Dodaj do ulubionych

UNI ZIELONOGÓRSKI vs. UNI SZCZECIŃSKI CO LEPSZE

IP: *.zar.vectranet.pl / 213.77.5.* 10.07.05, 12:55
1.Gdzie ogólnie lepiej studiowac, perspektywy,porady itd.
2.Co wybrać w przypadku kiedy się dostane na politologię w ZG a w Szczecinie
na stosunki międzynardowe lub europeistykę ?
3.Jakie są zalety wady un. SZCZECIŃSKIEGO CZY un.ZIELONOGÓRSKIEGO ?
4.miejsce do inwidualnych przemyśleń i porad
Obserwuj wątek
    • Gość: Były Student Re: UNI ZIELONOGÓRSKI vs. UNI SZCZECIŃSKI CO LEPS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 20:14
      Zdecydowanie polecam Szczecin. Zarówno stosunki międz. jak i europeistyka są o niebo lepsze od politologii, która (jak wskazują ostatnie statystyki) jest tylko wylęgarnią bezrobotnych. Chociażby z tego prostego powodu lepiej wybrać US. Poza tym US jest uczelnią może nie najlepszą, ale o wiele lepszą od UZ. Osobiście studiowałem w Szczecinie oraz w Poznaniu i z całą odpowiedzialnością mogę Ci polecić Szczecin, w którym kwitnie życie studenckie, ciągle się coś dzieje, w przeciwieństwie do ZG, gdzie nie dzieje się prawie nic.
      P.S. za chwile pewnie zostanę zaatakowany przez grupę rozwścieczałych zielonogórzan, więc dla ścisłości - mieszkałem w Świebodzinie, a obecnie w Poznaniu.
      • Gość: piter Re: UNI ZIELONOGÓRSKI vs. UNI SZCZECIŃSKI CO LEPS IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 10.07.05, 20:57
        Studiowałeś na UZ? Nie. Więc jakim prawem piszesz w taki sposób?
        • Gość: absolwent US Re: UNI ZIELONOGÓRSKI vs. UNI SZCZECIŃSKI CO LEPS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 01:05
          w taki ze uniwerek w Zielonej Gorze jest beznadziejny same debile tam studiuja
          Lepiej idz do Szczecina
    • Gość: ZIELONKA Re: UNI ZIELONOGÓRSKI vs. UNI SZCZECIŃSKI CO LEPS IP: 80.51.222.* 11.07.05, 07:53
      znowu gorzowiaki sie odzywają.....
    • cancro Re: UNI ZIELONOGÓRSKI vs. UNI SZCZECIŃSKI CO LEPS 11.07.05, 08:16
      Masz wątpliwości?!?!?!?!
      • Gość: Leftie Re: UNI ZIELONOGÓRSKI vs. UNI SZCZECIŃSKI CO LEPS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 10:43
        Zdecydowanie polecam i zapraszam na Uniwerek Szczeciński :o)
    • Gość: ZIELONKA Re: UNI ZIELONOGÓRSKI vs. UNI SZCZECIŃSKI CO LEPS IP: 80.51.222.* 11.07.05, 11:03
      A ja na zielonogórski!
    • Gość: miaro Re: UNI ZIELONOGÓRSKI vs. UNI SZCZECIŃSKI CO LEPS IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.07.05, 12:54
      1. Jesli chodzi o perspektywy to Szczecin jest lepszy, w ZG nie ma juz
      przemyslu, tylko handel i supermarkety ==> perspektywy sa w ZG o wiele bardziej
      ograniczone.
      2. IMHO stosunki miedzynarodowe polaczone z jezykiem obcym (np.
      niemiecki/angielski) beda lepsze od politologii => Szczecin tu tez wygrywa
      3. na US nie studiowalem, studiowalem za to w ZG poczatkowo na WSInz.,
      przemianowanej pozniej na Politechnike Zielonogorksa by w koncu sie stac
      Uniwerkiem (czyli to jest juz prawie 10 lat) .. moje doswiadczenia z UZ sa
      niezbyt dobre: kadra doktory/profesory/docenci nie miala w tamtych czasach tego
      poziomu co na innych uczelniach (podstawa: bylem 2 miesiace we Wroclawiu na
      Politechnice, informacje od kolegow z innych uczelni), ale az tak zle tez nie
      bylo (ratunkiem byli wykladowcy m.in. ze Szczecina :-) ) ... co naprawde zle
      bylo, to sytuacja mieszkaniowa w ZG ... sadze ze w Szczecinie latwiej znalezc
      mieszkanie. To bylo przed 10 laty ... dzisiaj moge powiedziec, ze Szczecin sie
      lepiej w podaniach o prace prezentuje jak ZG, niestety.
      4. Zielona Gora i nocne zycie???? mozna zapomniec o tym, zycie studenckie ??
      dawniej mozna bylo tez o tym (prawie) zapomniec .. jak dzis sie ta sytuacja
      przedstawia, to szczerze mowiac nie wiem, ale nie sadze zeby sie cos poprawilo.
      Z czasow sluzby wojskowej (po studiach) moge jedno powiedziec: w Szczecinie ceny
      zywnosci byly nizsze jak w ZG ... wlasciwie dla UZ przemawia malo, a prawie
      wszystko dla US ... decyzja nalezy do ciebie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka