Dodaj do ulubionych

WYDZIAŁ ARTYSTUCZNY UZ - akcja

05.10.02, 09:00
witam
zagladajac do forum widze ze wiecie co sie dzieje.
Na niedziele zaplanowalismy akcje na deptaku (chcemy zaczac ok. 12)
Przyjdzcie, przylączcie sie, będzie miło i artystycznie. możecie wziąśćze sobą farby.
pomóżcie udowodnić rektorowi że zadaniem uniwersytetu nie jest "rentowność" , a malarstwo i architektura wnętrz to NIE JEST TO SAMO ani prawie to samo.
pozdrawiam
grzegorz
Obserwuj wątek
    • kolejarz_zg Re: WYDZIAŁ ARTYSTUCZNY UZ - akcja 05.10.02, 20:41
      Kochany rektor Michaś zapomina, że nie jest to uczelnia prywatna, maszynka do
      pieniędzy (vide najnowszy numer Polityki) i ludzie powinni być kształceni nie
      tylko na tzw. rynkowych kierunkach. To zadanie państwowej uczelni, na to
      dostaje państwowe pieniądze.

pzdr

Kolejarz popiera artystów!!!
    • Gość: sagan Re: WYDZIAŁ ARTYSTUCZNY UZ - akcja IP: *.dialog.net.pl / *.zgora.dialog.net.pl 05.10.02, 21:01
      kurnia, trochę wcześnie jak dla mnie; jak przewidujesz, ile to potrwa ?
      • Gość: LOTTA Re: WYDZIAŁ ARTYSTUCZNY UZ - akcja IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.02, 00:20
        artyści do krakowa!!!
        ta likwidacja ma sens ,bo co wy tu soba reprezentujecie ??
        marne nic...
      • Gość: gif Re: WYDZIAŁ ARTYSTUCZNY UZ - akcja IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.10.02, 14:47
        przepraszam ale z powodow technicznych akcja jest przelozona na poniedzialek (musimy zalatwic duuuuuuuuuzo papieru, a w miedziele...)
        jeszcze raz sorry
        zapraszam
        grzegorz
    • Gość: lidka Re: WYDZIAŁ ARTYSTUCZNY UZ - akcja IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.02, 00:51
      czy spotkaliscie sie kiedyś z wydzialem malarstwa,grafiki czy dyrygentury na
      uniwersytecie?
      dla mnie to kuriozum ,zeby sciągać z oddalonego o 200 km miasta
      wykładowcę uczelni artystycznej i płacić
      mu 5000 za co tygodniowy wykład ,żeby nauczał ludzi
      o średnich talentach .
      NIE MA CO SIE OSZUKIWAĆ , na wydziale muzycznym czy plastycznym WSP
      studiowali w większości ,ci którzy nie dostali się do uczelni artystycznych.
      Czy naprawdę potrzeba nam średnich artystów ??
      Bo mi średniej sztuki nie brakuje.
      • Gość: gif Re: WYDZIAŁ ARTYSTUCZNY UZ - akcja IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.10.02, 14:50
        Gość portalu: lidka napisał(a):

> Czy naprawdę potrzeba nam średnich artystów ??
        > Bo mi średniej sztuki nie brakuje.

nie bierz tego do siebie, ten problem dotyczy spoleczenstwa w ogole, ale czy potrafisz mi wymienic choc 3 wspolczesnych artystow "wielkich" (bo zakladam ze "srednich" znasz i wiesz co w nich takiego "sredniego")
        grZegorz (artysta lekko-pół-średni z aspiracjami do wagi koguciej)
      • Gość: fumbo Re: WYDZIAŁ ARTYSTUCZNY UZ - akcja IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 06.10.02, 16:01
        Lidko, czy wiesz, że się powtarzasz?
        • Gość: to ja Re: WYDZIAŁ ARTYSTUCZNY UZ - akcja IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.02, 01:47
          to nie ona !
          to ja!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka