Dodaj do ulubionych

ŻARY - FILAR LUBUSKIEJ I POLSKIEJ GOSPODARKI

16.11.04, 23:16
Dwie żarskie firmy zdobyły tytuł "Filarów Polskiej Gospodarki". O tytuł
walczyło 16 lubuskich firm i kilkadziesiąt z innych województw. Konkurs
organizowała gazeta "Puls Biznesu", a jednym z oceniających była
międzynarodowa wywiadownia gospodarcza.

Ciągle powraca pytanie: Czy Żary są potrzebne województwu Lubuskiemu, czy
województwo Lubuskie Żarom?

PZDR :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: 48x Re: ŻARY - FILAR LUBUSKIEJ I POLSKIEJ GOSPODARKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 09:22
      powołaj Republikę Żarską i przestań pier....
      • pawel.zary Re: ŻARY - "Wolne państwo stanowe" 17.11.04, 09:53
        Gość portalu: 48x napisał(a):

> powołaj Republikę Żarską i przestań pier....

Wolałbym raczej "Wolne państwo stanowe", tak jak już było kiedyś.

A jeżeli chodzi o "przestanie pier...", to przestać pier...ników jeść nie mogę,
        bo lubię :-)
        Pomyślę natomiast, czy nie pogadać z kim trzeba w rodzinie, aby nie sponsorować
        Wam żużla w kolejnym sezonie
        • Gość: 48x Re: ŻARY - "Wolne państwo stanowe" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 10:07
          pogadaj, pogadaj, przy okazji może załatwi ci badania w psychiatryku ?
          • pawel.zary Re: ŻARY - "Wolne państwo stanowe" 17.11.04, 10:23
            Gość portalu: 48x napisał(a):

> pogadaj, pogadaj, przy okazji może załatwi ci badania w psychiatryku ?

Mamy smutny i deszczowy dzień. To pogłębia frustrację i rodzi agresję.
            Niepotrzebnie. Pamiętaj, że czasem nutka ironii i złośliwości jest nam
            potrzebna ... Cieszę sie z sukcesów mojego miasta i że prasa o tym donosi.
            Informacja była z "Gazety Lubuskiej", a nagrodzone firmy, to: RELPOL i KRONOPOL
            (sponsor Waszego żużla)

• go-go troszkę off topic 17.11.04, 10:50
      Ha! Byłem w Żarach. Fajowa wichura. Sprawy załatwiałem w Iłowej, ale spałem w
      żarskim "Parku". Panie, czego więcej chcieć? Tanie drineczki, panienki z lekka
      zezowate, ale pracowite. Lubię Żary. Przyjadę tam na wakacje z rodziną. Chyba,
      że nie będę miał sposobności albo zapomnę :)
    • Gość: kolo Re: ŻARY - FILAR LUBUSKIEJ I POLSKIEJ GOSPODARKI IP: *.cybergarden.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.04, 11:44
      Gdyby nie Warszawa to Żary by stolicą były ot cała prawda
      • Gość: keyko Re: ŻARY - FILAR LUBUSKIEJ I POLSKIEJ GOSPODARKI IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.11.04, 16:35
        Gość portalu: kolo napisał(a):

> Gdyby nie Warszawa to Żary by stolicą były ot cała prawda

Nie! Mylisz sie, jakby nie Warszawa to Zielona Dziura o pardon Gora bylaby
        stolica kraju, bo mniemanie macie o sobie baaaaardzo wygorowane...
        • Gość: 1 Re: ŻARY - FILAR LUBUSKIEJ I POLSKIEJ GOSPODARKI IP: *.ztpnet.pl 17.11.04, 21:03
          Gość portalu: keyko napisał(a):

> Nie! Mylisz sie, jakby nie Warszawa to Zielona Dziura o pardon Gora bylaby
          > stolica kraju, bo mniemanie macie o sobie baaaaardzo wygorowane...

a tobie ch... do naszego mniemania, lepiej sprawdz czy kobyła ma obrok
          • Gość: keyko Re: ŻARY - FILAR LUBUSKIEJ I POLSKIEJ GOSPODARKI IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.11.04, 01:07
            no to dales IIIks? popis wielkopanskich manier :)
            • Gość: 48x Re: ŻARY - FILAR LUBUSKIEJ I POLSKIEJ GOSPODARKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 09:51
              czepiasz się ?
      • pawel.zary Re: ŻARY - FILAR LUBUSKIEJ I POLSKIEJ GOSPODARKI 17.11.04, 17:30
        Gość portalu: kolo napisał(a):

> Gdyby nie Warszawa to Żary by stolicą były ot cała prawda

Prawda to nie jest i wcale byśmy tego nie chcieli :-) Warszawa daleko i ma
        swoje problemy. Niech tak zostanie...

Przyjaciele! mam prośbę - oszczędżmy sobie inwektyw, bo nie warto. W moim
        przekonaniu Żary i Zielona Góra powinny ze sobą dobrze współpracować i razem
        przyłaczyć sie do woj. Dolnośląskiego (bo taką mamy historię - historyczny
        Śląsk jest naszą macierzą). Razem możemy odgrywać dużą rolę w tej części
        województwa (nawet jak to będzie tzw. Lubuskie) i wzajemnie sie uzupełniać
        (mamy odpowiedni potencjał społeczno-gospodarczy, zaplecze naukowe i
        kulturalne). Razem z Żaganiem i Nową Solą możemy mieć niezły lobbying.

Wydaje mi sie jednak, że Zielona Góra zajęła sie "sama sobą"i "wojną" z
        Gorzowem, zapominając, że na południu może mieć silnego gospodarczo sojusznika -
        Żary.
        Ja chcę Wam tylko zwrócić uwagę na to, że Żary sobie poradzą same.
        • Gość: Andrew Re: ŻARY - FILAR LUBUSKIEJ I POLSKIEJ GOSPODARKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 18:06
          Dziwny masz sposob zwracania uwagi. Zgadzam sie z Toba. Wspomniane miasta
          powinny ze soba wspolpracowac. Wydaje mi sie, ze zielonogorzanie troche sie
          pogubili w tym naszym chaosie. Zamiast bezsensownie patrzec na polnoc powinni
          dbac o to co maja. A maja bardzo dobrych sasiadow.
          Pozdrawiam Zary.
    • Gość: dziki Re: ŻARY - FILAR LUBUSKIEJ I POLSKIEJ GOSPODARKI IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 17.11.04, 17:50
      Pawle!
      Podziwiam Twój lokalny patriotyzm! Też taki jestem.
      Oczywiście pytanie o nos i tabakierę traktuję dowcipaśnie-nadajesz się na posła.
      Jest pewne - im więcej będziemy współpracować , tym lepiej będzie nam
      wszystkim.
      Pozdrawiam serdecznie
      • pawel.zary Re: ŻARY - FILAR LUBUSKIEJ I POLSKIEJ GOSPODARKI 18.11.04, 10:03
        Gość portalu: dziki napisał(a):

> Pawle!
        > Podziwiam Twój lokalny patriotyzm! Też taki jestem.
        > Oczywiście pytanie o nos i tabakierę traktuję dowcipaśnie-nadajesz się na
        posła

Dziękuję za zrozumienie.Zdaję sobie sprawę z tego, że od "nadawania się"
        i "potencjału" droga do posłowania daleka i niekoniecznie zależna od
        powyższego.

Mam wrażenie, że "patriotyzm" i zaangażowanie w sprawy społeczne sa
        obecnie "niemodne". Od razu pojawiaja się podejrzenia: "albo jesteś głupi, albo
        chodzi ci o kasę". Szczególnie ludzie młodzi muszą "ukrywać się" i "nie
        wychylać", bo obawiają sie narażenia na śmieszność. To poważny problem nie
        tylko przyszłości naszego regionu, ale i całej Polski.

PZDR :-)
    • Gość: hmmmm Re: ŻARY - FILAR LUBUSKIEJ I POLSKIEJ GOSPODARKI IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.11.04, 15:34
      Zaczynam podejrzewać, że Twoja megalomania Pawle wymaga leczenia. Jeśli Twoje
      kompleksy zaczynają Cię przerastać i musisz wyrzucać je z siebie publicznie,
      już czas, aby zgłosić się z tym problemem do fachowca.
      • pawel.zary Re: ŻARY - FILAR LUBUSKIEJ I POLSKIEJ GOSPODARKI 18.11.04, 20:40
        Gość portalu: hmmmm napisał(a):

> Zaczynam podejrzewać, że Twoja megalomania Pawle wymaga leczenia. Jeśli Twoje
        > kompleksy zaczynają Cię przerastać i musisz wyrzucać je z siebie publicznie,
        > już czas, aby zgłosić się z tym problemem do fachowca.

Ja cytuję "Gazetę Lubuską" i przytaczam fakty. Niczego nie wymyślam, tylko
        zadaję pytania. Czasem trochę prowokuję i przedrzeźniam - w życiu nie trzeba
        brać wszystkiego na "śmiertelnie poważnie" i tak bardzo przejmować się różnymi
        opiniami.
        W Twoim stwierdzeniu brakuje konkretów - czego dotyczy owa megalomania i jakie
        kompleksy Masz na myśli?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka