam Szostakowskiego) Uwaga bardzo się klei, trzeba zakładać co raz to nowe skarpety bawełniane na noc zużyte wyrzucać,bo nie dopierzecie! Ale warto. polecam tez smarowanie kremem mlecznym z nagietka - na Allegro jak i masłem shea . Avilinem można też leczyc paradontozę smarując dziasła patyczkiem do uszu i myć zęby pasta (koncentratem) niemieckim Ajona - na Allegro Kilka lat krwawiących dziąseł i po miesiącu regularnego szczotkowania przestają krwawic. wiem że cukrzycowcy też mają ten problem... Mam nadzieje,że trochę pomogłam :-) Pozdrawiam i życzę zdrowia! www. zadbanestopy.com.pl Ps. kolejny adres : Pedikiur leczniczy - medyczny Anna Kalinowska ul. Nowojedrzychowska 21 Zielona Góra tel: 607 108 015 , (68) 327 17 15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KaNila Re: Podologia Zielona Góra IP: *.static.chello.pl 24.08.14, 16:27 Byłam 2 tygodnie temu, bo nikt w ZG do tej pory mi nie pomógł (przy okazji Pani Sylwia zmieniła adres - teraz jest na Wyszyńskiego 38d/20) i jestem pod ogromnym wrażeniem!! Ona nie używa żadnych żyletek - śmiała się kiedy jej powiedziałam o Twoim wpisie, bo frezarkę ma od samego początku, a w trudnych sytuacjach używa skalpela. A jaka czystość - w Zielonej nie widziałam gabinetu tak czystego i zadbanego - do sterylizacji jest autoklaw, w gabinecie zabiegowym lampa UV (bakteriobójcza, do sterylizacji całego pomieszczenia), przy zabiegach używa maseczek, osłon twarzy - wszystko jak w szpitalu. Ceny takie jak gdzie indziej, może trochę wyższe, ale przynajmniej wiem, że niczym się tam nie zarażę. No i na koniec najważniejsze - przez dwa lata męczyłam się z moimi stopami, właściwie nie nosiłam sandałków i szpilek, a teraz żałuję że nie poszłam wcześniej, bo na urlopie w Hiszpanii nie musiałabym człapać w gumowych klapkach - ona ma naprawdę złote ręce!! Wreszcie mogę założyć normalne buty i pokazać ładne, zdrowe stopy. Dziewczyny, jeśli macie jakieś problemy, to w Zielonej Górze jest tylko jedna osoba, która wam pomoże - i tylko jedna uwaga, czasie zabiegu było u niej kilkanaście(!!) osób, które się zapisywały i tak właściwie, to trzeba dzwonić z co najmniej tygodniowym wyprzedzeniem. Pozdrawiam, Kamila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tina Re: Podologia Zielona Góra IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.14, 08:04 > Ona nie używa żadnych żyletek - śmiała się kiedy jej powiedziałam o Twoim wpisie, bo frezarkę ma od samego początku, a w trudnych sytuacjach używa skalpela. > Oj używała,używała żyletki, teraz się z tego śmieję... ? No bo to nerwowy śmiech,co miała ci powiedzieć ?? A frezarki na oczy nie widziałam. Nie po to ją poleciłam, aby kłamać co się odbywało podczas MOJEGO 'zabiegu' Nie musisz niczego prostować,bo ja wiem co było podczas mojej wizyty, ty wiesz co było podczas twojej :-) Teraz frezarki ma każda Pani kosmetyczka,więc i widocznie już i ona... Cieszę się że w jakimś stopni pomogłam i tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
nowenogi Re: Podologia Zielona Góra 08.02.15, 19:51 Idealne przy obciążeniach, szczególnie dla wrażliwych stóp. Przyjazne diabetykom, osobom z problemami reumatycznymi, dobre dla żył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Podologia Zielona Góra IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.03.15, 13:25 nie rozumiem z twojego wpisu widać, ze przyszłaś ( zostałaś przysłana ) na przeszpiegi Doświadczony specjalista zajmuje się pacjentem a nie gadaniem o d...lach. A każdy pracuje jak mu wygodnie. jak pisałaś ten wpis to jak trzymasz klawiaturę na stole czy pod biurkiem. A dlaczego.... bo ci wygodnie ot cała filozofia odnośnie sposobu wygody. Ja byłam u pani Sylwii na zabiegu gdzie inne pseudo- kosmetyczki nie umiały mi pomóc . A tam znalazłam pomoc i mogę się cieszyć pięknymi stopami. Do Pani Sylwii mogą spokojnie udać się osoby, które nie mogą sobie poradzić ze swoimi piętami, paznokciami. Wyjdą zadowolone bo przecież o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kamil-t Re: Stopa cukrzycowa 24.08.14, 22:46 Bardzo dziękuję za wszystkie wpisy. Problem już rozwiązałem. Niestety, widzę, że niechcący stworzyłem pretekst do zamieszczania mnóstwa reklam - bardzo przepraszam, naprawdę miałem problem i chodziło mi o poradę a nie o zainicjowanie marketingowego "never-ending story" na forum. Prócz sensownych porad znalazłem tu wielce podejrzane wg mojego najlepszego rozeznania. Moja rada: bądźcie sceptyczni wobec reklam, spytajcie lekarza, kogo i co poleca. Jakiego lekarza? Nie będę robił nikomu reklamy - okazuje się jednak że w Zielonej Górze jest niezły specjalista od stopy cukrzycowej. Spytajcie innych lekarzy kto to, nakierują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Stopa cukrzycowa IP: *.free.aero2.net.pl 08.10.14, 10:23 Mi przy stopie cukrzycowej pomogła komora hiperbaryczna w szpitalu w Bydgoszczy. Na szczęście bez żadnych cudownych metod. Normalnie na NFZ bez żadnych kosztów. Odpowiedz Link Zgłoś
nowenogi Re: Stopa cukrzycowa 31.03.15, 20:42 Polecam wyroby dla diabetyków - Warto sprawdzić [URL=http://www.nowenogi.pl][IMG]http://pics.tinypic.pl/i/00649/nz7ki07m42gc_t.jpg[/IMG][/URL] Odpowiedz Link Zgłoś
marco_nixin Re: Stopa cukrzycowa 05.07.23, 17:49 STOPA CUKRZYCOWA jest w 100% Uleczalna. NIE jemy po prostu cukrowców !! Kompletnym skandalem jest pseudoleczenie cukrzycy. Wycofując z jadłospisu węglowodany COFAMY każdą postać cukrzycy + stopę cukrzycową ! Odżywiamy się ciałami KETONOWYMI. Nie jemy cukru, pieczywa, mąki, ziemniaków i ryżu. Dozwolone są tylko niskocukrowe owoce, ryby, jaja, mięso, jarzyny niskocukrowe. Sery, masło, jogurty niskocukrowe, orzechy. Cukrzyku przejdź na dietę ketogenową a cukrzyca SAMA zniknie. Stop tabletkom i zastrzykom insulinowym branym do końca życia ! Obudźcie się ! Odpowiedz Link Zgłoś
stop_cukrzyca Re: Stopa cukrzycowa 06.10.17, 12:53 Część pacjentów uważa, że zespół stopy cukrzycowej jest przeciwwskazaniem do jakiegokolwiek wysiłku fizycznego. Inni przeżywają pewien dysonans – z jednej strony pacjenci z cukrzycą powinni ćwiczyć, a z drugiej przecież teraz stopy są tym miejscem newralgicznym. Korzystajmy z pięknej pogody - spacerujmy. Najlepiej 2 razy dziennie po 1 godzinie. Dowiedz się więcej na www.stopacukrzycowa.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszko8289 Re: Stopa cukrzycowa 28.11.17, 12:11 100% skuteczne oczyszczanie rany w stopie cukrzycowej metodą ozonowania. Bliższe informacje tel. 513 495 419 Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.b545 Re: Stopa cukrzycowa 01.12.20, 13:53 Witam, przy leczeniu stopy cukrzycowej polecam przychodnię leczenia ran. Ich nazwa to Centrum Stopy, są w Łodzi i w Warszawie. Bardzo fajne miejsce dla osób z trudno gojącymi się ranami. Polecam!! Odpowiedz Link Zgłoś