Dodaj do ulubionych

Wirtualny atak na CKU - zamknąć żartownisiów ?????????

04.10.01, 22:36

Trzy lata więzienia grożą dwójce zielonogórskich nauczycieli, którzy dzień po
ataku na Nowy Jork wysłali e-maila do swojej szkoły z ostrzeżeniem, że ją
również zaatakują terroryści. Na dołączonym zdjęciu samolot niszczy szkołę.
- Czy sprawa powinna trafić na wokandę? Tak. Chociażby po to, by
kolejni „dowcipnisie” zastanowili się, zanim wyślą komuś e-maila z równie
makabrycznym żartem. - pisze Joanna Żarnoch-Chudzińska
- Nie przeraża mnie nieudolny fotomontaż samolotu wpadającego w szkołę. Nie
rozumiem jak można traktować go tak poważnie. Ja bym taki list skasował. Nie
karajmy za głupie żarty! - uważa Tomasz Czyżniewski.
Kto ma rację?
Tu możesz zobaczyć szczegóły i przeczytać
komentarze
Uwaga! To jest link tymczasowy, będzie czynny przez dwa
tygodnie.
Obserwuj wątek
    • redakcja Pomyłka 04.10.01, 22:51

Przepraszamy za pomyłkę. Prawidłowy link:
      Szczegóły i komentarze

• Gość: derukcja Korekta IP: *.tera.com.pl 04.10.01, 22:55
        Nie, nie przepraszamy, to też pomyłka. A może to ten link?
    • redakcja Do trzech razy sztuka 04.10.01, 22:54
      • Gość: korykcja Re: Do trzech razy sztuka IP: *.tera.com.pl 04.10.01, 22:56
        A może tym razem........?
        • Gość: derakcja Do trzech razy sztuka mięsa. IP: *.tera.com.pl 04.10.01, 22:57
          Nie, nie, to musi być gdzieś tutaj...
          • Gość: olo Re: Bin Laden w redakcji IP: 10.10.37.* / 195.164.254.* 05.10.01, 19:54
            Żart durny ale więzienie za to, że przestraszyli jakąś babę? Może na modłę
            muzułmańską ukamieniować. Pani Żarnoch co pani taka poważna?
          • arwena Re: Do trzech razy sztuka mięsa. 05.10.01, 20:06
            nigdy!
            pokazcie najpierw te smoki - to chyba nedzne podroby galicyjskich?
            • arwena cholera przegielam... 05.10.01, 20:08
              ...to nie na ten watek:)

serdecznie przepraszam zainteresowanych
              arwena
              • arwena piatka za korykcje 06.10.01, 13:31
                nie zamykac - to bedzie nas kosztowac
                surowo ukarac - jakas nawiazka na pck czy co tam
                prace spoleczne
                wylot z roboty
                upublicznienie informacji
                etc
              • Gość: Klin Re: cholera przegielam... IP: *.miraco.pl 06.10.01, 16:07
                Wbrew pozorom, bardzo zabawny wątek :)
          • Gość: Detekcja Re: Do trzech razy sztuka mięsa. IP: *.miraco.pl 06.10.01, 16:09
            Bingo!!!!!!!!!!!!!!!! Nareszcie...
    • Gość: Lucas Re: Wirtualny atak na CKU - zamknąć żartownisiów ????????? IP: *.swiebodzin.sdi.tpnet.pl 05.10.01, 20:20
      Uważam że nie należy ich za ten głupi dowcip wywalać z pracy, można udzielić im
      nagany, zwalniać to za ostro a sąd musi ich uniewinnić. Głupie kawały to nie
      zbrodnia!
      LUCAS,14
      • Gość: Miś Re: Wirtualny atak na CKU - zamknąć żartownisiów ????????? IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.01, 02:07
        Teraz wiem czym się zajmuje policja i prokuratura - scigaja ludzi za robienie
        tandetnych fotomontaży. Gdybym był dyrekcją szkoły wstydziłbym się robić taką
        aferę. Z igły widły. Oj strachliwa kobieta. Rozumiem gdyby tam była ciężarówka,
        bo CKU na rogu ulicy....
    • Gość: via Re: Wirtualny atak na CKU - zamknąć żartownisiów ????????? IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.01, 14:31
      To jakaś pomyłka! Żeby za głupi żart do prokuratury? Nie podlega dyskusji, że
      kawał był żenujący. Ale przecież o wiele więcej tego typu maili krążyło po
      necie. Czy nie pamiętacie maila z grą, w której trzeba było zestrzelić samolot
      lecący na WTC? Albo mail z Osamą i Bushem podczas stosunku? Jakoś nikt za to
      nie poszedł do więzienia.
      Za tym, by nie karać nauczycieli, przemawia - moim zdaniem - to, że list był
      wysłany w krótkim czasie od momentu tragedii w USA. Tak naprawdę to chyba nikt
      nie potrafił uwierzyć w to, co się stało. To brzmiało jakoś niewiarygodnie.
      Dopiero następnego dnia, gdy w każdej gazecie jedynym tematem była Ameryka,
      człowiek powoli uświadamiał sobie, że TO wydarzyło się naprawdę. I że każdy
      żart na ten temat jest niestosowny.
      Każdy człowiek żyje nadzieją i bagatelizuje zagrożenia. Podejrzewam, że
      podobnie było z nauczycielami. Wystarczy im to, że już wszyscy wiedzą o ich
      mailu. Że mają teraz tyle kłopotów. Na tym powinno się zakończyć. A jeśli nie,
      to trzeba innych też napiętnować.
      ALE NIE ZAMYKAĆ!!!!!!!!!!
      • Gość: b.G. Re: Wirtualny atak na CKU - zamknąć żartownisiów ????????? IP: *.arcor-ip.net 06.10.01, 17:28
        A tyle sie mowi o potedze nowoczesnych srodkow masowego przekazu. Co to sie
        stalo ? Nikt juz nie wierzy w TV i potwierdzenia szuka w gazecie (nazajutrz) ?
        Via, coz za wytlumaczenie ? To niewiara tlumaczy tych "pedagogow" tlumaczy ich
        "dowcip". Ciekawe ...
        • Gość: via Re: Wirtualny atak na CKU - zamknąć żartownisiów ????????? IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.01, 17:50
          Gość portalu: b.G. napisał(a):

> A tyle sie mowi o potedze nowoczesnych srodkow masowego przekazu. Co to sie
          > stalo ? Nikt juz nie wierzy w TV i potwierdzenia szuka w gazecie (nazajutrz) ?
          > Via, coz za wytlumaczenie ? To niewiara tlumaczy tych "pedagogow" tlumaczy ich
          > "dowcip". Ciekawe ...

Nie chodzi o to, że potwierdzenia szukać w gazecie. Ja np. akurat byłam online
          gdy TO się stało. Najpierw zobaczyłam w wyborczej link do artykułu o zamachu, ale
          ponieważ nie mogłam się tam dostać, zaniechałam. I przez kilka godzin nawet nei
          wiedziałam, że wydarzyła się tak wielka tragedia. Po prostu myślałam, że samolot
          uderzył w budynek - pomyłka pilota, może szamotanina na pokładzie. Dopiero, gdy
          na każdym programie nie mówiono o niczym innym, zrozumiałam, że stało się coś
          okropnego. Mi nie przyszło do głowy, żeby jakiekolwiek żarty na ten temat
          uskuteczniać, ale nie sądzę, by ktokolwiek, kto naprawdę zrozumiał ogrom
          nieszczęścia, mógł sobie z tego zażartować. Wydaje mi się, że to mogło wynikać
          tylko z niedoinformowania oraz ze zlekceważenia problemu. Może jeszcze z młodego
          ich wieku. W końcu dwadzieścia kilka lat to niby już osoba dorosła, ale mało kto
          w tym wieku ma głowę na karku.
          Mogę się mylić, ale mam wrażenie, że po prostu przesadzili, nie wiedząc, czego
          ich żart dotyczy tak naprawdę.
          Pozdrawiam
          • Gość: b.G. Re: Wirtualny atak na CKU - zamknąć żartownisiów ????????? IP: *.arcor-ip.net 06.10.01, 18:08
            W jednym jestesmy zgodni. Oni po prostu przesadzili ... Tylko w ten sposob
            rozumujac facet, ktory pobije kogos ze smiertelnym skutkiem mysli pozniej,
            chyba przesadzilem ?
            Widzisz, tu jest innego rodzaju niebezpieczenstwo. Ci ldzie sa PEDAGOGAMI i
            ich przyklad znajdzie odbicie w dzialaniach ich podoopiecznych...
            Na sasiednim Forum napisalem krotko. Wrzod na ciele pedagogicznym.
            Tak wiec ukarac solidnie, ale nie wiezieniem.
            Pozdrowienia
            • Gość: via Re: Wirtualny atak na CKU - zamknąć żartownisiów ????????? IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.01, 18:28
              Nie tylko w jednym jesteśmy zgodni. Również uważam, że ukarać, ale nie
              więzieniem. Bez przesady! Poza tym ponoć to byli bardzo dobrzy nauczyciele.
              Dlatego tak ich tłumaczę. Myślę, że przesadzili z niedoinformowania. Nie
              wiedzieli w co się bawią. Jak powiedział Camus "Zło na świecie płynie niemal
              zawsze z niewiedzy [...]. Ludzie są raczej dobrzy niź źli [...]. Ale nie wiedzą w
              mniejszym lub w większym stopniu (...)". Podobnie i ja sądzę. Niech karą dla nich
              będzie np. to, że przed wszystkimi swoimi podopiecznymi przyznają się do
              poważnego błedu i jakieś pogadanki niech prowadzą. Może tego typu kary? Bo
              więzienie byłoby kolejną przesadą w tej historii.
              Pozdrawiam
    • Gość: Jane Re: Wirtualny atak na CKU - zamknąć żartownisiów ????????? IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.10.01, 22:31
      Jeżeli ktoś urodził sie debilem to ma marne szanse... KARAĆ w całej
      rozciągłości.
    • Gość: Blase Nie picujmy!!! To hipokryzja! IP: *.szpital.zgora.pl 04.11.01, 13:09
      Gdybym nie znał Pani Dyrektor CKU osobiście, cały ten artykuł wziąłbym za
      kiepski żart. Skoro tego maila NIE wzięto poważnie, bo nie było zakrojonej na
      szeroką skalę ewakuacji, to argument, że "można było potraktować poważnie" nie
      ma racji bytu. Pani Dyrektor musi się dowartościować, więc wyrzuca tych ludzi.
      Nie będę bronił jakości tego maila, bo tekst był idiotyczny, choć fotomontaż
      niezły. Nie udawajmy jednak, że ktoś tu ma odpowiedzieć za spowodowanie paniki!
      • Gość: Ula Re: Nie picujmy!!! To hipokryzja! IP: *.teleton.pl 04.11.01, 18:54
        A ja uwazam, ze powinni poniesc surowsza kare, np kolegium albo cos w tym
        stylu. Toz to przeciez nauczyciele, ktorzy maja uczyc mlodziez
        odpowiedzialnosci za swoje czyny. Jakiz niski poziom intelektualny. Dzien po
        ataku taki zart? No coz...
        • Gość: b.G. Pedag i jego nauka ... IP: *.arcor-ip.net 04.11.01, 21:16
          Moim skromnym zdaniem jest obojetne, czy ci dwaj co ... zostana ukarani, czy
          tez nie, bedzie to kolejna lekcja dla uczniow (i nie tylko). Czy mozna
          bezkarnie robic sobie "jaja" ze wszystkiego, bez wzgledu na ciezar sprawy i
          skutki, ktore mozna bylo przewidziec.
          A ja czekam na odpowiedz. Jakaz to lekcja bedzie ?
          • Gość: b.G. Re: Pedagog i jego nauka ... IP: *.arcor-ip.net 04.11.01, 21:22
            Gość portalu: b.G. napisał(a):
            Korekta tytulu. Sorki
            > Moim skromnym zdaniem jest obojetne, czy ci dwaj co ... zostana ukarani, czy
            > tez nie, bedzie to kolejna lekcja dla uczniow (i nie tylko). Czy mozna
            > bezkarnie robic sobie "jaja" ze wszystkiego, bez wzgledu na ciezar sprawy i
            > skutki, ktore mozna bylo przewidziec.
            > A ja czekam na odpowiedz. Jakaz to lekcja bedzie ?
            Na odpowiedz czekam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka