Dodaj do ulubionych

Razem zbudują basen

IP: *.ztpnet.pl 19.10.04, 20:49
To sciema Markiewicza i SLD!!!Za 20 mln zł to można najwyżej wybudować dom
emerytowanego trepa dla Markiewicza i jego mundurowych kolesiów.Już
Markiewicz zapomiał jak z kolegami z SLD przegłosował budowe Aquareny-pomysł
Listowskiego- za blisko 60 mln zł?Teraz to dla niego szokująca suma?!Nie
słyszałem już dawno większej szuji.
Obserwuj wątek
    • Gość: piter Re: Razem zbudują basen IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 19.10.04, 22:28
      No trudno w tym przypadku nie zgodzić się. Za 20 mln. złotych to chyba jakąś
      sadzawkę by wybudował. Szczerze mówiąc to nie miałbym nic przeciwko gdyby
      wybudowano właśnie taki obiekt jak w Stralsundzie (to miasto o połowe mniejsze
      od ZG). Tylko, że to kosztowało 76,7 mln ojro, i to 5 lat temu ;)
    • Gość: zasada Re: Razem zbudują basen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 22:30
      wybory ida-trzeba wypasc na dbajacych o budzet miasta. 20 mln na basen??!!
      chyba szpitalny. skoro niemcy chca budowac basen i potem pobierac od miasta
      1mln euro rocznie (lub po negocjacjach mniej) to niech buduja jaknajdrozszy
      (czyt. najpiekniejszy), a nie za populistyczne 20 mln
      • marcin_zielonagora Re: Razem zbudują basen 19.10.04, 23:09
        Ja powiem tylko tyle: Niemcy i tak nie zgodzą się na tak tani basen bo będzie
        dla nich małoopłacalny. Ja szczerze mówiąc też nie chcę baseniku szkolnego
        tylko wielki ośrodek rekreacyjny, który przyciągnie rzesze turystów. Myślę że
        ta wypowiedź była bardziej pod publikę, ale wg mnie wywołała ona odwrotny
        skutek niż planował radny (zamiast stworzyć pozory dbającego o budżet w moich
        oczach stał się niepoważny). Ja nie chcę takiego basenu który standardem będzie
        przypominał ten np. ze Świebodzina bo nikt na niego nie przyjdzie, a na pewno
        już nie przyjedzie z innego miasta. Po co budować drugą Novitę, lepiej wtedy
        nic nie robić bo szkoda pieniędzy.
    • Gość: foka Re: Razem zbudują basen IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.10.04, 06:23
      Dobrze, że lewica dogadała się z Prezydent, ale mam obawy, czy intencje SLD-
      owców sa szczere. Jeżeli teraz bedą obstawać przy 20 mln. zł, to basenów nie
      będzie, bo kto taki postawi. To zadanie pewnie dla samego miasta, a nie
      powaznego inwestora z zagranicy.
      Panie Markiewicz, ile jeszcze czasu będzie pan szerzył demagogię i oszukiwał
      mieszkańców? Wstyd, ale na szczęście wybory sie zbliżają...:)
      • Gość: Arek Re: Razem zbudują basen IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.04, 08:24
        Co mu odje....ło z tym 20 mln. Co to ma być Minimal czy basen ? Stawia się raz
        a porządnie i tak miasto nie płaci !!!
      • Gość: wydma Re: Razem zbudują basen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.04, 20:29
        racja.Komunście nieufaj choćby mu miód z gęby płynął.Wracając do sprawy,
        byłem disiaj na basenie w świebodzinie,świetnie się wymoczyłem za cenę
        porównywalną z Drzonkowem.Basen tej wielkości dla Ziel. Góry byłby za mały,
        ale wstyd dla tych którzy rządzili i rządz oobecnie,a zwłaszcz dla miejskiej
        rady,że w mieście nie ma nawet takiego.Gdyby kiedykolwiek zapadła decyzja
        budowy basenu to proszę wziąść pod uwagę rozległy teren,który wspaniale nadaje
        się do tego celu,a położony przy ulicy kisielinskiej naprzeciwko osiedla
        pomorskiego.Precz z komuną.
    • Gość: adam Re: Razem zbudują basen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 06:37
      To będzie tak samo jak z innymi iwestorami którzy chcą zostawić szmal w
      Zielonej ale władze miasta będą piętrzyc problemy już nic nie powiem o
      kochanej biurokracji powodzenia
    • Gość: naskret Re: Razem zbudują basen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 07:30
      co za szujaaa!!

- jak nazwac kolesia ktoremu daja najnowszego mercedesa a on mowi ze go nie
      chce zeby mu lepiej dali trabanta.

- niedloog bedzie tak ze ten basen to SLD swoimi silami wybuduje - tak to
      przedstawiaja
      • Gość: Janek Re: Razem zbudują basen IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.04, 08:27
        ...rzeczywiście ten markiewicz to wyskoczył jak Filip z konopii.....buhhaaa 20
        mln. Niepoważny gość i nieliczy się wogóle z mieszkańcami - fajnie Panie
        Markiewicz a wybory się zbliżają.
        • Gość: mis uszatek Re: Razem zbudują basen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 09:29
          jak ktos SLD'owcom w ryj przypier**** to moze im sie w glowach pouklada. patalachy chca postawic basen. najlepiej 15 metrow, 2 tory a nad nim wiata. koszt 1,5 banki.

ten kto wybieral naszych kiepskich radnych wstydzi sie pewnie teraz spojrzec w lustro.

jak cos robic to porzadnie albo wcale!!! basen ma byc porzadny!!!
    • Gość: Edward Markiewicz Re: Razem zbudują basen IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.10.04, 10:28
      Przykro mi, że są w Zielonej Górze ludzie pokroju IIIks, którzy w sposób
      wulgarny , nie przebierając w słowach potrafią krytykować wszystko co jest im
      obce ideologicznie. Jeśli ktoś pomyślał, to powinien łatwo domyślić się, że
      wystąpiła pomyłka dziennikarska( nie potrafię ocenić - zamierzona, czy nie ).
      Oświadczm jednak, że oczywiście wymienione kwoty dotyczą EURO a nie PLN.
      Dziwię się, że redaktor Rywiński ( uczestnik wycieczki do Starlsundu )nie wie,
      że obiekt niemiecki wybudowano za 70 mln euro, a nie zł. Tego typu "pomyłki"
      nie służą dobrze całej "sprawie basenowej", ani z trudem wypracowanemu
      porozumieniu.Panie redaktorze Rywiński - żądam sprostowania w najbliższym
      numerze Gazety.
      • Gość: Loki Re: Razem zbudują basen IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 20.10.04, 13:06
        Nietety Pani Edwardzie,ale IIIks ma rację.A co do słownictwa.Trepy to popularne
        określenie zawodowych wojskowych,gdyby Pan nie wiedział.A jakiego języka
        używacie na spotkaniach SLD?Mam znajomego,byłego członka SLD,który różne rzeczy
        opowiadał.
        • Gość: t55 Re: Razem zbudują basen IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 20.10.04, 13:20
          He! He! Jaki delikatny.Szuja to ten co kombinuje i kręci.Ciekawe jak tam twoje
          odszkodowanie za wpadek,sorki wypadek na Białorusi?;)))))))))))))))))))))))
          • Gość: naskret Re: Razem zbudują basen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 14:10
            odczepcie sie od najuczciwszego z uczciwych

tak zwanego najuczciwszy wszystkich uczciwych

:D
      • Gość: IIIks Re: Razem zbudują basen IP: *.ztpnet.pl 20.10.04, 16:21
        Słucham! Gdzie są w/g Pana te wulgaryzmy? Trep? Szuja?Niejaki Loki w tym wątku
        już to Panu wyjasnił więc nie będę się powtarzać.Mnie również jest przykro,że
        tacy jak Pan reprezentują mieszkańców(mundurowych-pozdro dla LWP:))naszego
        miasta.Tak naprawdę reprezentuje Pan tyko wąski ineres swój i kolesi z SLD.
    • Gość: Robert Rewiński Re: Razem zbudują basen IP: *.zielona.agora.pl 20.10.04, 12:24
      Szanowny Panie Radny
      Zupełnie nie rozumiem Pana stanowiska dotyczącego budowy zielonogórskiego parku
      wodnego. W czasie pobytu w Starlsund ANI RAZU NIE POJAWIŁ SIĘ POMYSŁ BUDOWANIA
      ZA 70 MLN EURO. Od kiedy pamiętam Pani Prezydent proponuje budowę za 15-20 MLN
      EURO, co oscyluje w granicach 70 MLN ZŁOTYCH. Przyjmując Pana sposób
      rozumowania nie pojmuję, czego Pan żąda teraz od Pani Prezydent i jej
      otoczenia.
      Czyżby twardych negocjacji w sprawie obniżenia kosztów inwestycji z 20 MLN EURO
      na 20 MLN EURO?
      Z poważaniem
      Robert Rewiński
      • Gość: Pawel Ekskluzywny basen w leasing wezme:-) IP: *.ausys.se 20.10.04, 16:21
        Panstwo Radni, Szanowna Pani Prezydent od dlugiego czasu przygladam
        sie ”rozgrywce basenowej” i zastanawiam sie do czego sluza radni w tym
        miescie. Hm, powinni sluzyc swoim mieszkancom i dbac o nich, o ich zdrowie
        kondycje, propagowac sport masowy, zapewniac rehabilitacje a takze uczac bawic
        (w kontekscie budowy obiektu uzytecznosci publicznej).
        Mam wrazenie ze jest zupelnie inaczej.

Primo: Przeciez Zielona Gora potrzebuje w pierwszej kolejnosci nowoczesnego
        wielonieckowego basenu, gdzie bedzie mozna normalnie poplywac, normalnie
        nauczyc sie plywac, gdzie edukacja i rehabilitacja bedzie priorytetem a zabawa
        dla dzieci kolejnym waznym uzupelnieniem. -> jakos marnie to widac w
        koncepcjach basenowych, zamiast tego jest wodny park rozrywki – z definicji
        nastawiony na rozrywke, efekt Waszej indolencji w wsluchiwaniu sie w potrzeby
        mieszkancow) Zatem mieszkancy dzieki Wam radnym podrozuja po polskich
        bezpiecznych drogach do innych okolicznych miast by w pelni cieszyc sie
        nowoczesnym higiecznym rodzinnym basenem.
        Pytanko, czy jesli przedstawie Wam rachunki za benzyne zwrocicie mi koszty
        dojazdow? Przeciez jezdze tam tylko dzieki Waszej sprawnosci decyzyjnej i
        dbalosci o los mieszkancow:-)

Secundo: Biorac pod uwage kondycje finansow miasta, poziom bezrobocia i
        zasobnosc mieszkancow ow obiekt zeby byc latwo dostepnym nie moze byc drogim
        obiektem. Propozycje typu exclusive leasing za 20 mln EUR czyli prawie 90 mln
        zl!!!! Za ktory to leasing my mieszkancy jeszcze bardzo dlugo bedziemy splacac
        po Waszej kadencji. Czyzby zapomnieliscie ze im drozszy obiekt zostanie
        zbudowany tym drozsze beda bilety to proste, chyba ze zaproponujecie wszystkim
        darmowy wstep??? Nic doswiadczenia Slowianki Was nie ucza, I zbudujecie
        ekskluzywny osrodek dla elit a cala rodzina rzadko bedzie tam zagladac z
        przyczyn finansowych. Tak wtedy jest potrzebna rata leasingowa operatorowi:-)
        Drodzy radni zapewne nie zadaliscie sobie trudu zeby sie zorientowac ile
        kosztuja I jak wyglada nowoczesne wielofunkcyjne rowniez rozrywkowe baseny w
        promieniu 40km od Zielonej Gory, trzeba oczywiscie pojechac daleko do Niemiec I
        zobaczyc mercedesa klasy S na ktorego miasto nie stac wiec funduje sobie 20
        letni leasing na koszt mieszkancow bo mercedes klasy SSSSS;-)byc musi i to z
        kierowca, znaczy operatorem:)
        Pragne Was poinformowac ze te nowoczesne wielonieckowe baseny, z rura jacuzzi i
        hydromasazami w Swiebodzinie czy Zarach kosztowaly po 11mln zl i nie sluza
        jedynie celom rozrywkowym. Najnowszy basen ktory buduje sie w Poznaniu
        Piatkowie (a Poznan duzym miastem jest i liczy pieniazki) to koszt rzedu 12mln
        zl. Jak przy tym wygladaja Wasze propozycje projektow za 68mln (ow niefortunna
        Aquarena) albo niemiecki projekt leasingowy za 88-100 mln zl? (Wiadomo koszty
        budowy napewno poszybyja do gory w trakcie budowy albo EURO nam zdrozeje:-) na
        bank jak mowia analitycy bankowi)Chyba za duzo kofeiny na sesjach miejskich, ze
        takie madre projekty wymyslacie. Za ow 100 mln mozna smialo wybudowac kilka
        nowoczesnych wielofunkcyjnych basenow w tym jeden sportowy 50-cio metrowy jesli
        przyszlaby taka fantazyja (ulanska czyli malo obecnie potrzebna), starczyloby
        tez na przemiane Drzonkowa w park wodny (remont gora 10mln plus za 5 mln
        powstaly najbardziej krete I karkolomne instalacje rurowe ku uciesze
        dzieciakow) albo na doplate na inny zacny mieszkancom potrzebny cel typu
        tomograf PET do wczesnej diagnostyki nowotworowej, albo poprawe warunkow
        szpitalnych.
        Pozdrawiam serdecznie TYCH decydentow ktorzy szybko i sprawnie zatwierdzili i
        zbudowali baseny poza Zielona Gora (Swiebodzin, Zary). Te miasta moga byc z Was
        dumne. Mam nadzieje, ze pamietacie o tym, plywajac w czystej wodzie. W Zielonej
        nie ma takich luksusow ale tylko jeszcze przez chwilke, bowiem my bogaci
        mieszkancy fundujemy sobie zajebisty obiekt z niemniej zajebista rata
        leasingowa przez najblizsze 20 lat, budujac wizytowy wodotrysk bo jest on
        potrzebny..inwestorowi. Stac nas a co:-)
        Znaczy tak mysla nasi wspaniali radni:-)
      • Gość: andrzej Re: Razem zbudują basen IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 20.10.04, 17:50
        nie pojmuję gry państwa lewicujących, ciągle są dwa tempa do tyłu, czy mają
        jakąś wizję , plan ? czy już tylko liczą na dojechanie do mety bez silnika
      • Gość: Edward Markiewicz Re: Razem zbudują basen IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.10.04, 09:41
        Panie Robercie !A cóż tu rozumieć ? W telefonicznej rozmowie usiłowałem tylko
        wyjaśnić Panu, że to czym zachwycał się Pan w Starlsund kosztowało Niemców 70
        mln euro. Stwierdziłem też, że nas na to nie stać, możemy się pokusić jedynie
        na obiekt wartości około 20 mln EURO ( nie zł ! - jak Pan napisał). Z tym
        jednak wiąże się wysokość naszych (miejskich) zobowiazań finansowych. Dzisiaj
        wiemy, że podpisano już list intencyjny , w którym mówi się o inwestycji rzędu
        15 mln EURO. I bardzo dobrze ! To bowiem świadczy o tym, że wstępnie
        proponowana kwota 1 mln EURO przez 20-30 lat, będzie o wiele niższa. A
        opowiadamy się Panie Robercie za tym, by była jak najniższa i w tym względzie
        żądamy rzeczywiście twardych negocjacji ze strony władz naszego miasta. Czy to
        wszystko jest tak pokrętne, że trudno to zrozumieć ? Myślę, że wszystko można
        sobie wyjaśnić, trzeba tylko rozmawiać i pytać się. Trzeba też Panie Robercie
        umieć przyznać się do pomyłki i przeprosić za całe to niepotrzebne zamieszanie,
        które Pan wywołał, a nie dalej kpić sobie i udawać .... niezrozumienie.
        Tym samym kończę dyskusję na ten temat i nie oczekuję odpowiedzi.
        • Gość: 333k Re: Razem zbudują basen IP: *.gala.net.pl 21.10.04, 12:20
          widze ze pan rewinski troche namieszal hahahaahaahha
          To typowy przyklad jak media a w tym przypadku gazeta wyborcza (jak myslalem
          najbardziej obiektywny dziennik) potrafi manipulowac zachowaniami swoich
          czytelnikow.... jak widze pan rewinski to niestety zwykly polski dziennikarz
          ktory nie potrafi napisac rzetelnego obiektywnego artykulu, nie po to zeby
          wywolac jakąś aferę a podać czytelnikowi rzetelną i prawdziwą informację...

Panie Rewiński.... istnieje w Polsce coś takiego jak autoryzacja tekstu...
          jakby Pan z niej skorzystal nie byloby tego calego zamieszania...
          Jak będę miał ochotę poczytać o aferach to kupię sobie super expres albo Fakt...
          Może czas pomyslec o zmianie gazety???
        • Gość: naskret Re: Razem zbudują basen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.04, 13:50
          Edward Markiewicz napisał(a):

.. że to czym zachwycał się Pan w Starlsund kosztowało Niemców 70
          mln euro. Stwierdziłem też, że nas na to nie stać...

no tak....... bo to SLD buduje z wlasnych funduszy.

nie za ciasne pantofelki Panie Markiewicz sie nosi, niech Pan poluzni gdzie
          Pana cisnie. a moze to skutek polamania zeberek na wojazach zagranicznych??
          (jak odszkodowanie??)

pozdrawiam
    • Gość: Qrnaolek Re: Razem zbudują basen IP: *.ztpnet.pl 20.10.04, 17:33
      Po co strzępić języki,wejdżcie na stronę wrocławską portalu gazeta a
      zobaczycie ,że Wrocław już zaczął budowę aqaparku za 23 mln euro,tworząc
      spółkę /25% udziału miasta/z firmą niemiecką InterSPA.
    • Gość: ik za 20 to aquaparczek bedzie IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 20.10.04, 18:17
      ale pewnie zykły basen z tego wyjdzie (albo i nie)
    • Gość: jan Re: Razem zbudują basen IP: *.gala.net.pl 24.10.04, 15:15
      jak ja chwyce tych pantakow , markiewiczow , cala reszte z SLD . MY MIESZKANCY
      ZADAMY PARKU WODNEGO, takie jak sa w innych miastach.
    • Gość: maciek Re: Razem zbudują basen IP: *.gala.net.pl 27.10.04, 14:32
      kochani SLD !!!!!!!!!! to same szuje teraz pantak gada ze prezydent robi sobie
      pomnik stawiajac park wodny , my panie pantak chcemy kompleksu nas nie interes.
      czy postawia to czarni czy czerwoni czy zieloni domagamy sie parku wodnego abym
      nie jechal ze swoja rodzina do swiebodzina czy gdzies dalej, dla pana wyjazd to
      zaden koszt ale dla zielonogorskich rodzin to juz powazny wydatek .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka