Dodaj do ulubionych

Ja, rowerzysta nie chcę wyrwikółka

17.06.13, 12:36
A ja, rowerzysta nie chcę asfaltowych ścieżek rowerowych. Po tych z kostki brukowej całkiem dobrze się jeździ jeżeli są równo położone, są tańsze i kłopoty sprawiać mogą jedynie zapalonym kolarzom z oponami poniżej 2cm ale oni i tak nie jeżdżą ścieżkami tylko wybierają ulice. Co mi przeszkadza w asfaltowej ścieżce? To jak przyciąga wszelkiego rodzaju pieszych/rolkarzy/biegaczy/rodziców z wózkami.... Gdy pas dla pieszych i rowerów jest taki sam to ludziom jest obojętne po której stronie idą ale jak widzą obok lepszą nawierzchnię to chcą iść wygodniej i tylko złość w nich wzbiera że dla cholernych pedalarzy robi się ścieżki lepszej jakości.
Pozdrawiam.
Cholerny pedalarz ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: pyta Re: Ja, rowerzysta nie chcę wyrwikółka IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.06.13, 16:42
      A Ty jesteś od Kaczmarka czy od Zielbruku? Kostka tańsza od asfaltu? Chyba sobie jaja robisz
      • Gość: g Re: Ja, rowerzysta nie chcę wyrwikółka IP: 212.109.132.* 17.06.13, 17:15
        Hmmm chciałem Cię skrytykować ale sprawdziłem i faktycznie masz rację. rowery.teatrnn.pl/node/351/Kostka_i_asfalt_-_por%C3%B3wnanie_koszt%C3%B3w%3A_kostka_dwukrotnie_dro%C5%BCsza
      • horendal Re: Ja, rowerzysta nie chcę wyrwikółka 17.06.13, 17:46
        Tego to nie wiedziałem, to czemu w takim razie nie kładzie się asfaltu również dla pieszych skoro jest tańszy? Mi chodziło o ujednolicenie tras tak by skończyło się patrzenie wilkiem i wchodzenie w drogę. Wylewanie asfaltu po stronie dla pieszych też mi odpowiada ;)
        • Gość: Rowerzysta Re: Ja, rowerzysta nie chcę wyrwikółka IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.06.13, 19:50
          Dlaczego nie kładzie się kostki polbrukowej na autostradach albo na 4-pasmowkach? Polbruk nie nadaje się do budowy ścieżek czego doskonałym przykładem jest Wojska Polskiego, Wyszyńskiego albo Podgorna. Nie da sie jezdzic po tych nierownosciach. A przedstawiciele handlowi producentów polbruku niech skończą pisać głupoty na forum.
    • km2bp Ciągi pieszo rowerowe do modernizacji ! 17.06.13, 22:15
      Moim zdaniem jedynie słuszne rozwiązanie ścieżek rowerowych w mieście to system Niemiecki i Holenderski wystraszy tylko pojechać za zachodnią granicę do takiego np. Drezna żeby się przekonać że ścieżki rowerowe (nie wszystkie) prowadzi się pasem wydzielonym z jezdni . Można takim pasem na głównej drodze jechać z pełna prędkością bez obaw o potracenie pieszego i zwalniania na niezliczonych przecznicach. Sam musiałem się podporządkować naszym stróżom prawa którzy przegonili mnie z asfaltu na ścieżkę rowerową O ironio tą od Norwida do Castoramy usianą latarniami.
    • dar61 Szukając ideału 07.07.13, 23:06
      „... Są też takie, które ze względów technicznych, mają cechy prowizorki ..."

Ze względów interpunkcyjnych zdanie to ma cechy prowizorki.
      Nie miałoby w postaci:
      „... Są też takie, które - ze względów technicznych - mają cechy prowizorki ..."
      lub:
      „... Są też takie, które (ze względów technicznych) mają cechy prowizorki ..."
      albo:
      „... Są też takie, które mają cechy prowizorki ze względów technicznych ..."

Szkoda panoszenia się w tekście typowego rusycyzmu 'póki co'.
      Swoją drogą, zapis bezprzecinkowy zdanka: „... możemy kontynuować jazdę dawnym szlakiem Kolejki Szprotawskiej aż do ul. Dworcowej ..." jest możliwy.

P.S.
      „... Kolega ostatnio przyznał, że jadąc z córką w foteliku, trasę z os. Piastowskiego na os. Kolorowe pokonał w 20 minut ..."

Jadąc czym ?

„... Jakiś czas temu skorzystałem z roweru i udałem się ..."
      Jakiś czas temu? Nie codziennie?
      Leszka Słowika, eksperta - lub specjalistę od nagłówków i śródgłówków zapytajmy - może wyjawią podtekst zapisu 'Lampa na ścieżce, to jeszcze spotkasz', bo cóś go głęboko ukryli.

W meritum?
      Namawianie na mocowanie roweru do drzewa linką jest ... szkodnictwem. Antykradzieżowym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka