Dodaj do ulubionych

cala wladza dla pis

15.11.05, 18:08
czas najwyzszy zdelegalizowac
partie postkomusnistyczne
i ich poplecznikow tzn.
sld sdpl pd po psl
a z partii sojuszniczych uczynic
stronnictwa wspierajace
samoobrona i lpr
wtedy zapanuje dobrobyt i porzadek
Obserwuj wątek
    • Gość: inkwizytor Re: cala wladza w ręce rewolucyjnych rad. IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.11.05, 19:13
      Tak jest. Czas też zdelegalizować partie socjalistyczne i narodowo -
      socjalistyczne :-) czyli LPR, Samoobronę i PiS. Warto tez pomysleć o
      przeniesieniu stolicy Polski do Gorzowa Wlkp.
      Trzeba też w końu rozliczyć współpracę z komuną prof. R.Bendera i prof.
      J.Nowaka, stałych bywalców Radia Maryja oraz Macieja Giertycha.
    • pawel.zary Re: J.Kaczyński też do delegalizacji? 15.11.05, 19:22
      Taki J.Kaczyński ponosi współodpowiedzialność za upadek rządu Suchockiej i
      powrót postkomunistów z SLD do rządzenia Polską w połowie lat 90-tych. Też
      trzeba rozliczyć i odsunąć od polityki.
      O szczegóły współodpowiedzialności proszę pytać senatora Niesiołowskiego.
      pzdr
    • kota7 ale to już było... 15.11.05, 19:42
      PZPR - ma się dobrze
      ZSL również przy korycie
      SD ? hgw
      • pawel.zary Re: ale to już było... 15.11.05, 19:49
        kota7 napisał:

> PZPR - ma się dobrze
        > ZSL również przy korycie
        > SD ? hgw

Lepper i Samoobrona to byłe PZPR i część ZSL/PSL. Zresztą ludzie PZPR są
        wszędzie w PiS-ie także. Ludzie z SD poszli do ROP-u, LPR-u i PiS-u.
        W SD był prawdopodobnie prof. Nowak - stały bywalec i czołowy propagandzista
        Radia Maryja.
        • Gość: IIIks Re: ale to już było... IP: *.ztpnet.pl 15.11.05, 22:19
          Pawełku! Nie kłam,nie kłam.Najwiecej członków PZPR jest w SLD,SdPL,PD i
          oczywiście w PO:)))Chyba tylko w Żarach członkowie PZPR są w PiS-ie i LPR:)))
          • pawel.zary Re: ale to już było... 15.11.05, 22:36
            Gość portalu: IIIks napisał(a):

> Pawełku! Nie kłam,nie kłam.Najwiecej członków PZPR jest w SLD,SdPL,PD i
            > oczywiście w PO:)))Chyba tylko w Żarach członkowie PZPR są w PiS-ie i LPR:)))

IIIksiuńku! Nie oskarżaj o kłamstwo, czytaj dokładniej, czytaj dokładniej :-)
            Napisałem, że członkowie PZPR są wszędzie. To "wszędzie" uznałeś za kłamstwo?
            Ja sie wcale nie dziwię - ludzie, którzy mają powyżej 50/60-tki nie mieli zbyt
            wielkiego wyboru (szczególnie przed 1980/81 r.). Mogli nie należeć - ale, żeby
            byc dyrektorem i pełnić jakiekolwiek funkcje kierownicze trzeba było w PZPR
            być. Jest tylko pytanie - kiedy z tej partii sobie poszli. Niektórzy
            nie "wyszli" do dzisiaj.
            • Gość: IIIks Re: ale to już było... IP: *.ztpnet.pl 15.11.05, 22:47
              Ale Pawełku,pytanie następne nam się pojawia.Gdzie,to znaczy w której
              partii,partiach jest PZPR-owców najwięcej?:)))
              • pawel.zary Re: ale to już było... 15.11.05, 23:00

> Ale Pawełku,pytanie następne nam się pojawia.Gdzie,to znaczy w której
                > partii,partiach jest PZPR-owców najwięcej?:)))

Czyli przepraszasz, że zbyt pochopnie oskarżyłeś mnie o kłamstwo?

Jeżeli zaś chodzi o Twoje pytanie, to jestem ciekaw. Podaj jakies wiarygodne
                dane.
                Podaj też przy okazji liczebność członków partii w Polsce i procentowy udział
                ludzi, którzy po raz pierwszy są w danej partii (nie byli wczesniej w żadnej
                partii).
                (chciałbym , żeby były to dane sprzed wyborów).
                Ja takich danych nie mam - musiałbym poszukać, jak Ty masz to podaj.
                na marginesie:
                Dobry fachowiec z PZPR, np. geodeta, inżynier, bankowiec, który zajmował przez
                wiele lat rózne odpowiedzialne stanowiska (musiał sie zapisać żeby awansować),
                jest gorszy od opozycjonisty, który nie ma specjalnego wykształcenia i
                doswiadczenia, bo nie zajmował żadnych odpowiedzialnych stanowisk?

• Gość: IIIks Re: ale to już było... IP: *.ztpnet.pl 15.11.05, 23:07
                  Ho,ho! Pawełku! Co ja czytam? Ani chybił ktoś z Twojej rodziny lub nawet Ty sam
                  jesteś tym PZPR-owskim niedocenianym fachowcem? Stąd pewnie poniekąd Twoja
                  fascynacja PO:))) Tam znalazłeś przystań dla takich jak Ty?:)))Tego typu
                  przszłość w PO to normal:)))Aby się uwiarygodnić nie musisz koniecznie
                  towarzyszy umieszczać na siłę w innych partiach:)))
                  • pawel.zary Re: ale to już było... 15.11.05, 23:33

> Ho,ho! Pawełku! Co ja czytam? Ani chybił ktoś z Twojej rodziny lub nawet Ty
                    sam
                    >
                    > jesteś tym PZPR-owskim niedocenianym fachowcem? Stąd pewnie poniekąd Twoja
                    > fascynacja PO:))) Tam znalazłeś przystań dla takich jak Ty?:)))Tego typu
                    > przszłość w PO to normal:)))Aby się uwiarygodnić nie musisz koniecznie
                    > towarzyszy umieszczać na siłę w innych partiach:)))

Nikt z mojej najblizszej rodziny nie był w PZPR ani żadnej satelickiej partii,
                    co dla niektórych spowodowało właśnie brak awansu i możliwości zajęcia
                    kierowniczego stanowiska. Ja nie należałem do żadnej partii. Komunizm był i
                    jest dla mnie najwiekszą zarazą - socjalizm też (chociaż ciut mniejszą).
                    Rodzina jest porządna, pochodzi z Kresów Rzeczypospolitej.
                    Jeżeli zaś chodzi o "fascynację", to nie stoję z boku i nie czekam, aż inni
                    zrobią coś za mnie. Nie jestem niewolnikiem. Mam zdecydowanie przekonania
                    konserwatywno-liberalne i republikańskie (w sensie amerykańskim). Zachowuję
                    jednak zdrowy rozsądek i staram się pochopnie nie oceniać innych (które to
                    przykazanie?), co nie znaczy, że zgadzanm się z poglądami. W prokapitalistyczne
                    i wolnorynkowe zmiany w wykonaniu PiS-u nie wierzę zbyt mocno - spodziewam
                    sie "socjalizmu z ludzka twarzą".
                    Jeżeli zaś chodzi o Ciebie, to stwierdzam, że nie Jesteś godnym partnerem w
                    rozmowie - posługujesz sie insynuacjami.
                    Czytając wcześniej Twoje posty - miałem o Tobie lepsze zdanie.
                    • Gość: IIIks Re: ale to już było... IP: *.ztpnet.pl 16.11.05, 04:57
                      Łał!Nie jestem godny.Pawełek się obraził:)))
                      • pawel.zary Re: ale to już było... 16.11.05, 10:06

> Łał!Nie jestem godny.Pawełek się obraził:)))

Ja sie nie obrażam IIIksiuniu :-) Dzieckiem nie jestem. Po prostu w dyskusji
                        nie używam inwektyw ani insynuacji. Ciebie nawet nie stać na logowanie sie pod
                        oficjalnym nickiem. Boisz sie czegoś? Łatwiej rzuca się insynuacje w ten sposób?
                        Adwersarza, który używa nieuprawnionych inwektyw i insynuacji nie traktuję jako
                        równego partnera w dyskusji. Musisz sobie sam poradzić z tym problemem.
                        • Gość: IIIks Re: ale to już było... IP: *.ztpnet.pl 16.11.05, 16:10
                          A gdzie to były Pawełku w moich wypowiedziach w tym wątku inwektywy?:)))Nie
                          przesadzasz aby?Ale jeśli nie jestem godny żarskiego erudyty,człowieka
                          renesansu i strażnika moralności to dziekuję za rozmowę:)))
                          • pawel.zary Re: ale to już było... 16.11.05, 17:52

> A gdzie to były Pawełku w moich wypowiedziach w tym wątku inwektywy?:)))Nie
                            > przesadzasz aby?Ale jeśli nie jestem godny żarskiego erudyty,człowieka
                            > renesansu i strażnika moralności to dziekuję za rozmowę:)))

"nie Jesteś godnym partnerem w rozmowie", bo posługujesz sie insynuacjami.
                            Zachowujesz się niegodnie pisząc chyba dwa post wyżej o mnie i mojej rodzinie
                            pomawiając o jakieś konszachty z PZPR-em. Nie ma to związku z Tobą jako osobą -
                            dotyczy wyłącznie tej rozmowy.
                            Nie czuję się od Ciebie ani lepszym ani mądrzejszym, wystarczy nie stosować
                            takich insynuacji i normalnie rozmawiać. (w tym poscie znów dokonałeś kilku
                            sugestywnych ocen).
    • landy Re: cala wladza dla pis 15.11.05, 20:52
      nie pyskowac
      nie medrkowac
      i tak was za ryj chwycimy
      zobaczycie jak bylo fajnie
      za sanacji do ktorej wszyscy wzdychaja
      my tez przeprowadzimy sanacje
      zycia publicznego
      juz niedlugo
      • Gość: zg Re: cala wladza dla pis IP: *.ztpnet.pl 15.11.05, 21:00
        i tak was za ryj chwycimy
        ryj to ma twoja stara tak jak wszystkie paskudy z gorzowka!!!

landy znowu w amog popadl, biedny gorzowiaczek.

PZDR
      • Gość: bez bereta Re: cala wladza dla pis IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.11.05, 21:02
        >> nie pyskowac
        > nie medrkowac

charaszo naczalnik. Ruki pa szwam!

> za sanacji do ktorej wszyscy wzdychaja

Kto wzdycha? Wtedy chyba zaczęły si e w Polsce pierwsze afery gospodarcze.

my tez przeprowadzimy sanacje
        > zycia publicznego
        > juz niedlugo

Dlaczego niedługo. Od razu. Nie ma na co czekać. Poprawić berety i naprzód. :-)
      • Gość: Lekarz z Ciborza Re: cala wladza dla pis IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.11.05, 21:58
        Landy,chętnie ciebie przyjme na oddział czym prędzej to lepiej.Jest jeszcze
        szansa.
        • kozeina Re: cala wladza dla pis 15.11.05, 23:41
          Psy z PiSu zostały spuszczone i poszły w las. Będą podgryzać gardła, będą kasać
          do krwi każdego, który nie będzie z nimi. Te psy jeszcze nie dawno było
          zwszonymi kundlami, dzisiaj kreują się sami na dyktatorów. Do czasu!!!!!
        • landy nie stac mnie 16.11.05, 00:06
          nie mam pieniedzy na lapowke
          za przyjecie za wypisanie
          za leczenie za podanie basenu
          panie lekarzu
          z wami tez zrobimy porzadek
          wiadomo ze kazdy lekarz
          to juz lapownik albo niedlugo
          banda niedouczonych tytulomanow
          • pawel.zary Re: nie stac mnie 16.11.05, 00:40
            landy napisała:

> panie lekarzu
            > z wami tez zrobimy porzadek
            > wiadomo ze kazdy lekarz
            > to juz lapownik albo niedlugo
            > banda niedouczonych tytulomanow

No właśnie. Porządek. Teraz PiS będzie realizował jakąś inna koncepcję słuzby
            zdrowia niż obiecywał. ajajajajajaj. Co to będzie?
            Chyba będzie realizował tę koncepcję dla "bogatych", bo prof. Religa, tak
            krytykowany przez PiS w trakcie kampanii został teraz ministrem w rzadzie PiS-
            u. Jak myslisz - po to, żeby coś naprawić, czy jako typowe alibi, żeby
            powiedzieć, jakby coś nie wyszło (a przez pierwszy rok, do wyborów
            samorządowych raczej nie wyjdzie za dużo), że "nie wychodzi, bo Religa to
            przecież program PO".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka