Dodaj do ulubionych

KTBS-jesteście zadowoleni?

12.10.05, 09:35

Witam!

Mam pytanie do tych co mieszkają w KTBS mieszkaniach czynszowych.
Jak się mieszka? Jakie macie miesieczne opłaty,poprostu Wasze wrażenia? Czy
warto kupić takie M?

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Anka Re: KTBS-jesteście zadowoleni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 10:33
      Blok jak blok.
      tyle, że mniej obleśny niż wieżowce z lat 70-tych.
      Czynsz rośnie.
      Ja trzy lata temu zamieniłam ktbs na domek na wsi.
      150m kw.dom i 2000 m kw ogrodu i tylko 10 km
      od misata.
      Cicho,bez smrodu spalin i bez masy sąsiadów dookoła.
      Mam dwoje miłych sasiadów,las obok a do pracy do WASZEGO :)
      miasta jadę 15 min.
      Radzę ci zrób to samo:))
      blok to nienaturalne miejsce do życia:(.
      • Gość: Oliveira Re: KTBS-jesteście zadowoleni? IP: *.ztpnet.pl 12.10.05, 17:13
        Dziewczyna chce się dowiedzieć jakie są opłaty w KTB-sie a nie jak długo
        jedziesz ze swojej wsi do miasta. Czytaj ze zrozumieniem wieśniaczko.
      • Gość: KTB-esiak Jagiellonki. IP: *.ztpnet.pl 12.10.05, 18:34
        Mieszka się tak sobie z kilku powodów. Nie wiem jak gdzie indziej ale
        mieszkania tu nie sa dzwiękochłonne. Ale to tez zalezy od sąsiadów. Nie ma
        placu zabaw dla maluchów i brak jakiegoś boiska. Za mało jest miejsc
        parkingowych.
        Opłaty: mieszk. 49 m, 2- p, łażienka i toaleta razem, mieszkają 2 osoby =
        ok.550zł miesięcznie czynszu zimą, ok. 500 zł latem. ( czynsz, woda zimna,
        ciepła, CO, wywóz śmieci itp). Napisałem tak sobie, bo są też plusy: blisko do
        centrum, Tesco, Intermarche i Auchan. Na osiedlu jest apteka, małe sklepiki,
        przychodnia, fryzjer, szewc, kosmetyczka. dobry dojazd do miasta MZK.
      • Gość: MAXX Re: KTBS-jesteście zadowoleni? IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.10.05, 08:11
        Inni Cie zjechali,ale ja uwazam ,że masz racje....KTBS ma ladne
        bloki ,zagospodarowane i czyste.....problemem są oplaty( duze) i b.glośni
        sasiedzi ( osiedle na Jagiellonki) -muza czesto leci na maksa a okna i balkony
        otware -ba czesto z kilku miesszkań w bloku na raz,duzo tam dzieci a dzieci są
        glosne...ja na szczescie tam nie mieszkam ale czesto przebywam u
        znajomego......blok to nienaturalne miejsce do życia dla czlowieka....
    • Gość: ktbeesiak Re: KTBS-jesteście zadowoleni? IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.10.05, 20:00
      Nie warto z jednego, ale podstawowego powodu. Tego mieszkania nie możesz kupić
      i nigdy nie będzie Twoje. Masz tylko prawo do wskazania następnego najemcy i to
      tylko przez 7 lat od wybudowania mieszkania. Czyli jak 'kupisz' 5 letnie
      mieszkanie w KTBS to masz prawo nim dysponować tylko przez dwa lata, potem
      możesz już tylko mieszkać i w razie przeprowadzki, muszisz je po prostu oddać.
      Dozbieraj do zwykłego, własnościowego mieszkania, a nie wydawaj sporej kasy na
      coś, co nie będzie Twoją własnością...
      • Gość: rtbeesiak Re: KTBS-jesteście zadowoleni? IP: *.zacisze.zgora.pl 12.10.05, 20:10
        Gość portalu: ktbeesiak napisał(a):

> Nie warto z jednego, ale podstawowego powodu. Tego mieszkania nie możesz
        kupić i nigdy nie będzie Twoje. Masz tylko prawo do wskazania następnego
        najemcy i to tylko przez 7 lat od wybudowania mieszkania. Czyli jak 'kupisz' 5
        letnie mieszkanie w KTBS to masz prawo nim dysponować tylko przez dwa lata,
        potem możesz już tylko mieszkać i w razie przeprowadzki, muszisz je po prostu
        oddać.

W RTBS nie ma tego problemu. Zawsze możesz wskazać nowego najemcę, czyli swoje
        miejsce odsprzedać (na Allegro chodzą te mieszkania drożej niż w samym KTBS lub
        RTBS). RTBS buduje przy ul. Krętej i na Czarkowie.
    • Gość: KTBSiak Re: KTBS-jesteście zadowoleni? IP: *.ztpnet.pl 12.10.05, 20:33
      E trochę przesadzają z tymi czynszami a jakie odsetki liczą za spóźnienie
      zapłaty. To zdzierstwo i rozbój w biały dzień , to złodziejstwo , to
      kombinacje. A przeciez miały to być tanie mieszkania socjalne a stały się
      dojeniem od mieszkańców ile się da , ba odsetki są takie stosowane jak juz
      chyba na świecie największe. Mam zamiar kombinacje tego niby zarzadu zgłosić do
      NIK i do gazet - telewizji. ZŁODZIEJE

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka