Dodaj do ulubionych

Citroen Lexia

13.07.13, 13:06
Szukam kogos kto madostep i interfejs do oprogramowania diagnostycznego Citroen Lexia. Wyskoczył mi komunikat "Depollution system faulty" na wyświetlaczu i żeby dowiedzieć się czegoś więcej trzeba podłączyć się do tego oporogramowania. A w serwisach autoryzowanych kolejki ze względu na wyjazdy urlopowe...
Obserwuj wątek
    • subik Re: Citroen Lexia 13.07.13, 17:00
      spytaj sie na Wroclawskiej przed Łęgiem dwa warsztaty maja komputer, ten z pomaranczowymi napisami? (Kosa) i obok , w Oławie jest na Kilinskiego w domkach jednorodzinnych albo warsztat co naprawiaja francuskie auta we Wro szukaj
      • allcapone Re: Citroen Lexia 14.07.13, 16:48
        "Kosa" już od dawna nie ma tam warsztatu, teraz jest kto inny ale też daje radę i nie wali w kulki jak Kosa. Komputer też ma, a jak ma dobry humor to i za darmo podłączy i sprawdzi.
    • grzesss Re: Citroen Lexia 13.07.13, 17:09
      we wro to na sosnowieckiej Zulu Garaz. Blisko jadac od Oławy. Polecam
      • testoviron0 Re: Citroen Lexia 14.07.13, 01:09
        Disel?
    • nokianin Re: Citroen Lexia 14.07.13, 11:25
      testoviron0 napisał:

> Disel?

tak, 1.6HDI z FAP-em, więc zmartwiłem się, że coś nie tak z filtrem cząstek stałych albo płynem do niego

subik, grzess - dziękuję za odpowiedzi

poradziłem sobie jakoś, wygooglalem namiar na forach na fachowca z Wro, który pracował w serwisie i zna się na tym; ponadto był dostępny w sobotę po południu;
      okazało się, że przyczyną była nadgryziona (jakieś zwierzątko zżarło ptaszka w zimie - pamiętam, że sprzątałem pióra i krew po nim) wiązka do czujnika temperatury powietrza dolotowego;
      kabelki zostały zlutowane, błąd wykasowany (BTW, używał programu Peugeot Planet) i fura jeździ bez wykrzykników na wyświetlaczu;
      koszt: diagnostyka 80 zł, naprawa 20 zł, jako gratis udało się włączyć sterowanie automatem do zapalania światel z poziomu komputera pokładowego smile

czy ktoś zna skuteczny sposób na zabezpieczenie komory silnika przed zwierzętami? jakiś preparat?
      • grzesss Re: Citroen Lexia 14.07.13, 17:30
        ponoc kostki domestosu powieszone...

ale... sprawdz na allegro sa urzadzenia odstraszajace

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka