Dodaj do ulubionych

Czy Landy jest normalny?

11.11.05, 01:06
Chyba nie. Lekko porażony głosowaniem w niższej(sic) izbie parlamentu nabrał
wigoru. Cóż, jemu też się wydaje że funkcja premiera (z Gorzowa) polega li
tylko i wyłącznie na dogryzaniu ZG. Jakoś Landy utwierdza mnie w przekonaniu
że obowiązek szkolny trzeba przedłużyć do 19 roku życia....
Obserwuj wątek
    • Gość: zg Re: Czy Landy jest normalny? IP: *.ztpnet.pl 11.11.05, 19:06
      ten slaby rzadzik upadnie szybciej niz sie tobie wydaje a potem twoja nienawisc
      gorzowska obroci sie przeciwko wam...tak jak zawsze

Juz sie nie odgrazaj.... jestes chorym czlowiekiem czyli gorzowiaczkiem

PZDR
      • Gość: oremus Re: Czy Landy jest normalny? Wątpię. IP: *.ztpnet.pl 11.11.05, 19:23
        Landy ,po upadku rządu małoatrakcyjnego Kazimierza wy-landy-uje w Ciborzu.
        Po tych kilku wpisach i popisach psychiatra nie bedzie mieć problemu z numerem
        chorobowym tego osobnika.Objawy wskazują że jest to faza kulminacji
        tzw.nerwicy-ku..cy gorzowskiej związanej z nieupoważnionymi nadziejami po
        wyborze premiera.
        • Gość: zgzgzg Re: Czy Landy jest normalny? Wątpię. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 19:38
          Trochę się landy'emu nie dziwię, każdy z GW wpadłby w euforię, ze człowiek z
          jego miasta etc. Niech mają te swoje 15 minut sławy.
          • Gość: pwr Re: Czy Landy jest normalny? Wątpię. IP: 62.87.178.* 12.11.05, 12:55
            Chyba to pytanie wciąż jest aktualne. Mały, zakompleksiony Jasio z piaskownicy
            cały czas krzyczy swoim piskliwym głosikiem. Cóż, ten typ tak ma........
            • Gość: zg Re: Czy Landy jest normalny? Wątpię. IP: *.ztpnet.pl 12.11.05, 12:59
              identycznie sie zachowuje jak karolek i felietonista ziemi gorzowkowej.

To sa objawy wscieklego gorzowiaczka bez honoru.
              Pisze iz gorzow wielki i ladny, ZG powiatowa , a potem ZG wszystko
              ukradla,rzadzi Marszalek.
              Pisze ZG ukradla, zaraz potem zabierzemy sie wam do tylkow, przeciagniemy
              wszysto do gw.

Przeciez to wszystko zaprzecza sobie samemu!!!

PZDR
              • landy przeciez sie przyznalem otwarcie 12.11.05, 13:01
                sfiksowalem
                teraz mam zolte papiery
                i moge niszczyc falubazia mac
    • Gość: oremus Czy facio z żółtymi kwitami może szkodzić Zielonej IP: *.ztpnet.pl 12.11.05, 20:49
      Oczywiście że nie.Psy szczekają a karawana jedzie dalej jak mawiali Arabowie.
    • adalbertrp Landy jest normalny 13.11.05, 15:16
      Landy jest normalny, i Budrys77 jest normalny, i zg jest normalny ... Odczepcie
      się od człowieka, któremu zależy na tym, aby mógł być dumny ze swojego miasta
      ... Lubuskie jest województwem marginalnym i nikt się z nim nie liczy. Nie liczy
      także dlatego, że każdy ciągnie w swoją stronę. W tym kontekscie nie dziwię sie
      mieszkańcom GW. Jak na dłoni widać, że sami mają świadomość, iż jedynie
      "wyrwanie jak najwięcej ile się da" wzmocni ich pozycję w nowym województwie
      (już obojętne jest czy to będzie Zachodniopomorskie, czy Wielkopolskie).
      Wskazuje na to lokalizacja tego miasta i brak zaplecza w postaci miast
      satelickich. Dziwię się natomiast mieszkańcom ZG, bowiem powinni mieć świadomość
      swojej siły i potencjału tkwiącego nie tylko w samym mieście, ale także w
      regionie. ZG może się stać regionalnym centrum, pod warunkiem, że będzie
      dzieliła się swą fortuną z miastami leżącymi w jej kręgu (Międzyrzecz,
      Świebodzin, Lubsko, Kożuchów, Żagań, Głogów ...). W przeciwnym wypadku myśląc
      wyłącznie o swoim ogródku (mając na myśli źle pojęty lokalny patiotyzm) wszyscy
      stracą, a wzrosną przychody i liczba urzędników w Szczecinie, Poznaniu,
      Wrocławiu ...
      pozdrawiam,
      • Gość: zg Re: Landy jest normalny IP: *.ztpnet.pl 13.11.05, 15:22
        > dzieliła się swą fortuną z miastami leżącymi w jej kręgu

Co masz na mysli?????

Jaka fortuna??? Wszystkie urzedy przechodza pod gw.

Jedno co mi przychodzi na mysl to oczym piszesz to wspolpraca ZG,NS,Sul czyli
        trojmiassto lubuskie.

PZDR
        • budrys77 Re: Landy jest normalny 13.11.05, 18:32
          >Wskazuje na to lokalizacja tego miasta i brak zaplecza w postaci miast
          >satelickich. (przyp. chodzi o Gorzów)
          Albo nie masz atlasu geograficznego albo chcesz stworzyć nieistniejący fakt.
          Miasta "satelickie" Gorzowa???? Wymieniam: Strzelce Krajeńskie, Drezdenko,
          Witnica, Kostrzyn, Barlinek, Myślibórz, Dębno, nawet Choszczno, Skwierzyna,
          MIĘDZYRZECZ, Sulęcin, SŁUBICE. Nawet powiat świebodziński podlega pod gorzowską
          administrację pocztową, a mieszkańcy tego miasta dojeżdżają do Gorzowa do
          pracy!!! Powiaty choszczeński i myśliborski są ścicśle powiązane z Gorzowem, ze
          względu na odległość i coraz częściej słychać głosy o zmianie przynależności
          wojewódzkiej. Rozumiem, że trudno ten fakt zaakceptować ale nie ma już powrotu
          do sytuacji sprzed 1975 roku. Pozdrawiam

• landy Re: Landy jest normalny 13.11.05, 19:57
        o adalbertrp
        istoto nad wyraz obiektywna
        jam normalnym nie jest
        bo mowie to co chce powiedziec
        a w naszych czasach norma to nie jest
        aby bez owijania w bawelne
        tak prosto z mostu mowic
        ze interes moj i mego miasta
        jest dla mnie wazniejszy
        niz zapach jabolowej siarki
        dzis trzeba pieprzyc o wartosciach
        w ktore sie i tak nie wierzy
    • afe-lek Re: Czy Landy jest normalny? 13.11.05, 19:33
      A i owszem, jest jak najbardziej normalny - a co sposób wyrażania jego opinii
      wyraźnie komuś nie odpowiada.... ( a może jest mało zrozumiały ;o)
      • Gość: zg Re: Czy Landy jest normalny? IP: *.ztpnet.pl 13.11.05, 21:39
        Nie koles poprostu nie napiszal ze gw weeeeeeeeeeelki,piekny i wspanialy,
        stolica swiata a zg to (jabolowy wzgorek,siara itp) ch.. wie skad gorzowiaczki
        biara te nazwy bo przeciez w ZG od dawna juz nie robia win a wzasadzie dopiero
        zaczynaja tylko ze te prawdziwe dobre.

Ludzie ze Swiebodzina jezdza do pracy do gw???????????? Jakos nie chce mi sie
        wierzyc:) ale ZG jest i tak w lepszej sytuacji bo ludzie jezdzacy do pracy w ZG
        juz tam sie osiedlaja tak jak 5 moich znajomych:)
        Wszak ZG ma ujemny przyrost naturalny ale nadrabia imigrantami a gw spada i
        spada i nawet te wioseczki nie pomoga.

PZDR
        • landy Re: Czy Landy jest normalny? 13.11.05, 21:44
          jak to skad biora te nazwy
          a skad wy wytrzasneliscie winobranie
          skoro winobrania w falubazie
          nie bylo od 100 lat
          macie tylko jablkobrania
          i zasiarczenia uzyskanego przesaczu
          macie jeszcze duzo innych takich nazw
          mnie najbardziej podoba sie spalony las
          szkoda ze nie cala spalona gora
    • adalbertrp Landy jest normalny 13.11.05, 22:00
      Do "zg": fortuną ZG jest jest położenie, wielkość, dorobek, lokalizacja ważnych
      instytucji, wreszcie udział w społeczności osób urodzonych poza ZG ... Olej to
      ile urzędów przechodzi do GW, popatrz ile zostaje i jest tworzonych w ZG ...

Do "Budrysa77" nie rozmawiaj ze mną jak z kmiotkiem, chyba ze sam nim jesteś.
      Proszę byś zechciał zwrócić uwage na moje intencje. I jeszcze zwróć uwage na
      to, co sam dotychczas sam napisałeś na tym forum ... Zaś jeśli chodzi o to, co
      napisałeś, to proszę nie traktuj instrumentalnie Strzelc, Drezdenka,
      Międzyrzecza, Barlinka, Sulęcina ... I nie posługuj się niemądrą aregumentacją
      wskazującą na powiązanie mniejszych miast z GW przez zależności administracyjne
      (> powiat świebodziński podlega pod gorzowską administrację pocztową) w ten
      sposób udowodnisz wszystko i nic jednocześnie. Fakt, że "nie ma już powrotu
      do sytuacji sprzed 1975 roku", ale powiedz, co mozna wspólnie zrobic dziś?

Do "Landy'ego" nie jestem obiektywny, stram sie tylko wyłuskać z dyskusji to,
      co jest oistotne i dorzucić "swój kamyczek". Cieszę się, że Twój głos stawia
      Ciebie po stronie Twojego miasta, ale - proszę - nie obrażaj innych, bo mogą
      bezlitosnie dopie..ć ...

Do "afe-leka" a kto ty jesteś i po co piszesz, jeśli nie masz nic do
      powiedzenia?

pozdrawiam serdecznie
      • budrys77 Re: Landy jest normalny 13.11.05, 22:13
        > tym kontekscie nie dziwię sie mieszkańcom GW. Jak na dłoni widać, że sami
        mają świadomość, iż jedynie
        >"wyrwanie jak najwięcej ile się da" wzmocni ich pozycję w nowym województwie
        >(już obojętne jest czy to będzie Zachodniopomorskie, czy Wielkopolskie).
        >Wskazuje na to lokalizacja tego miasta i brak zaplecza w postaci miast
        >satelickich. Dziwię się natomiast mieszkańcom ZG, bowiem powinni mieć
        >świadomość swojej siły i potencjału tkwiącego nie tylko w samym mieście, ale
        >także w regionie. ZG może się stać regionalnym centrum, pod warunkiem, że
        >będzie dzieliła się swą fortuną z miastami leżącymi w jej kręgu (Międzyrzecz,
        Świebodzin, Lubsko, Kożuchów, Żagań, Głogów ...)

I po takim wywodzie zarzucasz mi instrumentalne traktowanie mieszkańców
        mniejszych miejscowości???? Obłuda do kwadratu. Twierdząc, że wokół Gorzowa nie
        ma miast, okazałeś poprostu świadomie lub nieświadomie, kompletny brak wiedzy
        geograficznej! Przeczytaj jeszce raz swoją twórczość to może zauważysz.

Miejscowości które wymieniłem, mają takie same powiązania z Gorzowem jak
        Zielona Góra z Nową Solą, Sulechowem etc. Szczególnie rozbawiłeś mnie pisząc o
        Międzyrzeczu i Głogowie, jako miastach w "kręgu zielonogórskim"! Dobre.
        Sulechów jest tylko przykładem jak bardzo wiele zmieniło się po powstaniu
        wspólnego województwa i sam znam osobiście kilka osób z tego miasta
        dojeżdżających do pracy dzień w dzień do Gorzowa.
        Co do instytucji "regionalnych", to Gorzów też ma coś do zaoferowania swojej
        strefie wpływów, nawet Zielonej Górze, hehe. Prawie codziennie przejeżdżam koło
        budynku WSA i LUW, podziwiając pielgrzymki samohodów z "prawdziwej"
        metropolii:)))) Jestem złośliwy i to celowo.
        • Gość: zg Re: Landy jest normalny IP: *.ztpnet.pl 13.11.05, 22:21
          A co sie w Sulechowie zmienilo??
          Na gorsze czy na lepsze bo oprucz PWSZ w Sul. w miescie sie nic nie dzieje.

Prawie codziennie przejeżdżam koło
          >
          > budynku WSA i LUW, podziwiając pielgrzymki samohodów z "prawdziwej"
          > metropolii:)))) Jestem złośliwy i to celowo.
          Chyba masz urojenia, narazie jest jeszcze delegatura LUW wiec te niby
          pielgrzymi to jakies fantazje.

Juz nie napisze specjalnie o pielgrzymkach z gw i o nowych mieszkancach ZG co
          po ukonczeniu UZ sostaja:)

Ps. kiedy l.miesznancow gw spadnie ponizej 100 tys??????:)

PZDR
          • adalbertrp Re: Landy jest normalny 13.11.05, 22:41
            zg bądź obiektywny, pielgrzymki są w obie strony, a najgorsze jest ot, że
            najczęściej Lubuszanie pielgrzymują w jedną stronę do Wrocławia, Poznania,
            Warszawy ... Liczba mieszkańców GW jeszcze długo nie spadnie poniżej 100 tys.,
            podobnie jak liczba mieszkańców ZG (chyba że po roku 2050 ...).

Jesteś w czołówce moich forumowych ulubieńców, zatem i Ciebie proszę o kontak
            na e-mail box, z tym że w odróżnieniu od oferty dla budrysa77 proponuję
            wybornego Caffrey's ...

pozdrawiam niedzielnie,
        • adalbertrp budrys77 jest normalny 13.11.05, 22:33
          Nie przeczytam jeszcze raz Twojej "twórczości"bo mi sie nie chce.

A ja znam co najmniej kilkanaście osób z Lubuskiego, ktor codziennie smigają do
          pracy w Poznaniu, we Wrocławiu ... i co, i nic. Jest to "znak czasu", nie zaś
          specyficznych zmian typowych wyłącznie dla NASZEGO regionu. Pewnie, że GW ma
          wiele do zaoferowania regionowi, nie neguje tego. Wiecej, myślę że to dowód do
          dumy dla WSZYSTKICH, tych z GW, ZG Świebodzina i Lubska.

Ja NIE jestem złośliwy, może dlatego, że spoglądam na na lubuskie gierki z
          perspektywy miesliny odległej o 450 km ...

Pomijając wszystko, cieszę się, że jak Rejtan bronisz swego HONORU. Chwała
          Tobie za to ...

Skontaktuj sie ze mną na moja skrzynkę (ganz egal prywatną, firmową ...), dla
          ułatwienia przypomnę, że to mnie podobało się Twoje "cierpkie" poczucie humoru.
          Efekt kontaktu, 5 ltr beczułka Tyskiego, za naszą i Waszą ?(sam dopowiedz sobie
          co) ...
          pozdrawiam serdecznie
          • budrys77 Re: budrys77 jest normalny 13.11.05, 22:36
            hihihi:) no proszę, korzyść majątkową mi proponujesz:))) ale przy tak silnym
            argumencie jak beczułka Tyskiego, zamilknę jak grób;)
            • adalbertrp budrys77 jest normalny 13.11.05, 22:44
              Nie korzyść majątkowa, tylko "miłe chwile na odległość". I, na Boga nie
              milknij, tylko gadaj tak, by piana lała sie strumieniami. Oferta moja jest
              nijak najbardziej poważna. Z dwu powodów. Pierwsze łatwiej będzie w przyszłości
              wymieniać razy, a po wtóre w ten sposób zweryfikują Twoją wytrwałość.
              pozdrawiam,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka