Dodaj do ulubionych

Wstyd Gazeto!

IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.01.05, 20:33
Bardzo rzadko odwiedzam forum, a już zupełnie nie pamiętam, kiedy na
forum się wypowiedziałam. Może z tej przyczyny do niedawna nie miałam pojęcia
jak bardzo lokalne wydanie Gazety Wyborczej jest spolegliwe wobec Pani
Prezydent – teraz już wiem. Otóż kilka dni temu ośmieliłam się na forum
napisać tekst krytyczny i przyznaje nieco złośliwy wobec Pani Prezydent.
Zaznaczam jednak, że tekst ten opisywał jedynie (jak wiem) prawdziwe fakty,
nie zawierał wulgaryzmów, ani słów obraźliwych. Widać jednak, że wystarczy
jeden telefon z Urzędu Miasta by głośno krzycząca o swej niezależności i
odwadze gazeta podwinęła ogon. No cóż od dawna słyszałam, że „Gazeta
Wyborcza” powinna tak naprawdę nazywać się „Gazetą Wybiórczą” - nie dawałam
temu wiary, teraz wiem, że błądziłam.
P.S. W nowym roku życzę wszystkim by osiągnęli to, czego im brakuje.
Schorowanym – zdrowia, biednym – forsy, głupim – rozumu, spolegliwym –
odwagi, brzydkim – urody, zarozumialcom – skromności, a wszystkim razem by
nigdy nie popadli w samozachwyt – co szczególnie polecam politykom i
dziennikarzom.
Obserwuj wątek
    • Gość: IIIks Re: Wstyd Gazeto! IP: *.ztpnet.pl 02.01.05, 21:39
      Wstydzić młoda aktywistko ZSMP to ty się powinnaś:)))Spójrz na podforum-kto
      nami rządzi.Starsi towarzysze nie wspomnieli ci o takiej możliwości
      potraktowania twoich arcyciekawych przemyśleń?:)))
      • Gość: Miśka Re: Wstyd Gazeto! IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.01.05, 20:31
        IIIks wygląda na to, że doprowadziłeś do zdjęcia mojej wypowiedzi z forum. No
        cóż widać jesteś mocny (niestety jak zaobserwowałam) nie tylko w gębie. Co jest
        się małżonkiem Pani Prezydent, jej zastępcom, czy sekretarzem? Zresztą to
        nieważne, kim jesteś. Ważne, co sobą reprezentujesz. A stwierdzam, że niewiele
        prócz: wręcz chorobliwej nienawiści do wszystkich co mają inne poglądy niż Pani
        Prezydent, czasem wulgarności i wyjątkowego tupetu. Mimo to dziękuję Ci za
        mimowolny komplement, bowiem dawno już przestałam o sobie myśleć jako o młodej
        osobie. A swoją drogą niedawno miałam okazję zapoznać się z treściami
        kilkunastu artykułów dawnych PPR-owskich działaczy odnoszących się do opozycji
        z lat 1946 – 48. Ich styl wypisz wymaluj pasuje do Twoich wypowiedzi. Nasunęło
        mi to myśl, że chyba się mentalnie na tamtym okresie rozwoju się zatrzymałeś –
        byłby z ciebie całkiem dobry PPR-owski politruk. A może nim byłeś a teraz
        starasz się swym napastliwym stylem zrehabilitować? Historia i IPN zna takie
        przypadki. P.S. Na tym kończę moją korespondencję z Tobą drogi IIIks.
        • Gość: IIIks Re: Wstyd Gazeto! IP: *.ztpnet.pl 03.01.05, 21:09
          Mam nadzieję Miśka(choć jeśli chcesz szybko wskażę twoje inne nicki na tym
          forum:))) ),że choć czasami czytasz to co piszesz?:)))Przestałaś myśleć o sobie
          jako o młodej osobie?Więc jednak miałem rację.Basia jedzie pod różnymi
          nickami;)))Ja i PPR-owski politruk! Trzeba naprawdę być mądrym inaczej,żeby
          taki wniosek wyciągnąć:)))
        • croolick Re: Wstyd Gazeto! 03.01.05, 21:35
          Miska! Ty tez to zauwazylas! PPRowcy tez wszedzie widzieli wroga klasowego jak
          IIIksik Basie :-)
          • Gość: IIIks Re: Wstyd Gazeto! IP: *.ztpnet.pl 03.01.05, 22:34
            Cześć crooliczek! Nareszcie mój ulubiony,żagański,czerwony kłapouch się
            odezwał:)))A o Jaruzelskim to nie chciałeś gadać,co?Ciekawe.Na swoim forum
            jakoś byłeś bardziej w tym temacie wylewny.Choć tak naprawdę co można pamiętać
            z ławki pierwszaka?;)))
            • Gość: lllks Re: Wstyd Gazeto! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 01:39
              ... a tak w ogóle to przepraszam Was wszystkich. Czasem sie zapomminam, że tak
              jak i moja P. jestem d....
              • Gość: IIIks Re: Wstyd Gazeto! IP: *.ztpnet.pl 04.01.05, 05:27
                Stary numer:)))Popatrz d... na IP.
            • croolick Re: Wstyd Gazeto! 04.01.05, 08:52
              Gość portalu: IIIks napisał(a):

> Cześć crooliczek!

nie spoufalaj sie, ja z szacunku dla ciebie zawsze zwracam sie do ciebie po imieniu

> A o Jaruzelskim to nie chciałeś gadać,co?Ciekawe.Na swoim forum
              > jakoś byłeś bardziej w tym temacie wylewny.

a niby z toba mialem gadac? Na co mi austryjackie gdanie z ZWMemowcem? Odpowiedz
              sobie sam

>Choć tak naprawdę co można pamiętać
              > z ławki pierwszaka?;)))

na pewno wieciej niz z pozycji komorki jajowej i plemnika. To jest jeden z wielu
              waznych powodow dla ktorych jakakolwiek "gadanie" o PRL z toba nie ma zadnego
              sensu...
              • Gość: IIIks Re: Wstyd Gazeto! IP: *.ztpnet.pl 04.01.05, 14:46
                Uśmiałem się crooliczku:)))Mam tobie przypomnieć szacunek z jakim zwracałeś się
                do mnie w wątku dotyczącym Kkulińskiego?Tak naprawdę nie masz po prostu
                argumentów(to jest jedyny ważny powód) i dlatego nie chcesz na ten temat
                rozmawiać.Austryjackie gadanie z ZWMemowcem? Skąd ty takie teksty bierzesz?:)))
    • Gość: i Re: Wstyd Gazeto! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 12:02
      i
      • Gość: men_at_work Re: Wstyd Gazeto! IP: 213.77.27.* 04.01.05, 15:07
        O zauważam, ze nic nie mozna powiezic IIIks-owi. Co to za typ. Złośliwy jakiś
        czy co? Ciekawe jak zareaguje na moj tekst. pewnie znieważy bo jak widze to
        lubi robic. chociaż mam nadzieje ze nie tylko. I starszy ze odkryje nicki
        innych. Ty nie badz taki teczkowiec. Pewna pani, która lubie z Pomorza z
        Gdańska z Tygodnika Solidarność tez "była czysta". Kto jest bez winy niech 1
        rzuca kamieniem - to najłatwiej
        • Gość: IIIks Re: Wstyd Gazeto! IP: *.ztpnet.pl 04.01.05, 15:48
          Dlaczego mam ciebie znieważyć?Przecież nie robisz tego w stosunku do mnie.Tak
          sobie z croolikiem gadamy,bo już się starliśmy w wątku dotyczacym
          kKukilińskiego,nie szczędząc sobie wyzwisk,o czym croolik chyba celowo
          zapomnina.Nikogo nie straszę.Na tym forum zasuwanie pod różnymi nickami jest
          przyjęte zwyczajowo i mnie też to zarzucano:)))
    • Gość: l Re: Wstyd Gazeto! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 13:34
      l
    • Gość: :) Re: Wstyd Gazeto! IP: *.alpi / *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 18:16
      Wstyd estyd
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka