IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 29.06.05, 20:40
oto co wyczytalem o niezaleznym kandydacie z onetu:

Podczas środowego spotkania nie przedstawił szczegółowego programu
wyborczego. "Wyrażam przekonanie, że przeciętny Polak wie kim jest
Włodzimierz Cimoszewicz i czego można się po nim spodziewać" - zaznaczył..."

no oczywiscie ze wszyscy wiedza czego mozna sie spodziewac
ZE JAK COS POWIE I OBIECA TO NAPEWNO SIE Z TEGO WYCOFA.

czy mozna go nazwac klaczuszkiem??

ja nie chce takiego prezydenta
Obserwuj wątek
    • Gość: IIIks Re: cimoszka IP: *.ztpnet.pl 29.06.05, 21:09
      Oprócz komuchów i fanów Jolki i jej meża nikt go nie chce:)))
    • Gość: lewo-rwerowiec TW"Carex" - syn UB-ka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 21:21
      1. Kto w latach 50' aresztował komendanta Wojskowej Akademii Technicznej ?
      2. W jakim był stopniu ?
    • Gość: Aska Re: cimoszka IP: *.80-202-131.nextgentel.com 29.06.05, 21:27
      Takimi samymi kłamczuszkami można nazwać wszystkich kandydatów po kolei. Oni
      akurat mają poważniejsze wpadki. Nie musisz koleś głosować na Cimoszkę, możesz
      na kurdupla albo Tymińskiego, ale będzie to zmarnowany głos. Jedyny kandydat z
      klasą to Cimoszewicz.
      • pawel.zary Re: cimoszka 29.06.05, 21:56
        Gość portalu: Aska napisał(a):

> Takimi samymi kłamczuszkami można nazwać wszystkich kandydatów po kolei.

wszystko mozna, ale nie wszystko wypada

Jedyny kandydat z
        > klasą to Cimoszewicz.

Rozumiem, że np. Donald Tusk już nie ma klasy??? Jeżeli porównać Tuska i
        Cimoszewicza, to akurat Cimoszewicz ma na swoim koncie niezłe wpadki i karierę
        w PRL i postkomunistycznych partiach.

• Gość: maryjan Re: cimoszka IP: *.ztpnet.pl 29.06.05, 21:28
      Pie..sz o żużlu, pie..sz o polityce:)
    • Gość: amelka Re: cimoszka IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 29.06.05, 21:31
      olej z oliwek pomaga
    • Gość: naskret Re: cimoszka IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 29.06.05, 21:56
      wiem ze prawda jest dla niektorych straszna i wola zyc w wiecznym klamstwie
      (matrixie)

ja nie.

dlatego czerownej pajeczynie ktora zostanie podtrzymana przez cimoszke i
      szefowa komitetu wyborczeko Mamełe mowie stanowcze nie.

ps

prosze o darowanie sobie osobistych wycieczek i wpisywanie argumentow.

pozdrawiam
      • Gość: naskretfan Re: cimoszka IP: *.ztpnet.pl 29.06.05, 22:00
        STARY ARGUMENTY!!!<usmiech> podobnie jesli chodzi o żużel. Bo pisać bzdury to
        każdy potrafi. Chodzisz do kościoła? Tak sie zastanawiam, bo zioniesz
        nienawiścią.
        • pawel.zary Re: obrona naskreta i polityczna poprawność 29.06.05, 22:11
          Gość portalu: naskretfan napisał(a):

Chodzisz do kościoła?
          Tak sie zastanawiam, bo zioniesz
          > nienawiścią.

Chociaż to nie do mnie, ale taka argumentacja jest mało poważna. Kościoła
          proszę nie mieszać w polityczne rozgrywki, a szczególnie w kontekście
          Cimoszewicza. jest on kandydatem nie uznającym nauki koscioła katolickiego.
          Jeżeli ktokolwiek w Polsce mówi prawdę o komuniźmie. PRL-u i postkomunistach,
          to od razu "zionie nienawiścią" :-))) Rozumiem, że ci , co krytykuką np.
          Giertycha lub Kaczyńskiego nienawiścią "nie zioną"? :-)))
          Polityczna poprawność działa z reguły w jedną stronę.
    • Gość: LPR-owiec Dlaczego Cimoszewicz ukrywa swoje prawosławie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 00:47
      Dlaczego Cimoszewicz ukrywa swoją religijność - prawosławie. W okresie gdy był
      premierem sporo pieniędzy skierował na potrzeby cerkwi prawosławnej. Nie żebym
      to potępiał, ale dlaczego o tym nie mówi ?
    • Gość: naskret Re: cimoszka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 07:23
      jak dla to cimosz moglby nawet wspierac ludzi ktorzy modla sie do blota
      bagiennego lub fanatykow chrzanu pod folia - to jest kompletnie niewazne w tym
      kraju.

cimoszewiecz BYL jedyna osoba w tym calym tałatajstwie ktora (jesli mozna tak
      powiedzieciec) szanowalem.

stanowczy zdecydowany i pewny siebie i co najwazniejsze odcinal sie od calej
      czerwonki.

i powoli zaczynam sie zastanawiac jakiego haka musieli na niego znalezc by SAM
      SIE PRZEKONAL do startowania w wyborach.

ukladzik strasznie boi sie zmiany przy sterze
      trybuna i gazeta bija non stop w kaczora - w tuska juu nie tak bardzo.

ale kaczora sie boja jak cholera - bo wiedza ze jest w stanie wyciagnac
      odpowiednie konsekwencje wobec aferzystow.

PS
      wyczyscmy historie by przyszlosc mogla byc klarowna

PS 2

pie#$$le o zuzlu?? jak sie nie myle przewidzialem taka a ne inna sytuacje
      naszego klubu dloogo przez rozpaczeciem sezonu, wiec ci co zapowiadali walke o
      medale to zwykli frajerzy

pozdrawiam
    • Gość: kadrowy Kadry cimoszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 08:29
      Rzeczpospolita
      30 czerwca 2005

Najważniejsze są kadry

Dzięki sprawnej kampanii promocyjnej Cimoszewicz schodzi jak proszek z
      wybielaczem bez chloru. Już ma prawie 40 procent poparcia i jak tak dalej
      pójdzie, może ono dojść do 120. Nie wiadomo, jaki ma program, poza tym, że
      Polska potrzebuje zgody i jedności wobec jedynie słusznej linii, czyli nowej
      edycji jedności moralno-politycznej narodu. Ale niewykluczone, że programem
      Cimoszewicza są ludzie, którzy go otaczają i wspierają.

Piękna to lista zasłużonych. Są na niej między innymi M. F. Rakowski (członek
      PPR od 1946), Janusz Reykowski (PZPR od 1949), Władysław Markiewicz (PPR 1946),
      Longin Pastusiak (PZPR 1957), Antoni Rajkiewicz (PZPR 1948), K. T. Toeplitz
      (PZPR 1954). Są zasłużeni artyści: Kazimierz Kutz (ZMP od 1949), Mariusz
      Chwedczuk (autor plakatu VI Zjazd PZPR), Zofia Wolska (odznaczona Złotym Medalem
      Leninowskim ZSRR i Ojczyźnianym Orderem Zasługi NRD) czy Marek Wawrzkiewicz,
      szef Neozlepu (członek PZPR 1972).

Są młodsi, ale też zasłużeni. Jolanta Kwaśniewska, małżonka Aleksandra, i Adam
      Gierek, syn Edwarda. Są Ryszard Kalisz, JerzySzmajdziński, Jacek Piechota, Marek
      Siwiec, którzy przenieśli tradycje PZPR przez SdRP do SLD i niosą je dalej. Są
      dziennikarze mediów niezależnych i pluralistycznych: Wiesław S. Dębski i Joanna
      Rawik ("Trybuna") oraz Jerzy Domański ("Przegląd"). Są wybitni fachowcy, jak
      prof. Zdzisław Sadowski, ekonomista antykryzysowy. Jest nawet dwóch piłkarzy,
      Grzegorz Lato i Jerzy Dudek. Dzięki temu drugiemu popularność Cimoszewicza wśród
      kibiców Liverpoolu jest większa niż królowej brytyjskiej.

Ci wszyscy zasłużeni Polacy to jest program Włodzimierza Cimoszewicza. Chociaż
      oczywiście nie sposób wykluczyć, że jest odwrotnie. Że to Cimoszewicz jest
      programem tych ludzi. Programem dla Polski.
      Maciej Rybiński
      • Gość: kibic Re: piłkarska wazelina IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 30.06.05, 08:49
        Gość portalu: kadrowy napisał(a):

Jest nawet dwóch piłkarzy,
        > Grzegorz Lato i Jerzy Dudek.

to, że Lato ma czerwoną łysinę to wiadomo ale Dudek komuchem? Co mu odbiło?
        Przestaję mu kibicować!
    • Gość: naskret cimoszka sie obrazil i zabral swe zabawki IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 09.07.05, 19:28
      dzis pokazal kandydatem jakiego elektoratu bedzie cimoszewicz

tchorzy, klamcow i tych co nie zamierzaja wyjasniac niejasnosci.

potem gadaja ze lepiej do gouwna nie wrzucac niczego bo tylko moze opryskac

ale oni sami to gouwno nawalili

• Gość: karol Dudek z całą pewnością nie dla Cimoszewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 20:33
        Skrzywdziłem Dudka

Stary koń, kuty na cztery kopyta, a taki naiwny. Nie koń, a koń Pana Jezusa,
        jak mówiono kiedyś o osłach. Niby doświadczony facet, a zachowałem się jak
        wyborca albo uczestnik badania opinii publicznej. Po frajersku. Niniejszym biję
        się w piersi i składam samokrytykę za przedwczorajszy felieton o komitecie
        wyborczym Włodzimierza Cimoszewicza, w którego składzie wymieniłem bramkarza
        Jerzego Dudka. Dostałem z tego powodu mnóstwo maili i telefonów z pytaniem,
        dlaczego krzywdzę znakomitego sportowca, rzucając na niego cień. Moi
        korespondenci twierdzili, że na własne uszy słyszeli, jak Dudek deklarował w
        telewizji poparcie dla Donalda Tuska. Tego samego zdania są menedżer Dudka i
        Platforma Obywatelska.

Moja wina. O akcesji Dudka wyczytałem w "Trybunie" i lekkomyślnie uwierzyłem.
        Sądziłem,prostacki matołek, że nawet w "Trybunie" coś się zmieniło od
        czasów "Trybuny Ludu" i że przynajmniej faktom tam podawanym można wierzyć, a
        tylko z komentarzy, jak dawniej, chichotać. Okazuje się, że wszystko jest do
        pucu. Rodzą się straszne podejrzenia. Może Rakowskiego z Pastusiakiem też
        dopisali, żeby było ładniej, może redaktor naczelny "Trybuny" Dębski tak
        naprawdę popiera Kaczyńskiego, a Kazimierz Kutz Giertycha.

Wszystko jest przecież możliwe w sytuacji, kiedy kandydat sauté, bez garniru,
        wydaje się sam sobie i swemu otoczeniu niedostatecznie strawny i nie dość
        apetyczny. Stąd to umajanie i przybieranie kandydatów girlandami z piosenkarzy,
        artystów dramatycznych i komicznych, sportowców, twórców i odtwórców. Istny
        pasztet z majonezem. Wyborca już nie wie, na kogo głosuje. Na kandydata, czy na
        rekordzistę świata. Na prezydenta, czy na Miss Polonię. Na program wyborczy,
        czy na program telewizyjny.

Ja też nie wiem, ale przepraszam wszystkich zainteresowanych, przede wszystkim
        czytelników, Jerzego Dudka, a i Włodzimierza Cimoszewicza też.
        rybinski.blog.pl/archiwum/index.php?nid=9866730
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka