Dodaj do ulubionych

Autobusem w wiatę.

IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 06.10.04, 12:13
Za RZG 97,1 FM

"Wiata przystankowa przygniotła kobietę, która czekała na autobus, po tym jak
kierowca zahaczył pojazdem o konstrukcję. Poszkodowaną zabrało pogotowie
ratunkowe. To pierwszy tego typu przypadek w 50-letniej historii MZK.

Kierowca autobusu podjeżdżając do przystanku na pętli przy Wyspiańskiego źle
wykonał manewr zawracania i nie zmieścił się. Rogiem kabiny uderzył w wiatę,
która przewróciła się na stojącą pod nią studentkę. Zdaniem władz MZK -
kierowca chciał podjechać jak najbliżej krawężnika.
Kierowcy autobusów MZK bronią swojego kolegi twierdząc, że manewrowanie
autobusem nie jest proste a poza tym pasażerowie powinni uważać.
Kierowca został ukarany mandatem, młoda kobieta została już wypisana ze
szpitala. Nic poważnego jej się nie stało."

Mój komentarz jest krótki. Szczyt chamstwa ze strony MZK. Myślę, że czas już
najwyższy przewietrzyć tę firmę.
Obserwuj wątek
    • Gość: ziutek Re: Autobusem w wiatę. IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.10.04, 20:23
      Czemu szczyt chamstwa MZK?
      To kierowcy plota bzdury, bo co mnie obchodzi, ze jest trudne i jak mam uwazac
      na latajace wiaty?
      Chociaz pewnie pili do tego, ze ludzie lubia stawac na krawezniku w czasie
      podjezdzania autobusow (przy okazji dostawac z lusterka) i uwielbiaja miec
      przytrzaskiwane nogi drzwiami, bo stoja na drodze ich otwierania/zamykania.
      I jak chcesz przewietrzyc firme? Namowic pasazerow zeby nie kupowali biletow i
      spacerowali?
      • Gość: piter Re: Autobusem w wiatę. IP: *.gala.net.pl 06.10.04, 21:50
        Ty ziutek jesteś chyba jakis inteligentny inaczej. Kierowcy mogą pierniczyć
        głupoty wszak większość to prości ludzie (bez urazy) ale komentarz władz MZK,
        że chciał podjechać jak najbliżej krawężnika jest kuriozalny. Zauważ, że linie
        bezpieczeństwa są ok 20 cm od krawężnika a wiaty stoją w jeszcze większym
        oddaleniu. Więc skoro zahaczył to musiał chyba wjechać na krawężnik. MZK
        zamiast uderzyć się w piersi usprawiedliwia swojego pracownika. Co do tego
        przewietrzania to brak słów. Wszystko traktujesz tak dosłownie?
        • Gość: ziutek Re: Autobusem w wiatę. IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.10.04, 01:47
          > Ty ziutek jesteś chyba jakis inteligentny inaczej.

Od razu wyzwij mnie od debow, nie chamuj sie.

> Kierowcy mogą pierniczyć
          > głupoty wszak większość to prości ludzie (bez urazy)

ROTFL i oczywiscie zwalnia to ich od myslenia? Rozumiem, solidaryzuja sie z
          kumplem. Im tez moze sie to zdarzyc jak i kazdemu, ale bez przesady. Winien jest
          kierowca, a nie to, ze pasazerowie nie uwazaja i jazda jest trudna.

> ale komentarz władz MZK,
          > że chciał podjechać jak najbliżej krawężnika jest kuriozalny. Zauważ, że linie
          > bezpieczeństwa są ok 20 cm od krawężnika a wiaty stoją w jeszcze większym
          > oddaleniu. Więc skoro zahaczył to musiał chyba wjechać na krawężnik. MZK
          > zamiast uderzyć się w piersi usprawiedliwia swojego pracownika. Co do tego

Ok, zle zrozumialem, myslalem, ze chodzi Ci o zdanie kierowcow.
          A co do wladz, to masz pewnosc, ze MZK nie przeprosilo poszkodowanej? Nie wiem
          czy usprawiedliwia, ale stwierdzilo chyba fakt, bo watpie, zeby kierowca
          specjalnie chcial zniszczyl ta wiate. ;)

> Co do tego
          > przewietrzania to brak słów.

To laskawie wytlumacz o co Ci chodzilo.

> Wszystko traktujesz tak dosłownie?

Nie wszystko.
          • Gość: piter Re: Autobusem w wiatę. IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 07.10.04, 15:05
            Nie chcę Cię wyzywać. Tylko czytaj ze zrozumieniem bo nie wiem po co prowadzisz
            polemikę skoro widzę, że generalnie masz podobne podejście do sprawy jak ja. Ja
            z żadnym miejscu nie broniłem kierowcy. Co do przeprosin, to dzisiejsza GL o
            tym pisze i znów musze stwierdzić, ze nasze media są beznadziejne. Każda stacja
            radiowa, obie gazety i telewizje prawie za każdym razem inaczej opisują to samo
            wydarzenie. A co do przewietrzania MZK to miałem na myśli to, że może czas na
            świeżą krew w tej firmie. Kogoś kto będzie miał pomysły a przede wszystkim
            będzie też czasem wyciągał wnioski np. z ankiet.
    • Gość: d Re: Autobusem w wiatę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 18:16
      d

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka