samoprawo2 Re: ciekawostka !!!!!!!!! 22.03.06, 13:10 Spróbowałam wydrukować cały wątek i wiecieile stron zajął, aż 30. Proszę teraz policzyć ile w CKU zużywa się papieru i tuszu tylko dla drugiej p.K, bo nie ma komputera i raczej nie jest biegła w posługiwaniu się nim, a z pewnością nie odmawia sobie analizy wszystkich wiadomości na forum. Jeśli chodzi o BOK (czy to: biuro obsługi klienta?), to rzeczywiście pomysł przedni panie R., kosztował z pewnością bajońskie pieniądze, a jego rola chyba żadna (kolejny kaprys obu pań K.). Ja ile razy tamtędy przechodzę to jakoś nie widzę przy okienku petentów, no chyba że nauczyciel pobiera klucze i czasem jakaś zbłąkana owieczka zapyta o drogę. Kasa wyrzucona, stan osobowy w sekretariatach osłabiony i przeciążony, ale nikt nie skoryguje błędu, bo to będzie jak publiczne przyznanie się do kolejnej porażki. To teraz ja Ci życze kolorowych snów panie R.G. ("Słoneczko" - czy tak mnie nazwałeś?). Odpowiedz Link Zgłoś
afera2006 Re: POMOCY dla CKUiP 22.03.06, 13:33 Taa,...wszystko jasne! Moglabym dolozyc p.R. jeszcze kilka sierpowych,ale masz rację Samoprawo-trzeba dac szanse! ================== A mnie intryguje fenomen Nikodema Dyzmy! Odpowiedz Link Zgłoś
demoskratos Re: POMOCY dla CKUiP 22.03.06, 14:33 Witaj Sloneczko najdrozsze! Widze, ze sie za mna stesknilas. Nie szczedzisz nocek na rozmyslania :) Milo mi. Ano dziwuje sie ze o tej porze... i z innego miejsca niz do tej pory ;). Myslisz w nocy, rankiem sprawdzasz siec (tak przed 6) a w dzien wypisujesz pierdoly? Radosnie :) Widzisz - Ty wiesz cos o mnie, ja wiem troche duzo wiecej o Tobie. Niech tak pozostanie - lubie miec przewage :). Zapomnialas sie... mialas obrazac dyrekcje a nie Roberta :). Sama pisalas, ze jest milym i sympatycznym czlowiekiem, zatem daj mu spokoj. Porzadny wykladowca, wspanialy kompan i uczciwy czlowiek, do tego najlepszy pilot jakiego znam. Odpusc mu :) (PIF PAF PUDLO!). 13 z minutami to jeszcze czas pracy... czyzbys marnowala go na intrygi? ... uwazasz, ze Ty jestes obiektywna? Co do "drugiej pani K." - uwierz mi - jest bieglejsza w obsludze PC niz myslisz. Mialem mozliwosc osobiscie sie o tym przeknoac. Skoro uwazasz zas, ze czyta to forum - pozdrowienia dla Niej :) (pamieta pani problem z zepsuta drukarka :)?) A co do komputera... hmm zapewne bys chciala zobaczyc faktury zakupu sprzetu do domu dyrekcji? AGD/RTV tez Cie interesuje :)?? Z tego co plotki donosza to jednak stac dyrekcje i na wlasny komputer i na wlasna drukarke i nawet na bryze papieru z tesco za 20 zl :). Nie pytam, gdzie Ty to drukowalas... no bo przeciez nie w domu :). Co do BOK - nie widzisz ludnosci? Hmm wiesz - ja nie widze kolejek uczniow w sekretariatach, ktore doprowadzaly mnie do wscieklosci. Ciekawostka, prawda :)? Rozumiem, ze nie mozesz uwierzyc, iz osoby siedzace w okienku przy wejsciu jednak daja sobie rade. No coz :). Widze, ze przez jeden dzien nieobecnosci na forum duzo sie nie zmienilo - Afera dalej poszczekuje... i dalej pisze 'prawde' (nr 3 z 3), tylko Samoprawo zyskalo towarzysza w wojence - Rezolutka. Ustosunkuje sie (polubilem to slowo) najpierw do slow Afery - widzisz, zwyklemu prostemu nauczycielow ciezko zabrac te pare groszy na miesiac ktore zarabia - zatem jestem w pelni spokojny o swoje "wielkie pieniadze" niezaleznie od tego kto rzadzi. [Ekado - skoro jestes osoba bezstronna to skad wiesz ze sa szwindle? Dlatego, ze Samoprawo tak napisala, czy dlatego ze pracujac w CKU nie uczestniczysz w projektach? Bezstronnosc laczy sie chyba ze 100% znajomoscia faktow... tak mi sie zdaje przynajmniej :).] Chyba Afera, ze zle zrozumialem twoje intecje i mialas na mysli, ze po wyrzuceniu dyr. CKU straci swoj obecny status/uczniow i bedzie redukacja zatrudnien... to wtedy przepraszam - masz racje zaczne sie bac. (Samoprawo - oczekuje tekstu, ze nie moze status upasc jeszcze bardziej - skomentuje, jak juz sie doczekam) Rezolutku... wiem, ze czekasz na odpowiedz ode mnie. Albo od osoby, za ktora mnie uwazasz. Widzisz - Samoprawo juz Ci napisala, ze jednak jestem plci M a nie K ;) (dziekuje za wsparcie Sloneczko). Przepraszam za styl... coz poczac - przynajmniej slysze wsrod swoich "konspiratorow" i "donosicieli" ze sie usmiechaja czytajac to co pisze :). Widzisz Rezolutku - to co stuka Samoprawo dotknelo bardzo mnie - a raczej nas - o czym juz wspominalem. Przyslowia bardzo lubie. W podstawowce nauczyli mnie takiego: "Z kim sie zadajesz, taki sie stajesz." Ladne, prawda? Powiadasz ze bywasz w CKU, skad wiesz zatem jaki panuje tam "uklad"? Mi osobiscie ta "dyktatura" na razie nie przeszkadzala, a powinna, prawdaz? Ale, ze Samoprawo napisalo ze jest dyktat to trzeba to podtrzymac :). Tak poza wszystkim to musze przyznac Ci racje Rezolutku. Dales mi mocno do myslenia tekstem, iz nie chodzi tylko o pieniadze. Jako ze lubie cyferki (wskazowka dla Samoprawo) przegladalem ile razy sie pokazuje na tych "30 str." tekst o SLD. Uwierz mi, ze duzo :). Zmienila sie wladza, i Ci co wczoraj glosowali na SLD, teraz wieszaja na nich psy. Slusznie? Byc moze. Zalosne jest jednak to, ze ocenia sie ludzi po tym do jakich literek naleza, a nie po tym co wnosza. Rezolutku - wyslac Ci zdjecia CKU zrobione przed "strasznymi rzadami SLD"? Mi sie pracuje lepiej w obecnej szkole. Przynajmniej ladniej pachnie w kibelkach. Samoprawo pewnie tez by chcialo fotki - w koncu lubi wyciagac stare, smierdzace sprawy :) Wracajac do tematu - zmienila sie wladza, wiec warto "oddac" porzadna szkole w inne rece - zeby ta miala czym sie chwalic? No bo jak to "beton" moze posiadac najnowsze sale komputerowe itp. Nie uwazasz, ze to przykre? O tych kamerach tez moze cos napisze. Po pierwsze musialbym sie przyznac dyrekcji kim jestem, a wtedy - predzej czy pozniej - bym mial obsmarowane nazwisko przez Samoprawo. Po drugie - dziwisz sie co do atmosfery? Wszyscy sie boja... nie o to ze nazwa ich lizusami, ale ze znajdzie sie kolejne Samoprawo3 i 4, ktore wymysli sobie cos i bedie oczerniac ich na forum. Rozumiesz? Oczerniac - tym bardziej anonimowo Samoprawo - jest latwo - trudniej jest sie bronic. Czolem pracy! (Stukam z mojego M2, Samprawo - sprawdz kto nie mial teraz zajec :)) Milego dnia zycze wszystkim pracujacym :) Usmiech kadra! Odpowiedz Link Zgłoś
samoprawo2 Re: POMOCY dla CKUiP 22.03.06, 15:11 oj wyszczekany jesteś, ale ponoć najlepszą obroną jest atak, co do drugiej pani K. to chyba pomyliłeś obiekty, chodziło mi o prawą rekę czyli kierownika administracji J.K., nie wybiegaj przed szereg, bo ponoszą Cię emocje Odpowiedz Link Zgłoś
rezolutek Re: POMOCY dla CKUiP 22.03.06, 23:32 Witaj demoscratos. Chciałem być z boku tych igrzysk, ale skoro zostałem do nich wciągnięty, to wyrażę jeszcze kilka opinii na temat wątku i Twoją w nim rolę. To, co od razu można zauważyć, a muszę to stwierdzić, nie często można spotkać tak zawziętą osobowość, która kojarzy mi się z bulterierem dyrekcji. Mimo że czytasz dokładnie wszystkie wypowiedzi, to albo nie starasz się ich analizować, albo w swoich "ustosunkowaniach" celowo pomijasz to , co jest wyjaśniane po to aby za chwilę zacząć coś podważać, warczeć czy szarpać za nogawkę- sorki za porównanie. W czatowaniu jesteś dobry, ale z myśleniem (czyt. analizą) słabiutko. Jeszcze raz ci powtarzam, że zainteresowani się nie tłumaczą, bo po co, gdy "uklad" czuwa i nie da zrobić krzywdy. No chyba że zacznie pękać. Ale z "betonem" to nie tak szybko. Moze jednak doczekasz tego dnia. A swoją drogą to chyba cierpisz na rozdwojenie jaźni. Z jednej strony niby naiwniaczek, nie będę węszył,"bo musialbym sie przyznac dyrekcji kim jestem, a wtedy - predzej czy pozniej - bym mial obsmarowane nazwisko przez Samoprawo". Co to jest. Ty, taki sprzymierzeniec dyrekcji powinieneś dostać medal, a lojalna dyrekcja nazwisko zachowa dla siebie lub je dokładnie zna - myślę że to drugie. A to przecież nie Samoprawo jest jedyną osobą opiniotworczą w tej szkole. Jest w CKU chyba setka nauczycieli wykształconych i każdy ma swoje zdanie i opinę na temat jego funkcjonowania. Stad nie rozumiem, dlaczego obawiasz sie tylko Samoprawo; bo jako jedna z niewielu zastraszonych utratą pracy odważyła sie upublicznić to co nie mialo prawa wyjść poza obręb murów szkoły. Wnioskuję, że korzystasz na układzie z dyrekcją (rozumiem że chodzi o kasę) i tak ci dobrze. Ale inni to widzą, że blokuje im się np. dostep do grantów lub ustawia w szeregu, mimo że wiedzy i umiejętnosci im nie brakuje. Stąd jeżeli nie masz nic "za uszami" a masz to co pies powinien mieć pod ogonem - jeszce raz sorki za bulteriera - nie musisz obawiać się kolenych wcieleń Samoprawo 3,4.... I jeszcze jedno. Przyznaję rację, inwestycje w szkole poczyniono duże, dobudowano nową część, remont stołówki, toalety, że nie wspomnę o kamerach. Wszystko rozliczono fakturami zgodnie ze sztuką. Tylko czy w międzyczasie nie zmieniono ksiegowej, a chyba nie odeszła w chwale. I na koniec, abyś mial czas na analizę przed pólnocą, " zmienila sie wladza, wiec warto "oddac" porzadna szkole w inne rece - zeby ta miala czym sie chwalic" - jeszce raz przypominam, że stosunki feudalne i takaż własność to relikt poprzedniej epoki - a ty ciągle tkwisz w tym sposobie myślenia - kompatybilnym z dyrekcją. Rozwiazanie jest proste. Niech obecne władze w osobie p. K. pochwalą sie na konkursie na stanowisko dyrektora na nową kadencję, a Komisja oceni czy to wystarczy (zauważ duże K i nie myl z koleżanki i koledzy). W obecnych czasach potrzeba managera a nie dyktatora do prowadzenia placowki oświatowej. A relacje międzyludzkie, również na płaszczyźnie przełożony/podwładny są nie mniej ważne niż umiejętność pozyskiwania funduszy. Odpowiedz Link Zgłoś
abc-cku Mobbing w CKUiP 22.03.06, 18:15 Samoprawo! Jestem pod wielkim wrażeniem Twoich wypowiedzi.Przebija z nich mądrość, precyzyjna znajomość faktów i wielka ODWAGA. Jest tez NADZIEJA dla wielu bylych i obecnych pracownikow - szykanowanych w perfidny sposób przez osobę, która chce uchodzić w oswiacie za AUTORYTET moralny. Dziwię się tym wszystkim wizytatorom, urzędnikom, prokuratorom, itd. OTWÓRZCIE PAŃSTWO OCZY! Kimkolwiek jestes Samoprawo - wierzę Ci i zamierzam Cię wspomóc w tepieniu ZŁA, jakie zagnieździlo sie na wiele lat w tej SZKOLE. Również w MOJEJ SZKOLE! Nie przejmuj się opiniami "obrońców ukladu", typu: przedstaw dowody! Przyjdzie taki czas, że będą dowody i będą świadkowie.Tego nie da się ukryć poraz n-ty! Pozdrawiam w imieniu osób szykanowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Afera Re: POMOCY dla CKUiP IP: *.ztpnet.pl 23.03.06, 12:55 Wiersz Cz.Milosza - poety, laureata nagrody Nobla zostal zdjety z tablicy na polecenie p.K. Zamachu dokonal ulubiony pupilek K. - nauczyciel historii! KTÓRY SKRZYWDZIŁEŚ Który skrzywdziles czlowieka prostego Śmiechem nad krzywdą jego wybuchając, Gromadę blaznów kolo siebie mając Na pomieszanie dobrego i zlego, Choćby przed tobą wszyscy się sklonili Cnotę i mądrość tobie przypisując, Zlote medale na twoją cześć kując, Radzi że jeszcze dzień jeden przeżyli, Nie bądź bezpieczny. Poeta pamięta. Możesz go zabić - narodzi się nowy. Spisane będą czyny i rozmowy. Lepszy dla ciebie bylby świt zimowy I szum i galąź pod ciężarem zgięta. ================== A mnie intryguje fenomen Nikodema Dyzmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawda!!! CKUiP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 20:56 Witaj Demoskratos:) Wreszcie jakiś porządny głos w wiadomej sprawie:) Moje wnioski co do Samoprawa2 są podobne: czcze oszczerstwa, niepoparte żadnymi dowodami! A Afera to cienias (ups... przecież to słowo zarezerwowane), który mało wie i tylko podjudza! „Stołki, stołki, stołki... nie mogą stołki wyjść nigdy z mody...” :) Rozgryzłam Samoprawo tak jak Ty! I nie dopytuj dlaczego wcześniej nie reagował (-a) na rzekome „przekręty” dyrekcji, bo o to ja już pytałam i oczywiście nie otrzymałam odpowiedzi- w końcu można udać że niewygodne pytanie nie zaistniało! Czy zwróciłeś uwagę na wazeliniarstwo Samoprawa? Niby niechcący wymienia nazwiska prawie wszystkich vice-chwaląc oczywiście! To ci lisek chytrusek. Organizuje sobie plecy- bo kiedy ewentualnie dyrekcja się zmieni, to pewnie przez jakiś czas, któraś z wymienionych przez Samoprawo osób będzie szefem CKUiP, a kto wie czy nie zostanie w końcu naczelnym. I wtedy Samoprawo powie ( a będzie już na pewno wiadomo kto zacz): „ Ja o Pani / Panu pisałem (-am) w samych superlatywach, że szanuję , poważam , bla bla bla...” Demoskratos sprawdź jaki masz polbruk przed domem, bo a nuż Samoprawo powie, że wybudowałeś się z materiałów budowlanych szkoły!!! Ja chyba też posprawdzam z czego mi dom postawili;) A tak przy okazji czy wpisałeś swoją połowicę do deklaracji majątkowej? Bo wiesz- w razie czego to Samoprawo powie, że chciałeś zataić posiadanie takowej! Samoprawo2! 1. To Ty nie czytasz dokładnie tego co się do Ciebie pisze! Nie napisałam, że szkalujesz wszystkich nauczycieli, tylko, że nauczycieli- a to różnica (przykład: kilka wiadereczek błotka na kolegę posiadającego biuro turystyczne; wspominasz o nim, wszyscy zainteresowani wiedzą o kogo chodzi, po czym niewinnie kończysz: „ mogę się mylić”). 2. Nie myl się w „zeznaniach”. Najpierw bezstresowo piszesz, że czeka na Ciebie Poznań, Wrocław, Suchy Las, a potem że boisz się o pracę. A co, myślisz, że nowa dyrekcja zatrudni taką szuję, takiego kreta podkopującego kogoś kto podał rękę- bo zatrudnił?! 3. Gdybyś uważnie czytał (-a) wiedziałbyś (-abyś), że wątek o pewnej pani z CKU występującej kiedyś z krytyką dyrekcji, a wątek o osobie, która być może Tobą steruje to dwa różne wątki! Ale rozumiem, że to dla Ciebie trochę za trudne! Przyrzekam dostosować poziom swoich wypowiedzi do Twojej percepcji. 4. Nie bardzo zrozumiałam Twoją insynuację: „Motasz się w swoich oświadczeniach i czy są one aby na pewno czyste w intencjach.” Teraz Ty dostosuj swoją wypowiedź do mojej percepcji i wyjaśnij:))) 5. Czepiam się ortografii, bo co prawda obiecałeś (-aś) nie robić błędów (jak widać jednak czytam uważnie), ale niestety Ci to nie wychodzi! Nawet w postach, które zapewne wg Ciebie są bezbłędne, pojawia się wiele ortografów. Wiesz, na naukę nigdy nie jest za późno! 6. Być może nie znam jeszcze życia (co sugerujesz), ale skoro ono ma mieć Twoje oblicze, to lepiej że tak jest! 7. Podaj w końcu jakieś konkrety! Każdy głupi (o przepraszam Samoprawo!) może napisać, że ktoś coś ukradł, kogoś kopnął w t...k itp. Demoskrates ma rację –tyle kontroli ile przewinęło się przez CKUiP nie dopadło chyba żadnej innej firmy. I jakoś te kontrole niczego nie wykazały! A nie chcesz chyba powiedzieć, że wszyscy urzędnicy, którzy przybyli sprawdzać szkołę pili kawkę u dyrekcji (ups... a miało już nie być o kawce) i zostali przekupieni. Takie oskarżenie ( a insynuacje tego typu już się z Twojej strony pojawiły) byłoby chyba ścigane z urzędu. 8. Podaj mi konkretny przepis, który mówi, że nie można zatrudniać rodziny- skoro taki zarzut stawiasz. Tylko proszę nie mów mi o moralnym zakazie –to nie te czasy, dziś trzeba myśleć o tym co się jutro do garnka włoży! Ty pewnie zaraz zaczniesz wyliczać ile rodzina dyrekcji ma w portfelu. Tylko skąd Ty to wiesz- raz widziałeś(-as) podobno jakiś rachunek (tylko jak to udowodnisz żebyśmy uwierzyli?) i już masz zrobione dożywotnie rozliczenia i wyliczenia męża, córki, babci, dziadka... acha i jeszcze cioci z Ciechocinka:))) 9. O ile gapciu nie wiesz, to Cię uświadamiam, że wielu dokumentów (np. protokołów, rachunków itp.) nie można, choćby się bardzo chciało, sfałszować ( cytat z Twojego posta: „...niszczenie i poprawianie dokumentów w czasie i przed kontrolami...”) 10. Proszę ponownie o dostosowanie wypowiedzi do mojej percepcji, bo nie wiem czy zrozumiałam sens słów: „Żal mi Ciebie Prawdo!!! bo jak napisał Demoskratos: "jakiegoś gościa z hostem *.ztpnet.pl " zostałaś wrzucona do jednego wora i zaliczona do opozycji, tak chyba jesteś wg niego prowokatorką, a tak się starałaś.” O ile dobrze kombinuję to chodziło Ci o to, że Demoskratos uznał mnie za Ciebie? Chyba znów wychodzi twoje niedbalstwo w czytaniu! Przecież Demoskratos wyraźnie napisał: „Prawda - nie przejmuj się!! Oczekiwałaś w końcu obelg. Doczekałaś się :) Ja przynajmniej zyskałem fuchę kuratora...” Więc chyba coś nie tak Samoprawo z Twoją dedukcją- do Ciebie by tak chyba nie pisał- i nie mówię tego przez kokieterię, nie, broń Boże;))) 11. Piszesz: „...moja dobra rada rozmawiajmy o nowych formach nauczania, wymieniajmy się doświadczeniem i wiedzą, rozmawiajmy o tym jak poprawić wizerunek szkoły zwiększając efektywność nauczania i być może poziom...”- i słusznie, tylko dlaczego trwonisz swój, a przy okazji i nasz- odpowiadających Ci na forum czas na pierdoły i szkalowanie. Pamiętam jak straszyłeś (-aś) prokuratorem, mediami i czym tam jeszcze. Widać kiepskie masz „papiery” na dyrekcję skoro wszyscy Cię „olali” ( chyba powoli dostosowuję swój poziom do Twojego- może zrozumiesz) i tylko Demoskratos i ja jeszcze z Tobą rozmawiamy, i to też na zasadzie rozrywki i słownej utarczki. Choć jakby tak się zastanowić to tak naprawdę my się popisujemy (mówiąc nieskromnie) erudycją a Ty tak trochę zostajesz w tyle z tymi swoimi błędami ortograficznymi i wiecznym bla, bla, bla o niczym...No dobrze, dobrze...ulżyj sobie jaka to jestem zarozumiała i wcale nie taka elokwentna! 12. I znów marazm umysłowy z Twojej strony! Ja napisałam (chodziło o to, dlaczego być może nie bierzesz udziału w egzaminach i kursach i stąd tyle złości i zawiści w Tobie): „...albo nie jesteś dobrym pedagogiem (i np. masz kiepski kontakt z uczniami), albo nie jesteś dobry (-a) w tym czego uczysz!” Ty oczywiście czytasz bez zrozumienia i komentujesz bez składu i ładu- cytuję: „...napisałaś, że jestem złym pedagogiem, być może, ale czy to przestępstwo stawiać oceny odpowiednie do wiedzy, zamiast je zawyżać, bo taka jest norma w CKU oraz mam kiepski kontakt z uczniami, ale za to przez całe należne im godziny lekcyjne, nie biegam załatwiać spraw projektowych w im należnym czasie...”). Nie słyszałeś (-aś) nigdy o przypadku, że można być fachowcem w jakiejś dziedzinie, ale nie umieć przekazać wiedzy innym? Lub że bywa się niekiedy nauczycielem z przypadku- i niezbyt dobrze zna materiał o którym się mówi? O to mi chodziło Samoprawo2! Uff! Już nie mam siły tłumaczyć, wyjaśniać i prostować wszystkich Twoich myślowych niedociągnięć. Demoskratos!!! Pomocy!!! Odsieczy!!!! Ps. 1 Dlaczego mam wrażenie, że Samoprawo i abc-cku to ta sama osoba? Ps 2. Demoskratos! Nie sądzę by coś dały nasze obronne wystąpienia. Wiesz jak mówią: „Kto nie z nami, ten przeciwko nam”. Jeśli bronimy dyrekcji to na pewno (według Samoprawa i rezolutka) jesteśmy przy korycie lub pijemy kawkę w wiadomym gabinecie lub dopadła nas „pomrocznośc jasna”. Oni (-e) nie dopuszczają możliwości, że ktoś może być w porządku i jednocześnie nie obrzucać błotem. Ps 3. Samoprawo skoro tak przypadła Ci do gustu podana przeze mnie sentencja (o powracającym złu) oto kolejna do zapamiętania: „Kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamień Odpowiedz Link Zgłoś
samoprawo2 Re: CKUiP 23.03.06, 23:54 Pozwolicie Państwo, że się trochę powyrażam. Przynudziłaś prawdo!!! na całego, same pustogłowie, o przepraszam chciałam napisać pustosłowie ;) w dodatku przerost formy nad treścią. Skoro sobie nie radzisz i wołasz na pomoc Demoskratosa (on już jest spalony), to sobie odpuść, bo to ponad Twoje siły i nie wytykaj błędów, skoro nie masz o nich pojęcia - przeczytaj swój tekst dokładnie, o ile się nie zanudzisz :)). Myślisz, że jak poliżesz trochę ty..k swojej szefowej, to coś Ci skapnie, tam już jest "ratuj się kto może", oj musisz Ty być młodziutka jeszcze (i naiwna). Aha i jeszcze jedno, nie jesteś żadnym partnerem do dyskusji, nawet nie umiesz poskładać swoich myśli, a co dopiero wypowiedzi z tego wątku. Przepraszam, że byłam brutalna, ale zmusiłaś mnie, za dużo tego Twojego (teraz Cię zacytuję) "bla bla bla..." Odpowiedz Link Zgłoś
samoprawo2 Re: CKUiP 23.03.06, 23:57 i nie rzucaj kamieni na oślep, bo jeszcze komuś niewinnemu oko wybijesz, a wokół Ciebie przecież sami niewinni ;) Odpowiedz Link Zgłoś
samoprawo2 Re: 150 !!!!!! 24.03.06, 00:20 no to mamy 150 wpis w naszym wątku, skrótowo podsumowując: - padło ok. 7-10 konkretnych zarzutów w kierunku do pani K. i jej ekipy, żadnej konkretnej odpowiedzi - kilka incydentów obronnych, zgodnie z zasadą "uderz w stół, a nożyce się odezwą", trochę tu się ich odezwało, a więc całkiem sprawnym krawcem jest pani K., odezwały się i spadły z powrotem chyba do korytka - kilka osób wspierających głosem mądrym i sprawiedliwym, mam nadzieję że nie wołającym w puszczy, za co bardzo wszystkim dziekuję - i najważniejsze, jest zainteresowanie ze strony mediów, kontakt dziennikarza z ... (...a nie napiszę), dowiecie sie zresztą w swoim czasie Życzę spokojnej nocy, niestety nie wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
afera2006 Re: POMOCY dla CKUiP 24.03.06, 10:44 Samoprawo-mam nadzieje, ze to nie koniec wątku. Jest tyle do opisania. Z wypowiedzi Twoich przeciwników, wybijaja się dwa istotne elementy-pozwolę sobie na skrótowy opis: 1.w 1991r.kurator S.Rz.w atmosferze skandalu podarowal p.K. budynek szkoly. Opinia publiczna otrzymywala sygnaly o rzekomym braku zaufania kuratora do p.K. Ta robila wszystko, by znaleźć uznanie w oczach szefa i pozyskac przychylnosc opinii publicznej (dla siebie i swojego opiekuna). Co to sie dzialo!(Polecam książke: 25 lat CKU, wydaną w 2002r). Pani K.stala sie nieformalnym wlaścicielem budynku (szkola to cos więcej niż obiekt). Te wieczne zarzuty, ze rozbudowala budynek, ze ciagle remontuje, stwarzają pozory jej wyjątkowości: kogoś-kogo nie można zastapić kimś innym. Każda negatywna opinia o jej wyczynach jest odbierana jak zamach na budynek.Dla obrony tegoż obiektu stworzyla nieformalny uklad, o którym wiele napisano. 2.nowo zatrudniani pracownicy muszą mieć świadomość wyjątkowości p.K. W przeciw- nym razie najpierw zostaną upokorzeni, a potem wyrzuceni.Osoby, które potrafią zakamuflować swoje prawdziwe myśli(z różnych powodów), przechodzą proces uzdatniania - po zakończeniu pracownik zapomina o swoich prawach i staje się narzędziem do wyspiewywania peanów o wyjątkowości p.K.-czego mamy dowody na tym forum: p.K. podala mi rekę, jestem jej dozgonnie wdzięczny. Przypomnę-kodeks pracy nie przewiduje wielbienia szefa ani molestowania psychicznego pracowników. Jest natomiast pragnienie, aby dyrektor placówki byl naturalnym autorytetem dla podleglych pracowników. I o tym marzą zarówno obrońcy p.K jak i jej przeciwnicy. ========================== A mnie intryguje fenomen Nikodema Dyzmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słuchacz Re: POMOCY dla CKUiP IP: *.ztpnet.pl 24.03.06, 17:42 Dzwoniłem ostatnio do CKUiP.Odebrało jakieś niemiłe babsko.Chyba kierowniczka administracyjna.Nic mi nie pomogła,a buractwo wychodziło z niej przez słuchawkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fox Re: POMOCY dla CKUiP IP: *.ztpnet.pl 24.03.06, 18:40 Ta administracyjna to ma facjatę pasującą do atmosfery w CKU. A odzywke tak samą. Dlaczego pani dyrektor ma znaczek "inwalidzki" na szybie samochodu ? Odpowiedz Link Zgłoś
abc-cku Re: POMOCY dla CKUiP 24.03.06, 22:20 Prawdo-nieprawdo!Już slysze twój okrzyk: a nie mówilam! Nie mam ochoty odpowiadac na twoje zaczepki - żyj dalej w tym przekonaniu, a prowadzone przez ciebie sledztwo zaprowadzi cie w ślepą uliczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
demoskratos Re: POMOCY dla CKUiP 24.03.06, 22:48 Prawdo! Pozwol ze zacytuje: "Jestem pod wielkim wrazeniem Twoich wypowiedzi. Przebija z nich madrosc, precyzyjna znajomosc faktow i wielka ODWAGA. Jest tez NADZIEJA" (koniec cytatu) ze w koncu pewne osoby dadza sobie spokoj z bezczelnymi klamstwami :) :) :) Wielki Usmiech do Ciebie... nadciagam z odsiecza :) Drobnostka: Zauwaz, ze za dluzsze teksty otrzymujemy potezne ciosy typu "lejesz wode", wiec chyba szkoda az tak marnowac klawiature :) skoro pewne osoby musza spedzic cale popoludnie skladajac z tylu liter slowa :) :). Zycze Ci kolorowych snow... i nie martw sie :) Walczymy w koncu w obronie NASZEJ Szkoly :) ... zauwazylas ze Afera sie lamie? Chyba przechodzi na nasza strone skoro cytuje wiersze pisane przez Milosza z tamtego okresu :) czyz poeta nie zwraca sie do swojego PRZESLADOWCY? no tak a "gromada blaznow" ehm... Afera wybacz :) Odpowiedz Link Zgłoś
demoskratos Re: POMOCY dla CKUiP 24.03.06, 23:02 Rezolutku! Pozwol, ze zacytuje: "wziela w obrone dyktat", "istniejacego w CKU ukladu"... bla bla bla (ostatnio modne :)). Oczywiscie chciales byc bezstronny i obiektywny i "z boku tych igrzysk"- widac to od poczatku... tak - zaczalem analizowac :). Medal? Bronie swojej szkoly? Dziwisz sie? Przykro mi. Teraz Ty poanalizuj sobie przez wieczor cos: 8 lat temu zadyma przez sporo artykulow w gazetach, 4 lata temu - abc-cku (witaj ponownie...) i teraz powtorka? Ciekawe co jest co 4 lata, hmm... No tak.. przeciez to dla dobra SZKOLY... tylko szkoda jakos tego nie widac. Jak na razie to podziekowania dla Samoprawo za rozgardiasz... Nie chcesz uczestniczyc w tej rozpoczetej przez Samoprawo wojnie na docinki (bo o argumentach ciezko mowic - niezaleznie na ktora strone sie patrzy)? Dobrze, przepraszam jesli poczules sie urazony. Nie mam nic do Ciebie - nie Ty to zaczales. Spokojnego wieczoru! Odpowiedz Link Zgłoś
demoskratos Re: POMOCY dla CKUiP 24.03.06, 23:16 Pozwolcie, ze znowu zacytuje (Samoprawo - dzieki za linka do starego postu): "Cholera spoznilem sie! Od kilku dni z niesmakiem obserwuje jak rozwoja sie dyskusja wokol tego watku i chcialem zaproponowac jej zakonczenie. W zwiazku z tym, ze ta propozycja przed chwila padla czuje sie juz nieco spokojnieszy. Czy Panstwo nie dostrzegacie, ze sa tu zalatwiane brzydkie sprawy doroslych w obecnosci licznych kibicow (...) Szkoda mi tej szkoly i wszystkiego co sie na nia sklada. W takiej atmosferze nic dobrego sie juz tam nie wydarzy - a moze sie myle? Chcialbym..." Pingwin - 06.12.02 ze Slubic :) Podobnie jest teraz niestety. Na szczescie dzialo sie dobrzez przez te 4 latka Pingwinie :). Odpowiedz Link Zgłoś
demoskratos Re: POMOCY dla CKUiP 24.03.06, 23:24 abc-cku - nie zapomnialas dodac "byla" przed "moja"? :) :) Pospiewam Ci jak Flinta: "Zaluje... Zaluje... Zaluje..." ze Ci wtedy nie dopieklem, gdy lgalas na forum 4 lata temu. Wiesz co sobie myslalem? "Forum... nikt na to nie patrzy itp. itd. ... po co sie bede wtracal skoro to nie mnie jada..." Jesli jednak ma byc draka co 4 lata - to ja podziekuje. Moze w koncu jest ktos potrzebny kto powie wprost, ze w CKU nie jest tak zle? To ze pewne osoby chca sie dorwac do koryta (tez juz wspominane slowko) - no coz. Moze lepiej praca, a nie klamstwem? Powodzenia w zmyslaniu bajek :) Dobrze idzie na razie :) Odpowiedz Link Zgłoś
abc-cku Re: POMOCY dla CKUiP 25.03.06, 14:07 Wyjasnie ci: to byla MOJA SZKOLA, jest i zawsze nią będzie. Widze Demoskratos, że masz problem z EQ (nie mylić z IQ). Przypomnę naczelną zasade ISO: szkola rozwija się dzieki temu, że klient (czytaj:uczeń, sluchacz,podatnicy) daje informację zwrotną. Jak widzisz, od wielu lat plyną informacje o przekretach, ale wyglada na to, że nikt ich nie czyta, albo czyta bez zrozumienia, albo... Wiesz, co mnie zadziwia w tej sprawie? Zeby utrzymać nieformalny uklad w tzw. ryzach (bezwzględne posluszeństwo) trzeba przekonać do swoich racji, albo po prostu zaplacic! Ile zaplacic, komu i w jakiej formie pozostaje pytaniem retorycznym. Dalej twierdze, ze posilki serwowane w CKU sa naprawde smaczne. I to jest jedyny pozytywny aspekt, jaki mozna dostrzec w rozwoju szkoly. Chciales mi dolozyć 4 lata temu?... hahaha... Już zaczynam cie lubić za twoja szczerość. Nawet cie pozdrawiam! hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
demoskratos Re: POMOCY dla CKUiP 24.03.06, 23:29 159 post - Samoprawo - podoba Ci sie :) ?? 160 jest dla Ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
demoskratos Re: POMOCY dla CKUiP 24.03.06, 23:42 Samoprawo - doczekalas sie odpowiedzi. Wybacz ze tak pozno, ale w przeciwienstwie do Ciebie nie podnieca mnie nocne pisanie na forum. W dzien zas mam ciekawsze rzeczy do roboty. 160 postow w tym kolo 30% Twoich lub Afery - sporo. Tylko 7 zarzutow? Kiepsko sie starasz. Widzisz... najpierw bylem panem R. pozniej panem G. ... nie masz pojecia kim jestem tak samo jak nie masz dowod na "przekrety" w szkole. Moze dlatego ze ich nie ma? ...a wlasnie... jak na razie to Ty rzucasz na slepo :) :) :) Osobiscie mam nadzieje ze to z telewizja jest prawda - jak juz wyjdzie ze sciemniasz, to Ci sie ladnie dobiora do ****. Tyle pomowien, oskarzen i oszczerstw ... pobilas nawet abc-cku i Jej poprzednia krucjate. Nozyce sie odzywaja - nawet sporo tych nozyc... liczac nauczycieli, kadre itp. Wiesz, malo osob jest po Twojej stronie :). Ano tak... to przez te seanse hipnotyczne organizowane przed dyrekcje :P. Co by Ci tu jeszcze napisac - 160 post - ciesz sie w koncu preferujez ilosc a nie jakosc i sens. Eh Ty i te Twoje fantazje nocne :). A co do "spalenia". Nie martw sie :) Na razie kiepsko Ci idzie w strzelaniu kim jestem. Tutaj mam przewage nad Toba. Zycze Ci kolorowych snow spedzonych w LOZKU a nie przy pc :). Odpowiedz Link Zgłoś
rezolutek Re: POMOCY dla CKUiP 25.03.06, 14:02 Witaj demoscratos. Mam nadzieję, że w końcu zrozumiałeś dlaczego zainteresowani się nie tłumaczą i co zrobić aby dokumentacja finansowa była poprawnie rozliczona. Zastanawiam się jaka dręczy cię choroba; rozdwojenie jaźni czy dwulicowość. Rozumiem ze reprezentujesz stanowisko jedynie słusznej linii funkcjonowania CKU, zgodne z modelem wypracowanym przez dyrekcję (i obawiasz się otwarcie to przyznać dyrekcji?! :). Może obawiasz się że twoja postawa nie znajdzie zrozumienia u innych. Skoro jesteś r.m. to powiem dosadniej, już bez porównań do bulteriera. Albo jesteś facet z "jajami" (przepraszam Panie), przekonanym do swoich ocen funkcjonowania CKU i będącym w porządku w stosunku do pozostałych pracowników tej szkoły (nauczycieli-nie mylić lojalnością do dyrekcji) – to nie rozumiem czego się obawiasz. Albo jak pisałem wcześniej "korzystasz na układzie z dyrekcją (rozumiem że chodzi o kasę) i tak ci dobrze" i będziesz atakował każdego kto będzie ją krytykował. I jeszcze raz przytoczę, co do ciebie jeszcze nie dotarło - „W obecnych czasach potrzeba managera a nie dyktatora do prowadzenia placówki oświatowej” A swoją drogą to chyba słusznie ktoś przytoczył, ze w ostatnim czasie wzrosło zużycie papieru w szkole. Taka Prawda to ustosunkowywała się do postów jeszcze z pierwszej 100-ki. Tylko jak to jest, że dwie osoby, zaciekle broniące dyrekcji i istniejącego porządku, porozumiewają się ze sobą tylko na forum (to a propos atmosfery panującej w szkole), widać ze nawet zagorzali zwolennicy dyrekcji boją się ujawnić (nawet samej dyrekcji-przytyk). To prawie jak "tragedia" grecka; Prawda pisze:" Demoskratos!!! Pomocy!!! Odsieczy!!!!" Demoscratos odpowiada:" ... nadciagam z odsiecza" Tylko "prawie" robi wielką różnicę. Odpowiedź na twoje pytanie (cykle 4-letnie), zawarta jest również w moim poprzednim poście, ale że z tą analizą u ciebie dalej słabiutko, to przytoczę: " Niech obecne władze w osobie p. K. pochwalą sie na konkursie na stanowisko dyrektora na nową kadencję, a Komisja oceni czy to wystarczy (zauważ duże K i nie myl z koleżanki i koledzy)". Czyż nie nadchodzi pora na ogłoszenie nowego konkursu, bo przecież ta szkoła jest instytucją samorządową . Może czas na zmiany ? I jeszcze jedno. Czy to jakiś nowy projekt z z nabijaniem postów? Swoją humanistyczną duszą i brakiem koncentracji starasz się każdemu coś odpowiedzieć, ale wychodzi bełkot cytatów i urywanych zdań i nie dziw się, że nie jest to zrozumiałe. Zestaw twoich ostatnich postów skomentowałbym następująco: 22.48 – bla, bla do Prawdy (jakby nie można było w szkole sobie pogadać :) 23.02 – ubodło cie „rozdwojenie jaźni” – patrz wyżej, a co do okresów 4- letnich, też wcześniej pisalem - koniec kadencji-Konkurs na dyrektora 23.16 – Głos Pingwina, że nie dążył zabrać głosu :) – a było i jest jak teraz 23.24 – znowu żal ze przespałeś poprzednie forum (sprzed 4 lat), a czy tym razem nie włączyłeś się w czasie powtórki zarzutów Samoprawo –może coś jest na rzeczy 23.42 – wycieczki osobiste do Samoprawo i 160 postow, z tego sam nabiłeś 6 w ciągu godziny. Ja wcześniej zwróciłem uwagę na ilość postów dotyczących innego wątku i w zupełnie innym celu. Nie można było krócej? A i jeszcze kolejna godzinka nocy nieprzespana. Odpowiedz Link Zgłoś
afera2006 Re: POMOCY dla CKUiP 25.03.06, 11:30 Demoskratos - chcialam zapytac, czy te wszystkie teksty konsultujesz z p.K.? Piszesz bez jej zgody? To nieladnie! Przeciez ty nie masz nazwiska, wiec jak mozesz pisac cokolwiek na forum bez jej zgody? Aaa..dyktuje ci.. teraz rozumiem, skąd ten belkot. ======================= A mnie intryguje fenomen Nikodema Dyzmy. Odpowiedz Link Zgłoś
samoprawo2 notowania rosną !!!!!!!!!!!!!!! 26.03.06, 14:05 Rezolutku, Afero, Abc-cku lepiej nie wdawajcie się w tą dziecinną wymianę zdań z Demoskratosem i Prawdą. Ona ma na celu zalanie tego wątku bzdetnymi tekstami, pustą niczemu nie służącą wymianą zdań, po to tylko aby zamącić (skąd my to znamy) w głowach czytelnikom i ich po prostu zanudzić, bo kto później będzie chciał czytać dziesiątki takich banałów jakich płodzą oni oboje. Świadczą one niestety o niskim poziomie inteligencji rzeczonych i to przeraża, ponieważ osoby te chwalą się publicznie nauczycielstwem i pracą w CKU, a poziom ich wypowiedzi, stylistyka i gramatyka nie odstaje od średnio wykształconego gimnazjalisty (przepraszam tych ostatnich). Niestety nie przewidzieli jednego, że na początku tej listy wypowiedzi w tym wątku są same konkrety i one trafiają do nowych odwiedzających najpierw, a ich banały utrzymują tylko ten wątek na samym początku aktualnych i żyjących wątków oraz nabijają licznik wypowiedzi, co na pewno zwraca uwagę i zachęca do czytania. Jeśli teraz po tym uświadomiona błędami swojej taktyki pani K. ich nie uciszy, to mam dla pana R., czy może Demoskratosa pewną wiadomość, która myslę bardzo zainteresuje osobę, z którą jak wspominał śpi (choc z tej produkcji tutaj wynika co innego, bo chyba jednak nie ma gdzie wyładować swojej energii) i która niestety podważy jego głoszone tu chrzescijańskie walory. Na razie jednak mam opory, aby zniżyć się do metod uprawianych przez panią K. i jej zgrany zespół i wolałabym trzymać się toru swojego działania. A moze, jeszcze przyszedł mi taki szatański pomysł do głowy, Demoskratos i Rezolutek, to jedna i ta sama osoba, która świadoma swoich młodzieńczych poprzednich błedów oraz powiewu nowej władzy (ponoć historia wiele uczy, a ma on na pewno dużą wiedzę historyczną) chce się zrehabilitować. Ma przecież ogromną wiedzę o działaniu pani K. i jest bardzo blisko niej. Moze nawet ja to on, a może Afera to on. A może to byc też każdy inny z tego wspaniałego grona zaufanych. Działanie na dwa fronty jest bardzo dobrym sposobem, choć niesie za sobą pewne ryzyko, między innymi utratę zaufania z obu stron, a z drugiej strony pozwala działać bardzo długo i skutecznie w ukryciu i przynosić ogromne szkody jednej ze stron. Miłego dnia. ps. Rezolutku, Afero jeśli to nieprawda co napisałam o podwójnym agencie, to Was bardzo przepraszam, ale nie dementujcie tego publicznie przez jakiś czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Observer Re: notowania rosną !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ztpnet.pl 26.03.06, 14:52 A SLD-owsko-PSL-owski ku..tor upsss... kurator wybiera się od maja na emeryturkę.Żaluzju,to znaczy aluzju paniajet? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeams Bond Re: notowania rosną !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 22:38 Samoprawo-jedna uwaga: najpierw przeczytaj uważnie (o ile zdołasz) swoje " wypociny" pełne błędów ortograficznych, stylistycznych, gramatycznych - o merytorycznych nie wspomnę- a potem tak autorytatywnie stwierdzaj o Prawdzie i Demoskratesie: "osoby te chwalą się publicznie nauczycielstwem i pracą w CKU, a poziom ich > wypowiedzi, stylistyka i gramatyka nie odstaje od średnio wykształconego gimnazjalisty"-koniec cytatu. Żenujące jak bardzo nie dostrzegasz swoich niedociągnięć wytykają je innym. Na temat CKUiP się nie wypowiadam, ponieważ mam swoje wyrobione zdanie, za które pewnie spotkałaby mnie nagana od Ciebie- niestety nie jest podobne do Twojego! Ps. nie obawiaj się nie jestem podwójnym agentem:))) Mów mi Bond, Jeams Bond:))) Odpowiedz Link Zgłoś
samoprawo2 Re: notowania rosną !!!!!!!!!!!!!!! 27.03.06, 00:02 upsss, przyznaję się do błędów, ale nie pisałam o ortografii, tylko o całej reszcie polszczyzny, a to przecież oni i im podobni zaczęli wytykanie ortografi, ja natomiast wytknęłam im te głębsze rozumowo cechy :), jakby zreztą nie było, to przynudzali i byli monotonni, możesz mi mówić Sztyrlic lub J23 (przynajmniej charakter ich i mojego wroga podobny), a ja się nie obawiam agentów, na razie jestem bezpieczna, dobrej nocy Odpowiedz Link Zgłoś
rezolutek Re: notowania rosną !!!!!!!!!!!!!!! 27.03.06, 14:09 Witaj Samoprawo. Nie odkryłem jeszcze, na czym polega ta gra z postami (ich wstrzymaniem), ale odpowiem ci, bo jestem niezależny, mam swoje zdanie i działam według własnego rozsadku. Trochę przesadzasz w swoich szatańskich pomysłach, a swoją drogą to już na początku pisałem o "ciezkiej atmosferze" w CKU i o tym, że każdy każdego podejrzewa, że pisze na forum, wszyscy temu zaprzeczają a zainteresowani i tak czytają. Czytając posty, starasz sie je analizować, ale oprócz treści jest jeszcze forma - to taka wskazówka. Pewnie nie ustrzegłem sie swoich błędów młodzieńczych, ale nie dotyczyły one CKU, stąd twoje daleko idące pomysły o działaniu na dwóch frontach chyba przerosły twoją wyobraźnię. Jesienią ujawni sie jeden z nas, a może za cztery lata ten drugi. Bo ja też mam aspiracje. Ale aby cie uspokoić, to plusem mojego postu (moze jedymym tym razem) jest to, ze piszę pod jednym tylko nickiem i tym samym zmniejszył ci sie krąg podejrzanych o kolaborację z dyrekcją. Odpowiedz Link Zgłoś
samoprawo2 Re: notowania rosną !!!!!!!!!!!!!!! 27.03.06, 23:35 Rezolutku, przepraszam jeśli uraziłam. Nikogo nie podejrzewam, ani się nie obawiam, może to Ci wyjaśni pewne sprawy. Tym bardziej nie chciałam wytknąć Ci żadnych błedów, a jedynie Demoskratosowi. Wybacz. A krąg podejrzanych to tworzą obie panie K. (nie spokrewnione, nie mylić). Też myślę, że nikt nie powinien się sugerować moimi prośbami, lepiej niech każdy pisze co uważa za słuszne i kiedy uważa za słuszne, zgodnie ze swoim sumieniem, bo rzeczywiście forum straci swoją niezależność i siłę medialną i nie daj Boże przestanie być obiektywne w swoich ocenach. Chciałam tylko odrobinkę pomieszać w szykach pani K. Nie pisałam też, że się ujawnię na jesień, a dopiero wtedy gdy pani dyrektor odpowie za swoje przekręty. Życzę wszystkim ;) spokojnej nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
afera2006 Re:Pytania do P.Kozlowskiego... 28.03.06, 11:15 Witajcie! Zastanawiam sie,jak organ prowadzący szkole ocenia sposób zarzadzania placówką przez panią K. od momentu zalożenia wątku. Wszyscy wiedzą, że p.K.prowadzi intensywne śledztwo, którego celem jest wykrycie Samoprawo, a przy okazji innych piszących. Za publiczne pieniądze! Bo nie da się ukryc, że do tego zadania, oprócz zaufanych z najbliższego otoczenia angażuje specjalistów. Chcialabym zapytac Pana Kozlowskiego, jak to jest z tym zarządzaniem? Może należaloby sprawdzić, co tak naprawde kryje się za certyfikatem ISO? Czy wynagrodzenie p.K. za projekty jest adekwatne do jej zaangażowania twórczego? Tych pytań jest wiele i należaloby dokonać analizy każdego postu.To Pan jest odpowiedzialny za nadzór i klimat w tej szkole! Odpowiedz Link Zgłoś
samoprawo2 Re: POMOCY dla CKUiP 29.03.06, 11:33 Proszę nie łudzić się, że jak Demoskratos i Prawda!!! nie piszą , to wątek przestanie być na TOPie. Nie pozwolimy na to, bo koniec sie zbliża, więc trzeba kontynuować. Odpowiedz Link Zgłoś
afera2006 Re: POMOCY dla CKUiP 29.03.06, 13:27 Witaj Samoprawo. Zastanawiam sie, dlaczego milczy "abc-cku", czyzby ktos zamknąl jej usta? Może to nie jest ta osoba sprzed 4 lat? A może byla w zmowie z obrońcami k? Wygląda na to Samoprawo, że zostalysmy same na placu boju. Ale nie przejmuj się tym, pracownicy są zastraszeni i boją się publicznie wypowiadać. A ja - Afera, będe z Tobą do samego końca. Bo wszystkie opisane przekręty i te, ktore nie mogą być ujawnione na forum, muszą byc wyjasnione i rozliczone! ================= A mnie intryguje fenomen Nikodema Dyzmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adaś Re: POMOCY dla CKUiP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 14:31 blablablaaaaaaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
demoskratos Re: POMOCY dla CKUiP 29.03.06, 14:31 Witaj Samoprawo, Witaj Afero! Raduja mnie bardzo Wasze slowa. Jak sama zauwazylas, temat umarl :) Mojej kolezance juz sie znudzilo. Rowniez i mi klotnie z Wami przestaly sie podobac. Widac wyraznie ze nie chodzilo w tym watku o argumentacje, tylko walke na slowa - kto wiecej, kto glosniej. Dziekuje za wytkniecie bledow :) Czyz nie Ty sama Prawico pisalas, iz tresc wazniejsza od stylu i formy? Rozumiem Twoje postepowanie - krytykowac to my, ale nie nas ;) Co do monotonnosci i przynudzania... juz kiedys pisalem, ze wiem, iz preferujesz konspiracje i zmyslanie historyjek. Afero - co do "sledztwa" - rozumiem, ze widzialas faktury, paragony od detektywow, najemnikow, mafii czy kogo tam jeszcze zatrudnila dyrekcja w imieniu szkoly :)? Powolam sie na to, co juz kiedys pisalem - oszczerstwo wobec urzednika jest przestepstwem. Nie potrzeba zadnych sledztw. Rezolutku - co do Twoich poprzednich "wypocin" - pozostawie je bez komentarza, gdyz wytkniesz mi ponownie ilosc tekstu. Jesli pragniesz kontynuowac dalej walke na wyzwiska czy epitety typu "jestes chory na rozdowjenie jazni" - moj adres mailowy znasz :). Cieszy mnie jednak, ze pokazales prawdziwe oblicze swojej "bezstronnosci", "obiektywizmu" i "wiedzy o sprawach szkoly". Samoprawo na koniec mam 2 pytania do Ciebie. 1)Skoro istnieje taki wielki uklad, w ktory zamieszane jest pol Polski, czemu ten watek jest jeszcze na forum :)? 2) Ten zblizajacy sie koniec - to Twoj koniec :)? Milego dnia zycze i byc moze do kiedys... hmm... za 4 lata. Byly kurator / obecny pilot... nie... po prostu zwykly nauczyciel :) Odpowiedz Link Zgłoś
samoprawo2 Re: POMOCY dla CKUiP 29.03.06, 15:43 Demooooscratoooos!!! Za mało faktów, konkretów, proszę więcej i więcej, co tak obcesowo traktujesz temat, przecież ciągle zarzucacie mi brak konkretów. Nie wiem czy niedowidzisz, czy nie doczytujesz, a więc powtórzę się, na wyraźne życzenie Twe: 1. budowa pewnego domu na Cytrynowej (wystarczy sprawdzić oświadczenia majątkowe, podatkowe, faktury - jeśli ich nie ma, to poszukać w firmach gdzie były zakupy - jeśli nie ma ... dziwne w dzisiejszych czasach, żeby nauczyciel nie chciał odliczyć podatku za budowę domu, co za gest...) 2. przepuszczanie pieniędzy z funduszu socjalnego na wycieczki, przez firmę pracownika CKU, pana R.G. (bez porównywania ofert konkurencyjnych) ... :) to Cię boli??? 3. wypływ dużych pieniędzy do Commercial Union (a gdzie one teraz są i co się z nimi dzieje) 4. zatrudnianie rodziny i współpraca z firmami rodzinnymi kadry kierowniczej i głównych koordynatorów projektów zarówno w szkole jak i w tychże projektach, córka T.K. uczy języka w szkole i w czasie projektów, a nie ma do tego uprawnień, 5. niszczenie i poprawianie dokumentów w czasie i przed kontrolami (no tak później czysto) 6. LCK wynajmujące pomieszczenie w szkole za marne grosze, współzałożone przez osobę na stanowisku samorządowym (chyba to niedozwolone) w dodatku jaklo jednostka konkurencyjna do szkoły, wykorzystujące zasoby szkoły typu materiały biurowe, samochody, itp. i absorbujące pracowników w czasie pracy 7. zatrudnienie na stanowisku dyrektora szkoły osoby bez odpowiedniego i zaznaczam wymaganego stażu. Tylko proszę Demoskratos, nie lej wody, a postaraj sie o konkrety w tych tematach, albo zamilknij jak masz nudzić. Odpowiedz Link Zgłoś
samoprawo2 Re: POMOCY dla CKUiP 30.03.06, 09:08 Demoskratos??? nie odpowiesz? ...aha, pewno nie widziałeś się z szefową i nie miałeś jak skonsultować z nią odpowiedzi, rozumiem i wszyscy zaczekamy, natomiast zastanawiałam się nad jedną rzeczą, o której wspomniałeś, że ujawnisz się za ok. 4 lata, bo masz większe aspiracje, czyżbyś miał poparcie pani K., a więc doskonale wiesz co znaczy mieć układ i nie jesteś jak pisałeś takim zwykłym sobie nauczycielem, tak myslałam, bo zwykli nauczyciele pracują cicho i spokojnie i nie walczą jak lwy za szefową, bo przecież każdy następny szef może być równie dobry albo jeszcze lepszy, ale Tobie to dziwnym trafem nie pasuje ;) ...oczywiście jako zwykłemu nauczycielowi Odpowiedz Link Zgłoś
abc-cku Re: POMOCY dla CKUiP 30.03.06, 09:36 Witaj Samoprawo! Bylam, jestem i będę! Po Twojej stronie! I czekam........... Odpowiedz Link Zgłoś
afera2006 Re: POMOCY dla CKUiP 30.03.06, 11:30 Wybacz "abc-cku",moja ocena byla niewlasciwa. Ta atmosfera sledztwa-kto kim jest i po czyjej stronie dyktuje bledne oceny. Powiem szczerze, nie podobala mi sie Twoja chęć przypodobania się Demoskratosowi. Demoskratos - odpowiadam na twoje zarzuty - ktorego urzednika obrazilam? I przestań mi grozic - to tez jest karalne! A dowody są!!!! ==================== A mnie intryguje fenomen Nikodema Dyzmy Odpowiedz Link Zgłoś
afera2006 Re: do P.Kozlowskiego 03.04.06, 10:21 Zastanawiam się, jak urzędnicy rozumieją skladane przez p.k. wyjasnienia dot.rażących naruszeń prawa, np. w kwestii funkcjonowania na terenie CKUiP konkurencyjnej firmy LCK. Pani K. wyjasnia, że zwolnila z oplat za wynajmowany gabinet wicedyrektora, bo: 1.nikt z zewnątrz nie wynająlby tego pomieszczenia na 2 m-ce, 2.LCK dopiero się rozwija i zatrudnia pracowników szkoly. Panie Prezydencie! Proszę mi wyjaśnić ten belkot! ================= A mnie intryguje fenomen Nikodema Dyzmy! Odpowiedz Link Zgłoś
samoprawo2 Re: logika pani.K 03.04.06, 13:42 To trochę tak jakbby powiedziała również, że wzięła materiały na budowę domu na Cytrynowej, bo nie miała już co z nimi zrobić, była nadwyżka i pewno nikt ich już by nie chciał (to ta sama logika). Kolejny przypadek, ze nikt by nie zorganizował wycieczek oprócz R.G. w ten sposób, aby przemycić kilka czy kilkanaście osób na koszt pozostałych, nie mówiąc o tym, że nieźle przy tym sobie zarobił. Zapytacie o konkrety? proszę: redaktor G.L. piszący peany na cześć dyrekcji Leszek Kalinowski (dowód: książka "25 lat CKU" str.57). Jest też w tym opracowaniu wiele innych ciekawostek. Choćby str. 80 na samym dole, zacytuję: "18 luty 2000r. to dzień Wielkiego Balu Walentynkowego, z którego dochód przeznaczony został na zakup i montaż windy dla niepełnosprawnych" ... ojej, a gdzie ta winda, jeździ już 6 lat, no może się zepsuła, po takim czasie miała prawo, a wózki inwalidzkie wnoszą po schodach koledzy-uczniowie... żarty jakieś, jedyna winda jaka jest to w kuchni, a jedyne co jeździ przeznaczone dla inwalidów, to samochód p.M.K. (tak myślę skoro ma naklejkę inwalidy), a może to tylko załatwione bezpłatne parkingi w całym mieście, ba w całej Europie... Odpowiedz Link Zgłoś
afera2006 Re: POMOCY dla CKUiP 03.04.06, 15:34 Dobrze to rozwinęlaś! Ta książeczka to dzielo nowego tysiąclecia - gratulacje dla autorki :))))) Bez ściemy! Kali przestal pisac bajki dla doroslych z CKUIP, zająl sie przedszkolakami. W czasie zajęć do sali lekcyjnej wchodzi woźny z wiadrem farby i mówi, że musi pomalować jedna ściane, bo po lekcjach przyjdą tu zacni goście. Na pytanie nauczyciela, czy nie może tego zrobić po lekcjach, woźny odrzekl: -kierowniczka K. polecila mi to zrobic natychmiast! Woźny wykonal polecenie! ================ A mnie intryguje fenomen Nikodema Dyzmy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myśląca Re: POMOCY dla CKUiP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 01:59 to są ponoć portierzy, a pracują jako woły robocze, sprzątacze, ogrodnicy, malarze, kierowcy, listonosze, doręczyciele, tragarze, robią prywatne zakupy, taksówkarze, ochroniarze, dozorcy, woźni, parkingowi i bóg wie, pani Król i tylko Oni co jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
afera2006 Re: ekonom rządzi folwarkiem 04.04.06, 12:13 Kierowniczka k. zarządza finansami folwarku, pochodzącymi z oplat za noclegi w schronisku, za posilki w stoslowce, za wesela organizowane w auli CKUiP, zajmuje sie też wydatkami z funduszu socjalnego. Nie mówie, że ona bezposrednio kasuje te pieniadze i chowa w kasetce. Jest bezposrednim wykonawcą wydatkow, niezbędnych do realizacji rozmaitych pomyslow pani K. Nie chodzi tu bynajmniej o pomysly edukacyjne, chociaż wiele imprez ma taki wydźwięk. Chodzi tu przede wszystkim o imprezy o charakterze prywatnym i czysto koteryjnym - pozyskanie przychylności różnych urzędow,zaciesnienie więzów z organami nadzorującymi placówke, wyrażenie wdzięczności, itd. Ugruntowana przez lata pozycja ekonoma jest na tyle silna, że poddani muszą wykonywać bez slowa sprzeciwu,a nawet z wielkim entuzjazmem kazdą, nawet najbardziej absurdalną czynność. Przyklad? Prosze bardzo! Pani K. w Wielki Tydzień zorganizowala imprezke pod nazwą "Jajeczko wielkanocne" i zobowiązala tych biednych, ciężko zapracowanych ludzi do udzialu w popijawie! ================== A mnie intryguje fenomen Nikodema Dyzmy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Afera Re: POMOCY dla CKUiP IP: *.ztpnet.pl 09.04.06, 21:21 Biegiem za Kuleczka i jej asystentkami....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiS-anka Re: POMOCY dla CKUiP IP: *.ztpnet.pl 14.04.06, 12:12 WESOŁYCH ŚWIĄT życzy PiS-anka Odpowiedz Link Zgłoś
abc-cku Re: Mobbing w CKUiP 18.04.06, 21:45 Co taka cisza? W placówce oświatowej, zwanej WZORCOWĄ niszczą niewinnych ludzi - co na to Prezydent Miasta, zwiazki zawodowe, kolezanki i koledzy zwalnianych osób! Otwórzcie oczy!!!!!!!!!!!Kogo sie boicie????????? Wszystko zgodnie z prawem? Jakim prawem? Ustanowionym przez dyrektorke i jej sitwe! Tam nie obowiązuje zadne prawo - na bruk i juz. Ciebie to tez moze dotknąc drogi kolego/kolezanko dyrektorki! Pozdrawiam wyrzuconych z pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratownik Re: POMOCY dla CKUiP IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.04.06, 16:11 jeszcze nie dostaliscie pomocy? Odpowiedz Link Zgłoś
afera2006 Re: POMOCY dla CKUiP 21.04.06, 14:50 Ludzie dla K. to klocki! Szkoda slów,wlasne frustracje i kompleksy zaglusza grą w klocki.Zenada! To tylko kwestia czasu! Pozdrawiam sp ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Limes Re: POMOCY dla CKUiP IP: *.ztpnet.pl 21.04.06, 19:30 Milczenie magistratu w sprawie CKUiP ma zupełnie inną przycynę niż sądzicie.Wkrótce nastąpi iście szatańskie rozdanie.Blisko,coraz bliżej i nie ma przed tym ucieczki.Przydupasy i koteryjni bedą mocno zdziwieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myśląca Re: POMOCY dla CKUiP IP: 195.136.12.* 24.04.06, 12:52 oby, obyś Limes okazał sie Złotousty, najwyższy czas aby przerwać to Milczenie Owiec i Rzeź Niewiniątek, tylko czy znajdzie się jakiś Goliat, który ruszy tą Puszkę K... (przepraszam) Pandory... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Afera Re: POMOCY dla CKUiP IP: *.ztpnet.pl 26.04.06, 13:45 Taa, Milczenie Owiec i Baranów :) Odpowiedz Link Zgłoś
afera2006 Re: POMOCY dla CKUiP 24.04.06, 14:07 Jezeli Limes myslimy o tym samym, to jest do dobry wstep do likwidacji kilkunastoletniej patologii w tej szkole. Innego wyjścia nie ma! Pozdrawiam sp ;) Odpowiedz Link Zgłoś