Dodaj do ulubionych

Wstyd mi za Kaczyńskich

04.11.05, 09:41
Władza absolutna. Buta i pycha, ot co! Dzisiaj PO obwinia się o to, że nie
weszła do koalicji. I bardzo słusznie że nie weszła. Kaczyńscy wygrali wybory
przez to, że przez całą kampanię oszukiwali ludzi i okładali na lewo i na
prawo "swoich przyjaciół z PO". Dzisiaj niech ci ludzie wezmą
odpowiedzialność za Polskę. Niech Kaczyńscy zrealizują hasła przedwyborcze;
niech wybudują 3 mln mieszkań dla młodych małżeństw, niech zwiększą
przywileje dla górników, niech wzmocnią związki zawodowe wywiązując się z
obetnic wobec "Solidarności", niech spłacą rachunki wobec ojca (nie mojego)
Rydzyka, niech podwyższą minimalną płacę, niech obniżą bezrobocie, niech
obniżą podatki i zwiększa pomoc socjalną itd. Jeśli to zrealizuję, schylę
czoła. Dzisiaj uważam ich za zwykłych oszustów.
Obserwuj wątek
    • Gość: sonda Re: Wstyd mi za Kaczyńskich IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.11.05, 10:07
      Ja życzę "wszystkiego najlepszego" :-) Niech PiS zrealizuje obietnice i to
      bedzie w porządku. To samo zresztą mówi sojusznik tej partii, A.Lepper - "niech
      PiS realizuje obietnice socjalne, a my wtedy bedziemy popierać".
      Jeżeli PiS zbuduje te 3 mln mieszkań to osobiście nie mam nic przeciwko.
      • Gość: erni Re: A MI NIE JEST WSTYD IP: *.ok.ae.wroc.pl 04.11.05, 12:13
        www.saunyfinskie.com.pl/.bash/images/urna.jpg
        • Gość: Mirtom Re: A MI NIE JEST WSTYD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 22:30
          Myślę, że tylko ludzie niepoważni piszą takie bzdury. PiS chciał koalicji z PO
          ale tym panom naczele z D.Tuskiem we łbach się poprzewracało. Przegrali wybory
          bo tak chciało społeczeństwo naszego kraju - Polską zwanym. Niestety
          liberałowie, dbają tylko i wyłącznie o własne, a nie społeczne interesy.
          Ja osobiście uważam że z koalicji PiS + PO nic dobrego dla POLSKI by nie wyszło.
          Ponieważ PO jest partią skazaną na zagładę tak jak AWS. Ich dni są policzone.
          Podskakują jak wesz (porównanie jest celowe) na grzebieniu. Przegrali a chcieli
          by wszystko. Trochę pokory panowie. To nie wy macie prawo dyktować warunki
          koalicji. Albo bierzecie (ministerialne stołki takie jakie się wam proponuje)
          albo fora ze dwora. Bez was PiS też sobie poradzi. Nie rozpowszechniajcie
          propagandy jacy to wy jesteście dla społeczeństwa dobrzy. W tym to jesteście
          specjaliści - PSYCHOZA TŁUMU. Jestem przekonany, że program PiS to nie są tylko
          obietnice lecz program 2005 roku IV RZECZPOSPOLITA - Sprawiedliwość dla
          Wszystkich. NIE DAJMY SOBĄ MANIPULOWAĆ PRZEZ PO .

• Gość: Jurek Re: Wstyd mi za Kaczyńskich IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 04.11.05, 12:26
      Kolejna wypowiedź bez konsekwencji i logiki.

> Władza absolutna.

No to PO mogło współrządzić, jeśli nie chce, to nie może zarzucać władzy
      absolutnej, chyba jasne?

>"swoich przyjaciół z PO"

Przyjaciele okazali się przekupami, którym było wciąż mało, a za swoją
      zachłonność dostali figę.

>Dzisiaj niech ci ludzie wezmą odpowiedzialność za Polskę.

Oczywiście że biorą, a za co wzięło odpowiedzialność PO, odpowiedź za NIC!
      Jeśli tak dbają o Polskę to dlaczego uchylili się od współodpowiedzialności?

>Dzisiaj uważam ich za zwykłych oszustów.

To świadczy o tobie, jest to bezpodstawne obrażanie ludzi, którzy z imienia i
      nazwiska próbują coś robić dla kraju. Odważnyś bo anonimowo szczekasz zza
      monitorka.

• Gość: nie naiwny Re: Wstyd mi za Kaczyńskich IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.11.05, 12:38
        Dziwie się ludziom że są tacy naiwni i kupują takie pierdoły jak 3 mil mieszkań.
        Ludzie lubią być mamienii czarowani a póżniej żeby mieć pretensje do siebie to
        nie,wyżywają się na tych których głosowali.Oj głupi ten naród.
      • armagedon17 Re: Wstyd mi za Kaczyńskich 04.11.05, 13:05
        > Kolejna wypowiedź bez konsekwencji i logiki.
        -
    • Gość: Pamiętający Re: Wstyd mi za PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 14:09
      Porozmawiamy o uczciwości po rozliczeniu kasy za wybory, gdy PO zgodnie z
      obietnicą nie weźmie "należnej" działki.
      • Gość: Jurek Re: Wstyd mi za PO IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 04.11.05, 14:18
        PO było wielce bohaterskie, gdy nie mogło brać pieniędzy z budżetu. Rozgłaszali
        wszem i wobec, że nie żyją na koszt podatników! I nie żyli, gdyż nie mogli:)
        Teraz gdy mogą, to dotacje wezmą. Wczoraj powiedział to w TV ich wrocławski
        baron Grzegorz Schetyna.
        I takie to zasady ma pan Donald i jego przyboczni:(

"POlakom gratulujemy naiwności!"
        • Gość: logik Re: Wstyd mi za PO IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 04.11.05, 14:20
          ani PO nie zrezygnuje z tej kasy, ani PiS nie wubuduje tych mieszkań, to dość
          oczywiste
      • armagedon17 Re: Wstyd mi za PO 04.11.05, 14:32
        I znów kłamstwo PiSowców. PO nigdy nie mówiło, że nie weźmie pieniędzy za
        kampanię tegoroczną bo przecież jakie by miało szanse z tymi którzy wezmą? PO
        zawsze twierdziło, że jest przeciwko finasowaniu kampanii z budżetu państwa i
        że jeśli dojdzie do władzy to będzie głosować za takim zniesieniem takiego
        finansowania. Teraz ruch do PiSu niech wprowadzą taki projekt ustawy. Jestem
        przekonany co do tego że PO go poprze.
        • Gość: Jurek Re: Wstyd mi za PO IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 04.11.05, 14:46
          > I znów kłamstwo PiSowców.

Widzisz, typowy przykład POwca z klapkami na oczach, przedstawia się fakty
          niewygodne dla PO, to od razu nazywane jest to klamstwem

> PO nigdy nie mówiło, że nie weźmie pieniędzy za
          > kampanię tegoroczną

PO mówiło, że nie bierze i nie weźmie wcale żadnych pieniędzy z budżetu a nie
          tylko za kampanię tegoroczną, gdyż jest niby partią, która sama się finansuje.

> Teraz ruch do PiSu niech wprowadzą taki projekt ustawy.

Figę prawda, to PO głosiło taki populizm, to niech przedstawia sobie taki
          projekt. Wnoszenia pod głosowanie swoich projektów ustaw nikt PO nie broni.
          Tylko jak oni to teraz zrobią, gdy ich hipokryzja wyszła na jaw. ::LOL::
          • Gość: zg Re: Wstyd mi za PO IP: *.ztpnet.pl 04.11.05, 14:51
            > PO mówiło, że nie bierze i nie weźmie wcale żadnych pieniędzy z budżetu a nie
            > tylko za kampanię tegoroczną, gdyż jest niby partią, która sama się finansuje.

Pewnie ze sie sama finansuje...
            Z takimi czlonkami i kolegami (partia biznesmenow i lobbystow )

Po zie obrazilo na wyborcow.
            Ich drugie miejsce nie interesuje.
            Trzeba rozpieprzyc rzad i oglosic nowe wybory.
            Bogacze i media polskie napewnio w tym pomoga.

PZDR
            • Gość: Arnold Re: Wstyd mi za PO IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.11.05, 15:03
              Ależ kłamiecie Pisiaki.
              • Gość: Jurek Re: Wstyd mi za PO IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 04.11.05, 15:11
                Argumenty się skończyły. Nie dziwię się, idole z PO okazali się tchórzami
                bojącymi się ponosić odpowiedzialność za kraj i kłamcami nie bojącymi się brać
                kasy z budżetu, pomimo zapewnień, że tego nie zrobią.

Polityków PO mi nie żal, ale żal mi oszukanych przez nich ich wyborców, do
                których powoli dochodzi na kogo głosowali.
                Polecam także:

wiadomosci.wp.pl/kat,9932,wid,8074259,wiadomosc.html
                • armagedon17 Re: Wstyd mi za PiS 04.11.05, 15:23
                  Gość portalu: Jurek napisał(a):

> Argumenty się skończyły.
                  -
                  • Gość: Jurek armagedon17 KŁAMIESZ IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 04.11.05, 15:35
                    > -
                    • armagedon17 Re: armagedon17 KŁAMIESZ 04.11.05, 15:41
                      Nie pamiętam ulotki, ale to nic nie znaczy. Ja to rozumiem tak że PO zrobi
                      wszystko, żeby zmienić ustawę. Ty to rozumiesz inaczej. Twoja sprawa. Co z
                      obietnicami Kaczyńskich? Jednoznacznymi!
            • armagedon17 Re: Wstyd mi za PO 04.11.05, 15:07
              Ależ kłamiecie PiSiaki. Proszę przytoczyć rzetelne źródło informacji mówiące o
              tym że PO obiecało że nie weźmie pieniędzy za tą kampanię? Kłamstwo weszło już
              wam w krew. Chcielibyście w nierównej walce pogrążyć do końca PO realizując
              razem z Rydzykiem (do Rydza to mu daleko) program zatopienia Platformy. Nie
              zmieniajcie tematu. Finansowanie kampanii to pikuś w stosunku do kłamstw PiSu.
              Mi chodzi tylko o to, żeby PiS zrealizowła swoje przedwyborcze obietnice dzięki
              którym wygrał wybory. Tylko tyle. To dużo?
              • Gość: Jurek-współczujący Re: Wstyd mi za PO IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 04.11.05, 15:14
                Ile byś nie odwracał kota ogonem, to fakty są jakie są.
                Rozumiem twoją frustrację i współczuję, prawda w oczy kole.

Do poczytania:
                wiadomosci.wp.pl/kat,9932,wid,8074259,wiadomosc.html
                • armagedon17 Re: Wstyd mi za PO 04.11.05, 15:25
                  Gość portalu: Jurek-współczujący napisał(a):

> Ile byś nie odwracał kota ogonem, to fakty są jakie są.
                  > Rozumiem twoją frustrację i współczuję, prawda w oczy kole.
                  >-
              • Gość: Jurek Kłamliwy POwiec IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 04.11.05, 15:37
                Sam człowieku KŁAMIESZ!!!

W ulotce wyborczej (liście który dostałem ja i milony Polaków od Tuska w
                kampani widnieje jak byk: „Zdecydowaliśmy, że nie będziemy brać pieniędzy z
                waszych podatków.”!!!!!!
                • armagedon17 Re: Kłamliwy POwiec 04.11.05, 15:42
                  Po pierwsze nie należę do PO. Po drugie odpowiedz jak Kaczyńscy zrealizują
                  obietnice (kłamstwa) przedwyborcze?
                  • Gość: Jurek Re: Kłamliwy POwiec IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 04.11.05, 15:47
                    Ja także nie należę do PiS'u i nie jestem PISiorem, co więcej, nawet na nich
                    nie głosowałem, nie zmienia to jednak faktu, że dostrzegam jaka toczy się gra.
                    Na spełnienie obietnic wyborczych PiS ma cztery lata i dopiero wtedy będzie
                    można ich oceniać.
                    • armagedon17 Re: Kłamliwy PiSowiec 04.11.05, 15:53
                      Do tego czasu nasz kraj obróci się w ruinę. Jak można realizować ideę państwa
                      socjalnego jednocześnie walcząc o wzrost gospodarczy? Przeciez na starcie
                      kłamstwa i obłda PiSu jest widoczna jak na dłoni. Czy uważasz że PO powinno
                      brać udział w tej brudnej grze?
                      • Gość: Jurek Re: Kłamliwy PiSowiec IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 04.11.05, 16:00
                        PO dostało 8 tek ministerstw w tym te gospodarcze, gdyby było odpowiedzialne za
                        państwo, to by je przyjęło i realizowało swoją politykę gospodarczą
                        (ministrowie, są bardzo samodzielni w Polsce). Ale okazało się, że PO boi się
                        czegoś i zapomniało o reformach gospodarczych, ale zaczęło im zależeć na
                        służbach specjalnych.
                        • armagedon17 Re: Kłamliwy PiSowiec 04.11.05, 16:10

> PO dostało 8 tek ministerstw w tym te gospodarcze, gdyby było odpowiedzialne
                          za
                          >
                          > państwo, to by je przyjęło i realizowało swoją politykę gospodarczą
                          > (ministrowie, są bardzo samodzielni w Polsce).
                          -
                          • Gość: Jurek Re: Kłamliwy PO' WIEC IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 04.11.05, 16:18
                            W kółko powtarzasz, zasłyszane gdzieś nielogiczne komentarze, o których już
                            dyskutowaliśmy, zapętliłeś się?

Dla odmiany zacytuję co mówił Schetyna na dwa tygodnie przed wyborami w TVP:

Monika Olejnik: Wypada brać pieniądze z budżetu, kiedy się krytykowało inne
                            partie..

Grzegorz Schetyna: Ale krytykujemy dalej. Dalej nie bierzemy subwencji ... nie
                            będziemy brać. Dlatego o tym mówimy.

Ludwik Dorn: Rozumiem, że nie złożycie wniosku o subwencję?

Grzegorz Schetyna: Nie, powiem więcej, zrobimy wszystko, żebyście Wy też nie
                            brali tych pieniędzy od podatnika, i żeby partie nie były ....

Monika Olejnik: No dobrze, ale zanim to zrobicie, to weźmiecie te pieniądze,
                            czy nie?

Grzegorz Schetyna: Mówimy o subwencji, a nie o fundacji.

Ludwik Dorn: Ja rozumiem, że Pan poseł Schetyna stwierdza tyle, że Platforma
                            Obywatelska nie złoży wniosku o wypłatę subwencji, tak?

Grzegorz Schetyna: Platforma Obywatelska nie będzie finansowana z budżetu
                            państwa przez podatnika. Natomiast każdy poseł Platformy, jak każdy inny poseł
                            otrzyma refundację.

Ludwik Dorn: Ale to jest refundacja. Ale czy Pan teraz mówi, opinii publicznej
                            i telewidzom: my Platforma Obywatelska, nie złożymy.. bo to można bardzo prosto
                            zrobić, nie złożymy wniosku o wypłatę subwencji? Daję na to słowo harcerza i
                            słowo honoru.

Monika Olejnik: Ale niech Pan da powiedzieć, bo Pan mówi, Panie pośle.

Grzegorz Schetyna: I powiem więcej – mówi za mnie, chyba że się Pan do
                            Platformy Obywatelskiej zapisze. Zapraszam. Powiem więcej, zrobimy wszystko,
                            żeby żadna partia nie wzięła już żadnych pieniędzy od podatnika.

Ludwik Dorn: Zrobicie wszystko. Ale wy nie złożycie wniosku o subwencję?

Grzegorz Schetyna: Nie chcemy brać i proszę o naśladowanie. Nie będziemy
                            brać...

Ludwik Dorn: Czyli nie złożycie wniosku o subwencję, tak?

Grzegorz Schetyna: Tak.

Ludwik Dorn: Słowo się rzekło.

Hehehehe, a wczoraj Schetyna mówił już coś innego. KŁAMSTWA i jeszcze raz
                            KŁAMSTWA PO!
                            • armagedon17 Re: Kłamliwy PO' WIEC 04.11.05, 16:23
                              Próbujesz odwrócić uwagę od rzeczy ważnych. Nie rozumiesz co się mówi? PO jest
                              przeciwko braniu pieniędzy z kieszeni podatnika na kampanię!!! Ale nie oczekuj
                              że partia dokona samounicestwienia. Nie chodzi o grę słów. Chodzi o to jak
                              zmienić ustawę.
                              • Gość: Jurek Re: Kłamliwy PO' WIEC IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 04.11.05, 16:31
                                KŁAMSTWO nazywasz grą słów??

Nie mam więcej uwag.

• armagedon17 Re: Kłamliwy PO' WIEC 04.11.05, 17:06
                                  Po pierwsze jeszcze niewiadomo jak jak będzie. Jeśli skłamał- to Schetyna i
                                  myślę że on się z tego będzie tłumaczył. Po za niego też. Nie zmienia to faktu
                                  że właśnie wy PiSiory tak gracie. Jak bulterier. Złapiecie za słowo i nie
                                  puścicie. Przyznaje jesteście sprytni i bezwzględni. W końcu wygraliście wybory
                                  mimo tego że wszystko wskazywało żepolacy zagłosują na PO. Okazaliście się
                                  sprytniejsi. Wasz spryt pokazaliście przy grze w poparcia. Lepper poparł
                                  Kaczyńskiego. Bazowanie na takim elektoracie myślę że chwały nie przynosi
                                  tymbardziej że ten pan opalony inaczej wystawi (już to robi- wice marszałek) za
                                  to rachunek. Natychmiast była skuteczna riposta świetnych sztabowców PiSu: a
                                  Tuska poparł Urban. Kaliber poparcia to tak jak Armat dużego kalibru do
                                  kapiszona. Po piersze gdyby nawet obszczajmurek z pod budki z piwem poparł
                                  Tuska, jaki on by miał na to wpływ? Po drugie forma - brzydzę się Tuskiem, ale
                                  na niego zagłosuję. Po tzrcie i najważniesze- rachunek. Ile kosztuje poparcie
                                  Leppera mającego kilkadziesid karnych (weksle) głosów w Sejmnie, a ile Urbana
                                  nie mającego zadnego głosu w Sejmie? Ale PiSowcy świetnie sobie z tym
                                  poradzili. Brawo. Teraz też próbujesz sprawę dofinansowania kampanii zrównać z
                                  kłamstwami ciężkiego kalibru (np. 3 mln mieszkań). To jest wasza metoda. Liski
                                  chytruski.
                                  • Gość: Jurek Re: Kłamliwy PO' WIEC IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 04.11.05, 17:23
                                    > Jeśli skłamał- to Schetyna

Kłamstwo, już zapomniałeś gdy cytowałem list Tuska do Polaków:
                                    „Zdecydowaliśmy, że nie będziemy brać pieniędzy z waszych podatków.” !!!

> Tuska poparł Urban.

Tuska poparł także Wałęsa a przede wszystkim Kwaśniewski, a to już miliony
                                    ewentualnych czerwonych wyborców.

> Po piersze gdyby nawet obszczajmurek z pod budki z piwem poparł
                                    > Tuska, jaki on by miał na to wpływ?

To samo tyczy się poparcia Kaczyńskiego przez Leppera. Jak nas popierają
                                    czerwoni to cacy, jak ich Samoobrona to bee. POwska moralność Kalego.

>Teraz też próbujesz sprawę dofinansowania kampanii zrównać z
                                    > kłamstwami ciężkiego kalibru (np. 3 mln mieszkań).

Sprawa finansowania PO jest kłamstwem ciężkiego kalibru, to było sztandarowe
                                    hasło tych sprzedawczyków. Trzy miliony mieszkań nie jest kłamstwem i jest
                                    sprawą otwartą. Próbujesz zrównać KŁAMSTWO z obietnicą, którą można jeszcze
                                    zrealizować.

>Przyznaje jesteście sprytni i bezwzględni. W końcu wygraliście wybory.

PiS powinien w tym miejscu podziękować ci za komplement. Niestety dodam od
                                    siebie, że POwcy jesteście słabi i przegraliście wybory. Lepiej, aby rządzili
                                    silni, mądrzy i sprytni, niż słabi, głupi i przegrani.
                                    • armagedon17 Re: Kłamliwy PIS' OWIEC 05.11.05, 14:09
                                      Platforma zdecydowałaże zrobi wszystko żeby parie polityczne nie brały
                                      pieniędzy podatników. Tak zdecydowali i do tego będą dążyć i zrealizują
                                      obietnicę. Tylko nie oczekuj że startując w wyborach licząca się partia odda
                                      pole tym którzy biorą, bo w tej walce nie miałaby żadnch szans. Twoja
                                      argumentacja to tylko szukanie tematu zastępoczego i obracanie kota ogonem. Po
                                      pioerwsze przez ostatnie 4 lata nie brali czego nie można powiedzieć o PiSie.
                                      Po drogie jeszcze nie wzięli. Uprawiasz grę słów. Lepper chapie i Kaczyńscy
                                      chapią ile wlezie i nie mają z tego względu wyrzutów sumienia. PO chce to
                                      zmienić i zmieni.
                                      Nie kpij kolego z poparcia Wałęsy bo obrzydliwościa jest porównywanie tego
                                      poparcia do Leppera. Kwaśniewski nieproszony oddał pocałunek śmierci Tuskowi. I
                                      trudno ci zrozumieć że te poparcia są nieporównywalne? Poparcie Leppera jest
                                      związane z wystawieniem rachunku, który Kaczyńscy będą musieli zapłacić
                                      (pierwszy już zapłacili- wicemarszałek- obrzydliwość). Jak możesz porównywac
                                      conajwyżej poparcie ideowe z poparciem z siło kilkudziesięciu głosów w
                                      parlamencie? Dzisiaj już wszystko jasne na co grali Kaczyńscy. Daj juz może
                                      spokój PO. Ciesz się z koalicji z Lepperem, przecież poparło go kilkanaście
                                      procent Polaków. Wszystoko więc O.K. Pomyślnych rządów.
                                      Jesteś zwykłym śmieciem obrażając ludzi i nazywając ich sprzedawczykami. Kto tu
                                      jest sprzedwaczykiem? Kupoczenie Polską byle dorwać się do władzy. Dorwaliście
                                      się więc rządcie. Powodzenia. Nie obrażaj innych bo sam będziesz obrażony. Tak -
                                      - POwcy są słabi i przegrali wybory.
                                      --Dodam różnicą minimalną z poparciem wielu milionów Polaków których ty śmieciu
                                      teraz obrażasz. Przegrali bo nie uświadomili że ludzie mogą dać się oszukać
                                      cwaniakom i kłamcom. Przykład? Służba zdrowia. Dlaczego PiS nie realizuje
                                      programu przedwobyrczego? Przeciez ludzie zagłosowali za tym programem mówiącym
                                      o finansowaniu służby zdrowia z budżetu państwa. Oszustwo? Sprzedawczyk Religa
                                      będzie uzdrawiał służbę zdrowia. Dlaczego nie PiS? Przeciez wygraliście wybory
                                      z hasłami na ustach. Kłamliwymi. I takl będzie ze wszystkim. Oszukaliście ludzi
                                      i będziecie oszukiwać dalej.
                                      Mówisz: Lepiej, aby rządzili
                                      > silni, mądrzy - TAK, ale: sprytni- wg ciebie bezwzględni, cwani, sięgający po
                                      metody niegodne, oszukujący i okłamujący naród w imię wyższych celów, czyli
                                      władzy??? O taki spryt ci chodzi? sMówisz niż: słabi- bo nie nie kłamali mówili
                                      otwarcie, że jedynym sposobem uratowania Polski jest rozwój gospodarczy poprzez
                                      obniżenie podatków i uproszczenie systemu podatkowego bez rozdmuchiwania
                                      socjalu? Mówisz: głupi- bo nie dlai się ograć cwaniakom i krętaczom nie
                                      stosując ich podłych metod??? Mówisz: przegrani- to odczepcie się od PO i
                                      pokażcie co potrafiecie. Dlaczego ciągle piejecie o koalicji z głupimi?
                                      Rządcie. Zmieniajcie Polskę wrza z Lepperem. Jesli ktos tu jest przegrany- to
                                      naród.
                                      • Gość: Jurek Re: Kłamliwy PIS' OWIEC IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 05.11.05, 14:31
                                        Nerwy puściły.

Prawda boli?

::LOL::
                                        • armagedon17 Re: Kłamliwy PIS' OWIEC 06.11.05, 12:23
                                          mASZ RACJĘ. Puściły. Ale nie dlatego że prawda boli. Dlatego że GŁUPOTA boli.
                                          Niestety tak jest w naszym kraju że po rozum ludzie pójda do głowy kiedy
                                          zobaczą tą obłudę, ale to nas wszystkich będzie kosztowało kilka lat cofnięcia
                                          się w rozwoju i pogłębienia przepaści pomiędzy innymi krajami UE. Tak więc boli.
          • Gość: ANTYFA Re: Wstyd mi za PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 10:47
            Ty Faszysta, a przypomnieć Ci co cztery lata temu mówił o Leperze i Samoobronie
            Fuhrer Kaczyński? Partia kryminalistów i Sbeków. Teraz są fajni:) Kiedy Goebels
            Rydzyk rozliczy z pieniedzy, które zbierał na Stocznię Gdańską. Jestem ciekaw
            czy minister Wasserman ESSMAN zrobi z tym porządek? Odpowiedz mi wyznawco IV
            Rzeszy na tych kilka prostych pytań:)
      • pawel.zary Re: Wstyd mi za PO 04.11.05, 19:59
        Gość portalu: Pamiętający napisał(a):

> Porozmawiamy o uczciwości po rozliczeniu kasy za wybory, gdy PO zgodnie z
        > obietnicą nie weźmie "należnej" działki.

PO twierdziło i twierdzi, że partie polityczne nie powinny być finansowane z
        budżetu państwa. Trzeba zrobic odpowiedznie zapisy ustawowe w tej kwestii. PO
        faktycznie pieniędzy nie brała (nie mogła) i utrzymywała sie ze składek i
        darowizn. Inne partie brały - PiS też i to wiele milionów. Sytuacja ta jak
        pokazały wybory mało interesuje wyborców.
        Albo wszyscy biorą subwencje wg. prawa albo NIKT. Inaczej mamy nierówność
        szans. A co maja powiedzieć małe partie spoza parlamentu?
        Jeżeli PO nie weźmie teraz subwencji to jako druga partia w Polsce polegnie z
        godnością na ołtarzu i ulegnie totalnej marginalizacji - Lepper i inni
        skrupułów mieć nie będą - kasę wezmą i nadal będą "bronić ubogich" :-)
        Prawo powinno być równe dla wszystkich - szczególnie w tej kwestii.
        • armagedon17 Re: Wstyd mi za PISiorów 05.11.05, 14:11
          Popieram w 100%
    • armagedon17 Re: Wstyd mi za Kaczyńskich 04.11.05, 15:13
      Prawi i Sprawiedliwi na wicemarszełka Sejmu prawie jednomyślnie wybierają
      przestepcę Leppera. Żenujące teksty Dorna (wyjątkowa kreatura) typu "pan Lepper
      to już inny Lepper" pokazują obłudę i zakłamanie tych ludzi. Prawi i
      Sprawiedliwi może wypuszczą z więzienia Rywina, bo to juz inny Rywin.
      • Gość: Jurek Re: Wstyd mi za Kaczyńskich IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 04.11.05, 15:21
        PO cały czas nie rozumie, że tak jak nie ma lepszych i gorszych wyborców, tak
        nie ma lepszych i gorszych posłów. Każdy ma jeden głos, czy to przy urnie, czy
        to w sejmie. Każda partia ma swoje poparcie społeczne i działa w imieniu ludzi,
        którzy na nią głosowali.

PO nie wie na czym polega demokracja, obraziło się na dwa miliony ludzi, którzy
        zagłosowali na Leppera, ale ci ludzie to także Polacy mieszkający w tym kraju i
        mający takie same prawa jak inni Polacy głosujący na PO. Robienie z nich
        marginesu, czy idiotów na dobre PO nie wyszło.
        Jak widać PO'lak i przed szkodą i po szkodzie głupi...
        • armagedon17 Re: Wstyd mi za Kaczyńskich 04.11.05, 15:30

> PO cały czas nie rozumie, że tak jak nie ma lepszych i gorszych wyborców, tak
          > nie ma lepszych i gorszych posłów. Każdy ma jeden głos, czy to przy urnie,
          czy
          > to w sejmie. Każda partia ma swoje poparcie społeczne i działa w imieniu
          ludzi,
          >
          > którzy na nią głosowali.
          >
          > PO nie wie na czym polega demokracja, obraziło się na dwa miliony ludzi,
          którzy
          >
          > zagłosowali na Leppera, ale ci ludzie to także Polacy mieszkający w tym kraju
          i
          >
          > mający takie same prawa jak inni Polacy głosujący na PO. Robienie z nich
          > marginesu, czy idiotów na dobre PO nie wyszło.
          > Jak widać PO'lak i przed szkodą i po szkodzie głupi...

-
    • spearss Re: Wstyd mi za Kaczyńskich 04.11.05, 15:55
      popieram autora.
    • armagedon17 ZCHN u władzy. 04.11.05, 16:01
      Co to jest czy kto to jest PiS?
      Cyt Onet: Dla elektoratu politycy Zjednoczenia Chrześcijańsko-Narodowego
      przestali się liczyć cztery lata temu. ZChN święci dziś dni największego
      triumfu. Z szeregów tej partii wywodzą się zarówno najświeższy premier
      Kazimierz Marcinkiewicz, jak i nowy marszałek Sejmu Marek Jurek. Ryszard
      Czarnecki, były prezes partii, obecnie nosi biało-czerwony krawat Samoobrony.
      Premier i marszałek to nie wszystko. Z ZChN wywodzi się grupa polityków, którzy
      dziś decydują o obliczu Prawa i Sprawiedliwości. W Sejmie na 155 posłów PiS 12
      to byli lub obecni członkowie ZChN, w Parlamencie Europejskim z 7 PiS-owskich
      eurodeputowanych 3 ma ZChN-owską przeszłość. Podjęcie najważniejszych decyzji
      poprzedza w ZChN msza. Wśród tych, którzy 16 lat temu zebrali się w auli
      Politechniki, byli: Kazimierz Marcinkiewicz i Marek Jurek, Cezary Mech
      (dzisiejszy kandydat PiS na ministra finansów) oraz 17-letni wówczas Michał
      Kamiński, Ludwik Dorn i Marian Piłka, a także Artur Zawisza. Niedługo potem
      pojawili się: Jarosław Sellin, Konrad Szymański, Marcin Libicki i jego syn Jan
      Filip, Ryszard Wawryniewicz, Jacek Falfus, Stanisław Zając, Henryk Kowalczyk i
      Jacek Kurski. Dziś Kamiński, Szymański i Libicki (starszy) są
      europarlamentarzystami PiS, pozostali - oprócz Mecha - posłami partii braci
      Kaczyńskich. Kurski też jest posłem i walczy o odzyskanie członkostwa w PiS.
      Wszyscy oni kiedyś nosili legitymacje ZChN. Zając i Kowalczyk według informacji
      biura ZChN mają je do dziś.

• Gość: Jurek UW liski IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 04.11.05, 16:04
        A Niesiołowski z PO, to gdzie niby był jak nie w ZCHN??
        A reszta dziewiczych posłów i senatorów z PO to nie czasem farbowane liski z
        Uni Wolności i KLD? Już rządzili i mamy to co mamy...
        • armagedon17 Re: UW liski 04.11.05, 16:12
          Nie nalęże do żadnej partii ale 100 razy wolę UW od oszołomów z ZCHN. A
          Niesiołowski? Też porażka, ale jedna.
          • Gość: Jurek Re: UW liski IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 04.11.05, 16:13
            Na szczęście większość społeczeństwa myśli inaczej:)
            • armagedon17 Re: UW liski 04.11.05, 16:26
              Tak masz rację. Chylę czoła przed elektoratem i koalicją PiS, Samoobrona, LPR i
              PSL. Pokażcie co potraficie. Rządcie Polską. Powodzenia. Szczerze. Ja jako
              zwolennik PO na jakiś czas usuwam się w cień.
    • armagedon17 Re: Wstyd mi za Kaczyńskich 05.11.05, 14:19
      Już na starcie widać jak Polacy zostali oszukani. Fajniw wygrać wybory
      obiecując gruszki na wierzbie i okładając politycznymi pałami "przyjaciół z
      przyszłej koalicji". PiS to oszuści:
      "GW": PiS wycofuje się z części obietnic
      Rząd Kazimierza Marcinkiewicza powoli wycofuje się z części obietnic składanych
      w kampanii wyborczej - pisze dzisiejsza "Gazeta Wyborcza".
      Przed wyborami PiS zapowiadało powrót do finansowania służby zdrowia z budżetu
      państwa. Narodowy Fundusz Zdrowia miał być zlikwidowany, a kontrakty ze
      szpitalami miał podpisywać wojewoda. Po wyborach Bolesław Piecha nowy
      wiceminister zdrowia, ogłosił rezygnację z części programu i utrzymanie NFZ
      przez kolejne dwa lata. Wczoraj Zbigniew Religa stwierdził, że rząd będzie
      teraz realizował jego program. Oznacza to, że zamiast zlikwidować NFZ,
      przekształci się go za dwa lata w kilka mniejszych funduszy - czytamy
      w "Gazecie Wyborczej".

"Należy wybudować w ciągu najbliższych ośmiu lat od 3 do 4 mln mieszkań. PiS
      nie obiecuje gruszek na wierzbie" - "GW" przytacza cytat z programu PiS. Teraz
      rząd zakłada, że liczba mieszkań oddawanych do użytku będzie co roku rosła o
      kilkanaście procent - pisze dziennik.
      Jak przypomina "Gazeta Wyborcza" politycy PiS mówili też o stałym deficycie
      budżetu państwa na poziomie 30 mld zł. Nieoczekiwanie minister finansów Teresa
      Lubińska wystąpiła w czwartek do premiera z "osobistą prośbą", by pożyczyć dla
      budżetu o 1-2 mld zł więcej.

Ponadto PiS zmieniło zdanie w kwestii programu podatkowego, VAT oraz likwidacji
      tzw. podatku Belki.

Więcej na ten temat w "Gazecie Wyborczej".

• Gość: kania Wstyd mi za kretynów politycznie poprawnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 16:21
        chorych z nienawiści do wszystkich i wszystkiego co nie ma w sobie pierwiastka
        lewicowości, co niema w sobie pierwiastka bufona z sld i po zoologiczne
        nienawidzącego ludzi o innym przekonaniu niż on sam.
        • Gość: rocco Re: Wstyd mi za kretynów politycznie poprawnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 16:41
          Mam podobne wrażenie, dobrze to zjawisko określiłaś. Ziemkiewicz w swoim czasie
          opisywał zjawisko owego kretyństwa po przegranych wyborach Demokratów w USA i
          niszczeniu w amoku na skutek klęski wszystkiego co się da zniszczyć w
          przyszłych gabinetach Republikanów(niszczone były komputery, urządzenia
          biurowe, przewody wyrywane były razem z gniazgami, a był nawet przypadek
          pozostawienia ekskrementów w narożniku pomieszczenia biurowego) ot cała lewica
          światowa jeast taka sama; chora znienawiści.

fakty.interia.pl/ziemkiewicz/news?inf=679359

wybory2005.wp.pl/kat,42194,wid,8076412,wiadomosc.html?rfbawp=1131204246.915&ticaid=17d9
          • Gość: ada Re: Wstyd mi za kretynów politycznie poprawnych IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.11.05, 22:38
            Zwolenikom Pis-owców proponuje poczytać te głupie komentarze za cztery lata jak
            kraj będzie juz zrujnowany.
            • armagedon17 Marcinkiewicz w Radiu Ma Ryja 06.11.05, 12:26
              I co wy na to? Premier w radiu sekty Rydzyka. Co do tego że to jest sekta chyba
              nikt nie ma wątpliwości. A obecność tam premiera świadczy o tym że nie ma nic
              za darmo. Trzeba płacić rachunki za popracie w wyborach. Teraz jeszcze
              Samoobrona i Solidarnośc wyciągną rękę. Biedny ten nasz kraj.
    • armagedon17 Marcinkiewicz w Radiu Ma Ryja 06.11.05, 12:29
      SZOK: "Jeżeli szybko zostanie wdrożony program gospodarczy rządu, to już w
      przyszłym roku będzie odczuwalna poprawa, chociaż jeszcze nie będzie dobrze" -
      przekonywał w programie Radia Maryja premier Kazimierz Marcinkiewicz.
      Wraz z premierem w audycji, z telefonicznym udziałem słuchaczy, wzięli udział:
      minister sprawiedliwości Zbigniew Ziobro i minister - koordynator ds. służb
      specjalnych Zbigniew Wassermann.
      • Gość: Joanna Re: Marcinkiewicz w Radiu Ma Ryja IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 06.11.05, 12:40
        występowanie w RM jest błędem, myślałam, że premier zajmie się państwem a on
        wyczynia sztuczki propagandowe
        • pawel.zary Re: Marcinkiewicz w Radiu Maryja 06.11.05, 12:56
          Gość portalu: Joanna napisał(a):

> występowanie w RM jest błędem, myślałam, że premier zajmie się państwem a on
          > wyczynia sztuczki propagandowe

Nic nie "wszczyna" :-) Od miesiąca mamy jedną wielką sztuczkę :-(
          Proszę nie przekręcaj w ten sposób nazwy radia, bo to jest niewłaściwe.
          • Gość: kto Re: Marcinkiewicz w Radiu Maryja IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.11.05, 15:57
            Ja sobie smutno nasz kraj wyobrazam pod rządmi Kaczyńskich.Ośmieszamy się tylko.
            • Gość: zg Re: Marcinkiewicz w Radiu Maryja IP: *.ztpnet.pl 06.11.05, 16:54
              Ojej ojej....
              Widze ze forumowy elektorat PO jedzie po nowym rzadzie jak po psie a ten
              jeszcze nie zostal zaprzysiezony.

Spokojnie, sa duze szanse ze biznesowo-polityczne uklady za pol roku dojda do
              wladzy absolutnej.

PZDR
              • armagedon17 Re: PiS kłamcy i oszuści narodu 07.11.05, 09:25
                Co wy na to: za GW: "Rrząd Kazimierza Marcinkiewicza powoli wycofuje się z
                części obietnic składanych w kampanii wyborczej. Ministrowie przyznają, że były
                księżycowe lub po prostu złe, choć chwytliwe".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka