Dodaj do ulubionych

Zmiana warty w spółkach miejskich

IP: *.ek.zgora.pl 20.01.05, 18:15
Prawy i sprawiedliwy nepotyzm i kumoterstwo.....
Obserwuj wątek
    • Gość: donatan Zmiana warty w spółkach miejskich IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 20.01.05, 18:16
      moją opinię usunąłem
    • Gość: kanibal Re: Zmiana warty w spółkach miejskich IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.01.05, 20:29
      A może znajomości i uklady.Bo wszystko się kręci wokoł tej samej grupy.powoli
      ale coraz bardziej pewne osoby zaczynają korzstać z układów.Cieawe gdzie ta
      uczciwość a może byście ogłosili konkurs na członkow rady nadzorcze. Brzydko
      ciekawe gdzie to obietnice wyborcze.Czy uczciwość jest tylko na pokaz.Ojjj nie
      lubi pani krytyki i prawdy, ale to cecha czysto kobieca zawiść.A może ktoś
      steruje za kurtyny ciekawe.Nie lubię SLD bo to karierowicze, ale was też nie bo
      jesteście tacy sami.Paaaa zostaje tylko LPR i Samoobrna.Ale to histerycy i
      oszołomy.Taki jest system tego państwa
      • Gość: MAXX Re: Zmiana warty w spółkach miejskich IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.01.05, 21:09
        Została nam nadzieja tylko w LPR i SAMOOBRONIE...........
        • Gość: AMG Re: Zmiana warty w spółkach miejskich IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.01.05, 21:17
          Boże coś Polske.....
          • Gość: M.Borowski Re: Zmiana warty w spółkach miejskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 21:52
            Niech żyje SDPL....!!!
    • Gość: naskret Re: Zmiana warty w spółkach miejskich IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 20.01.05, 22:30
      skandal i wstyd

niewiem cego wiecej skandalu czy wstydu a moze gloopoty??
      • Gość: ja Re: Zmiana warty w spółkach miejskich IP: *.ek.zgora.pl 21.01.05, 00:47
        Wszystkiego po trochu.
      • Gość: gont Re: Zmiana warty w spółkach miejskich IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 21.01.05, 17:38
        nie ma w tym nic dziwnego, sam słyszałem, tak powiedziała w radiu
    • Gość: spolegliwy Re: Zmiana warty w spółkach miejskich IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.01.05, 07:02
      Pani Prezydent Ronowicz! Jeżeli jest Pani tak pobożna jak m. Mówią, to na Boga
      wyhamuj. Zaczynasz mocno przesadzać w swoich decyzjach szczególnie
      personalnych, Odbiło Ci stanowisko – może zbyt wysokie na Twoje możliwości, czy
      zawiedli doradcy?. Jesteś już tak pewna swego, że nie boisz się ani Boga ani
      gniewu ludu. Lud może się obudzić, o czym powinny Ci przypominać gwizdy w
      odpowiedzi na Twoje publiczne wystąpienia. Memento mori, Pani Prezydent. Mors
      certa, hora incerta. I tak pieczołowicie montowana koalicja “kolesiów” w tym
      przypadku nie pomoże.
    • ss239 Re: Zmiana warty w spółkach miejskich 21.01.05, 07:41
      A propos rad nadzorczych i połączeń rodzinnych w takowej Radzie Nadzorczej
      zasiada również mąż miejskiej kontrolerki - audytorki Marzeny Wołoszyn .
      Również podejrzanej o koligacje rodzinne z przewielebną ,miłościwie nam
      panująca Prezydentką Bożeną.
    • ss239 Re: Zmiana warty w spółkach miejskich 21.01.05, 13:26
      Ach i zapomiałem dodać ,że chłop panny Sawickiej mieniącej się stanowiskiem
      rzecznik prezydent miasta jest w radzie nadzorczej Komunalnego Towarzystwa
      Budownictwa Społecznego.
      • Gość: Karol Re: Zmiana warty w spółkach miejskich IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.01.05, 14:32
        Oj ss239.Nie nadążasz.To właśnie Ronowicz przyczyniła się do jego rezygnacji.
        • rejestrator.z.pkp Re: Zmiana warty w spółkach miejskich 21.01.05, 17:16
          O? Zwolnionko wcześniej z UM się wzięło????
          • rejestrator.z.pkp Re: Zmiana warty w spółkach miejskich 21.01.05, 17:21
            Jeszcze jedno. A pani złotoustna, tuba Naczelnej, tak nic na to? Hmm..... To
            jakie inne stanowisko miejskie zapewniono chłopu złotoustnej?.... Nie żebym się
            czepiał.....
    • Gość: urwis Ale histeria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 21:02
      Zmieniły się przepisy o spółkach, konieczne jest posiadanie świadectwa zdania
      egzaminu na członka rady nadzorczej. Egzaminy nie są łatwe - bagatela kilkaset
      pytań. Wcześniej podobne egzaminy załatwiano na różnych dziwnych kursach.
      Egzaminy na członków rad nadzorczych przeprowadza jedno z ministerstw. Z tego co
      słyszałem wymienione osoby nie miały wymaganego świadectwa. Zatem ich zmiana
      była czymś naturalnym.
      Czy można mieć żal do prezydent Bożeny, że wybiera sobie znane osoby ? Raczej
      nie, korzysta po prostu ze swoich uprawnień. Dziwne byłoby, gdyby zaproponowała
      członkostwo w radzie np. takiemu Listowskiemu czy Teichertowi.
      Myślę, że każdy z dyskutantów na jej miejscu działałby tak samo. Macie szansę,
      jak wygracie wybory o prezydenturę w mieście i pamiętajcie o ... urwisie.
      • Gość: eeeee Re: Ale histeria IP: *.ek.zgora.pl 21.01.05, 21:37
        eee tam, bzdury......
      • Gość: wkurzony bizon To historia pouczajaca a nie histeria IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.01.05, 14:23
        To nie histeria jak próbuje nam ktos ze "strefy wasseline" wmówic "dziecko w
        brzuch" lecz odejscie od programu wyborczego w którym prezydent obiecywala
        konkursy na istotne funkcje. Teraz zatrudnia swoich z ferajny, a to juz nalezy
        nazwac oszukiwaniem wyborców, którym próbuje sie wmówic ze sa kretynami i nie
        pamietaja obietnic. Kto nie szanuje swego slowa nie szanuje nikogo. Czy chcemy
        miec takiego prezydenta w przyszlosci? No chyba ze nie ma juz zadnych wartosci
        i czarne i czerwone to taki sam gnój. Na koniec ja juz niczemu sie nie dziwie i
        nieczego nie zadam. Chce tylko aby mój samochód w tym miescie jezdzil po
        drogach a nie po dziurach. Moze zatrudnic szewca lub krawca do naprawy dróg bo
        fachowiec (podobno) od dróg Lewicki potwierdza ze blizej mu do lewicy i pracuje
        na nich caly czas tak marnie wykonujac swa robote. Howgh.
        • Gość: MAXX Re: To historia pouczajaca a nie histeria IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.01.05, 17:58
          "Czarne i czerwone to taki sam gnój "- TRAFNE SPOSTRZEŻENIE.........
      • Gość: Wojtek Re: Ale histeria IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.01.05, 17:53
        > Czy można mieć żal do prezydent Bożeny, że wybiera sobie znane osoby ? Raczej
        > nie, korzysta po prostu ze swoich uprawnień.
        > Myślę, że każdy z dyskutantów na jej miejscu działałby tak samo. Macie szansę,
        > jak wygracie wybory o prezydenturę w mieście i pamiętajcie o ... urwisie

BEZ KOMENTARZA!!!
    • Gość: ksantypa Re: Zmiana warty w spółkach miejskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 22:24
      Żadne bzdury, prawo znaczy prawo i trzeba mieć odpowiednie dokumenty,żeby
      zasiadać w radach nadzorczych spółek miejskich. Urwis ma racje.Czy do
      nadzoru prezydent ma dopuścić osoby nieznane i za nie odpowiadać?
      czy Wy tak byście zrobili? Wątpię. A czerwoni niech nie podnoszą larum, ich
      epoka już minęła i na drzewa. Bo dość już kształcili się za nasze pieniądze.
      Sprawdżcie ile ich jeszcze zostało po listowskikm i jak się dokształcają z
      dotacjami samorządowymi , z urlopami szkolnymi po 28 dni dodatkowo w roku.
      Zaraz skończa się pensyjki w Urzędzie Marszałkowskim, Urząd Wojewódzki też
      trzeba będzie opuścić,dobrze że chociaż Marszałek zdążył zdać maturę i zrobić
      jakąś półwyższą szkołe w Gorzowie . I co gdzie si ę teraz takie talenta
      podzieją, takie kwalifikacje będą marnowane. Pan Taichert i spółka,też niestety
      radę będą musieli opuścić. Ach , ach , gdzie się ci biedacy podzieją, czy
      starczy im miejsca w spółkach i firmach u kolesiów.Blady strach padł na
      czerwonych, a może Pani Prezydent zdecyduje się w końcu posprzątać stajnie
      ZGKiM i ZWiK? Tam to dopiero byłoby co robić, jednej kadencji zabrakłaoby na
      sprzątanie.
      • Gość: despekt Re: Zmiana warty w spółkach miejskich IP: *.ztpnet.pl 21.01.05, 22:49
        Minęła epoka czerwonych, minie epoka czarnych. Oby szybko, bo partaczą robotę w
        ekspresowym tempie.
      • sk561 Re: Zmiana warty w spółkach miejskich 21.01.05, 22:50
        mnie ta argumentacja przekonuje zupełnie: Pani prezydent jako pracodawca ma
        prawo z miejskich pieniędzy wynagrodzić swych ludzi jak chce, Pani prezydent ma
        prawo otoczyć się znajomymi z KSM czy EC i poukładać ich na wszelkich
        intratnych posadach, no bo jak slusznie zauważa urwis: "obcych ma zatrudniać".
        Ale podobną politykę uprawia SLDówek i tam nazywa sie to kumoterstwo.
        Ale Pani prezydent do końca swej kadencji ma prawo... ty również urwisie masz
        prawo pisać na tym forum każdą brednię. Internet jest cierpliwszy od papieru
        • Gość: urwis Re: Zmiana warty w spółkach miejskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 00:16
          Jaką brednię ?
          Cały czas twierdziłem i twierdzę, że tzw. prawica czerpała łopatą, a lewica
          koparką. Różnica jest ogromna. Manufaktura przeciwko kombinatowi. Skutki w skali
          kraju i miasta widać gołym okiem.
          Każda władza musi się na kimś opierać. Słabością Prezydent od początku jej
          kadencji było zaniechanie dokonania przeglądu kadry w UM. Przede wszystkim
          zostawienie kluczowych stanowisk takich jak Sekretarz i Skarbnik Miasta w rękach
          biurokratek, które szkodziły i szkodzą, a także zaniechanie konkursów na
          naczelników. W rezultacie urząd jest niesterowny. I to jest główny ból, a nie
          bolszewicka zazdrość o czyjeś zarobki.
          W swoich postach zawsze staram się trzymać konkretu i mieć własne niezależne
          zdanie, bo stać mnie na to, gdyż nie należę do żadnej miejskiej koterii.
          • Gość: pola Re: Zmiana warty w spółkach miejskich IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 22.01.05, 08:16
            za AWSu też mieli niezłe koparki-dopiero prawda zaczyna wychodzić.
            Czas na kolor zielony - nadziei
            • Gość: dE-reDs Re: Zmiana warty w spółkach miejskich IP: *.ztpnet.pl 22.01.05, 09:11
              Zielony? Nie myslisz chyba o PSL?Najbogadszej partii w kraju,słynącej z
              niepohamowanej żądzy stanowisk.
              • rejestrator.z.pkp Re: Zmiana warty w spółkach miejskich 22.01.05, 12:57
                A dla mnie to jest arogancja władzy Naczelnej i buta właściwa tylko maluczkim i
                niedorobionym z kompleksem małości na wysokim stanowisku......
                • Gość: IIIks Re: Zmiana warty w spółkach miejskich IP: *.ztpnet.pl 22.01.05, 13:16
                  Od paru dni jesteś rejestratorem?;)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka