Dodaj do ulubionych

jezioro sławskie przepadło?

02.02.06, 09:01
podobno w senacie zabrano 10 mln które sejm przeznaczył na ratowanie jez.
Sławskiego. jeśli to prawda to gratuluję wszystkim, którzy głosowali na PIS i
LPR. Teraz przynajmniej wiadomo przez kogo to jezioro umrze. Była szansa na
pieniądze, które mogły je uratować. Teraz to już nawet Opatrzność Boża nie
pomoże ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: jezioro sławskie przepadło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 09:07
      No słyszałem że tak. Módlcie się za PiS.
      • Gość: antyfa Re: jezioro sławskie przepadło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 09:56
        No i gdzie teraz jesteś elektoracie PIS-u. Oj brakuje nam kościołów w Polsce.
        Co tam środowisko, co tam czyste jeziora lepiej postawić kolejny kościół za
        państwowe pieniądze. Gdzie jesteście teraz mądrale, tak to wina czerwonych!!!!
        Mamy prawo i sprawiedliwość w Polsce, zwłacza pierwszy człon nazwy tej czarnej
        partii pasuje jak ulał. Jestem ciekaw czy teraz niepokalanie poczęci fani Pisu -
        też powiedzą że to wina Tuska, Belki i komuchów oraz geyów.
    • oczapowski A pisac zazalenia do brachmanskiego za obiecanki!! 02.02.06, 10:24
      Trzeba bylo tak jeczec jak jeszcze scieku nie bylo?Jak byli sld-upki to moze
      jezioro czyste bylo?A teraz to PIS zanieczyscil moze?! Zazalenia do
      brachmanskiego za obiecanki! Czerwone sld-owskie pieski teraz zaczynaja
      szczekac! A zabrac sie za dziurawe szamba,
      a doniesc na policje ktory wlasciciel fabryczki spuszcza scieki to nie laska?I
      niech na ich koszt oczyszczane bedzie to jezioro a
      nie na moj!Ja tam sie nie wybieram do slawy nad to bajoro...

• Gość: Wierzący Re: jezioro sławskie przepadło? IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.02.06, 10:25
      W nosie mam świątynię opatrzności choć jestem wierzący. Prawdziwy katolik i
      chrześcijanin znajdzie Boga nawet w małym wiejskim kościółku i w swoim serc.
      Ludzie przymierają głodem a Prawi Sprawiedliwi chcą przypodobać się
      elektoratowi budując za dziesiątki milionów naszych pieniędzy niemal mauzoleum.
      Tu polityka bierze górę nad wiarą. Bóg nie ma z tym nic wspólnego. A kto
      zanieczyścił jezioro? Zakłady. Zakłady które zatrudniają tysiące ludzi i płacą
      podatki do państwowej kasy. Gdyby nie one to kolejka w urzędzie pracy byłaby od
      Sławy aż pod Zieloną Górę. Pieniądze od zakładów to łatwo brać a żeby dać na
      ratowanie jeziora to ważniejsza polityka. I jeszcze mają czelność podpierać się
      Bogiem. Hańba
    • Gość: Oleś Re: OCZAPKOWSKI TĘPAKU ! IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.02.06, 10:32
      I tu widać prawdziwe oblicze PiS. CHamstwo i słoma z butów.
      • oczapowski Re: OCZAPKOWSKI TĘPAKU ! 02.02.06, 10:36
        Oj widze po glebi wypowiedzi ze tegie umysly sld-upowskie w calej swej krasie,
        no i mocy (maksymalnej) sie ujawnily...A jedzcie sie kapc w slawskim bagienku!
        I zabierzcie brachmana bo to on obiecywal kaske na oczyszczenie tego co
        zgnoiliscie...Ha, ha, ha!!! A szczekajcie sobie teraz ile chcecie!Wasz czas sie
        skonczyl, hi, hi!!!
        • Gość: Oleś Re: OCZAPKOWSKI TĘPAKU ! IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.02.06, 10:46
          Wasz czas też się niedługo skończy. Ludzie już zaczynają przeglądać na oczy. IV
          RP?Tego nie można było przewidzieć w najczarniejszych snach. Ze śmiechu
          opartego na czarnym humorze można pęknąć. Butni, aroganccy, chamowaci prawi i
          sprawiedliwi. I nie trzeba być lewoskrętnym żeby was znienawidzić. Wasze czyny
          mówią same za siebie.
        • Gość: prawda ZA KOMUNY BYŁO CZYSTE !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 10:46
          Teraz KAPITALIM czyli ustrój oparty na naukach chrześcjańskich ZASRAŁ naturę .
          • oczapowski Re: ZA KOMUNY BYŁO CZYSTE !!!! 02.02.06, 13:01
            Ha, ha, ha!!!Tos trafil w sedno!!!A u nas nie ma przeciez kapitalizmu?!?! To
            kto w koncu zasral te slawe??
    • ant777 Re: jezioro sławskie przepadło? 02.02.06, 10:44
      Najlepsza była Rafalska. GL podaje, że była przeciwna i broniła pieniędzy na
      jezioro ale głosowała za. Zabrano 7 mln, a miano zabrać 9 mln. Nic tylko się
      cieszyć.
      PiS zaczyna spłacać długi.
      • Gość: zuzia Re: jezioro sławskie przepadło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 22:19
        to jak to bylo z ta Rafalska ? bo juz zglupialam .. chciala tych pieniedzy dla
        Slawy czy nie ? bo ja akurat bylam jej (Rafalskiej ) zwolenniczka . czyzbym
        znowu postawiala na beznadziejnego konia ?!
    • Gość: antyfa Re: jezioro sławskie przepadło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 11:58
      Kler za to pilnuje dobrze interesów. Z ojcem dyrektorem zawsze prawiczkiem na
      czele. I przepraszam Jarosławem też zawsze prawiczkiem. Chamy do kościoła a nie
      nad jeziora. Wypoczywać wam się zachciewa. Uczyć się relgi bo już niebawem do
      średniej z ocen będzie się liczyła:)
    • Gość: kris Ile bedziemy jeszcze dawać na kościoły???? IP: *.gorzow.mm.pl 02.02.06, 12:13
      Dziwią nie wypowiedzi kilku ludzi na tym forum, którzy bardzo agresywnie
      reagują na fakty które są tu pisane.
      Ktoś wcześniej miał racje, ze zaraz będą pisząc, ze to wina czerwonych i
      zapewne wszystkich innych tylko nie PiS. Jestem osobą wierzącą i pracującą
      osobiście chciał bym aby podatki które są mi zabierane (a nie są to małe
      podatki) trafiały do ludzi lub instytucji najbardziej potrzebujących w tym
      kraju. Ale jak czytam dziś w prasie ze PiS aby się przypodobać klerowi daje
      tyle pieniędzy na kolejną świątynię, która nie zostanie ukończona, bo zabraknie
      na nią kolejnych 20 mln. to mnie krew zalewa.
      Czy wiecie ze po II wojnie św. Najwięcej kościołów i tzw. Domów bożych
      wybudowano właśnie w Polsce? Tak to są fakty.
      Osobiście wolę aby moje podatki trafiły do domów dziecka, lub do szkół na
      sprzęt komputerowy lub dodatkowe lekcje nauki jezyka obcego. Co nam da kolejny
      kościół? Nic kompletnie nic.

P.S.
      W wyborach Samorządowych 2006r. nie zagłosuję na „Prawicę”
      • Gość: Grażyna Re: Ile bedziemy jeszcze dawać na kościoły???? IP: *.serverpronto.com / 69.60.111.* 02.02.06, 12:40
        A mnie dziwią bezmyślne wypowiedzi ludzi, którzy uważają, że całe zło w Polsce
        to wina PiS'u. Od II Wojny Światowej wybudowano najwięcej kościołów w Polsce, a
        kto tu rządził wtedy?? A dlaczego buduje się tu kościoły? Mamy demokrację i to
        co osobiście myślisz możesz wyrazić przy urnie, tak samo jak to zrobiły miliony
        Polaków. Masz gdzieś kościół, to się z niego wypisz, większość nie ma. Ja
        jestem niewierzący, ale mam świadomość, że większość jest i potrafię to
        uszanować. Ciekawe, że niektórzy "wierzący" nie potrafią. Żyjesz w świecie
        materialnym i tu na wszystko potrzebne są pieniądze, zarówno na prowadzenie
        wojen a także na prowadzenie kościołów, to są fakty.
    • Gość: stefan Re: jezioro sławskie przepadło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 14:05
      Jezioro Śławskie jako przykład przepadło już dawno temu, w dniu podpisania
      KONKORDATU z Watykanem przez liberałów i piewców normalności w osobach : pani
      premier H.Suchocka, min.spr.zagr.K.Skubiszewski oraz prezydenta RP A.
      Kwaśniewskiego. Szefen kancelari premiera był pan J.M.Rokita - piewca i
      orędownik konkordatu, tu jeszcze nale zy przyjąć zasługi członków dawnego ZCHN
      kierowanego przez dzisiejszego najdowcipniejszego liberała w osobie S.
      Niesiołowskiego. Potęgę kościoła zbudowali ci co teraz po przegranej w wyborach
      szukają nowego elektoratu io stają się "anty - wyznaniowi". Odwieczna obłuda
      polityków i robienie wyborców w bambuko. Amen - pozdrawiam
      • Gość: antyfa Re: jezioro sławskie przepadło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 14:31
        Tia a najbardziej to mi się podoba hasło wyborcze pis-iorków "Tanie Państwo"
        super co tam dla nas 20 baniak niech chłopaki z nadwagą w czarnych sukienkach
        budują. Co tam , że co tydzień dostają około 13 baniek od ludzi, nie płacą
        podatków, biedniutki ten nasz kościół. A kolegę Oczapowskigo to rozumiem, jak
        bym musiał uprawiać seks tylko w celach prokreacyjnych to też bym mnie nosiło i
        pisał bym takie kocoboły. Jak cie oczapowski nosi zawsze możesz posłuchać ojca
        rydzyka zawsze prawiczka i niepokalanie poczętych bliźniaków. Może ci opadnie
        testosteron, jak nie przejdzie walnij jedną dziesiątkę różańca na bank
        przejdzie.
        • Gość: stefan Re: jezioro sławskie przepadło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 14:38
          Ci chociaż dają jawnie, a poprzednicy w wydaniu komuszo-liberalno-
          demokratycznie-wolnościowi też dawali i to dużo ,a zarazem ukrywali to dość
          skrupulatnie. A świątynia opatrzności rosła i to wysoko...Tanie państwo
          deklaruje każda partia - przed wyborami.

pozdrawiam
        • oczapowski Re: jezioro sławskie przepadło? 02.02.06, 14:54
          Dzieki za rady. Nie skorzystam. Nie utoysamiam sie z rydzykiem. Wiem tylko ze
          przez czerwona zaraze jest wtym kraju tak jak jest...
          A co do kwestii seksu, to jakos tak wiem ze zazwyczaj nawiazuja do tego przy
          kazdej okazji tacy ktorzy maja z tym klopoty, nie stefan...?!No coz pewnie juz
          nie dajesz rady i nawet w celach prokreacyjnych nic z siebie nie
          wycisniesz...wspolczuje. Tu juz i modlitwa nic ci nie pomoze...Ale pomazyc i
          powspominac (jak oczywiscie masz co w tej materii) zawsze sobie mozesz stefan,
          miedzy jedna a druga piecdziesiatka...!
    • Gość: czerwona Re: upsss...sory, nie o stefana chodzilo a o anty IP: *.dialog.net / *.zgora.dialog.net.pl 02.02.06, 15:24
      Najwiekszą winą czerwonych było wprowadzenie najgorszych form kapitalizmu do
      Polski i rozmontowanie pańastwa, teraz powstaje coś co się nazywa "państwem
      obywatelskim" a praktyce staje się "państwem podziemnym", bo jak coś się
      zaczyna dziać źle, to pomagać mają sobie obywatele nawzajem poprzez róznego
      rodzaju stowarzyszenia. Kolejny błąd to włażenie Kościolowi do "d..y" bez
      mydła. Polska to teoretycznie państwo świeckie...teoretycznie i teraz okazuje
      się ze szmal na kościoły mamy ale nie dla tych dwustu osób które zamarzły tej
      zimy. Wy już chyba zapomnieliście o bezpłatnej edukacji, koloniach, słuzbie
      zdrowia. Berety ściągnąć z oczu!!!! Mamy teraz Panów Kaczorkow któży traktuja
      Polskę jak księstwo udzielne. Takich czystek w urzedach nikt nie przeprowadzał
      a jakie kolesiostwo się szerzy to w głowie się nie mieści. Leją z nas po tej
      czystce w "ambasadorach". PIS dla własnej władzy zrobi następne wybory, a jak
      zrobi to ja tym razem pójdę do wyborów i będę głosowała na czerwonych. Po
      stokroć wolę ich od tych zakłamanych prawicowców.
      • dubitando Re: upsss...sory, nie o stefana chodzilo a o anty 02.02.06, 15:36
        I tak czerwona głosowałaś na czerwonych, więc tu nie płacz.
        Te zmiany, które teraz zachodzą są niczym w porównaniu do czystek jakie sami
        robiliście.
        Kościół do władzy dopuścili czerwoni i liberałowie. Gdy uchwalano konkordat
        przez liberałów, nikt nie płakał, a teraz gdy prawica z zasady katolicka
        współpracuje z Kościołem to wielkie larum się wznosi, zwykła hipokryzja.
        Dlaczego gdy rządziliście nie wyrzuciliście religi ze szkół (to dopiero są
        miliardy złotych na pensje dla czarnych i sale)? Dlaczego nie
        zalegalizowaliście aborcji? Dlaczego nie refundowaliście środków
        antykoncepcyjnych? Teraz wielkie mądrości głosicie zasrańcy, a władza wam była
        potrzebna do robienia przekrętów, złodziejstwa i szerzenia kolesiostwa i
        nepotyzmu.
        • Gość: vts antykoncepcji się zachciewa........... IP: *.ztpnet.pl 02.02.06, 17:40
          tak PiSiuary, macie rację
          czerwoni zatruli jezioro, więc niech się matrwią
          na ratowanie grosza nie dacie
          słusznie powiadacie - niech gnije, bo to czerony winien
    • Gość: stefan Re: upsss...sory, nie o stefana chodzilo a o anty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 15:46
      Kamień spadł mi z serca. A już myślałem, że w łożnicy mam podsłuch.
      • oczapowski Re: upsss...sory, nie o stefana chodzilo a o anty 02.02.06, 19:05
        No pomylilem w odpowiedzi...Nie o ciebie chodzilo. No i nie w naturze mi
        podsluchiwac. Tym jak wiemy zajmuja sie odpowiednie sluzby, ale oczywiscie
        rowniez wiemy ze czerwoni lubili korzystac z tych poufnych info aby ostrezgac
        swoich kumpli gangsterow nie zwazajac nawet na zycie ludzi...

a do pozostalych jeczacych sld-upkow - zapomnieli co to czyn spoleczny?! A brac
        wiadra i widly i wyciagac gowna z wody! No i zwoalc do pomocy brachmanskich,
        wontorow, bochenskich itp dzialaczy...!Moze do tego sie nadaja?!
        • Gość: KGB Re: upsss...sory, nie o stefana chodzilo a o anty IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.02.06, 09:15
          W czynie społecznym zrobimy zbiórkę i kupimy tobie berecik moherowy, żeby te
          ostatnie neurony i otoczki glejowe nie zamarzały w twojej mózgoczaszce. A co do
          gangsterów to jak jesteś taki "cfaniak" to dotrzyj do informacji jak wyglądało
          śledztwo, o co chodziło w tych sławnych telefonach, jakie były zeznania i do
          tego jak powstawał materiał telewizyjny w oparciu o który powstała "afera" w
          mediach. Dla kogoś, kto ma takie olbrzymie zdolności intelektualne,
          prezentowane na wszystkich forach, zdobycie i przeanalizowanie wyżej
          wymienionych informacji to będzie "pryszcz". Powiedz Panie Oczapowski...masz
          Pan jakieś inne zainteresowania oprócz wypisywania głupot???
    • Gość: vts Re: antykoncepcji się zachciewa........... IP: *.ztpnet.pl 02.02.06, 18:00
      masz całkowitą rację pajacyku
      proponuję logicznie pójść dalej
      wzorem babki kiepskiej ustawić przed i za Sławą tablice
      wiesz, te co to u nas, po 35 kzł za szukę
      z napisem:
      "To jezioro spaskudził czerwony,
      przechodniu widzisz, jakie jest paskudne
      niech takie pozostanie na wieki
      bo to robota czerwonego"

a że była szansa na pieniądze z zewnątrz ? a ch...
      czerwony spaskudził, niech się martwi
      logiczne
      prawda ?
      • dubitando Re: antykoncepcji się zachciewa........... 02.02.06, 18:09
        Skończyłeś podstawówkę?

Idąc twoim politycznym tokiem (nie)rozumowania logika byłaby prosta. Jesli PiS
        jest zły bo nie dał, to tak samo złe jest SLD bo nie dało.

Jednakże polityka nie ma tu nic do tego. Jeśli gmina czy powiat ma zarabiać na
        jeziorze, to niech pilnuje podmiotów na swoim terenie, aby go nie
        zanieczyszczały. Jeśli gmina, powiat i ośrodki wokół jeziora chcą na nim
        zarabiać to niech sobie w to jezioro sami inwestują. To jest przedsięwzięcie
        komercyjne i nikt nikomu nie daje niczego w takim wypadku za darmo.

Jednakże przyzwyczajone do centralnego sterowania samorządy i "biznesmeni"
        czekają, aż ktoś coś za nich zrobi, a z jeziora robi się na ich oczach ściek.
        Oczywiście wszyscy są winni tylko nie oni!
        • Gość: vts Re: antykoncepcji się zachciewa........... IP: *.ztpnet.pl 02.02.06, 18:17
          wszystko to prawda
          kto winien wiemy, ale ..
          była przynajmniej teoretyczna szansa na spore pieniądze poza rozdzielnikiem
          Sława potrzebuje natychmiastowego wsparcia
          a Ty zdajesz się tego nie rozumieć
        • Gość: centralne Re: antykoncepcji się zachciewa........... IP: *.dialog.net / *.zgora.dialog.net.pl 02.02.06, 18:20
          centralne sterownie jest w wielu dziedzinach niezbędne, a jak wierzysz w teksty
          o samosterującej się gospodarce, to idź powiedz to Irakijczykom, że mają wizytę
          międzynarodową bo to gospodarka "wysterowała", a jeżeli wierzysz, że gminę stać
          na takie inwestycje, to zajmij się pisaniem bajek dla dzieci...ciekawe jak się
          samodzielnie bedą sterować szpitale :D, o samosterującym się wolnym rynku już
          coraz mniej osób baja...chyba że historyków, poczytaj fora międzynarodowe
          dotyczące koncepcji ekonomiczno-gospodarczo-społecznych, a najlepie zacznij od
          podstawówki
          • dubitando Re: antykoncepcji się zachciewa........... 02.02.06, 19:16
            No skoro za przykład bierzesz Irak, no to gratuluję. Sam sobie człowieku
            poczytaj na jakiej zasadzie działają szpitale w wolnym świecie np. w Stanach.

A propos Iraku to przypomniał mi się kawał:
            Co się stanie jak oddać administrację Sahary w ręce Polaków?
            Po roku na saharze zabraknie piasku? :)

A teraz fakt historyczny:
            Co się stało jak oddano administrację Irakiem w ręce Polaków (pan Belka
            kierował tym państwem).
            Po dwóch latach zabrakło dla Irakijczyków benzyny. :(

Tyle na temat.
            • Gość: Karol Re: antykoncepcji się zachciewa........... IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.06, 13:58
              Wierzący napisał
              < Zakłady które zatrudniają tysiące ludzi i płacą
              podatki do państwowej kasy. Gdyby nie one to kolejka w urzędzie pracy byłaby od
              Sławy aż pod Zieloną Górę. Pieniądze od zakładów to łatwo brać a żeby dać na
              ratowanie jeziora to ważniejsza polityka. I jeszcze mają czelność podpierać się
              Bogiem. Hańba<

Co to za bzdury!!!!!

Kto jest winny zanieczyszczenia wody w jeziorach! Kowalski z Zakopanego, czy ja
              z Jenina?
              dlaczego za pieniądze wszystkich podatników będzie oczyszczane jezioro!
              - Gdy samorząd nie ma pieniędzy na oczyszczeknie to płaci kary za odprowadzenie
              ścieków, to samo dotyczy się prziedsiębiorstw!

w Slawie są winni( Zakłady mięsne wraz z samorządem) - niech płacą!!!!!!!!!!

To znaczy, gdy pod Rzeszowem wybudują zakład i zanieczyszcznia będą spływać do
              rzeki - bo kumpel prezesa przymyka na to oko i po czasie rzeka umrze- to za
              nasze pieniądze też będą ją czyścić i tak wkoło...będą marnowane pieniądze!

Gdzie był pan Starosta, gdy nie był jeszcze posłem?

• Gość: bb Re: antykoncepcji się zachciewa........... IP: *.dialog.net / *.zgora.dialog.net.pl 04.02.06, 14:06
              A wiesz jak szpitale działają w Kanadzie i jak tam jest służba zdrowia????????
              A z benzyną, to jest tak, że trzeba, oprócz ropy, mieć jeszcze zakłady
              przetwórcze. Dubitando gdzie byłeś, jak szukali kogoś do rządzenia w Iraku????
              Taki "klejnot" a tak niedoceniany!!! Marnujesz się na tym forum!!!! Jedź do
              Iraku albo do USA!!!
              • dubitando Służba zdrowia, Kanada 04.02.06, 15:51
                W Kanadzie nie ma zagrożeń sanitarno-epidemiologicznych. Dostęp do opieki
                medycznej nie nastręcza trudności. Opłaty za standardową wizytę u lekarza
                wynoszą od 30 do 60 CAD. Wizyta u stomatologa: założenie plomby, usunięcie zęba
                kosztuje od 60 do 170 CAD; leczenie kanałowe i inne – od 500 CAD wzwyż. Koszt
                doby w szpitalu, bez żadnych badań i zabiegów, wynosi co najmniej 200 CAD,
                średni koszt doby w szpitalu, obejmujący opiekę medyczną, wynosi ok. 1500–2000
                CAD (bez kosztów operacji i innych zabiegów). Przewiezienie chorego karetką
                pogotowia i zabieg na pogotowiu może kosztować ok. 500 CAD.

Bartłomiej Machowski

:)))

A propos, w Kanadzie nie ma centralnego sterowania służbą zdrowia, placówki
                zarządzane są lokalnie i podlegają samorządom.
    • Gość: falubaz Re: jezioro sławskie przepadło? IP: .1P3D* / 194.75.37.* 09.02.06, 11:11
      Wszystko przez koszufff. Im nie zalezalo na poludniu naszego regionu. Tylko
      wyciagaja nasza kase na swoje biblioteczki. Czas polozyc temu kres. pogonic
      zdrajcow Zielonej Gory.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka