Dodaj do ulubionych

Ile zarabiamy???????

15.10.05, 19:42
Toczą sie na tym forum dysputy dotyczące tego na co stać zielonogórzan,
dlaczego nie chodzimy do kina? teatru? czy jest sens budowac multikino czy
inny Focus Park .......czesto padaja opinie,ze my po prostu malo zarabiamy-
stąd moje pytanie ile zarabiacie netto ???????tylko uczciwie.......i jezeli
mozna to podawajcie czym sie zajmujecie.......
Obserwuj wątek
    • pklark Re: Ile zarabiamy??????? 15.10.05, 19:44
      Aha ja pierwszy- ok. 2000 zl miesiecznie netto i mam maly prywatny biznes(
      raczej biznesik).....
    • Gość: ZielonogórzaninX Re: Ile zarabiamy??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 21:09
      A ja jakieś 2500-3000 "na ręke". Nie jestem pracownikiem najemnym, od wielu lat
      pracuję "na swoim', choć to cholernie skromny biznes.
    • Gość: observer Re: Ile zarabiamy??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 21:13
      Wejdź do jakiegokolwiek hipermarktetu, spróbuj się dopchac do kasy, zerknij ile
      klient płaci. Dowiesz się bardzo wiele. A słyszałem. że naprawdę zamożni wola
      raczej wyjeżdżać na zakupy np. do Wrocławia!
    • Gość: ZielonogórzaninX Średnia płaca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 21:20
      Nie podam teraz linków, ale czytałem niedawno, że w lubuskim średnia wynosi ok.
      1400 - 1500 "na rękę". Oczywiście, mnóstwo ludzi sie oburza: przecież wszyscy
      zarabiają po 800 - 900 zł!. Otóż nie wszyscy. Mówimy o sredniej i ok. 1/3
      zarabiających zarabia powyżej "statystycznej" średniej.
      • Gość: reds Re: Średnia płaca 460zł praca interwencyjna IP: *.gorzow.mm.pl 16.10.05, 17:34
        Gorzów Wlkp.
        • Gość: xxx Re: Średnia płaca 460zł ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 18:33
          Niema takiej płaca a "praca interwencyjna" to zasiłek, placony z pieniędzy,
          wypracowanych przez innych.
          • Gość: reds Re: Średnia płaca 460zł ? do xxx IP: *.gorzow.mm.pl 16.10.05, 20:11
            ale dostając taki zasiłek to musisz pracować,
    • Gość: Piotrek Re: Ile zarabiamy??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 08:29
      Połowa moich zarobków i tak spływa z opłatami oraz paliwem.Ja
      osobiście "wyciągam" te 1500 zł ale wstając rano do pracy mysle sobie "znowu
      tam jadę":( Dla przykładu powiem iż pracując na stanowisku biurowym miałem
      połowę tego i czyste rączki cały miesiąc, teraz chodzę umorusany ale zarabiam
      więcej.Po 4 miesiącach pracy zastanawiałem się nad sensem studiowania, gdyż
      papier nic nie daje, a wzrasta jedynie poczucie(tylko poczucie) własnej
      wartosći.Dość o mnie. Zauważalne jest iż cała sprawa z zarobkami kończy się pod
      marketami. Czy nie dostrzegacie tej społecznej "nędzy":):) fury jak z targów
      moto,kasy zawalone,kosze po brzegi.Giełda na Chynowie czy Lubiniu >masakra.Tak
      więc nie narzekajmy na zarobki bo najgłośniej robi to ten, co najwięcej posiada.
      Miłego dnia(niedziela a ja spać nie mogę:)
      • Gość: bulbulina Re: Ile zarabiamy??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 09:14
        Tak, Piotrek masz rację, juz od dawna obserwuję przejawy tej "społecznej nędzy"
        i widzę duuuużżżżżo ... hipokryzji.
    • n0one Re: Ile zarabiamy??????? 16.10.05, 09:22
      Ciezka fizyczna praca w Zielonej Gorze, 700zl do reki, na czarno, nocki.
      • Gość: . Re: Ile zarabiamy??????? IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.10.05, 20:15
        pisze sie na to
    • Gość: Vity Re: Ile zarabiamy??????? IP: *.ztpnet.pl 16.10.05, 20:33
      tyram na 1.5 etatu. Średnio wyciągam na rękę ok. 2.700- 3000. To tylko z pozoru
      wydaje się średnio. Po cholernych opłatach (KtBS)zostaje trochę więcej niż
      połowa. do kina chodzę(imy z żoną), przeważnie do Newy.
      • Gość: Kierowca Re: Ile zarabiamy??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 07:03
        Zielona Góra.Kierowca samochodu służbowego ( osobowy ) w Inspekcji Sanitarnej -
        1160 brutto, praca w godz. 7-15, za nadgodziny-wolne, diety przy przekroczeniu
        dniówki.
    • Gość: Michał Re: Ile zarabiamy??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 20:41
      Ok. 100.000 brutto rocznie. Do kina w Zielonej Górze nie chodzę, bo wszystkie
      są słabo ogrzewane a moja żona lubi ciepełko.
    • Gość: observer Re: Ile zarabiamy??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 20:57
      Sprawdziłem deklaracje podatkową mego brata. Prawie 100 000 za ubiegły rok
      (brutto). Co ciekawe, pracuje on w budżetówce (1.5 etatu), ale dorabia potężnie
      (nie jest lekarzem!).
      • Gość: oberver Re: Ile zarabiamy??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 20:59
        PS. w kinie dawno nie był, a w teatrze chyba od 30 lat ;-)
        • Gość: a Re: Ile zarabiamy??????? IP: *.ztpnet.pl 16.10.05, 22:34
          3800 - urzędnik państwowy niskiego szczebla
          • Gość: MAXX Re: Ile zarabiamy??????? IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.10.05, 23:01
            3000 z niewielkiego sklepu w Zielonce a jeszcze 3-4 lata temu bylo dwa razy
            tyle....
    • dronk lekarz ze szpitala w ZG 17.10.05, 00:46
      1100 pln pensji netto + 500 - 700 pln dyzury = ponizej 2000 pln miesiecznie
      ratujac zycie lubuszan.... do tego < 1000 pln z gabinetu prywatnego....
      Daje to DO 3000 pln miesiecznie :(
      Do tego zona z budzetowki (a jakze!) dorobi prawie tysiac - wiec tak krzewimy
      polska kulture i stanowimy trzon polskosci na ziemiach zachodnich :) ...klepiac
      polska biede stanu sredniego.....
      PS
      Od razu zadam pytanie: czy ktos chce byc leczony biednie czy bogato..?
      Jak biednie: zapraszam do zielonogorskiej lecznicy, jak bogato.... sami sobie
      odpowiedzcie na to pytanie... :(
      lub zadajcie to pytanie naszym poslom!!!!!! - gdzie warto sie leczyc?
      -------
      lekarz ze szpitala
      • n0one Re: lekarz ze szpitala w ZG 17.10.05, 03:47
        Prosze cie nie pieprz o biedzie za 3-4k miesiecznie, bo prawdziwej biedy nie
        znasz chyba :( Porazka, jak sie czyta takie wypowiedzi, naprawde. I w dupie mam
        to, ze cenisz sie na wiecej. Jesli 4k miesiecznie nie pozwalaja ci na w miare
        komfortowe zycie, to glowe dam sie uciac, ze 6 czy 8 tez byloby za malo... w
        leb sie lekarzyku palnij ze trzy razy zanim raz jeszcze zaczniesz piskac o
        biedzie.
    • Gość: Gosik Re: Ile zarabiamy??????? IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.10.05, 08:46
      Oki jak uczciwie to uczciwie. Od 6 lat pracuję w niewielkiej zielonogórskiej
      firmie zajmując się częściowo księgowością, kadrami i handlem. Jestem tzw.
      specjalistką ds. wszystkich. Zarabiam 1250 zł miesięcznie + dodatkowo w innej
      firmie sprzątając biura wyciągam 250 zł miesięcznie. Wynajmuję skromny pokoik w
      bloku płacąc za niego 300 zł miesięcznie. Mam wyższe wykształcenie i duże oraz
      niezaspokojone ambicje, głównie finansowe (dalsza perspektywa mieszkania w
      małym pokoiku już mi nie wystarcza). Marzę o własnym M-3. Czy przy takich
      zarobkach i braku perspektyw na lepsze zatrudnienie w Zielonej Górze mam szanse
      spełnić te marzenie? Waszym zdaniem zarabiam dużo czy mało ? A może po prostu
      przesadzam z ambicjami ?
    • Gość: nauczycielka Re: Ile zarabiamy??????? IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.10.05, 09:31
      870zł
      • Gość: u mamy Lepszy rydz niż nic IP: *.uz.zgora.pl 17.10.05, 10:07
        900zł netto pracownik naukowo-techniczny
        Brak zdolności kredytowej – to standardowy tekst przy próbie zaciągnięcia
        jakiegokolwiek kredytu.
    • Gość: Piko Re: Ile zarabiamy??????? IP: *.ztpnet.pl 17.10.05, 10:18
      1400zł netto, Policja w KMP Zielona Góra
    • Gość: john Re: Ile zarabiamy??????? IP: *.uz.zgora.pl 17.10.05, 14:01
      ok. 1500 na reke - uslugi rozrywkowe(ok. 1200) + bardzo drobny handel (200zl) +
      inne drobiazgi
    • Gość: lucjan Re: Ile zarabiamy??????? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 17.10.05, 17:59
      wg danych krajowych przeciętne wynagrodzenie brutto we wrześniu 2005 roku
      wyniosło 2.483,99 zl, czyli całkiem sporo, tylko jak oni to liczą i ile osób
      procentowo to osiąga ?
      • Gość: Peregrin Re: Ile zarabiamy??????? IP: *.alpi / *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.05, 19:34
        są m-ce ,w których wychodzi do 3 tys.na czysto,ale są takie ,w których trzeba
        dopłacić-w sumie wychodzi tak jakby na zero-z małego slepiku w Zielonce.Już bym
        go dawno zamknął ale zalegam w hurtowniach za towar,pomału spłacam i biorę
        następny towar,więc za bardzo mnie nie szarpią.Muszę to ciągnąć ale brak
        perspektyw.
      • Gość: zielonogórzaninX Re: Ile zarabiamy??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 21:03
        Liczą wg informacji z zakładów pracy, a wiec te płace są oczywiśnie wyższe -
        wiele zakładów płaci dodatkowo "pod stołem", aby uniknąć płacenia ogromnego ZUS-u.
        W dobrym przybliżeniu ok. 2/3 pracowników zarabia poniżej sredniej, zaś około
        1/3 powyżej.
        Zwracam uwagę, że są zakłady, w kt. średnia wynosi 5000-6000, nie licząc
        wynagrodzeń dyrekcji.
        Polecam dyskusję na temat kierowćów TIRów (bodajże na forum "Praca") gdzie
        przyznawali się do 5000-6000 "na rękę" (ale łacznie z dietami i dodatkami
        różnymi, bo praca ciężka).
      • Gość: ZielonogórzaninX Podsumowanie zarobków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 21:27
        Zrobiłem ciekawe zestawienie dotychczasowych wypowiedzi internautów (tylko
        wypowiedzi z ZG, przeliczone "na rękę").
        poniżej 900 ................ 3 osoby
        900 - 1400 ................. 3 osoby
        1401 - 2000 ................ 4 osoby
        2001 - 3000 ................ 4 osoby
        3001 i wiecej .............. 3 osoby.
        Oczywiście, dotyczy to wypowiedzi osób, kt. odpowiadają na takie ankiety. Ale
        zaskoczyło mnie to, że dotychczas uważałem, że ludzie biadolą w necie, podając
        zawsze b. niskie zarobki. Po podsumowaniu wychodzi co innego!
        • Gość: gr8m8 Re: Podsumowanie zarobków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 15:58
          Moze troche po czasie ale jeszcze napisze o swojej pensji.
          zarabiam miesiecznie tyle co moja zona rocznie, moja pensja brutto to 15k pln.
          netto wyjdzie raz 8300 a raz 10000 zalezy jak zus i podatki sie uloza bo to sie
          zmienia (zus placi sie do zarobkow 65k tylko) a znowu podatek rosnie (progi).
          mam do dyspozycji sluzbowy samochod, dwie komorki, komputer, internet itp.
          rzeczywiscie ludzie zarabiajacy powyzej 2500 netto i narzekajacy na swoj los
          powinni uderzyc sie mocno w piers i rozejrzec. Podziwiam tych, ktorzy musza
          przetrwac za 600-1000 na rodzine. Wiem co znaczy wybierac miedzy margaryna za
          1,79 a 1,69 i niechcialbym juz nigdy stawac przed takim wyborem.
    • wesoly_romek Re: Ile zarabiamy??????? 19.10.05, 22:09
      Po rocznym pobycie w Irlandii, z którego na czysto mi zostało jakieś 48 000
      jakoś nie moge się odnaleźć w zielonogórskiej rzeczywistości :/ Chciałem wrócić,
      ustatkować się, znaleźć jakąś prace i tu zostać, ale jest to cholernie ciężkie.
      Teraz pracuję za około 1000 zł (fakt że dopiero co zacząłem), ale chyba po nowym
      roku się stąd zabieram.
      • Gość: Przemas Re: Ile zarabiamy??????? IP: 86.42.8.* 21.10.05, 02:43
        popieram-jestem tutaj miesiac i zarabiam 4800zł na czysto miesięcznie.To jest
        koszmar ze trzeba wyjezdzac z kraju i opuszczać wszystko co sie ma po to-aby
        godnie zyc!!!! Ale..takich wlasnie mamy politykow..taki mamy kraj...wiecie co
        robie? -nigdy byście nie zgadli! jezdze sobie wózkiem i zabieram kosze na
        śmieci! W Polsce za taka robote dostalbym marne minimalne wynagrodzenie-pewnie
        jakies 480zl na łapę-tutaj takze dostaje minimalne,ale jest to prawie 11
        krotnie wieksza suma niz w Polsce!!! 1200zł tygodniowo to jest tu minimalne
        wynagrodzenie..sa tacy co zarabiaja po 4000zł tygodniowo....Irlandia jest
        krajem gdzie o prace naprawde już nie jest tak latwo-jeszcze 3 miesace temu
        było tutaj latwiej-teraz robi sie odobna sytuacja do Polski jezeli chodzi o
        prace;/ ...i dlatego musze trzymac sie jej jak najdłużej..pozdrawiam
        serdecznie:)
        • Gość: bąbel Re: Ile zarabiamy??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 09:42
          Czytając niektóre wypowiedzi zastanawiam się dlaczego nikt nie wyjeżdża do
          pracy w rajach podatkowych jakimi są chwalone i uwielbiane w swoich programach
          przez PO ( Tuska ) np.Słowacja, Estonia czy nawet Rosja. Ludzie szukają pracy w
          krajach gdzie podatek jest podobnie jak u nas dość wysoki z kilkoma progami, a
          zarazem dość znacznie rozwinięty tzw.socjal. Wydaje mi się , że problem niskich
          płac w Polsce wynika z cwaniactwa większości pracodawców, oszustwa na każdyn
          kroku wraz z wykorzystywaniem ludzi pracujących niemal jak w feudaliżmie. Brak
          nadzoru podatkowego, brak nadzoru przez PIP i inne instytucje państwowe
          skutkuje brakiem poszanowania prawa i przepisów stanowionych przez ustawy co
          odbija się na zwykłych pracownikach. Czy to się zmieni ? Czy "szumne" programy
          PO i PiS-u zmienią sytuację na lepszą dla obywateli tego kraju? Wątpię w to.
          Orwelowski folwark trwa...

pozdrawiam
          • Gość: ALI Re: Ile zarabiamy??????? IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.10.05, 14:49
            A kto broni Ci zostać tym cwanym pracodawcą ???????Bedziesz plawil sie w
            luksusach ( willa,mesio, wakacje na Bermudach.......) Ludzie myślcie i patrzcie
            dookola -to naprawde nie boli ,a nie pieprzcie takich BZDUR...
    • Gość: Nauczyciel Re: Ile zarabiamy??????? IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.10.05, 18:23
      1400 z nadgodzinami , po 15 latach pracy
      • Gość: Małgorzata Re: Ile zarabiamy??????? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 29.10.05, 18:27
        masz szczęście, że masz nadgodziny, bo mój brat ma goły etat i nie decydują się
        na dziecko bo za co je wyżywią ? /bratowa pracuje w przedszkolu, czyli też
        bezrobotna/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka