Gość: zdegustowany IP: *.ek.zgora.pl 20.01.05, 18:15 Prawy i sprawiedliwy nepotyzm i kumoterstwo..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: donatan Zmiana warty w spółkach miejskich IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 20.01.05, 18:16 moją opinię usunąłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanibal Re: Zmiana warty w spółkach miejskich IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.01.05, 20:29 A może znajomości i uklady.Bo wszystko się kręci wokoł tej samej grupy.powoli ale coraz bardziej pewne osoby zaczynają korzstać z układów.Cieawe gdzie ta uczciwość a może byście ogłosili konkurs na członkow rady nadzorcze. Brzydko ciekawe gdzie to obietnice wyborcze.Czy uczciwość jest tylko na pokaz.Ojjj nie lubi pani krytyki i prawdy, ale to cecha czysto kobieca zawiść.A może ktoś steruje za kurtyny ciekawe.Nie lubię SLD bo to karierowicze, ale was też nie bo jesteście tacy sami.Paaaa zostaje tylko LPR i Samoobrna.Ale to histerycy i oszołomy.Taki jest system tego państwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAXX Re: Zmiana warty w spółkach miejskich IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.01.05, 21:09 Została nam nadzieja tylko w LPR i SAMOOBRONIE........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AMG Re: Zmiana warty w spółkach miejskich IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.01.05, 21:17 Boże coś Polske..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.Borowski Re: Zmiana warty w spółkach miejskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 21:52 Niech żyje SDPL....!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naskret Re: Zmiana warty w spółkach miejskich IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 20.01.05, 22:30 skandal i wstyd niewiem cego wiecej skandalu czy wstydu a moze gloopoty?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zmiana warty w spółkach miejskich IP: *.ek.zgora.pl 21.01.05, 00:47 Wszystkiego po trochu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gont Re: Zmiana warty w spółkach miejskich IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 21.01.05, 17:38 nie ma w tym nic dziwnego, sam słyszałem, tak powiedziała w radiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spolegliwy Re: Zmiana warty w spółkach miejskich IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.01.05, 07:02 Pani Prezydent Ronowicz! Jeżeli jest Pani tak pobożna jak m. Mówią, to na Boga wyhamuj. Zaczynasz mocno przesadzać w swoich decyzjach szczególnie personalnych, Odbiło Ci stanowisko – może zbyt wysokie na Twoje możliwości, czy zawiedli doradcy?. Jesteś już tak pewna swego, że nie boisz się ani Boga ani gniewu ludu. Lud może się obudzić, o czym powinny Ci przypominać gwizdy w odpowiedzi na Twoje publiczne wystąpienia. Memento mori, Pani Prezydent. Mors certa, hora incerta. I tak pieczołowicie montowana koalicja “kolesiów” w tym przypadku nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
ss239 Re: Zmiana warty w spółkach miejskich 21.01.05, 07:41 A propos rad nadzorczych i połączeń rodzinnych w takowej Radzie Nadzorczej zasiada również mąż miejskiej kontrolerki - audytorki Marzeny Wołoszyn . Również podejrzanej o koligacje rodzinne z przewielebną ,miłościwie nam panująca Prezydentką Bożeną. Odpowiedz Link Zgłoś
ss239 Re: Zmiana warty w spółkach miejskich 21.01.05, 13:26 Ach i zapomiałem dodać ,że chłop panny Sawickiej mieniącej się stanowiskiem rzecznik prezydent miasta jest w radzie nadzorczej Komunalnego Towarzystwa Budownictwa Społecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Zmiana warty w spółkach miejskich IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.01.05, 14:32 Oj ss239.Nie nadążasz.To właśnie Ronowicz przyczyniła się do jego rezygnacji. Odpowiedz Link Zgłoś
rejestrator.z.pkp Re: Zmiana warty w spółkach miejskich 21.01.05, 17:16 O? Zwolnionko wcześniej z UM się wzięło???? Odpowiedz Link Zgłoś
rejestrator.z.pkp Re: Zmiana warty w spółkach miejskich 21.01.05, 17:21 Jeszcze jedno. A pani złotoustna, tuba Naczelnej, tak nic na to? Hmm..... To jakie inne stanowisko miejskie zapewniono chłopu złotoustnej?.... Nie żebym się czepiał..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urwis Ale histeria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 21:02 Zmieniły się przepisy o spółkach, konieczne jest posiadanie świadectwa zdania egzaminu na członka rady nadzorczej. Egzaminy nie są łatwe - bagatela kilkaset pytań. Wcześniej podobne egzaminy załatwiano na różnych dziwnych kursach. Egzaminy na członków rad nadzorczych przeprowadza jedno z ministerstw. Z tego co słyszałem wymienione osoby nie miały wymaganego świadectwa. Zatem ich zmiana była czymś naturalnym. Czy można mieć żal do prezydent Bożeny, że wybiera sobie znane osoby ? Raczej nie, korzysta po prostu ze swoich uprawnień. Dziwne byłoby, gdyby zaproponowała członkostwo w radzie np. takiemu Listowskiemu czy Teichertowi. Myślę, że każdy z dyskutantów na jej miejscu działałby tak samo. Macie szansę, jak wygracie wybory o prezydenturę w mieście i pamiętajcie o ... urwisie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: Ale histeria IP: *.ek.zgora.pl 21.01.05, 21:37 eee tam, bzdury...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony bizon To historia pouczajaca a nie histeria IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.01.05, 14:23 To nie histeria jak próbuje nam ktos ze "strefy wasseline" wmówic "dziecko w brzuch" lecz odejscie od programu wyborczego w którym prezydent obiecywala konkursy na istotne funkcje. Teraz zatrudnia swoich z ferajny, a to juz nalezy nazwac oszukiwaniem wyborców, którym próbuje sie wmówic ze sa kretynami i nie pamietaja obietnic. Kto nie szanuje swego slowa nie szanuje nikogo. Czy chcemy miec takiego prezydenta w przyszlosci? No chyba ze nie ma juz zadnych wartosci i czarne i czerwone to taki sam gnój. Na koniec ja juz niczemu sie nie dziwie i nieczego nie zadam. Chce tylko aby mój samochód w tym miescie jezdzil po drogach a nie po dziurach. Moze zatrudnic szewca lub krawca do naprawy dróg bo fachowiec (podobno) od dróg Lewicki potwierdza ze blizej mu do lewicy i pracuje na nich caly czas tak marnie wykonujac swa robote. Howgh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAXX Re: To historia pouczajaca a nie histeria IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.01.05, 17:58 "Czarne i czerwone to taki sam gnój "- TRAFNE SPOSTRZEŻENIE......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Ale histeria IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.01.05, 17:53 > Czy można mieć żal do prezydent Bożeny, że wybiera sobie znane osoby ? Raczej > nie, korzysta po prostu ze swoich uprawnień. > Myślę, że każdy z dyskutantów na jej miejscu działałby tak samo. Macie szansę, > jak wygracie wybory o prezydenturę w mieście i pamiętajcie o ... urwisie BEZ KOMENTARZA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksantypa Re: Zmiana warty w spółkach miejskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 22:24 Żadne bzdury, prawo znaczy prawo i trzeba mieć odpowiednie dokumenty,żeby zasiadać w radach nadzorczych spółek miejskich. Urwis ma racje.Czy do nadzoru prezydent ma dopuścić osoby nieznane i za nie odpowiadać? czy Wy tak byście zrobili? Wątpię. A czerwoni niech nie podnoszą larum, ich epoka już minęła i na drzewa. Bo dość już kształcili się za nasze pieniądze. Sprawdżcie ile ich jeszcze zostało po listowskikm i jak się dokształcają z dotacjami samorządowymi , z urlopami szkolnymi po 28 dni dodatkowo w roku. Zaraz skończa się pensyjki w Urzędzie Marszałkowskim, Urząd Wojewódzki też trzeba będzie opuścić,dobrze że chociaż Marszałek zdążył zdać maturę i zrobić jakąś półwyższą szkołe w Gorzowie . I co gdzie si ę teraz takie talenta podzieją, takie kwalifikacje będą marnowane. Pan Taichert i spółka,też niestety radę będą musieli opuścić. Ach , ach , gdzie się ci biedacy podzieją, czy starczy im miejsca w spółkach i firmach u kolesiów.Blady strach padł na czerwonych, a może Pani Prezydent zdecyduje się w końcu posprzątać stajnie ZGKiM i ZWiK? Tam to dopiero byłoby co robić, jednej kadencji zabrakłaoby na sprzątanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: despekt Re: Zmiana warty w spółkach miejskich IP: *.ztpnet.pl 21.01.05, 22:49 Minęła epoka czerwonych, minie epoka czarnych. Oby szybko, bo partaczą robotę w ekspresowym tempie. Odpowiedz Link Zgłoś
sk561 Re: Zmiana warty w spółkach miejskich 21.01.05, 22:50 mnie ta argumentacja przekonuje zupełnie: Pani prezydent jako pracodawca ma prawo z miejskich pieniędzy wynagrodzić swych ludzi jak chce, Pani prezydent ma prawo otoczyć się znajomymi z KSM czy EC i poukładać ich na wszelkich intratnych posadach, no bo jak slusznie zauważa urwis: "obcych ma zatrudniać". Ale podobną politykę uprawia SLDówek i tam nazywa sie to kumoterstwo. Ale Pani prezydent do końca swej kadencji ma prawo... ty również urwisie masz prawo pisać na tym forum każdą brednię. Internet jest cierpliwszy od papieru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urwis Re: Zmiana warty w spółkach miejskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 00:16 Jaką brednię ? Cały czas twierdziłem i twierdzę, że tzw. prawica czerpała łopatą, a lewica koparką. Różnica jest ogromna. Manufaktura przeciwko kombinatowi. Skutki w skali kraju i miasta widać gołym okiem. Każda władza musi się na kimś opierać. Słabością Prezydent od początku jej kadencji było zaniechanie dokonania przeglądu kadry w UM. Przede wszystkim zostawienie kluczowych stanowisk takich jak Sekretarz i Skarbnik Miasta w rękach biurokratek, które szkodziły i szkodzą, a także zaniechanie konkursów na naczelników. W rezultacie urząd jest niesterowny. I to jest główny ból, a nie bolszewicka zazdrość o czyjeś zarobki. W swoich postach zawsze staram się trzymać konkretu i mieć własne niezależne zdanie, bo stać mnie na to, gdyż nie należę do żadnej miejskiej koterii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola Re: Zmiana warty w spółkach miejskich IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 22.01.05, 08:16 za AWSu też mieli niezłe koparki-dopiero prawda zaczyna wychodzić. Czas na kolor zielony - nadziei Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dE-reDs Re: Zmiana warty w spółkach miejskich IP: *.ztpnet.pl 22.01.05, 09:11 Zielony? Nie myslisz chyba o PSL?Najbogadszej partii w kraju,słynącej z niepohamowanej żądzy stanowisk. Odpowiedz Link Zgłoś
rejestrator.z.pkp Re: Zmiana warty w spółkach miejskich 22.01.05, 12:57 A dla mnie to jest arogancja władzy Naczelnej i buta właściwa tylko maluczkim i niedorobionym z kompleksem małości na wysokim stanowisku...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IIIks Re: Zmiana warty w spółkach miejskich IP: *.ztpnet.pl 22.01.05, 13:16 Od paru dni jesteś rejestratorem?;))) Odpowiedz Link Zgłoś