Dodaj do ulubionych

W Zielonej Górze powstanie Centralny Ośrodek

02.10.05, 10:51
Szkolenia Piłkarskiego.

www.um.zielona-gora.pl/UMZG/?id=770792
Czyżby nadeszły lepsze czasy dla zielonogórskiego futbolu? Do tego jeszcze
MOSiR planuje wybudować stadion na 12 tys miejsc z krytymi trybunami i
oświetleniem. Za 2 lata II liga?
Obserwuj wątek
    • Gość: John F. Kennedy Nie ma sukcesów, są igrzyska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 12:47
      To jest wiadomość miesiącia

"PZPN docenił w ten sposób działania Prezydent Bożeny Ronowicz"... "Prezes PZPN
      docenił zarówno wsparcie Prezydent dla rozwoju bazy sportowej w mieście jak i
      wysoki poziom kształcenia sportowego młodzieży w Zielonej Górze." ... "Z
      inicjatywy Prezydent Bożeny Ronowicz w Zielonej Górze wybudowano dotychczas
      cztery boiska ze sztuczną nawierzchnią..."

Prezesem jest nie(sławny) Michał Listkiewicz - wg niektórych mediów główny
      odpowiedzialny za bagno i patologiczne układy w polskiej piłce nożnej.

Pan Dziącko rozmija się z prawdą, boiska ze sztuczną nawierzchnią propagował
      naczelnik Fiedorowicz, nowowybrany poseł, a nie p. Ronowicz.

Zresztą i tak na nic jej się to nie przydało, ponieważ jej mąż Sławomir poniósł
      sromotną klęskę w wyborach parlamentarnych.
      • Gość: kibic Re: Nie ma sukcesów, są igrzyska IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 02.10.05, 13:02
        ojców i matek sukcesu będzie więcej, najważniejsze aby powstał ten ośrodek
        • Gość: piłkarz Re: Nie ma sukcesów, są igrzyska IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.10.05, 13:09
          Ja wiem ze za boiskami biegali ROnowicz i Budziński.
          • Gość: zg Re: Nie ma sukcesów, są igrzyska IP: *.ztpnet.pl 02.10.05, 13:13
            A z tym stadionem na 12 tys. miejsc to pierwsze slysze.
            Ktos cos o tym wie wiecej???
            PZDR
      • tom.zgora Re: Nie ma sukcesów, są igrzyska 02.10.05, 14:00
        Tak myślałem, że znajdzie się jełop (Kennedy), który zacznie szukać dziury w
        całym (i długo czekać nie musiałem). A to ten propagował, a nie tamten, a to
        PZPN jest do d..y itp. Co mnie obchodzi mąż Ronowiczki w kontekście szkółki
        piłkarskiej?? Poza tym, boiska powstają za jej kadencji jako Prezydent miasta,
        więc myślę, że mieszkańcy będą o tym pamiętać podczas następnych wyborów do
        Rady Miasta i prezydenckich (ile boisk wybudował Listowski?) A czy pomysłodawcą
        był ten czy inny urzędnik-dla mnie to drugorzędna sprawa. Ciesz się chłopie, że
        w Z.Górze coś się robi dla mieszkańców- miałem szczęście pograć sobie z kumplami
        w piłkę na tych nowych boiskach i dla mnie jest to świetna rzecz!! A jeśli
        chodzi o ten stadion, to może trochę przesadziłem. Nie wiem czy to będzie
        całkiem nowy stadion, czy przeróbka bocznego boiska na Sulechowskiej (o tym mówi
        się już od kilku lat). Słyszałem tylko, że jest projekt obiektu aż na 10 -12
        tys.miejsc. Ale całkiem możliwe, że będzie to stadion mniejszy - wszystko zależy
        oczywiście od kasy. W październiku lub na początku listopada miasto ma podjąć
        decyzję.
        • Gość: zg Re: Nie ma sukcesów, są igrzyska IP: *.ztpnet.pl 02.10.05, 14:14
          Acha czyli nic z tego nie bedzie.

PZDR
        • Gość: van Re: Nie ma sukcesów, są igrzyska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 18:43
          jak na razie ma byc przebudowane boiske "w dołku",
          za bramkami maja powstac nowe trubuny, i docelowo ma tam
          grac pierwsza druzyna, co mysle ze wszystki wyjdzie na dobre,
          bo mecze na stadionie lekkoatletycznym sa malo atrakcyjne,

na rzecz powstania sztucznych boisk pracowało wiele osób
          głownie tych wczesniej wymienionych(ronowicz, fedorowicz)
          dodam jeszcze ze juz rozpoczeły sie prace na wielkim boisku
          przy ul.Lwowskiej, a gotowe ma byc jeszcze w tym roku!
        • Gość: John F. Kennedy Jełop do jełopa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 19:31
          Supermarkety, stacje benzynowe i boiska piłkarskie.
          A jełop tom.zgora pograł sobie na boisku
          i już się cieszy jakby ktoś mu dał dropsa czy lizaka.
          Tak mało ci jełopie potrzeba.
    • Gość: Jurek Re: W Zielonej Górze powstanie Centralny Ośrodek IP: *.ztpnet.pl 02.10.05, 19:11
      I bardzo dobrze, że COSP powstanie w Zielonej. Oznacza to kasę z PZPN,
      zgrupowania dla piłkarzy w Zielonej Górze a może i jakieś turnieje piłkarskie.
      Decyzja PZPN dobrze świadczy o poziomie sportu wśród młodzieży z zielonki i o
      jakości szkolenia w mieście. A jeśli chodzi o boiska, to są one zasługą
      Ronowicz. Czesiu Fedorowicz tylko wiedział jak się ustawić przed kamerami, gdy
      boiska były oddawane do użytku, a dla powstania samych boisk nic nie zrobił.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka