Dodaj do ulubionych

Radna Mania: Głosowałam przeciw Wyklętym, ale k...

01.02.13, 08:07
Przeklęci głosuję przeciw wyklętym.Hańba.
Obserwuj wątek
    • Gość: TON Re: Radna Mania: Głosowałam przeciw Wyklętym, ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.13, 09:07
      Całe SLD. Łamali za komuny kręgosłupy moralne i nic się nie zmieniło. A pani radna powinna się wstydzić.Tak samo jak pan Hebda radny SLD, historyk z wykształcenia.
      • Gość: 666 Re: Radna Mania: Głosowałam przeciw Wyklętym, ale IP: *.zielonagora.hypnet.pl 01.02.13, 09:49
        nigdy nie beda prawdziwą lewca bo sa naznaczeni sowieckim mysleniem i komunistyczna propaganda. Wdac ze tacy ludzie juz cale zycie tacy zostana wiec ja nigdy nie zaglosuje na sld dopoki ludzie wywodzacy sie z lat komuny tam są. Dopoki mlodzi z rownie skrzywionymi pogladami garna sie do tej partii
      • Gość: żenła Re: Radna Mania: Głosowałam przeciw Wyklętym, ale IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.02.13, 10:24
        Czy to przypadkiem nie ta mania od dzbanków ceramicznych na rondach?
        • Gość: nicelus Czy to normalne? IP: *.dip.t-dialin.net 01.02.13, 10:35
          Radna SLD i nie wie wie czy była dyscyplina w SLD?
      • Gość: pandada Re: Radna Mania: Głosowałam przeciw Wyklętym, ale IP: *.adsl-surfen.hetnet.nl 02.02.13, 02:48
        a co to historyk musi tworzyć mity o szlachetnych partyzantach, skoro nie brakowało tam morderców i złodziei?
    • Gość: nicelus Re: Radna Mania: Głosowałam przeciw Wyklętym, ale IP: *.dip.t-dialin.net 01.02.13, 10:41
      "Ograniczałam się do faktów, a uczniowie wyciągali wnioski sami."

Faktem jest, że głosowała przeciw Wyklętym, a wnioski niech wyciągną uczniowie sami.

• Gość: pandada Re: Radna Mania: Głosowałam przeciw Wyklętym, ale IP: *.adsl-surfen.hetnet.nl 02.02.13, 02:54
        no i dobrze głosowała. Prawica wrzuca do jednego worka typów spod ciemnej gwiazdy, którzy mordowali cywilów i osoby takie jak Fieldorf czy Pilecki, które nie podejmowały walki. Tworzy się sztuczne, propagandowe pojęcie - Żołnierze Wyklęci. Łączy ich tylko to, że byli przeciwko ówczesnym władzom, a raczej, że władza była przeciw nim.
    • Gość: qpa bsyka Re: Radna Mania: Głosowałam przeciw Wyklętym, ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.13, 11:00
      Postawić na rondzie pomnik w postaci wielkiej ceramicznej filiżanki, a w środku krzyż w gorącym uścisku z karabinem...Obok ceramiczny duży talerzyk na wieńce.
      ...
      A tak poważnie; miasto zadłużone, drożeją komunalne opłaty, a panie i panowie radni jak w sejmie - o dupie Maryni. Łatwo trwonić nie swoje pieniądze i bez rozumu decydować na co maja być wydane. Czy nie wystarczy mała upamiętniająca tablica ?
      • Gość: do qpy bsyka Re: Radna Mania: Głosowałam przeciw Wyklętym, ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.13, 11:55
        Nie uważam, że gadają o d... Maryni. W radzie miasta jest miejsce i na budżet i na pomniki, tym bardziej, że dzięki min. żołnierzom wyklętym może teraz sobie spokojnie pisać na forum, a nie w celi.
        • Gość: pirx Re: Radna Mania: Głosowałam przeciw Wyklętym, ale IP: 87.204.189.* 01.02.13, 13:09
          "dzięki min. żołnierzom wyklętym może teraz sobie spokojnie pisać na forum, a nie w celi."- co za bzdura. Tzw "wyklętych" (samobójców politycznych i zwykłych bandytów) wybito praktycznie do końca lat 40 tych i mieli oni równie wielki wpływ na upadek komunizmu jak powstańcy styczniowi
          • Gość: rybka Re: Radna Mania: Głosowałam przeciw Wyklętym, ale IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.13, 15:43
            Pani radno, jak na radną lewicy i nauczyciela polonisty jest niestety pani bardzo zakłamana. Wybiera pani komunistów niż prawdę. Szkoda. miałem o pani lepsze zdanie
            • Gość: pandada Re: Radna Mania: Głosowałam przeciw Wyklętym, ale IP: *.adsl-surfen.hetnet.nl 02.02.13, 03:09
              Prawda jest taka, że tzw. wyklęci, dokonywali czynów nie tylko głupich, ale i zbrodniczych. Głupi był sam pomysł chowania się po lasach, zabijania milicjantów i rabowania banków - to nie mogło mieć żadnego znaczenia politycznego. A do tego dochodziły napady na wieśniaków, Żydów, Słowaków i Białorusinów - bandyctwo.
              • Gość: do cepa pandada Re: Radna Mania: Głosowałam przeciw Wyklętym, ale IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.13, 11:51
                milicjanci to komuniści ustanowieni przez Ruskich, banki zancjonalizowane na polecenie Ruskich, mordowali to akurat komuniści, a co do innych nacji to o akcji Wisła czerwony cymbale słyszałeś?
                • Gość: pandada mordowali komuniści i mordowali antykomuniści IP: *.adsl-surfen.hetnet.nl 02.02.13, 13:37
                  wśród antykomunistów nie brakowało ani morderców ani złodziei. Stalinowcom nie stawia się pomników, więc po co to porównanie?
                  Oczywiście w propagandzie prawicowej bandyci z lasu nie mordowali a wykonywali "wyroki" i nie kradli a "rekwirowali", a każda ofiara z definicji sobie "zasłużyła".
                  • Gość: ...co za rzodkiew Re: mordowali komuniści i mordowali antykomuniści IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.02.13, 08:29
                    A pan przypadkiem nie obsługiwał festiwalu piosenki radzieckiej? Proszę wybaczyć... gdzie rosną takie gruchy jak pan. Przy której ulicy? Podjadę i popatrzę na tę wierzbę. Nie bez kozery czerwoną dziurą zwą to miasto. "Ukłony za wkład".
        • Gość: qpa bsyka Re: Radna Mania: Głosowałam przeciw Wyklętym, ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.13, 16:51
          >>dzięki min. żołnierzom wyklętym może teraz sobie spokojnie pisać na forum, a nie w celi. <<

Czy jest jeszcze ktoś , kto nie wywalczył mojej i innych wolności ?
          Widzę, że każda opcja ma swoich patriotów i wyzwolicieli...A wolność bardziej dali nam ci,
          co ją zabrali.
          Bez wielkich tego świata, nasi wyzwoliciele co najwyżej mogli sobie w bucie podłubać.
    • Gość: zg Mania mani, mani Mania IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.02.13, 16:49
      Obłuda w wydaniu PRLowskiego nauczyciela.
      • Gość: hipokryzjaprecz Re: Mania mani, mani Mania IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.02.13, 18:11
        Oj stary, obawiam się ze masz peerelowskich rodziców i jak teraz będziesz z tym żyć ,,Chyba sobie palniesz w łeb
    • Gość: mania Re: Radna Mania: Głosowałam przeciw Wyklętym, ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.13, 22:12
      z Mani taki nauczyciel jak z koziej d... trąba...
    • Gość: qpa bsyka Re: Radna Mania: Głosowałam przeciw Wyklętym, ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.13, 10:52
      Kiedy w tym kraju to rzetelni historycy, a nie politycy zaczną zajmować się przeszłością, przedstawiając nam bezstronną analizę tamtych lat.
      Dla jednych wróg, dla drugich nie, a dla większej części społeczeństwa niewiadoma lub niechęć do politykierstwa.
      ... kto słuszny , a kto nie;
      "Dla Czechów jest to bohater, który w 1919 r. "odbił Polakom część Śląska Cieszyńskiego", a dla naszych rodaków zza Olzy to zbrodniarz wojenny, którego żołnierze strzelali do cywilów i zamordowali polskich jeńców wojennych."
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13336838,Zniszczono_pomnik_czeskiego_generala_na_Zaolziu__Masowe.html?lokale=zielonagora#BoxWiadTxt
      Co nas odróżnia od Czechów ? Nie są gorsi , ani lepsi.
      Zasrana polityka i polityczny biznes.
    • Gość: W.P. Głos dała Mania nie do rozpoznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.13, 16:38
      Te Manię z SLD-UPA to tylko pogonić na cztery wiatry. Bredzenie jest ich, komuszków, nowym pomysłem na zaistnienie. KAŻDĄ GŁUPOTĄ CHCĄ SIĘ SWOIM GŁUPCOM WYBORNYM PRZYPODOBAĆ. Mania też. Te popłuczyny zalegającej wszędzie UB-ecji, SB-ecji, ORMO, ZOMO, Milicji, ZSL, PZPR, SD, ZSMP, ZMW, ZNP i innych pozostałości po KOMUNIŻMIE są ciągle aktywne w Czerwonogrdzie. Mamy niby wolną Polskę, cel pokoleń wielu, ale rzygać, ale rzygać chce się tak jak w PRL-u !!!
      • Gość: spearmint Re: Głos dała Mania nie do rozpoznania IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.02.13, 23:50
        "Mamy niby wolną Polskę, cel pokoleń wielu, ale rzygać, ale rzygać chce się tak jak w PRL-u !!!"
        No to rzygaj sobie kolego,ale w kiblu raczej a nie w necie
        • Gość: W.P. Re: Głos dała Mania nie do rozpoznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.13, 00:10
          Tak, napisałem: "Mamy niby wolną Polskę, cel pokoleń wielu, ale rzygać, ale rzygać chce się tak jak w PRL-u !!!". Ale powinienem dodać, także, że odruch wymiotny mam, gdy widzę wypociny ODSZCZEKIWACZY, takich bolszewickich BEZMÓZGOWCÓW, jak te niejakiego "spearmint-a". A co byś powiedział, gdybym nie zdążył do kibla jak radzisz i rzygnął tak prosto na ciebie? Na to tylko zasługujesz !!!
          • Gość: Mania z gazowni Re: Głos dała Mania nie do rozpoznania IP: *.unitymediagroup.de 03.02.13, 00:34
            Można "rzygnąć " na orła bez korony , lub z...., robiąc przy tym znak krzyża.
            Ta wersja pogodzić może "PANÓW i naród".
            Tam "odzawsze" i prawie wszystkim. "wywalały się trzewia".
            A tysiąc lat historii , dowodem ,że lud właściwe boćce miał.
            • Gość: W.P. Re: Głos dała Mania nie do rozpoznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.13, 21:19
              Cóż to za BEŁKOT towarzyszu bolszewiku? Tekst bez ładu i składu !!!
              • Gość: Mania z gazowni. Re: Głos dała Mania nie do rozpoznania IP: *.unitymediagroup.de 08.02.13, 16:13
                Co za "JASNE SPOJRZENIE"?
                A jaki lotny umysł.
                "WSIO odrazu poniał."
                Zostań przyjacielu WP przy tym i nie ruszaj się z tego miejsca ,
                byś spojrzenia zmieniać nie musiał.
                "pozdriawlaju",Mania z gazowni.
      • Gość: 100/100 Re: Głos dała Mania nie do rozpoznania IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.02.13, 08:31
        Ma Pan rację.
        • Gość: ele do patriotów Re: Głos dała Mania nie do rozpoznania IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.13, 18:16
          drnowopolskiblog.nowyekran.pl/post/87545,koszerne-spoleczenstwo-iii-rp
          • Gość: qwa Re: Głos dała Mania nie do rozpoznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.13, 20:48
            I co ?
            O co chodzi ?
            ....a może coś od siebie?

Co to jest szambo ?
      • Gość: qwa Re: Głos dała Mania nie do rozpoznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.13, 20:40
        Nie rzygaj WP, gdyz cały elektorat skupiony w okół k.k i Trwam czerpie bodzce z epoli Gierka i początkowych lat PRL-u.
        Baaa. Cała masa byłych aktywistów spośród 3, 5 mln. członków dawnego PZPR SIEDZI W PIERWSZYCH ŁAWACH KOSCIOŁA TRAKTUJAC SŁOWA PROBOSZCZA JAK DZIEŁA lENINA.
        oDNALEZLI SOJE MIEJSCE... ?
        • Gość: Mania z gazowni Re: Głos dała Mania nie do rozpoznania IP: *.unitymediagroup.de 10.02.13, 21:56
          "Po hitlerze " w Niemieckich kościołach , tak samo było.
          Który większym nazistą był , to bliżej ołtarza, "po wyzwoleniu" , siadał w kościele.
          Partyjni wszelkiej maści "potrzebują OŁTARZY".
          • Gość: qwa Re: Głos dała Mania nie do rozpoznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.13, 01:15

...potrzebują OŁTARZY,
            jak sekretarzy.
            • Gość: >>> Re: Głos dała Mania nie do rozpoznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.13, 10:09
              Przestań pieprzyć qwa lewaku. Idź wciągnij działę i nadstaw dupsko twojemu partnerowi.
              • Gość: ele do 68-100 Re: Głos dała Mania nie do rozpoznania IP: *.dynamic.chello.pl 11.02.13, 11:53
                argo.nowyekran.pl/post/84368,ksiega-popiolow-te-ksiazke-kazdy-polak-musi-przeczytac-historia-slawnego-krolestwa-slowian-antycznego-krolestwa-kurhanow-paralatow-regina
                Królestwo Olbrzymich Węży ! ty 68 100 lubujesz sie w pomrokach dziejów
                • Gość: seler Re: Głos dała Mania nie do rozpoznania IP: *.play-internet.pl 11.02.13, 12:04
                  Ele, Celtowie i Słowianie to zaginione plemiona prawdziwego Izraela.

BĄDŹ POZDROWIONY
              • Gość: qpa Re: Głos dała Mania nie do rozpoznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.13, 12:00
                A co to znaczy lewak ?
                Twój konik...to partnerstwo, ze tak o nastawianiu czy miłosnik kolei ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka