matusia3 12.10.05, 09:35 Witam! Mam pytanie do tych co mieszkają w KTBS mieszkaniach czynszowych. Jak się mieszka? Jakie macie miesieczne opłaty,poprostu Wasze wrażenia? Czy warto kupić takie M? Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anka Re: KTBS-jesteście zadowoleni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 10:33 Blok jak blok. tyle, że mniej obleśny niż wieżowce z lat 70-tych. Czynsz rośnie. Ja trzy lata temu zamieniłam ktbs na domek na wsi. 150m kw.dom i 2000 m kw ogrodu i tylko 10 km od misata. Cicho,bez smrodu spalin i bez masy sąsiadów dookoła. Mam dwoje miłych sasiadów,las obok a do pracy do WASZEGO :) miasta jadę 15 min. Radzę ci zrób to samo:)) blok to nienaturalne miejsce do życia:(. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliveira Re: KTBS-jesteście zadowoleni? IP: *.ztpnet.pl 12.10.05, 17:13 Dziewczyna chce się dowiedzieć jakie są opłaty w KTB-sie a nie jak długo jedziesz ze swojej wsi do miasta. Czytaj ze zrozumieniem wieśniaczko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTB-esiak Jagiellonki. IP: *.ztpnet.pl 12.10.05, 18:34 Mieszka się tak sobie z kilku powodów. Nie wiem jak gdzie indziej ale mieszkania tu nie sa dzwiękochłonne. Ale to tez zalezy od sąsiadów. Nie ma placu zabaw dla maluchów i brak jakiegoś boiska. Za mało jest miejsc parkingowych. Opłaty: mieszk. 49 m, 2- p, łażienka i toaleta razem, mieszkają 2 osoby = ok.550zł miesięcznie czynszu zimą, ok. 500 zł latem. ( czynsz, woda zimna, ciepła, CO, wywóz śmieci itp). Napisałem tak sobie, bo są też plusy: blisko do centrum, Tesco, Intermarche i Auchan. Na osiedlu jest apteka, małe sklepiki, przychodnia, fryzjer, szewc, kosmetyczka. dobry dojazd do miasta MZK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAXX Re: KTBS-jesteście zadowoleni? IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.10.05, 08:11 Inni Cie zjechali,ale ja uwazam ,że masz racje....KTBS ma ladne bloki ,zagospodarowane i czyste.....problemem są oplaty( duze) i b.glośni sasiedzi ( osiedle na Jagiellonki) -muza czesto leci na maksa a okna i balkony otware -ba czesto z kilku miesszkań w bloku na raz,duzo tam dzieci a dzieci są glosne...ja na szczescie tam nie mieszkam ale czesto przebywam u znajomego......blok to nienaturalne miejsce do życia dla czlowieka.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktbeesiak Re: KTBS-jesteście zadowoleni? IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.10.05, 20:00 Nie warto z jednego, ale podstawowego powodu. Tego mieszkania nie możesz kupić i nigdy nie będzie Twoje. Masz tylko prawo do wskazania następnego najemcy i to tylko przez 7 lat od wybudowania mieszkania. Czyli jak 'kupisz' 5 letnie mieszkanie w KTBS to masz prawo nim dysponować tylko przez dwa lata, potem możesz już tylko mieszkać i w razie przeprowadzki, muszisz je po prostu oddać. Dozbieraj do zwykłego, własnościowego mieszkania, a nie wydawaj sporej kasy na coś, co nie będzie Twoją własnością... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rtbeesiak Re: KTBS-jesteście zadowoleni? IP: *.zacisze.zgora.pl 12.10.05, 20:10 Gość portalu: ktbeesiak napisał(a): > Nie warto z jednego, ale podstawowego powodu. Tego mieszkania nie możesz kupić i nigdy nie będzie Twoje. Masz tylko prawo do wskazania następnego najemcy i to tylko przez 7 lat od wybudowania mieszkania. Czyli jak 'kupisz' 5 letnie mieszkanie w KTBS to masz prawo nim dysponować tylko przez dwa lata, potem możesz już tylko mieszkać i w razie przeprowadzki, muszisz je po prostu oddać. W RTBS nie ma tego problemu. Zawsze możesz wskazać nowego najemcę, czyli swoje miejsce odsprzedać (na Allegro chodzą te mieszkania drożej niż w samym KTBS lub RTBS). RTBS buduje przy ul. Krętej i na Czarkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTBSiak Re: KTBS-jesteście zadowoleni? IP: *.ztpnet.pl 12.10.05, 20:33 E trochę przesadzają z tymi czynszami a jakie odsetki liczą za spóźnienie zapłaty. To zdzierstwo i rozbój w biały dzień , to złodziejstwo , to kombinacje. A przeciez miały to być tanie mieszkania socjalne a stały się dojeniem od mieszkańców ile się da , ba odsetki są takie stosowane jak juz chyba na świecie największe. Mam zamiar kombinacje tego niby zarzadu zgłosić do NIK i do gazet - telewizji. ZŁODZIEJE Odpowiedz Link Zgłoś