Dodaj do ulubionych

Bmw z tablicami FKR pieszych nie przepuszcza

23.01.13, 16:24
Kto chce doprowadzić do tragedii?
Obserwuj wątek
    • cwetan Re: Bmw z tablicami FKR pieszych nie przepuszcza 23.01.13, 16:25
      proponuję zmianę tytułu, to nawoływanie do agresji - na forum konkurencyjnej gazety już atakują każdego z Krosna Odrzańskiego.l
      • Gość: Zielonogórzanin Re: Bmw z tablicami FKR pieszych nie przepuszcza IP: *.direct.net.in 24.01.13, 12:24
        Przykro to powiedzieć, ale jest znacząca grupa kierowców z tablicami FKR, którzy jeżdżą niebezpieczne nie tylko na ulicach Zielonej Góry, ale w ogóle. W naszym mieście po prostu staje się to nagminne, że auta z FKR na tablicy, a szczególnie tzw. "fury" to niebezpieczni piraci drogowi, a do tego arogancja i wulgarność to jakby ich cechy wrodzone.
        Psują oni opinię pozostałym z Krosna.
        • Gość: Arek Re: Bmw z tablicami FKR pieszych nie przepuszcza IP: 80.50.140.* 28.10.15, 17:23
          Potwierdzam trzeba coś zrobić z kierowcami na tablicach FKR w furach mających sie za bogów szos. Stanowią zagrożenie dla siebie i innych. Są dobrzy kierowcy z FKR ale większość to niebezpieczni pseudokierowcy.
          • Gość: FZ Re: Bmw z tablicami FKR pieszych nie przepuszcza IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.15, 17:37
            Jeżdżę z włączoną kamerką, każdego FKRa gdy tylko nieprzepisowo czegoś "dokona" natychmiast zadenuncjuję na "Partyzantów" Mam w d.. gdy ktoś nazwie to kapowaniem. Życie ludzkie jest cenniejsze niż jakiś zabiedzony, pieprzony kark z Krosna-Gubina.
            Przyjmijcie to FKRy do waszych tępych łów.
    • Gość: seler przyznaję redakcji nagrodę im. "Ele" IP: *.play-internet.pl 23.01.13, 16:55
      Za skuteczne skłócanie. On też taki "prosłomiański", że jak tylko coś o Gorzowie to jest w swoim żywiole.

p.s.
      Ele - a może w Gorzowie nie ma "słomianinów"?
    • Gość: hiro Mężczyzna nie przyjął mandatu IP: *.kwidzyn.mm.pl 23.01.13, 17:31
      i miał rację . nie popełnić zupełnie nic! chyba,że w zielonce projekty przepisów obowiązują :-)
    • blorfin skoda, rover, opel - co to ma za znaczenie? 23.01.13, 17:37
      A swoja drogą przypadek watpliwy, auto po lewej zatrzymało sie do lewoskretu - wielu by pojechało przez pasy .... powolutku - był korek wiec co chwila auta staja i ruszają, zachowanie kierowcy - przy powolnej jezdzie - mogło być rodzajem korkowej rutyny....
      • Gość: gosc Re: skoda, rover, opel - co to ma za znaczenie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.13, 18:17
        Po przeanalizowaniu materiału, myślę że kierowca ma szanse uniknąć mandatu.
        Z lewej strony skręca w lewo, musi zwolnić; Z prawej strony widać, że zamierza skręcać w prawo czyli zwalnia. Kierowca jechał powoli za samochodu z lewej strony mógł nie dojrzeć pieszych, którzy pewnie byli jeszcze na wysepce. Nie bronię kierowcy, ale też nie chciałbym aby niesłusznie wręczali mandaty. Pasy przed skrzyżowaniami zawsze nie są najlepszym pomysłem, lepiej gdy są za nim.
        • Gość: QdlatyPL Re: skoda, rover, opel - co to ma za znaczenie? IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.13, 18:52
          Dużo jeżdzę autem , i nawet kiedy jestem szybszy od innego np. autobusu lub dojeżdzam do niego a prze de mną są pasy to zwalniam nie wyprzedzam co mi za różnica 30 s. a jeśli zamiast jednej osoby będzie matka z wózkiem ... co wówczas ktoś się nad tym zastanawia . Jest ślisko ,zimno a ja prowadzę 1500 kg stali, szkło i plastiku nie zatrzymam się w od tak , gdzie wasza wyobraźnia !!!
        • danny_boy Re: skoda, rover, opel - co to ma za znaczenie? 24.01.13, 13:02
          > z lewej strony mógł nie dojrzeć pieszych, którzy pewnie byli jeszcze na wysepce.
          Widać wyraźnie, że piesi byli na już na przejściu, a ten co skręcał w lewo, gdyby nie piesi, to mógł jechać bez zatrzymywania się. Wina jest bezdyskusyjna.
    • Gość: hiro omijanie? IP: *.kwidzyn.mm.pl 23.01.13, 19:53
      " Kiedy policjanci wyjaśniali, jak niebezpieczny jest manewr omijania pojazdu,"
      chyba jakieś afgańskie prawko kupiłem:-))))))

• makler666 Re: omijanie? 23.01.13, 20:26
        Każdy kto uważa, że kierowca uniknie kary jest w błędzie i nie zna przepisów ruchu drogowego. Mało tego, każdy jest potencjalnym zabójcą.
        Przepisy mówią wyraźnie: WYPRZEDZANIE LUB OMIJANIE POJAZDÓW ZATRZYMUJĄCYCH SIĘ PRZED OZNAKOWANYM PRZEJŚCIEM DLA PIESZYCH JEST ZABRONIONE!!!!!!
        Na nagraniu widać wyraźnie, że z lewej strony szli piesi. Oni byli już na pasach i mieli pierwszeństwo. Nie ma znaczenia dlaczego samochód na lewym pasie się zatrzymał. Facet zapłaci te 500 zł. i jeszcze koszty sądowe.
        • Gość: hiro Re: omijanie? IP: *.kwidzyn.mm.pl 23.01.13, 20:39
          głupi i ślepy i nie zna żadnych przepisów!
          • makler666 Re: omijanie? 24.01.13, 08:35
            Gość portalu: hiro napisał(a):

> głupi i ślepy i nie zna żadnych przepisów!

Obym na ciebie na drodze nie trafił
        • Gość: benson Re: omijanie? IP: 62.87.232.* 24.01.13, 00:09
          Popieram maklera666 w całości. MAM DOść CWANIACTWA na naszych drogach.
      • danny_boy Re: omijanie? 24.01.13, 13:04
        Gość portalu: hiro napisał(a):
        > " Kiedy policjanci wyjaśniali, jak niebezpieczny jest manewr omijania pojazdu,"
        > chyba jakieś afgańskie prawko kupiłem:-))))))
        Ja bym na twoim miejscu tego taliba zatłukł.
        www.eti.agh.edu.pl/brd/strony/omijanie.html
        • Gość: hiro Re: omijanie? IP: *.kwidzyn.mm.pl 24.01.13, 13:10
          potwierdziłeś to co napisałem. ten facet nie omijał! nie zmieniał pasa ruchu:-))))))
          • danny_boy Re: omijanie? 25.01.13, 14:56
            > potwierdziłeś to co napisałem. ten facet nie omijał! nie zmieniał pasa ruchu:-)
            Nic takiego nie potwierdziłem
            Przed rozpoczęciem manewru (jeżeli musimy zmieniać pas ruchu)
    • Gość: ziutek Re: Bmw z tablicami FKR pieszych nie przepuszcza IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.13, 17:26
      Zwolnił przed pasami, piesi nie ruszyli dupsk to pojechał.
    • Gość: hiro po h... wy się wszyscy męczycie? IP: *.kwidzyn.mm.pl 25.01.13, 17:09
      ewidentne wtargnięcie pieszych na jezdnię.
      po zmianie przepisów winny będzie kierowca.
      po h... ten jazgot ?
    • Gość: Kuba Re: Bmw z tablicami FKR pieszych nie przepuszcza IP: 80.50.140.* 28.10.15, 16:53
      Opel Insignia 2.0 CDTI z tablicami FKR gna z prędkością ponad 160 km/h przy ograniczeniu 90 i wyprzedza na trzeciego. Zgroza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka