Dodaj do ulubionych

Kilka słów o firmie HERTZ

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 14:32
Jakiś czas temu udałem się do firmy Hertz w celu wyceny systemu alarmowego.
Przyjechało dwóch panów i zabrało się za przeglądanie pomieszczeń.
Po kilku dniach przedzwoniłem do firmy Hertz aby dowiedzieć się o koszt
systemu,
z wyliczeń kosztorysowych wynikało iż system na mój dom będzie kosztować 8
tyś zł.
Włos zjeżył się na mojej głowie gdyż w skład systemu nic wielkiego nie
wchodziło.
Sprawa zatrzymała się na tym, iż przemyślę sobie raz jeszcze sens
instalowania systemu.
Przy okazji zawadziłem o kilka sklepów z alarmami oraz podzwoniłem do innych
firm.
Ustaliłem koszt systemu na max. 3,5 tyś zł i to oparty na lepszych
podzespołach niż firmy Hertz.
Zdziwiłem się jednak jak po kilku dniach zjawił się do mnie instalator który
powołał się na
pracownika firmy Hertz , tego samego który był u mnie z oficjalną wyceną.
Instalator ten zaproponował mi system za 4 tyś. zł z fakturą VAT firmy Hertz.
Ciekawi mnie czy to pracownik działu handlowego robi sobie interes na boku,
czy może poczta pantoflowa podziałała na firmę i okazało się że można zejść z
ceny.
Jednym słowem założyłem system w zupełnie innej firmie, a sprawa monitoringu
pozostaje otwarta, gdyż system zawsze mogę podpiąć do każdej z firm
monitorujących.
Cała sprawa dała mi do zrozumienia że Hertz stara się zrobić kasę za cenę
naiwności klientów, a ich systemy wcale nie są tak dobrej jakości jak innych
firm.
Znana firma wcale nie musi oznaczać że jest dobra !!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Hertz Re: Kilka słów o firmie HERTZ IP: 195.205.135.* 06.04.05, 12:59
      Opisana przez Pana sytuacja jest z punktu widzenia naszej firmy, tj. firmy
      Hertz niedopuszczalna. Jeśli zdarzenie rzeczywiście miało miejsce, będziemy
      wdzięczni za kontakt, aby sprawę wyjaśnić.
      Prosimy o kontakt mailowy z podaniem Pana numeru telefonu na adres:
      hertz@hertz.net.pl
      • Gość: MAXX Re: Kilka słów o firmie HERTZ IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.04.05, 14:44
        No cóż jakość i renoma musi kosztować ......mam podobne doświadczenia z ofertą
        na ochronę osobistą budynków z kilku firm ochroniarskich- różnice w cenie 60-70
        % nawet byly....( dotyczy 2001 roku i firm z ZIELONKI)
      • Gość: km2bp Re: Kilka słów o firmie HERTZ IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.04.05, 16:42
        Za późno klient już uciekł do konkurencji. Pazerne serce pewnie teraz zawału
        dostanie.
        • Gość: Darek Re: Kilka słów o firmie HERTZ IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.04.05, 23:25
          Kiedyś połakomiłem się na niską cenę alarmu w jednej z firm. Dostałem też
          ofertę z Hertz-a która była droższa o 2000 tyś złotych od innych ofert. Po
          włamaniu wydałem 3200 na urzadzenia bezprzewodowe i mogę stwierdzić że tanie
          mięso psy jedzą, a człowiek jest mądry po szkodzie. gdybym od razu wybrał
          droższą ofertę to zaoszczędziłbym 1200 złotych i może 7000 tyś na stratach z
          włamania. Radzę się zastanowić przed kupnem alarmu i zasięgnąć rady
          profesjonalistów i instalatorów z wieloletnim doświadczeniem. Projekt Hertz-a
          zrealizowałem po włamaniu. Monitoringu nie polecam, ponieważ firmy przyjeżdzają
          po 15 minutach i za nic nie odpowiadają. Mam tak zrobiony system, że telefon
          mnie powiadamia i sąsiada.
          • Gość: K.M Re: Kilka słów o firmie HERTZ IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.04.05, 23:56
            Podziwiam ludzi mających domy za pół miliona i oszczędzających na
            zabezpieczeniu, ale trudno jak ktoś jest dziadem to dziadem zostanie.
            • Gość: ziutek Re: Kilka słów o firmie HERTZ IP: *.ztpnet.pl 07.04.05, 00:24
              Ej, a Ty nie oszczedzasz? Oni oszczedzaja tysiace na alarmie, ja oszczedzam
              grosze na piwie. :) Wstaw sobie wspolczynnik proporcjonalnosci przed kwote
              zaoszczedzona i wychodzi na to samo. ;)
              • Gość: Jan.P Re: Kilka słów o firmie HERTZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 22:44
                Od kilku lat korzystam z ochrony mego domu przez Firmę HERTZ i dlatego mogę
                spać spokojnie.Polecam ją tym, którzy chcą czuć się bezpieczni.Jest to doprawdy
                firma profesjonalna i nie na darmo otrzymała certyfikat ISO a to naprawdę coś
                znaczy - proszę mi wierzyć.
                • psychik Re: Kilka słów o firmie HERTZ 08.04.05, 00:42
                  Certyfikat ISO świadczy raczej o zamoznosci firmy a nie o jakości - zejdź na ziemię
                  • Gość: tomek Re: Kilka słów o firmie HERTZ IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.04.05, 10:28
                    Psychik jak uważasz, że kwota 7000 - 1000 tysięcy świadczy o zamożności firmy
                    to jesteś chyba właścicielem szaletu miejskiego.
                    • Gość: Anty-ubek Re: Kilka słów o firmie HERTZ IP: 82.160.53.* 10.04.05, 10:58
                      Qczywiście że chodzi o większe kwoty.We wszystkich firmach tzw.ochraniarskich
                      siedzi-uwłaszczona nomenklatura,są to mundurowi emeryci-żądni władzy,pieniędzy-
                      nie przebierający w stosowaniu wszelkich metod ażeby osiągnąć zamierzony cel.
                      • Gość: Marcin Re: Kilka słów o firmie HERTZ IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.04.05, 21:52
                        Anty-Ubek napisał o byłej nomenklaturze. Jest to prawda, ale Ci ludzie mają
                        odpowiednie poświadczenia, licencje i uprawnienia, aby sprawować funkcje
                        kierownicze w agencjach ochrony. Na pracodawcach zatrudnianie takich osób
                        wymuszają przepisy.
                        • Gość: Anty-ubek-Marcin Re: Kilka słów o firmie HERTZ IP: 82.160.53.* 11.04.05, 00:08
                          Tak-tyle że te przepisy wiadomo kto stanowi.Wierzyć należy że kiedyś
                          ten "beton" będzie rozbity w " drebiazgi"
                    • Gość: piter Re: Kilka słów o firmie HERTZ IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.04.05, 12:29
                      Psychik użył słowa "raczej" a jeśli wg. tego co piszesz 1 mln zł. nie jest dużą
                      sumą to gratuluje dobrego samopoczucia.
                      • Gość: gienek Re: Kilka słów o firmie HERTZ IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.04.05, 13:12
                        a mnie się kiedyś podobał helikopter firmy Hertc. Siedziałem sobie w lesie z
                        zimnym bro i patrzę a nad lasem i potem miastem krąży helikopter tejże firmy. I
                        tym mnie urzekli bo nie chodziło o akcje, ale o promocje w mym mniemamiu.
                        Mieszkam w bloku, ale gdybym miał domek dałbym go pod ochrone Hercom. Słyszałem
                        od znajomych z domków, że w razie alarmu przyjeżdżają w pięć minet chopy
                        wielkie jak dęby a nie emeryci po pół godzinie... Ten helikopterek naprawde
                        mnie sie wkręcił i brakuje mnie go na moim pyfku już od dawna... Mam nadzieję,
                        ze sie nie popsuł a że i na benzin-gasolin jeszcze stać Herca wiec wypuście
                        tego harta w niebo bo dupe mi urwał, jako helikopter i jako propmocja!
                        • Gość: Anty-ubek Re: Kilka słów o firmie HERTZ IP: 82.160.53.* 11.04.05, 13:37
                          Jeżeli chodzi o reklamę to prawda-prawdą też jest że nie widzi się u nich
                          podstarzałych tatusiów i wymuskanych do przesady "elegańcików" którzy
                          rozśmieszają mnie do łez w innych firmach.W innych firmach spacerują w tych
                          swoich drelichach -szumnie nazywając je mundurami.Hertze na reklamę i odzienie
                          nie żałują to jest fakt.
                        • Gość: andy Re: Kilka słów o firmie HERTZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 13:49
                          to był helikopter z Przylepu.Prezes Hertz-a dobrze żyje z dyrektorem lotniska w
                          Przylepie i razem pewnie sie dogadali aby takie cudo wypiscic.Co do 5 minut to
                          w bajki nie wierz, bo tego sie nie da zrobić.Ale ja znam sytuacje z innej
                          strony, kiedy moj znajomy miał magazyny pod ochroną Hertz-a to wiecznie miał w
                          nich włamania.Jak myslisz czy on odpowiadaja kasa za Twoj majątek?? nie kolego
                          Kiedy tylko zmienił firmę ochroniarską, wszystko ucichło.
                          pzdr.
                • Gość: Kuba Re: Kilka słów o firmie HERTZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 13:59
                  A co takiego w tym ISO? myślisz że kazdy kto dostaje ISO, zaraz musi być
                  profesjonalistą.To może z innej mańki. Jakiś czas temu ktoś notorycznie
                  usiłował podpalać kościoły w ZG.Kiedy proboszcz naszego kościoła wydał stary
                  miliard na system przeciw pożarowy Hertza, wszystko ucichło. Nikt już nie
                  chodził i nie usiłował podpalać.Zbieg okoliczności?? a moze to chłopaki z tej
                  firmy tak "usilnie prosili" proboszcza aby dał coś zarobić.
                  Inna sprawa to koszty utrzymania tej ilości nierobów, aby było taniej zatrudnia
                  się w Hertz-u samych inwalidów z grupą gdyż PFRON wraca cały koszt zatrudnienia
                  pracownika. Sama firma nie musi wydawać grosza na pracownika oferując jemu 850
                  brutto, a te otrzymuje wprost z PFRON-u.
                  Jak na moj gust to jeden wielki wałek. Firma ochroniarska która uwielbia
                  zatrudniać rosłych chłopów ale najlepiej aby mieli grupę iwalidzką.
                  No ale jaki kraj takie rozumowanie
                  • Gość: Anty-ubek Re: Kilka słów o firmie HERTZ IP: 82.160.53.* 11.04.05, 14:11
                    Święte słowa-myślałam że jeszcze trochę podyskutuję lecz wszystko o czym
                    chciałem powiedzieć wyraziłeś to w sposób perfekcyjny.Dokładnie tak jest-ja
                    akurat znam przykłady z inną"firmą"w tle,działania takie jak opisałeś.Szkoda
                    tylko ludzi tam zatrudnionych "dymani są bez wazeliny"
    • Gość: HERTZ Re: Kilka słów o firmie HERTZ IP: 195.205.135.* 15.04.05, 15:15
      Notatka umieszczona na forum lubuskim 04.04.05 na temat podwójnego oferowania
      montażu systemu i monitorowania obiektu była nieprawdziwa. Sprawdziliśmy to
      zarówno od strony naszych pracowników jak i klientów. Notatkę musimy
      potraktować jako:
      a) wygłup
      b) złośliwość
      c) przejaw nieuczciwej konkurencji.
      Nasi potencjalni klienci mogą być spokojni, że zostaną solidnie i niedrogo
      obsłużeni.
      • Gość: Tadeusz Re: Kilka słów o firmie HERTZ IP: 83.17.62.* 15.04.05, 21:44
        A ja tu czytam same głupoty.
        Firma Hertz - z usług której kożystam od lat - jest moim zdaniem
        bezkonkurencyjna w stosunku do takich firm jak Impel czy Apexim - gdyż - może i
        czasami kosztuje - jak tu piszą - nieco więcej (jak dla mnie wychodzi
        najtaniej) - ale przoduje w takich kategoriach jak JAKOŚĆ i skuteczność.
        Posiada najlepszą kadrę profesjonalnych serwisantów i ochroniarzy, o czym
        przekonałem się nie raz.
        Firma nie wciska klientowi niepotrzebnych bajerów żeby nabić sobie kasę, a
        tylko to co jest dobre dla klienta.
        Posiadam kilkanaście obiektów obsługiwanych przez tą firmę i wiem co piszę.
        Kilka razy próbwałem konkurencji, ale zawsze się zawiodłem.
        Do tego, nie widziałem nigdy reklamy prasowej, telewizyjnej czy radiowej tej
        firmy, a obiektów jest co nie miara - więc jak widać sprawdza się stara
        żydowska maksyma :"Jeden zadowolony klient to następny chętny, jeden
        niezadowolony to dziesięciu straconych"

Tadeusz L.
        • Gość: Anty-ubek Re: Kilka słów o firmie HERTZ IP: 82.160.53.* 15.04.05, 22:09
          Oj? coś tu pachnie kryptoreklamą-albo liczysz na jakieś zniżki?Taki pochwalny
          tekst może "wystukać"każdy.
          • Gość: ziutek Re: Kilka słów o firmie HERTZ IP: *.ztpnet.pl 15.04.05, 22:42
            Tekst oczerniajacy jakas firme tez moze 'wystukac' kazdy. I co teraz? ;>
            No, ale jak ludzie glownie narzekaja, to pozniej widzac pozytywna opinie na
            temat czegokolwiek mowia, ze to reklama.
            • Gość: Anty-ubek Re: Kilka słów o firmie HERTZ IP: 82.160.53.* 15.04.05, 22:54
              No to powiedz Ziutku jak ci się pracuje w Hertzu-pochwal się-może mnie
              przekonasz
              • Gość: ziutek Re: Kilka słów o firmie HERTZ IP: *.ztpnet.pl 16.04.05, 01:45
                A Ty powiesz jak sie pracuje u konkurencji?
                Nie mam zamiaru Cie przekonywac, bo nie mam pojecia ani o Hertzu, ani o innych
                firmach w tej branzy.
        • Gość: Paweł (instalator) Re: Kilka słów o firmie HERTZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 16:59
          Proponuje skorzystać ze słownika a potem pisać na forum.Ale wracając do tematu,
          znam osobiście wielu instalatorów( dobrych instalatorów) którzy zwyczajnie
          uciekli z Hertz-a. Może to przemawia za "jakością" firmy.Mundurki na pokaz i
          kilka aut nie czyni jeszcze jakości.Co takiego ma Hertz czego nie ma Impel czy
          Apexim? boble przy tyłku z tej swojej wyniosłości.Obecnie w Hertz-u pracuje
          kilku fachowców,a reszta to osły które nie widziały nawet prawdziwego systemu
          na oczy, nie mowiąc już o umiejętności rozmawiania z klientem.
          Nie dziwi wcale że ludzie biegną do firmy Hertz skoro o innych firmach albo nie
          słyszeli albo zwyczajnie kierują się małomiasteczkowym snobizmiem.
          Dla przykładu, instaltorzy firmy posługują się kserem instrukcji serwisowych, a
          o programowaniu z notebooka już nikt nie słyszał bo przecież takie muszą mieć
          te ciołki w handlowym a nie instalator.No ale co tam notebook skoro czasem jest
          problem z głupią lutownicą:) najważniejsze że na pokaz i pod klienta firma jest
          ISO > pozdrawiam
          • Gość: Anty-ubek Do Pawla [instalatora] IP: 82.160.53.* 16.04.05, 17:12
            Na początku wypowiedzi wyzywasz Bóg wie kogo?,na końcu pozdrawiasz-o co chodzi
            Ci gościu-a najlepiej to pochwal się w jakiej firmie pracujesz.Zapewne gdy
            patrzysz w lustro to też bardzo się sobie podobasz??
    • Gość: Radiowiec Re: Kilka słów o firmie HERTZ IP: *.ztpnet.pl 26.04.05, 18:38
      Witam. Moim skromnym zdaniam Hertz jest w ZG najlepszy. Paweł Instalator pyta
      co ma Hertz, a czego nie maja inne firmy. Oto moja odpowiedż(subiektywna) na
      Twoje pyatanie:
      1. Mają najwiecej grup interwencyjnych-z tego co wiem w dzień 5, a w nocy 4(np.
      Apexim ma w dzień 2 a w nocy 3, Impel cała dobę 2, Falckh 2 lub 3, zaś reszta-
      jeśli ma-to 1)
      2. Mają najwięcej certyfikatów i instalatorów z "papierami" TECHOMU(zakładu
      technicznje ochrony miania). Poza tym jako jedyni w województwie zabezpieczają
      i ochraniają jednostki wojskowe i wygrywaja gigantyczne przetargi np. ten za
      ponad 2 miliony złotych. www.uzp.gov.pl/biulety/2005/70/70%5F16001.html
      3. Jako jedyni mają motocyklowe patrole, które nie stoją w korkach w godzinach
      szczytu. POza tym jak jedyni mają patrole konne, które są bardzo pomocne
      szczególnie przy zabezpieczaniu imprez masowych.
      4. Jako jedyni nie "wstawiają" do obiektów za przeproszeniem kaleków(tak jak
      Impel i szczególnie Apexim). Nawet w NFZ ochronirze wyglądają zdrowo, a np. w
      PZU czy Intermarche na Batorego to "bysiory" przed 40 i na pewno nie wygłądaja
      na rencistów.
      5. Jako jedyni w ZG mają z pojazdach GPSy, dzieki czemu bez problemu trafia do
      obiektu.
      6. Jako jedyni naja 4-cydrowy nr alarmowy (9651), reszta ma "zwykłe" 7-cyfrowe
      i tródne do zapamietania.
      7. Wszyscy agenci w gtupach interwencyjnych mają broń, a u innych firm różnie z
      tym bywa....(szczególnie w Impelu i Apeximie)
      8. Jako jedyni mają swój sklep z zabezpieczeniami.
      9. Jako jedyni mają w jednej ze swich grup interwencyjnych policyjnego psa
      tropiącego.
      To tylko część różnic miedzy Hertzem a innymi firmami. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka