Dodaj do ulubionych

Dyrektor NBP kontra palacze

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 18:30
Uważam, że palenie w miejscu pracy jest trochę niesprawiedliwe dla osób
niepalących. Z własnego doświadczenia wiem, że średnio co 2 - 3 godz. ( a
nieraz i częściej) palacze wychodzą do palarni na około 10 min. a w wypłatę
dostają taką samą jak osoby niepalące, które w tym czasie pracują.
Obserwuj wątek
    • Gość: kola Re: Dyrektor NBP kontra palacze IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 30.12.04, 18:39
      zgadzam się z Tobą, powinni mieć wydłużony czas pracy.
      Gdyby inna grupa miała nawyk dłubania w nosie i wychodziłaby na pół godziny , a
      jeszcze inna łykania świeżego powietrza , to kto by w koncu pracował ?
    • Gość: klient Re: GW promuje palenie papierosów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 20:35
      W każdej instytucji publicznej czy niepublicznej powinien obowiązywać całkowity
      zakaz palenia. Sprzątaczki nie po to aby sprzętać obrzydliwe pety i rozsypany
      popiół po tych niechlujach. Cierpi natym również obsługa klientów, bo te
      zagazowane mózgownice nie myślą o pracy tylko o kolejnym papierosie.
    • Gość: Jacho Re: Dyrektor NBP kontra palacze IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.12.04, 21:21
      Czy palacze to święte krowy ? Nie dość, że są mniej wydajni jako pracownicy, to
      jeszcze częściej chorują...Tu pojęcie wolności zostalo sprowadzone do absurdu:
      co jest ważniejsze - wolność do palenia czy wolność od palenia...Wszyscy
      pracujący płacą składki na NFZ - to z tych pieniędzy leczą się palacze i przez
      nich terroryzowani... Mamy piękną ustawę "nikotynową" i puby, restauracje,
      kawiarnie, bary aż siwe od dymu - niepalący musi "to " wdychać...A Ty Gazeto
      stajesz w obronie uciśnionych palaczy ? Palaczy należy leczyć, toż to nałóg jak
      każdy inny... Zacznijcie od swojego naczelnego - Adam bez papierosa publicznie
      się nie pokazuje. Rozwiązania są proste - całkowity zakaz palenia w miejscach
      publicznych...W niektórych krajach zaczyna się to praktykować...
    • Gość: Afric simone Re: Dyrektor NBP kontra palacze IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.12.04, 21:35
      A ja proponuje wydluzyc czas pracy osobom odmawiajacym w ciagu dnia rozaniec,
      przeciez taki, bigot czy bigotka wylaczona jest na czas modlitwy z pracy dluzej
      niz palacze :-P
    • Gość: urwis Duma p. redaktora jest Mont Everest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 00:10
      Z czego się tu cieszyć ? Z czego tu być dumnym, z dziennikarstwa pożal się Boże
      "sledczego" a'la Kołodziejczyk ?
    • Gość: DuCh Daliście dupy gazeto. IP: *.zgora.dialog.net.pl 31.12.04, 01:02
      Daliście dupy gazeto, jak można takie debilne tematy poruszać, a tym bardziej
      prowadzić śledztwo w tej sprawie. Przecież trzeba być kretynem, aby nie zdawać
      sobie sprawy z tego, że palacz jest mniej wydajnym pracownikiem, i do tego o
      wiele droższym. Takie zachowania powinno się minimalizowac a nie stawać w
      obronie. Może jeszcze zaczniemy pić w pracy. No co do 0.2 promila można
      prowadzić. Poproszę oddzielne pomieszczenie ze stołem, lodówką oraz szkłem.
      • Gość: Kacha Re: Daliście dupy gazeto. IP: *.wmc.net.pl 31.12.04, 08:44
        taak chyba jednak DuCh ma rację z ta obroną uciśnionych. Sama palę i mi
        wstyd... Ale w kwestii ceny- uważam sie za pracownnika znacznie wydajniejszego
        od niepalacych od marnotrawiacych czas na grach komputerowych kolegów....co
        dzisiaj jest znacznie częstszym nałogiem i znacznie bardziej ograniczającym
        wydajność.......
        • Gość: DuCh Re: Daliście dupy gazeto. IP: *.zgora.dialog.net.pl 31.12.04, 10:19
          pod warunkiem, że ktoś pracuje przy komputerze...
      • Gość: Lako Re: Daliście dupy gazeto. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 16:12
        Gość portalu: DuCh napisał(a):

> Daliście dupy gazeto, jak można takie debilne tematy poruszać, a tym bardziej
        > prowadzić śledztwo w tej sprawie. Przecież trzeba być kretynem, aby nie zdawać
        > sobie sprawy z tego, że palacz jest mniej wydajnym pracownikiem, i do tego o
        > wiele droższym.

Ja jestem palący, ale w godzianch pracy nie palę, poza przerwą obiadową na
        mieście. Grzeczniej, totalniacki głupolu.
        • Gość: Res Re: Głupolu? IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.01.05, 16:26
          Jeśli palisz - to sam nim jesteś
    • Gość: max Re: Dyrektor NBP kontra palacze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.04, 08:41
      Trzeba być idiotą, żeby drukować takie bzdety. Dla takiego gniotu nie byłoby
      usprawiedliwienia nawet w sezonie ogórkowym.
      PS - Zgodnie z art. 134 kodeksu pracy, pracownik ma prawo do przerwy trwającej
      co najmniej 15 minut - wliczanej do czasu pracy. Jeżeli pracodawca w
      regulaminie pracy nie ustali dla swoich pracowników dłuższej przerwy to palacze
      w czasie pracy mogą palić bez uszczerbku dla swoich dochodów tylko 15 minut.
      Jeżeli chcą palić dłużej to powinni ten czas odpracować lub mieć potrącaną
      pensję. Z jakiej - nomen omen - paki mamy finansować ich dłuższe wypady na
      papieroska?
    • Gość: Oldboy Re: Dyrektor NBP kontra palacze IP: *.cybergarden.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.04, 09:03
      Brawo Panie Dyrektorze.
      Jestem bylym palaczem. Zaczęlem w podstawówce, skończyem po 23 latach palenia. I
      dalo się. Nie zaluję. A tym kopciuchom - tak pogonić kota, że sami rzucą. Na
      początek radzę zanotować tych, którzy palą - rzucić monetę - i do odstrzalu. A w
      pracy zatrzymać tych niepalących.
      Dosiego.
      • Gość: niepalący Re: Dyrektor NBP kontra palacze IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 31.12.04, 09:23
        palącym dać miesiąc na rzucenie palenia albo pracy
    • Gość: Jay z Lo Re: Dyrektor NBP kontra palacze IP: *.handspring.com 31.12.04, 09:31
      Chlopaki kompletnie sie z wami zgadzam, wiecie jak ja robie, jak palacy ida jarac ja ide jesc, a jak, niech wiedza ze ja tez bez jedzenia wytrzymac nie moge :)), no mam tylko nadzieje ze nie beda tak palic cale zycie bo wtedy to ja na otylice wykituje !
    • Gość: ZG-anin Teraz wiem, czemu NBP-owcom tak z ust jedzie... IP: 195.20.110.* 31.12.04, 10:59
      Niestety, ale Klient nie ma lekko w NBP - teraz już wiem, dlaczego.

Tym sposobem tak wielu (niepalących) zawdzięcza ta wiele (złej opinii) tak
      niewielu (palącym).

• Gość: z Re: Dyrektor NBP kontra palacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 15:08
      Nie "trochę". To zwyczajne chamstwo
    • Gość: bix Re: Dyrektor NBP kontra palacze IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 31.12.04, 17:30
      palaczom śmierdź
    • Gość: Anka Re: Czy palarnia w szkole jest legalna? IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.01.05, 18:16
      W liceum nr 1 jest palarnia - obok pokoju nauczycielskiego i śmierdzi jak w
      jakiejś spelunie. W waszych szkołach też tak śmierdzi?
      • Gość: kaśka Re: Czy palarnia w szkole jest legalna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 19:08
        Gość portalu: Anka napisał(a):

> W liceum nr 1 jest palarnia - obok pokoju nauczycielskiego i śmierdzi jak w
        > jakiejś spelunie. W waszych szkołach też tak śmierdzi?

a ty już większych problemów nie masz ?
        • Gość: Anka Re: Czy palarnia w szkole jest legalna? IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.01.05, 21:05
          Może tobie odpowiada smród papierosów - sama jesteś palaczką (brzmi super).
          Jasne, że mam większe problemy.
    • Gość: lexus Re: Dyrektor NBP kontra palacze IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.01.05, 07:34
      Poprzednia palarnia była OK! 5 metrów kwadratowych, czyli więcej niż
      dopuszczalne 4 metry, po 0,1 m na osobę, czyli na 50 osób, a paliło tylko 15.
      Nagonka na palaczy, to bardzo łatwa rzecz, ale dam parę argumentów za
      palaczami, opierających się na statystyce, a nie na pojedynczych przypadkach.
      Po pierwsze, w pracy umysłowej są wydajniejsi, przykład pisarz Anatol France.
      Wydaje mi się, że w ich przypadku palenie jest raczej skutkiem ich sposobu
      życia, szybkiego i intensywnego. Po drugie, przewrotnie mogę stwierdzić, że z
      pożytkiem dla bankrutujacego systemu emerytalnego, często nie dożywają
      emerytury, albo biorą ją bardzo krótko, zostawiając swoje składki zdrowym,
      silnym, młodym, pracujacym na drugim etacie, emerytom mundurowym.
      • Gość: pion Re: Dyrektor NBP kontra palacze IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 02.01.05, 12:20
        stan naszej służby zdrowia uzdrowi cudownie stan systemu emerytalnego :-(
      • wesoly_romek Re: Dyrektor NBP kontra palacze 02.01.05, 12:24
        > [] ... w pracy umysłowej są wydajniejsi, przykład pisarz Anatol France. >

Czyli że co z tego wynika? Witkacy też był wydajny bo ćpał, a Plich walił wóde
        gdy pisał, to może i takie używki zaczną być powszechnie tolerowane :P ? Całe
        szczęście w dzisiejszych czasach pracodawcy nie chcą zatrudniać palaczy, bo
        wiążą się z tym same problemy, od prawnych (zagwarantowanie miejsca do palenia),
        poprzez psychologiczne (konflikty palacze - niepalący), aż po estetytczne (nie
        każdemu pasuje praca przy jednym biurku z człowiekiem, który po prostu cuchnie,
        i jeszcze nie daj Boże jest wizytówką firmy, bo np. obsługuje klientów - a
        najgorsze jest to, że oni sami nie są świadomi tego, że po prostu od nich
        śmierdzi :P) Akurat sytuacja w NBP jest świetnym przykładem dla każdego
        pracodawcy DLACZEGO NIE WARTO ZATRUDNIAĆ PALACZY, i właśnie za to wszystkim
        palącym z tego banku wielkie brawa! :D

> "Po drugie, przewrotnie mogę stwierdzić, że z
        > pożytkiem dla bankrutujacego systemu emerytalnego, często nie dożywają
        > emerytury, albo biorą ją bardzo krótko, zostawiając swoje składki zdrowym,
        > silnym, młodym, pracujacym na drugim etacie, emerytom mundurowym."

OOOOO, a tu to się akurat zgadzamy w 100%! :)
    • Gość: zatruwany Re: Dyrektor NBP kontra palacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 14:25
      Palacza powinni obnizyc pensje, w koncu pracuja ok godziny krocej niz inni pracownicy. Dodatkowo powini placic nie palacym za zatruwanie ich organizmow.
    • Gość: adams Toż to turcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 08:08
      wymóg palarni w zakładzie pracy wygląda jakbyśmy żyli w turcji albo jakiejś
      arabii gdzie są palarnie haszyszu. Papieros to narkotyk który należy
      zdelegalizoawć. !!!
    • Gość: :) Re: Dyrektor NBP kontra palacze IP: *.alpi / *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 18:40
      brawo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka