Dodaj do ulubionych

S-3 nie jest zagrożona

18.08.05, 14:12
Nie wiem, kim jest autor tego tekstu, ale jedno wiem na pewno: jest
nierzetelny! Otoz w kazdym planie S-3, droga biegla przez Gorzów! Prosze nie
straszyc czytelnikow ani nie uprawiac propagandy na rzecz Zycha, bo teraz
wychodzi z tego, ze Zych zalatwil Gorzowowi S-3! Prawda jest taka, ze Zych
patrzy tylko na swoje podworko (czyt. Zielona Gore), zupelnie nie przejmujac
sie polnocna czescia wojewodztwa. Podobnie, jak prezydent Nowej Soli, Pan
Wadim Tyszkiewicz, ktory wini wszystkich dookola, ale nie siebie. Do roboty!

Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: Orzeźwiacz Re: S-3 nie jest zagrożona IP: *.rafisklaget.no 18.08.05, 15:46
      A kto ci powiedział, że S-3 miała iść w każdym planie przez Gorzów? Widziałeś
      mapkę naszkicowaną w GL z okazji sezonu ogórkowego? Widziałeś może wszystkie
      projekty? Tak się Gorzów wywyższał, że sami nie sprawdziliśmy projektów i w
      razie "W" obudzilbyśmy się z ręką w nocniku. Na szczęście "W" okazało się
      plotką, którą podjęły nasze "rzetelne" lokalne media...
      Kolejny raz okazało się, że nam nienawiść oczy przyćmiewa...
      • budrys77 Re: S-3 nie jest zagrożona 18.08.05, 16:02
        w każdym razie jeśli to nie pomyłka dziennikarska, mamy kolejny lapsus w
        wydaniu posła Zycha. hehe uwielbiam go po prostu:)
        • Gość: Bernard Polityczna manipulacja czy glupota??? IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 18.08.05, 18:15
          Hey budrys,
          Nasze opinie tworzymy bazujac na informacj ktora posiadamy...
          Skad prasa wytrzasnela opublikowana wersje i podala do wiadomosci
          publiczne...nie wiem.
          Czy znowu politycznie motywowana dezinformacja obliczona na mieszanie przed
          wyborami???
          PS. A ja przez moment myslalem ze to Twoj wplyw zmusil ich do zmiany
          decyzji..he he he
    • Gość: gosia.m Ciekawe co na to Edzio Fedko IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.05, 16:07
      Czyżby nasz wicemarszałek był aż tak totalnie niedoinformowany w sprawie S3?
      Dlaczego skoro S3 ma jednak przebiegać przez ZG - jak twierdzi Zych - nasz
      Edzio sieje w mediach dezinformacje i straszy lubuszan z południa?

To właśnie cały nasz Edzio.
    • Gość: Wadim Tyszkiewicz Re: S-3 nie jest zagrożona IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.08.05, 16:11
      Tak się składa Panie ,,sytko”, że wiem co mam robić i nie musi mnie Pan
      poganiać. Patrzę również z uwagą na to co się dzieje dookoła i nikogo nie
      obwiniam na oślep. Mówię tylko o zwykłej głupocie, zacietrzewieniu i fanatyzmie
      niektórych ludzi patrzących tylko w kategoriach własnego podwórka, na którym
      mam układy i siłę przebicia. Tak więc może tak by spojrzeć na siebie
      Panie ,,sytko,,?? Wymaga Pan ode mnie, żebym się przejmował północną częścią
      województwa? A może Pan przytoczy fakty świadczące o tym, że południowa część
      województwa myśli o Nowej Soli? Ja nawet tego nie wymagam. Moim zadaniem jest
      troska o moje miasto i jego mieszkańców. W interesie mojego miasta, jest to,
      aby województwo lubuskie było silne i rozwijało się... Uwaga!!!... równomiernie
      z uwzględnieniem interesów wszystkich jej mieszkańców. Nie oczekuję tego, że
      zyskam dla swojego miasta cokolwiek kosztem kogoś innego, np. Gorzowa, ale też
      nie pozwolę na to, aby poprzez bezmyślne gierki i wojenki polityków, czy to z
      północy, czy południa, traciło moje miasto, a moi mieszkańcy zostali zepchnięci
      na margines. Tego nawet Pan chyba oczekiwać ode mnie nie może. Przejmuje się
      północną częścią województwa w kontekście zrównoważonego jego rozwoju i nawet
      okiem nie mrugnę, jeśli inwestycje logicznie uzasadnione trafią jednak tam.
      Będę się sprzeciwiał praktykom wyrywania za wszelką cenę sobie po kawałku
      przywilejów tylko dlatego, że ktoś jest silniejszy, w tym głównie politycznie.
      Układy, układziki kolesiowsko-partyjniackie trzeba w końcu rozwalić. Skończyć z
      załatwianiem spraw najistotniejszych, a w końcu zacząć myśleć kategoriami
      racjonalnymi.
      Pozdrawiam wszystkich mieszkańców lubuskiego, zarówno tych z północy jak i z
      południa!
      • Gość: lee Re: S-3 nie jest zagrożona IP: *.gorzow.mm.pl 18.08.05, 16:36
        Mam nadzieję, że politycy z ZG mają popuchnięte ręce od pana razów panie
        Tyszkiewicz, za to że Ci wyrywali pólnocnej stolicy województwa różnego rodzaju
        instytucje. A może nie!? A może to tylko pana takie sobie polityczne deklaracje
        o zrównoważonym rozwoju tego województwa? Do roboty panie prezydencie ...
        • Gość: zg Re: S-3 nie jest zagrożona IP: *.ztpnet.pl 18.08.05, 16:51
          Mieszkancy gorzowka cechuja sie coraz wiekszym szowinizmem.

Politykow z polnocnej czescni interesuje tylko jak dokopac poludniu a
          mieszkancy gw domagaja sie od politykow z poludnia aby zajmowali sie ich
          sprawami.
          Co ma Wadim Tyszkiewicz do gorzowka????
          To prezydent NS i tym sie zajmuje a od gorzowskiego bagna trzyma sie zdaleka.

Juz cholera trafa fszystkich z gw ze Zych znowu postaral sie dla ZG a ja mam
          pytanie dla kogo sie ma starac??/
          Co poslowie z gorzowka zrobili dla ZG?? Krzycki rozprowadzal ulotki po poslach
          SLD inforumujacych ze w ZG jest prawicowa prezydent(dzialo sie to przed
          glosowaniem gdzie ma sie miescic siedziba TV LUbuska)to tylko przyklad ale dosc
          wyraziscie ukazujacy co poslowie z gw robia dla woj. a co dla swojej
          zakompleksionej i zapatrzonej w siebie wioski.
          PZDR
          • Gość: zielonogórzanin Brawo Tyszkiewicz.Zazdroszczę Nowej Soli. IP: *.ztpnet.pl 18.08.05, 17:19
            Takiego wyrazistego, kreatywnego prezydenta.
          • Gość: Kibic [...] IP: *.gorzow.mm.pl 19.08.05, 00:09
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: zg Re: S-3 nie jest zagrożona IP: *.ztpnet.pl 19.08.05, 00:27
              Jak nie w moje sprawy??
              A czyje to sa sprawy, takich polmozgow jak ty co potrafia jedno zdanie napisac
              a wnim zawsze pojawia sie slowo ch..?????:)
        • Gość: buhahahahahahahaha Re: S-3 nie jest zagrożona IP: *.ztpnet.pl 18.08.05, 17:53
          wyrywali instytucje ?
          a gdzie jest napisane, że one wam się należą ?
          zapominasz gozowczyku, że wszystkie instytucje wojewódzkie znajdowały się w ZG
          od 1950 roku
          • Gość: południowiec Szowinizm gorzowski nawet Papież nie utemperował!! IP: *.ztpnet.pl 18.08.05, 18:02
            Gorzowscy szowiniści !!! Dopiero od 1999/2000 roku gdy dostaliście się pod
            zielonogórską DYrekcję Dróg robiony jest porządek na waszych drogach.Jak
            byliście samodzielni to tylko syf,kiła i ...mogiła.Wy musicie miec bata.No i
            wałki TADKA-prezydenta co świat oglądał zza krat rozpoczęły porzadkowanie tego
            syfu drogowego.Chwalćie ZG za załatwienie województwa i Tadka za wałki.CIOŁKI!!!
            • Gość: zg Re: Szowinizm gorzowski nawet Papież nie utempero IP: *.ztpnet.pl 18.08.05, 18:12
              czlowieku...oni to wiedza(chyba az takimi gamoniami nie sa)
              Brak honoru niepozwala im spojrzec obiektywnie.
              PZDR
            • Gość: ak47 Re: Szowinizm gorzowski nawet Papież nie utempero IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 18:30
              Przepraszam, ale co takiego zielonogórska dyrekcja zrobiła w sprawie porządkowania "syfu" na gorzowskich drogach? Do 1999 r nie byliśmy także "samodzielni", bo wcześniej gorzowskimi drogami zajmowała się dyrekcja w Szczecinie, więc po co piszesz te głupoty?
              • Gość: Janek Re: Szowinizm gorzowski nawet Papież nie utempero IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.08.05, 19:19
                Szkoda energii na te kłótnie!!! One do niczego nie prowadzą. Lepiej wymyślmy na
                forum jakieś kreatywne rozwiązania, które faktycznie scalą region, pozwolą
                województu się rozwijać.
                Faktycznie, szkoda, że Pani Ronowicz nie ma komputera na biurku i nie popisze
                trochę z nami tutaj;) Może byśmy podpowiedzieli co nie co ;-) A może Panie
                Wadimie Pan w przyszłości podejmie się rządzenia Zieloną Górą? :-)
                • Gość: szczwany lis Zych powala mnie już na kolana IP: *.gorzow.mm.pl 18.08.05, 19:35
                  Gość portalu: Janek napisał(a):

> Szkoda energii na te kłótnie!!! One do niczego nie prowadzą. Lepiej wymyślmy
                  na
                  >
                  > forum jakieś kreatywne rozwiązania, które faktycznie scalą region, pozwolą
                  > województu się rozwijać.

chcesz znać przepis na na normalny rozwój lubuskiego?
                  już podaję:

1. złapać Zycha za fafręgi
                  2. podnieść do góry
                  3. zasadzić porządnego kopa żeby poleciał hen daleko
                  4. umyć ręce

prawda że proste?
                  • Gość: południk Lepszy sposób IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.08.05, 20:09
                    Poczekać na kolejne wybory. Gorzowiaki choćby się os...ły to mają dwa razy
                    mniej głosów niż południe lubuskiego. Po wyborach odebrać co nasze...
                    Do usłyszenia jesienią :))))
                    • Gość: karolek lat 9i pół Re: Lepszy sposób IP: *.gorzow.mm.pl 18.08.05, 20:53
                      sprawudzony sposób ,taki typowo zielonogórski,zółć aż wylewa sie z
                      monitora,skąd my to znamy w Gorzowie...
                      droga powinna iść na Poznań i Wrocław, omijając zapchloną,zieloną dziure,
                      pomieszkiwaną przez najgorszy pomiot ukraiński,w Warszawie też juz to
                      dostrzegli.
                      • Gość: zg Re: Lepszy sposób IP: *.ztpnet.pl 18.08.05, 21:45
                        Ty kretynie chyba nie czytasz swoich wpisow.
                        Zolc to leje sie ale tobie a ty jak prawdziwy gorzowiaczek, przypisujes swoije
                        wady innym:)
                        Spadaj nieudaczniku bez honoru tzn.gorzowiaczku!
                        • Gość: karolek lat 9i pół Re: Lepszy sposób IP: *.gorzow.mm.pl 18.08.05, 21:56
                          zg, prymitywie po zawodówce,pojmij wreszcie że wasza wiocha jest niczym wrzód
                          na dupie dla tego kraju.
                          zgraja pasożytów , darmozjadów i podstepnych intrygantów,dostrzegli to już na
                          szczęście w Warszawie.
                          • Gość: południk Re: Lepszy sposób IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.08.05, 22:03
                            Karolku, czas założyć śliniaczek, bo jak widać strasznie się ślinisz z
                            bezsilnej złości. Po wyborach skończą się rządy zza kratek i inne typowo
                            gorzowskie idiotyczne pomysły...
                            Południe lubuskiego czekało cierpliwie znosząc wasze fanaberie, wiedząc, że
                            sami się w dłuższej perspektywie wyrolowaliście.
                            Demokracja jest nieubłagana, a was tak mało :)))))))))))))
                            • Gość: karolek lat 9i pół Re: Lepszy sposób IP: *.gorzow.mm.pl 18.08.05, 22:12
                              jak bym Zycha słuchał...
                          • Gość: bąbel Re: Lepszy sposób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 02:41
                            Szkoda, że w tej epoce brak Darwina. Chłop całe swoje życie "szukał"
                            brakującego ogniwa pomiędzy człowiekiem , a małpą. Prawdziwy z ciebie pustak...
                            Szkoda słów lepiej zniknij tępaku.
                            A propo - masz kolegów ?
                        • Gość: hawk Re: Lepszy sposób IP: 62.141.232.* 19.08.05, 08:21
                          Nie jestem Gorzowianinem ani Zielonogórzaninem ale to co pisze "zg" jest jedną
                          wielką kpiną ,żeby nie nazwać tego dosadniej.
                          Pozdrowienia
            • Gość: k Re: Szowinizm gorzowski nawet Papież nie utempero IP: *.acn.waw.pl 18.08.05, 22:05
              hehehe kiedy gorzow mial samodzielny GDDP albo ZDW?? jak nie znasz skrótów to
              poszukaj w necie baranie
        • Gość: Pan Architekt S-3 jest zagrożona ....przez Gorzów IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.08.05, 09:49
          Nie rozumiem slowa "wyrywali" Gorzowowi instytucje. Przeciez umowa "Paradyska"
          nie zawierala zalacznika gdzie jakie instytucje maja byc lecz zapis ze o
          lokalizacji kazdej instytucji bedzie decydowala kalkulacja ekonomiczna i realne
          potrzeby mieszkanców.Zadam teraz pytanie czy dla mieszkanca Wschowy, Gozdnicy
          czy Zar jest szczytem marzen jezdzic 160-200 km do Gorzowa aby cos zalatwic i
          zaplacic srednio za podróz 50-100 zlotych czy wolalby to samo zalatwic w
          Zielonej Górze w czasie o 2,5 godziny szybciej i taniej o 50 zlotych? Jest to
          pytanie retoryczne na które potrafi odpowiedziec nawet dziecko.Zreszta, Co to
          za miasto wojewódzkie, które lezy na obrzezach województwa a jednym z waznych
          dochodów miasta stanowi podatek rolny jak na wsi.Proponuje abyscie zaczeli
          promowac swój produkt: "zdrowa zywnosc przemyslowego miasta".Mówiac asertywnie,
          poprzedni wojewoda "kochal ZG inaczej" i jak mógl to jej nie pomógl.
          Podejrzewamy, ze jako patriota-lubuszanin, zawsze byl za lokalizacja drogi S-3
          Gorzów-Poznan-Wroclaw (sic!). Jego nastepca jako praktyk gospodarczy dobrze wie
          ze zaniechanie tej drogi w ukladzie uzgodnionym od prawie 15 lat to smierc
          gospodarcza calego poludnia i rozwój Gorzowa, który majac polaczenie z
          Poznaniem i Wroclawiem nie padnie nawet gdy za 10 lat nasze województwo
          zostanie zlikwidowane na rzecz duzeych regionów Wielkopolski i Dolnego
          Slaska.Proponuje aby powstal zespól negocjacyjny, który sie przekopie przez
          plany i sprawdzi kto tak naprawde namieszal. To sprawa racji stanu calego
          Lubuskiego.
      • block-buster Szacunek panie Wadimie za panski post... 18.08.05, 18:59
        Podoba mi sie,gdy gospodarz miasta ma na biurku komputer nie tylko do ozdoby...
        • Gość: południowiec Re: Szacunek panie Wadimie za panski post... IP: *.ztpnet.pl 18.08.05, 22:03
          Dołączam się .
          • Gość: Oldboy Re: Szacunek panie Wadimie za panski post... IP: *.cybergarden.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 09:04
            A zwłaszcza, że jest na bieżąco. Zareagował w "tri miga". Tak trzymać!.
      • Gość: ? Panie Tyszkiewiczu IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.08.05, 00:00
        Mniej więcej od połowy maja 2005, bardzo często pisze Pan na tym forum
        (wcześniej dużo-dużo mniej). Zbiera Pan za swoje odpowiedzi wiele wyrazów
        szacunku, niektórzy widzą Pana na stanowisku prezydenta ZG, może RP (?). Rzuca
        Pan pomysłami, deklaruje, np. "układziki kolesiowsko-partyjniackie trzeba w
        końcu rozwalić".
        Ja byłbym wdzięczny, gdyby zechciał Pan na tym forum, tak przy okazji (może w
        ramach jakiejś autopromocji politycznej przed wyborami tego- i
        przyszłorocznymi?) :
        1) wykazać swoje przeszłe i obecne przynależności do partii politycznych,
        organizacji i stowarzyszeń,
        2) skomentować tekst "Wysoka stopa w Krośnie, najniższa w Zielonej Górze" z
        papierowego wydania GW - Zielona Góra z 19.08.2005, a w szczególności
        fragment: "Najwyższa stopa bezrobocia była w powiatach *krośnieńskim - 35,1
        proc., * nowosolskim - 34,2 proc. [...]" - jako, że jest to chyba temat ważny
        też dla urzędującego Prezydenta m. Nowa Sól.

Z wyrazami,
        ?

• Gość: Wadim Tyszkiewicz Re: Panie Tyszkiewiczu IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.08.05, 13:28
          Odp. 1) Nigdy nie należałem, nie należę i w najbliższym czasie nie planuję
          przynależności do żadnej partii politycznej. Nie ukrywam, że programowo
          najbliżej mi do PO. Nawet jako bezpartyjny uczestniczyłem w wojewódzkiej radzie
          programowej tej partii. W latach 1986-2002 prowadziłem własną firmę i nie
          zajmowałem się polityką. Uczestniczyłem w wielu przedsięwzięciach
          wspierających organizacje i stowarzyszenia, bardziej jednak jako osoba
          wspierająca, mniej jako programowy działacz. W roku 2002 byłem współtwórcą i
          współzałożycielem stowarzyszenia Moje Miasto w Zielonej Górze. Odnośnie moich
          planów co do kandydowania, gdziekolwiek, to nie mam żadnych planów. Jeśli już,
          to na pewno będę chciał kontynuować rozpoczęte dzieło w Nowej Soli, ale decyzję
          o tym, czy będę kandydował w następnych wyborach samorządowych, podejmę rok
          przed wyborami, czyli w listopadzie.
          Odp. 2) Kiedy przejmowałem stery Nowej Soli bezrobocie sięgało 38%, dziś ok.
          34%, i nie rzecz w tym czy to moja, czy nie moja zasługa. Nie o to chodzi.
          Trudno też Nową Sól porównywać np. do Zielone Góry. Nowa Sól była niegdyś
          jednym z najbardziej uprzemysłowionych miast w Polsce (oczywiście w
          przeliczeniu na jednego mieszkańca). Transformacja ustrojowa kosztowała Nową
          Sól bardzo wiele. Upadek tylko dwóch zakładów Odry i Dozametu skutkował
          wyrzuceniem na bruk bez jakiejkolwiek pomocy blisko 8 tysięcy ludzi. Dlatego
          walka z bezrobociem w mieście niegdyś uzależnionym od przemysłu jest bardzo
          trudna. Bezrobocie zwiększyć można z dnia na dzień, zmniejszyć- potrzeba lat.
          Nie likwiduje się bezrobocia w rok czy dwa. Chyba, że ktoś jest Harry Poterrem.
          To długotrwały i złożony proces, najważniejsze jest to, że został on w Nowej
          Soli rozpoczęty. Dzisiejsze działania mogą przynieść skutek i wymierne,
          odczuwalne efekty dopiero za kilka lat. Dzisiaj uruchomiliśmy określone
          mechanizmy, liczymy się w Polsce. Jedne inwestycje są już realizowane, o inne
          walczymy. Jedno jest pewne, że nie zmusimy inwestora siłą, żeby wybudował
          fabrykę właśnie w Nowej Soli, ale robimy wszystko, żeby to zrobił, i chyba
          robimy to w miarę profesionalnie, gdyż Nowa Sól jest brana pod uwagę przez
          największych nawet graczy. Na pewne rzeczy nie mamy wpływy i one mogą
          przechylać szale na korzyśc naszej konkurencji. Mam świadomość, że z
          bezrobociem można walczyć w jeden sposób, poprzez budowę nowych fabryk. Fabryk
          nie buduje jednak samorząd. Samorząd tworzy warunki. Efekty przyjdą. To pewne.
    • Gość: południowiec Niedługo 8 regionów i lubuskie baj,baj. IP: *.ztpnet.pl 18.08.05, 22:25
      Poznań tylko na to czeka aby dorwać sie do pogranicza.Zrobi wszystko.Dlatego
      trzeba wybrać mocne indywidualności a nie przypadkowe indywidua do sejmu.
      Wreszcie jak opanować ten gorzowski szowinizm,który robi złą opinie.Ale jak
      nawet JP II nie dał rady...No i ten ogon wielkopolski...
    • Gość: jhg Ile lat ma Zych? IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.08.05, 22:39
      • Gość: karolek lat 9i pół Re: Ile lat ma Zych? IP: *.gorzow.mm.pl 18.08.05, 22:45
        Zych ma już chyba ze 100 i ciągle jeszcze mu staje.
        brawo Zychu,jak rozbiorą województwo, to tobie pierszemu kwiaty pośle.

pzdro
        • Gość: zg Re: Ile lat ma Zych? IP: *.ztpnet.pl 18.08.05, 22:47
          hehe jeszcze dlugo bedzie mu stal a wy debile gorzowskie bedziecie musieli sie
          na to duze lub male patrzec:)

Brawo Zych...na niego napewno oddam glos.
          PZDR
          • Gość: karolek lat 9i pół Re: Ile lat ma Zych? IP: *.gorzow.mm.pl 18.08.05, 22:54
            szkoda że wasze myślenie zielone młotki, nie wychodzi poza opłotki waszej
            miejscowości.
            nie pisze teraz jako mieszkaniec Gorzowa,pisze jako mieszkaniec tego
            województwa,Zych to zły czlowiek którego powinno sie zutylizować,tyle złego co
            on naczynił ,nie zrobili dla lubuskiego wszyscy razem do kupy wzięci.

pzdro
    • Gość: Kierowca Bentleya Re: S-3 nie jest zagrożona IP: 80.51.94.* 18.08.05, 22:56
      Zych teraz urósł do miana męczennika i bohatera zielonej g
      i nie poraz pierwszy pokazał że staje mu przed oczami tyko
      interes zielonej g ..... buahahahaha a nie całego Lubuskiego.
      Pewnie gdyby chodziło o Gorzów to nie ruszyłby 4 liter, tylko
      szyderczo uśmiechał.

Co do drogi S3 to nie ma co się jeszcze zbytnio cieszyć.
      Studium oddziaływania na środowisko nie zostało przygotowane na
      czas więc może się okazać że jest już po zawodach i budowa
      drogi przeciągnie się w czasie.

A wogóle co autor artykułu miał na myśli pisząc że S3 ma nie
      przebiegać przez Gorzów? Przez Gorzów musi i nie ma innej opcji
      ale przez zieloną g. niekoniecznie buahahaahahahha

Lepsze rozwiązanie to budowa S3 przez Poznań i Wrocław ... jutro
      będe romawiał z Kulczykiem w tej sprawie :P
      • Gość: zg Re: S-3 nie jest zagrożona IP: *.ztpnet.pl 18.08.05, 22:59
        Lepsze rozwiązanie to budowa S3 przez Poznań i Wrocław ... jutro
        > będe romawiał z Kulczykiem w tej sprawie :P
        Typowy wredny gorzowiaczek.

Co poslowie z gw zrobili dla dobra woj.?????????
        Tylko gw gw i gw i ich lewe zagrywki plus wrodzona nienawisc do ZG
        PZDR
        • Gość: karolek lat 9i pół Re: S-3 nie jest zagrożona IP: *.gorzow.mm.pl 18.08.05, 23:29
          młocie,co gorzowscy posłowie robią to robią ,ale na pewno złośliwie nie
          szkodzą ,jak taki jeden, co wyspecjalizował sie wybitnie w tej dziedzinie.
          S3 przez Poznań na Wrocław,liczy sie dobro kraju a nie zapchlonej wiochy koło
          Raculi
          • Gość: zg Re: S-3 nie jest zagrożona IP: *.ztpnet.pl 18.08.05, 23:39
            haha a to mnie teraz rozbawiles mlocie:)
            Od kiedy obchodzi cie dobro kraju??? Jestes poprostu wredny gorzowiak i tyle.
            Juz widze piane ludzi z gw jakby droga miala ominac gorzowek.:)
            Od kiedy ta wersja???
            Przeczytal glupek jak ktos napisal i teraz [petycje bedzie slal do Wa-wy byle
            droga ominela ZG.
            Co zrobili poslowie gw dla woj???
            Nie szkodza????? Czlowieku ku.. jak nie wiesz to sie zapisz do jakiej kolwiek
            partji i sie dowiesz!!!!!! pie..sz jak zwykle a g..wiesz!!!!
            Juz jeden z sld pokazal co potrafi gorzowski posel(TV Lubuska) inny juz nie
            posel tez pokazal (WSA) ale musial posiedziec troszku za kratkami:)Nastepny z
            pis to wogole....nienawis az mu uszami wylazi,z kolei nastepny oszolom ale z PO
            przez swoja zawistnosc spadl z bosa PO w woj. do rangi posmiewiska i dobrze bo
            ta dzika horda z polnocy wszystko by rozkradla. T
            To robia ci twoi poslowie baranku!!!
            • Gość: Żaranin Re: S-3 nie jest zagrożona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 23:45
              I jak tu nie wierzyć w świętą wojnę miedzy ZG a GW.

Napiszcie po co takie województwo??
            • Gość: Polonista Re: S-3 nie jest zagrożona IP: *.gorzow.mm.pl 19.08.05, 00:17
              A Ty sie niedouczony kretynie zapisz na kurs ortografii/jeśli nie będzie za
              trudny dla debila/
            • Gość: Dobromir Re: S-3 nie jest zagrożona IP: 213.17.245.* 19.08.05, 09:30
              Witajcie!

No i jest śmiesznie na tym forum, bo dyskusja miała być o S-3, a znowu puściły
              hamulce obu stronom (ZG i GW) i musicie nawet przy tej okazji na siebie ujadać
              jako te dwa małe pieski z obu stron płota. Opanujcie się, ludzie!

Co do drogi S3 - bzdurą byłoby puszczenie jej przez Poznań-Wrocław, bo ... tam
              jest droga nr 5, więc niechaj Wielkopolanie i Dolnoślązacy zrobią sobie S5 ;-
              ))) W Lubuskiem jest 3 więc będzie S3. I dobrze, bo patrząc np. na zakręty
              obecnej trójki tuż przed Bolkowem ja się zastanawiam, czy można to nazwać drogą
              krajową - ba! - międzynarodową! Tam się TIRy ledwo na zakrętach mieszczą, a
              zimą to czasami strach jechać.

Pozdrawiam i życzę konstruktywnej dyskusji,
              Lubuszanin na wygnaniu
          • Gość: bąbel Re: S-3 nie jest zagrożona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 02:50
            Dla dobra kraju - zamknij się pierwotniaku. Jedynym twoim miejscem jest łańcuch
            pokarmowy. Przepraszam wszystkie pieski za zły smak karmy.
            Proszę ciebie, posłuchaj choć raz sam siebie i pomyśl dogłębnie o sobie.
        • Gość: Kibic Re: S-3 nie jest zagrożona IP: *.gorzow.mm.pl 19.08.05, 00:15
          Spie..j kretynie zg na drzewo. Tam twoje miejsce debilu.
          • Gość: zg Re: S-3 nie jest zagrożona IP: *.ztpnet.pl 19.08.05, 00:25
            debilu,debilu,chuju, i inne bluzgi-ladne wypowiedzi:)
            kibic nic innego napisac nie umie. Ma obsesje chyba.
            PZDR
            • Gość: hawk Re: S-3 nie jest zagrożona IP: 62.141.232.* 19.08.05, 08:28
              jak juz wcześniej napisałem nie jestem z tego województwa ale ciekawi mnie
              Twoja pełna bzdur pogawędka Ty gościu nie potrafisz nic innego Tylko na
              wszystkich pomyje wylewać .Chyba miałeś nieszczęśliwe dzieciństwo co?
              Żal mi Ciebie!!!
              • Gość: Jerryco Re: S-3 nie jest zagrożona IP: *.gorzow.mm.pl 19.08.05, 09:19
                Tylko przeniesienie stolicy do Sulechowa może ocalić to pseudowojewództwo.
                Ale to tylko mrzonka. I tak cała para idzie w wyrywanie sobie wszystkiego co
                tylko wyrwać się da.
                • Gość: Ula Re: S-3 nie jest zagrożona IP: *.firstalliedgh.com / 196.200.3.* 19.08.05, 20:28
                  Jak sobie wszystko podzielicie, to nastanie spokój.
                • Gość: Jerryco Re: S-3 nie jest zagrożona IP: *.gorzow.mm.pl 20.08.05, 18:27
                  Sorry, chodziło mi oczywiście o Świebodzin :)
    • Gość: MUSIMYZAWALCZYC Re: S-3 nie jest zagrożona IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.08.05, 16:15
      LUDZIE ZAWALCZMY JAK COŚ TO BLOKADA DRÓG, A CO TYLKO LEPPER I GÓRNICY MOGĄ??:

Samorządowcy z sąsiednich województw razem z Lubuskiem będę protestować
      przeciwko planom zmiany przebiegu trasy szybkiego ruchu z północy na południe.

Lada dzień na biurko prezydenta, premiera i ministra infrastruktury trafi
      wspólny protest samorządów województw lubuskiego, dolnośląskiego,
      zachodniopomorskiego i wielkopolskiego. Postanowiły one zjednoczyć siły w
      obronie trasy szybkiego ruchu S3 (ze Szczecina, przez Gorzów, Zieloną Górę do
      granicy z Czechami) i próbami zastąpienia jej połączeniem prowadzącym ze
      Szczecina do Poznania i Wrocławia.
      - Nowe propozycje są kuriozalne, wadliwe i sprzeczne z interesami naszego
      regionu - podkreśliła Krystyna Kęcka-Piotrowska z Urzędu Marszałkowskiego w
      Szczecinie. - Dla nas najważniejsza jest S3, dlatego popieramy sprzeciw
      województwa lubuskiego.
      Od kilku dni piszemy o planach likwidacji drogi szybkiego ruchu S3. Propozycję
      taką można odnaleźć w studium zagospodarowania przestrzennego obszaru pogranicza
      polsko-niemieckiego, które na zlecenie Ministerstwa Infrastruktury powstaje w
      Instytucie Geografii Polskiej Akademii Nauk. Obok planów zepchnięcia na dalszy
      plan S3, która jest osią rozwoju nie tylko Lubuskiego, ale też całego
      pogranicza, można tam znaleźć inne groźne dla naszego województwa sugestie.

Nowa Sól z drogi

Autorzy studium przewidują np. że Nowa Sól, Żagań, Żary to obszary - cytując
      autorów opracowania - depresji gospodarczej (regres gospodarczy) a Lubska i
      Gubina dodatkowo - także cytat - depopulacyjne (spadek ludności).
      Wnioski wynikające ze studium były już dwukrotnie oprotestowane przez samorząd
      województwa lubuskiego. Na razie bezskutecznie. Być może teraz to się zmieni.
      Oto z wnioskami zawartymi w opracowaniu nie zgodzili się także przedstawiciele
      samorządów i wojewodów z Zachodniopomorskiego, Wielkopolski, Dolnego Śląska i
      Lubuskiego którzy spotkali się wczoraj w Urzędzie Marszałkowskim w Zielonej Górze.

Muszą się liczyć

Przeciwko wnioskom zawartym w studium, oprócz Kęckiej-Piotrowskiej,
      zaprotestował przedstawiciel Urzędu Marszałkowskiego we Wrocławiu Tomasz
      Polański. - Jesteśmy zainteresowani powstaniem S3 bo wpłynie ona na rozwój
      okolic Legnicy i Jeleniej Góry - podkreślił.
      Projekt budowy drogi S3 poparł także przedstawiciel Urzędu Marszałkowskiego w
      Poznaniu Arkadiusz Błachowiak. - Protestujemy przeciwko pomysłom zastąpienia
      drogi S3, innym szlakiem, który łączyłby Szczecin ze stolicą Wielkopolski -
      wyjaśnił. Jego zdaniem poznaniacy pojadą autostradą A2 do Jordanowa, a następnie
      S3 do Szczecina. To najlepsze połączenie dla stolicy Wielkopolski.
      - Dzisiejsze spotkanie pokazuje, że urzędnicy w Warszawie nie mogą ponad głowami
      samorządów tworzyć koncepcji, które są szkodliwe nie tylko dla lokalnych
      społeczności, ale także dla interesu państwa - dodał wicemarszałek województwa
      Edward Fedko.

ŻRÓDŁO "Gazeta Lubuska"

• Gość: zosia Re: S-3 nie jest zagrożona IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 26.08.05, 19:37
        dawno protestów nie mieli zatem wymyślają bezkarnie glupoty warszawskie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka